Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pienet pahoittelut ohi aiheen kirjoittamisesta, mutta laitan silti tänne kun keskustelua asiasta ketjussa käydään. Antakoon modet kakkua jos OT ahdistaa.


Toivottavasti ei nyt ainakaan suoraan kopioida Suomeen tuota Ruotsin meininkiä, siellä kun noiden A-traktorien maksiminopeus on 30 km/h, joka mielestäni olisi aivan liian vähän. Vaan eiköhän se mene niin, että jos apinoidaan malli naapurista, niin maksiminopeus olisi vähintään sama kuin nykyisillä mopoautoilla, onko se nyt 50 vai 45 km/h. Tätä jutussakin spekuloidaan:

"Komissiolle kelpaavaa ratkaisua haettaessa lainvalmistelijat joutunevat pohtimaan, pitäisikö kevytautoja kuitenkin muokata A-traktorien suuntaan esimerkiksi laskemalla maksiminopeus 45 kilometriin tunnissa, edellyttämällä peräkoukkua ja poistamalla takapenkki, kunnes nuori saa henkilöautokortin ja takapenkki voidaan palauttaa takaisin."
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"
Suomi lienee ainoa maa EU:ssa, joka voi laittaa ihmiset näin vittumaisesti välikäteen jos lainsäädännöstä puhutaan ja vedota, että se on EU:n vika. Tappouhkaukset ehkä vähän ylilyöntejä, mutta niin ovat hallituksenkin toimet. Muualla EU-säädökset ovat suosituksia, joita noudatetaan jos sattuu huvittamaan ja business ei siitä kärsi. Nyt virkamiehet kairaavat yrittäjiä ja kansalaisia ahteriin ihan urakalla.
Tästä tulee kyllä niin elävästi mieleen kun suomalainen kollega kysyi eräästä ympäristöön liittyvästä EU-säädöksestä että miten teillä on suhtauduttu siihen kun ollut niin työllistävä ja hankala projekti. Italialainen oli ollut huvittunut ja ihmeissään ja vastannut että ei olla mitenkään, eihän me olla edes tehty koko asian eteen yhtään mitään.
 
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Täyttä potaskaa.

Komission päätökset sitovat niitä, joille ne on osoitettu (esimerkiksi yksittäinen EU-maa tai yritys), ja niitä sovelletaan sellaisinaan. Tässä .
Vastaan kun ainakin liippaa demareita tämä vastaus.

Kaiketi kirjoitit yllä olevan tosissasi. Komission päätökset mm. Ranskan ja Italian alijäämistä on toistuvasti ohitettu. Jotta tähän ei synny potentiaalista uhkaa siitä, että komissio ryhtyy todellisiin toimenpiteisiin, demari Urpilainen ohitettiin talouskomissaarina. Tilalle laitettiin sopiva italialainen, jota ei haittaa EU:n komission päätösten rikkominen. Ranskan ja Italin tulisi molempien pienentää päätösten ja lupausten mukaisesti alijäämäänsä suhteessa bkt:hen. Ei tulla näkemään, vaan katsellaan läpi käsien varsinkin Italian tuomaa uhkaa koko euroalueen vakaudelle.

On siis täyttä potaskaa väittää laillasi, että komission päätökset sitovat niitä joille ne on osoitettu eikä näissä ole nähtävissä EU alueella juurikaan vastaanharaamista. Heti kun ns. keltaliivit laittoivat Macronin tiukoille, hän vähät välitti mistään EU:n päätöksistä ja päätti itse toimenpiteistä, jotka nostavat Ranskan alijäämän päätetyn rajan väärälle puolelle. Italia on tehnyt samaa jo pitkään lähes hallituksesta riippumatta.

Ymmärräm kyllä, että komission antamat pyyhkeet kevytautosta Suomelle nostavat hymyn naamalle, kun pääsee samalla lyömään aiempaa hallitusta. Mutta jotain rajaa sentään näissä väitteissä, joiden mukaan ei ole nähtävissä EU alueella juurikaan vastaanharaamista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tästä tulee kyllä niin elävästi mieleen kun suomalainen kollega kysyi eräästä ympäristöön liittyvästä EU-säädöksestä että miten teillä on suhtauduttu siihen kun ollut niin työllistävä ja hankala projekti. Italialainen oli ollut huvittunut ja ihmeissään ja vastannut että ei olla mitenkään, eihän me olla edes tehty koko asian eteen yhtään mitään.
En ihmettele ja samanlaiset kokemukset ainakaan mm. Kreikasta erilaisista EU-säädöksistä, joita piti koodata myös heille. Ei tarvita... Nämä ovat kuitenkin aika pieniä asioita. Vähän suuremmissa asioissa - kuten turvapaikka- ja pakolaispolitiikka - tai vielä paljon suuremmissa - kuten talouspolitiikka - komissio ei saa edes moneen kertaan tehtyjä päätöksiään voimaan.

Mitä demareihin tulee, kannatan Rinteen hallituksen EU-linjaa lähitulevaisuuden osalta mm. ilmasto- ja oikeusvaltiokysymyksissä. Rinne on niitä tuonut hyvin esille. Hyvä niin, sillä olisi EU:n kiekkotermein taistelumoraalin osalta välttämätöntä, että nämä aisan yli potkijat, mutta paljon rahaa taskuunsa käärivät, saataisiin kuriin.

Itse en oikein näe EU:lla muuta mahdollisuutta. Nykyisellään vaikutus on hiipunut 15 vuoden aikana. Tässä mielessä demarien ja hallituksen näkemys on paikallaan ja oikeastaan ainoa mahdollisuus pelastaa EU.

Ymmärrän kyllä, että moni ei ole ongelmasta tai edes uhkakuvasta samaa mieltä.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
@Tarinankertoja kannattaa hiukan matkustaa EU:n sisällä mikäli tosissasi uskot direktiivien purevan muualla vastaavalla tehokkuudella kuin Suomessa. Jo Tanskassa tulet törmäämään ruokakaupassa muutamaan erikoisuuteen...
Vaikka Suomi jatkaa DDR:n viitoittamalla mallioppilas-tiellä voi kyseinen kevytauto nootti jäädä Suomen lainsäätäjiltä huomioimatta. Liippaahan se läheltä sitä pyhää kolminaisuutta missä Suomi on halunnut itsepäisesti hangoitella EU:tä vastaan, eli auto(verotus), alkoholi- ja uhkapelimonopolit.
 
Urea iacta est.

hammer lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Brøndby IF
Köpiksen ihan keskustassa on baari, missä saa polttaa röökiä täysin vapaasti. Suomessa tuo olisi about maailmanloppu.
Köpis ja muu Tanska on täynnä baareja joissa saa polttaa. Maastrichin sopimuksessa 1992 Tanska sai läpi veto-oikeuden kaikkiin valtiotason päätöksiin.
 
Heavy kertoo meille mitä luonto oikeasti on:
Kovin ahdasmielinen näkemys tuollainen luonto on vihreä. Valtaosa maapallon luonnosta on sinistä, itsekin asun kiven heiton päässä merestä, ja vielä Helsingissä. Sanoisin että helsinkiläiset asuvat lähempänä luontoa kuin valtaosa muista suomalaisista.

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Suomikin on taistellut EU:ssa todella tärkeitä poikkeavia toimintatapoja kuten alkoholin myynnin monopolin ja vedonlyönnin monopolin. Kyllä poliitikot pitävät meistä huolta.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Jutta Urpilaisesta tullee EUn Afrikasta huolehtija eli rahuskia järkevästi kylvävä padonrakentaja. Tärkiä homma on tuo, toisin kuin jotkut kommendatöörit ovat oitis dissanneet: me hävittiin tää peli!!

No, aivan aikuusten oikeesti, kuvitteliko joku, että suomalainen ( bkt 235 miljardia €) peruskoulun opettajaksi kouluttunut saisi EUn rahakirstun avaimet kätösiinsä? Juu, hän on ollut valtionvarainministeri!!?

Hyvä, että mama-Afrika olisi urpilaisen tapainen, jotain suhteellisuuden tajua omaava poliitikko kuin vaikka joku unelmoiva halonen. Toivottavasti tämä komissaarinimitys menee läpi, ei huono lainkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
No, aivan aikuusten oikeesti, kuvitteliko joku, että suomalainen ( bkt 235 miljardia €) peruskoulun opettajaksi kouluttunut saisi EUn rahakirstun avaimet kätösiinsä? Juu, hän on ollut valtionvarainministeri!!?
Juuri näin. Mutta se mitä itse tarkoitan, on EU:n linja. Voidaan joskus pohtia tarkemmin, miten EU:n linja on muuttunut noin 15 vuoden aikana. Kauaksi on tultu, kun laitan toiveitani pääministeri Rinteen korupuheisiin. Macron ja Merkel ovat jo niin kovaa vauhtia juoksemassa Putinin syliin, että Rinteenkin puheet tuntuvat osin fiksuilta. Samaa tapahtuu myös Euroopan Neuvostosssa, joka on siis erillään EU:sta. Siellä Rinteen ja Suomen toiminta ei enää fiksua olekaan, vaan juostaan Putinin viittoittamaa tietä.

Kovin yksittäinen isku viime aikoina oli loppukesästä tapahtunut EU-parlamentin suurimman ryhmän, Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokas Weberin torppaaminen komission johdosta. Weber ajoi EU:n aiemmin päättämää linjaa, jossa mm. riippuvutta Venäjän energiasta vähennetään, koska Venäjän energia on poliittista ja sen avulla on Weberin mukaan tarkoitus vaikuttaa EU:n politiikkaan ja tavoitteisiin. Nyt Venäjän energiaa on lisätty ja Venäjä on EU:n suurin energian toimittaja. Siis energian suurin toimittaja on valtio, joka haluaa tuhota länsimaisen demokratian ja EU:n siinä sivussa ja toimii erittäin brutaalisti maansa rajojen sisällä ja ulkopuolella. EU tavallaan maksaa yhä enemmän tämän tuholaistyön, sillä Venäjä tarvitsee valuuttaa ja voittoja. Niitä ei maan sisältä juuri tule.

Nämä nyt vain Venäjään liittyen ja siitäkin löytyisi lisää. Muissa asioissa myös demokratia ja oikeusvaltio mättävät osassa EU-maita. Esim Unkarin tilanne on yhä vakavampi ja maa on mm. maassa olevien tuttujeni mukaan todellisuudessa lähellä diktatuuria eikä asioista uskalla avoimesti puhua. Orban pitää Putinin Venäjää yhtenä ihannevaltionaan. Ja tekee sen tuosta vaan EU:n sisällä ja kuittaa naureskellen samalla melkoiset massit EU:lta. Myös EU:n finanssipolitikka mättää ja turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka on rakenteen osalta entistä kauempana kelvollisesta toteutuksesta.

Nämä ongelmat pahenevat vuosi vuodelta ja repivät EU:ta hajalle. Mikä toki onkin Venäjän tarkoitus ja EU:ssa olevien apuvoimien tavoite. Demareihin tämä liittyy sitäkin kautta, että oikeisto tuntuu olevan Euroopassa vielä enemmän sekaisin kuin demarit. On kyllä mielenkiintoisia aikoja edessä!
 
Viimeksi muokattu:
Köpiksen ihan keskustassa on baari, missä saa polttaa röökiä täysin vapaasti. Suomessa tuo olisi about maailmanloppu.
Kyllähän sitä nyt saa tuprutella vähän joka maassa pl. Pohjoismaat. Empiirisen kokemuksen perusteella, ei tietysti joka baarissa. Vaikka mielummin ei.

Tuli muuten mieleen tuosta Urpilaisen nimityksestä että milloin Afrikan sanomista Afrikaksi on tullut rasismia, mitä helvettiä?
 
Viimeksi muokattu:
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllähän sitä nyt saa tuprutella vähän joka maassa pl. Pohjoismaat. Empiirisen kokemuksen perusteella, ei tietysti joka baarissa.
Se on aina hienoa ja ylpeydenaihe kun täällä joku asia hoidettaan paremmin kuin muualla.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on aina hienoa ja ylpeydenaihe kun täällä joku asia hoidettaan paremmin kuin muualla.
Niin, mikä sitten on paremmin. Varmasti on parempi, että suomessa poltetaan vähemmän. Toisaalta, suomi on pilkunnussijoiden ja byrokraattien taivas ja joka asiasta itketään. Koko maan ilmapiiri on täysin päin vittua tuon kyttäämisen seurauksena. Käy joskus ulkomailla, missä jatkuva kyttääminen ja valittaminen nähdään negatiivisena asiana. Se on vapauttava tunne kun aina joku asia ei ole väärin jonkun mielestä, vaan ihmisten annetaan elää omaa elämäänsä.
 
- Jussi_j

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Käy joskus ulkomailla, missä jatkuva kyttääminen ja valittaminen nähdään negatiivisena asiana. Se on vapauttava tunne kun aina joku asia ei ole väärin jonkun mielestä, vaan ihmisten annetaan elää omaa elämäänsä.
Pitää varmaan joskus käydä, tosin en tiedä mitkä ovat niitä paikkoja joissa jatkuva kyttääminen ja valittaminen nähdään negatiivisena paikkana. Ensimmäisenä tulee mieleen yhdysvallat, joissa monet ihmiset ovat sitä mieltä että aseiden ostamisesta taustojen tarkastamiset ovat tätä kyttäämistä, mutta itse en koe sitä vapauttavana. Kyttäämisen ja Byrokratian vastavoimana on sitten class action law suitet, joissa valvonnan puutteesta johtuneista laiminlyönneistä voidaan määrä satojen miljoonien korvaukset. Jotenkin en sitäkään näe niin hirveän toivottavana kehityssuuntana. On varmasti asioita, joissa byrokratia ei ole tarpeellista, mutta niiden kategorioinen vastustaminenkin on yksisilmäistä.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@dana77 otat nyt vertailukohdaksi yhden länsimaiden typerimpien joukkoon kuuluvista "vapauksista". Tarkoitin nyt sitä, että polttaako joku röökiä liian lähellä bussipysäkkiä tai onko terassin tuoli väärää materiaalia ja mikä pahinta, joku elää elämäänsä lasten kanssa julkisesti ja vie ne vielä syömäänkin.
 
- Jussi_j

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
@dana77 otat nyt vertailukohdaksi yhden länsimaiden typerimpien joukkoon kuuluvista "vapauksista". Tarkoitin nyt sitä, että polttaako joku röökiä liian lähellä bussipysäkkiä tai onko terassin tuoli väärää materiaalia ja mikä pahinta, joku elää elämäänsä lasten kanssa julkisesti ja vie ne vielä syömäänkin.
Sanotaan sitten niin että olen käynyt melkein 50 maassa, enkä ole tuollaista autuaaksi tekevää vapauden tunnetta kokenut missään. Tämä johtuu siitä, etten koe Suomessa asumista ja elämistä ahdistavana. Minusta on helvetin jees ettei kenenkään tarvi hengittää toisten tupakansavuja ja siitä voi vapautua muutenkin kuin haastamalla toisen oikeuteen, mikäli siitä saa syövän. Mistään terassin tuolien materiaaleista en ole kuullutkaan tai lasten viemisessä syömään ei ole ollut ongelmaa.
Joku Singapore on tietyllä tavalla ahdistava kokemus ankarine lainsäädäntöineen ja samaa olen kokenut lähi-idässä. Onhan se tavallaan ihan jees, että jossain itä-blokissa tai Aasiassa saa rikkaana länsimaisena tehdä maksamalla ns mitä vaan välittämättä lainsäännöistä ja muista, mutta ei se niin hienoa ole, että sitä samaa tänne toivoisin.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Demarien ay-liikkeen suhmuroinnista Koijaamon kautta oli keskustelua Antti Rinteen hallitusketjussa. Alla oleva sopii kuitenkin paremmin tänne:


YLE:n otsikoinnin maltillisuudesta maltillisuudesta huolimatta poliisi epäilee mm. paikallista demaripamppua useista talousrikoksista. Tiivistäen demaritoverit kikkailevat kiinteistöbisneksessä ja vuokralainen maksaa viulut. Rikostutkinnan sivutuotteena paljastuu, miten asumisen tukirahoja on kanavoitu politiikkaan.

On tämä suomalainen korruptio mielenkiintoista. Valtion korkotukilaina kattaa jopa 95 prosenttia talon rakentamiskustannuksista. Jos kunta puoltaa, voi ARA myöntää lisäksi erityisryhmien, kuten muistisairaiden tai mielenterveyskuntoutujien asumiseen tarkoitettua avustusta, jolloin omarahoitusosuutta ei tarvita lainkaan. Kunta voi puoltaa demarien aloitteesta siis 100 % rakennuskustannusten kattamista. Aiemmin kepulaistaustainen Nuorisosäätiö operoi myös innokkaasti ja rikollisesti kaikkia mahdollisuuksia hyödyntäen.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu, Brysselissä, siis ihan ytimessä myytiin kadulla kioskissa tupakkaa. Oliko merkit piilossa? No ei, ravintolassa polttelin ihan vapaasti kessua sisällä muiden seassa. Ei välttämättä hyvä, mutta missä niitä sääntöjä oikein tehdään? Kyllä Suomeen tehdään ihan omat säännöt.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Juu, Brysselissä, siis ihan ytimessä myytiin kadulla kioskissa tupakkaa. Oliko merkit piilossa? No ei, ravintolassa polttelin ihan vapaasti kessua sisällä muiden seassa. Ei välttämättä hyvä, mutta missä niitä sääntöjä oikein tehdään? Kyllä Suomeen tehdään ihan omat säännöt.
Ei kai Suomen tupakointia koskevat säännöt ole EU:n tekosia? Eikös noita rajoituksia ole osattu ihan itse säätää?
 
Kielipoliisi - prkl... päivämäärään kuuluu piste molempien numeroiden perään!

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Ihan hyvä asia vaan, että täällä ei polteta sisällä. Nyt tuntuu absurdilta muistella niitä aikoja kun tuli yökerhosta tai baarista kotiin ja kaikki vaatteet haisivat röökiltä.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Screw the rules - play the Game!"

macnevis

Jäsen
Suosikkijoukkue
...
Kaikenlaisia hörhöjä sitä väki äänestääkin eduskuntaan. Koko puolueelta menee kyllä uskottavuus, kun johto katselee tällaista läpi sormien.
Samanlaisia idiootteja kuin se toinen puolueporukka, joka horisee räjähtävistä lepakoista.

Välillä tekisi mieli kirjoittaa rumasti Rinteestä ja Espanjan sairaalareissusta, mutta taitaa olla parempi olla hiljaa :D
 
Jaska, parveke auki!

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, ei kuulu ministerille tuollainen päsmäröinti, ja eikös tuo nimien keräys ole ihan sallittua kuitenkin.

Tuo ko. kunta-aloite on tosin ihan shaibaa, toivottavasti kuopataan heti ensimmöisessä käsittelyssä, jos sen sinne asti saavat. Kukaan järkevä ihminen ei halua, että näistä asioista aletaan äänestämään.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, ei kuulu ministerille tuollainen päsmäröinti, ja eikös tuo nimien keräys ole ihan sallittua kuitenkin.

Tuo ko. kunta-aloite on tosin ihan shaibaa, toivottavasti kuopataan heti ensimmöisessä käsittelyssä, jos sen sinne asti saavat. Kukaan järkevä ihminen ei halua, että näistä asioista aletaan äänestämään.
Perinteinen vasemmiston näkemys asiast on se, että kun me nyt ollaan oikeassa, niin niiden väärien mielipiteiden tuputtaminen on väärin ja tarpeetonta. Harakalla vielä vahva propagandatausta YLE:tä, niin eihän se yllätä.
 
- Jussi_j
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy