Colorado Avalanche 2019–2020

  • 242 016
  • 743

Ralph

Jäsen
Ei se Byram sitten ollutkaan valmis vielä, eli nyt tuo puolustus ei oikein kummoiselta näytä.
18-vuotiaasta kaveristako se oli kiinni, että onko Avalanchen puolustus hyvä vai huono?

Kolmosmokketapaus ratkesi, kun Nicolas Meloche kaupattiin Sharksiin vaihdossa Antoine Bibeau'un. 25-vuotias maalivahti, joka pelasi pari vuotta sitten Maple Leafsissa kahdessa ottelussa hyvillä tilastoilla, mutta muutoin NHL-kokemusta ei löydy. Ei ole waiver-vapaa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kolmosmokketapaus ratkesi, kun Nicolas Meloche kaupattiin Sharksiin vaihdossa Antoine Bibeau'un. 25-vuotias maalivahti, joka pelasi pari vuotta sitten Maple Leafsissa kahdessa ottelussa hyvillä tilastoilla, mutta muutoin NHL-kokemusta ei löydy. Ei ole waiver-vapaa.

Juu, ei ole waiver-vapaa, mutta eipä sillä suurta merkitystä olekaan Bibeaun tasoisen kaverin kohdalla. Ihan hyvä ukko farmimieheksi, eikä tosiaan ole mikään katastrofi lyhyellä stintillä ylöskään. Tuskin kuitenkaan ketään kiinnostaa niin paljoa, että waiverista jollekin kelpaisi...
 

juhate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Colorado Avalanche,Minnesota North Stars
18-vuotiaasta kaveristako se oli kiinni, että onko Avalanchen puolustus hyvä vai huono
Sinähän sanoit itse kun kesällä kyselin puollustajan perään että ei tarvita jos Byram on valmis. Puollustajistahan on toki ylitarjontaa nytkin mutta aina määrä ei korvaa laatua. Nythän periaatteessa vaihdoimme Barrien Connauttoon, onko tuo sitten vahvistus. Toki Timmins on uskoakseni huippukaveri mutta kun nuo aivotärähdykset tykkäävät vähän uusiutua.
 

Ralph

Jäsen
Sinähän sanoit itse kun kesällä kyselin puollustajan perään että ei tarvita jos Byram on valmis.
Byram odotin olevan NHL:ssä kutospakkina pelaamassa suojattuja minuutteja tuoden kiekollista osaamista, mahdollisesti kakkosylivoimaankin. Nyt kutospakiksi tulee joku muu, Barberio, Connauton, Graves, Rosen tai Timmins. Vaikka kiekollista potentiaalia ei olekaan nyt yhtä paljon kuin Byramin kanssa, en usko kutospakin ratkaisevan menestymistä. Nyt on jopa varmempi kaveri puolustussuuntaan tarjolla siihen rooliin.

Nichushkin loukkasi itseään voitollisessa Golden Knights -pelissä. Kaksi ekaa kenttää pysyi reeneissä ennallaan eli Donskoi jatkaa Rantasen paikalla. Kolmosketjuun nousi Megna Nichushkinin ollessa day-to-day. Neloseen Megnan paikalle tuli sairastuvalta Wilson. Kamenev ja kumppanit ylimääräisinä hyökkääjinä. Megnalle siis tarjotaan tonttia edelleen.

Pakkiparit pysyi ennallaan, joten sen perusteella Timmins ja Rosen lähtee vielä farmiin.

Vastassa yöllä Stars, viimeinen harjoitusmatsi. Lieneekö ihan ykköskokoonpano vai vieläkö Timmins, Rosen, Greer, Tynan ja Bowers pääsee näyttämään taitojaan ennen ns. varmoja farmikutsuja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Juu, ei ole waiver-vapaa, mutta eipä sillä suurta merkitystä olekaan Bibeaun tasoisen kaverin kohdalla. Ihan hyvä ukko farmimieheksi, eikä tosiaan ole mikään katastrofi lyhyellä stintillä ylöskään. Tuskin kuitenkaan ketään kiinnostaa niin paljoa, että waiverista jollekin kelpaisi...

Siis Bibeau on waiver-vapaa hetken aikaa, kun juuri läpäisi waiverit. Näin ollen Colorado saa hänet huoletta alas. Siinä varmaan merkittävin syy siihen, että ostivat hänet eivätkä napanneet ilmaiseksi waiveristä.
 

Ralph

Jäsen
Kas niin. Mikko Rantasella nimi paperissa ja kausi on valmis alkamaan. Kuusi vuotta ei ole yhtä hyvä kuin kahdeksan vuotta, mutta toisaalta hullutteluhinnat jäivät väliin ja tuli alle kymmenen miljoonan paperi.

Avauserä käynnissä viimeistä harjoitusmatsia ja Nazem Kadri sekä Andre Burakovsky ovat tehneet ensimmäiset maalinsa Avalanchessa. En tiedä voiko rosterista tehdä jotain johtopäätöksiä sen suhteen, että kuka farmiin lähtee vielä. T.J. Tynan, Shane Bowers ja Calle Rosen esimerkiksi ovat peleillä ja todennäköisesti farmiin joutuvat, mutta A.J. Greer ja Conor Timmins eivät päässeet pelaamaan. Hekö putoavat sitten aivan varmasti, mutta Tynan, Bowers ja Rosen ovat vielä hilkulla? Jayson Megna ja Mark Barberio eivät pelaa, mutta eivät kai ole varmistaneet paikkaansa ylhällä? Vai ovatko? Tosiaan, en tiedä voiko johtopäätöksiä tehdä, kuten totesin.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kas niin. Mikko Rantasella nimi paperissa ja kausi on valmis alkamaan. Kuusi vuotta ei ole yhtä hyvä kuin kahdeksan vuotta, mutta toisaalta hullutteluhinnat jäivät väliin ja tuli alle kymmenen miljoonan paperi.
Mahtava homma. Viikon päästä onkin jo pari ekaa peliä pelattu. Toivottavasti Mikko on jo lentokoneessa kohti Denveriä, niin ehtii totutella korkeaan ilmanalaan. En tosin tiedä millaista vuoristoilmaa Bernissä voi hengitellä. Hieno homma joka tapauksessa että sopimus saatiin aikaan.
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Pakko kyllä tykätä tästä jengistä, varsinkin tulevalla kaudella. Nyt tuntuu että rosteri on pari astetta tasapainoisempi ja kyllähän tosta Sakicin hommastakin on pakko digata business puolella. Semmoset fiilikset että sielä todellakin mietitään mitä tehään ja miten. Tulee pikkasen Poile ja kumppanit mieleen. Kyllä lämmittää mieltä toi Rantasen soppari! Ehdottomasti seurattavan arvoinen joukkue tulevallakin kaudella.
 

Ralph

Jäsen
Teen taas varaslähdön seuraavaan vuoteen ja pomppaan kalenterissa syyskuun 2020 loppuun.

Kuudella NHL-hyökkääjällä on sopimus katkolla. Tyson Jost, Andre Burakovsky ja Vladislav Kamenev tulevat RFA:ksi ja jokaiselle tehdään jatkot. Jost parantaa viime kaudesta, Burakovsky ottaa askelia eteenpäin uudessa joukkueessa ja Kamenev varmistaa paikkansa NHL:ssä. Myös Valeri Nichushkin tulee RFA:ksi, mutta tässä hahmotelmassa hän ei jatka joukkueessa, kuten ei myöskään UFA:ksi tulevat kokeneemmat Colin Wilson ja Matt Nieto.

Jompi kumpi kahden viime kesän ykköskierroksen varauksesta, Alex Newhook tai Martin Kaut, nousee ensi kaudeksi NHL:ään. Samoin tekee Shane Bowers, joka on nyt jo lähellä paikkaa NHL:ssä roikkuen yhä leiriryhmässä mukana. Kolmantena uutena kaverina NHL:ään paikkansa nappaa joku RFA-duunarihyökkääjistä, A.J. Greer, Sheldon Dries tai Logan O'Connor. Tällainen kaveri sopii hyvin 14. hyökkääjän tonttiin.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Burakovsky (RFA) - Nazem Kadri - Kaut/Newhook
Jost (RFA) - Shane Bowers - J.T. Compher
Matt Calvert - Kamenev (RFA) - Joonas Donskoi
+ Pierre-Edouard Bellemare, Greer/Dries/O'Connor

Puolustuksessa sopimus on katkolla ja UFA:na pois kävelee Mark Barberio sekä Kevin Connauton. RFA:ksi tuleva Nikita Zadorov jatkaa joukkueessa. Samoin toinen RFA, Ryan Graves, joka tosin kilpailee seiskapakin paikasta farmissa kehittyvän Calle Rosenin kanssa. UFA-pakkien tilalle NHL-valmiiksi kasvaa Bowen Byram ja Conor Timmins. Lisäksi joukkueesta löytyy yhä Ian Cole, jolla käynnistyy viimeinen vuosi sopparistaan, mutta hänelle ei ole käyttöä ja hänet myydään kesällä pois.

Zadorov (RFA) - Cale Makar
Sam Girard - Erik Johnson
Bowen Byram - Conor Timmins
+ Graves/Rosen

Maalivahtiosastolle Philipp Grubauerin sopimus jatkuu ja Pavel Francouz tulee UFA:ksi. Kakkosmokke on ainoa, jolle ei löydy valmiiksi pelaajaa sopimuspelaajista, RFA-pelaajista tai reservistä muutoin. Francouzin jatko on mahdollinen, mutta koska on UFA, ei ole varma pelaaja.

Philipp Graubuer
XXX

Eli jos nuoret ottaa kehitysaskelia ensi kaudelle, luvassa on lopulta aika helppo kesä ja valmistautuminen uuteen kauteen. RFA-pelaajia on sopimuksia vailla plus UFA:na tarvitsee hommata korkeintaan vain uusi kakkosmaalivahti, jos edes sitä.

Tietysti parhaassa tapauksessa hyökkäyksen kanssa tulee positiivinen ongelma, kun sekä Kaut että Newhook osoittaa olevansa NHL-valmiita ja samoin Nichushkin ottaa niskasta kiinni kehittyen kunnon NHL-pelaajaksi. Tällöin olisi kaksi pelaajaa lisää rosterissa ja joku, varmaan Pierre-Edouard Bellemare, pitäisi myydä pois.

Mutta tämä nyt on fantasikatsaus vuoden päähän. Ensi viikolla alkaa kausi 2019-20.
 

Ralph

Jäsen
Shane Bowers lähtee AHL:ään hakemaan vauhtia odotetusti. Samoin T.J. Tynan ja A.J. Greer, mutta yllättäen Kevin Connauton ei mahdukaan edes seiskapakiksi vaan joutuu waivereihin.

Joukkueessa on nyt 26 pelaajaa eli vielä putoaa yksi hyökkääjä sekä yksi puolustaja. Tosin jos Valeri Nichuskinin blokatessa saatu jalkavamma on sellainen, että hän aloittaa kauden sairastuvan puolella, ei kukaan hyökkääjä putoa.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Ihan hullu ajatus, mutta jotenkin tykkään ajatuksesta, että Rantasesta leivottaisiin sentteri junnukausien tapaan tai Colorado laajentaisi hieman hyökkäyspeliään niin, että Mikko olisi kakkosen laidalla. Tuskin tulemme tätä näkemään, mutta itse haluaisin nähdä tämän tapahtuvan.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Colorado laajentaisi hieman hyökkäyspeliään niin, että Mikko olisi kakkosen laidalla.
Kyllähän tätä nähtiin viime kauden loppupuoliskolla jonkin verran.

Itsekin olen aika yllättynyt Connautonin pudottamisesta, mutta toisaalta olen erittäin iloinen, että Timmins on pelannut niin vahvan harjoituskauden. On kyllä hieno tarina, mikäli hän on jo tällä kaudella NHL-miehistössä edes yhdeksän ottelun verran, kun viime kausi jäi kokonaan pelaamatta ja oli epäilyksiä jopa peliuran loppumisesta. Vaikka Timmins olikin jo 2017 syksyllä lähellä pelipaikkaa ylhäällä, olisi tällaisen tauon jälkeen odottanut melkoisia ongelmia pelin kanssa ainakin alkuun. Potentiaali on valtava, ja tervehtymisensä myötä Timmins tulee olemaan iso osa Avalanchen nuorta puolustusta tulevaisuudessa.
 

Ralph

Jäsen
Jayson Megna on tänään waivereissa, joten Valeri Nichuskin on kunnossa ja vaikka Megna antoikin hyviä näyttöjä harjoituspeleissä, ei hän mahdu Vladislav Kamenevin edelle. Jos Kamenev olisi waiver-vapaa, niin sitten varmastikin.

Ketään Avalanche-pakkia ei waiver-listalta löytynyt, joten joko ketään pakkia ei ole vielä pudotettu tai sitten se on waiver-vapaa Calle Rosen tai Conor Timmins.

Jos Nichushkin pystyy ottamaan paikkansa top-9-roolissa, laittaisin ketjut näin:

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
Jost - Kadri - Burakovsky
Nichushkin - Compher - Donskoi

Ja siinä vaiheessa tuleekin mietittävää, että kuka nelosketjusta jää katsomoon. Bellemare, Calvert, Nieto vai Wilson. Mutta jos Nichushkinilla ei riitä, niin sitten Wilson menee kolmoseen, Bellemare, Calvert ja Nieto muodostaa nelosen sekä Nichushkin syö smetanaa katsomossa Kamenevin kanssa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Harjoituksissa oli menty näillä ketjuilla:

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
Jost - Kadri - Burakovsky
Nieto - Compher - Donskoi
Calvert - Bellemare - Nichushkin
Wilson - Kamenev - Megna

Nyt kun Rantanen saatiin sopimukseen, alkaa hyökkäysosasto olla lopullisessa muodossaan . Megna tosiaan sai kuin saikin lähteä farmiin, mutta harjoitteli vielä joukkueen mukana.

Ykkönen nyt ei tässä kohtaa mitään kommentteja kaipaa, sillä tuossa koostumuksessa ei mitään yllättävää ole. Kakkoskenttä sen sijaan on aika mielenkiintoinen kokonaisuus, sillä mukana on kaksi uutta pelaajaa ja Jost, joka ei vielä välähdyksiä lukuun ottamatta ole pelannut top 6-tasolla. Burakovsky on ainakin HfBoardsilla ajautunut jo heti alusta saakka fanien silmätikuksi, saa nähdä miten hänen pelinsä kulkee. Kadrilta on varmaankin lupa odottaa 60 pisteen kautta. Ainakin paperilla hyvä yhdistelmä erilaisia pelaajatyyppejä, toivottavasti toimii myös käytännössä. Ensisijaisen tärkeää olisi löytää tälle kaudelle toimiva kakkoskenttä.

Kolmonen on vuorostaan varsinainen vauhtiketju, jokaiselta pelaajalta löytyy kyllä valtavasti luisteluvoimaa. Hyvä kahden suunnan ketju, Compher ja Donskoi ovat melko taitavia käsistään, Nieto ei niinkään. Odotan kuitenkon innolla tämän ketjun peliä, mikäli se tässä koostumuksessa on myös kauden alkaessa.

Nelosen paikassa kiinni tällä hetkellä Calvert, Bellemare ja Nichushkin. Calvert on näistä varma pelaavaan kokoonpanoon kuuluva, kaksi muuta ovatkin pieniä kysymysmerkkejä. Itse toivoisin, että Kamenev pystyy pelaamaan itsensä Bellemaren paikalle ja Bellemare olisi katsomossa. Nichushkinista mielipiteeni jo sanoinkin, mutta katsotaan nyt sitten miten mies pelaa. Wilson on aika luonnollinen valinta hänen tilalleen, mikäli peli ei kulje.

Muutoksia ketjuihin toki tulee todella paljon kauden aikana ihan otteluidenkin sisällä, joten turha näitä liikaa on tässä vaiheessa tuijottaa.

Pakistossa Johnson on onneksi jo kunnossa, joten kaksi ensimmäistä paria ovat aika lailla varmoja:

Zadorov-Johnson
Girard-Makar

Kaksi hyvin eri tyyppistä paria. Girard ja Makar pelasivat häikäisevää kiekkoa hyökkäyspäähän jo viime kaudella, puolustuspelaaminen on kysymysmerkki. Johnsonilta kaivattaisiin tason nostoa etenkin kiekollisena viime kauteen verrattuna, erikoistoiveena vastustajan polvareihin tähtäämisen lopettaminen. Mikäli Johnson ei paranna, pelin avaamisesta tulee vaikeaa tuon parin osalta, jolloin pitää todennäköisesti tehdä muutoksia.

Kolmospariin on siis tyrkyllä Rosen, Timmins, Barberio, Graves ja varmaan vielä Connautonkin. Oma suosikkipari olisi Rosen-Timmins, mutta toisaalta molemmat ovat tulokkaita. Lisäksi molemmat ovat waiver-vapaita, joten ehkäpä se sitten on Rosen joka lähtee farmiin. Barberiota ei toivottavasti kolmosparissa nähdä, hänet voisi minun puolestani pudottaa farmiin, waivereista häntä tuskin kukaan huolii. Barberio on ihan hyvä kaveri olla seiskapakkina katsomossa, mutta mielestäni Graves voi hoitaa tuota roolia. Täten Rosen ja Timmins aloittaisivat, mutta mikäli peli ei kulje, niin Graves askiin. Sitten kun Cole palaa, niin paras jää pariksi ja Timmins tai Rosen farmiin peliajan perässä kehittymään.

Maalivahtiosasto tulee tällä kaudella Keski-Euroopasta. Olen melko luottavainen, että tällä kaksikolla pärjätään ja Francouz selviytyy kakkosveskarin hommista. Grubauerilla olisi nyt sitten uran ensimmäinen vuosi varsinaisena ykkösenä ja pelimäärä tulee todennäköisesti olemaan uran kovin.

Eiköhän tällä joukkueella taas pleijareihin mennä, kun Rantanen tulee heti alusta mukaan. Onnistuneena suorituksena voisi pitää konferenssifinaaleihin pääsyä, ja playoffeja vähimmäisvaatimuksena. Nyt alkaisi kuitenkin olla ne hetket, kun pitää alkaa menestymään. Tietysti joukkue paranee vielä parin kauden sisällä melko paljon, mikäli Kaut, Newhook, Bowers, Timmins, Makar ja Byram kehittyvät toivotusti. Joka tapauksessa joukkue alkaa olemaan varteenotettava contender.


Loppuun vielä sellainen huomio, että waiverseissa on aika mielenkiintoisia nimiä tällä hetkellä, kuten Sven Bärtschi. Hänet olisin ottanut mielelläni kokeiluun, vaikka erittäin loukkaantumisherkkä kaveri onkin. Kuitenkin hyvä middle six -pelaaja, mutta nyt kun rosterissa on jo Nichushkin, ei tilaa oikein ole.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Osaisikohan joku tietävä kertoa, mikä on Avalanchen tämän kauden alivoimamiehitys? Viime kaudella kunkkuna häärännyt good ol' Carl ei ole enää messissä, joten olisi mielenkiintoista kuulla, milla kokoonpanolla on pelattu nyt (Donskoi, Compher, Nieto???). En ole nähnyt tästä paljoakaan puhuttavan toisin kuin ylivoimasta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eikös tuo Donskoikin pelannut alivoimaa Sharksissa?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Joonas pelaili viime kaudella n. 4 minuuttia alivoimaa ja toissa kaudella vajaat 2 minuuttia koko kauden aikana. Eli eipä hirveämmin tappanut alivoimia Sharkseissa.
Oho, mä varmaan sitten näin ne kaikki :D Tai sitten mulla oli vain väärä mielikuva.
 

Marchand63

Jäsen
Suosikkijoukkue
#63
Oho, mä varmaan sitten näin ne kaikki :D Tai sitten mulla oli vain väärä mielikuva.
Aiempaan lisätäkseni niin tilastot ovat runkosarjan osalta. Donskoihan kellotti viime kauden playoffseissa yli 7min! Sieltä varmaan nämä mielikuvat. Joonas varmasti pääsee enemmän alivoimalla pelaamaan tulevalla kaudella.
 

Ralph

Jäsen
Kauden alkaessa pitää olla se maksimissaan 23 pelaajan kokoonpano ja kun virallisesti Kevin Connauton sekä Jayson Megna heitettiin farmiin, kuten myös viimeisenä Calle Rosen, Avalanche on nyt valmis. Tietenkin vaadittiin vielä Ian Colen siirto IR-listalle.

Conor Timmins aloittaa ylhäällä, joten pitäisi olla varmaa, että hänet nähdään pelaavassa kuusikossa. Parikymppistä pakkia, jolla jäi koko viime kausi väliin, ei ole pienintäkään järkeä roikottaa seiskapakkina katsomossa. Mark Barberio tai Ryan Graves on siis seiskapakki ja kuten @ColCbj totesi, toivottavasti se on Barberio.

Barberiolta se myös haiskahtaa, sillä harjoituksissa Barberio pelasi Rosenin kanssa, joka lähetettiin siis farmiin. Timmins ja Graves pelasivat parina. Nikita Zadorov ja Erik Johnson jatkavat parina, mitä en ymmärrä. Sam Girardin parina pelasi Connatuon, koska Cale Makarilta jäi nämä harjoitukset väliin.

Harjoituksissa hyökkäyksetjut pysyneet samana eli Valeri Nichushkin pelaa Matt Calvertin ja Pierre-Edouard Bellemaren kanssa sekä Matt Nieto pelaa J.T. Compherin ja Joonas Donskoin kanssa. Tätäkään en ymmärrä. Nieto-Bellemare-Calvert olisi täydellinen nelonen ja Nieto-Calvert-laituripari toimi viime kaudella erinomaisesti. Nichushkinin vahvuudet tulee parhaiten esiin kiekollisten kaverien kanssa, eikä hänestä ole nelosketjussa kahden puhtaan duunarin kanssa mitään hyötyä. Compherin ja Donskoin kanssa Nichushkin voisikin saada tulosta aikaan. Jos Nieto halutaan pitää Compherin ketjussa, voisi Colin Wilsonin laittaa Nichushkinin paikalle neloseen.

Vladislav Kamenev voi joutua istumaan pitkään katsomossa, ellei loukkaantumisia tule.
 

Ralph

Jäsen
Vaikuttaa siltä, että Colin Wilson on tosiaan terveenä katsomossa. Valeri Nichuskin ja Matt Nieto edelleen mielesäni väärinpäin. Conor Timmins tekee NHL-debyytinsä ja Cale Makar pelaa ensimmäisen runkosarjapelinsä. Nichushkinin ja Timminsin lisäksi Nazem Kadri, Andre Burakovsky, Joonas Donskoi ja Pierre-Edouard Bellemare tekevät Avalanche-debyytinsä.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Tyson Jost - Nazem Kadri - Andre Burakovsky
Matt Nieto - J.T. Compher - Joonas Donskoi
Valeri Nichushkin - Pierre-Edouard Bellemare - Matt Calvert

Sam Girard - Cale Makar
Nikita Zadorov - Erik Johnson
Ryan Graves - Conor Timmins

Philipp Grubauer
Pavel Francouz

SUB: Mark Barberio, Vladislav Kamenev, Colin Wilson
IR: Ian Cole

Yöllä siis vastassa Flames koti- ja kauden avausottelussa. Kokoonpanot eivät tietenkään vielä varmoja, mutta todennäköiset.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Yöllä siis vastassa Flames koti- ja kauden avausottelussa. Kokoonpanot eivät tietenkään vielä varmoja, mutta todennäköiset
Hyökkäysketjut siis pysyvät samana, mutta pakkiparit ovat ilmeisesti sittenkin niin kuin ehdotit, ja ehkä parempi niin. Girard-Johnson ja Zadorov-Makar ovat sopivan tasapainoiset parit ja kolmosparina sitten tosiaan Graves-Timmins.

Mielenkiintoista nähdä, millaiselta peli näyttää näin kauden avauksessa. Lisäksi kiinnostaa Rantasen pelivire, kun ei kuitenkaan leirillä vielä ollut mukana. Voitto kotona sarja-avauksessa olisi tietysti hieno juttu, mutta ei tietystikään mikään välttämättömyys.
 

Ralph

Jäsen
Ei näkynyt Mikko Rantasella, vaikka harjoitusleiri jäi todella lyhyeksi. Pari maalia heti kättelyssä. Eka maali hieman kyseenalainen, kun Gabriel Landeskog ottaa komean katkon ilmasta ja syöttää Rantasen maalintekoon, mutta oliko kenties korkea maila Landeskogilta. Toinen maali ylivoimalla Nathan MacKinnonin tarjoilusta. Joonas Donskoille myös kaksi maalia. Ensin ohjuri Sam Girardin laukaukseen ylivoimalla ja toinen tyhjiin. Suomalaisten lisäksi maalinteossa onnistui J.T. Compher Matt Calvertin hyvästä esityöstä.

Erikoista, ettei Tyson Jost mahtunut ylivoimalle. Nazem Kadri oli ykkösylivoiman keskellä ja Cale Makar siellä viivassa. Toisessa ylivoimassa Valeri Nichuskinin pääsi lähelle maalia, siiville Andre Burakovsky ja Compher sekä keskelle Donskoi. Ja viivassa Girard.

Kadri kilautteli tolppaa ja Nichuskinin oli pari kertaa lähellä survoa läheltä sisään. Donskoin lisäksi ei kuitenkaan muut uudet kaverit maalinteossa onnistunut. Makarille ns. ensimmäinen tehopiste NHL:ssä, mutta toki niitä ehti tehdä jo pudotuspeleissä.

Philipp Grubauer ei ollut kahdessa ekassa erässä hirveän työllistetty, mutta kolme upposi. Kolmas erä oli Grubauerilta hyvä ja lopulta tilastot vähän parani.

Nikita Zadorov tarjoili taas kovuutta ja Milan Lucic siitä kuumeni. Zadorov muuten merkkasi tehotilastoon +3 eli oli kaikissa Avalanchen tasakentällisin tekemissä maaleissa kentällä. Matt Nieto taisteli kuin hullu omalla alueella, mutta edelleen laittaisin Nichuskinin hänen paikalleen kolmosketjuun ja Nieton täydentämään nelosen.

Voitolla on hyvä aloittaa. Kausihan alkaa neljällä kotiottelulla, kun viikonloppuna vastassa Wild. Sitten neljän päivän tauko ja vastaan Bruins, jonka jälkeen ensi viikonloppuna Coyotes. Siitä Avalanche lähtee sitten itään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös