Colorado Avalanche 2021–2022

  • 239 856
  • 891

Ralph

Jäsen
Jacob MacDonald putosi nyt vuorostaan takaisin farmiin, joten Avalanchella on 18 kenttäpelaajaa ylhäällä rosterilla sisältäen Bowen Byramin. Eli kaiken järjen mukaan hän tai IR-listalla vielä tällä hetkellä olevista J.T. Compher tai Ryan Murray pelaa yöllä Red Wingsiä vastaan. En tiedä miten pitkään LTIR-kuntoutuslaina AHL:ään voi kestää, mutta mitään ei ole kuulunut Pavel Francouzista ja Eagles pelaa nyt taas back-to-back-kotipelit. Pelaako Francouz sitten taas kaksi peliä putkeen ja josko sen jälkeen pitää palata NHL-rinkiin?

Sen jälkeen kun kirjotin Avalanchen olevan maali per peli -tahdissa NHL:n kärjessä, joukkue on teki kahteen peliin molempiin seitsemän maalia lisää. Avalanche nousi yhdeksi päiväksi NHL:n kärkipaikalle tehdyissä maaleissa, mutta Wild nappasi takaisin tuon paikan seuraavalla kierroksella. Wild on tehnyt nyt kaksi maalia enemmän kuin Avalanche kolme peliä enemmän pelanneena. Katsotaan pystyykö Avalanche ottamaan kärkipaikan takaisin Red Wings -pelissä.

Kapteeni Gabriel Landeskog hakee kymmenen pelin pisteputkia, mikä olisi hänelle uran kovin. Nazem Kadrilla on jo nyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella, vaikka pelejä on 32 vähemmän. Avalanchen puolustajat tekivät viime kaudella 26 maalia ja nyt on koossa jo 25. Cale Makarilla on esimerkiksi jo nyt kolme maalia enemmän kuin viime kaudella ja omaan maaliennätykseen on enää yksi maali. Toki tämä on vasta Makarille kolmas runkosarja koko uralla, mikä tuntuu jotenkin hassulta ajatella.

Avalanche on tehnyt niin paljon maaleja alkukauteen, että piste per peli -tahdilla mitattuna kukaan Avalanchen vakiopelaaja ei ole alisuoriutunut tällä kaudella. Ehkä Tyson Jost ainoa pieni epäonnistuja. Nykyisellä tahdilla Jost tekisi 28 pistettä täydessä runkosarjassa, joka on hieman vähemmän kuin mitä itse odotin häneltä. Kaikilla muilla odotettu tai odotettua kovempi pistetahti ollut alkukaudesta, mutta se on selvä, että se tulee hyytymään. Nykyistä tahtia Avalanche tekisi runkosarjassa 352 maalia, mikä on rutkasti enemmän kuin mitä mikään joukkue on enää 2000-luvulla yltänyt.
 

Ralph

Jäsen
J.T. Compher pelaa, mutta Nazem Kadri ei. Eli edelleen on vajaa rosteri, jos ketään ei nosteta hätävarana takaisin NHL-rinkiin. Vai olisiko Bowen Byram tai Ryan Murray sittenkin kunnossa?

Landeskog - MacKinnon - O'Connor
Nichushkin - Compher - Rantanen
Helm - Newhook - Burakovsky
???? - Jost - Aube-Kubel
 
Cale Makarilla on esimerkiksi jo nyt kolme maalia enemmän kuin viime kaudella ja omaan maaliennätykseen on enää yksi maali. Toki tämä on vasta Makarille kolmas runkosarja koko uralla, mikä tuntuu jotenkin hassulta ajatella.

Vastaavasti tämä on ensimmäinen 82 ottelun runkosarja Makarille.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Compher pelaa, ja Bednar on leikkauttanut hiuksensa. Nämä ovat mielestäni molemmat hyviä ennusmerkkejä ottelua ajatellen. Compheria on kyllä ollut ikävä, saa nähdä millaisessa terässä mies on.
Lisäksi MacDonald on nostettu takaisin ylös, joten rosteri on täysi.

Vielä lisättävä, että Rantanen sentteröi kakkoskenttää, ja Compher on kolmoskentän laiturina. Kaikkien suosikkipelaaja MacDermid pelaa nyt hyökkääjänä pari minuuttia, MacDonald on pakkina.
 
Viimeksi muokattu:
Coloradon puolustajat tehneet nyt yhtä monta maalia kuin viime kaudella yhteensä. Kertaakaan ei ole tainnut olla ihan ykköspakisto kentällä, nytkin puuttuu Byram ja Murray (joka palaa "joskus keväällä", selkävaivoja).

Toewsin tahti on sellainen, että jos pelaisi 82 peliä kuten tähän mennessä tällä kaudella, hän tekisi tehot 22+87=109, +104 ja tämä siis pelaamatta ykkösylivoimassa.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Avalanche teki kolmannessa ottelussa putkeen seitsemän maalia. Melkoinen lentokeli päällä ainakin hyökkäyspäässä ja laajalla rintamalla tulee onnistumisia. Andre Burakovsky teki kaksi maalia, Darren Helm onnistui entistä joukkuettaan vastaan, J.T. Compher pääsi heti maalin makuun ja Nathan MacKinnon onnistui toisessa ottelussa putkeen sekä puolustajista Sam Girard ja Cale Makar onnistuivat puolustajista. Devon Toews oli ottelun tehokkain kolmella syötöllä ja Gabriel Landeskog ehti venyttää pisteputkensa kymmeneen ennen loukkaantumista. 14 pelaajaa pääsi tässä ottelussa pisteille.

Toivottavasti Landeskogilla ei ole mitään isompaa ja pystyy pelaamaan mahdollisimman pian. Sama juttu Nazem Kadrin kanssa. Meno näyttää niin hyvältä, kun ketjut ovat tasaisemmat kuin ennen ja laajuutta riittää, joten mielellään tuota katsoisi pitkään, eikä nämä kärkiäijät aina tuppaisi loukkaantumaan.

Pavel Francouz torjui 26 kertaa ja päästi kaksi maalia, kun Eagles otti 7-2-kotivoiton Condorsia vastaan. Ensi yönä heillä toinen kohtaaminen ja josko sen jälkeen Francouz lähtisi takaisin isoihin ympyröihin ja Jonas Johansson toiseen suuntaan.

Avalanche kohtaa seuraavaksi toisen kerran tällä kaudella Panthersin, joka on juuri nyt koko NHL:n kärkijoukkue. Tuollaiseen peliin olisi kiva saada Kadri ja Landeskog kaukaloon.
 
Darcy Kuemperilla vähän erikoinen ilta. Torjuntoja 37, osa varsin näyttäviäkin, mutta vastaavasti kaksi maaleista oli sellaisia, että ei ammattilaismaalivahti saa sellaisia päästää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Useamman matsin ajan olen tuossa tulosliuskoja jo katsellut sillä silmällä, että onnistumisia tulee nyt paljon laajemmalla rintamalla. Ei ole ollenkaan ollut nyt yhden kolmikon varassa maalinteko.

Lupaavia signaaleja.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Osaatteko te Avs-fanit kertoa tosta Burakovskystä?

Satunnaisesti seurannut ja jotenkin tuntuu että ominaisuudet on hyviä, mutta ei käytä koskaan matsissa jokaista ominaisuuttaan (tyyliin jos vedot on hyviä, niin syötöt surkeita sinä päivänä). Onko siis omat havainnot sinne päinkään vai onko kenties vähän sellanen hot/cold pelaaja?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Useamman matsin ajan olen tuossa tulosliuskoja jo katsellut sillä silmällä, että onnistumisia tulee nyt paljon laajemmalla rintamalla. Ei ole ollenkaan ollut nyt yhden kolmikon varassa maalinteko.

Lupaavia signaaleja.

Joskus tästä mainitsin, että pitäisi rikkoa tuo ykköskenttä, jotta jengistä tulisi oikea contender ja taisin saada haukut niskaani.

Noh, väärää lippua heilutan, anteeksi tästäkin kommentista.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Joskus tästä mainitsin, että pitäisi rikkoa tuo ykköskenttä, jotta jengistä tulisi oikea contender ja taisin saada haukut niskaani.

Noh, väärää lippua heilutan, anteeksi tästäkin kommentista.

Ykköskentän tämän hetkinen rikkominen taitaa mennä ihan vain Kadrin loukkaantumisen piikkiin.

Tuo joukkue on ihan contender tasoa, kun vain kakkossentteri ymmärtää, että jäällä ollessaan hän auttaa enemmän joukkuettaan nachojen syönnin sijaan ja Kuemper siivoaa nuo löperöt maalit pois pelistään.

Vaikka rosterista lähti Saad ja Donskoi, niin nyt Nichuskin, O'Connor, Compher (vihdoista viimein) ja Kadri ovat parantaneet peliään sen verran, että pudotus ykkösen jälkeen ei ole enää niin hirveä. Kolmoseenkin joukkue saa vielä ihan hyvää miestä kehiin, mutta nelonen on vielä vähän tuollainen sillisalaatti mihin ei ole jatkuvuutta syntynyt.
 
Carolina kertoi, että Aho on ensimmäinen pelaaja seurahistoriassa, joka on tehnyt useamman pisteen viidessä ottelussa putkeen.

Devon Toewsin vastaava putki on tällä hetkellä neljä peliä.
 

Ralph

Jäsen
Pavel Francouz pelasi neljännen ottelunsa AHL:ssä ja torjui kivat 35 kertaa 2-1-voitossa. Francouzin ensimmäinen peli meni penkin alle, mutta sen jälkeen kolme seuraavaa olivat todella hyviä ja kokonaisuutena torjuntaprosentti 94,5 neljän ottelun jälkeen. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,52 ja yksi nollapeli siis.

Luulin, että LTIR-ajan jälkeinen kuntoutusjakso olisi viikon, mutta Francouz on ollut AHL:n mukana pidempään. En löytänyt tietoa miten pitkään saa olla siellä lainalla. Eagles pelaa ensi viikolla kolme peliä eli arkena yksi ja sitten perinteinen viikonlopun back-to-back-pelit. Vieläkö Francouz noissa pelaa vai joko pääsee NHL:ään?

Ensi yönä vastassa Avalanchella se Panthers ja toivottavasti Nazem Kadri sekä Gabriel Landeskog olisivat kunnossa.

Osaatteko te Avs-fanit kertoa tosta Burakovskystä?
Se on just näin, että Andre Burakovskyn hyvän ja huonon päivän ero on poikkeuksellisen suuri. Ja usein niitä hyviä päiviä tulee useampi putkeen ja samoin huonoja.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
No nyt on Francouzin AHL-reissu ohi ja mies on ensi yönä kokoonpanossa. Näin ollen maalivahtiosasto on pitkästä aikaa sellainen kuin sen pitäisi olla. Hieno juttu ja toivottavasti pysyisi nyt terveenä, on kuitenkin monta astetta kovempi maalivahti kuin Johansson tai Annunen vielä tällä hetkellä.
 

Ralph

Jäsen
Maalivahtiosasto on ensimmäisenä tosiaan terveenä, mutta muuten ei. Gabriel Landeskog on sivussa pari viikkoa ja Nazem Kadri ei pelaa myöskään Panthersia vastaan, mutta on edelleen day-to-day-statuksella. Kurtis MacDermid varmaan loistaa taas nelosen laidassa parin minuutin peliajalla, mutta kuka muu tulee hyökkäykseen mukaan, kun Landeskog puuttuu? Ehkä se Jayson Megna pelaa taas.

Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen pelannee taas samassa ketjussa. Oliskohan sitten kaikki munat samassa korissa eli Andre Burakovsky toisessa laidassa.
 
Se on just näin, että Andre Burakovskyn hyvän ja huonon päivän ero on poikkeuksellisen suuri. Ja usein niitä hyviä päiviä tulee useampi putkeen ja samoin huonoja.

Burakovsky on taas näitä pelaajia kuten Brandon Saad, että jos tarkoitus on takoa helvetilliset tehot runkosarjassa, niin näistä pelaajista kannattaa pysyä todella kaukana. Jos taas tarkoitus on menestyä playoffeissa, niin tämmöiset pelaajat on saatava ehdottomasti mukaan.

No nyt on Francouzin AHL-reissu ohi ja mies on ensi yönä kokoonpanossa. Näin ollen maalivahtiosasto on pitkästä aikaa sellainen kuin sen pitäisi olla. Hieno juttu ja toivottavasti pysyisi nyt terveenä, on kuitenkin monta astetta kovempi maalivahti kuin Johansson tai Annunen vielä tällä hetkellä.

Annusellekin hyvä, että Francouz on pois tieltä ja saa kunnolla peliaikaa AHL:ssä. AHL-pelithän Annusella ovat alkaneet hienosti.
 

Niiksuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Seattle Kraken
Mites Shane Bowers on pelannu ahl:ssa ja harjotusleireillä ? Onko hänellä mahollisuutta päästä nhl:ään ? En oo Avalanchea seurannu tarkemmin niin kiinnostaisi tietää.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Mites Shane Bowers on pelannu ahl:ssa ja harjotusleireillä ? Onko hänellä mahollisuutta päästä nhl:ään ? En oo Avalanchea seurannu tarkemmin niin kiinnostaisi tietää.
Taitaa päästä pelaamaan kauden toisen AHL-ottelunsa keskiviikkona loukkaantumisen jäljiltä. Odotukset hänestä ovat olleet keskimäärin middle six -sentteriä, mutta ikään on nyt jo 22, eikä ole oikein vielä osoittanut mitään ihmeellistä. Loukkaantumisia on toki ollut paljon. Kai hänestä vielä NHL-pelaajaa on lupa odottaa, mutta ehkä korkeintaan kolmossentteriä.
 
Burakovsky on taas näitä pelaajia kuten Brandon Saad, että jos tarkoitus on takoa helvetilliset tehot runkosarjassa, niin näistä pelaajista kannattaa pysyä todella kaukana.

Buranakoskelle viisi maalia viimeiseen kahteen peliin :D Uran ensimmäinen hattutemppu, Coloradon toinen tällä kaudella (Rantanen vs. Nashville).
 

Ralph

Jäsen
Mikhail Maltsev nostettiin ylös tähän otteluun ja kuka mahdetaan nostaa seuraavaksi, kun Jacob MacDonald loukkaantui ottelun toisessa erässä. Kenties Dennis Gilbert pääsee pelaamaan tälläkin kaudella NHL:ssä vai joko on Justin Barronin vuoro? Vai Kurtis MacDermid taas pakiksi ja joku hyökkääjä ylös? Ryan Murray laitettiin ennen ottelua LTIR-listalle ja Bowen Byram myös IR-listalle.

Ei tehnyt Avalanche seitsemää maalia, mutta Andre Burakovskyn hattutemppu oli tänään tarpeeksi voittoon. Pelasi tosiaan Nathan MacKinnonin sekä Mikko Rantansen kanssa ykkösessä ja tuo kolmikko olikin ainoat, jotka pisteille pääsivät. Ei sujunut Andrew Brunetten paluu Denveriin voittoisasti. Erik Johnson pelasti kymmenen sekuntia ennen kolmannen erän loppua tasoitusmaalin ja pelasi muutenkin tutun vahvasti.

Panthersin parasta esittelivät Sam Bennett ja Patric Hörnqvist, jotka kyykkäilivät tuttuun tyyliinsä, mikä sai Mikko Rantasenkin kuumentumaan isosti vielä ottelun päätyttyä, kun vietti viimeiset hetket jäähypenkillä Bennettin hypyn jälkeen. Tai siis Bennettiltä tuo ei ole tyypillistä käytöstä, mutta ehkä aika Panthersissa ja Hörnqvistin joukkuekaverina on hänet saanut hänen tyylinsä muuttumaan, kun vielä Flamesissa oli itse kovaa pelaava pelaaja.

Seuraavaksi Rangers ja pääseeköhän Pavel Francouz jo pelamaan siinä pelissä. Vai vasta Predatorsia vastaan? Francouzin tervehtyminen tarkoittaa, että Darcy Kuemper joutuu ensi kertaa tällä kaudella taistelemaan peliajasta. Hyvin pelasi Kuemper toki tässäkin pelissä.

En kyllä ymmärrä mitä hyötyä Jonas Johanssonin roikuttamisessa NHL-ringissä on ja miten Avalanche voi pelätä hänen menettämistä waivereista. Kukaan ei häntä poimi ja vaikka poimisi, niin mitä sitten. Mielummin Johanssonin rosteripaikalle nostetaan joku varahyökkääjä, kun loukkaantumisia on nyt paljon kenttäpelaajien parissa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mikon jäähy oli ihan omaa perseilyä. Hyvä ettei kostautunut. Mutta olipas tapahtumarikas matsi. Sääli, että kummaltakin puuttui pari kärkiäijää.
 
Toewsia tarvittiin vaihteeksi puolustuspäässä. Reilut 29 minuutia jääaikaa, josta 2:34 yhtä soittoa ottelun loppuun, tässä siis mukana tuo koko Rantasen jäähy. Pelin jälkeen ei tarvitse käydä suihkussa, jos ei tullut hiki.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös