Christian Heljanko ja Iida Vainio

  • 122 419
  • 511
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti tämä Heljanko-saaga saataisiin jo loppuun. Puolestani arvostus Heljankoa kohtaan on täysi nolla, mutta tuskin se haittaa hänen pelaamistaan. Hän jatkaa kunnioitettavien tapparalaisten tietä mm. Aleksandr Barkovin (senior) viitoittamalla E18-moottoritiellä, eikä se tie johda enää koskaan Nordikselle sopimuspelaajaksi.

HIFK:n historiassa on tosi ikäviä asioita, mutta viime vuodet ollaan menty hyvään suuntaan. Valtasen kaudella ihan alusta asti haluttiin tehdä asiat oikein eli meillä misogyniaa ei enää hyväksytä missään muodossa.
Åken logiikka - lyhyt oppimäärä:
1. Mies ja nainen panevat laillisesti
- Nainen haluaisi muutakin
- Mies haluaa jättää panon yhteen kertaan
Åke: "Misogyniaa!!!" "Arvostukseni mieheen nolla!!!"

2. Mies ja nainen panevat laillisesti
- Mies haluaisi muutakin
- Nainen haluaa jättää panon yhteen kertaan
Åke: "Voimaannuttavaa!!! Feminististä!!!"
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Toivottavasti tämä Heljanko-saaga saataisiin jo loppuun. Puolestani arvostus Heljankoa kohtaan on täysi nolla, mutta tuskin se haittaa hänen pelaamistaan. Hän jatkaa kunnioitettavien tapparalaisten tietä mm. Aleksandr Barkovin (senior) viitoittamalla E18-moottoritiellä, eikä se tie johda enää koskaan Nordikselle sopimuspelaajaksi.

Toivotaan tosiaan, että tämä keissi saataisiin päätökseen ja oli päätös sitten mikä hyvänsä.

Oli päätös mitä sitten olikaan, on kyse "uskottavuudesta", monestakin näkökulmasta.

Jos todetaan, että Iidan on väärässä, menettää hän ns. kasvonsa ( ellei ne ole jo menneet ) hyvin monen ihmisen osalta. Nykypäivän somemaailma on todella raaka ja julma. Paskaa tulee niskaan ja urakalla. Sen hän on kyllä jo varmaan havainnut ja on ehkä ollut parasta, että ei ole käynyt esim. facebookin eri sivustoja lukemassa. Siellä ihmisten käytös ei aina kestä päivänvaloa ja moni kyllä lokaa itsensä, koska siellä ollaan liikenteessä omalla nimellä ja kasvoilla.
Itsellä kun ei ole lapsia, niin en tiedä miten heitä kasvatetaan, mutta omasta mielestäni kyseisen henkilön käytös ( liittyen monessa lööpeissä olleiden uutisten osalta ) ei ole normaalin n. 20 kesäisen käytöstä? Muut voivat korjata jos olen väärässä, mutta tässä tapauksessa kasvattaminen ei ehkä ole mennyt, kuten Strömsöössä...
Näin pienessä maassa kuin Suomi, sut saatetaan leimata hyvinkin nopeasti. Riittävästi hölmöilyjä niin kuka enään luottaa suhun. 20 kesäisellä on vielä koko elämä ihan alussa.

Jos puolestaan Heljanko todetaan toimineen "väärin", tulee hän varmaan saamaan siitä jonkin rangaistuksen. Mielenkiintoinen keissi, koska kyseessä ei kuitenkaan ole ollut ns. lapsen mahdollinen pxneminen. Joo ehkä ei ole kovin fiksua laitella viestiä 16 kesäiselle, jos itse on yli 20. Tai sitten vuoden päästä laitella uudestaan. Pelkkä viestien laittaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä että käyttäisit toista seksuaalisesti hyväksi?
Siihen kaiketi tarvii tapahtua jotain muuta.
Tietyssä asemassa olevien henkilöiden on tietenkin hyvä miettiä mikä on oikein ja väärin. Mutta eikai se tuomittavaa ole, koska täälläkin mainitut ikärajat ovat täyttyneet.

Sitten voidaan miettiä myös mikä on median vastuu uutisoinnissa. Omasta mielestäni Seiska -lehti ei sovellu edes perseen pyyhkimiseen, koska paperilaatu vaikuttaa sellaiselta, että paska lähinnä leviää pintaan? Kyseisen lehden sisältö puolestaan on etusivun lööppien mukaan paskaa.
Kun lehtitalo alkaa kirjoittamaan juttuja, vaikka nyt julkisuuden henkilöistä, pitää käsittääkseni olla hyvät faktat että voidaan kirjoittaa ko. asioista? Perättömien uutisten levittämisestä on käsittääkseni tietyt rangaistukset? Ja on myös ollut tapauksia, jotka ovat tulleet lehtitaloille aika kalliiksi?
Mutta koska emme tiedä, mitä siellä hotellissa on silloin 2 vuotta sitten tapahtunut, emme tiedä onko Seiskan lehtitalolla oikeaa tietoa vai ei.

Saat tottakai olla mitä mieltä haluat, mutta Heljankoa tuskin todellakaan haittaa mitä mieltä olet...Hän tuskin edes lukee tätäkään palstaa. Epäilen myös, että tuskin hän ottaa paineita mitä hänestä me randomit keskustelupalstoilla kirjoitetaan.

Vaikutat varsin mielenkiintoiselta persoonalta. Tuntuu selvästi että Tappara ja Tapparan toiminta on mennyt ihon allesi. Kaikki toiminta ja tekeminen tuntuu olevan naisten halveksuntaa. Onko se 2016 finaalitappio edelleen niiin järkyttävä että siitä ei edes 2023 ole vielä päästy yli?

Mitä taas tulee jonkun Barkov Sr. siirtymiseen KHL, niin mitähän vitun paskaa sekin taas on tässä ketjussa. Silläkään ei ole mitään tekemistä tämän ketjun aiheeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mutta koska emme tiedä, mitä siellä hotellissa on silloin 2 vuotta sitten tapahtunut, emme tiedä onko Seiskan lehtitalolla oikeaa tietoa vai ei.
Tämäpä tässä juurikin on se ongelma. Seiska on tehnyt uutisen ainoastaan tämän yhden id...Iidan kertomuksen perusteella. Mitään muuta faktaa ei ole kuin ne Seiskan näkemät viestit, eikä niitäkään ole missään julkaistu. Näissä jutuissa pyritään saamaan lukijat prosessoimaan mielikuvituksessaan tilanne skandaaliksi epäselvillä vihjauksilla johdattelemalla. Paskalehti jokaisessa jutussaan, myös näistä Vainio-Heljanko -keissin tapauksissa.

Ja aiheen vierestä mitä Barkov senioriin tulee, hän on Neuvostoliitossa syntynyt venäjän kansalainen. Venäjä on hänen kotimaansa ja siellä myöskin pelannut puolet urastaan ennen Tapparaan siirtymistä. Hieman eri käsitellä hänen paluutaan kotiin kuin länkkäreiden loikat Venäjälle vain rahan perässä. Mutta tästäkin saisi Seiska herkullisen paska-artikkelin faktat sivuuttamalla.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pari irtopointtia.

Iidan kertoma kuulostaa itseään nuoremmalta tytöltä. Siinä tietyssä iässä homma menee herkästi juuri niin, että halutaan olla seksikkäitä ja haluttavia. Eikä todellakaan samalla ymmärretä, että joku voisi sitten haluta seksiä - ei yksinkertaisesti ajatella asiaa niin pitkälle. ("En ymmärtänyt, että..."). Moni näkee suuren ristiriidan näissä, että on minihameessa lentokentällä ja hakeutuu hotellihuoneeseen jne. samalla kuitenkaan ei sitten haluaisi muka seksiä. Jos on riittävän epäkypsä niin voihan se näinkin olla.

Kun kyse on 14-15-vuotiaasta, niin yhteiskunta asettaa vastuun aikuiselle, hänen pitää tajuta että vaikka olisi millä tavoin "tyrkky", niin on aikuisen vastuulla ettei lähde tekemään mitään. Tämä vastuu sitten nykypäivänä päättyy asianomaisen täytettyä 16 vuotta. Sen jälkeen vastapuoli voi olettaa, että jos toinen on mukana ja suostuu niin asia on ok. Se, että haluaako joku irtosuhdetta tai onko väliä että on tyttöystävä toisaalla jne. on jokaisen ihan oma asia. Myös Heljangolla on tässä suhteessa seksuaalinen itsemääräämisoikeus.

Eiköhän tämä saaga ala olla loppuunkäsitelty. En usko että tällä on seurauksia yhtään kenellekään, eikä pidä ollakaan. Nuoret ihmiset harjoittelemassa ihmissuhteita. Ei vaikuta siltä, että Iidakaan olisi valehdellut mistään (joku nyt vain oli saanut hänelle idean, että jos homma ei täytä odotuksia niin siinä on jotain hämärää). Menisin myös samalla epäkypsyys-linjalla sen suhteen, että ei hän varmaan ole ihan ymmärtänyt, mitä tämmöinen syyttely nykypäivänä tarkoittaa ja miten vakavista asioista puhutaan. Joka tapauksessa tuskin aineksia mihinkään oikeusjuttuihin ja parempikin kun unohtuu koko juttu. Ja unohtuuhan se.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ihan muiden klikkauksien säästämiseksi lyhyt tiivistelmä Seiskan jatkokertomuksen tämän päivän jaksosta. Linkin jätän liittämättä ihan tarkoituksella, koska tuossa ei ole mitään klikkaamisen arvoista.

Jutussa suurin osa on kertausta, mitä on tapahtunut aiemmissa jaksoissa. Lopussa on yksi kappale aiemmin kertomatonta tietoa. Tuo uusi sisältö on Seiskan toimittajan soitto Heljangolle. Toimittaja pyytää kommenttia viestittelystä Vainion kanssa, hotellihuoneeseen kutsumisesta jne. Heljanko vastaa jokaiseen kysymykseen, että ei ole mitään sanottavaa aiheeseen ja ilmeisesti kolmannen kerran jälkeen sulkee puhelun.

Lehdessä maalataan maalivahtia hätääntyneen kuuloiseksi ja lopuksi kuin puoliksi voiton merkiksi todetaan, että Heljanko ei ainakaan kiistänyt tapahtunutta. Härskiä touhua, kuten Seiskalta saattaakin odottaa. Aika tikusta joutuvat jo asiaa veistämään ja juttu näyttäisi kuivuvan kasaan. Onneksi.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Kuivuuko se juttu tuosta mihinkään ennen kuin rikosilmoitus on käsitelty. Kauankos sellaisessa nykyään Suomessa kestää? 2-3 vuotta?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos tämä onkin Aron salajuoni. Saadaan Heljangolle sopimukseen pari vuotta jatkoa, kun tulee maastapoistumiskieltoa rikosten selvittämisen ajaksi. Pitää vaan hankkia CHL:n virraspeleihin joku zambonikuski seisoskelemaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta olen kiitollinen siitä, että HIFK:n seurakulttuuriin kuuluu olennaisena osana naisten kunnioittaminen, Suoraan sanottuna en voisi ikimaailmassa kuvitella, että HIFK:n pelaaja toimisi tällä tavoin.
Vai, että oikein HIFK:n seurakulttuuriin...

Korporaation legendaarinen pätkä lähettää terveisiä.

Kuka nussii Suskia?
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Taannoisessa KooKoo-Hifk pelissä Iida oli Hifk-fanien porukoissa, ettei vaan olis verkkoja heitelty sinnekin päin?
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuivuuko se juttu tuosta mihinkään ennen kuin rikosilmoitus on käsitelty. Kauankos sellaisessa nykyään Suomessa kestää? 2-3 vuotta?
Eihän tuota näillä esille tulleilla tiedoilla lähde kukaan edes selvittämään. En ole ekspertti, mutta epäilisin että tällaisessa tapauksessa ilmoittajalle vain kerrotaan että eihän tässä nyt näyttäisi mitään rikosta olevan, ja sillä siisti.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole ekspertti, mutta epäilisin että tällaisessa tapauksessa ilmoittajalle vain kerrotaan että eihän tässä nyt näyttäisi mitään rikosta olevan, ja sillä siisti.
Tappara.co:ssahan joku oli tiedustellut poliisilta asiasta. Tapauksesta on tehty tutkintapyyntö Vainion toimesta, mutta ei kirjattu rikosilmoitusta (ilmeisesti sitten kirjattu S-ilmoituksena, eli sekalaiset).
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n historiassa on tosi ikäviä asioita, mutta viime vuodet ollaan menty hyvään suuntaan. Valtasen kaudella ihan alusta asti haluttiin tehdä asiat oikein eli meillä misogyniaa ei enää hyväksytä missään muodossa.
Koville tuntuu ottavan Åkella tämä Idan kohtaama vääryys.

Ehkä nyt kannattaa kuitenkin vähän aikaa haukkoa happea ja miettiä vaikka niitä arvoja vähän aikaa. IFK palkkasi aikanaan Billy Tibbettsin, mitäs olit siitä mieltä. Enkä siis tarkoita mitenkään rinnastaa Heljankoa häneen. Tibbetts on vankilassa istunut lapsen raiskaaja.

Tässä Heljangon tapauksessahan kyseessä on nyt käsittääkseni tyttöystävän pettäminen se tapahtunut "rikos". Samalla somessa huudetaan seksuaalirikoksita ja hyväksikäytöistä, huh huh.

Ei toki ehkä fiksua toimintaa Heljangolta, enkä ihan ymmärrä hänen naismakuaan, mutta silti. Kovia puheita ja melkoinen soppa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Koville tuntuu ottavan Åkella tämä Idan kohtaama vääryys.

Ehkä nyt kannattaa kuitenkin vähän aikaa haukkoa happea ja miettiä vaikka niitä arvoja vähän aikaa. IFK palkkasi aikanaan Billy Tibbettsin, mitäs olit siitä mieltä. Enkä siis tarkoita mitenkään rinnastaa Heljankoa häneen. Tibbetts on vankilassa istunut lapsen raiskaaja.

Tässä Heljangon tapauksessahan kyseessä on nyt käsittääkseni tyttöystävän pettäminen se tapahtunut "rikos". Samalla somessa huudetaan seksuaalirikoksita ja hyväksikäytöistä, huh huh.

Ei toki ehkä fiksua toimintaa Heljangolta, enkä ihan ymmärrä hänen naismakuaan, mutta silti. Kovia puheita ja melkoinen soppa.

En muistanutkaan tätä. Toisaalta jos olet tuomiosi kärsinyt ja olet vapaalla niin mikäs siinä. Toki kyseenalainen hankinta aikoinaan. Suomessa kenkää pelaajille on tullut noista kännissä ajamisista helpommin joka ei liity tähän caseen.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
No äkkiä tulisi mieleen sellainen, että hän on yrittänyt häiritä Heljangon ja sitä kautta Tapparan keskittymistä playoffeihin, joko johdateltuna tai ihan itse aloitteellinen olemalla.

Tarkoitatko, että Iida on meidän 6. kenttäpelaaja finaaleissa. Että nyt isketään vyön alle ihan kirjaimellisesti.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Minkä maalivahdin Naisten kiekko onkaan Vainiossa menettänyt??? Idan räpsä ottaa kaikki kudit kiinni.

Ehkä pitäis vaan antaa olla ja unohtaa tääkin spektaakkeli. Ei vaikuta Heljankoon mitenkään.
 

lego

Jäsen
Ei toki ehkä fiksua toimintaa Heljangolta, enkä ihan ymmärrä hänen naismakuaan, mutta silti. Kovia puheita ja melkoinen soppa.

Juuri näin.

Harkintakyky on pettänyt, koska:

a) viestitellyt alaikäisen kanssa ja ylipäätään edes mennyt harrastamaan seksiä Vainion kaltaisen muovinuken kanssa
b) mahdollisesti pettänyt tyttöystäväänsä tämän muovinuken kanssa (mahdollisesti siksi, että kuka heidän parisuhteen säännöistä lopulta edes tietää)
c) rikkonut joukkueen koronasääntöjä kevään 2021 aikana

Virheitä sattuu ja eiköhän mies ole oppinut virheistään. Syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä ovat kuitenkin niin järkyttäviä, että toivon todella Heljangon vievän asian oikeuteen. Kunnianloukkaus vaikuttaisi tulevan nyt ihan ensimmäisenä kyseeseen.

P.S. Tämän topicin voisi laittaa jo lukkoon. Asia vaikuttaisi loppuun käsitellyltä, roskakoriin vaan koko aihe.
 

Kotka1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ottamatta kantaa tapauksen oikeellisuuteen tms voi kuitenkin todeta, että melko rajusti ihmiset haukkuu tuota Vainiota. Tunnetta saa olla, mutta järki pitää olla päässä. Näköjään tehnyt/tekemässä rikosilmoituksia yksityisviestein häntä mm. itsensä tappamiseen kehottaneista. Lisäksi vissiin julkaissut näiden nimet/instaprofiilit. Täysin oikein tekee, pääsee pahimmat Mouhot kuulusteluhommiin. Mielenkiintoista nähdä ulottuuko tutkinta jossain vaiheessa myös tämän palstan hienoihin oivalluksiin?
 

Yyvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pidetään salaisuutena
Molemmat osapuolet näyttävät erinomaiset esimerkit siitä kuinka noita asioita EI kannata hoitaa. Iida pisti ittensä kertaheitolla siihen porukkaan jossa on ihan turha haaveilla lätkämuijjan makeesta elämästä. Heljanko taas näytti malliesimerkin siitä kuinka tyrkkymuikkelin kanssa ei kannata vehdata. Molemmat kasvavat piirun verran tämänkin tehdyn kohun aikana.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Molemmat osapuolet näyttävät erinomaiset esimerkit siitä kuinka noita asioita EI kannata hoitaa. Iida pisti ittensä kertaheitolla siihen porukkaan jossa on ihan turha haaveilla lätkämuijjan makeesta elämästä. Heljanko taas näytti malliesimerkin siitä kuinka tyrkkymuikkelin kanssa ei kannata vehdata. Molemmat kasvavat piirun verran tämänkin tehdyn kohun aikana.
Trollaatko? Ida Vainio ei ollut tuohon aikaan mikään tyrkkymuija, vaan ihan tavallinen nuori nainen. Vai oletko sitä mieltä, että jos urheilja harrastaa seksiä tai tapailee toista ihmistä, niin se on jollain tavalla virhe?
 

Jaakko81

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,JYP
Trollaatko? Ida Vainio ei ollut tuohon aikaan mikään tyrkkymuija, vaan ihan tavallinen nuori nainen. Vai oletko sitä mieltä, että jos urheilja harrastaa seksiä tai tapailee toista ihmistä, niin se on jollain tavalla virhe?
Ei ollut tyrkkymuija tuolloin? Puhelinluettelostako Heljanko sen numeron on kaivanut? Eiköhän se ole laitellut verkkoja vesille ihan joka suuntaan jo tuolloin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös