Columbus Blue Jackets 2020–2021 – ei tulta ilman savua

  • 425 666
  • 1 697

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kovastihan nämä henkilöityy päävalmentajana, varsinkin rapakon tuolla puolen. Kai tätä päivää pitäisi olla valmennusryhmä, jolla on omia vastuualueitaan, ja palautetta ihmisille tulee monella erilaisella tavalla, useammalta eri ihmiseltä. Kai tänä päivänä tuota pelaajienkin kohtaamista noiden koutsien kanssa käydään läpi, jotenkin vain tuntuu, että ainakin NHL-organisaatiot ovat tällaisessa vielä melko lapsen kengissä, se on vanhan liiton meininki joka jyrää, toivottavasti olen väärässä.
No onhan siellä hyökkääjille, puolustajille ja maalivahdille omat valmentajat. Sitten video valmentaja, joka katsoo filmiä ja sitten näyttää pelaajille että mikä meni hyvin ja mikä ei. Päävalmentaja on sitten se isojen linjojen mies ja se joka saa ensimmäisenä potkut. Samalla pitää kommentoida peliä, ilman että heitetään pelaajia kuvaannollisesti bussin alle. Ei valmentaja varmaan yleensä voi sanoa "Muuten meni hyvin mutta tää yks tunari heitti kiekon suoraan vastustajalle alimpana pelaajana"
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näytti YV porukat olevan näin Floridaa vastaan:

1.yv Maalilla: Texier_L

Björkstrand_R --- Atkinson_R --- Domi_L

Viivalla: Werenski_L

2.yv Maalilla: Jenner_L

Stenlund_R ---- Foligno_L ---- Grigorenko_L

Viivalla: Jones_R
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun noista ketjuista on ollu puhetta niin Texierin aloitusprossa 31% on kyllä niin surkea että sen ketjukaverina on pakko olla joko Jenner taikka Foligno. Laine tulee korvamaan joko Folignon, Jennerin taikka Atkinsonin Columbuksen top 6:ssa. Eli silloin ketjuvaihtoehdot ois seuraavat:

Foligno - Domi - Laine
Jenner - Texier - Bjorkstrand
Stenlund - Roslovic - Atkinson
Grigorenko - Koivu - Nash

Laine - Domi - Bjorkstrand
Foligno - Texier - Atkinson
Jenner - Roslovic - Stenlund
Grigorenko - Koivu - Nash

Laine - Domi - Atkinson
Jenner - Texier - Bjorkstrand
Foligno - Roslovic - Stenlund
Grigorenko - Koivu - Nash

Stelund, Grigorenko, Robinson ja Foudy käy sitten skaban noista kahdesta vikasta laiturin paikasta. Tossa skabassa Foudyn kohtaloksi voi koitua se että on waieri vapaa.

Mutta kuten Tortorella tossa yhdessä haastattelussa sanoin niin siinä vaiheessa kun Laine on jengissä saattaa olla pari ukkoa klesana ja kaikki nyt tehdyt ketjuviritykset on roskiksessa. Mutta kerta kiellon päälle ja pistetään jokerina jossa Laine ja Texier isketään samaan ketjuun ja Roslovic ja Koivu saa suuremman roolin niin sitten ne vois olla vaikka nää:

Jenner - Texier - Laine
Foligno - Roslovic - Atkinson
Domi - Koivu - Bjorkstrand
Grigorenko - Nash - Stenlund
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Vielä hieron näitä ketjukoostumuksia hyökkäyksen osalta, koska sehän on penkkiurheilijan mielipuuhaa!

Oletuksena että Laine ja Roslovic mukana, mutta Nyquist edelleen saikulla. Kekäläinen on nyt useammassa haastattelussa sanonut lisäksi että he uskovat Roslovicin pystyvän pelaamaan sentteriä tässä liigassa, joten tehdään kaverista sentteri. Domi myös jatkanee ykkösen keskellä, koska näillä mennään.

Texier - Domi - Laine (Nopeita, työteliäitä (jopa taitavia) leftin kavereita ruokkimassa Lainetta)
Foligno - Roslovic - Bjorkstrand (Roslovicin tukena kapteeni Foligno joka on joskus alotuksiakin ottanut)
Jenner - Koivu - Atkinson (Jarruketju, joka saa rouhittua muutamat maalitkin. Atkinson tuo vauhtia tähän)
Foudy - R.Nash - Stenlund (Hyvä nelonen tähän liigaan, Stenlund on ollut yllättävän hyvä)

Robinson - Grigorenko - Gerbe (Grigorenko ja Robinson ensimmäisenä kyttäämässä paikkaa pelaavasta kokoonpanosta)
Bemström (Nuoren ruotsalaisen olisi parempi pelata isoja minuutteja AHL:ssä mutta ei liene mahdollista tällä kaudella koska COVID)

Periaatteessa näyttää jopa ihan hyvältä JOS Domi ja Roslovic täyttävät paikkansa senttereinä onnistuneesti.
 

susi

Jäsen
Yön pelissä niin Koivu kuin myös Nash kävivät ottamassa oman pään aloituksia Texierin sijasta ja tosiaan pääosin muuten aloitukset ketjussa ottaa Jenner.

Muutenkin toi ketju ehkä toiminut parhaiten joten ehkä Torts pitää sen aluksi kasassa? Toki Laine vois sopia myös hyvin tohon Jennerin ja Texierin rinnalle.

Ylivoimaan Laineelle näyttäisi olevan selkee sloti tarjolla ja voinee parantaa merkittävästi nykyistä aika heikohkoa ylivoimaa ja näin vaikuttaa suuresti myös CBJ yleiseen menestymiseen. Esim FLA peli olis ollut paremmalla ylivoimalla voitettavissa.
 

susi

Jäsen
#CBJ lines:
Foligno-Texier-Bjorkstrand
Grigorenko-Domi-Foudy
Jenner-Roslovic-Atkinson
Robinson-Koivu-Nash

Same D pairs/goalies as usual

Ketjut harjoituksissa sekoitettu.
 
Grigorenko - Domi - Foudy iskee omaan silmään. Vaikkakin Grigorenkoa olen päässä aina sijoitellut vanhempien pelaajien kanssa kentälle.

Ilmeisesti Laine Ottawassa odottelee viisumia ja voi saada sen jo tänään/huomenna? Sitten ois lento columbukseen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Veikataan nyt omat ketjut:

Laine - Domi - Atkinson
Jenner - Texier - Björkstrand
Foligno - Roslovic - Foudy/Robinson ja kun AHL alkaa niin Stenlund, ja kun Nyquist palaa saikulta, niin Nyquist.
Grigorenko - Koivu - Nash
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eiköhän Paten eka peli ole kotiottelu Starsia vastaan ensi tiistaina (ti-ke yönä). Tai tietystihän se on sama lennättää sillä yksityiskoneella vaikka Chicagoon sieltä Ottawasta, jos työlupa on valmis jo huomenna. Silloin vois mahdollisesti pelata jo sunnuntaina (su-ma yönä).

Aika hauska juttu, että Laine pääsee pelaamaan 8 ottelua Starsia vastaan tällä kaudella, kun on joukkuetta vastaan ollut kohtuullisen tehokas. Toki tästä saa kiittää myös Lehtosta ja Niemeä.

2016-17: 5 8+4=12
2017-18: 4 6+0=6
2018-19: 4 1+1=2
2019-20: 4 3+2=5
Yhteensä 17 18+7=25

Kyllhän tässä varmaan on pakko muutamia Laineen pelejä väijyä, kun vastassakin on mielenkiintoisia suomalaispelaajia. Roslovicin otteet kiinnostaa myös paljon. Ensi yönä pääsee oman kylän paidassa pelaamaan. Olisihan se hienoa, jos tupa olisi täynnä.

Samaa jotenkin toivoisi Koivun kohdalla, että pääsisi pelaamaan Wildia vastaan entisessä kotiareenassa vielä ja ottamaan suosionosoitukset vastaan.

Toivottavasti Blue Jackets raivaa divisioonasta itsensä pudotuspeleihin. Panthers on aloittanut yllättävän hyvin ja saattaa olla taistelussa mukana, jos kaikki menee nappiin.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä videossa Tortorella vähän valottaa Laineen tulevaa ketjua.


Eli ilmeisesti vasemmalla laidalla ja Domin kanssa tulee aloittamaan. Tortorellakin ilmeisesti huomannut että Laineen one-timeri tekee tuhoja sieltä vasemmalta.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jännä nähdä miten Pate pärjää vasemmalla. Hänhän pelasi oikealla puolella koska oli varsinkin alkuvuosina niin pirun heikko laidoissa.
 

susi

Jäsen
A likely timeline is taking shape for Patrik Laine’s #CBJ arrival:

Thursday/Friday: obtain U.S. work visa

Friday: Fly from Ottawa to Columbus

Saturday/Sunday: 48 hour #NHL-mandated quarantine

Monday: #CBJ practice

Tuesday: #CBJ debut vs. Dallas Stars

Näillä näkymin ensi tiistain Dallas peli ensimmäinen ottelu Laineelle. Dallasia vastaan onkin hyvät tehot aiemmista peleistä niin siitä on hyvä jatkaa CBJ paidassa.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Katsoiko kukaan peliä? Miltä Roslovic näytti ensimmäisessä pelissään ja sentterin paikalla? En ainakaan koosteesta nähnyt Roslovicia ehkä kertaakaan. Pelasi toki maltilliset 14min pelissä. YV-aikaa oli kirjattu pari minuuttia ja oli ottanut 50% aloituksistaan.

Texieriltä aivan maaginen pelin ratkaissut rankkari, jolla paikkasi aiemmin pelissä käynyttä oman alueen pehmeätä pelaamista josta FLA teki ensimmäisen maalinsa.

Koosteen perusteella voitto varsinaisella peliajalla ei olisi ollut vääryys, sillä tolppia kilisteltiin ainakin 3krt. Hyvä myös kun Domi sai kuparisen rikki.
 
Viimeksi muokattu:
Katselin uusintana nyt aamusta. Joitakin kohtia skippasin kiireen vuoksi. Roslovic oli kyllä kentällä paljon ja aloituksissa toimi. Vielä hieman hakemista mielestäni. Domilta hyvä peli. Otti jopa vähän rähinää Huberdaun kans. Foudy oli vahvasti myös esillä ja nopea kaveri kyllä on. Koivulle hieno maali! Näyttäisi että Columbus on Koivulle sopiva paikka jatkaa uraa.
Koivusta tuli mieleen että toimiikohan Robinsonille henkisenä tukena koska Robinson oli alkupuolella mielestäni esillä paljon ja pelaajasta näkyi innostus.
Elviksen piikkiin ei maaleja voi laittaa mielestäni. Oli kaadettu aina kumoon maalin syntyessä. Rankkareissa alkoi hiipiä mieleen että näihin sais olla enemmän osaajia kun jäi tällä kertaa aika onnettomiksi muiden yritykset ja mentiin Elviksen varassa. Onneksi Texier laittoi hienosti puikoista sisään.
Ylivoimasta sen verran vielä että olihan se vaatimatonta. Pari kertaa huomasi että ylivoima pyörii mutta ei se missään näkynyt. Toivottavasti Laine nostaa tämän uudelle tasolle.

nostetaan tähän vielä tuo Koivun maali mihin Robinson heittää hienon syötön maalin takaa kierrettyä.


Ja vielä Domin maali jota BJorkstrand varmisteli vielä sisään. Ihan vain varmuuden vuoksi.



Ja Texierin rankkarimaali jolla voitto tuli. Muita ei kehtaa edes linkittää.


 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mikko Koivu on ollut tosiaan hyvä lisä sekalaisesti pelanneeseen Columbus-ryhmään. Sen mitä katsoin alkukauden pelejä, niin pisteitä tuli lähinnä tuurilla ja vastustajan heikkouden takia. Nyt Koivu toi jotain selkärankaa tekemiseen, joten (ansaittuja) pisteitä voinee odottaa tästä eteenpäin ainakin näitä lohkon heppoisia nippuja vastaan.

Vielä ekassa Panthers-matsissa yritettiin mielestäni peluuttaa ilman mitään painotusta vastustajaan nähden. Tästä seurasi sitä, että Alexander Barkov jr sai tehdä mitä hän halusi. Domi ja Texier ovat aika pahoissa vaikeuksissa, jos joutuvat noin hyviä ketjuja vastaan, joten Columbus selvisi tuosta matsista pisteille lähinnä tolppien ja tuurin takia. Ottelun loppua kohti Koivua lyötiin kentälle Barkovia vastaan ja Floridan härän ilmaiset avopaikat loppuivat samalla kuin seinään. Mikko puolusti miehekkäästi Sashaa vastaan ainakin parissa tilanteessa, joista olisi tullut laadukas maalipaikka jos siellä olisi ollut sähläämässä joku näistä nuorista "senttereistä".

Toisessa matsissa Barkov pysyi paljon paremmin pimennossa. Koivu oli osallisena jälleen ainakin parissa tilanteessa, joissa hän auttoi tehokkaasti Merzlikinsin suojelussa. Tuo voitto olikin CBJlle ihan ansaittu kun veskari joutui torjumaan vain 3-4 kunnon tilannetta. Jos Barkov olisi päässyt riehumaan nuoria vastaan, niin patentoituja Elvis-spagadeja olisi jouduttu näkemään paljon enemmän. Joskus 20 torjunnan illat ovat maalivahdille vaikeita jos niissä on n 50% pahoja tilanteita, kun taas nyt yli 30 vetoa ei ollut ihmeellinen ilta.

Sinällään en usko yhtään, että jos Laine laitetaan Domin ketjuun, niin kolmas lenkki olisi kokematon junnu. Siinä pitäisi olla ehdottomasti joku kokenut työmies, joka osaa varmistaa intoilevaa Domia. Siniviivan hyökkäyspuolella kuulostaa tietysti hyvältä laittaa puhdasta taitoa kentälle, mutta se meni aivan päin persettä ainakin Montrealin kohdalla, vaikka joissain matseissa tuli toki hyviä 2+2 tehoja, mutta vastapainona sitten monta tappiota ratkaisevien hetkien virheiden takia.

Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkään Tortorella jaksaa katsella sentterien opettelemista. Ei ole pitkässä juoksussa hyvä jos Koivu on ainut luonnollinen sentteri johon voi luottaa. Roslovic taisi tosin olla hyvä eilen, koska hän ei jäänyt mitenkään mieleen. Tortulla ei tosin välttämättä ole palavaa kiirettä kysellä Kekäläiseltä uusia senttereitä, koska Columbuksen lohko on aika anteeksiantava. Erittäin kaksijakoisessa divarissa on toki viime kauden finalistit ja Carolina on myös vaarallinen joukkue, mutta vastapainona on monta heikkoa jengiä jotka voivat kaatua millä esityksellä tahansa. Nashville taitaa olla sitten se keskitason joukkue jonka kanssa Columbus vääntää playoff-paikasta, eikä heidänkään kaataminen ole mahdotonta vaikka sentteriosasto muuttui nyt todella surkeaksi kun ykkössentterillä ei saatu minkäänlaista keskaria takaisin.

Tortorella, puolustus, nuoret maalivahdit ja Laineen kautta mahdollisesti parantuva ylivoima voi johdattaa tämän jengin pudotuspeleihin jälleen kerran ja voihan sitä heikkoutta vahvistaa lähempänä siirtorajaa kun vaan pystyvät roikkumaan tarpeeksi lähellä viivaa siihen asti..
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
CBJ:n virallisella twitter-tilillä rakennellaan melkoista hypeä Paten ympärille, voe mahoton. On pätkää lentokoneesta, laskeutumisesta kentälle ja tervetulotoivotus silkalla suomen kielellä. On siinä taakkaa 22-vuotiaalle klopille kannettavaksi, toivottavasti onnistuu heti ettei ameriikan serkut vallan pety tuotteeseen nimeltä Patrik Laine. Kuin jeesuksen toista tulemista seuraisi.
 
CBJ:n virallisella twitter-tilillä rakennellaan melkoista hypeä Paten ympärille, voe mahoton. On pätkää lentokoneesta, laskeutumisesta kentälle ja tervetulotoivotus silkalla suomen kielellä. On siinä taakkaa 22-vuotiaalle klopille kannettavaksi, toivottavasti onnistuu heti ettei ameriikan serkut vallan pety tuotteeseen nimeltä Patrik Laine. Kuin jeesuksen toista tulemista seuraisi.
Eiköhän Columbuksen haipit ja taakat oo pienehköä siihen verrattuna mitä Winnipegissä oli. Hyvähän se on että mainostetaan. Näkyihän Roslovicistakin isoja mainoksia kun oman kylän poika.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täältä sitä tullaan Laineen perässä Columbuksen wagoniin. Virkistävää tutustua ihan uuteen joukkueeseen ja seurata varsinkin suomalaisten tekemistä. Jetsien pelejä tuli katsottua ahkerasti ja jatkossa todennäköisesti suurin osa Columbuksen otteluista.

Onko tosiaan nyky Koivu huonompi kuin Roslovic? Joko Roslo on kehittynyt hurjasti tai sitten Koivu on hyytynyt pahasti. Toki Roslon ikäinen kaveri kehittyy nopeasti, mutta heitän kyllä veikkauksen että Koivu nousee ylemmäs hierarkiassa kuin Roslovic.

Nähtäisiinkö Pate ja Mikko jossain vaiheessa yhtä aikaa yyveellä? :P

edit: Ei siis sillä etteikö Roslovic olisi ihan lupaava kaveri, vaan ennemminkin niin että onko Koivu nykyään nelosketjun pelaaja?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko tosiaan nyky Koivu huonompi kuin Roslovic? Joko Roslo on kehittynyt hurjasti tai sitten Koivu on hyytynyt pahasti. Toki Roslon ikäinen kaveri kehittyy nopeasti, mutta heitän kyllä veikkauksen että Koivu nousee ylemmäs hierarkiassa kuin Roslovic.
Koivu on hidas ja pisteitä tullut vähän heikosti edellisellä kaudella. Varmaan joku vahvasti puolustava rooli sopii hyvin kun lukemat ovat siinä olleet aina koviakovia (xGFA siis).
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Koivulla lienee isompi puolustusvastuu ja pelannee myös esim alivoimaa? Plus äijä jonka voi heittää milloin vain kentälle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Koivu on hidas ja pisteitä tullut vähän heikosti edellisellä kaudella. Varmaan joku vahvasti puolustava rooli sopii hyvin kun lukemat ovat siinä olleet aina koviakovia (xGFA siis).

Juu, sopii aivan erilaisiin tilanteisiin, kuten aloituksiin, niin hyökki kuin puolustuspäästä. Ideaali nelosen pelaaja, joka tekee siitäkin suhteessa vaarallisemman mitä monella jengillä. Roslovicille varmaan halutaan antaa vähän isompaa roolia Top9 hyökkäyksestä.

Ainoa mistä olen varma, niin Laine ja Roslovic eivät tule olemaan samassa kentässä, koska heidän keskinäiset tilastot olivat surkeampia mitä Laine+Little Jetsissä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ainoa mistä olen varma, niin Laine ja Roslovic eivät tule olemaan samassa kentässä, koska heidän keskinäiset tilastot olivat surkeampia mitä Laine+Little Jetsissä.
Laine ja Little lukemat olivat jo karmivia, niin uskaltaako Roslovic+Laine lukemia edes katsoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös