Mainos

College Football kausi 2011

  • 6 138
  • 39

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taas on turhat kuukaudet lusittu, ja NCAA-kausi ovella. Off-seasonin suurimmat uutiset ovat olleet Ohio Staten ja Miami U:n skandaalit. Molemmista proggiksista on löytynyt laajamittaista pelaajien voitelua. OSU:n pyhimyksenä pidetty valmentaja Tressel joutui eroamaan kun selvisi että hän oli tietoinen pelaajiensa rikkomuksista, mutta päätti yrittää taktiikkaa "ollaan hiljaa, saadaan kalaa". Useat OSU:n pelaajat olivat mm. vaihtaneet pelipaitoja ja muuta memorabiliaa ilmaisiin tatuointeihin ja huumeisiin. Lisäksi löytyi epämääräisiä autokauppoja joissa pelaajat olivat saaneet hienoja pirssejä ilmaiseksi tai pilkkahintaan. Joitain joukkueen runkopelaajia on kauden alussa viiden ottelun pelikiellossa, ja mahdollisesti lisää sanktioita on tulossa. Joukkueen QB Terrell Pryor jätti joukkueen kohun keskellä ja onnistui luikertelemaan NFL:n supplementary Draftiin.

Miami U:n kohdalla taas kyse on boosterista joka päätti avautua Yahoo:lle vuosia kestäneestä pelaajien kestittämisestä. Tässä hässäkässä on kaikkea mitä voi toivoa, muun muassa stripparille maksettu abortti. Koko show luettavissa täältä.

Näiden lisäksi myös seuraamani Tar Heels on yhä keskellä NCAA:n tutkimusta. Joukkueesta pistettiin jo viime vuonna pihalle apuvalmentaja John Blake, joka oli ohjannut pelaajia tietylle agentille ym. Tuon lisäksi myös huippupelaajia oli hyllyllä koko kauden (mm. Marvin Austin ja Robert Quinn, jotka varattiin ajoissa NFL:ään). Yllättäen sitten kauden alla pistettiin lekan alle myös päävalmentaja Butch Davis, ja sitä myöten taitaa tämäkin kausi olla jo paketissa. Odotellaan vielä NCAA:n tuomioita jotta tiedetään montako vuotta ohjelma on romuna.

Lisäksi mainittakoon vielä Floridan tuuletus valmennusosastolla. Floridan päävalmentajaksi Urban Meyerin tilalle saapui Texasin DC Will Muschamps. Hän hankki avukseen mm. OC:ksi Charlie Weisin NFL:stä. Päävalmentaja-kaappaus pisti uusiksi myös itseäni kiinnostavan Texasin valmentajakuviot, ja sielläkin on uutta miestä lähes joka osastolla. Ehkä ihan hyvä asia, kun vielä toissakaudella mestaruudesta pelannut joukkue romahti 5-7 rekordiin viime vuonna.

Tämän kauden suurimmat ennakkosuosikit:
#1 Oklahoma
#2 Alabama
#3 Oregon

Kuumimmat ennakkosuosikit Heisman-kisaan:
#1 Andrew Luck -QB Stanford
#2 Landry Jones - QB Oklahoma
#3 LaMichael James - RB Oregon
#4 Trent Richardson - RB Alabama
#5 Kellen Moore - QB Boise State
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos avauksesta OneBigRed. Floridan osalta tulossa ehkä viime kauttakin heikompi esitys joten kommentoimiseni voi jäädä edelliskausiakin ala-arvoisemmaksi ja vähäisemmäksi. Urban Meyerhan kai loppujen lopuksi luopui terveyssyistä tai jotain sellaista? Ja uudella koutsilla Muschampsilla on kytköksiä eri suuntiin, oliko Auburniin, Georgiaan ja LSU:hun Texasin lisäksi, joo, wikipedia varmistaa. Jaa, en tiennytkään että kaveri varttui Gainesvillessa. Kotiinpaluu siis kyseessä.

Noista Miamin hommista kuulin. Aika uskomatonta. Ei kavereille sitten yhtään tule mieleen, että ehkä tällainen homma ei ole ihan sallittua ja hyvää koko ohjelman kannalta. No ei kai sitten, 20-vuotiaana näköjään paljon muuta ajattele kuin lystinpitoa.

Eikös tullut jotain noita uusia divisioonajakoja jo täksi kaudeksi? Mielenkiintoista nähdä mitä niistä tulee. Joku sanoi/jossain sanottiin, että SEC rulaa seuraavat kymmenen vuotta. Valitettavasti se vaan ei ole Florida, ainakaan aluksi.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Noista Miamin hommista kuulin. Aika uskomatonta. Ei kavereille sitten yhtään tule mieleen, että ehkä tällainen homma ei ole ihan sallittua ja hyvää koko ohjelman kannalta. No ei kai sitten, 20-vuotiaana näköjään paljon muuta ajattele kuin lystinpitoa.

Eipä tämä nyt sinänsä ihmetytä kun katselee että kavereilla on aina prameat jutut ja hitosti tatskoja jo tullessaan NFL:ään. Se miten laajaa toiminta Miamissa oli tietysti vähän ihmetyttää mutta veikkaisin että suurin osa ns. isoista ohjelmista voitelee pelaajia jollain tavoin. Tietysti kaikki toitottavat amerikkalaiseen tyyliin että ovat puhtaita ja tuomitsevat ne jotka jäävät kiinni. :)
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
OneBigRedilta tosiaan hyvä avaus. Siinä oli selkeästi ja helppolukuisesti tiivistetty koko offseason ja lähtökohdat uuteen kauteen. Kiitokset siitä.

Itse aion jälleen seurata NCAA-kautta pitkälti yksilöiden kannalta, eli kiinnostaa nähdä ne tulevat NFL-tähdet. Sinänsä ei kiinnosta juurikaan, että mikä koulu voittaa National Championshipin. USC:ta tulee varmasti taas seurattua vähän tarkemmin kuin muita joukkueita, mutta ei siellä tänä vuonna taida olla kunnon huippuyksilöitä, joten saa nähdä kuinka tarkkaan jaksaa seurata. QB Barkley ja WR Woods ovat Trojansin tähtipelaajat.

Käsittääkseni South Carolinalla on aika kova jengi kasassa? Siellä oli joku viime kauden sensaatio-RB ja sitten oli joku hyvä nuori WR? Ja sitten viime high school classin prize recruit DE Clowney valitsi Gamecockit niin ikään, joten jos ei vielä tällä kaudella "se toinen" USC ole suursuosikkeja, niin viimeistään parin vuoden päästä. Eikös vanha herra Visiirilippis ole vielä South Carolinan päävalmentaja?

Floridassa on tosiaan viimeistään nyt ihan uudet kuviot kun Tebow-Meyerin pyhä kaksinaisuus on kokonaan nyt muisto vain. Muschampsista on jäänyt ihan hyvä kuva itselleni, mutta ei mitään tietoa miten onnistuu HC:na. Texasissa niin ikään tapahtunut muutoksia, Mack Brown kuitenkin edelleen jatkaa. Ei oikeastaan mitään käsitystä millainen jengi Longhornseilla on, mutta ei varmaan huonommin voi mennä kuin viime vuonna? Näinköhän Garrett Gilbert saa jatkaa ykkös-QB:na? Kovasti kaveria hehkutettiin high schoolista tullessa (toisaalta ketäpä näistä QB:sta ei olisi hehkutettu), mutta ilmeisesti eka kausi starterina ei mennyt ihan nappiin. Jotain juttua luin SI.comista, että Texasilla on freshman RB nimeltä Malcolm Brown, jolla oli ihan kivannäköinen high school highlight reel. Mutta tähän pätee sama toteamus kuin tohon QB-juttuun, eli kukapa näistä isojen koulujen sisääntulevista freshmaneista ei olisi ollut high school stara.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä Espn American tv-lähetyksiä viikolta 1. ESPNPlayer ei näköjään vieläkään osaa sanoa omia lähetyksiään edes viikon päähän, siellä näkyy vasta yksi peli torstaille. Sen verran hyvä kattaus on kyllä Americallakin etten vielä tälle viikolle aio Playeria hankkia.

Mielenkiintoisimmat pelit taitaa olla Oregon @ LSU ja Boise State @ Georgia, joka valitettavasti ei tule suorana. Epäilen että peli tullaan spoilaamaan muissa lähetyksissä.

Molemmilla näistä otteluista on merkitystä NCG:n kannalta. LSU on tosin melko rampa kun QB kavereineen päätti osallistua pahoinpitelyyn baarin edustalla, ja ovat ainakin tutkinnan ajan ulkona joukkueesta.

Boise State ei ole (ikinä?) voittanut SEC-joukkuetta, ja tämä peli on käytännössä kotipeli Georgialle koska se pelataan Atlantassa. Boisen mahdollisuus NCG:hen loppuu jo tähän jos se ei onnistu Georgiaa voittamaan.

Lauantai:
3 Sep - 13:30 College Football - TCU at Baylor (nauhoitus perjantailta)
3 Sep - 19:00 College Football - Akron at Ohio St (Live)
3 Sep - 22:30 College Football - Minnesota at USC (Live)

4 Sep - 03:00 College Football - Oregon at LSU (Live)

Sunnuntai:
4 Sep - 06:30 College Football - Colorado at Hawai'i (Live? alkaa kyllä schedulen mukaan mielestäni jo 5:15)
4 Sep - 09:00 College Football - Utah St at Auburn
4 Sep - 11:30 College Football - Western Michigan at Michigan
4 Sep - 14:00 College Football - Boise State at Georgia
4 Sep - 23:00 College Football - Marshall at West Virginia (Live)

Maanantai:
6 Sep - 03:00 College Football - Miami (FL) at Maryland (Live)
 

Rocco

Jäsen
Eikös tullut jotain noita uusia divisioonajakoja jo täksi kaudeksi? Mielenkiintoista nähdä mitä niistä tulee. Joku sanoi/jossain sanottiin, että SEC rulaa seuraavat kymmenen vuotta. Valitettavasti se vaan ei ole Florida, ainakaan aluksi.
Pac-10 muuttui 12 joukkueen divisioonaksi. Utah ja Colorado muuttivat uuteen osoitteeseen, ja nyt siellä länsirannikolla on kaksi kuuden joukkueen lohkoa, ja uusi nimi: Pac-12.

Pohjoislohkossa pelaavat:

Washington
Washington State
Oregon
Oregon State
California *
Stanford *

Etelälohkossa pelaavat:

USC *
UCLA *
Arizona
Arizona State
Colorado
Utah

Viisi matsia siis lohkon sisällä, sitten eri lohkoissa olevat Kalifornian joukkueet pelaavat toisiaan vastaan vuosittain. Lisäksi pelataan joka vuosi kahta toisen lohkon joukkuetta vastaan, ja ne vaihtelee vuosittain.

Big Ten muuttui yhdentoista joukkueen konferenssista kahdentoista joukkueen, ja niin ikään kahden kuuden joukkueen lohkon konferenssiksi. Nebraska siirtyi Big-12:sta itään.

Legends-lohkossa pelaavat:

Minnesota
Michigan
Michigan State
Iowa
Nebraska
Northwestern

Leaders-lohkossa pelaavat:

Wisconsin
Ohio State
Indiana
Purdue
Penn State
llinois

Lohkoissa on monia ikivanhoja kiistakumppaneita, ja lisäksi on vuotuinen rivalry game toisen lohkon yhtä joukkuetta vastaan. Otteluparit ovat Minnesota-Wisconsin, Michigan-Ohio State, Northwestern-Illinois, Nebraska-Penn State, Iowa-Purdue ja Michigan State-Indiana.

Lisäksi noissa pienemmissä konferensseissa oli liikehdintää. Boise State vaihtoi Mountain West:iin, ja vuoden kuluttua sinne siirtyy myös Hawaii, Nevada ja Fresno State. Brigham Young siirtyi Independent-joukkueeksi. Vuoden päästä myös TCU siirtyy Big East:iin.

Moni edellämainituista siirtyi tai siirtyy pois Western Athletic Conferencesta, mutta paikkaajia tulee alemmilta sarjatasoilta. Vuoden päästä University of Denver, Seattle University, Univ. of Texas at Arlington, Univ. of Texas at San Antonio sekä Texas State University nostavat 1A-tason joukkuemäärän 120:stä 125:een.

Tässä nämä taisi kaikki ollakin...?

Eli lyhyesti: Voittajat olivat Pac-12 ja Big Ten. Häviäjä ehdottomasti Big-12, ja myös pahasti WAC.

Ja täytyy olla aika tyytyväinen, ettei Pac-10 onnistunut superkonferenssissaan. Siihen olisi haalittu vielä mukaan Texas, Texas Tech, Oklahoma ja Oklahoma State... Texas A&M:ää haviteltiin SEC:iin. Big-12 tosin koitti kosiskella Coloradon ja Nebraskan paikkaajiksi Arkansasia ja Houstonia.
 
Viimeksi muokattu:

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Texas A&M:ää haviteltiin SEC:iin.

Ja ensi vuonna ne taitaa siellä pelata. Ainakin päättivät jo erota Big 12:sta. Syynä käsittääkseni se, että iso paha Texas kiusaa ja perusti oman tv-networkin. SEC varmaan ilmoittaa lähiaikoina päätöksestään. Vähän elättelen toiveita että SEC-joukkueet äänestäisivät laajentumista vastaan, ja A&M jäisi rannalle soittelemaan ja kyselemään pelipaikkaa jostain C-USA:sta.
 
Varmaankin yksi urheilumaailman monimutkaisimpia juttuja saada jotain tolkkua näin ulkopuoliselle, on tämä USA:n college footballin systeemi. Sen tehnee vaikeaksi se, että joukkueita on paljon ja pelejä suhteessa joukkueiden määrään vähän. Ja näistä vähistä peleistä yritetään selvittää kansallinen mestari ja muita menestyjiä tai jotain?

Yritän tässä saada jotain tolkkua, toivottavasti joku tietävämpi osaa tarkentaa, kiitos!

1. College footballin "pääsarjatason" muodostaa Division 1 football bowl subdivision ja Division 1 football championship division. Niissä on parisenkymmentä konferenssia, joiden sisällä joukkueet pelaavat vuosittain osin samoja ja osin harvemmin kohdattavia vastustajia vastaan n. 12-14 peliä kaudessa. Lisäksi on muutama "itsenäinen" college (tunnetuimpana Notre dame), jotka pelaavat myös otteluita tällä tasolla. Tämän tason joukkueet ovat niitä, joiden pelejä esitetään ESPN Americalla ja jotka pääsevät kauden päätteeksi Bowl-otteluihin.

2. Bowl-otteluita on paljon. Ilmeisesti merkittävimmät ovat Rose, Fiesta, Sugar ja Orange bowlit. Näiden lisäksi on vissiin ainakin parikymmentä muuta? Kaikki eivät näihin pääse, joten edes johonkin pääseminen on kai osallistujien mielestä menestystä eikä jotain "ronssiottelua"?

No joka tapauksessa pelit ovat viihdyttäviä, usein kai jopa viihdyttävämpiä ja riskeeraavampia kuin NFL-pelit.
 

Rocco

Jäsen
Ylimmän sarjatason 1A:n muodostaa 120 joukkuetta, ja joukkuemäärä tuntuu vain lisääntyvän vuosi vuodelta. Vuoden kuluttua mukana on jo 125 joukkuetta. Kaikkiaan tasoja on muistaakseni viisi, ja yhteensä yliopistojoukkueita on noin tuhat.

Nämä joukkueet on jaettu useisiin eri konferensseihin, jotka on suurpiirteisesti huitaistu sinnepäin maantieteellisesti. Osa on tasoltaan kovempia, osa heikompia. Kalifornian seitsemän joukkuetta taitaa edustaa kolmea eri konferenssia, Texasin kymmenestä joukkueesta taitaa olla edustusta kai viidessä eri konferenssissa. Eli hajontaa on.

Joukkuemäärällisesti isoimmissa konferensseissa eli 12 tai enemmän joukkueita sisältävässä pelataan kahdessa lohkossa, 11 tai alle olevissa yhdessä lohkossa. Nämä yhden lohkon konferenssit pelaavat kerran kaudessa kaikkia oman konferenssin joukkueita vastaan, ja sitten loput kauden ottelut toisten konferenssien jollakin tavalla valittuja vastustajia vastaan.

Kahden lohkon joukkueet taas kerran oman lohkon joukkueita vastaan, lisäksi kiertävällä systeemillä joka toinen vuosi toisen lohkon joukkueita vastaan. Lisäksi voidaan sopia tällaisia "rivalry game" -tyylisiä vakiintuneita ottelupareja, kuten nyt on parissa konferenssissa alkavalla kaudella sovittu. Loput ottelut taas valitaan jollakin tavalla toisesta konferenssista. Lisäksi nämä kahden lohkon konferenssit ratkaisevat oman mestarinsa konferenssin mestaruusottelulla, joka usein pelataan neutraalilla maaperällä, ja ottelussa kohtaa molempien lohkojen ykköset.

BCS on sitten isoimpien konferenssien muodostama "liitto", ja se takaa että näiden isojen konferenssien voittajat pääsevat automaattisesti osallistumaan tiettyihin suuriin bowl-otteluihin.

Nämä suuret konferenssit ovat SEC, ACC, Big 10, Big-12, Pac-12 ja Big East. Siksi arvata saattaa, että näissä konferensseissa pelaa lähes kaikki maan kovimmat joukkueet.

Mountain West, Sun Belt, MAC, C-USA ja WAC ovat sitten nämä pienet konferenssit.

Mestaruusotteluun menee automaattisesti runkosarjarankingin 1. ja 2, riippumatta missä konferenssissa joukkueet pelaavat.

Rose Bowl, Orange Bowl, Sugar Bowl ja Fiesta Bowl ovat neljä muuta suurta ottelua. Näihin otteluihin on joillakin konferensseilla tiettyjä sidoksia, eli jonkun konferenssin voittajalla on automaattinen pääsy tiettyyn bowliin, ellei se ole mukana mestaruusottelussa. Näiden isojen konferenssien ulkopuolelta pääsee periaatteessa mihin tahansa isoon bowliin, mutta se vaatii käytännössä aina tappiotonta runkosarjaa pienemmässä konferenssissa. Yleensä joukkueet menee näin:

Rose Bowl: Pac-12 mestari vs. Big Ten mestari.
Orange Bowl: ACC mestari vs. ???
Cotton Bowl: SEC mestari vs. ???
Fiesta Bowl: Big 12 mestari vs. ???
Big Eastin mestari pääsee sitten johonkin noista kolmesta vapaasta paikasta. Sille ei ole omaa kiinnitystä mihinkään tiettyyn otteluun, kunhan se johonkin pääsee. Näihin voi tulla tottakai muutoksia sen mukaan ketkä kaksi pelaavat mestaruusottelussa. Jos Pac-12 tai Big Ten mestari pelaa loppuottelussa, sinne otetaan sitten pienten konferenssien paras joukkue, kuten viime kaudella TCU.

Notre Dame on huippukova koulu, ja vaikka se on riippumaton konferensseista, se pääsee mukaan automaattisesti isoon bowliin, jos sen ranking on kauden päätteksi vähintään kahdeksas. Pienistä konferensseista pääsee paras joukkue mukaan jos on rankingissa vänintään 12. tai on paremmin kuin heikoin ison konferenssin mestari ja samalla ollen vähintään 16. Tällä säännöllä pääsee mukaan vain paras pienten konferenssien mestari, mutta toiseksi paraskin voi tulla valituksi ns. villillä kortilla, "at large". Yhdestäkään konferenssista ei kuitenkaan juuri koskaan voi tulla kahta joukkuetta enempää näihin viiteen suureen otteluun. Sekavaa? Kyllä.

No, kun nämä automaattiset paikat on jaettu, kauden top-14 joukkueista, joilla on kuitenkin oltava vähintään 9 voittoa yhdestätoista ottelusta, valitaan osallistujat puuttuville paikoille. Jos näitäkään ei ole riittävästi, sitten valitaan joukkueet kaikista konferensseista, ja joukkueella on vähintään 9 voittoa. Tämäkin menee jo aika sekavaksi, mutta sekavaa se onkin.

Bowl-otteluita pelataan kauden päätteeksi aika monta, olisiko jotakin yli 40 matsia kuitenkin. Tappiollisella kaudella näihin ei pääse, eli pitää olla vähintään kuusi voittoa että yhden lisäottelun kaudelle saa.

Joukkueet rankataan puhtaasti rankingilla, vähän samaan tapaan kuin perinteisessä soccerissa on maajoukkueetkin rankattu. Rankkaukseen vaikuttaa voitot, konferenssin taso, kohdattujen vastustajien taso yms. tällaiset asiat. Tappioton kausi jossakin surkeassa C-USA:ssa tai WAC:issa ei takaa vielä mitään, vaan kahdella tappiolla jossakin Big Tenissä tai SEC:ssä ajetaan auttamatta ohi. Mitään pudotuspelejä ei ole, vaan kauden jälkeen mennään bowl-otteluun, ja se on sitten siinä.
 
Myös Eurosport 2 esittää hieman college footballia. Ainakin näin vielä US openin ollessa käynnissä, tulevat lähetykset su-aamuina. Big tenin otteluita taitavat esittää.

Taitaa olla viisainta ottaa kukin seurattava ottelu siinä ja nyt ja olla vaivaamatta päätä sen enempää millään loppusijoituksilla... :D
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös Eurosport 2 esittää hieman college footballia. Ainakin näin vielä US openin ollessa käynnissä, tulevat lähetykset su-aamuina. Big tenin otteluita taitavat esittää.

Eurosportilla taitaa olla yhä oikeudet Notre Damen kotiotteluihin (USA:ssa oikeudet NBC:llä). Tuosta Big Tenistä en tiedä, koska oikeudet ovat ESPN:n/ABC:n hallussa. Sinänsä hyvä että ND:tä näyttävät, koska niitä pelejä ei ESPN Americalta tai ESPNPlayerista näe.
 
Eurosportilla taitaa olla yhä oikeudet Notre Damen kotiotteluihin (USA:ssa oikeudet NBC:llä). Tuosta Big Tenistä en tiedä, koska oikeudet ovat ESPN:n/ABC:n hallussa. Sinänsä hyvä että ND:tä näyttävät, koska niitä pelejä ei ESPN Americalta tai ESPNPlayerista näe.

No Telkun ohjelmatiedoissa lukee Eurosport 2:lle SU 4.9.:

09.00
Amerikkalainen jalkapallo: NCAA Big Ten Conference, Penn State - Indiana, USA

Ja SU 11.9.:

12.00
Amerikkalainen jalkapallo: NCAA Big Ten Conference, Ohio State - Toledo, USA
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ovat näköjään sitten hankkineet BigTen Networkin lähetysoikeudet. BTN:llä on ns. second tier rights BigTen joukkueiden kotipeleihin (eli ESPN päättää ensin mitkä pelit se näyttää kanavillaan, ja lopuista valitsee BTN).
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nuo Eurosportin lähetykset ovat siinä mielessä aika ärsyttäviä että niihin tuotetaan Eurosportin oma selostus Englanniksi. En oikein ymmärrä miksi eivät käytä alkuperäistä selostusta jos kuitenkin Englanniksi selostavat. Eihän tuo selostaja mikään ihan susi ole mutta silti alkuperäinen selostus olisi selvästi parempi, jotenkin pelin äänetkin ovat olleet hieman ihmeelliset kun olen sattunut noita katsomaan, kuuluneet hyvin vaimeina.
 
Viimeksi muokattu:

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
TCU@Baylor oli huikea avaus kaudelle, todellista hyökkäyksen juhlaa molemmin puolin. Baylor lopulta katkaisi TCU:n huikean tappiottoman putken todellisessa trillerissä.

Huikeaa settiä, tätä on taas tarjolla tuutin täydeltä! NAM!
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
TCU@Baylor oli huikea avaus kaudelle, todellista hyökkäyksen juhlaa molemmin puolin. Baylor lopulta katkaisi TCU:n huikean tappiottoman putken todellisessa trillerissä.

Huikeaa settiä, tätä on taas tarjolla tuutin täydeltä! NAM!

Huikea peli, katsoin ESPN:ltä koosteen. Tänään monta hyvää peliä. nyt menossa Ohio st. vs Akron. Hyvä jäähdyttelypeli ennen Floridan matsia. Ei tosiaan tarvitse tänään lähteä keskustan baareihin, kun on tulossa sellaiset matsit kuin LSU vs. Oregon ja Boise st. vs. Georgia + jääkaappi täynnä lonkeroa:)
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
TCU@Baylor oli huikea avaus kaudelle, todellista hyökkäyksen juhlaa molemmin puolin. Baylor lopulta katkaisi TCU:n huikean tappiottoman putken todellisessa trillerissä.

Huikeaa settiä, tätä on taas tarjolla tuutin täydeltä! NAM!

Katsoin myös tuon ottelun koosteen. Ja kyllä... melkoinen peli oli. Tuosta matsista löytyy se yliopistofutiksen suola, nimittäin mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeisen neljänneksen kello on nollassa.

Baylor johti kolmen pelatun neljänneksen jälkeen lupaavantuntuisesti 47-23. Mutta niinpä vain sai TCU heti neljännen alkuun td:n ja valitsivatkin lisäpistepotkun sijaan kahden pisteen yrityksen, joka tuotti tulosta. Baylorin sujuvasta pelistä ei ollut jälkeäkään vikalla neljänneksellä vaan virheitä virheiden perään tuli ja miltei paniikin puolelle olivat jo menossa. Niin, reilu nelisen minuuttia ennen loppua ottelun tilanne olikin kääntynyt päälaelleen ja TCU johti peliä 48-47. Ilmeisesti takaa-ajo oli sitten Baylorin pelastus, sillä loppuhetkien onnistuneet hyökkäykset toivat (vaikkeivat ihan td:tä) tuloksena potkumaalin. Ottelun lopputulos oli Vaahteraliigamainen 50-48. Mikä kertoo hyökkäyksen juhlasta ja kumpaisellekin joukkueelle riittää jobia puolustuksensa tilkkimisessä. Toisaalta taas... pelipaikan läkähdyttävä miltei 40 asteen lämpötila varmasti vaikutti pelin tasoon. On nostettava hattua TCU:n pelinrakentajalle Pachallille siitä, että vaikka jalat kramppasivat pelin edetessä oikein kunnolla, niin hyvin hän selvisi pelin loppuun asti.
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
vaihto Auburn - Utah st. peliin. Tuleeko Auburnista historian ensimmäinen koulu, joka häviää edellisen vuoden mestarina seuraavan kauden avausottelun. Hyvältä näyttää, Utah st.:n hyökkäyksen linja vie Auburnin puolustuksen linjaa...
 

Rocco

Jäsen
Eka viikko takana, eikä yllätyksiltä säästytty. Pari todella harvinaista kärkirankattujen kohtaamista nähtiin jo ekalla viikolla, helmenä tottakai Boise Staten vierailu Georgian luona, unohtamatta LSU:n ja Oregonin kohtaamista Cowboys Stadiumilla Teksasissa.

Auburn oli todella tiukoilla Utah Staten kanssa. Vasta parilla viimeisellä minuutilla hallitseva mestari Auburn pääsi niskan päälle, ja voittopisteet alustettiin onnistuneen onside-potkun avulla. Auburnin loppuohjelma on todella, siis todella vaikea, ja ei liene vaikeaa veikata ettei Auburn tule tällä kaudella menestymään kovinkaan hyvin.

Baylor ja TCU pistivät pystyyn todellisen pistetehtailun, ja selkeä altavastaaja Baylor ottelun vei. TCU:n puolustus oli viime kaudella todella kova, mutta nyt ei avaimia löytynyt Baylorin pysäyttämiseen. Teksasin joukkueiden kohtaamiset ovat aina todella fyysisiä, ja voitto voi usein mennä kummalle tahansa. Nyt ihan Big-12 -konferenssin uskottavuuden takia oli hyvä, että Baylor, konferenssin "heittopussi" otti voiton viime kauden komeetalta.

LSU:n puolustus oli todella kovassa vireessä kun viime kauden finalisti Oregon kaatui. Oregon itse kyllä hölmöili pallonmenetyksillään, mutta pari loukkaantumista avainmiehille vaikutti tilanteeseen. LSU pystyi panostamaan juoksupuolustukseen, kun erittäin kova takakenttä pystyi periaatteessa kolmella takamiehellä puolustamaan laitahyökkääjät pois. Voitto siis ansaitusti LSU:lle.

Notre Dame otti ja hävisi South Floridalle. Notre Dame on yllättävän usein hävinnyt kauden avausottelunsa, ja se on monesti ollut suunnannäyttäjä koko kaudella. Tässäkin rankattu vastustaja taipui selkeästi heikommalle vastustajalleen.

Boise State oli odotetun vahva. Sitä syytetään suotta onnekkaaksi joukkueeksi, mutta lähes aina Boise State voittaa toiset rankatut vastustajansa. Se että Boise State pelaa heikossa konferenssissa, ei ole mikään tekosyy. Tällä kaudella BS voi olla jopa finaalissa, niin vakuuttava se oli.

USC oli vaikeuksissa Minnesotan kanssa. USC:llä on aika vaikeat ajat noiden liigan määräämien rangaistuksien kanssa, mutta ei sen pitäisi noin paljoa vaikuttaa peliin. USC pelaa lähes ammattimaisella pelikirjalla, hyökkäyksne linjamiehet, keskushyökääjät, pelinrakentajat ja tukimiehet ovat lähes aina takuuvarmaa NFL-tavaraa, mutta... voitto on silti voitto, vaikka niukka olikin. UCS voi olla isoissa ongelmissa tällä kaudella...

Näiden lisäksi oli toisaalta myös mukava nähdä, miten 90-luvun menestystehdas, myös pelaajavärväyksessä olleiden huijausjuttujen kanssa ongelmiin joutunut Miami otti ja hävisi sisukkaalle Marylandille.

Ykkösviikko on monesti ns. tune-up viikko, mutta viikolla kaksi on luvassa jo paljon enemmän kovia pelejä. Helmiksi lasken ehdottomasti Alabama-Penn State, Oregon State-Wisconsin, South Carolina-Georgia, ikuinen konferenssin pikkuveli Mississippi State-Auburn, Cincinnati-Tennessee, sekä kenties yksi kaikkien aikojen klassikoista, Notre Dame-Michigan.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Michigan - ND peli oli huikea spektaakkeli, viimeiseisen reilun 70s sisään paiskottiin 3 TD:tä, viimeisin syntyi 2s ennen loppua mikä ratkaisi pelin Michiganille. Juuri tällaiset pelit ovat syy siihen miksi tätä kannattaa seurata!

Samaten Iowassa pelattiin huikea paikallisderby, mikä ratkesi vasta 3:lla jatkoajalla Iowa Staten eduksi.

Myös Auburn jatkaa tappiottomana, mikä on pienoinen yllätys.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Lieneekö mielenkiinto lopahtanut näihin sarjoihin, sillä kovin hiljaista on tässä ketjussa ollut. Ilmoitan vain, että nyt lopahti mielenkiinto minullakin, sillä Floridan Gaatorit ottivat ja hävisivät odotetusti heti ensimmäisessä kunnon SEC testissään Alabamalle 38-10, ja se on sitä kautta se season taputeltu kutakuinkin. Onneksi Florida Statella on myös pari tappiota, joten se lohduttaa vähän. Oklahoma, Alabama, LSU ja Wisconsin kärjessä. Oma suosikkini nyt on sitten Boise State, joka vetää suurista konferensseista riippumatta kovaa voittosarjaa vuosi vuoden perään.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ainakaan minun mielenkiinto ole lopahtanut, päinvastoin. Juuri katselin Air force - Navy rivalry pelin, ja se oli ainakin dramaattinen jos ei muuta. Samaten katselin viikonloppuna Alabama - Florida pelin, ja ei siinä gaattoreilla ollut jakoja, sen verran suvereeni bama oli.

Eiköhän mestaruus moraalisesti ratkaista jo 5.11 kun LSU matkustaa Alabaman vieraaksi. Boise Statea on vaikea oikeasti nostaa kovin korkealle, koska sen otteluohjelma on vuodesta toiseen aika helppo, ainakin verrattuna esimerkiksi SEC:n joukkueisiin.
 

Rocco

Jäsen
Eiköhän mestaruus moraalisesti ratkaista jo 5.11 kun LSU matkustaa Alabaman vieraaksi. Boise Statea on vaikea oikeasti nostaa kovin korkealle, koska sen otteluohjelma on vuodesta toiseen aika helppo, ainakin verrattuna esimerkiksi SEC:n joukkueisiin.
SEC on tänä(kin) vuonna todella kova, etenkin Western divisioona. Siinä periaatteessa kaikki kuusi joukkuetta voisivat olla rankattu #25 sakkiin, ellei tietysti keskinäiset ottelut tuo tappioita tilille. Boise Staten ohjelmassa on vain yksi todella kova vastustaja, ja sen se kohtasi jo avauskierroksella ja voitti. Toisaalta, Boise Statea aliarvioidaan aina juuri sen takia, kun tuo Mountain West-konferenssi on niin heikko. Mutta, silti Boise State on lähes aina voittanut rankatun joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa. Epäilen myös ettei Boise ole loppuottelussa, vaikka voittaisi kaikki ottelunsa. Ainut mahdollisuus tähän on, että Boise olisi koko maassa ainut tappioton joukkue, jolloin sen pudottaminen pois olisi aika raju juttu.

Ai niin, onko täällä ollut jo puhetta parista konferenssivaihdoksesta? Pittsburgh ja Syracuse vaihtavat Big Eastista pois, ja liittyvät ACC:hen.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tälle viikonlopulle oli tarjolla kasa ennakkoon kovia pelejä. Ikävä kyllä liki jokainen ennakkoon mielenkiintoinen peli oli käytännössä aika tylsä, johtuen toisen joukkueen totaalisesta dominoinnista.

LSU möyhensi Floridan gaattorit 41-11, Oklahoma rullasi Texasin peräti 55-17 ja Arkansas peittosi odotuksia paremmin kautensa aloittaneen hallitsevan mestarin Auburnin 38-14. Myös rankingin kärjestä Alabama, Wisconsin, Boise State ja hieman yllättäen Clemson jatkavat tappioitta.

Rankingin kärjessä jatkavat LSU, Alabama ja Oklahoma.
 

Rocco

Jäsen
LSU möyhensi Floridan gaattorit 41-11, Oklahoma rullasi Texasin peräti 55-17 ja Arkansas peittosi odotuksia paremmin kautensa aloittaneen hallitsevan mestarin Auburnin 38-14. Myös rankingin kärjestä Alabama, Wisconsin, Boise State ja hieman yllättäen Clemson jatkavat tappioitta.
Oklahoma-Texas matsissa kyllä oikeasti huomasi sen, miten tärkeä pelinrakentaja on joukkueelleen. Texasilla ei ollut juuri minkäänlaista pitkän heiton uhkaa, joten Oklahoma pystyi miehittämään boksin juoksua ja lyhyttä heittoa varten, samalla blitzaamaan viisaasti. Texas oli aseeton siinä matsissa.

Konferenssiin on muuten tulossa huhuja, kun TCU olisi vakavasti siirtymässä Big-12:een. Nebraska ja Colorado jo lähtivät tälle kaudelle, Texas A&M ensi kaudella, joten TCU pitäisi konferenssin 10 joukkueen kokoisena ja kilpailukykyisenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös