Connor McDavid – The Next, Next One?

  • 609 230
  • 1 904

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
On kyllä niin turhaa spekulaatiota nyt useammaltakin kirjoittajalta. McDavidilla on kuitenkin vielä 15vuotta aikaa se kannu napata.
Ja yleensähän noilla huipuillakin ottaa helposti yli 5vuotta ennen ensimmäistäkään isoa voittoa. Senna, Jordan, Ovetchkin plus sata muuta. Jotkun sitten sattumalta voittaa jo ensimmäisinä vuosinaan mestaruuden.

Tähän suuntaan varovaisesti yritin kritisoida ettei paskamyrsky nousisi. Eli henkilöityykö Oilers aina vain McDavidiin? Tietenkin. Mutta miten se näyttäytyy kanssapelaajille? Odotetaanko että Jeesus pelastaa koko ajan kun palvotaan ja häiritseekö niitä 16 muuta jätkää kentällä kun keräävät paskamyrskyä kun eivät tue messiasta. Sakemanni kyennyt jo asemansa ottamaan, eli laskin pois.

Eli jos yksi suuri on lähes kritiikkivapaa kun mietitään joukkueen menestystä ja epäonnistumiset ovat surkeiden kanssapelureiden syytä.

Ehkä yritän sanoa että kyetäänkö McDavidin hurjien pisteiden ja näyttävyyden ohessa pohtia johtajuutta ja nähdä herran heikkouksia kovissa paikoissa?

Aikaa luonnollisesti on, mutta itse McDavidista lukiessani kohtaan pääasiassa palvontaa ja sitä miten paskoja muut ovat organisaatiota myöten. Varmasti pointtinsa tuossakin on, mutta jotenkin häiriintynyt fiilis silti jää.

Arvokisakultaa löytyy jo nuorissa sekä ukoissa. Tuodaan tämäkin esiin. Ja lapuissani maailman paras hyökkäyssuuntaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mietin vielä seuraavaa ajatusleikkiä.

McDavid pelaa kauden alle ppg, joukkue poffeihin, siellä myös alle ppg ja joukkue putoaa konferenssifinaalissa.

Olisiko kausi ollut ihan paska kun ei tullut yli 100 pinnaa runkosarjassa riippumatta joukkueen menestyksestä? Ja poffeissakin "vain" tasavahva suoritus.
 

Schadowan

Jäsen
Generational pelaaja vie joukkueensa Cup voittajaksi jossain vaiheessa uraa, se on selvä. Varmaan se olympiakultakin sieltä tulee, ehkä jo ensi vuonna. Sitten onkin kaikki saavutettu, helppoa.

Olisi jotenkin tosi raikasta nähdä pleijareissa, vähän NBA-hengessä, yksilövetoinen joukkue, joka etenisi finaaleihin/mestaruuteen asti. Yleensä tuppaa vaan olemaan aika nihkeetä joukkueilla, joiden syvyys loppuu ensimmäiseen kahteen ketjuun. Mutta nyt on vaan niin poikkeuksellista menoa Connorilla, että kuka tietää miten käy. Connorin ja Draisatlin oppirahat on kuitenkin playoffeissa jo maksettu, nyt on näyttöjen aika.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olisi jotenkin tosi raikasta nähdä pleijareissa, vähän NBA-hengessä, yksilövetoinen joukkue, joka etenisi finaaleihin/mestaruuteen asti. Yleensä tuppaa vaan olemaan aika nihkeetä joukkueilla, joiden syvyys loppuu ensimmäiseen kahteen ketjuun.

Ja tämä tekee NHL:stä mielenkiintoisemman sarjan seurata, kun muuttujia on enemmän kuin NBA:ssä, jossa sen aloitusviisikon peliaika ja rooli on luokkaa Tauno Palo. NHL:n puolella yksilövetoisella joukkueella finaaleihin/mestaruuteen asti voisi yltää lähinnä, jos se yksilö olisi maalivahti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mietin vielä seuraavaa ajatusleikkiä.

McDavid pelaa kauden alle ppg, joukkue poffeihin, siellä myös alle ppg ja joukkue putoaa konferenssifinaalissa.

Olisiko kausi ollut ihan paska kun ei tullut yli 100 pinnaa runkosarjassa riippumatta joukkueen menestyksestä? Ja poffeissakin "vain" tasavahva suoritus.
Olisi se ainakin melko outoa kun yhtäkkiä joukkueessa olisi varmaan kolmeen ketjuun pisteiden tekijöitä. Viimeisen kolmen kauden ajalta McDavid on plussalla 5vs5 pelissä 25 maalia. Muu joukkue ilman McDavidia on miinuksella 68 maalia.

Ja siis tietysti ihmiset sanoisivat, että joukkue hävisi kun McDavid ei tehnyt pisteitä.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Vaikka Canucksilta tuleekin kuokkaan, McDavidin pistetehtailua se ei estä. Kolme syöttöä tänään kasaan.

Kokonaissaldo 52 ottelussa 31+65=96. Neljä peliä siis jäljellä ja sataan pisteeseen riittää tahdiksi piste/peli. Uskallan siis julistaa jo tässä vaiheessa että se tulee rikkoutumaan. Jospa eivät lepuuta miestä ennen pudotuspelejä.

Tämän hetken tahdilla (1,846 PPG) oltaisiin 103 pisteen vauhdissa. Täyden kauden osalta oltaisiin peräti 151 pisteen vauhdissa. Täysin käsittämätöntä dominointia. Jälleen täytynee mennä kauteen 1995-96, että päästään vastaaviin lukemiin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mulla on semmoinen kutina, että McDavid on viimeiset 10-15 peliä tehnyt pinnoja sellaisella tahdilla, että täydellä 82 pelin kaudella menisi 200 pistettä rikki, jos koko kauden pitäisi samaa keskiarvoa yllä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Mulla on semmoinen kutina, että McDavid on viimeiset 10-15 peliä tehnyt pinnoja sellaisella tahdilla, että täydellä 82 pelin kaudella menisi 200 pistettä rikki, jos koko kauden pitäisi samaa keskiarvoa yllä.
Viimeiset 9 peliä kyllä, vaikka tuohonkin mahtuu yksi nollapeli joukkoon. Silti noissa yhdeksässä ottelussa tehopisteet 7+19=26 ja piste KA 2.89. Koko kauden saldo tuolla olisi 64+173=237.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Toivottavasti McDavidin kaikki voimat eivät kulu runkosarjan sadan pisteen metsästykseen, ettei sitten joku paulbyron pääse etulyöntiasemasta nollaamaan väsynyttä Davidia pudotuspeleissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Miettii että kuinka moni pelaaja tuossa liigassa olisi tyytyväinen kun painaisi 30 otteluun 4+12. Sitten lähtevät tyytyväisenä neuvottelemaan uutta rahakasta sopimusta. Sitten yksi kaveri painaa 5otteluun samat lukemat. Aivan käsittämätön herra.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Nyt sitten vielä jännitetään, onnistuuko McDavid pääsemään kahden pisteen ottelukeskiarvoon. Tällä hetkellä 53 otteluun on tehtynä 100 pistettä, eli 56 ottelussa pisteitä tulisi tehdä 112. Kolmeen peliin tuo vaatisi 12 pisteen tekemistä, mikä olisi lähes mahdoton kenen tahansa muun pelaajan kohdalla, mutta McDavidin kohdalla se ei edes yllättäisi.

Viimeiseen kolmeen peliin McDavid on tehnyt 10 pistettä, joten tiukkaa tekee tuon 2 ppg:n saavuttaminen. Ohessa vielä tilasto McDavidin viimeisen kymmenen pelin pisteistä, mikä on kyllä käsittämätöntä luettavaa. Aivan älytön suoritus tuo sadan pisteen rajan rikkominen.

 

Ralph

Jäsen
Hyvä kausi McDavidilta ja sitten valmistautumaan uuteen kauteen.

Jatkoaika:
NHL-aamuraportti: Connor McDavidin uskomaton kausi huipentui sadan tehopisteen rajapyykin murtamiseen


Eiku hetkonen, jatkuuko kausi sittenkin ja se voi huipentua vielä Stanley Cupiin? Vai oliko tämä tässä, kuten Jatkoaika tietää kertoa?
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Ketäs on pystynyt pienemmällä pelimäärällä 100 pinnaan? Väinö,Mario ja Jagr tietty mutta ketäs muita?
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hei olen Connor McDavid ja tein sitten ne puuttuvat neljä pistettä kerralla, oikein korostaakseni ylivoimaisuuttani. Epäreilua sanoo demari minussa, miksi yhdelle on annettu noin paljon...Mutta samalla uskomattoman hienoa! Ja töitä on tehnyt päästäkseen tuohon pisteeseen, ei siis mitään turhaa lässytystä pelkästä lahjakkuudesta.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ketäs on pystynyt pienemmällä pelimäärällä 100 pinnaan? Väinö,Mario ja Jagr tietty mutta ketäs muita?

Koodi:
Nopeiten kauden aikana saavutettu sadan pisteen rajapyykki (max. 55 ottelua):

GP  Pelaaja                  Joukkue        Kausi     Sijoitus       Huomioita
34  Wayne Gretzky              EDM        (1983-84)      1.
35  Wayne Gretzky              EDM        (1984-85)      1.
36  Mario Lemieux              PIT        (1988-89)      1.          Oli alkukaudesta kaksi ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 38. ottelu.
38  Wayne Gretzky              EDM        (1981-82)      1.
38  Mario Lemieux              PIT        (1992-93)      1.          Oli alkukaudesta yhden ottelun sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 39. ottelu.
38  Mario Lemieux              PIT        (1995-96)      1.          Oli alkukaudesta kuusi ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 44. ottelu.
39  Wayne Gretzky              EDM        (1985-86)      1.
42  Wayne Gretzky              EDM        (1982-83)      1.
42  Wayne Gretzky              EDM        (1986-87)      1.
43  Wayne Gretzky              EDM        (1987-88)      2.          Oli alkukaudesta kolmetoista ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 56. ottelu.

45  Mario Lemieux              PIT        (1987-88)      1.          Oli alkukaudesta kolme ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 48. ottelu.
47  Wayne Gretzky              LAK        (1988-89)      2.          Oli alkukaudesta yhden ottelun sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 48. ottelu.
48  Jari Kurri                 EDM        (1984-85)      2.          Oli alkukaudesta kolme ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 51. ottelu.
48  Bernie Nicholls            LAK        (1988-89)      4.
50  Steve Yzerman              DET        (1988-89)      3.
50  Mario Lemieux              PIT        (1989-90)      4.
50  Wayne Gretzky              LAK        (1990-91)      1.          Oli alkukaudesta yhden ottelun sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 51. ottelu.
51  Phil Esposito              BOS        (1970-71)      1.
51  Wayne Gretzky              LAK        (1989-90)      1.
52  Jaromir Jagr               PIT        (1995-96)      2.

53  Phil Esposito              BOS        (1973-74)      1.
53  Marcel Dionne              LAK        (1979-80)      1.
53  Wayne Gretzky              EDM        (1980-81)      1.
53  Jari Kurri                 EDM        (1983-84)      7.          Oli alkukaudesta kuusitoista ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 69. ottelu.
53  Mario Lemieux              PIT        (1991-92)      1.          Oli alkukaudesta neljätoista ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 67. ottelu.
53  Connor McDavid             EDM        (2020-21)      1.
54  Phil Esposito              BOS        (1974-75)      2.
54  Adam Oates                 STL        (1990-91)      3.          Oli alkukaudesta yhdeksäntoista ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 73. ottelu.
55  Guy Lafleur                MTL        (1979-80)      3.
55  Mario Lemieux              PIT        (1985-86)      2.          Oli alkukaudesta yhden ottelun sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 56. ottelu.

55  Mario Lemieux              PIT        (1986-87)      3.          Oli alkukaudesta seitsemäntoista ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 72. ottelu.
55  Pat LaFontaine             BUF        (1992-93)      2.

Eli siis Gretzky, Lemieux, Kurri, Nicholls, Yzerman, Esposito ja Jagr. Dionne samassa pelimäärässä.

Tämä oli nopein 100 pisteen täyteen saaminen sitten 1995-96 kauden ja ensimmäinen kerta sitten tuon kauden kun satanen rikkoitui alle 60 pelissä. Ja siis pelejä McDavidilta meni tähän vain 53.

2000-luvun osalta top-10 on nyt:

Koodi:
GP  Pelaaja                  Joukkue        Kausi     Sijoitus       Huomioita
53  Connor McDavid             EDM        (2020-21)      1.
62  Nikita Kucherov            TBL        (2018-19)      1.
65  Sidney Crosby              PIT        (2006-07)      1.          Oli alkukaudesta kolme ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 68. ottelu.
65  Alexander Ovechkin         WSH        (2009-10)      2.          Oli alkukaudesta kymmenen ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 75. ottelu.
65  Leon Draisaitl             EDM        (2019-20)      1.
66  Joe Thornton               BOS/SJS    (2005-06)      1.          Oli alkukaudesta kolme ottelua sivussa Bruinsissa pelatessaan eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 69. ottelu.
66  Connor McDavid             EDM        (2018-19)      2.          Oli alkukaudesta neljä ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 70. ottelu.
67  Jaromir Jagr               NYR        (2005-06)      2.
68  Jaromir Jagr               PIT        (2000-01)      1.
70  Evgeni Malkin              PIT        (2011-12)      1.          Oli alkukaudesta seitsemän ottelua sivussa eli joukkueen pelimäärässä tuo oli kauden 77. ottelu.

Huikea kausi McDavidilta! Nyt vaan odottamaan sitten että jatkuuko tämä huippuvire playoffeissakin.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Onhan McDavid täysin käsittämättömässä vauhdissa. Jälleen saa verrata kauteen 1995-96 ja kaksikkoon Lemieux & Jagr.

Seuraavassa listassa ottelumäärä, joka sataan pisteeseen tarvittiin:
Koodi:
Mario Lemieux | 1995-96 | 38 GP | koko kausi 161 P
Jaromir Jagr  | 1995-96 | 52 | 149
Connor McDavid| 2020-21 | 53 | 106 *)
*) = koko kausi nykyisellä PPG-tahdilla

McDavidin täyden kauden saldo olisi nykytahdilla (joka siis kiihtyy koko ajan) käsittämättömät 155 pistettä. Täyden nykykauden saldo suhteutettuna kauden 1995-96 suurempaan maalimäärään olisi peräti 166 pistettä.

McDavid on tehnyt tällä kaudella pisteitä peräti 1,89 ottelua kohden. @Bosco, on sinulla listaa parhaista PPG-kausista? Tämän hetken tahti varmasti nousee jonnekin top 20:n pintaan.

Kaudella 1995-96 tehtiin keskimäärin 6,28 maalia/ottelu. Tällä kaudella määrä on koko liigassa 5,86. Kanadalaisten joukkueiden Pohjoisdivisioonassa keskiarvo on omien laskujen mukaan tällä hetkellä 5,90/ottelu.


E
McDavidin kausi on PPG-tahdilla mitattuna kaikkien aikojen sijalla 21 (mukana vähintään 50 peliä pelatut kaudet). Sijalla 20 on muuten Bernie Nichollsin suonenvetokausi 1988-89 (79 GP, 150 P).

Uskomatonta!

Tuossapa kyseinen lista:
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mitään McD’lta pois ottamatta, huikea jamppa, mutta onhan tämä myös aika poikkeuksellinen kausi kun yli 60% McD’n pisteistä (ja esim. myös Matthews’n maaleista) on tehty VAN, OTT ja CGY vastaan, toki näitä ”heittopusseja” on joka lohkossa, joten saumat samanlaiseen dominanssiin oli muillakin...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitään McD’lta pois ottamatta, huikea jamppa, mutta onhan tämä myös aika poikkeuksellinen kausi kun yli 60% McD’n pisteistä (ja esim. myös Matthews’n maaleista) on tehty VAN, OTT ja CGY vastaan, toki näitä ”heittopusseja” on joka lohkossa, joten saumat samanlaiseen dominanssiin oli muillakin...
Niin, McDavid on kuitenkin tehnyt 21 pistettä enemmän kuin pörssin kakkosena oleva seurakaveri Draisaitl, joten kyllähän tuokin siitä ylivoimasta kertoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös