Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi?

  • 88 554
  • 739

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Messi on parempi jalkapalloilija, sanoisin että kaikkien aikojen paras. Ronaldo puolestaan saattaa olla ”suurempi ja merkittävämpi”.

En usko, että kovin suuri osa ”Ronaldo-fanipojista” kyseenalaistaa Messin kyvyt ja lahjakkuuden jalkapallon saralla tai pitää niitä mitenkään Ronaldoa vähäisempinä. Itse aloin jalkapalloa ja eritoten Manchester Unitedia seuraamaan silloin, kun Cristiano pelasi siellä ensimmäisiä vuosiaan ja hän on minulle se suurin jalkapalloilija koskaan. Silti pidän Messiä absoluuttisesti parempana pelaajana - niin menneinä vuosina, nykyhetkessä ja luultavasti tulevaisuudessakin.

Olen tätä vertailua joskus miettinyt sillä ajatusleikillä, jossa kumpikin olisi vaikkapa ”vasta” maailman 10. paras. Olen varma, että tuolloinkin Ronaldo ensinnäkin omaisi valtavan brändin ja olisi sen avulla keskusteluissa maailman parhaana kun taas Messi olisi siinä seuraavassa joukossa kärjen takana.

Cristiano on niin poikkeuksellinen urheilija ja brändi, joka kaiken lisäksi sattuu olemaan myös pelaajana yksi kaikkien aikojen parhaita, joten siksi tämä on jatkuvasti aina pinnalla.

Jos otetaan esimerkiksi vaikka David Beckham, niin kuinka monen mielestä hän oli edes oman sukupolvensa englantilaispelaajista paras? Tuskin kovinkaan monen mielestä, mutta silti näkisin hänen kokonaiskuvansa suurempana kuin esm. Gerrardien ja Lampardien.

Täysin mutulla heittäisin myös sen, että suurempi osa maailman junnuista haluaisi olla ennemmin Ronaldo kuin Messi. Samaten varmasti Ronaldo tulee aina olemaan se tunnetumpi ja ihaillumpi näistä kahdesta.

En usko, että Messiä parempaa jalkapalloilijaa tulee ainakaan omana elinaikanani, mutta Ronaldoa parempi voi hyvinkin tulla. Joka tapauksessa Ronaldo on mielestäni se suurempi näistä kahdesta eli GOAT. Hyväksyn myös täysin toisenkin näkemyksen aiheesta. Ei tässä mielestäni voi väärin valita.

Ai niin, molempien urat seura- ja maajoukkuetasolla ovat sellaiset, ettei niistä mielestäni kenelläkään ole nauramisen tai vähättelyn aihetta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: theZ

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Luulin että värikynä olisi ymmärrettävä. Välillä turnaus pelataan parin vuoden välein ja välillä joka vuosi ja seuraavaksi varmaan pari kertaa vuodessa ja Argentiina on melko vahva noissa nurkissa maapalloa.

Vuodesta 2004 alkaen Copa America on pelattu seitsemästi ja EM-kisat viidesti. Messi pelasi ensimmäisen Copa American vuonna 2007 ja on urallaan pelannut kyseisen turnauksen nyt kuudesti. Eli eipä noissa nyt järin isoa eroa ole.

(Pelaaja: kisat yhteensä - kulta - hopea - pronssi)
Ronaldo: 5 - 1 - 1- 1
Messi: 6 - 1 - 3 - 1
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vuodesta 2004 alkaen Copa America on pelattu seitsemästi ja EM-kisat viidesti. Messi pelasi ensimmäisen Copa American vuonna 2007 ja on urallaan pelannut kyseisen turnauksen nyt kuudesti. Eli eipä noissa nyt järin isoa eroa ole.

(Pelaaja: kisat yhteensä - kulta - hopea - pronssi)
Ronaldo: 5 - 1 - 1- 1
Messi: 6 - 1 - 3 - 1

Joo ei pelaajien saavutuksia tarvii ainakaan mulle listata kun en osallistu miestenväliseen tasoväittelyyn.

Eli jos copaa ei pelata seuraavaan kahdeksaan vuoteen niin eurot on pelattu yhtä monta kertaa samalla aikavälillä. Ja tosiaan Argoilla parempi tsäänssi voittaa tai päästä finaaliin kyseisissä kemuissa kuin millään euromaalla eurot.
 

theZ

Jäsen
Ymmärrän ajankohdan nostaa ketjua pinnalle kun Messi lopultakin voitti jotain maajoukkueessa. Se kun on hänen urallaan ollut se, mistä kritiikkiä on tullut. Kyseisten pelaajien maajoukkueurien vertailu voisi olla ihan mielenkiintoista, mutta se on hyvin haastavaa. Johtuen juurikin hyvin erilaisista olosuhteista. Tilastojen valossa on hyvin tasaista ja aina sieltä voi halutessaan nostaa esiin Ronaldon vähän paremmat maalimäärät vaikka "tehopisteissä" Messi on edellä. Onko sitten pelkkiä maalimääriä järkevä vertailla kun Ronaldo tosiaan pelaa karsinnoissa enemmän näitä ihan huumorimaita vastaan vaikka sitten itse kisoissa laadukkaita joukkueita on Euroopassa enemmän. Ei nuo Copat ja muut huumoriturnauksiksi tässä joidenkin osalta luokitellut turnaukset silti mitään helppoja paikkoja ole tehdä tulosta. Sen näkee ihan katsomalla vedonlyöntikertoimista pelien totalsien kertoimiakin. Erittäin vähämaalisia pelejä lähtökohtaisesti.

Se on varmasti totta, että Argentiinan paidassa voittaminen on helpompaa kuin Portugalin kun Copat huomioidaan. Rehellisyyden nimissä Argentiinan joukkueet eivät silti kokonaisuutena mitään huippuluokkaa ole olleet kun huomioi pelaajien tason puolustussuuntaan. MM-kisojen finaaliin eteneminen oli Argentiinalta ja Messiltä huippusuoritus nykyaikakaudella kun peli on äärimmäisen taktista etenkin Euroopassa. Messin valinta turnauksen parhaaksi pelaajaksi kohtasi ansaittua kritiikkiä, mutta toisaalta erittäin iso rooli Messillä oli finaaliin päässeen joukkueen pelinrakentelussa ylipäätään. Ihan peliesityksiä katselemalla pidän Messiä Argentiinalle tärkeämpänä pelaajana kuin Ronaldoa Portugalille. Välillähän Messi joutuu hakemaan palloa syvältä omalta kenttäpuoliskolta asti ja tekemään peliä siitä asti kuten vaikka MM-kisoissa on ajoittain nähty. Tätäkin jotkut laittavat jotenkin Messin syyksi ja kritisoivat sitä, että joukkue on rakennettu liikaa Messin ympärille. Tämä nyt vaan Argentiinan tapauksessa on ollut enemmän pakon sanelema juttu. Lähellähän se on ollut nyt jo pyörretyn lopettamisilmoituksen myötä ja eipä tässä kauan mene, että nähdään mikä se Argentiinan taso ilman Messiä tulee olemaan. Messi mielestäni olosuhteiden pakosta on se pelaaja jonka kautta monesti Argentiinan peli on rakentunut jos se on rakentunut. Vaikka Messiä pelataan paljon pois niin ei se ainakaan ole toistaiseksi näkynyt siinä, että muut pelaajat olisivat osanneet hyödyntää siitä syntyneen tilan.

Kaksi maailman parasta pelaajaa pidemmältä ajanjaksolta kyseessä. Kokonaisuutena pidän Messiä aavistuksen verran parempana pelaajana ihan jalkapalloilullisessa mielessä. Mielestäni Messi on paras pelaaja joka ikinä on jalkapalloa pelannut. Henkilöbrändin ja muiden osalta Ronaldo on selvästi edellä. Kuten moni muukin tässä on maininnut niin ihan metsään ei voi mennä väittämällä kumpaa tahansa paremmaksi. Tyyliltään hyvin erilaisia pelaajia. Ronaldo on huippuunsa viritetty kone ja vaikka sitä huippu-urheilullisuutta ei pitäisi voida käyttää häntä vastaan missään arvosteluissa, niin Messissä jotenkin aina on kiehtonut nimenomaan se kuinka luontainen peluri hän on. Ei mitään ylivertaisia fyysisiä ominaisuuksia yms. vaan yksinkertaisesti pelkästään lajiteknisesti niin paljon edellä muita. Ehdottomasti myös Ronaldo on tässä huippuluokkaa mutta siihen vaan tulee ekstrana käsittämätön pomppuvoima (yhdistettynä pituuteen), räjähtävyys, juoksunopeus. Messi pienenä ja fyysisesti paljon hennompana pelaajana on joutunut perustamaan pelinsä perinteisemmille jalkapallotaitojen osa-alueille.

Kun katsot kumman tahansa näistä pelaavan, niin se erityisyys näkyy heistä. Niin seura- kuin maajoukkueessakin. Jotkut kaipaavat Messiltä näyttöjä muissa sarjoissa pelaamisesta. Mielestäni on ihan itsestäänselvää, että Englannin tai Italian huippuseuroissa Messi pärjäisi oikein hyvin. Ja etenkin prime timensa aikana olisi pärjännyt. Olisihan se ihan hauska nähdä Messi vaikka Manchester Cityssä mutta aika erikoinen oletus ettei Messi siellä pärjäisi. Barcelonan peli on rakennettu Messin ympärille samoin kuin Argentiinan peli on rakennettu Messin ympärille. Olisihan se käsittämätöntä jos sulla olisi joukkueessa Messin profiilin pelaaja ja peliä ja joukkuetta ei rakennettaisi hänen ympärilleen. Enemmän se on Messin suuruutta että näin voidaan tehdä kuin jotenkin häneltä pois.

Ihan mielenkiintoista nähdä miten Messi vanhetessaan tulee pärjäämään. Hänen vahvuutensa kun ovat sellaiset joihin ikä iskee rajummin todennäköisesti kuin Ronaldon. Ronaldon pelityyli ja vahvuudet yhdistettynä tuohon edelleen ylivertaiseen fysiikkaan mahdollistavat hänen pysymisensä huipulla oman arvioni mukaan pidempään kuin Messin kohdalla. Jos niin käy niin se voitaneen laskea hänen edukseen jos näiden kahden paremmuutta halutaan pelaajaurien päättymisen jälkeen vertailla. Katsotaan miten käy.

Henkilökohtaisesti mulle Ronaldo on kovempi urheilija ja brändi, Messi taas parempi jalkapalloilija. Hienoja pelaajia molemmat. Hattu pois päästä. Messin kohdalla haluan nostaa hattua myös siitä, että todella vähän hän tuntuu filmaavan vaikka pelityyli on sellainen että jaloille tullaan koko ajan. Ja en siis sano että Ronaldo filmaa etenkään nykyään. Silloin joskus se nuori Ronaldo taisi pistää vähän ekstraa päälle mutta brändin vahvistumisen kautta se puoli on jäänyt mielestäni pois. Jatkakaa keskustelua, ihan mielenkiintoista tätä on aina lukea. Fanipojaksi en tunnustaudu ja kaapista löytyy niin Barcan, Realin kuin vaikkapa Juven paidatkin, mutta mulle se prime timen Messi joka parhaimmillaan pujotteli El Clasicoissa (en jaksa googlettaa väkäsiä) parhaimmillaan koko puolustuksen läpi ja ratkoi pelejä niillä suorituksillaan oli kauneinta mitä jalkapallokentällä olen koskaan nähnyt. Jos Kinsey Wolanskin yhden naisen pitch invasion UCL-finaalissa jätetään pois laskuista.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Siirtyispä Messi jo PSG:hen pois tuosta Sielunvihollisen seurasta virallisesti niin voin alkaa fanittaa häntä virallisesti. Fanitan toki Ronaldoa. En ole hullu. Olen järkevä. Viisaskin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Onko näistä kummallakaan seuraa ensi kaudeksi?
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ronaldolla ainakin on sopimus ensi kaudeksi Juventukseen.
Okei, toukokuun puolivälissä lueskelin juttuja miten Ronaldon autokokoelma lastattiin rekkoihin ja vietiin pois Torinosta ja samassa oli juttua, että välit ovat Juventuksen kanssa tulehtuneet ja tuskin pelaa ensi kaudella Juvessa. Ei ole sen jälkeen osunut juttuja Ronaldosta silmiin niin en tiennyt mikä on tämän hetkinen tilanne.
 
Suosikkijoukkue
KK
11 Ronaldoa vs. 11 Messiä: veikkaisin Ronaldojen iso numeroista voittoa. Palloa ilmaan vaan.
No tämä nyt on aika selviö. Kaikki kulmat ko ottelussa ovat lähes varmoja maaleja mikä on jalkapallossa hyvin harvinaista. Ei jalkapallossa kulmapotkuista ihan hirveästi maaleja tehdä, mutta 11R vs 11M uskoisin johonkin 95% tarkkuuteen. Tuo nyt on kuitenkin todella tyhmä ajatusleikki.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Varmasti Ronaldot tekisivät kulmista ja keskityksistä maaleja, mutta ehkä tulos ei ole ihan niin ilmiselvä. Messien menestys tosin edellyttäisi roimaa pallonhallintaa, jotta Ronaldot eivät saisi niitä keskityspaikkoja ja kulmia liian montaa, ja tehoja hyökkäyspäässä samaan aikaan. Ei se ihan mahdotonta olisi pitää peli tasaisena, koska jos varmaan Ronaldot voittavat toppareina (puolustussuuntaan) ja pääpelissä, Messit ehkä syöttämisessä ja pelinrakentelussa monipuolisemmin (plus vapareissa) jos saisivat pallon pidettyä. Mutta onhan tämä nyt vähän tällaista sarjakuva/scifimeininkiä tosiaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Mielenkiintoista nähdä kuninkaan ura PSG:ssä. Mitä jos menestys jatkuu sielläkin? Mitä jos Neymar ja Mbappe jäävät kakkosviulun soittajiksi? Eikös se ole ollut aina Pele/Maradona/Rolle-miesten argumentti, että Messi ei pärjää maajoukkueessa ja Messi on pelannut vain yhdessä seurassa? Yhdessä kesässä on kaikki muuttunut ja kaapista löytyy majupytty ja uusi joukkue. Itse en epäile hetkeäkään, etteikö kaikkien aikojen paras jalkapalloilija pystyisi loistamaan toisessa joukkueessa, vieläpä sarjassa, joka ei La Ligan veroinen ole. Chämppärissä taso on jo osoitettu, mutta pystyykö Messi nostamaan joukkueen, joka ei ikinä osaa voittaa voittavaksi joukkueeksi? Mielenkiintoinen kausi edessä
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Chämppärissä taso on jo osoitettu, mutta pystyykö Messi nostamaan joukkueen, joka ei ikinä osaa voittaa voittavaksi joukkueeksi? Mielenkiintoinen kausi edessä

Tällain offtopicina, pitää muistaa että siellä häärää nykyään myös voittamisen synonyymi eli Sergio Ramos. Donnarumma antoi myös kesän peleissä ihan ok näytöt miten paineen alla torjutaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tällain offtopicina, pitää muistaa että siellä häärää nykyään myös voittamisen synonyymi eli Sergio Ramos. Donnarumma antoi myös kesän peleissä ihan ok näytöt miten paineen alla torjutaan.
Joo, väärin voitettu siis, vaikka voittaisikin. Taas Messi kannettiin voittoon, eikä toisinpäin
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tämähän olikin se pointtini. Hyvää päivänjatkoa Mouhijärvelle.
No kiitos! Nätti päivä ollut täällä.

En toki tarkoittanut hyökätä viestiäsi vastaan, en suinkaan. Viestini oli jatkumoa edelliseen, kuinka ihan sama mitä Messi tekee, niin aina sieltä löytyy joku "mutta kun"-pykälä. Jos voittaa barcassa, niin joukkue ympärillä on liian hyvä. Jos ei voita maajoukkueessa, niin Messi aina alisuorittaa Argentiina-paidassa. Nyt kun voitti, niin Copa America on sunnuntaiturnaus, jossa on kaksi joukkuetta. Nyt kun Messi siirtyi pois Barcasta, niin seuraava argumentti on satavarmasti jälleen se, että "Seura ympärillä on niin ylivoimainen".

Enkä siis tarkoita, etteikö tuo PSG:n nippu olisi nimilistaltaan täysin ylivoimainen. Tarkoitan, että aika vaikea todistaa olevansa paras, jos maailman parhaan seuran paras pelaaja ei ole riittävä titteli, vaan pitäisi vielä jossain Norvichissa olla maalipörssin kärkinimi.

PSG on ollut nimellisesti maailman paras seura jo monta vuotta, mutta eipä siellä ole pytyillä juhlittu. Toki sinne nyt hankittiin ihan poikkeuksellisen kovat nimet (Ramos, Donnarumma, Wijnaldum ja Messi), mutta vähentääkö se sitten Messin arvoa, jos PSG nyt voittaa mestaruuden? Ei omasta mielestäni, hän on osa joukkuetta
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
PSG on ollut nimellisesti maailman paras seura jo monta vuotta, mutta eipä siellä ole pytyillä juhlittu. Toki sinne nyt hankittiin ihan poikkeuksellisen kovat nimet (Ramos, Donnarumma, Wijnaldum ja Messi), mutta vähentääkö se sitten Messin arvoa, jos PSG nyt voittaa mestaruuden? Ei omasta mielestäni, hän on osa joukkuetta

Tässä onkin hauska tilanne. PSG hankki tosiaan Ramosin ja Donnarumman(oliko niin että peräti penkille ekaksi kaudeksi) ja jo ennestään äärimmäisen nimekäs joukkue niin Messifanit pitävät sitä Messin saavutuksena jos PSG nostelee ucl-kannua. Voi se sitä ollakin mutta sen näkee sitten kentällä. Rollefanit ei varmaan sitä myönnä ja Messifanit pitävät sitä Messin kannuna vaikka tekisi vain omia maaleja.

Copa America on sunnuntaiturnaus mutta ei se Messin loistoa vähennä. On siellä kuitenkin se mm-hopea.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tässä onkin hauska tilanne. PSG hankki tosiaan Ramosin ja Donnarumman(oliko niin että peräti penkille ekaksi kaudeksi) ja jo ennestään äärimmäisen nimekäs joukkue niin Messifanit pitävät sitä Messin saavutuksena jos PSG nostelee ucl-kannua. Voi se sitä ollakin mutta sen näkee sitten kentällä. Rollefanit ei varmaan sitä myönnä ja Messifanit pitävät sitä Messin kannuna vaikka tekisi vain omia maaleja.

Copa America on sunnuntaiturnaus mutta ei se Messin loistoa vähennä. On siellä kuitenkin se mm-hopea.
Siksi onkin ihan naurettavaa verrata pelaajia palkintokaapin perusteella.
Jalkapallo on joukkuepeli, jossa ollakseen maailman paras joukkue tarvitaan 11 huippupelaajaa. Näistä 11 huippupelaajasta tarvitaan vielä pari-kolme poikkeuksellisen loistavaa pelaajaa, jotta voidaan olla maailman paras. Seurajoukkueista tätä mitataan UCL:lla, maajoukkueilla ensin maanosien sisäisillä kisoilla ja lopulta MM-kisoilla. Se, että voittaa jotain isoa, vaatii paljon muutakin kuin vain pelaajan oman panoksen. Se vaatii hyvän valmentajan, organisaation, joukkueen ympärillä, hyvän vireen ja myos tuuria.

Esimerkiksi nyt vaikka kesän Copa America. Argentiina on ollut huippujoukkue todella pitkään, ja nyt viimeiset 15 vuotta on tehty uutta tulemista. Nyt ensimmäistä kertaa siellä oli maalivahti, johon koko joukkue luotti. Keskikentällä on ollut aiemmin loistavia, nimekkäitä pelaajia, nyt siellä oli De Paul, joka otti koko keskikentän reppuselkäänsä. Hyokkayksessä Messi oli todella suvereeni lähes jokaisessa ottelussa, mutta finaalissa Brasilia onnistui pitämään miehen kurissa suurimman osan ajasta. Onneksi hyokkääjistä myos Di Maria astui esiin ja toi pytyn Argentiinaan. Mikään vääryys Brasilian voitto ei olisi ollut. He onnistuivat taktiikassaan lähes täydellisesti, Messi oli aisoissa koko ottelun ajan ja Brasilia loi huippupaikkoja. Se on todella, todella pienestä kiinni välillä, yksi pomppu sinne tai tänne ja mestaruus menee muualle.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Siksi onkin ihan naurettavaa verrata pelaajia palkintokaapin perusteella.

Ketjun nimillä on molemmilla sellaiset näytöt että jatkuva nokittelu leirien välillä on naurettavaa.

Vertailu on aina mielenkiintoista mutta jostain syystä ketju täytyy vittuilusta kun toinen saavuttaa jotain.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Kyllä se pienen tahran jättää Messin perintöön että se koko ura on mennyt Barcelonassa ja joukkue on rakennettu siihen ympärille. Sitten kun lähtee La Ligasta niin Euroopan viidenneksi parhaaseen liigaan sunnuntaipelailemaan ja kovia matseja sitten vain chämppärin pudotuspeleissä. Ronaldo on voittanut mestaruuden ja maalikuninkuuden Espanjassa, Englannissa ja Italiassa.

Mutta, turha näitä kahta on lopulta edes verrata. Kaksi parasta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on kyllä pettymys, että Messi meni PSG:hen. Olisin halunnut nähdä Messin Valioliigassa. PSG:ssä ainut tavoite on UCL ja siihenkin tuo seura lähtee mielestäni ennakkosuosikkina. Messi voi hyvinkin "tuoda" isokorvaisen Pariisiin, mutta onhan tuo joukkue aivan mielipuolisen kova oikeastaan kaikilla mittareilla. Olisi sitä myös ilman Messiä, mutta nyt Messin kanssa jotain täysin poikkeuksellista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylläpäs Juventus haluaa epätoivoisesti eroon Ronaldosta. Shoppailee miestä ympäri Eurooppaa tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös