Colorado Avalanche 2018–2019

  • 124 387
  • 361

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Omasta mielestäni iso ero viime vuoteen on joukkueen syvyydessä, puolustuksen materiaalissa ja maalivahtipelissä. Grubauer on eri tasoa kuin Bernier, vaikka jälkimmäinen viime keväänä hyvin pelasikin.

Järin kovat odotukset ei kevään osalta ole, mutta mielenkiintoisena haastajana mentäisiin jatkoon, ellei tätä nyt tyritä.
 

Ralph

Jäsen
Aijai. Hyvällä kirillä edes yksi piste, mutta toinenkin oli tietenkin otettavissa. MacKinnon jatkaa tasaista yhden pisteen ottamista per peli ja Landeskog palannut tehokkaana kaukaloon. Piste-ero on nyt kaksi pistettä Coyotesiin ennen kolmea viimeistä kierrosta. Coyotesille keskenäisessä annettu piste ja hukattu ROW-tilastomerkinä pitää tilanteen perkeleen jännittävänä.

Molemmilla kolme peliä jäljellä ja lähes tasavaikea loppuohjelma. Molemmat pelaa huomenna helpohkon kotipelin ja sitten on jäljellä kaksi vaikeampaa, Jets kotona ja joku toinen kova vieraissa. Avalanche pelaa back-to-back-pelien jälkimmäisen pelin siis ensi yönä Oilersin isäntänä. Sitten vastassa on kotona Jets ja viimeisessä pelissä vieraissa Sharks. Coyotesilla on ensi yönä kotona Kings, sitten vieraissa Golden Knights ja viimeisessä pelissä se Jets-kotipeli.

Tuota Oilers-peliä ei kyllä saa sössiä. Kings on parantanut tahtiaan, mutta silti Coyotesin pitäisi se kotona voittaa. Jos Coyotes ja Oilers voittaa yöllä, nousee Coyotes tasapisteisiin Avalanchen kanssa ja edelle paremman ROW-tilaston myötä. Ja se johtuu siitä, että Avalanche sössi sen keskenäisen pelin. Perkele.

No, eiköhän luoteta Avalancheen myös Oilersia vastaan. MacKinnon voisi ottaa sen kahden pisteen pelin tai vaikka enemmän, jotta piste-ennätys tulisi ja sata pistettä olisi todella lähellä.

----

Mainitaan vielä jumbotaistostakin. Kukaan maallinen ilmestys tuskin yllättyi, että Lightning voitti Senatorsin. Tämän myötä Senators on varmasti kahden viimeisen joukossa. Eroa siihen Kingsiin on viisi pistettä, Senatorsilla kolme peliä jäljellä. Senatorsin on pakko saada siis 5-6 pistettä lopuista peleistä ohittaakseen Kings, kun maksimipistemäärä on juurikin kuusi. Samalla Kingsin pitäisi hävitä loput pelinsä.

Sovitaan niin, että ensi yönä Avalanche voittaa Oilersin ja Kings Coyotesin, niin Avalanchen paikka pudotuspeleissä on lähes varma ja Senatorsin jumbosija varmistuu.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ensimmäinen erä Avsilta oli paskinta peliä pitkään aikaan. Vain Grubbyn hyvät otteet ja Bluesin pelaajien epäonni piti erän 0-1:nä. Onneksi tekivät ryhtiliikkeen ja eihän Blues olisi jaksanutkaan samaa tahtia loppuun asti. Harmittavasti Andrighetto ei saanut nousemaan kiekkoa rankussaan, Binnigton oli jo maissa. No, piste oli tärkeä tässä vaiheessa. Andrighetto ei ole muuten päässyt kokeilemaan rankkareita sitten kauden 2015-2016.

Rantanen on nähty jo treenaamassa kiekonkäsittelyä, mutta tennareissa. Ei ole osallistunut luisteluihin edes punainen paita päällä. Mitään tietoa paluusta ei ole - day to day - vähän epäilen, että häntä ei runkosarjassa enää nähdä. Mitään tietoa vammasta ei myöskään ole, mutta mm tätä on veikattu: How to Treat or Prevent Hip Pointer Injuries (lähde:very well fit)
 

Ralph

Jäsen
Meinasin repiä avauserän jälkeen vessanpytyn kannen paikoiltaan, mutta toisessa erässä Avalanche käänsi komeasti pelin ja jatkaa tyylitellen kolmannessa erässä. MacKinnonin kauden 40. osuma saa erityismaininnan, vaikka Barrie on taas tehokkain.

Coyotes-Kings yhä 0-0, kun 26 minuuttia on pelattu.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Meinasin repiä avauserän jälkeen vessanpytyn kannen paikoiltaan, mutta toisessa erässä Avalanche käänsi komeasti pelin ja jatkaa tyylitellen kolmannessa erässä. MacKinnonin kauden 40. osuma saa erityismaininnan, vaikka Barrie on taas tehokkain.

Coyotes-Kings yhä 0-0, kun 26 minuuttia on pelattu.
Helpottaisi kyllä Jetsienkin kahta viimeistä peliä (COL, ARI), jos paremmuus ratkeaisi jo tänään. Tosin ei se taida täysin ratketa, vaikka 4 pistettä eroa onkin.

Anyway, Centralin playoff-parit vielä täysin auki.
 

Ralph

Jäsen
Täydellistä. Kings voittaa Coyotesin. Coyotesin on siis voitettava sekä Golden Knights että Jets ilman rankkarikisoja sekä Avalanchen hävittävä sekä Jetsille että Sharksille varsinaisella peliajalla, jotta Avalanche saadaan ulos pudotuspeleistä.

Eiköhän perjantaiaamuna ratkea Avalanchen pääsy toisena keväänä putkeen pudotuspeleihin. Ensi kertaa sitten työsulkukauden 2004-05 molemmin puolin.

Ja samalla ratkesi se Senatorsin jumbosija eli Avalanchen top-4-varaus.
 

Ralph

Jäsen
Draft lottery on jo ensi viikolla, joten kauaa ei tarvitse jännätä Avalanchen tulevan draftin varausnumeroa. Eihän tuo Avalanchen ykkösvarauksen todennäköisyys ole kuin 18,5 prosenttia eli selkeästi todennäköisempää on, että Avalanche ei varaa ykkösenä. Mutta mahdollisuus top-3-vuoroon on 49,4 prosenttia ja vähintään neljäntenä varaa Avalanche. Senatorsin varausvuorosta tuli mieleen, että Shane Bowers teki tulokassopparin viime viikolla. Joskohan olisi NHL-valmis jo ensi kaudella?

Avalanchella on yhä pieni mahdollisuus ohittaa sarjataulukossa Stars, mutta se vaatisi kahta voittoa ja Starsille kahta tappiota, kun heillä vastassa Blackhawks ja Wild. Ja Stars on hyvässä vireessä. Joten ei, ei tapahdu. Avalanche on jälleen villi kortti -kakkonen ja kohtaa nyt Flamesin. Vaikka Flames ehdoton ennakkosuosikki onkin sarjaan, niin on se mielekkäämpi vastus kuin esimerkiksi Predators tai Sharks.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Rantanen harjoittelee jo non-contact jerseyssä. Mukana ilmeisesti kuitenkin vasta pleijareissa. Ja hyvä niin, parannelkoon kylkiluunsa rauhassa.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Ai että! Pleijareihin niin että heilahtaa. Viimeinen peli kannattaakin sitten jo ehkä varmuuden vuoksi hävitä, ettei vahingossakaan mennä Dallasin ohi
 

Ralph

Jäsen
Viimeinen peli kannattaakin sitten jo ehkä varmuuden vuoksi hävitä, ettei vahingossakaan mennä Dallasin ohi
Onneksi Stars pelaa jo tulevana yönä Blackhawksia vastaan, joten ottakoot siitä edes sen yhden pisteen, jolla varmistuisi Flames-Avalanche-sarja. Avalanchen viimeisen kymmenen ottelun recordi on 8-0-2, joten sitä ei parane rikkoa pelkästä taktikoinnista.

Tyson Barrie pelaa juuri nyt elämänsä parasta kiekkoa. Nathan MacKinnon rikkoi viime kauden pistesaldonsa, mutta vaatii nyt sen kahden pisteen pelin päästäkseen sataseen.

Kyllä tässä hyvin mielin lähdetään pudotuspeleihin. Tuossa ensi viikon tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kun vielä lotterystä tulee top-2-vuoro, niin pudotuspeleihin pääsee vielä paremmalla fiiliksellä.
 

Ralph

Jäsen
Stars haluaisi myös Flamesin vastaansa, mutta ei taida riittää. Avalanchen pitäisi voittaa Sharks ja Starsin hävitä varsinaisella peliajalla Wildille, jotta Avalanche menisi ohi. Tällöin vastassa olisi joku kolmikosta Blues, Jets, Predators.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Stars haluaisi myös Flamesin vastaansa, mutta ei taida riittää. Avalanchen pitäisi voittaa Sharks ja Starsin hävitä varsinaisella peliajalla Wildille, jotta Avalanche menisi ohi. Tällöin vastassa olisi joku kolmikosta Blues, Jets, Predators.
No voihan pökäle! Viimeistä peliä tuskin Colorado tahallaan alkaa häviämään, joten kyllä tässä iso riski on sille, että tuo "helppo" kaavio vaihtuu vielä Coloradon osalta tuohon huomattavasti vaikeampaan puoliskoon

Dallasin viimeinen peli alkaa onneksi 2,5h aiemmin kuin Coloradon. Jos Dallas häviää yhtä härskisti Wildille kuin Chicagolle, niin Coloradon pitäisi kyllä ehdottomasti lähteä vaan höntsäämään toi vika peli alta pois ja ottaa pienilukuinen tappio, sillä Calgary+San Jose/Vegas on noin 100x helpompi tie SC-finaaleihin kuin Nashville/Jets/Blues-kolmikko
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Viimeistä peliä tuskin Colorado tahallaan alkaa häviämään, joten kyllä tässä iso riski on sille, että tuo "helppo" kaavio vaihtuu vielä Coloradon osalta tuohon huomattavasti vaikeampaan puoliskoon
Tuskin alkaa Starsikaan. Varsinkin kun heillä on kotipeli ja kotona harvemmin perseillään, vieraissa se onnistuu paremmin. Ideaali tapaus on kyllä, että Stars ratkoo Wildiä vastaan pelin ajoissa ja Avalanche pääsee näin aloittamaan ilman huolta oman pelinsä. Ja silloin Avalanche antaa Sharksille myrskyvaroituksen toisen kierroksen kohtaamista silmälläpitäen.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchen peli on alkamaisillaan, kun Stars johtaa kolmannen erän maaleilla Wildiä 3-0. Alle neljä minuuttia jäljellä, joten ei Wild tätä enää millään voita. Eli se on Flames-Avalanche, kuten on voitu jo makustella hetken.

Avalanchella ei siis panosta muuta kuin muutamilla pelaajilla eri rajapyykkeihin. Isoin juttu tietenkin MacKinnonin kauden sadannen pisteen metsästys. Vaatisi siis kahta pistettä.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Runkosarja päätökseen. Lopun aika yllättävänkin hyvä parannus antaa arvosanaksi kyllä hyvän. Flames on kyllä voitettavissa hyvinkin, joten tyytyväisenä voi alottaa seuraavat pelit. Viimenen peli oli nyt mitä oli, oisin sen 100 toivonu täytee MacKinnonille mut ei tällä kertaa...

----------
NHL-osiossa tuomareista valittaminen on aika vähäistä verrattuna Liigaa. 2 joukkuetta, jonka fanit niistä kitisee häviön hetkellä eli Flames ja Sharks. En voi ees kuvitella mikä itkuvirsi tulis jos tosta vaikka jatkoon päästäisiin.
 

Ralph

Jäsen
Viime kauden tapaan Avalanche oli pisteiden valossa huonon pudotuspeleihin mennyt joukkue, joten varausnumero tulee olemaan jälleen 16, mikäli Avalanche putoaa ensimmäisellä kierroksella. Toinen avauskierroksen varausnumero selviää tulevana yönä. Tuleeko Avalanche-historian toinen ykkösvaraus, toinen kakkosvaraus, toinen kolmosvaraus vai toinen nelosvaraus.

Flames-pelit alkavat perjantaiyönä. Toinen peli sunnuntaiyönä ja ensimmäinen kotipeli tiistaiyönä.
 

Ralph

Jäsen
No ei käynyt tuuri sitten yhtään, päinvastoin. Eli nelosvuoro tuli Avalanchelle. Voi räkä.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
No ei käynyt tuuri sitten yhtään, päinvastoin. Eli nelosvuoro tuli Avalanchelle. Voi räkä.
No voi perse! Tosin nelosvuoron todennäkösyyshän oli vähän isompi kuin 1-3 joten ihan todennäkösyyksien mukaan mentiin. Ois nyt silti voinu käydä vähän säkä ja edes se kakkosvuoro sieltä mutta ei
 

Ralph

Jäsen
Tosin nelosvuoron todennäkösyyshän oli vähän isompi kuin 1-3 joten ihan todennäkösyyksien mukaan mentiin.
No niinpäs olikin. Eli 50,6 prosenttia sille, että tulee nelonen ja 49,4 sille, että tulee top-3. Muistin olleen toisinpäin, kiitos korjauksesta.

Tämähän oli toinen kerta kolmeen vuoteen, kun parhailla prosenteilla lotteryyn lähtevä Avalanche putoaa neljänneksi.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ihan arsesta. Ikävä kyllä tämän vuoden prospektit eivät taida olla kahta ensimmäistä lukuunottamatta kovinkaan valmiita. Ei olla vuodessa 2015, jolloin asiat olivat toisin. Voi elämä sentään...
 

Ralph

Jäsen
Vasili Podkolzin houkuttelisi, vaikka sisältääkin KHL-riskiä. Tainnut jotain sanoakin, ettei halua vielä Pohjois-Amerikkaan, mutta voihan se mieli muuttua. Mutta veikkaan, että Avalanchelle tulee joku senttereistä Alex Turcotte, Kirby Dach tai Dylan Cozens. Enpä osaa sanoa näistä selkeää suosikkia, ehkä Dach.

Mutta Bowen Byramin varaaminen ei yllättäisi. Jos hänet on Avalanchen toimesta listattu top-3- tai top-4-pelaajaksi ja muut on varattu edeltä, niin Avalanche jatkaa "varataan paras" -linjalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös