Corona effect – Venäjän narri(ksiko)?

  • 271 042
  • 1 541

Mennäänkö väliaikaisesti Venäjälle?

  • Ei mennä

    Ääniä: 299 82,1%
  • Mennään, jos se on ainoa vaihtoehto pelaamiselle

    Ääniä: 65 17,9%

  • Äänestäjiä
    364

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tietenkään pelkän KHL:n takia. Ei hallitus tee päätöstä KHL:stä yksistään. Hallitus joko sallii tai ei salli työmatkailun yleisesti. Se että täällä maalaillaan juuri KHL:n tuovan jotenkin erityisen riskin taudin leviämiselle, on hyvin vahvasti liioteltua.

Jos hallitus on hereillä niin se todellakin pitää KHL:n erillään perinteisestä työmatkailusta kunnes tilanne on rajan molemmin puolin varmasti hallinnassa.

Kyllä. KHL:ssä se ei ole ollut sinällään heikkoa. Jokerit on ollut KHL:n Saipa, joten jos Saipa laittaisi Liigan ennakkosuosikkeja koville playoffeissa, ja olisi runkosarjan kärkisijoilla, voitaisiin sitä pitää menestyksenä. Liigassa menestys oli heikkoa, koska Jokerit oli Liigassa se "SKA". Nyt palkkakaton tullessa, Saipa vertaus ei enää päde, vaan Jokereilta vaaditaan ihan oikeaa menestystä sinne finaaleihin asti.

SaiPa vertaus ei päde muutenkaan, koska siinä missä Jokerit ovat kuitenkin erottuneet muista KHL-joukkueista sillä, että se pitää majaa Suomessa niin SaiPa ei pysty olosuhteiltaan tuolla tavalla erottumaan muista seuroista. Voi jopa sanoa, että monen silmissä SaiPan kotipaikkakunta on "tylsä" verrattuna isoihin seuroihin kuten HIFK ja Tappara jotka tietenkin pelaavat Helsingissä ja Tampereella. Helsinki, Suomi ja länsimaiset toimintatavat vs. venäjä ovat varmasti olleet iso etu Jokereille pelaajakilpailussa. Verotus se suurin rasite sitten tietenkin.

No se nyt lähinnä tulee mieleen neutraalimpana alustana, mitä netissä on. 13 000 ihmistä vetävässä hallissa on liki mahdotonta Suomessa pitää täyttöprosentti korkealla. Se vaatii yleensä jotain uutta. Areena kun rakennettiin, oli ensimmäiset vuodet yleisöjuhlaa, kunnes se tasaantui. Sama KHL:ssä, kunnes se on tasaantunut. Sen tuutte tekin huomaamaan Gardenissa. Ensimmäiset vuodet käy hemmetisti jengiä, mutta sitten se tasaantuu. Jokereiden yleisökeskiarvolla Nordis olisi ollut loppuunmyyty jokaisessa pelissä jo 22 vuotta putkeen.

Kirjoitit, että Jokerit ovat ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue Suomessa. En odota, että 13k ihmistä vetävä halli olisi loppuunmyyty pelistä toiseen, mutta kun ei lähellekään vaikka jokainen tietää tuon ilmaislippujen tilanteen jne. Se, että Jokerit olisi ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue niin se ei vain näyttäydy siltä missään, ei yleisömäärissä ei mediassa ei yhtään missään. Mitä tulee HIFK:hon ja Gardeniin niin varmasti ei tule olemaan loppuunmyyty kaudesta toiseen ja pelistä toiseen. Nordiksen suurin ongelma on kuitenkin ollut aina se, että siellä on niitä ns. paskoja paikkoja joista pelejä ei näe kun ollaan joko ihan kulmassa tai jonkun tolpan takana jne. Tuossa nyt hintatason lisäksi varmasti se suurin syy miksi Nordis ei ole loppuunmyyty niin usein kuin se voisi olla. HIFK ja Garden ei kuitenkaan tänne keskusteluun kuulu.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itseasiassa Jokerit on menestynyt paljon paremmin KHL:ssä kuin Liigassa, kun suhteutetaan budjetit. Ja olihan se Liigassakin yhtä mestaruusjuhlaa. Nyt pelaajat ovat sitoutuneita ja pelaavat aidosti joukkueelle, kuten viime vuonna nähtiin. Samanlaista sitoutumista saa etsiä vuosien takaa. Ei todellakaan ollut jokavuotista SM-liigassa.

Se on totta, että viime vuoden Jokerien joukkue oli hyvä sekä hengeltään että materialtaan. Jokerien asema KHL:ssä on kuitenkin harvinaisen näköalaton, koska käytännössä joka vuosi pudotuspelien toisella kierroksella odottaa SKA/TsSka ja mahdollisella seuraavalla kierroksella sitten se toinen. Budjettimestaruuksia saattaa tulla toki jatkossakin.

Itseasiassa on, vaikka se ei kriitikoista siltä tunnu. Jokerit on ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue Suomessa...

Saippuaoopperamielessä ehkä kuten nimimerkki @Walkin mainitsikin. Mutta suurelle osalle suomalaisista jääkiekon seuraajista Jokerit on vaipunut periferiaan. Ei Jokereista voi enää keskustella muiden seurojen kannattajien kanssa, ellei välttämättä halua puhua KHL-lieveilmiöistä.

Lisäksi fakta on se, että edelleen suurin osa seuran nykykannattajista ja seuraajista haluaa Jokereiden pelaavan mieluummin KHL:ää. Se on aika hyvä ja iso puolustus. Siinä ei kauheasti paina ex-fanien mielipiteet.

Tätä ei voi mitata niin, että järjestetään gallup KHL-pelissä, kuten muistaakseni viime kaudella tapahtui. Sieltä nimenomaan puuttuvat ne ihmiset, jotka haluavat Jokerien lähtevän kyseisestä liigasta. Voit tietenkin vapaasti luokitella minut ex-faniksi, mutta olen siitä helppo, että palaisin faniksi sillä hetkellä, kun Jokerit palaisi Suomeen. En siis ole yhtään vähemmän merkityksellinen kuin sinä, kun mietitään missä liigassa fanit haluaisivat Jokerien pelaavan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se, että Jokerit olisi ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue niin se ei vain näyttäydy siltä missään, ei yleisömäärissä ei mediassa ei yhtään missään.

Ei näyttäydy tietenkään, koska väite on mielikuvituksen tuotetta. Asiaa on tutkittu eri tavoin. Esimerkiksi tunnetuimmissa urheilubrändeissä vuonna 2017 tutkimuksessa mitattiin 270 Suomessa toimivan yrityksen & tuotteen- sekä 153 sponsorointikohteen brändit. Yhteensä tutkimuskokonaisuutta varten haastateltiin noin 5000 suomalaista. Jokerit oli seuroista ykkönen perässään HIFK, Tappara, Kärpät ja Ässät. Erot eivät olleet suuria ja Jokeritkin sai vain noin 3.1 pistettä asteikolla 1-5.

Jokerit on tunnettu myös siihen negatiivisesti suhtautuvien keskuudessa. Eli valtaosan suomalaisista. Tässä on yksi syy, miksi erittäin halvat tai jopa ilmaisliput eivät täytä hallia.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sieltä nimenomaan puuttuvat ne ihmiset, jotka haluavat Jokerien lähtevän kyseisestä liigasta. Voit tietenkin vapaasti luokitella minut ex-faniksi, mutta olen siitä helppo, että palaisin faniksi sillä hetkellä, kun Jokerit palaisi Suomeen. En siis ole yhtään vähemmän merkityksellinen kuin sinä, kun mietitään missä liigassa
Kuka tuo rahan pöytään Jokereille. Onko se nykyinen vai ex-fani? Tuolta pohjalta olisi ongelmallista, mikäli päätökset tehtäisiin ex-fanien mukaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kuka tuo rahan pöytään Jokereille. Onko se nykyinen vai ex-fani? Tuolta pohjalta olisi ongelmallista, mikäli päätökset tehtäisiin ex-fanien mukaan.

Oligarkit, heh oli pakko. No mutta eikö siinä @sininen juuri sano, että toisi rahat pöytään heti kun sarja on oikea? KHL-pelissä tehty kysely on kyllä jotain niin venäläistä, sama kuin vaikka HIFK:n pelissä kysyttäisiin kumpi on se oikea HIFK vai Jokerit. Tai Liiga vai KHL, todennäköisesti kuitenkin siellä on ne Liigasta ja HIFK:sta enemmän kiinnostuneet kuin Jokereista ja KHL:stä. Sama homma KHL-Jokerien peleissä.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse en siis missään nimessä tarkoittanut nyt tätä alkavaa kautta Mestiksen osalta vaan esim. yhden välivuoden jälkeen. Ja nykyisellä jengillä nyt ei tietenkään olisi mitään järkeä Mestistä lähteä pelaamaan vaikka veli venäläinen maksaisi naama hymyllä nykypelaajien palkat. Itse en ole tähän KHL:n ylivertaisuus hehkutukseen Liigaan verrattuna harrastanut, mutta kyllä Mestikseen voi jopa itsekin myöntää eron olevan massiivinen. :)
Jos tilanne tulee eteen, että Jokerit pitää saada takaisin Liigaan, niin kokonaisen mestiskauden sijaan veikkaan nopeata extempore karsintasarjaa Liigaan pääsystä Jokerien ja parin muun "häviämään tuomitun" mestisjengin kesken. Näyttää urheilullisesti reilulta, ja saadaan raha pyörimään saman tien eikä viidestoista yö.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos tilanne tulee eteen, että Jokerit pitää saada takaisin Liigaan, niin kokonaisen mestiskauden sijaan veikkaan nopeata extempore karsintasarjaa Liigaan pääsystä Jokerien ja parin muun "häviämään tuomitun" mestisjengin kesken. Näyttää urheilullisesti reilulta, ja saadaan raha pyörimään saman tien eikä viidestoista yö.

Jos oman arvaukseni sanoisin, niin menisi ainakin vuosi tai parikin ilman pelejä. Venäläisen rahan ja johdon poistuminen voisi tapahtua asiallisesti eli palkat yms maksettaisiin kauden loppuun. Tästä ei kuitenkaan ole mitään takeita. Silloin nykyinen Kurrin pääomistama edustus olisi helisemässä. Jokerien logon ja brändin käyttöoikeuden siirto takaisin junioreille voisi sekin kohdata yllättäviä haasteita, joita jouduttaisiin puimaan oikeudessa vuosikaudet.

Ja mitä tapahtuisi siinä vaiheessa niille edustuksen luokkaa 40 miljoonan euron pääomalainoille? Onko jossain esimerkiksi sopimus, että ne katosivat Kurrin Jokereista, mutta jos X tapahtuu, ne palaavat, tällä kertaa esimerkiksi henkilövelkoina? Vai katosivatko ne pysyvästi, kaikissa tapauksissa? Kurrihan sanoi, että hän ei tiedä niistä, mutta ne eivät ole hänen Jokereissaan. Onko tämä siis lopullista, kaikissa tilanteissa, vai koskeeko kymmenien miljoonien lainojen häviäminen vain KHL-Jokerien aikaa?

Kyllä venäläiset osaavat tämän, jos haluavat. Se on toinen asia, haluavatko.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kirjoitit, että Jokerit ovat ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue Suomessa. En odota, että 13k ihmistä vetävä halli olisi loppuunmyyty pelistä toiseen, mutta kun ei lähellekään vaikka jokainen tietää tuon ilmaislippujen tilanteen jne. Se, että Jokerit olisi ylivoimaisesti kiinnostavin seurajoukkue niin se ei vain näyttäydy siltä missään, ei yleisömäärissä ei mediassa ei yhtään missään. Mitä tulee HIFK:hon ja Gardeniin niin varmasti ei tule olemaan loppuunmyyty kaudesta toiseen ja pelistä toiseen. Nordiksen suurin ongelma on kuitenkin ollut aina se, että siellä on niitä ns. paskoja paikkoja joista pelejä ei näe kun ollaan joko ihan kulmassa tai jonkun tolpan takana jne. Tuossa nyt hintatason lisäksi varmasti se suurin syy miksi Nordis ei ole loppuunmyyty niin usein kuin se voisi olla. HIFK ja Garden ei kuitenkaan tänne keskusteluun kuulu.

Jokereilla on isoimmat yleisömäärät Suomessa. Jokereilla on eniten seuraajia somessa. Jokereista kirjoitetaan mutulla Mediassa eniten. En tiedä mitä ihmettä sä taas selittelet. Jokerit on suosituin ja puhutuin seura Suomessa ihan näiden faktojen pohjalta. Ylivoimaisesti ja ylivoimaisesti voi olla eri mieltä, mutta suosituin joka tapauksessa. Nordiksen tilanne on taas sellaista selittelyä. Valitettavan tuttua.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nyt yritetään vähän muistella niin alun perin ne suurimmat maalaillut uhkakuvat olivat että sarjaa ei ole olemassa enää viiden vuoden päästä (eli vuosi sitten, tämä oli palstatotuus vuonna 2014) , se että Rotta ostaa Jokerit kokonaan, se että Jokereissa ei pelaa yhtään suomalaista, se että Jokerit on pelillisesti sarjan pohjasakkaa sekä se että hallilla on yleisöä max 5000 ihmistä. Moniko näistä on toteutunut?

En enimmäkseen tunnista noita uhkakuvia omikseni, mutta nyt kun mainitsit... Rotenberg ei sentään Jokereita omista, mutta käytännössähän omistus ja rahoitus on Venäjältä ja Kurri on vain julkisivu. Käytännössä tuo on siis toteutunut. Yleisömäärä on tainnut vähetä kausi kaudelta ja on jo vähemmän kuin SM-liigassa. Tällä tahdilla 5000 ei ole ihan epärealistinenkaan taso.

Okei, Jokereiden kotihallissa myydään vierasjoukkueen fanituotteita ja pukukoppi on joskus maalattu vastustajan väreihin ja seura ei tee taloudellista tulosta. En vaan keksi yhtäkään syytä, miksi minua pitäisi liikuttaa nuo asiat. Okei, olen ehkä muutenkin kasvanut jo yli tällaisesta keskustelusta. Tuntuu lähinnä tätä keskustelua seuratessa että katselen lasten hiekkalaatikkoa aikuisen vinkkelistä. Petteri Sihvosen puheet fanien ei-aikuisuuden tasosta alka valjeta iän myötä paremmin.

No ensinnäkin, minä en maininnut millään tavalla pukukoppien värejä tai vastustajan fanituotteiden myymistä, joten ehkä käytät niitä turhaan argumentteina minua vastaan. Toiseksi, eri mieltä olevien kirjoitusten luokittelu hiekkalaatikkoleikeiksi tai muuten vain lapsellisiksi on jokseenkin ylenkatsovaa.

Olen itsekin sen verran rajoittunut, että minun on hankala ymmärtää ihmisiä, jotka menevät edelleen kaudesta toiseen katsomaan Jokereita. Jos vähän kärjistää, niin samaa SM-liiga-aikaan verrattuna on enää nimi, logo ja maalilaulu. Minulle tuli aikoja sitten vastaan se raja, että kyse ei enää ole samasta seurasta ja jääkiekkojoukkueesta kuin SM-liiga-aikana, mutta pakkohan minunkin on ymmärtää, että monet muut näkevät asian ihan toisella tavalla eikä se sillä muutu, että minä kerron oman näkemykseni.

Ehkä tämä sitten on hiekkalaatikkoleikkiä, mutta kyllä sinne hiekan sekaan aina vähän sydänvertakin tihkuu, kun tänne joutuu kirjoittelemaan omasta faniudestaan siitä näkökulmasta, että se on jo menneisyyttä eikä nykyisyyttä. 1990-luvun lopulla kirjoitin innokkaita otteluraportteja Jokerien kotisivuille ja nyt teen epidemiologisia pseudoanalyyseja ja haikailen takaisin Suomeen joukkuetta, joka ei enää ole minun Jokerit vaan muiden Jokerit.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Jokerit jossain haluaa palata takaisin Liigaan niin itse toivoisin että tämä tapahtuisi Mestiksen ja karsintojen kautta. Vaikka todellisuudessa veikkaan että pienellä korvauksella muille liigassa pelaaville seuroille niin jokerit pääsevät ohittamaan tämän vaiheen. Olisi siinä sitä jotain pientä urheilun romantiikkaa kun noustaisiin sillä ainoalla ja oikealla tavalla eli pelaamalla. Onko se väärin muita suomalaisia seuroja kohtaan jos jokerit nousisi suoraan Liigaan/Mestikseen? Varmasti sieltä löytyisi niitä jotka vastustavat että aloitetaan suoraan huipulta eikä lähdetä liikkeelle lähtöruudusta. Mitä mieltä itse Jokereiden kannattajat ovat? Suoraan Liigaan/Mestikseen vai ihan pelaamalla taso kerrallaan?

Liigalla tuskin olisi mitään intressiä olla ottamatta Jokereita takaisin niin nopeasti kuin vain mahdollista. Oletettavasti haasteet olisivat Jokereiden puolella: omistuspohjan uusiminen, organisaation/toiminnan sopeuttaminen, hallikuvioiden ratkaiseminen jne..

Joillain voi olla ajatus jonkinlaisesta Liiga-seurojen halusta kostaa Jokereille, mutta paluun turhalla viivyttämisellä Liiga-toimijat vahingoittaisivat taloudellisesti lähinnä itse itseään. Toiseksi Jokereiden Liigaan paluun taustalla tuskin tulisi olemaan sellaiset omistajat, joilla aikoinaan oli rooli Jokereiden siirrossa KHL:ään. Toki jos seuran uusvanhat johtohahmot olisivat Hjallis ja Kummola, niin silloin päätöksentekoon voi Liigan puolelta liittyä henkilöihin liittyvä, tunneperäinen ulottuvuus.
 
Viimeksi muokattu:

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Jokereilla on isoimmat yleisömäärät Suomessa. Jokereilla on eniten seuraajia somessa. Jokereista kirjoitetaan mutulla Mediassa eniten. En tiedä mitä ihmettä sä taas selittelet. Jokerit on suosituin ja puhutuin seura Suomessa ihan näiden faktojen pohjalta. Ylivoimaisesti ja ylivoimaisesti voi olla eri mieltä, mutta suosituin joka tapauksessa. Nordiksen tilanne on taas sellaista selittelyä. Valitettavan tuttua.
Onko sinulla kiistatonta ja objektiivista faktaa hallussasi siitä, kuinka paljon suomalaisten seurajoukkueiden peleihin jaetaan ilmaislippuja, ja mikä on lipun keskihinta kuluttajille, jotka haluavat peleihin mennä? Jos ei ole, niin miksi helvetissä käytät yleisömäärää argumenttina puhuttaessa seurojen kiinnostavuudesta, kun lapsikin ymmärtää ylläolevien pointtien vaikuttavan aivan helvetisti siihen paljon peleissä jengiä käy?
 

ilu

Jäsen
Jos oman arvaukseni sanoisin, niin menisi ainakin vuosi tai parikin ilman pelejä. Venäläisen rahan ja johdon poistuminen voisi tapahtua asiallisesti eli palkat yms maksettaisiin kauden loppuun. Tästä ei kuitenkaan ole mitään takeita. Silloin nykyinen Kurrin pääomistama edustus olisi helisemässä. Jokerien logon ja brändin käyttöoikeuden siirto takaisin junioreille voisi sekin kohdata yllättäviä haasteita, joita jouduttaisiin puimaan oikeudessa vuosikaudet.

Luulisin että venäläisten poistuessa kuvioista koko Kurrin organisaatio ajetaan alas. Henkistä (ja taloudellista) taakkaa on sen verran, että ketään ei varmasti löydetä tuolta pohjalta toimintaa jatkamaan.

Uuden aloituksen kanssa ongelmaksi tietty nousee organisaation ja infrastruktuurin puute. Juniori ry:n uudelleen käynnistämältä edutukselta puuttuisi halli, sarjapaikka, henkilöstö, pelaajat, valmentajat, yhteistyökumppanit jne aina urheiluliiketoimintaosaamiseen saakka. En tiedä olisiko mahdollista Kiekko-Vantaan kanssa viritellä jotain yhteistyötä, mutta muussa tapauksessa matka olisi kyllä aika kivinen ja parhaimmillaankin nykyisen K-Espoon jalanjäljissä kulkeva.

Mutta onko venäläisillä edes halua luopua Jokeri-brändistä vaikka KHL-kiekkoilu Suomessa loppuisikin. Siirtämällä seuran johonkin Pietarin lähiöön saisi varmaan hyvää vastakkainasettelua aikaiseksi ja Jokereille tippuisi luonnostaan "pahiksen" rooli venäläisessä kiekkoilussa. Ja ymmärtääkseni Jokerit on sentään Venäjällä ihan suosittukin vaikka kotimaassa seuraajat rajoittuisivatkin näihin KHL-faneihin.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokereilla on isoimmat yleisömäärät Suomessa. Jokereilla on eniten seuraajia somessa. Jokereista kirjoitetaan mutulla Mediassa eniten. En tiedä mitä ihmettä sä taas selittelet. Jokerit on suosituin ja puhutuin seura Suomessa ihan näiden faktojen pohjalta. Ylivoimaisesti ja ylivoimaisesti voi olla eri mieltä, mutta suosituin joka tapauksessa.

Onko mitään oikeaa kasvua tapahtunut, vai onko vaan säilynyt.

Se on varma ettei Jokerit juuri kiinnosta Helsingin ulkopuolella ja ei todellakaan ole mikään suomalaisten yhteinen kakkossuosikki venäläisten sarjassa.

Olisihan se aika traagista jos Suomen suurimman kylän joukkue ei olisi suosituin... Varsinkin jos se sitä oli luonnollisesti alunperinkin.

Lisäksi olisi hauska tietää paljon esimerkiksi venäläiset seuraavat Jokereita somessa. Esimerkiksi Kärppien seuraajissa tuskin on kamalasti.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yleisömäärä on tainnut vähetä kausi kaudelta ja on jo vähemmän kuin SM-liigassa. Tällä tahdilla 5000 ei ole ihan epärealistinenkaan taso.
Näihinkin toivoisi aina faktojen tarkistusta, ennen kirjoittelua.

Kaudesta 05-06 alkaen Jokerit ylitti vain kolme kertaa 9k yleisökeskiarvon Liigassa. Paras keskiarvo oli rapiat 9200 tuolla ajanjaksolla. KHL:ssä ei olla vielä jääty kertaakaan alle 9k keskiarvon. Kolme kertaa yli 10k, kerran 9600 ja toissakaudella tuli pohjat, eli 9036, mutta viime kaudelle tuo nousi yli sadalla. Yleisömäärien vähentyminen kausi kaudelta on fake news, sekä Liiga-ajan korkeammat yleisömäärät on fake news. Se on totta, että nyt kaksi viimeistä KHL-kautta on ollut yleisömäärissä heikohkoja, mutta Jokereiden historiaa kun katsotaan, ne ei ole heikkoja, vaan hyviä. Samaa sahaamista nyttenkin, kun ennenkin. Ja älkää pliis tulka selittämään liiotelluista yleisömääristä. Sitä tapahtuu kaikkialla. Sitä on tapahtunut Liigassa ja nyt KHL:ssä. Sitä on tapahtunut niin IFK:lla kuin Jokereilla.

Ja ennenkun joku tulee sanomaan, ettei määriä voi verrata, niin kunhan vaan totesin väittämän vääräksi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on varma ettei Jokerit juuri kiinnosta Helsingin ulkopuolella
Näillekkin väittämille toivoisi hieman väkevämpää pohjaa.

Jos katsotaan tuota edellistä tutkimusta, niin Jokereiden kotiotteluissa 77% käyneistä asui pääkaupunkiseudulla. 23% tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Väittäisin, että yhtäkään suomalaista seuraa ei tulla varta vasten katsomaan niin paljoa muualta, kuin Jokereita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos yleisömääriä haluaa vertailla, sen voisi tehdä oikein.

1. KHL oli uusi tuote ja siten kiinnostava pari ensimmäistä kautta. Vähän samalla tavalla kuin Jokerit oli kiinnostava Areenan ensimmäisinä vuosina. Myöhemmin luvut tasaantuivat niin Areenan kuin KHL-Jokerien osalta. Tämä absoluuttisen määrän osalta.

2. Mikäli kiinnostusta haluaa mitata yleisömäärällä, pitää huomioida lippujen hinnat. Venäläistä Arenaa on täytetty tolkuttomilla määrillä ilmaislippuja, joista löytyy paljon faktaa ao. ketjuissa.

Eli verrataan joko uutuusaikaa hallissa ja KHL:ssä (muutamaa ekaa vuotta) tai verrataan lippujen todellista hintaa. Hallinhan saa täyteen jakamalla lippuja tai maksamalla siitä, että tullaan katsomaan, joten itse määrä ei paljon kerro.

Ne jotka Jokerien asioista oikeasti tietävät myöntävät kyllä sen, että a) kausareilta meni heti paljon vähemmän kuin Liigassa, b) lippujen hinnan nostaminen normaalitasolle oli katastrofi yleisömäärille sekä c) sen kokeilun jälkeen palattiin halpiksiin ja ilmaisiin, jotka toki sponsori maksoi X hintaan.

Lähteet yllä olevaan: myynnistä vastannut Petri Ruohonen, Jokerit ja toimitusjohtaja Jukka Kohonen, Jokerit.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Näihinkin toivoisi aina faktojen tarkistusta, ennen kirjoittelua. Paras keskiarvo oli rapiat 9200 tuolla ajanjaksolla.
Kausi 2012-2013 yleisökeskiarvo 9827.

Faktojen tarkistusta tosiaan toivoisi, ennen kirjoittelua.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näillekkin väittämille toivoisi hieman väkevämpää pohjaa.

Jos katsotaan tuota edellistä tutkimusta, niin Jokereiden kotiotteluissa 77% käyneistä asui pääkaupunkiseudulla. 23% tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Väittäisin, että yhtäkään suomalaista seuraa ei tulla varta vasten katsomaan niin paljoa muualta, kuin Jokereita.

En osaa sanoa mitä tuolla tarkoitetaan. Kyllähän jokaista liigajoukkuetta tullaan katsomaan lähikunnista ja joskus kauempaakin. Prosentteja en uskalla sanoa...tuskin ovat merkittäviä.

Itse tiedän, että muutamalle tutulle on vuosien varrella töiden kautta tarjottu mahdollisuutta Jokerien peliin.

Mutta en kyllä usko hetkeäkään, että tavallinen tallaaja lähtisi merkittävästi hanakammin Jokerien peliin kuin ennenkään, jos mitään Jokeri sympatiaa ei ole. Ehkä se yksi matsi, jos sattuu kaupungissa olemaan syystä tai toisesta.

Jokerit on tietysti aika neutraali vaihtoehto satunnaiselle otteluvisiitille. Vähän kuin kävisi kahvilla.

Toisaalta olen itsekin ollut liigaotteluissa, joissa JYP ei pelaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kausi 2012-2013 yleisökeskiarvo 9827.

Faktojen tarkistusta tosiaan toivoisi, ennen kirjoittelua.
Noniinpä olikin. Katsoin väärästä kohtaa. Pahoittelut. No, ei muuta kokonaiskuvaa.


Ne jotka Jokerien asioista oikeasti tietävät myöntävät kyllä sen, että a) kausareilta meni heti paljon vähemmän kuin Liigassa,
Kyllä. Kausarimyynti ei ole yltänyt samaan. Totta.

b) lippujen hinnan nostaminen normaalitasolle oli katastrofi yleisömäärille
Mille normaalitasolle? Ei se ole normaalitasoa, jos tavan runkosarjapeliin lippu maksaa yläkatsomoihin yli 35e. Tuo oli riistokokeilu, millä ei ollut realismin kanssa mitään tekemistä. Mulla on muutamalta Liiga-kaudelta irtolippujen hintoja tallella eri katsomoista. Etsiskelen viimestään huomenna ja laittelen tähän. Voidaan verrata vaikka viime kauden lippujen hintoihin. Sen voin jo paljastaa, että esimerkiksi paikallispeleihin pääsi huomattavasti halvemmalla, mitä esimerkiksi SKA-pelit maksavat yksittäiselle kuluttajalle netin kautta tai lippuluukulta ostettuna.

Toteutuneet hinnat yksityisen kuluttajan lompakolle on sitten eri asia. Siihen en osaa ottaa kantaa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja ei, en kiistä etteikö lippuja saisi halvalla ja ilmaiseksi eri kanavia pitkin. Varmasti saa.

No, se tästä aiheesta tässä ketjussa. Väärä paikka.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mille normaalitasolle?

Jokerit halusi saada lipputulojen osuutta suhteessa koko tulovirtaan normalisoitua aiempaan linjaan ja nosti lippujen hintoja. Se osaltaan pudotti katsojamääriä. Venäjältä tuli suora nootti ja vielä perään julkista paheksuntaa. Lopulta palattiin vanhaan systeemiin, jolla hallia täytettiin.

Kuten monta kertaa olen todennut, hallihan tulisi Jokerien & KHL:n näkökulmasta saada aina täyteen. Ruohosen mukaan keskilipunhinta oli ulkomuistista jossain 8-9 euroa, ja se on liikaa. Jotain 3-5 euroa voisi olla taso, jolla sellainen 12 000 saapuisi. Samalla halli saisi muuta tuloa ravintoloista, kuten pysäköintikin. Ei ehkä olisi edes lisämiinusta, kun kaikki muut lisätulot otetaan mukaan.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kuten monta kertaa olen todennut, hallihan tulisi Jokerien & KHL:n näkökulmasta saada aina täyteen. Ruohosen mukaan keskilipunhinta oli ulkomuistista jossain 8-9 euroa, ja se on liikaa. Jotain 3-5 euroa voisi olla taso, jolla sellainen 12 000 saapuisi.

Eipä sitä hallia saatu Liigassakaan täyteen. Täytyy myös muistaa se että Jokerit on menettänyt paljon potentiaalisia katsojia KHL:än takia. Tällä tarkoitan sellaisia jotka eivät pysty tätä nykykuviota hyväksymään. Miettii jos nämä henkilöt kävisivät nyt myös peleissä + uudet fanit jotka ovat tulleet KHL:än aikana niin se täysi halli aika usein voisi olla realismia. Mahdollisen Liigaan paluun myötähän tilanne pitäisi olla erinomainen kun vanhojakin faneja tulisi peleihin. Tosin en tiedä tulevatko.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Hienosti tiivistää KHL-pamppu Aleksei Morozov Venäjän koronatilanteen muihin maihin verrattuna.

”Ymmärrämme, että muissa maissa voi olla vaikeampi tilanne.” ”Jos heillä on ongelmia kotimaassaan, he voivat jäädä tänne ja pelata joitakin (koti)otteluita täällä.”

Näin se propaganda hienosti toimii, että annetaan ymmärtää esim. Suomessa tilanteen olevan pahempi mitä äiti Venäjällä.

En epäile hetkeäkään etteikö sarja polkastaisi käyntiin syyskuussa, varsinkin kun NHL-kiekkoa pelataan samanaikaisesti. Siinä ei Kurrin tai muiden seurajohtien puheet paljon paina, pelaajista puhumattakaan, kun Putin ja kumppanit haluavat antaa hyvää kuvaa maailmalle Venäjästä. Jokerit on ja tulee aina olemaan poliittinen pelinappula ryssille, jonka lisäksi nyt lähdetään leikkimään pelaajien terveydellä.

Hyi helvetti sanon minä!
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Morozovilla on kyllä ollut vakuuttava startti KHL:n johdossa. Hourinut sarjan laajentumisesta ties mihin (varmaan kohta kaikki maat käyty läpi pl. Afrikan maat) ja nyt tuo koronaviruksen vähättely. Eipä noissa joukkueissakaan tunnuta ottavan asiaa tosissaan, jos siellä kerran tartunnan saaneet matkustavat normaalisti jengin mukana. Tämä on tosin vaan vielä kuulopuheiden perusteella kuultua faktaa, mutta miksipä en tätä uskoisi. Mutta onneksi yksi asia on ja pysyy nimittäin kauden aloitus syyskuun alussa. Siitähän ei perkele luovuta missään tapauksessa.

Katsotaan nyt mitä tässä lopulta tapahtuu, vai tapahtuuko mitään. Maan tapojen mukaan nämä vakavasti sairastuneetkin hiljennetään jollain tapaa, koska eihän kenenkään tarvitse tietää miten asiat oikeasti tapahtuvat tuolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös