Vedetään kuitenkin kauden alkua nippuun jo tässä 9 matsin kohdalla.
Rekordi 5-3-1 ja pisteitä 11 kpl. 35 tehtyä maalia (3.89 per peli) ja 25 päästettyä (2.78 per peli), maaliero +10. Kotipelit 4-2-0 ja vieraspelit 1-1-1.
Voitot COL (V), BUF (K), TOR (K), EDM (K), NYI (K).
Tappiot MIN (V), FLA (K), MIN (K)
JA-tappiot NSH (V)
*(K) = kotipeli ja (V) = vieraspeli
Vastustajat olleet siis ennakkoon kovia, jos pidetään mittatikkuna vaikkapa sitä pelasiko ko. joukkue viime kaudella pudotuspelejä. Ulkomuistista kaikki muut pelasivat, mutta Buffalo ei. Siihen nähden viisi voittoa plus yksi lisäpiste Nashvillestä, on
erinomainen suoritus. Varsinkin kun ottaa huomioon syksyn tragedian ja heti alkuun iskeneet loukkaantumiset, niin lähtökohdat eivät olleet suotuisat.
Ylivoima on toiminut 16,7% teholla ja sillä ollaan liigassa sijalla 22. Tässä valitettavasti näkyy KJ:n poissaolo, koska hänellä oli iso rooli ykkösylivoimassa ja nyt sitä ylivoimaa pitää sitten pyörittää ilman varsinaista pelintekijää. Alkuun ylivoima oli selkeästi paremman näköistäkin, mutta viime peleissä on ollut vaikeampaa.
Alivoimaprosentti 81,5. Tällä sijoitus 11 koko sarjassa. Se osa-alue toimii.
Maalivahdeista Elvis aloitti aika kehnosti, sitten Tarasov pelasi kelvollisesti ja tämän jälkeen Elvis on nyt pelannut kaksi peliä erinomaisesti. Joten pientä ailahtelua on ollut tolppien välissä, mutta pääosin painuu veskarien otteet kuitenkin positiivisen puolelle. Elviksellä nyt viime yön nollapelin myötä tilastot jopa komeita (4 peliä, torjuntaprosentti 92,5% ja 2,05 GAA) kun taas Tarasovilla vielä vähän alavireisesti 5 pelatun pelin jälkeen 88,6% ja 3.42 GAA.
Joukkueen sisäisen pistepörssin TOP8:
1. Marchenko 9 peliä, 4+7=11, +6
2. Monahan 9 peliä, 5+4=9, +4
3. Werenski 9 peliä, 3+5=8, +4
4. Chinakhov 9 peliä, 3+5=8, +5
5. Sillinger 9 peliä, 2+6=8, +4
6. Olivier 9 peliä, 4+2=6, +3
7. Fantilli 9 peliä, 3+2=5, +1
8. Severson 9 peliä, 2+3=5, +5
Syitä hyvään alkukauteen
- Pelitavan omaksuminen alusta alkaen ja uuden koutsin tuoma
buusti.
- Pelaajat ovat selkeästi ostaneet sen mitä Evason tiimeineen myy ja joukkueessa on hyvä
vibe päällä.
- Chinakhov-Monahan-Marchenko löysi kemiaa heti ja on kannatellut joukkuetta.
- Taustatukea on tullut esim. Danforthin ja Olivierin hyvien otteiden myötä ja muitakin onnistujia on ollut.
- Werenski-Provorov pakkipari on toiminut hyvin ja netonnut isot minuutit.
- Veskarit ovat suoriutuneet pääosin hyvin.
- Maalinteon tehokkuus!
- Suhteellisen suotuisa otteluohjelma alussa, jossa enemmän kotipelejä (6) ja vieraissa vain 3. Lisäksi on kohdattu 4 kertaa näissä yhdeksässä ottelussa vastustaja joka pelaa meitä vastaan back-to-back pelinsä ja se on paljon se.
Hyvän alun on siis Evason saanut valmennusuralleen ja Blue Jackets kokonaisuudessaan kaudelle 2024-25. Se että onko tämä kestävää, niin nähdään tietysti vasta myöhemmin. Hyviä ensimmäisen "kymmenen pelin spurtteja" on nähty ennenkin ja sitten onkin totuus iskenyt vasten kasvoja. Mutta onhan se sanottava että ihan silmätestinkin mukaan nyt on nähty parempaa Blue Jackets kiekkoa kuin mitä viime kaudet ovat tarjonneet. Mutta se mikä hieman huolestuttaa jatkon kannalta, niin alkukautta on leimannut vahvasti se että CBJ on tehnyt todella tehokkaasti maaleja esim. luotuun maaliodottamaan verrattuna ja tämä tuskin ihan samanlaisena trendinä kestää läpi kauden.
Marraskuussa on edessä kahdet back-to-back setit Columbuksellekin ja enemmän vieraspelejä (7) kuin kotipelejä (6), joten aika näyttää ollaanko vielä yhtä paljon positiivisen puolella marraskuun jälkeen kun pelejä on pelattu siinä kohtaa yhteensä 22 kappaletta ja ollaan jo ohitettu kauden ensimmäinen neljännes.
Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä että Columbus on viimeiset vuodet antanut vielä arveltua suurempaa kilpailuetua valmennuksellisesti. Viime kauteen verrattunakin tuosta on poistunut pari ketjullista kärkiukkoja ja silti peli näyttää paremmalta kuin vuosiin. Hyökkäyskalusto on nyt loukkaantumisten jälkeen varmaan lähes huonointa koko organisaation historiassa ja kun pakisto/maalivahdit on pysyneet käytännössä samana ei pelin kuvittelisi ihan tuolta näyttävän.
On tässä omatkin ajatukset sellaiset että valmennuksella ja sellaisella positiivisella vireellä on aivan valtava merkitys näin tasaisessa sarjassa, kuin mitä NHL on. Pienet erot ratkaisevat.
Yksi nyanssi on myös siinä että nyt on ensimmäinen kausi moneen vuoteen kun Boone Jenner ei ole ykkösen keskellä isoilla minuuteilla. Voiko olla sattumaa? On sillä varmasti ainakin merkitystä että sentteriosasto on nyt laadukkaampi kuin ennen, lähinnä Monahanin tulon ja esim. Sillingerin kehittymisen myötä. Viime peleissä myös Danforth on pelannut sentterinä erinomaisesti ja Fantilli kehittyy NHL-tason sentteripelissä jatkuvasti.