Colorado Avalanche (1.) – St. Louis Blues (4.), Honda West 1. kierros

  • 14 865
  • 66

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ottelusarja käynnistyy noin neljän ja puolen tunnin päästä, joten on korkea aika avata sarjalle oma ketjunsa tänne Jatkoajan NHL-palstalle.

Sarjassa pelataan seuraavalla aikataululla (ET eli Suomen ajan saa lisäämällä 7h):

Monday, May 17, 10 p.m.: Blues at Avalanche | NBCSN, SN1, TVAS, ALT, BSMW
Wednesday, May 19, 10:30 p.m.: Blues at Avalanche | CNBC, SN360, TVAS, ALT, BSMW
Friday, May 21, 9:30 p.m.: Avalanche at Blues | USA, SN360, TVAS, BSMW, ALT
Sunday, May 23, TBD: Avalanche at Blues | TBD
*Tuesday, May 25, TBD: Blues at Avalanche | TBD
*Thursday, May 27, TBD: Avalanche at Blues | TBD
*Saturday, May 29, TBD: Blues at Avalanche | TBD
(* if needed)

Luvassa siis lähinnä aamuyön tai varhaisaamun koitoksia.


Colorado Avalanche

Coloradon kausi sujui hieman rikkonaisesti. Alkukaudesta joukkueen iskukykyä verottivat puolustajien loukkaantumiset, ja juuri kun kone saatiin käymään kaikilla sylintereillä, laitettiin koko joukkue koronaprotokollalistalle muutaman pelaajan ilmeisesti myös sairastaessa taudin. Paluun jälkeen ottelut sujuivat hieman yskähdellen, mutta lopulta kaudesta oli palkintona President's Trophy. Tällä palkinnolla ei kuitenkaan ole mitään väliä, kun siirrytään runkosarjasta tosipelien maailmaan.

Vaikka Coloradoa pidetään erittäin hyökkäysorientoituneena joukkueena, on joukkueen kulmakivi ollut vahva puolustus. Maalinteon kanssa on välillä ollut ongelmiakin. Coloradon pakisto on rakennettu modernien kahden suunnan pakkien varaan, jotka eivät ole pulassa omassa päässä eivätkä myöskään kiekon kanssa. Kaiken lukkona häärii loistavan runkosarjan pelannut Grubauer.

Hyökkäyksessä on luotettu ykkösketjun tulivoimaan muiden ketjujen pyrkiessä kiekonhallintaan. Usein alemmissa ketjuissa on muutama pelaaja, jotka ovat todella kuumassa putkessa, jolloin tarvittavaa secondary scoringia on löytynyt. Pudotuspeleihin siirryttäessä täytyy toivoa, että mahdollisimman moni löytäisi parhaan vireensä. Erityisesti pudotuspeleihin hankitun Brandon Saadin pitää vihdoin näyttää kokemustaan myös tulostaululla, ja on-off pelaajien (kuten Burakovsky ja Donskoi) täytyy olla siinä on-asennossa.

Loukkaantuneena ovat vakiopakki Erik Johnson, kakkosmaalivahti Pavel Francouz sekä nelosketjulaiset Matt Calvert ja Logan O'Connor. Ketään heistä ei kannata hengitystään pidätellen takaisin peleille odottaa. Kokoonpanoon onkin nostettu viimeisissä peleissä vakuuttanut debytantti Alex Newhook, jonka avulla nelosketjusta pyritään tekemään kiekollisesti vahvempi. Odotettu kokoonpano:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Andre Burakovsky - Nazem Kadri - Brandon Saad
Valeri Nichushkin - Tyson Jost - Joonas Donskoi
Alex Newhook - Pierre-Edouard Bellemare - J.T. Compher
Carl Söderberg

Devon Toews - Cale Makar
Ryan Graves - Samuel Girard
Patrik Nemeth - Conor Timmins
Jacob MacDonald

Philipp Grubauer
Devan Dubnyk/Jonas Johansson/joku


St. Louis Blues

Kahden vuoden takainen Stanley Cup -mestari lähti tähän runkosarjaan kohtalaisen varmana pudotuspelijenginä vahvojen Vegasin ja Coloradon vanavedessä. Kausi oli kuitenkin vaikea, ja melkein Bluesin pääsyä pleijareihin voi kuvata fraasilla "paras huonoista". Tämän ei kuitenkaan pidä sokaista, sillä Blues on kliseisesti rakennettu playoffseihin ja he jos jotkut tietävät, mitä menestyminen tosipeleissä vaatii. Onhan vanha Avs-pelaaja Ryan O'Reilly jo kertonutkin, että Blues sarjan vie. Erityisesti Coloradon on varottava Bluesin tapaa pyörittää mahdollisimman pitkään hyökkäysalueella ja väsyttää täten vastustajan pelaajia. Omassa päässä väsyminen alkaa kostautua sarjan edetessä. Toisaalta Bluesin hieman hidasjalkaisten pakkien pitää varoa Avsin vastahyökkäyksiä.

Bluesin pakisto on muuttunut paljon. Entinen kapteeni Alex Pietrangelo lähti Vegasiin ja "tilalle" otettiin Bostonista Torey Krug. Krug ja Faulk muodostavatkin kiekollisesti taitavan, mutta hieman hasardiherkän pakkiparin. Varmuutta löytyy taustalta, sillä Colton Parayko on alkukauden loukkaantumishuolien jälkeen palannut pikkuhiljaa tasolleen. Kolmosparista löytyy myös suomalaisosaamista, mikäli Vince Dunn ei pysty pelaamaan.

Hyökkäyksestä löytyy kaiken nähneitä veteraaneja mutta heidän viereen on Bluesin nuorista kasvanut kiekollista vastuunkantoa. Lisäksi Mike Hoffman saattaa tarjota maaleja toisinaan. Paljon on kiinni siitä, millainen Tarasenko jäällä nähdään. Valitettavasti Bluesin paras pistemies David Perron on koronaprotokollalistalla, eikä ainakaan ensimmäisissä peleissä pysty pelaamaan.

Oletettu kokoonpano:

Jaden Schwartz - Ryan O'Reilly - Brayden Schenn
Ivan Barbashev - Tyler Bozak - Vladimir Tarasenko
Mike Hoffman - Robert Thomas - Jordan Kyrou
Kyle Clifford - Zach Sanford - Sammy Blais
David Perron

Torey Krug - Justin Faulk
Marco Scandella - Colton Parayko
Niko Mikkola - Robert Bortuzzo
Vince Dunn

Jordan Binnington
Ville Husso


Colorado ja Blues ovat toisilleen tuttuja, sillä molemmat pelasivat ennen koronaakin samassa divisioonassa. Eiköhän tästä hieno sarja saada. Sana on vapaa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Hyvä että joltain löytyy viitseliäisyyttä avata ketju. Eipä muuta sanottavaa ole ennakkoon kun mielenkiintosta nähdä onko omat havainnot sitten liian pessimistisiä. Coloradolla on ollut aivan täysin ylivoimasia pelejä ja sitte pelejä jossa yllättävän takana on joukkue ollu vaikka ollu rosteri suhtkoht kunnossa. Lisäksi puolustus tosiaan on ollut todella hyvää, mutta paljon on tullu myös noita vahinkotilanteita omiin verrattuna joihinkin hyvän puolustuksen omaaviin jengeihin.

Terveenä on kyllä ollut hienoa peliä. Muutama on off pelaaja voi vaikuttaa paljonkin. Donskoi sai nyt onneksi maalin, mutta sekin vaikuttaa paljon miten lähtee näillä miehillä. Grubaueriin luotan pelin osalta, mutta ei se edelleenkää ole maalivahti jonka kohdalla ei kävis mielessä terveys. Kokonaisuutena voi olla tyytyväisenä lähtötilanteeseen vaikka loukkaantuneita on.

--------

Bluesia pidän parempana kun runkosarja näytti. Olkoot sitte tilastot mitä hyvänsä. Toisaalta Avalanchella alkaa nyt jo olemaan kokemusta sen verran että Blues ei siinä voita. Tai voittaa faktisesti mut ei käytännössä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Paljon kai riippuu siitä, millaisessa kunnossa MacKinnon on (eli onko loukkaantunut vai ei). Vegasia vastaan kauden viimeisessä kohtaamisessa ainakin kaveri oli kuin varjo entisestään. Jos vamma on voitettu, tuskin Coloradoa mikään pysäyttää, mutta jos Mac ei ole sataprosenttisessa kunnossa niin Bluesilla lienee mahdollisuutensa.

Harmi, että Bowen Byram on loukkilistalla. Hänen peliään oli mukava katsella kauden alkupuolella ainakin. Mutta aika huikea hyökkäyskolmikko Coloradolla on noissa Makarissa, Girardissa ja Toewsissa...ai mutta nehän olikin puolustajia. Anyways, let's go Avs!
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Sori off-topic, mutta ei kai faktisesti tarkoita "teoreettisesti"? Eikö "faktinen" ja "käytäntö" ole aika lailla sama juttu?
Heh, arvasin et joku tarttuu. Tarkotin siis sitä että Blues on faktapohjalta kokeneempi, koska ameriikan tapaan ovat pelanneet finaalissa. Playoff-pelejä en ole laskenut.
 
Coloradon loukkaantuneiden listalle voisi lisätä myös Bowen Byramin. Siitä voidaan toki keskustella, että olisiko terveenä ollessaan pelaavassa kuusikossa, mutta on sekä varsin kiinnostava pelaaja että varsin mahdollisesti pelaavassa kokoonpanossa tässä playoffien aikana, kun puolustajat X ja Y ovat syystä Z sivussa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Runkosarjamoodi jäänyt päälle molemmilla. Floridan paikallisen jälkeen tämä oli ihan liigaläpsyttelyä. Binnington nyt kiehui, mutta niinhän se tekee runkosarjassakin. Kapteenille Gordie Howe ja ansaittu ykköstähti. Ei se Schenn mitään teurastusta Mikkoon hakenut, mutta näyttihän se pahalta live-kuvan kulmasta. Ja sitten Gabe haki tanssiin. Top line oli muutenkin liekeissä heti alusta. Eikä tuota Makarin viivatyöskentelyä voi olla ihailematta. Mikolla täydet saumat 2+2:een, mutta suti tyhjästä ohi ja tokan Binnington ryösti patjallaan. Oudon vaisu oli Blues tällä kertaa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Itselleni jäi tästä matsista mieleen, että Avsin saatua koneet käyntiin jossain avauskympin paikkeilla ei Bluesilla oikein ollut jakoja. Landyn reaktio Schennin polvitaklaukseen sytytti jengin. Pelin virtaus oli paikoin täydellisesti Avsin hallussa ja Blues ei saanut juuri mitään aikaan muutamaa parempaa jaksoa ja yksittäisiä pistohyökkäyksiä lukuunottamatta. Yhdestä näistä toki tasoitusmaali. Ilman Binningtonin hyviä otteita numerot olisivat olleet erilaiset, mutta toisaalta Avsin pelaajien pitää olla jatkossa terävämpiä viimeistelyssä. Blues yritti hakea fyysistä yliotetta läpi koko pelin, korostuneesti ehkä toisessa erässä, mutta ilman tulosta. Tämän vuoden Avalanche on kyllä parempi joukkue tässäkin mielessä, ei hevillä hetkauteta.

Hyvää hokia oli, mutta kieltämättä ei niin kova intensiteetti kuin muutamassa muussa parissa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ai saatana mitä kauden päätöstä Schenn tässä haki Rantaselle. Sietäisi saada toisenkin kerran turpaan.
Oli tyhmä niitti, mutta tuskin tarkoituksellinen polvitaklaus. Kyllä Ranekin aika oudosti leikkasi taaksepäin ja suoraan vauhdissa olevan Schennin eteen. Jäähyn olisi Schenn ansainnut, samoin turpaanvedon Landeskogilta. Mutta se siitä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Aika helpolla pääsi Avs. Luulin, että Blues olisi ollut fyysisempi heti alusta, mutta koko joukkue jäi jotenkin piippuun. Landeskog ei omien sanojensa mukaan pitänyt Schennin taklausta Mikkoon kovin likaisena, mutta päätti hetken olevan hyvä katsomon ja pelaajien herättelyyn ja päätti mättää Schenniä kuonoon. Tulos oli toivottu, sillä ainakin ykkösviisikko oli pelissä aika pitelemätön. Landylle Gordie Howe hat trick ja ansaittu ykköstähti. Näin toimii kapteeni!

Binner on kyllä hilpeä: ensin suli ja sitten lopussa kiukku tuli :D
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Bluesilla on koronatestien kanssa tullut epäselvyyksiä ja siellä selvitellään asiaa. Saa nähdä millaisella rosterilla joutuvat pelaamaan illan ottelun, jos sitä ei siirretä. Aamujäiltä ainakin Binnington, Tarasenko ja Schwartz ovat olleet poissa. Lisäksi Perron on ennestään ollut koronoprotokollassa lähes viikon jo.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Bluesilla on koronatestien kanssa tullut epäselvyyksiä ja siellä selvitellään asiaa. Saa nähdä millaisella rosterilla joutuvat pelaamaan illan ottelun, jos sitä ei siirretä. Aamujäiltä ainakin Binnington, Tarasenko ja Schwartz ovat olleet poissa. Lisäksi Perron on ennestään ollut koronoprotokollassa lähes viikon jo.
Saisikohan Husso mahdollisuuden avata pleijarinsa?
 

Ferris

Jäsen

Bluesilla on koronatestien kanssa tullut epäselvyyksiä ja siellä selvitellään asiaa. Saa nähdä millaisella rosterilla joutuvat pelaamaan illan ottelun, jos sitä ei siirretä. Aamujäiltä ainakin Binnington, Tarasenko ja Schwartz ovat olleet poissa. Lisäksi Perron on ennestään ollut koronoprotokollassa lähes viikon jo.




Ja vielä virallinenkin ilmoitus:



 
Coloradon loukkaantuneiden listalle voisi lisätä myös Bowen Byramin. Siitä voidaan toki keskustella, että olisiko terveenä ollessaan pelaavassa kuusikossa, mutta on sekä varsin kiinnostava pelaaja että varsin mahdollisesti pelaavassa kokoonpanossa tässä playoffien aikana, kun puolustajat X ja Y ovat syystä Z sivussa.

Byram ei ole enää loukkaantunut, mutta kokoonpanoon ei ole valittu.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tyylikkäästi Colorado hoiti nämä kotiottelunsa ja otti 2-0 johdon sarjassa. Kunpa Vegas osaisi hoitaa oman tonttinsa yhtä hienosti.

Kadrin voisi sitten jättää pois kokoonpanosta tulevissa otteluissa suosiolla, tuli sitten penalttia tai ei, kaverin historian tuntien. Olipa ilkeä isku suoraan päähän.

Miksei Mikko tee enää maaleja? Viimeisestä maalista on aikaa jo lähes kaksi viikkoa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Tyylikkäästi Colorado hoiti nämä kotiottelunsa ja otti 2-0 johdon sarjassa. Kunpa Vegas osaisi hoitaa oman tonttinsa yhtä hienosti.

Kadrin voisi sitten jättää pois kokoonpanosta tulevissa otteluissa suosiolla, tuli sitten penalttia tai ei, kaverin historian tuntien. Olipa ilkeä isku suoraan päähän.

Miksei Mikko tee enää maaleja? Viimeisestä maalista on aikaa jo lähes kaksi viikkoa.
Aika kaukana tyylikkäästä oli tämä toinen peli kyllä. Avs lopetti pelaamisen täysin 30 minuutin kohdalla 3-0 tilanteessa, ja sitten päälle vielä tuo Kadrin hölmöily.

Noh, hyvät jengit ottavat myös rumia voittoja. Ei varmaan St.Louisia ihan hirveästi lohduta tämä lopun tsemppi kun jäi luu käteen.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itsekin katselin ottelun kolmannen erän ja täytyy sanoa, että aivan turhaa päästivät Bluesin iholle. Viime Stars-sarja muistaen ei kannattaisi puhallella kovinkaan paljoa tai alkaa omissa soida. Uskonpa, että joukkue handlaa tämän asian kolmannessa pelissä ja jos Blues sen vie, niin syy ei ole se ettei kentällä olisi annettu kaikkea.

MacKinnon on kyllä kova äijä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Aika kaukana tyylikkäästä oli tämä toinen peli kyllä. Avs lopetti pelaamisen täysin 30 minuutin kohdalla 3-0 tilanteessa, ja sitten päälle vielä tuo Kadrin hölmöily.

Noh, hyvät jengit ottavat myös rumia voittoja. Ei varmaan St.Louisia ihan hirveästi lohduta tämä lopun tsemppi kun jäi luu käteen.





Ruma voitto kyllä ja joukkuekin sen selvästi ymmärsi, että ei todellakaan näin jatkossa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Bluesissa porataan. Angry Blues say Kadri deserves ban for Faulk hit

Erityisesti ihmetyttää tuo väite Jostyn kyynärpäästä Bortuzzon naamaan. Jost on n 20cm lyhyempi, joten oliko Bortuzzo rähmällään tuossa tilanteessa? Sitä paitsi Bortuzzo on itse sen luokan poikittaisella hakkaava jämäpakki, että ei sureta pätkääkään hänen kohtalonsa. Hyvä vaan, jos pysyy poissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös