Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Demarit tiensä päässä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Yläpesä, 13.02.2008 klo 09.24.

 1. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  No ei olekaan, mutta markkinatalous systeeminä kyllä elää jatkuvasta kasvusta ja kuluttamisen, turhankin, kasvamisesta. Sitä yritin tuossa sanoa.
   
 2. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Minä en lähtisi asettamaan vaatimuksia kansanedustajille, vaan kääntäisin homman niin päin että vaatimukset asetettaisiin äänestäjille. En ihan korkeakoulututkintoa vaatisi mutta jonkinlainen äänestäjän ajokortti olisi paikallaan. Kurssi voisi sisältää noin 20-40 tuntia opetusta jossa avattaisiin eduskunnan, hallituksen ja päätöksenteon periaatteita. Ja samalla käytäisiin joitain perusasioita läpi esimerkiksi verotuksesta, eli kuinka paljon rikkaimman prosentin tuloverot tuovat valtion kassaan versus keskiluokan.

  Loppukoe olisi sitten suurimmaksi osaksi monivalintakysymyksiä ei-tulkinnanvaraisista asioista, esim valittavien kansanedustajiEn määrä jne. Osa kysymyksistä taas olisi vapaasti vastattavia jossa mitattaisiin koulutettavan ymmärrystä syy-seuraus suhteista, ei poliittisista mielipiteistä. Esimerkiksi jos joku perustelee miksi hänen mielestään esimerkiksi kaikkien omaisuus tulisi jakaa tasan ja pystyy sen perustelemaan siten että kyseinen toimi auttaisi kysymyksenasettelussa ollutta asiaa niin vastaus olisi hyvä. Jos taas toinen vastaa samaan kysymykseen saman vastauksen perustelematta niin pisteet jää saamatta.

  Äänestysluvan saamisen raja ei tietenkään olisi kauhean korkealla, mutte kuitenkin niin että kurssilaisen tulisi edes vähän rasittaa aivojansa. Mikäli kurssia ei läpäisi niin äänestyslupaakaan ei tulisi. Kurssia saisi tietenkin uusia ihan niin monta kertaa kuin haluaa tai jaksaa. Äänestyslupa olisi voimassa 20 vuotta jonka jälkeen tiedot pitäisi käydä päivittämässä. Kursseja voisivat järjestää esimerkiksi lukiot ja kansalaisopistot. Ja kurssi kokeineen olisi luonnollisesti maksuton, voisi jopa ajatella että kaikkein heikommassa asemassa olevat saisivat kurssista jonkinlaista korvausta, vaikka pisteitä aktiivimalliin.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Minusta @Remy Martin listastasi puuttuu äänestäjien pakollinen lääkärintarkastus. Puolittainen läpäisy toisi neljännesääntä. Jos näkö- ja kuulotestikin menisi läpi ongelmitta, jopa puolikas ääni irtoaisi.
   
 4. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kuurot ja sokeat eivät olisi tasa-arvoisia? Tai eivät saisi saman verran äänestysvaltaa kuin muut? Entäs mykät? Poistetaanko äänestyslupa myös autisteilta, masentuneita ja skitsofreenikoilta? Tai jos on onnettomuudessa mennyt kävelykyky pitäisikö heidän äänestyskykyään rajoittaa? Vai mitä tuolla lääkärintarkastuksella tarkoitat?
   
  UnenNukkuja tykkää tästä.
 5. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kuulostaa aimo harppaukselta totalitarismin suuntaan.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Lääkärintarkastuksen voisi aloittaa vaikkapa sarkasmitutkan kalibroinnista.

  Lainaus:
  Minusta äänestysoikeuden saaminen hyväksyttyä tasokoetta tms vastaan kuulostaa väärältä. Tuli mieleen Neuvostoliitto.
   
 7. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Listasta puuttuu myös luetun ymmärtämisen kanssa kamppailevat henkilöt - heitä on usein lähempänä - sinuakin - kuin arvaatkaan. Tämä on vakava ongelma, joka aiheuttaa muun muassa noloja tilanteita sekä häpeän tunnetta - usein facepalm-tyylisesti molemmin puolin.
   
  teppana ja The Nikkari tykkäävät tästä.
 8. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Minä olisin taipuvainen vaatimaan, mutta en mitä tahansa tutkintoa vaan vain tietyistä pääaineista: historia, filosofia, kirjallisuudentutkimus, teoreettinen fysiikka ja matematiikka. Noista jos on maisterintutkinto niin rapsahtaisi niin äänioikeus kuin vaalikelpoisuuskin. Maan asioiden hoito paranisi kertaheitolla radikaalisti.
   
 9. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Tämähän tiputtaisi pois esim. herra Hakkaraisen sekä myös muuan herra Haaviston.

  Eikö sukupuolentutkimus olisi listaan pikantti lisä?
   
 10. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Nope, eikä muukaan sosiologia puhumattakaan amk-aloista kuten lääkis, kauppis ja oikkis...
   
 11. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Lainsäätäjille ei ole hyötyä opiskella oikeustiedettä? Kansallisesta taloudesta päättäville ei ole hyötyä kansantaloustieteen opinnoista? Nämä on kyllä yhtä totta kuin, että jatkoajan keskustelupalstalle osallistumisesta ei ole hyötyä kirjoitus- ja lukutaidosta.
   
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei teistä kommunisteista ikinä tiedä.

  I'll get me coat.
   
  Cobol tykkää tästä.
 13. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Tätä liike toimintaa mäkin painottaisin. Ensin liikettä, sitten toimintaa. Tiukassa paikassa ehkä vielä vähän liikettä lisäksi. Niinku päällepäätteeksi.
   
  teppana tykkää tästä.
 14. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Taloudesta ei kuitenkaan tarvitsisi tietää mitään? Itse panostaisin mielummin tekoälyyn ja sillä voitaisiin korvata poliitikot sekä myöhemmin myös koko kansa.
   
 15. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Toki aito AI olisi miljoona kertaa parempi kuin mikään elikko, mutta sitä ei nyt vielä ole. Ja mitä olen seurannut taloustiedettä niin ei välttämättä tule suurta vaikutusta sen kyvyistä ennustaa syklejä tai antaa järkeviä ohjenuoria päättäjille. Tai toki meillä olisi sangen järkevä ohjenuora, keynesiläisyys, mutta se ei tässä järjettömästi hallitussa maailmassa vain ole kelvannut päättäjille ja finanssisektorille (jossa sitä "taloustietämystä" niin pirun kybällä siis on).
   
 16. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No siis kaikki kunnia näille käytännön aloille, etenkin lääketiede on oikeastikin kunniallista ja hyödyllistä hommaa, kuten kaikki muutkin lvi-alat. Lakimiehiä on selkeästi liikaa, ja maailma olisi niin huomattavasti parempi paikka ilman tämän maailman business schooleja ja kauppa"tieteellisiä".
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eli mielestäsi ekonomit voitaisiin poistaa maailmasta ja kaikki toimisi paremmin? Ja lainvalmisteluprosessiin ei tarvita lakimiehiä kertomaan miksi jokin on huono idea ja perustuslain vastainen. Tai yritykset eivät tarvitse lakimiehiä käymään sopimuksia läpi. Tai veronkorotuksien/alennusten vaikutusten arviointeihin riittää valtsikan käyneen vahva mutu. Erikoinen näkemys. Toki sinähän uskot Keynesin kaikkivoipaisuuteen. Se sama Keynes, joka sanoi 1. Maailmansodan loppuvan ihan itsestään kun taloudelliset realiteetit tulisivat vastaan muutamassa kuukaudessa.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Keynesiläisyyden voi tiivistää Euroopassa demarivetoiseksi pohjoismaiseksi sekataloudeksi, vaikka itse lasken Suomen tästä pieneltä osin pois. Pidän historiallisessa mielessä Suomea enemmän suunnittelutaloutena, kuin Norjaa, Ruotsia tai Tanskaa. Jos rajataan tarkastelu vain nykyaikaan 2000-luvulle, valtion puuttuminen ilmeisen pysyvästi keskuspankkien toimesta voimakkaasti markkinoihin ei sovi keynesiläisyyteen. Tässä mielessä keynesiläisyys on historiaa Euroopassa varsinkin euroalueella. Samalla on yhä mahdollisempaa, että euroalue kulkee Japanin tietä. Hirveästi en tästä riemuitsisi Suomessa. Japanilla on kuitenkin sellaiset vahvuudet, joita Suomella ei ole. Tärkein niistä on oma keskuspankki. Lisäksi keskuspankkien toiminta eli aktiivinen markkinaohjaus milloin minkäkin teeman varjolla ei ole ratkaisu suuriin ongelmiin.
   
 19. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Lainaus:
  Keynesiläisyys kelpaa yleensä silloin kuin on vaalit tulossa. Oli suhdanne mikä tahansa. Valitettavasti.

  Okei. Kokoomus on poikkeus. Säästä, leikkaa, säästä, leikkaa, säästä, leikkaa, paitsi multa.

  Tai sitten kun mikään muu ei auta. Kuten 30-luku Amerikassa.

  Omalla tavallaan Friedmankin oli jännä heebo. Äärimmäinen laissez-faire mies mutta niin vaan päätyi siihen että politiikalla voi sorkkia taloutta. Eli rahan määrää säätelemällä. Rapojutustahan se Nobelinkin sai. Eikä toki suotta. Relevantti teoria mutta yhtä helposti (eli huonosti) toteutettava kuin mikään muukaan talouspolitiikka parlamentaarisessa demokratiassa.
   
  mjr tykkää tästä.
 20. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No jaa, toki olin aika ironinen tuossa, mutta siis jos ääni- ja vaalioikeus olisi noilla viidellä akateemisella alalla (historia, filosofia, kirjallisuudentutkimus, teoreettinen fysiikka ja matematiikka) niin luulisin että pystyisivät kyllä järjestämään käytännön apua asioiden muodollisen puolen hoitamiseen. Toistaiseksi ekonomisteista on ollut lähinnä vain haittaa, paitsi esim. Keynesistä ja joistakin muista, ekonomeista nyt puhumattakaan. Lakimiehet voivat olla hyödyllisiä tiukoissa rajoissa, eikä niitä saisi olla liikaa, mutta varmasti olisi käytännön apua lakitekstien laatimisessa. Ja tietysti tarvittaisiin muutenkin virkamiehiä ja vastaavia, mutta rengin, ei isännän, paikalle.
   
 21. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Nokkelaa. Itse en aatteellisten liikkeiden toimintaa kannata. Se kun sumentaa todellisuuden tajun.
   
 22. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  BigRedCat, Kendo26, macnevis ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 23. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Kendo26, Eino_Mies, Jymäkkä ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. Kyllähän tuolla valehtelun määrällä al-Taeen kannattasi jo siirtyä Keskustan riveihin.
   
  Vesuri tykkää tästä.
 25. Konalan Kettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vaikka olekin kanssasi samoilla linjoilla niin samaan aikaan toisaalla pohditaan 8-vuotiaiden äänioikeutta:

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006176657.html

  Mulla on kotona 18+ vuotias harvinaisen kypsä ja järkevä (isäänsä verratuna) nuori mies ja hän on useaan otteeseen todennut, että harvalla ikätoverilla on käryä, mitä haluaa tehdä saati näistä vaali-jutuista, käytänössä äänestävät jonkun tahon propagandan perusteella: suku/hippi tyttöystävä, tms muu vaikutin.