Columbus Blue Jackets 2016–2017

  • 92 248
  • 234

susi

Jäsen
Pari sanaa Gagnerin viime kaudesta. Alkukaudella taisi jokusen pelin pelata sentterinä, muuten pelipaikka löytyi joko katsomosta tai laidasta. Jopa loppukaudesta Flyersin kahden parhaan sentterin (G&Couturier) ollessa telakalla pelasi Sam Gagner edelleen laitahyökkääjänä. Michael Raffl stunttasi jopa ennen Gagneria keskushyökkääjänä. Jokainen voi tästä vetää omat johtopäätökset.

Joo, Gagner otti vain 34 aloitusta ja nekin huonolla 35% teholla. Eikä uran tilastot, 45% aloitusvoittoprosenttikaan huimaa. Mun nähdäksen järkevää olisikin että ketjussa joku toinen, esim. Jenner ottaisi aloitukset. Jos taas ajatellaan Gagnerin viime kautta Philllyssa niin varmasti kaikki tietää että meni päin helvettiä ja oli Hakstolin koirankopissa. Ja pelasi mitä tod.näk. täysin väärässä roolissa.

Välillä pari matsia joukkueen parhaimmistoa, sitten taas häipyi kuvasta pitkäksikin aikaa. Itseäni harmittaa ettei saanut kunnon mahdollisuutta ylivoimassa. Pelasi paljon kakkosylivoimassa, mutta aivan väärin roolitettuna neliön keskellä tai ties missä. Couturierista yritettiin edelleen leipoa väkisin ylivoiman pyörittäjää missä ei ole parhaimmillaan. Toiveissa oli Gagnerin tuovan tehoja pitkään murheenkryyninä olleeseen kakkosylivoimaan, mutta eipä Hakstol ja kumppanit osanneet tätä hyödyntää. Tuolla hintalapulla kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Nythän Kekäläinen on selvästi todennut, että oikeastaan Columbuksella ei ole edes ylivoimalle samaan rightin paikkaan Gagnerin lisäksi muita vaihtoehtoja kuin Bjorkstrandt joten eiköhän saa nyt kunnon roolin ylivoimalla.

Jarmo Kekäläinen kirjoitti:
"We don't have a right-handed shot at center," Kekalainen said. "We don't have a right-handed shot who can play on the half-wall (on the power play) other than Oliver Bjorkstrand, and he's just coming into the league.

Sam really has tremendous hockey sense, really good playmaking ability," Kekalainen said. "He can think the game quickly, make plays, create offense.

"He needs to be back in the role he was before, with skilled players who can score. And with so many left-shot players on our left side, having a right-shot center could really help. These guys, if they find space, are going to learn pretty quickly that (Gagner) is going to get them the puck in a pretty good spot."

Ei nuo kommentit nyt siltä vaikuta että Gagner dumpataan Columbuksessakin nelosketjuun.

Lisäksi pari mielenkiintoista juttua Gagnerin viime kaudesta:

Todd Cordell kirjoitti:
Despite starting more of his shifts outside of the offensive zone than every Philadelphia Flyers’ forward not named Sean Couturier, his on-ice results were still solid.

The sample size wasn’t overly large (~600 minutes) but with Gagner on the ice the Flyers controlled 51.7% of the shot attempts and 55% of the goals at 5 v 5. Without Gagner those numbers were 52.8% and 51% respectively.

Eli vaikka Gagner ei pahemmin saanut aloittaa vaihtoja hyökkäyspään aloituksista silti tilastot laukausten ja 5vs5 maalien suhteen positiiviset. Tilastot eivät siis puolla sitä, että Gagnerin ollessa kentällä Philly olisi pelannut huonosti.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Oma mielipiteeni Gagneriin on se, että häntä ei missään nimessä pitäisi peluuttaa sentterinä vaan oikeassa laidassa. Ei ole hyvä aloittaja eikä hyvä puolustussuuntaan, kuten on todettu jo aiemmin. Oilersissa peluutettiin jääräpäisesti keskellä (ei tosin ollut paljoa vaihtoehtojakaan) ja vasta Eakins lopulta nöyrtyi ja laittoi Gagnerin laitaan ainakin joksikin aikaa. Kojooteissa pelit paranivat heti kun siirtyi laitaan. Ilmeisesti Phillyssä ei paljoa keskellä pelannutkaan. Eli ihmettelen kovasti jos häntä edelleen yritetään väkisin istuttaa sentteriksi kun vahvuudet eivät todellakaan ole sille tontille.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oma mielipiteeni Gagneriin on se, että häntä ei missään nimessä pitäisi peluuttaa sentterinä vaan oikeassa laidassa. Ei ole hyvä aloittaja eikä hyvä puolustussuuntaan, kuten on todettu jo aiemmin.

ilmeisesti Phillyssä ei paljoa keskellä pelannutkaan. Eli ihmettelen kovasti jos häntä edelleen yritetään väkisin istuttaa sentteriksi kun vahvuudet eivät todellakaan ole sille tontille.

Philly kokeile Gagneria keskellä lokakuussa, mutta kun neljän peräkkäisen pelin aloitukset olivat 4/12, 4/8, 3/12 ja neljännessä peräti 1/12 niin luovuttivat tuon osalta. Sen jälkeen Gagner otti enää yhdessä ottelussa yli 10 aloitusta, muuten lähinnä tuuraili tarvittaessa sentteriä aloituksissa. Tuo siirto laituriksi on nyt tapahtunut kolmessa peräkkäisessä seurassa, Edmontonissa, Arizonassa ja Philadelphiassa. Saas nähdä kauanko Columbus miestä peluuttaa keskellä.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Saakohan Gagner nyt vähän liikaa huomiota?

Kaveri on kuitenkin hankittu lähinnä luomaan kilpailua pelipaikoista 650 tonnin palkalla. Ilman Gagneria sentterit olisivat Dubi, Wennberg, Karlsson ja Campbell, joten ihan tervetullut lisä. Tuskin kukaan mitään sateentekijää tässä luulee näkevänsä?

Jos Gagner työntää Campbelln katsomoon niin hankinta on ihan ok, sen enempää takertumatta odotettuun pistekeskiarvoon.
 
Blue Jacketsin pukuosaston kolme tärkeintä kaveria eli John Davidson (PoHO), Jarmo Kekäläinen (GM) ja Bill Zito (AGM) saivat kaikki kahden vuoden jatkosopimukset. Jokaisella oli vuosi edellistä sopimusta jäljellä, joten nyt sitten sopimukset ovat voimassa kesään 2019 saakka.
Aika yllättävää! Mutta kun tässä kesken kaiken se Stanley Cupin tavoittelu on lykkääntynyt myöhempiin vaiheisiin ja nuoria on tulossa, niin on se ymmärrettävää, että Kekäläinenkin sai lisäaikaa. Eikä tämä olekaan hänen kohtalon kautensa. Vaikka eihän sopimus sitä tarkoita, että hän olisi virassaan vielä 2019.
 

ipaz

Jäsen
Aika yllättävää! Mutta kun tässä kesken kaiken se Stanley Cupin tavoittelu on lykkääntynyt myöhempiin vaiheisiin ja nuoria on tulossa, niin on se ymmärrettävää, että Kekäläinenkin sai lisäaikaa. Eikä tämä olekaan hänen kohtalon kautensa. Vaikka eihän sopimus sitä tarkoita, että hän olisi virassaan vielä 2019.

Mielestäni ei mitenkään yllättävää. Davidson - Kekäläinen on ollut nyt puikoissa reilu kolme vuotta ja ei tuossa ajassa siinä tilanteessa olevaan organisaatiota missä Jackets oli ja millä budjetilla se toimii pysty kääntämään kukaan. Yhdeltä NHL:n parhaalta GM:lta Dale Tallonilta kesti viisi vuotta tehdä Floridasta vakavasti otettava ja menestyvä joukkue. Columbukselta puuttuu edelleenkin supertähti-luokan pelaaja, mutta nyt siellä alkaa olemaan taustat pikkuhiljaa kunnossa ja laadukasta nuorta pelaajaa rosterissa: pakeista Jones, Murray ja Werenski omaavat potentiaalia NHL:n kärkeen. Hyökkäyksessä tottakai Saad, Wennberg, Jenner ja Dubois ovat ne joiden odotetaan ottavat joukkue haltuun parin vuoden sisällä. Mutta sitten tarvittaisiin vielä todellinen stara joko treidillä tai kauheella säkällä draftissa. Jos joukkue tarpoo vielä ensikauden, niin mistä sen tietää vaikka Nolan Patrickin olevan tarjolla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Marc-Andre Bergeron try-outille Columbukseen. Onkos tuollaiselle oikeasti käyttöä?
Eikai tuossa mitään menetäkään. Rikkonaisia miehen NHL-kaudet on monesti olleet, mutta 490 peliä tehoin 82+153=235 on aika kova saldo. Muutama viime kausi Sveitsissä hyvillä tehoilla, joten ihan riskitön kokeilu varmsti Columbukselta.
 

Gemondo

Jäsen
World Cup vahvisti ikävästi sitä tuntemusta että Kekäläinen taisi valitettavasti haukata ison kasan paskaa valmentajavalinnassaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
World Cup vahvisti ikävästi sitä tuntemusta että Kekäläinen taisi valitettavasti haukata ison kasan paskaa valmentajavalinnassaan.

Niin tai sitten täysin oikea valmentaja, jos tarkoitus on edelleen jatkaa tankkaamista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei ole treeni maistunut koska Clarksonin selkä on vihoitellut ja saattaa jopa päättää tämän pelaajauran.

Clarkson Out For Start Of Camp, Possibly Much Longer | BlueJackets Xtra
Blue Jackets signaa Hortonin isolla rahalla. Hortonin ura päättyy käytännöllisesti katsoen selkävammaan. Horton vaihdetaan Clarksoniin jotta saadaan rahoille edes jotain vastinetta. Clarksonin selkä hajoaa ja ura saattaa olla ohitse. Melkoine. Epäonnisten sattumusten sarja...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Blue Jackets signaa Hortonin isolla rahalla. Hortonin ura päättyy käytännöllisesti katsoen selkävammaan. Horton vaihdetaan Clarksoniin jotta saadaan rahoille edes jotain vastinetta. Clarksonin selkä hajoaa ja ura saattaa olla ohitse. Melkoine. Epäonnisten sattumusten sarja...

Toisaalta vakuutusyhtiö sentään maksaa Clarksonin palkan jos ura päättyisi selkävammaan, kun taas Hortonia ei riskillä vakuutettu ollenkaan ja tälle olisi täytynyt maksaa täyttä palkkaa sopimuksen loppuun saakka... Että sehän olisi jopa onnenkantamoinen ottaen huomioon Clarksonin pelillisen tason viimeisten vuosien aikana.

Kyllähän tämä kaikki lähti siitä päätöksestä olla vakuuttamatta Hortonin sopimusta. Kallis virhe tulokasmanageri Kekäläiseltä silloin. Itse signaus muutoin oli hyvä kun AAV oli suht hyvä, Horton vielä nuori ja uransa huipulla, toi joukkueeseen arvokasta Cup-voittajan kokemusta ja ylipäänsä antoi organisaatiolle uskottavuutta kun saivat yhden markkinoiden parhaista tarjolla olleista pelaajista houkuteltua Columbukseen.
 

Gemondo

Jäsen
Eikö Clarksonin uran päättyminen loukkaantumiseen olisi Columbuksen kannalta erinomainen asia? Eiköhän Clarksonin sopimus ole vakuutettu toisin kuin Hortonin.
 
Kyllähän tämä kaikki lähti siitä päätöksestä olla vakuuttamatta Hortonin sopimusta. Kallis virhe tulokasmanageri Kekäläiseltä silloin.
Entä jos sille Hortonin sopimukselle ei vain saatu vakuutusta, kun oli sillä hetkellä pitkään sivussa olkapääleikkauksen takia, ja tymäkkä aivotärähdys oli myös taustalla, kenties useampiakin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Entä jos sille Hortonin sopimukselle ei vain saatu vakuutusta, kun oli sillä hetkellä pitkään sivussa olkapääleikkauksen takia, ja tymäkkä aivotärähdys oli myös taustalla, kenties useampiakin.

Onhan sekin mahdollista. Tai sitten nuo asiat vaan vaikuttivat vakuutusmaksuja korottavasti ja Columbus päätti ottaa riskin ja olla ottamatta kallista vakuutusta.

Edit. Kuten odottaa saattaa, Blue Jacketsin laadukas hovitoimittaja Aaron Portzline on selvittänyt nuo taustat:

Why no insurance?

Horton arrived with a pre-existing condition -- a chronically separated shoulder -- that could not be covered by insurance, and they knew Horton would miss more than half a season as he rehabilitated following surgery.

The club opted not to buy insurance for the rest of Horton's body and appendages because it would have been impossible for any other illness or injury to cost him half a season. The shoulder had already put him over the threshold.

Then, last summer, when it came time to insure Horton's contract, his back had deteriorated so badly that the Blue Jackets couldn't insure his contract.

Blue Jackets Trade Injured Horton To Maple Leafs For Clarkson | BlueJackets Xtra

Eli Blue Jacketsin omaa syytä tuo loppupeleissä oli. Eivät ottaneet ajoissa vakuutusta, ja sitten olikin jo liian myöhäistä kun Hortonin selkä oli jo pettänyt.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kausihan se nyt näyttää onko Torttu hatullinen paskaa. Usan World cup fiaskoa ei kyllä voi kaataa yksinään Tortorellan päälle, kyllä siellä saa kaikki katsella peiliin gm:stä pelaajiin. Ei tosin paljon luottamusta/toiveita herätä. Onneksi cbj:n nuoret oli eri jengissä, ehkä sieltä tarttuu mukaan jotain positiivista. Vai indikoiko McLellanin NA:n onnistuminen suurta menestystä Oilersille?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Scott Hartnell on vetänyt listansa pois ja pitää nyt kiinni NMC:stään. Eli toisin sanoen Hartnell pysyy Columbuksessa eikä tämän kauppaaminen ole enää mahdollista (ainakaan niin kauan Hartnell pitää siis nykyisestä kannastaan kiinni).

"I put it to rest with Jarmo," Hartnell said. "I said I'm coming back and I'm not having this over my head during training camp and the first month of the season. I have a no-move for a reason, and it's there for me now.

"(Kekalainen) had the opportunity and trade me and things didn't work out. For myself ... mentally it's hard waking up every morning wondering if you're going to get the call: 'Hey, this team is interested.' It was kind of driving me crazy, so I talked with my agents and we talked. I really love Columbus. I love the guys. I think we can be a great group, and I feel like I can contribute. Why would I mess with my mind? I know what I can do for this team. I plan on being a Blue Jacket for the rest of my career."

Hartnell Now Firm On No-Move Clause | BlueJackets Xtra
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Scott Hartnell on vetänyt listansa pois ja pitää nyt kiinni NMC:stään. Eli toisin sanoen Hartnell pysyy Columbuksessa eikä tämän kauppaaminen ole enää mahdollista (ainakaan niin kauan Hartnell pitää siis nykyisestä kannastaan kiinni).

Kahden kauden aikana 156 peliä, joissa 109 pistettä ja 212 jäähyminuuttia. Moni ei Hartnellin sopimuksesta pidä, mutta tähän mennessä mielestäni ollut jokaisen taalan arvoinen.

Alla Columbuksen sivuilta kokoonpanot otteluihin St. Louisia vastaan:

Hartnell - Broadhurst - Atkinson
Bittner - Gagner - Bjorkstrand
Hannikainen - Sedlak - Anderson
Moutrey - Dwyer - Llewellyn

Kukan - Prout
Yevenko - Bergeron
Heatherington - Sifers

Korpisalo, Brodeur

Ja myöhemmässä matsissa:

Milano - Wennberg - Zaar
Jenner - Dubois - Foligno
Calvert - Scott - Palushaj
Gallant - Campbell - Salituro

Aulie - Goloubef
Nutivaara - Savard
Harrington - Ruopp

Forsberg, Perissini
 

susi

Jäsen
Ja Columbus pelasi jo kolmannen harjoituspelinsä, tällä kertaa Bostonia vastaan. Tuloksena 3-2 rankkarivoitto kahden nihkeämmän pelin jälkeen. Näitä pelejä ennen training campin alussa on vedetty oikeasti "lujempaa ja kovempaa kuin koskaan ennen missään". Tortorella oli varoittanut pelaajia jo keväällä, että campille on tultava valmiina hyvässä kunnossa.

Maalintekijät Milano ja Zaar. Ottelun ratkaisi Gagner hienolla rankkarivedolla. Katso täältä: https://www.nhl.com/video/gagners-shootout-winner/c-44880503

Kokoonpano oli seuraava:

Saad - Gagner - Zaar
Milano - Wennberg - Bjorkstrand
Hannikainen - Karlsson - Anderson
Abramov - Sedlak - Brown

Nutivaara - Jones
Harrington - Prout
Yevenko - Goloubef

McElhinney

Ykkösylivoima oli: Milano, Wennberg, Bjorkstrandt ja Gagner sekä Jones pointilla.
Zaarille ja Bjorkstrandtille on annettu paljon peliaikaa näissä ekoissa peleissä. mm. Bjorkstrandt ekassa pelissä 22 minuuttia joista 8 min ylivoimalla. Torts haluaa nähdä kunnolla mihin nämä nuoret lahjakkaat kaverit pystyvät. Bostonia vastaan 1.ketjun kombinaatio olikin aika hyvin kun ketjussa all-rounder (Saad), pelintekijä (Gagner) ja maalintekijä (Zaar). Ja näinhän siellä olikin käynyt että Zaar oli vienyt CBJ:n pelissä 2-1 johtoon Gagnerin syötöstä.

Ja kuten taisin aiemmin kesällä mainita, että Gagner saa ison roolin näyttää taitojansa ja näin on tähän asti käynyt ja Gagner on myös käyttämässä mahdollisuuttaan. Nyt neljä pistettä kasassa kahdesta ottelusta + toisen pelin ratkaiseminen rankkareissa. Treenipelit on toki treenipelejä mutta alkaa vaikuttamaan että ihan tosissaan Columbus on Gagnerin suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Onkos täällä mitään tietoa Markus Nutivaaran edesottamuksista leirityksillä?

Eihän siellä enää taida kovin montaa pakkia olla jäljellä. Yritin tänään etsiä asiasta tietoa, mutta en löytänyt tämän hetken leiriryhmää mistään. Puhutaan kyllä kovimmasta suomalaisyllätyksestä, jos Nutivaara painaa suoraan änäriin kulkematta AHL-ruudun kautta. Lauantaina on Columbuksen viimeinen harkkapeli.

Hännikäinen joutui eilen Monstersiin, mutta toivottavasti saa näyttöpaikan jossain vaiheessa. Viime kausihan meni oikein hyvin siihen loukkaantumiseen saakka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös