Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 105 148
  • 601

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jos fiilisten tasoituttua jotain analyysin tynkää. Coloradolla oli huikea joukkue, ja muu kuin mestaruus tällä kaudella olisi ollut melkoinen pettymys. Jo alkuperäinen joukkue olisi ollut vahvoilla mestariksi, mutta kun matkan varrella mukaan tulee Lehkosen kaltaista pelimiestä, niin mikäs siinä.

Tampa nyt taas on Tampa. Jotenkin niiden mestaruudet onnistuu aina harmittamaan, eikä ainoastaan siksi että usein niiden voittaessa Stanley Cupin, suomalaisia löytyy häviävältä puolelta. Esim 2004, toki Dave Andreychukille ja Eric Perrinille pystin soi, mutta ellen väärin muista, niin jos finaalit olisi silloin menneet toisin, Ville Nieminen olisi ollut vasta toinen suomalainen joka voittaa cupin useammassa kuin yhdessä seurassa. Esa Tikkanen lienee yhä ainoa suomalainen tässä siis? Ja toki SC:n olisi Calgarylle seuranakin suonut, seuraava mestaruus 1989 jälkeen antaa yhä odottaa itseään.

Paljonhan on puhuttu siitä miten suvereeni Colorado oli vähän joka ottelusarjassa. Mutta Tampa on uskomattoman sitkeä porukka, jolle ei löydy montaa vertailukohtaa muista sarjoista, joissa joku porukka olisi yhtä sitkeä. Äkkiseltään voisi Suomikiekosta nimetä Tapparan ja Ketterän sellaisiksi jotka eivät tunnu taipuvan millään, kun saavat sen flown päälle.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eiköhän ne Avsit Tampassa sitten voita, niin menee perinteiseen tapaan, mutta ketä jaksaa tuollainen enää kiinnostaa? Kotikatsomon edessä se mestaruus pitää ottaa, niin kuin todistin Turun Kupitaalla keväällä 1989. Palkitkaa fanit kotiluolan hunajalla, kun mahdollisuus on!
Justiinsa noinhan se meni. Väärin voitettu. Kotona olisi pitänyt voittaa, mutta kun ei uskalleta. Ei ole vielä tarpeeksi hyvä tämä Coloradon joukkue. Jospa saataisiin se Stanley kotona naarattua vielä jonain vuonna. Mutta onnea nyt kuitenkin, Avsien vankkurissa mentiin pleijareiden alusta loppuun. Kiitos pojat. Ja Kiitos Arsi. Kova kaveri! Kukaan ei näköjään ESPN:llä/ABC:llä noteerannut, että kaveri laittoi Avsit finaalipeleihin ja iski lopulta Stanleyn voittomaalin. Nou rispekt!
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pitkän työn takana se Cuppi on. Stamkos sanoi hyvin pelin jälkeen että pelasivat MVP:tä, Presidents Trophya, Vezinaa, Norris&Conn Smythea vastaan eri kierroksella. Ei tule ilmaisella. Ja silti jaksoivat tuollaisen kevään pelata kun alla pari mestaruuskautta. Respect. Vaikka loppui vauhti ja energia, niin näki kyllä Tampan jannujen naamalta että korpesi hävitä, turha puhua että nälkä sammuu jos on jo alla voitettuja mestaruuksia. Perrylle osui sitten tyhjä arpa taas käteen.

Coloradon kohdalla hyvä, että joukkueessa oli vielä kourallinen niitä 48p kauden kavereita. Sitten parit pleijaritappiot ja ehkä finaalien 5. pelin tappiokin oli sellainen harjoittelupaikka, eli piti hakea vauhtia ennen onnistumista ja kutospelissä olikin ihan eri ilme päällä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hienoa, että Colorado voitti, koska a) se oli parempi koko kauden mittakaavassa, miksei pleijareissakin, b) sen kasvutarina Sakicin johdolla on ollut upea, c) se ei ollut vielä voittanut toisin kuin Tampa aivan maagisen dynastiansa kanssa ja d) suomalaisille tuon suo enemmän kuin mielellään. Lehkonen menee omissa kirjoissani suomalaispelaajien top5:een ja Rantanen top1:een. Sääli että jälkimmäisellä oli käytössään vain yksi olkapää tms.

Tähän loppuun on kuitenkin sanottava että sydämeni itkee maagisen HoF-uran pelanneen Corey Perryn puolesta. Tuntuu oikeasti pahalta, vaikka pientä lohdutusta tuokin se, että hän on voittanut urallaan aivan kaiken mahdollisen. Kuitenkin tuollainen kolmesti finaaleissa häviämään joutuminen, etenkin noin pyyteettömien kausien päätteiksi, on ihan kauhua. Perry on ilmiömäinen jääkiekkoilija ja huikea esimerkki uusien roolien omaksumisesta sekä johtamisesta niin jäällä kuin pukukopissa. Chapeau, Corey Perry!

Oli kyllä melko lohduton katse Perryllä pelin loputtua. Kaiken on mies jo voittanut, joten ehkä se lohduttaa sitten jälkikäteen. Vanhoista Ducks (ja Stars) aikojen seurakavereistakin meni kuitenkin kannu Coglianolle. Pieniä asioita, joista ehkä voi ottaa jotain lohtua, vaikka tappio varmaan vituttaa aivan järkyttävällä tavalla. Mutta aivan varmasti olisi ollut helpompi rasti hävitä edes joku näistä kolmesta edellisestä kaudesta vähän aiemmin kuin finaalissa.

Jossakin muussa tilanteessa olisi voinut hyvinkin olla Tampan puolella ihan vaan sen takia, että Perry ei häviä kolmesti putkeen, mutta kyllä Avs ja sen suomalaiset tämän bandwagon-kisan voittivat helposti. Toisaalta voi myös miettiä olisiko tämän vuoden Tampa pelannut finaaleita edes ilman Perryn panosta? Tärkeitä maaleja ja pisteitä teki. Melko hyvin kaverilta, jonka uran piti olla jo ohi monta vuotta sitten.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Perrykin sentään Anaheimissa pääsi nostamaan kannua. Mutta siitäkin on jo 15 vuotta, niin olisihan se toinen pysti "vanhoilla päivillä" varmasti maistunut.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aika julma kohtalo kyllä Perryllä. 3x eri joukkueissa putkeen finaaleissa ja nyt piti olla "siinä oikeassa" ja taas turpaan. Onneksi sentään löytyy jo se yksi SC niin ei tarvitse jäädä jossittelemaan.

Sarjan alussa veikkasin sarjan päättyvän Avalanchelle 4-1 mutta 4-2 se meni. Niin sitkeä jengi tuo Tampa vain on, että pakko arvostaa. Colorado pelasi koko poffien parhaimman pelin tai ainakin 40min tässä 6. finaalissa. Sitä kautta ansaittu voitto. Ja kukas muukaan ratkaisumaalin tekijänä kuin Artturi Lehkonen!!! Isojen maalien mies.

Mielenkiintoista on myös parin viikon sisään kuunnella minkälaisten vaivojen kanssa eri pelaajat ovat finaaleja pelanneet. Rantanen jos paljastuu, että ollut täysin terve niin jo on kumma! Tuntuu, että mies ei laukonut koko poffien aikana ennen kuin tässä 6. finaalissa. Ja tässäkään ei lämäriä kertaakaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Oli kyllä helvetin hieno finaalisarja. Nyt oli oikeasti ne liigan top-2 joukkueet vastakkain ja peli sen mukaista. Tuo nelospelin jatkoaika oli lopulta se kuolinisku Tampan kannalta, yhdistettynä siihen, että herättiin mukaan sarjaan vasta game kolmosessa. Avs kuitenkin näytti yön pelin viimeisessä erässä, että oli lopulta näistä kahdesta se selkeästi parempi, eikä mitään jossiteltavaa jäänyt. Avs oli yksinkertaisesti niin paljon tuoreempi, terveempi ja paremmin liikkuva, että saivat yksinkertaisesti puristettua salamapaitojen tankista viimeisetkin tipat ulos.

2015 kevään finaalitappion ja niiden parin kirvelevän konferenssifinaalien seiskapelin aiheuttamaa vitutusta ei voi kyllä mitenkään verrata tähän, koska niin paljon on mannaa tullut viimeisen parin kauden aikana, että aika löysin rantein pystyy ottamaan.

Jos veikata pitää, niin Avs tulee seuraavan viiden kauden aikana olemaan finaaleissa vähintään pari kertaa. Sen verran hyvä ja varsinkin oikeassa iässä oleva core tuolla Denverissä on, että helvetin vaikeaa tuota nippua on tulevinakaan kausina kammeta nurin. Ensi kaudella tosin kelpaisi kyllä revanssi, prkl...

Vielä kerran paljon onnea Avsille ja etenkin palstan Avs-faneille, joista muutaman kirjoituksia on jo pidempään tullut seurattua palstalla. Kannattaa nauttia täysin rinnoin, sillä suuruuden hetket ovat katoavaisia.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Coloradon mestaruus on pitkän prosessin tulosta. Bednarille valmennusjohtoineen on annettu aikaa rakentaa pelillistä identiteettiä, ja paniikkinappulaa ei ole painettu pohjaan. Joukkue on onnistunut kiitettävästi sekä siirtomarkkinoilla että drafteissä, ja pelaajia on ajettu sisään järkevästi. Eli paljon samaa kuin Tampassakin. Mestaruudet eivät tule jäämään yhteen tällä ydinryhmällä, sen uskallan väittää.

Tampa pelasi myös jälleen mahtavan kauden, vaikka kirkkain jäikin uupumaan. Ehdottomasti jälleen suurimpia suosikkeja mestariksi myös ensi kaudella, ja on mielenkiintoista nähdä millaisia liikkeitä Lightning siirtomarkkinoilla tekee. Hieno organisaatio ylintä johtoa myöten, kaukana hmv-seurasta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt oli hieno sarja. Ei pari viime kautta ole tarjonnut finaaleissa yhtään mitään neutraaleille katsojille. Kaksi huippujoukkuetta oli nyt vastakkain ja Colorado oli parempi ja ansaitsi cupin. Tampa Bay antoi hyvän vastuksen.

Lehkoselta ja Rantaselta upea kevät, vaikka Rantanen oli sen verran rikki ettei one-timeria pystynyt käyttämään ollenkaan.

MacKinnonin perään kyseltiin vitospelin jälkeen ja sieltä ratkaisevaan peliin 1+1. Voittomaali meni tietenkin Lehkoselle, jonka hankinta osoittautua todella hyväksi. Paljon hyödyllisempi kuin mitä joku Giroux olisi ollut...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onpahan taas aivan älytön näkemys kirjoittajalta tämä.

Ensimmäinen kunnon vastus kolmen kevään aikana? Helvetti että on NHL huonoja joukkueita täynnä, jos nyt vasta semmoisen Tampa kohtasi.


Ei taida olla ihan faktatkaan hallussa tuon Montreal/Savard -horinan kohdalla.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Onpahan taas aivan älytön näkemys kirjoittajalta tämä.

Ensimmäinen kunnon vastus kolmen kevään aikana? Helvetti että on NHL huonoja joukkueita täynnä, jos nyt vasta semmoisen Tampa kohtasi.


Ei taida olla ihan faktatkaan hallussa tuon Montreal/Savard -horinan kohdalla.
Onhan siellä kahdessa edellisessä finaalissa kieltämättä ollut yllättävä/oletukseltaan heikompi joukkue?
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Sehän on niin, että viimeiset tosipelien finaalit oli 2019. Nämä sen jälkeiset ovat olleet ihan pelleilypelejä. Onnittelut Avs-leiriin! Muistan miltä se maistui 2011 ja olihan se makoisaa!
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Onnea Avs-faneille. Colorado oli nälkäisempi tässä sarjassa ja pelillisesti edellä. Tuntui koko ajan Tampalla olevan enemmän tai vähemmän selvitytymistaistelua. Oliko sitten ukot niin rikki ja yritettiin Vasyn voimalla tämä sarja varastaa? Ensi vuonna paremmin eväin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toimittaja voisi kysyä Cooperilta, mikä se loukkaantuneiden "mind boggling" lista oli, ennen kuin lähtee tatti pystyssä kirjoittelemaan tuollaista soopaa. Ai niin, en lukenut juttua, näkemättä paskaa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Onnittelut palstan Avalanche-faneille. Tyhjä on fiilis tämän parin kuukauden rupeaman jälkeen. Kyllä oli Colorado väkevin jääkiekkojoukkue jonka olen pitkään aikaan nähnyt. Kentällä ei ollut tilaa eikä aikaa yhtään. Tampan maalipaikkojen vähyys viimeisessä pelissä kertoo kyllä paljon. Täysin aseettomaksi jäätiin. Ei voi mitään.

Reilusti päälle sata kiekkopeliä tällä kaudella tullut katsottua liigat, junnukisat, olympialaiset, mm-kisat ja nhl-pelit päälle. Huh huh. Nyt taukoa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onpahan taas aivan älytön näkemys kirjoittajalta tämä.

Ensimmäinen kunnon vastus kolmen kevään aikana? Helvetti että on NHL huonoja joukkueita täynnä, jos nyt vasta semmoisen Tampa kohtasi.


Ei taida olla ihan faktatkaan hallussa tuon Montreal/Savard -horinan kohdalla.
Ja on ylipäänsä hätiköintiä kirjoittaa tuollaista muutama tunti finaalien päättymisen jälkeen. Kaksi peräkkäistä mestaruutta ja kolmas jäi kahden voiton päähän, kun puoli joukkuetta on rikki, "saappaat jalassa kaatuen". Että ei vahingossakaan kannata katsoa, miten joukkue pärjää ensi kaudella ja miettiä sitten vaikka kauden edetessä, onko dynastia alkanut murenemaan...

Kai se tarkka määritelmä dynastialle onkin sellainen joukkue, joka voittaa vuodssta toiseen. Palkkakattoaikana tuo on vain niin pirun vaikeaa hommaa, että finaalin häviöstä huolimatta Tampaa voi vielä toistaiseksi pitää dynastiana. Tätä asiaa voi ryhtyä spekuloimaan sitten offseasonilla tehtyjen siirtojen myötä ja tarkastelemaan joskus vuodenvaihteessa.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika uskomatonta jos jonkun mielestä Tampa ei ollut liigan paras joukkue edelliset 2 kautta. Ymmärrän että menestys menee ihon alle mutta joku järki näissä jutuissa
On täällä järjettömämpiäkin juttuja ollut

Tampa on ollut vuosikausia sarjan kovimpia pleijarijengejä. Niin vahva rutiini ja tekemisen taso, että paperilla kovempia jengejä pudotellut.

Viime kaudella Tampa-Florida oli viihdyttävin sarja ja kovin mittari Tampalle. Tänä vuonna sama homma, Tampa pudotti paremman jengin eli Floridan, koska tuollainen joukkue sopii Tampalle. Vauhdikas ja paperilla parempi, mutta Tampa on taktisesti valovuoden edellä.

Tänä vuonna Avs ja Florida olivat oman konferenssin parhaat…toinen runkosarjassa ja toinen siirsi sen menestyksen myös playoffeihin.
 
Viimeksi muokattu:

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Niin ja Liigan finaaleissa myös.

Nämä nimet on joskus hyvä kysyä tietovisassa.
Kivoja knoppeja nämä Liigan ja SHL:n maalintekijät, mutta kyllä ne tekijämiehet muistetaan. Jörnine, Mannine ja Lehkone.

Onnea Avs! Hieno kausi ja ansaittu mestaruus. Kauan koputtelitte porstuassa ja sitten kun sinne asti pääsitte, niin painoitte tupaan asti.

Viimeisessä pelissä nähtiin myös hieno hetki, kun samasta tilanteesta olisi pitänyt laittaa kaksi pelaajaa isoista ovista pihalle, mutta lopulta nähtiin yksi mies kaksi minuuttia jäähyaitiossa. Salliva oli linja, mutta onneksi se ei peliä ratkaissut.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
S
Niin, mikä ei ole kiellettyä on sallittua. Toivottavasti tukkivat tuon porsaanreiän pysyvästi.
Sallittua toki ja varmaan siitä syystä se lienee ihmisiä ärsyttänytkin. Että muutenkin ahva joukkue onnistuu kikkailemaan itselleen noinkin suuren edun.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Sarjassa vähän yllätti se, että Tampan kokeneilla karvaperseillä ei tuntunut käpy kestävän pieniäkään vastoinkäymisiä, kun aina oli joku mussuttamassa tuomareille maalien ja jäähyjen jälkeen, vaikka siellä suunnalla oli paljon paremmin hanskassa ne pienet pudotuspelinyanssit mistä runkosarjassa joudut melkein kerta kerrasta boksin.

Neljännen pelin jälkeen meinasi vähän pukata kylmää hikeä, kun Cooper sai haettua avautumisellaan joukkueelleen tuomariedun loppusarjaan samalla tavalla kuin DeBoer Vegasille viime keväänä. Nyt Avsilla onneksi pysyi paketti paremmin kasassa ja rintakarvoja oltiin kasvatettu sen verran, että huonojen jaksojen päätteeksi saivat kammettua itselleen sen hallinnan takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös