Darts

  • 171 715
  • 1 699

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
UK Openia on viskelty jo sen verran, että tänään on enää kahdeksan heittäjää jäljellä. Skaban formaattiin kuuluu vastustajien arvonta aina semeihin asti, joten isoja poikia on ollut vastakkain jo heti siinä vaiheessa, kun ovat kehiin astuneet. Tarkoittaa siis sitä, että top32 pääsi suoraan 4. kierrokselle. Sen takia kovan kohtalon koki mm. Joe Cullen, jolle arpa antoi vastaan Peter Wrightin. Eikä Daryl Gurneyllä ollut kovinkaan paljon parempi tuuri, kun Van den Bergh tuli arvontakoneesta. Juuri ja juuri ykköskoriin mahtuva Chris Dobey puolestaan törmäsi Michael Smithiin. Ja sitten Mervyn King sai Stephen Buntingin, tai siis joutui pelaamaan häntä vastaan ja sitten kotimatkalle. No helvetti, eihän ne tuohon loppuneet. Ratajski putosi Pricelle, Adrian Lewis Ryan Searlelle, Gary Anderson MvG:lle, Kim Huybrechts Mensur Suljovićille ja Nathan Aspinall Callan Rydzille. Noista toki Huybrechts ja Lewis tällä hetkellä top32 ulkopuolella, mutta kovia tekijöitä silti.

Ja kun isoja nimiä on valmiiksi pihalla osittain pelisysteemin ansiosta, kvartseihin on päässyt pari yllättäjääkin. No ehkä Damon Heta ei ole yllättäjä sinänsä, mutta kun pisti pihalle ensin pienen suvantovaiheen jälkeen jonkinlaiseen vireeseen päässeen MvG:n ja heti perään tulikuuman Jonny Claytonin. Tietysti voidaan spekuloida Claytonin tulikuumuudella, mutta onhan hän ollut pari vuotta top3-heittäjä noin kokonaisuutena. Sen sijaan ihan oikea yllättäjä on täysin tuntematon polakki Sebastian Bialecki. Äijällä ei ole tour cardia, pääsi mukaan PDC European Development Tour Qualifiers -listalta, josta neljä parasta pääsi mukaan. Matkan varrella pudottanut mm. Ian Whiten ja Ryan Searlen.

Kvartsiparit ovat:

Keane Barry vs. James Wade
Sebastian Bialecki vs. William O'Connor
Danny Noppert vs. Damon Heta
Michael Smith vs. Gerwyn Price

Kisoissa on muuten heitetty jo kolme ysiä, José Justicia (Martin Gawlas), James Wade (Boris Krčmar) ja Michael Smith (Mensur Suljović).
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vielä riitti kvartseihin yhden yllätyksen verran. Keane Barry ei hermoillut vanhaa yrmyä vastaan, vaan hoiteli James Waden tyyliikkäästi ja ansaitusti. Puolan 18-v (!) Bialeckilla oli jopa yksi voittotikka O'Connoria vastaan, mutta ei ihan papu riittänyt tällä kertaa. Hetan paras vire jäi edellisille kierroksille ja Danny Noppert pääsi suhteellisen helpolla semeihin. Vikassa kvartsissa oli oikea herkkupala, Smith oli tällä kertaa Priceä vahvempi. Normaalista poiketen se oli tällä kertaa Price, joka takelteli ratkaisuvaiheissa tuplissa. Semeissä Barry vs. Smith ja O'Connor vs. Noppert. Nyt uskallan jo veikata finaaliin Smith vs. Noppert. Smith on aivan liian hyvässä kunnossa, jotta Barry pystyisi hänet kunnolla haastamaan. Ja vaikka O'Connorilla onkin ollut hyvä viikonloppu, pää ei vain kestä, ja muutenkin Noppert on äärimmäisen vaikea voitettava kenelle tahansa. Finaali menee vihdoinkin sitä isoa voittoa jo pitempään metsästäneelle Smithille.

Toi Bialecki on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Tulee täydestä tuntemattomuudesta teinipoikana eikä kumarra ketään. On kyllä hyvät eväät nousta tourille ja mikä ettei ihan huipulle asti, kunhan kokemusta hiuan karttuu. Ensivaikutelma on, että on hiukan wademainen grindaaja, paitsi ettei ole näköjään yhtä tuplarajoitteinen. Wadellehan kelpaa Pricen tapaan vain D20/D10 ja D12, varauksin D18. Heitto on eleettömän varma ilman mitään ylimääräisiä pakkoliikkeitä, taktisia mokia en havainnut. Ja pää näyttäisi kestävän myös tiukassa paikassa, vaikka otos onkin aika pieni vielä. Tarkoitan tällä sitä, että se heitto on ihan samanlainen matsin ekasta tikasta viimeiseen asti. Ilmekään ei juuri matsin aikana muutu. Saattaa olla, että seuraavan kerran kaverista kuullaan vasta World Cupissa Ratajskin parina. Mutta parin vuoden sitään paikka tourilla pitäisi noilla esityksillä olla selviö.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei ihan pitänyt käsikirjoitus loppuun asti. Noppert oli just sellasta tillilihaa kuin pelkäsinkin. Smith oli pitkään aavistuksen niskan päällä, mutta sai yhden matsitikan keskustaan Noppertin aloituksella. Parin millin päässä oli uran eka iso voitto. Noppert oli jo helisemässä semeissä O'Connoria vastaan, mutta tämän pää ei ole siitä pitävimmästä päästä. Uran isoin voitto siis Noppertille, periaatteessa ihan ansaitusti, Smithin vuoro antaa vielä odottaa itseään. Smithkin oli semeissä hiukan vaikeuksissa Barryä vastaan, mutta voitti yhdeksän legiä peräkkäin 6-2 tappioasemasta. Siinä kohtaa olin aivan varma, että nyt se titteli napsahtaa kohdalle.
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millaisia rahapotteja maailman kärki vetää? Entä kuinka korkealla maailmanlistalla pitää olla, että voi käytännössä tikalla elättää itsensä?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Millaisia rahapotteja maailman kärki vetää? Entä kuinka korkealla maailmanlistalla pitää olla, että voi käytännössä tikalla elättää itsensä?
Noi voi tsekata dartsin rankingista. Siinä on käytännössä kahden vuoden palkintorahat. Päälle tulee sponssit, joita on tietysti vaikea arvioida. Sanoisin, että n. top50 elättää itsensä paiskomalla nuolia.

 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@AllBehind Törmäsinpäs muuten twitterin kautta sopivasti artikkeliin noista ammattilaisten tienesteistä.

 

jatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
alhaalta ponnistavat
Ovat näköjään Ville Kuusinen ja Tero Kainulainen päästetty selostamaan Nordic mastersia viaplaylla. Täytyykin kuunnella että onko herroista tähän lajiin ja Kuusinen ainakin keväällä taisi dartsia hehkuttaa jossain jalkapallo lähetyksessä. Selostuksen saa onneksi vaihdettua englanniksi jos ei miellytä.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän pojat puhuu ihan ok, mutta lajituntemattomuus kuuluu. Onhan tässä vähän lajinkin dissaamista. Voisitteko kuvitella vaikka NHL selostuksessa lentopalloijaa joka on vain hyvä suustaan?
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Äsken pelattiin yksi kaikkien aikojen tiukummista ja tapahtumarikkaimmista Premiere League finaaleista koskaan. Aivan huikeaa tykitystä!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Matsi oli hyvä, selostajat kehnoja. Mikä ihme siinä on, ettei englanti ollut mahdollista valita selostuskieleksi? Kainulainen ja Kuusinen ovat dartsin selostajina Mertarannan tasolla. Huutaa osaavat, mutta liki kaikki pelin hienoudet jäävät selostamatta, jos ovat yleensä ne noteeranneet.

Cullen näytti semeissä närhen munat Claytonille, mutta ei saanut ihan samaa hurmosta päälle finaaliin. Ihan selvästi kyllä kasvanut heittäjänä kauden aikana. Viimeinen askel vielä voittajaksi ja titteleitä pitäisi olla tulossa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toi World Cup on ihan kiva tapahtuma nykyään, kun taso on niin laaja. Joltain Hollanniltakin voi olla MvG saikulla ja silti ovat ihan potentiaalisia voittajaehdokkaita. Eivät sentään päässeet finaaliin, kun kivikova Wales ja oli liian kova Noppertille ja Duijvenbodelle. Gerwyn Price on ollut tämän kauden hiukan epävireessä, mutta kvartseissa pisti melkoisen näytöksen kotiyleisön pettymykseksi Saksan Schindleriä vastaan. Eka legi 120 pox, toka legi 10 tikkaa, kolmas legi 170 pox ja vaatimaton 117,9 keskari neljään legiin. Sitten tahti vähän hiipui, vaikka Hollannin vielä hoitelivatkin. Clayton ei myöskään ollut ihan tappovireessä, joten semeissä Englannin (Smith&Wade) yllättänyt Australia otti täysin ansaitusti ensimmäisen pystinsä.

Simon Whitlock oli turnauksen paras pelaaja ja pitkä ura sai toistaiseksi kirkkaimman kruununsa. Joku European C'ship kyllä löytyy, mutta minä lasken tämän voiton kyllä korkeammalle, vaikka joukkuesuoritus onkin. En seurannut 2012 kisoja, mutta siellä Whitlockilla oli pari voittotikkaa kourassa, joten nyt sai kaipaamansa revanssin. Tälläkin kertaa hänellä oli itsellään pareissa yksi voittotikka D18:aan Australian johdettua 2-0 voitettuaan ekat singelit, mutta Wales tsemppasi vielä kavennuksen. Se ei riittänyt, kun Heta hoiteli Claytonin 4-2 ja aussit pääsivät nostelemaan kannua.

Damon Heta on ollut vasta pari vuotta tosissaan tourilla ja nyt sai hyvän meriitin vyölleen. Ehkä tekee claytonit ja alkaa pärjäämään isoissa kisoissa. Tähän mennessä on saanut pari kvartsipaikkaa, mutta suurempi menestys on vielä kiertänyt. Taitoa on ja pääkin näköjään pitää. Whitlock oli ehkä hiukan biased, kun veikkasi juhlahumussa Hetaa tulevaksi maailmanmestariksi.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Dutch Darts Mastersissa puukengät pistivät ranttaliksi. PDC:n starbarosterista puolivälieriin matkaavat vain Wade ja Van den Bergh. Muut jatkoonmenijät Wattimena (voitti Claytonin), Kuivenhoven (Sherrock), Van der Voort (Price), Kleermaker (Smith), Noppert (Van Gerwen) ja Van Duijvenbode (Wright). Varsinkin Noppert on huimassa iskussa, toki ollut jo tovin aikaa. Loput pelit tänään illalla ja sitten World Series of Darts matkustaakin down underiin, jossa pelataan kaksi osakilpailua, ensin taidetaan tosin pelata World Matchplay.

World Cupista sen verran, että aussinäytöshän siitä lopulta muodostui. Whitlock (mielestäni turnauksen paras pelaaja) pelasi kuin huomista ei olisikaan ja Hetastakin kasvoi varsinainen supertekijä. Erityisen hienoa oli nähdä Whitlockin saavan pitkälle uralleen näinkin kovan palkinnon.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Dimi oli tässä skabassa sitten täysin omaa luokkaansa. Mielettömän rauhallista ja määrätietoista, kovan luokan tekemistä. Ei finaalissakaan paljon puukenkien buuaukset kiinnostaneet, matsituplaakin heittäessä pikku paussi, kulmien kurtistus olan yli, kerran henkeä, tikka ruutuun ja ensimmäisenä yleisöltä kuulostelemaan, että vieläkö oli jotain asiaa. Hoiti yleisön puolelleen finaalin kestäessä osuessaan ihan kaikkeen ja viimeistään loppuhaastattelussa. Hieno pelaaja ja kiva nähdä, että kunnossa ollaan. Tämä kaksi viimeisintä World Series -osakilpailua voittanut hahmo nousee kyllä kohinalla Matchplayn suosikkilistalla.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Darts, LA Rams, AD99
Huh huh, olipa ottelu, Price 16-14 De Sousa.

Price takaisin maailmanlistan ykköseksi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Finaaleja vaille valmis. Gerwyn Price pisti hulinaksi Danny Noppertia vastaan, kirsikkana kakun päällä 9-tikkainen. Noppert ei ole mikään säkenöivä pelaaja, enemmänkin wademainen grindaaja. Mutta hyvin sätki mukana, mutta Price nyt vain päätti olla voittamaton ja sillä sipuli. MvG:llä meni Van den Berghiä vastaan tiukemmalle ja näytti jo hetken siltä, että Dimi puristaa itsensä finaaliin. Mutta kun ei niin ei. Tähän asti näkemäni perusteella finaalissa ei ole kuin yksi suosikki ja se on Gerwyn Price.
 

MäkisAtte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , O.Jokisen Jukurit, SJS
MvG:llä tuplat ihan hukassa alussa. Olisi toi nine darteri ollu aika maukas vitos legillä, mutta vähästä jäi kiinni.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Finaaleja vaille valmis. Gerwyn Price pisti hulinaksi Danny Noppertia vastaan, kirsikkana kakun päällä 9-tikkainen. Noppert ei ole mikään säkenöivä pelaaja, enemmänkin wademainen grindaaja. Mutta hyvin sätki mukana, mutta Price nyt vain päätti olla voittamaton ja sillä sipuli. MvG:llä meni Van den Berghiä vastaan tiukemmalle ja näytti jo hetken siltä, että Dimi puristaa itsensä finaaliin. Mutta kun ei niin ei. Tähän asti näkemäni perusteella finaalissa ei ole kuin yksi suosikki ja se on Gerwyn Price.

Ja kaikeksi onneksi se oli MvG joka finaalin sitten kairasi. Kova paluu kyllä käsileikkauksen jälkeen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja kaikeksi onneksi se oli MvG joka finaalin sitten kairasi. Kova paluu kyllä käsileikkauksen jälkeen.
Hieno finaali oli. Taidan kuulua Gezzyn harvalukuiseen fanijoukkoon, joten lievä pettymys tää mulle oli. Nää isot finaalit on kuitenkin sellaisia, että harvoin väärä pelaaja voittaa. Gezzyllähän oli keväällä myös käsivammaa, mutta ei pitäisi haitata enää. MvG:hän palasi suht pian operaation jälkeen baanalle. Olisin mä sen ysitikkaisen sillekin suonut.
 

Jeesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko porukka täällä tilaillut Dartscornerista viime aikoina tavaraa? Sulkia ja periä haluaisin tilata läjän, mutta miten tuo brexit vaikuttaa homman sujuvuuteen? En itse ole moneen vuoteen sieltä tilannut.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Onko porukka täällä tilaillut Dartscornerista viime aikoina tavaraa? Sulkia ja periä haluaisin tilata läjän, mutta miten tuo brexit vaikuttaa homman sujuvuuteen? En itse ole moneen vuoteen sieltä tilannut.
Tilasin tammikuussa, muistaakseni se menee näin.

Valitse sivuilta *include VAT* hintoihin, jolloin maksat tuotteesta 24% Alvin tilauksen yhteydessä. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse tullata tuotteita erikseen, vaan ne saapuvat perille ilman ylimääräistä säätöä tullin/postin käsittelymaksun kanssa.
 

Dimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olettekos seuranneet menossa olevaa GP:tä? Eilen oli aika tiukat 2.kierroksen pelit, kaikki meni viidenteen settiin. Dimitri pelaa hyvää turnausta, Chisnall ja Clayton kaatunut. Pricella tänään vastassa Cullen, molemmat heitti vakuuttavasti ekalla kiekalla. Isojen kisojen MvG (oma suosikkini) on myös ollut iskussa. Puolivälierissä vielä paperilla helpompi Dobey vastassa.

Jännäksi menee ja vaikeaa veikata turnauksen voittajaa. Mutta pitäisin kyllä ihmeenä jos joku maailmanrankingin top3:n ulkopuolelta tämän vie.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olettekos seuranneet menossa olevaa GP:tä? Eilen oli aika tiukat 2.kierroksen pelit, kaikki meni viidenteen settiin. Dimitri pelaa hyvää turnausta, Chisnall ja Clayton kaatunut. Pricella tänään vastassa Cullen, molemmat heitti vakuuttavasti ekalla kiekalla. Isojen kisojen MvG (oma suosikkini) on myös ollut iskussa. Puolivälierissä vielä paperilla helpompi Dobey vastassa.

Jännäksi menee ja vaikeaa veikata turnauksen voittajaa. Mutta pitäisin kyllä ihmeenä jos joku maailmanrankingin top3:n ulkopuolelta tämän vie.

On tullut katsottua ja ehkä GP:n isoin ja positiivisin suoritus nähtiin hetki sitten kun GP debytantti, Latvian Madars Razma, paineli kahdeksan joukkoon lyömällä vuoden 2017 World Grand Prixn voittaneen Daryl Gurneyn 3-1. Razman heitto oli todella tikissä oikeastaan koko matsin ajan, muutamaa uinahdusta lukuunottamatta.

Nyt illan herkkupalan Gerwyn Price vs Joe Cullen pariin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dimi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös