Dallas Stars 2021–2022 – takaisin pudotuspeleihin?

  • 304 656
  • 1 469

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Avataas uusi kausiketju Starsille!

Starsin edellisen kauden päättyessä Stanleyn finaaleihin voi todeta 2020–2021 kauden jääneen niin sanotusti piippuun. Kulunut kausi oli Dallasille todella vaikea, sillä loukkaantumisten takia ei missään vaiheessa kautta saatu sitä parasta nippua jalkeille. Uskallan väittää, että tällöin olisi tosissaan taisteltu pudotuspelipaikoista. Kauteen lähdettäessä, kun lähtökohtaisesti puuttuu ykkössentteri ja ykkösmaalivahti. Tähän päälle vielä Johnsin poisjäänti ja Radulovin loukkaantuminen heti alkukaudesta, niin lähtökohdat eivät olleet kovin suopeat.

Hintz otti Seguinin loukkaantumisen aikana ykkössentterin paikan ja täytti nämä saappaat todella hienosti nousten uudelle tasolle ja pelaten tietenkin loukkaantunena läpi kauden. Kauden aikana takaisin omalle tasolle noussut Pavelski ja tykkitulokaskauden vetänyt Robertson saivat hymyn huulille. Lopulta kauden meneminen reisille taisi johtua konttaamisesta näitä ennakkoon "heikompia" joukkueita vastaan (Chicago, Columbus ja Detroit).

Nyt kesällä ennen tulevaa kautta Dallasilla on edessä laajennusdraft, drafti sekä sopimusneuvottelut RFA- ja UFA-pelaajien kanssa. Mielenkiintoisia aikoja tässä elellään jo ensi yönä saadaan tietoon monentena sitä varataan tulevan draftin ensinmäisellä kierroksella ja voidaan aloittaa spekulaatiot mahdollisesta varauksesta tai varaamatta jättämisestä. Laajennusdraftiin itselläni olisi heittää kaksi nimeä eli Khudobin ja Dickinson, jompi kumpi näistä herroista lähtee.

Laitetaas tähän väliin sopimustilanne:

Hyökkääjät

Tyler Seguin 9,85milj $ 26/27
Jamie Benn 9,50milj $ 24/25
Joe Pavelski 7,00milj $ 21/22
Alexander Radulov 6,25milj $ 21/22
Radek Faksa 3,25milj $ 24/25
Roope Hintz 3,15milj $ 22/23
Denis Gurianov 2,55milj $ 21/22
Jason Robertson 0,795milj $ 21/22
Tanner Kero 0,75milj $ 22/23
Jason Dickinson RFA*
Joel Kiviranta RFA*
Rhett Gardener RFA*
Andrew Cogliano UFA
Blake Comeau UFA
Justin Dowling UFA

Puolustajat

Esa Lindell 5,8milj $ 24/25
John Klingberg 4,25milj $ 21/22
Andrej Sekera 1,5milj $ 21/22
Joel Hanley 0,75milj $ 22/23
Miro Heiskanen RFA
Stephen Johns UFA
Jamie Oleksiak UFA
Sami Vatanen UFA
Mark Pysyk UFA

Maalivahdit

Ben Bishop 4,9166milj $ 22/23 (LTIR)
Anton Khudobin 3,333milj $ 22/23
Jake Oettinger 0,925milj $ 21/22

Taistelee paikasta

Hyökkääjät


Mavrik Bourque 0,925milj $ 23/24 #
Ty Dellandrea 0,8633milj $ 22/23
Riley Damiani 0,8033milj $ 22/23
Joel L'Esperance 0,725milj $ 21/22
Nick Caamano RFA
Adam Mascherin RFA

Puolustajat

Thomas Harley 0,8942milj $ 22/23 #
Ben Gleason RFA

(*välimieskäsittelyn oikeudet)
(#entry level slide mahdollinen)

Ketjusommitelma tällä hetkellä

Robertson – Hintz – Pavelski
Benn – Seguin – Radulov
Caamano – Faksa – Gurianov
Kero – Dickinson – Dellandrea

Lindell – Klingberg
Heiskanen – Harley
Sekera – Hanley

Oettinger
Khudobin

Kuten tuossa aiemmin jo mainitsin, niin todennäköisesti jompikumpi Dickinson tai Khudobin pakkaa kassinsa laajennusdraftin jälkeen ja suuntaa Seattleen. Laajennusdraftin jälkeen on vuorossa varaustilaisuus, missä Dallasilla on kaikki omat vuorot käytössä pitkästä aikaa. Ensi yönä selviää sitten monentena Stars varaa ensinmäisellä kierroksella. Huomenna olemme viisaampia siitä, että kenen prospektin perään tässä kuolataan (Mason McTavish).

Miron jatkosopimus on varmasti Nillin prioriteetti numero 1. Itse toivoisin sopimuksen olevan takapainotteinen kolmen vuoden maltillinen silta mallia McAvoy ja Werenski. Tällöin ennen sitä 8-vuoden megadiiliä olisi Pavelskin ja Radulovin sopimukset päättyneet ja rahaa jäisi vielä muillekin paikoille tulevalle kaudelle.

Starsin UFA-statuksen omaavista pelaajista kiinnittäisin ainoastaan Oleksiakin max. 3,5milj capilla, niin kuin Bergevin teki Chiarotin ja Edmundsonin kanssa Montrealissa. Dallasilla on jatkosopimuksiin hiukka päälle 21milj $ käytettävissä Bishopin ollessa LTIR-listalla. Omissa toiveissa olisi Bottom 6-hyökkääjiä malliin Jordan Martinook ja Blake Coleman. Stars-miehistö huutaa myös oikea käsi alhaalla pelaavaa puolustajaa. Varsinkin, jos ja kun Stephen Johnsin ura sekä sopimus on paketissa. Siirtohuhuista sen verran, että olisi hieno nähdä Seth Jones Stars-nutussa. Nill saisi tehdä blockbusterdiilin Keklun kanssa, mutta tämä vain toiveunia.

Lopuksi vielä hyvää kesän alkua Stars-kannattajat ja muut jatkislaiset!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Dallasina tätä kauppaa lähtisin rakentamaan erään ruotsalaisen puolustajan ympärille.
Juu, jos nyt yleensä Jonesin perässä ovat. Starsissa kun ei ole nyt ihan tungokseen asti senttereitä tällä hetkellä, mutta peräpää on kohtuullisessa kuosissa. Mä kuulun varmaan vähemmistöön, mutta tuo eräs ruotsalainen pakki on enemmän uhka kuin mahdollisuus. Jos pitäisi suoritustason miromaisesti vakiona, olisi pidettävä kirkuen kiinni. Mutta jos on hyvää vaihtaria tarjolla, Nillinä miettisin vakavasti treidiä. Korostan, tiedän kuuluvani vähemmistöön tämän mielipiteen kanssa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tuossa kun olen pohtinut, että minkä paikan pelaajaa Dallasin kannattaisi varata tuolla ykköskierroksen varauksella, niin mielestäni laitahyökkääjä on se pelipaikka, mitä Dallas tarvitsisi. Dallasin vuorolla olisi mahdollisia laitahyökkääjiä varattavissa muun muassa Fabian Lysell, Simon Robertsson, Oskar Olausson, Matthew Coronato ja Brennan Othmann.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Dallas on solminut viime draftin kuudennen kierroksen varauksensa Yevgeni Oksentyukin kanssa 3 vuoden tulokassopimuksen.




Viime kausi oli odotuksiin nähden pettymys Oksentyukille Yunost Minskin paidassa. Toissa kaudella kuitenkin esitti varsin lupaavia otteita ohl:ssä pelaten heikon Flintin pleijareihin yhdessä Dellandrean kanssa. Valitettavasti kyseinen kausi keskeytyi koronan vuoksi ja pudotuspelit jäivät pelaamatta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Kaikkea hyvää Stephen Johnsille jatkoon! Olisi ollut pitkä ura luvassa Dallasissa, mutta valitettavasti paha loukkaantuminen esti NHL-uran jatkumisen.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Tuossa kun olen pohtinut, että minkä paikan pelaajaa Dallasin kannattaisi varata tuolla ykköskierroksen varauksella, niin mielestäni laitahyökkääjä on se pelipaikka, mitä Dallas tarvitsisi. Dallasin vuorolla olisi mahdollisia laitahyökkääjiä varattavissa muun muassa Fabian Lysell, Simon Robertsson, Oskar Olausson, Matthew Coronato ja Brennan Othmann.

Tässä kauden jälkeen, kun on tutustunut hiukan draftattaviin pelaajiin niin meikäläisen mancrushiksi on noussut Corson Ceulemans.

Corson Ceulemans at eliteprospects.com

Iso rightin pakki (188cm/91kg), josta The Athleticin Corey Pronman on mm. kirjoittanut näin viimesimmässä draft rankingissaan:

"Ceulemans’ season was cut short due to the AJHL’s pause. He was up and down during that season, but his U18 worlds was promising and his underage profile is encouraging. Ceulemans is a complete defenseman as a 6-foot-2, right-shot blueliner who is mobile, hard to play against and has offensive ability. At the AJHL level, he showed great one-on-one skill and the ability to move the puck. He kills a lot of rushes with his skating and physicality and picks off a lot of passes. At the higher levels of play I’ve watched him over the years I’ve questioned if the offense will translate at a top level, particularly the playmaking. But I see enough good things in his puck moving to think he can be a good NHL player. In a sentence, Ceulemans projects as a quality top-four NHL defenseman who could possibly be on a second power-play unit with the potential to play higher in a lineup."

Koko Pronmanin top 151 draft ranking löytyy Athleticista maksumuurin takanta:

Top 151 Prospects for 2021 NHL Draft: Owen Power leads Corey Pronman's final rankings

Viime kauden highligtia AJHL:stä vielä tähän



 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Blake Comeauan sopimuksen myötä Dallasilla on capissään tilaa noin 15,930 miljoonaa dollaria. Heiskasen jatkosopimus tulee viemään suuremman osan tuosta summasta. Siinä olisi sitten vielä Oleksiakin, Kivirannan, Dickinsonin ja Gardnerin jatkosopimukset vielä hoitamatta. Pysykille, Coglianolle, Vataselle ja Dowlingille sanoisin tervemenoa ja onnea uudessa seurassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
The Athleticin Corey Pronman varaisi Matthew Coronaton(RW) Dallasina Mock Draftissaan.

Pronman Coronatosta: "Coronato’s stock kept going up all season, from a second-or-third-round type to a late first-round projection, to a guy teams firmly expect to go in the middle of the first round, either at this slot or plus or minus a couple picks due to how well-rounded a forward he is. He could provide a skill and scoring injection into Dallas’ system."

Koko Pronmanin Mock Draft maksumuurin takana The Athleticissa: NHL Mock Draft 2021: From the Sabres through the Cup winner, Corey Pronman picks the entire first round

Vaikka itse olen liputtanut Ceulemansin kaltaisen rightin puolustajan perään, niin en laittaisi pahakseni vaikka Stars varaisi Coronaton.
 
Viimeksi muokattu:

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Athleticin Scott Wheeler varaisi Dallasina maalivahti Sebastian Cossan omassa mockdraftissaan. Wheeler myös varaisi mahdollisesti laitahyökkääjän, jos Cossa tai Wallstedt ei ole vapaana.

Itse ihmettelen näitä Pronmanin ja Wheelerin pickkejä. Tietäen sen, että Harleyn jälkeen pakkiprospect poolissa ei ole oikein ketään.

Lainaus Wheelerin mockdraftista:

"14. Dallas Stars: Sebastian Cossa, G, Edmonton Oil Kings
My rank: No. 19

Jake Oettinger’s one of the better young goalies in the sport, but Colton Point hasn’t panned out like anyone hoped, Anton Khudobin’s 35, and they’ve clearly got a desire to bolster the position or they wouldn’t have both drafted Remi Poirier and signed Adam Scheel. Though I’d bet on Wallstedt being gone, Cossa could be available and makes sense here. Oettinger remains the only young goalie option they can feel confident about and Cossa would give them a second. If they don’t go goalie, though, I suspect they take a forward before a defenceman here. I like Mavrik Bourque better than the next guy, but Thomas Harley’s a better top D prospect than he is as a top forward prospect. So maybe they consider a swing on someone like Lysell (that would align with some of the chances they took on players others wouldn’t in last year’s draft, including Antonio Stranges and Evgeni Oksentyuk) to add some upside to their pool up front. But Cossa feels like the more likely fit for this slot based on the conversations I’ve had."

Linkki Wheelerin Mockdraftiin(maksumuurin takana):NHL Mock Draft: Scott Wheeler maps out who goes after Owen Power in the first round
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
The Hockey Newsin Matt Larkin on kirjoittanut Expansion Draftin ennakon keskisen divisioonan osalta. Larkin ennakoi Starsin suojaavan 7-3-1 systeemillä.

Larkinin suojaamat pelaajat:

F – Jamie Benn
F – Radek Faksa
F – Denis Gurianov
F – Roope Hintz
F – Joe Pavelski
F – Alexander Radulov
F – Tyler Seguin
D – Miro Heiskanen
D – John Klingberg
D – Esa Lindell
G – Ben Bishop

Larkinin mukaan Nillin vaikein päätös tulee olemaan se, että suojataanko Dickinson vai Faksa. Larkin heitti myös ilmoille mahdollisen draft pickin käytön, siitä että Seattle nappaisi esimerkiksi Dobbyn tai AHL:ssä maaleja mättäneen L'Esperancen Dickinsonin sijaan.

Koko juttu tästä linkistä:2021 Expansion Draft Preview: Central Division | The Hockey News on Sports Illustrated
 
Larkinin mukaan Nillin vaikein päätös tulee olemaan se, että suojataanko Dickinson vai Faksa. Larkin heitti myös ilmoille mahdollisen draft pickin käytön, siitä että Seattle nappaisi esimerkiksi Dobbyn tai AHL:ssä maaleja mättäneen L'Esperancen Dickinsonin sijaan.

Mun mielestä Nillin ei tartte miettiä kahta sekuntia kauempaa, että suojaako Faksan vai Dickinsonin. 100x sadasta Faksa. Eikä Dickinson Seattleen olisi mun papereissa edes mikään menetys. Olisi varmaan parempi jos pääsisi ulos. Ei oo Starsissa mun silmissä noussut sille tasolle, mitä siltä odotettiin. Nill toki voisi maksaa seiskan siitä Seattleen et ottavat Khudobinin. Toki Khudobinilla voi olla treidimarkkinaakin eli en yllättyisi, mikäli on kaupattu ennen expansion draftia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös