Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 104 742
  • 601

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Toivottavasti menis G7:aan. Vois sit itekin valvoa lomalaisena sen, jos vaan hereillä pysyy :)
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pitäisiköhän Avalanchen tehdä muutos ykkösylivoimaansa. Tällä hetkellä se on melko yksiulotteinen ja ennalta-arvattava. Mackinnon laukoo vasemmalta siiveltä tai Rantanen&Makar heittelee kiekkoa oikealta siiveltä ja siniseltä, toivoen että Arsi tai Landeskog lyö karat sisään. Kutospeliin lähdettäessä taitaa olla kaikille selvää, että Rantanen ei ole tällä hetkellä laukaisu-uhka, koska sitä suoraa vetoa tai ylipäätään vetoa ei näy eikä kuulu, oli taustalla syy sitten mikä tahansa. Vasy puolestaan poimii viivavedot aika hyvin, ja todennäköisesti vain yhä paremmin ja paremmin sarjan pidentyessä. MacKinnonin vedot ei tunnu kovin usein löytävän tietään maalille asti, hänen vetonsa on osattu pelata pois. Lehkonen teki maalin ykköspelissä mutta on mielestäni sortunut vähän samanlaiseen tehottomuuteen mistä häntä Habsissakin kritisoitiin ja miksi rooli jäi enemmän alakenttien mieheksi.

Lehkonen ykkös-yv:stä pihalle ja Nichuskin tilalle? Paikkojen vaihto niin, että Nichuskin tai Landeskog sinne Rantasen paikalle ja Mikko tekemään peliä päädystä. Toinen sitten venäläis-ruotsalais kaksikosta maalin eteen hakkaamaan reboundia sisään. Ehkä kapteeni, vaikuttaisi osaavan sen hyvin. No tässähän tietysti kakkos-yv kärsisi tasonpudotuksen. Jostain on kuitenkin tingittävä ja jokatapauksessa se ylivoimatehokkuus nojaa tuohon ykköseen. Kiitos Makarin ja jossain määrin MacKinnonin sekä Rantasen, ovat pystyneet pitämään pakkopelin pitkiä jaksoja hyökkäysalueella. Toki jos Mikko siirtyisi laidalta päätyyn/ maalin taakse, niin alkaisiko Tampa purkamaan helpommin kiekkoja? Tosin on se Nichuskin osannut myös ihan hyvin riistää kiekkoja ainakin sarjan alussa, joten voisi pitkät pakkopelit jatkua edelleen.

Parkkila, kuitenki luet näitä. Vinkkaas Bednarille.
Jännä että täällä arvostellaan Avsin ylivoimaa, kun se on ollut tähän mennessä pudotuspeleissä koko NHL-historian toiseksi tehokkainta ja Avs on nimenomaan kurittanut Tampaa finaaleissa erikoistilannepelaamisessa. Viitosottelun aikanakin näytettiin tilastoa, jonka mukaan Tampa on voittanut maalit tasaviisikoin pelatessa 10-9 (siinä ei tainnut olla viimeisimmän pelin maaleja mukana), mutta hävinnyt erikoistilanteet ihan pystyyn. Toinen grafiikka taisi näyttää Tampalle yv:llä lukemaa 7 % ja av:lla 50–60 %. Viitosottelun jälkeen näiden tilastojen pitäisi olla vähän paremmat, mutta kyllä ne silti osoittavat, että Avs on tehnyt sarjassa tuhoa yv:llä, enkä lähtisi sitä yhden matsin perusteella liikaa arvostelemaan.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jännä että täällä arvostellaan Avsin ylivoimaa, kun se on ollut tähän mennessä pudotuspeleissä koko NHL-historian toiseksi tehokkainta ja Avs on nimenomaan kurittanut Tampaa finaaleissa erikoistilannepelaamisessa. Viitosottelun aikanakin näytettiin tilastoa, jonka mukaan Tampa on voittanut maalit tasaviisikoin pelatessa 10-9 (siinä ei tainnut olla viimeisimmän pelin maaleja mukana), mutta hävinnyt erikoistilanteet ihan pystyyn. Toinen grafiikka taisi näyttää Tampalle yv:llä lukemaa 7 % ja av:lla 50–60 %. Viitosottelun jälkeen näiden tilastojen pitäisi olla vähän paremmat, mutta kyllä ne silti osoittavat, että Avs on tehnyt sarjassa tuhoa yv:llä, enkä lähtisi sitä yhden matsin perusteella liikaa arvostelemaan.
Joo, aloin itsekin katselemaan ottelusarjan tilastoja taaksepäin ja kyllähän ylivoima on neljä ensimmäistä peliä toiminut. Sinällään tuntuisi siis hätäilyltä lähteä yhden ottelun perusteella tekemään muutoksia.

Mutta on hyvä muistaa, että kautta on jäljellä max. 2 ottelua, että ihan mahdottoman pitkään sitä päätä ei kannata hakata seinään, pitää uskaltaa myös reagoida. Toinen asia mikä on syytä noteerata, niin Tampan kyky muuntautua ja parantaa pelaamistaan ottelusarjojen pidentyessä. Minusta tuossa vitospelin yv-pelaamisessa oli selkeästi eroa verrattuna ottelusarjan alkuun. Nyt se ei näyttänyt enää niin yllätykselliseltä. Voi olla, että näin omiani.

Löytyy mulla ymmärrystä kyllä sillekin, jos on tässä vaiheessa kautta ne valitut luottomiehet, joilla mennään näissä tilanteissa hamaaseen loppuun asti. Mutta siinä missä Tampa reagoi, voisi Avalanchekin reagoida. Että ei nyt montaa ylivoimaa yrittäisi tuolla nykyisellä ykkösviisikolla, jos Tampa on tosiaan keksinyt miten se pelataan pois.

Nojoo, Myönnetään että nyt on yksi ottelu liikaa suurennuslasin alla koko pudotuspelien tilastoihin peilaten. Vaikka toisaalta niistäkin koen kolmen ensimmäisen kierroksen tilastot hieman merkityksettömänä, koska niitä ei pelattu Tampaa vastaan. Varmaan tämä menee itsellä nyt kuitenkin ylianalysoinnin puolelle pahasti ja ensi pelin vierasjoukkue naulaa useamman ylivoimamaalia nostellen kannua 60min päätteeksi. Ei tarvitse siinä enää miettiä pitäskö kokeilla vähän eri viisikolla, josko se lähtis...
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Hienoa kiekkoa on kyllä finaalisarjassa tahkottu, ja paras on vielä jäljellä. Tampa on sarjan edetessä päässyt omaan peliinsä paremmin kiinni kun ensimmäiset matsit menivät vielä Avsin vauhtikiekon tahdissa; Colorado on liigan luisteluvoimaisin joukkue, ja Tampan tasoisellekin joukkueelle käy kylmät jos Avs pääsee sanelemaan pelin ehdot. Toki on myös selvää, että avausmatsin kaltaista hurjaa tempoa voi jatkuvasti pitää yllä, vaan kyllä myös Coloradon on pitänyt hieman yrittää rauhoittaa pelaamistaan, mikä tasoittaa puntteja. Muiden organisaatioiden kohdalla en liikaa elättelisi tässä tilanteessa toiveita, mutta Tampa on niin monta kertaa osoittanut sitkeytensä, että en liikaa ihmettelisi mikäli Stammer nostaa kannun kohti Ball Arenan kattoa tiistaina.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Olipa perinteinen housuunpaskominen katkopaikassa taas.
Näin juuri. Kovasti toivoin Coloradon voittoa ja Stanley Cupin juhlintaa, mutta jo ennen peliä oli vahvasti sellainen olo, että ei uskalleta pelata kunnolla ja pupu pöksyissä pelaillaan, liian kovat paineet voittaa kotiyleisön edessä. Ja peli näytti just sellaiselta väkisin yrittämiseltä. Vaihtoaitiossa ja pukukopissa olivat Avalanchen poikien ilmeet vakavat, vaikka olisi pitänyt lähteä innolla ja railakkaalla mielellä pelaamaan tuollaista peliä.

Eiköhän ne Avsit Tampassa sitten voita, niin menee perinteiseen tapaan, mutta ketä jaksaa tuollainen enää kiinnostaa? Kotikatsomon edessä se mestaruus pitää ottaa, niin kuin todistin Turun Kupitaalla keväällä 1989. Palkitkaa fanit kotiluolan hunajalla, kun mahdollisuus on!
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Täytyy sanoa, että olen täysin eri mieltä tästä. Ei edes Colorado voi jaksaa sitä parin päivän huililla jatkuvasti, ei enää tässä vaiheessa kautta.
Nyt en ymmärrä? @red.machine sanoo ettei Colorado jaksa illasta toiseen pitää kovaa tempoa ja sinä olet täysin eri mieltä asiasta. Mutta sanot kuitenkin ettei edes Colorado kykene tuon kovan temmon ylläpitoon? Meneekö tämö juhannus siman piikkiin vai mitä?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tuohon tuli pieni typo, tarkoitin "ettei avausmatsin kaltaista hurjaa tempoa voi pitää jatkuvasti yllä".
Kyllä se ihan muiden toimesta tuli ymmärrettyäkin - paitsi tuon yhden. Kontekstia katsomalla ja koko tekstin lukemalla ei ole yleensä niin vaikeaa ymmärtää jopa pieniä typoja oikein.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Uusi yritys kahden päivän päästä, toivottavasti silloin pääsevät suomalaiset nostamaan kannua ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.
Nyt viilataan vähän pilkkua, kyllä sitä kannua suomalainen nosti viimeksi vuosi sitten kun Christopher Gibson oli Tampan kolmosveskarin roolissa ja pääsi jäälle nostelemaan kannua. Samoin 2019 Ville Husso oli St. Louisin kolmosveskari ja nosti kannua. 2020 ei tainnut Tampalla olla ketään suomalaista varapelaajan varapelaajaa joka olisi ollut mukana juhlimassa?

Toki sitten ensimmäiset mahdolliset Cupin voittajat on mahdollista saada viiteen vuoteen, mutta piti nyt tuosta mainita kun oli puhe "kannun nostamisesta".
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onneksi peli ei ratkennut taas tuomarivirheeseen. Pitkää kiekkoa joka johti Coloradon tasoitukseen ei olisi pitänyt ikinä viheltää.

Makar on tällä hetkellä maailman paras pelaaja. Ottaisin joukkueeseeni McDavidin edeltä.
Sama tilanne kävi kyllä ärsyrrämään, etenkin kun käsillä oli yksi parhaimmista näkemistäni kiekko-otteleuista aikoihin, panoksien ollessa valtavat! Onneksi ei kuitenkaan tuohon ratkennut. Toivon kyllä avsin voittoa, mutta mielellään g7 jatkoajalla :) 2 hienoa finalistia, ei mitään kumpaakaan jengiä vastaan!

Itse olen pitänyt kinnonia maailman parhaana yli mäkin, mutta tosipaikassa sillä menee hautomiseksi kuin alasarjoissa konsanaan. Makaar on kyllä huikea!
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Eipä tässä ole kyllä mitään muuta toiveissa kuin Coloradon voitto ja SC Rantaselle ja Lehkoselle, sarjan saa mielellään katkaista jo tässä kutosessa. Olisi kyllä ihan jumalaton pannukakku jos tämäkin sarja kääntyisi HMV-Tampan voittoon, siinä tilanteessa kyllä voisi sanoa pytyn olevan kirottu suomalaisten osalta. Toivotaan että niin ei käy ja hieno tarina saisi arvoisensa päätöksen.

Toivottavasti Kuemper ei tänään lahjoittaisi yhtään ilmaista enää.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä tässä ole kyllä mitään muuta toiveissa kuin Coloradon voitto ja SC Rantaselle ja Lehkoselle, sarjan saa mielellään katkaista jo tässä kutosessa. Olisi kyllä ihan jumalaton pannukakku jos tämäkin sarja kääntyisi HMV-Tampan voittoon, siinä tilanteessa kyllä voisi sanoa pytyn olevan kirottu suomalaisten osalta. Toivotaan että niin ei käy ja hieno tarina saisi arvoisensa päätöksen.

Toivottavasti Kuemper ei tänään lahjoittaisi yhtään ilmaista enää.
Mitä HMV tarkoittaa? Ja miksi Tampa on sellainen? Mielestäni Tampa o yksi 2010-luvun mielenkiintoisimpia joukkueita isolla J:llä, ja vielä super yksilöt löytyy useammalle pelipaikallekin, ja helvetin komean voittomaalinkin värkkäsivät g5:ssa todella kovassa paikassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitä HMV tarkoittaa? Ja miksi Tampa on sellainen? Mielestäni Tampa o yksi 2010-luvun mielenkiintoisimpia joukkueita isolla J:llä, ja vielä super yksilöt löytyy useammalle pelipaikallekin, ja helvetin komean voittomaalinkin värkkäsivät g5:ssa todella kovassa paikassa.
Hajuton, mauton, väritön. En kyllä tiedä miten Tampa on HMV, ellei kyse ole siitä että seura voittaa jatkuvasti. Kuitenkin HMV joukkueeksi herättää paljon tunteita täällä.

Toki voihan se olla että kyseessä on HMV joukkue siksi ettei siellä ole yhtään suomalaisia.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Hajuton, mauton, väritön. En kyllä tiedä miten Tampa on HMV, ellei kyse ole siitä että seura voittaa jatkuvasti. Kuitenkin HMV joukkueeksi herättää paljon tunteita täällä.

Toki voihan se olla että kyseessä on HMV joukkue siksi ettei siellä ole yhtään suomalaisia.
Kaks viimeisintä teoriaa on varmaankin ne oikeimmat tässä. Lightning on joukkueena HMV:n vastakohta - Lightning on NHL-joukkueen ja sen kasaamisen prototyyppi, jota jengi yrittää päästä matkimaan. Mun henk.koht päässä tää jengi on kovempi ku vaikka Hawks tai Pens viime vuosikymmeneltä.

Respect the greatness, tai sit syrjäyttäkää kuningas. Boltsikin joutu 5 vuotta opetteleen voittamista kompastelemalla playoffeissa - enää ei tartte opetella. Hmv:ksi haukkuminen haiskahtaa mun nenään kateellisten panettelulta :D
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Mitä HMV tarkoittaa? Ja miksi Tampa on sellainen? Mielestäni Tampa o yksi 2010-luvun mielenkiintoisimpia joukkueita isolla J:llä, ja vielä super yksilöt löytyy useammalle pelipaikallekin, ja helvetin komean voittomaalinkin värkkäsivät g5:ssa todella kovassa paikassa.
Minä voin kertoa miksi Tampa on HMV. Siellä ei ole Brad Marchandia, hehe.
Ei vaan onhan tuo ollut hienoa seurata miten sieltä Vinnyn, Richardsin, St.Louisin, Fedotenkon, Kubinan, Boylen, Modinin, Khabibulinin ja tietysti Andreychuckin ajoista on seura noussut uudestaan Stanley Cupiin ja vieläpä dominoimaan monella kaudella.

Nykyjoukkuetta on kyllä hankala sanoa HMV:ksi, jos sielä esim. Kucherov tekee kentällä mitä tahtoo. Stamkosin lämärit ja nykyään mukaan tulleet blokkaamiset, niin aivan huikea joukkue.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse arvostan miten Tampa on onnistunut raivaamaan tietä ja menestymään Floridan lämmössä, eli ei niin perinteisellä lätkämarkkina-alueella. Jääkiekko on maailman hienoin urheilulaji (yleisurheilun ja jalkapallon ohella) ja haluan sen kasvavan ja nousevan aidosti globaaliksi lajiksi. -USA:n "valloittaminen" on ensisijainen askel kohti tätä ja vaikka kolme muuta huippuliigaa (NFL, NBA ja MLB) ovatkin useimmissa osin maata vielä paljon NHL:ää edellä, on Tampan ja myös Coloradon menestys osoitus, että Bettmanin aikana on tehty paljon myös oikein.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nykyjoukkuetta on kyllä hankala sanoa HMV:ksi, jos sielä esim. Kucherov tekee kentällä mitä tahtoo. Stamkosin lämärit ja nykyään mukaan tulleet blokkaamiset, niin aivan huikea joukkue.
Miten niin nykyään? Johan tuo blokkaili ammattimiehen elkein yli vuosikymmen sitten ;)


Kävi kopissa hakemassa häkin loppupeliksi ja tuli vielä viimeisille minuuteille taistelemaan pääsystä finaaleihin. Taisi olla niitä kuuluisia oppriahoja matkalla tuoreimman dynastian kapteeniksi.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ok, kiitos valistuksesta! Täysin samaa mieltä ylläolevista, mielestäni voittava ja viihdyttävä pelitapa yhdistyy tampan pelaamisessa siinä missä avsinkin. Löytyy tiukkaa kollektiivia ja loisteliaita yksilöitä. Mitä pensin tuplaan tulee, niin kyllähän jämnimmät sarjat oli juurikin tampaa ja capsia vastaan (vaikka ottawa laittoikin koville kanssa). Noh, kohta pelataan taas, muutama hassu tunti enää!
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Hmv on varmasti väärä sana, mutta ei kyllä itelle maistu mikään tamba, ei sitten niin yhtään.
Tunteella tässä mennään, ei järjellä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Onnittelut Avsin kannattajille, ei teitä montaa näyttänyt seurantaketjussa olevan, joka oli kyllä varmaan raskainta seurattavaa ikinä kaiken tuon negailun keskellä. :D Ei paremmasta kuitenkaan epäselvyyttä jäänyt, vaikka lähellä oltiin. Vuoden päästä revanssia.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Lämpimät onnittelut Colorado Avalanchelle ja Avs-kannattajille! Kevään paras joukkue voitti ansaitusti mestaruuden. Yleensä silloin kun pelaa katkaisupelissä yhden kevään parhaista otteluistaan, niin silloin joukkue on oikeassa paikassa ytimessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös