Chicago Blackhawks 2024–2025 – baby steps...

  • 1 602
  • 5

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No kait sitä pitää uhrautua, kun kukaan ei ainakaan ilmoittanut innostuksesta aloittaa uutta ketjua. Sopimustilanteen voi jokainen käydä kurkkaamassa, vaikka tuolta puckpedian sivuilta:


Sieltähän käy ilmi, että 55 miljoonaa dollaria on nyt kiinni 16 pelaajassa. Palkkalattiaan matkaa on kymmenen miljoonaa, mikä ei ole tietenkään haaste eikä mikään. 88 miljoonan limitin lähelle ei varmasti Davidson tule menemään, mutta odotettavissa on kuitenkin pari "kalliimpaa" hankintaa kesän aikana. Davidson ei taida vieläkään haluta tehdä mitään pitkiä sopimuksia, vaan hankinnat tulee olemaan sidottu kahden/kolmen vuoden sopimuksiin. Tuo tietenkin jo itsessään karsii joitakin nimiä pois, vaikka sitä Jake Guentzeliä onkin Chicagoon huhuttu.

UFA-pelaajista kukaan ei taida olla palaamassa ja hyvä niin. Ehkä Colin Blackwellin voisin ottaa takaisin, mutta kenties parempiakin vaihtoehtoja on rosteripaikkoja täyttämään. RFA-pelaajista ehkä Mackenzie Entwistlen, Joey Andersonin, Isaak Phillipsin, Jaxon Stauberin, Cole Guttmanin sekä mahdollisesti Louis Crevierin saavan QO:t käteen. Mahdollisista hankinnoista voidaan jatkaa spekulaatiota ketjussa myöhemmin, mutta näin tuoreeltaan kävi heti mielessä Markströmin Devilsiin siirtymisen jälkeen, että olisin valmis tarjoamaan Kaapo Kähköselle paikkaa Mrazekin rinnalle. Jos nyt ei sen enempää nimillä fantasioida, niin toiveena olisi yksi maalivahti, kokenut puolustaja ja pari hyökkääjää, joista toinen saisi olla tasoa top 6. Kyle Davidson odottaa ensi kaudelta jo parempaa ja sitä odottavat varmasti kaikki Blackhawksia seuraavat ihmiset. Mitään isoa steppiä esimerkiksi villikortista kamppailemaan ei kannata odottaa. Sen verran syvään kuiluun organisaatio on tippunut, että askel kerrallaan sieltä tullaan ja vaikka sitten hitaasti, mutta toivottavasti varmasti.

Reilun viikon päästä järjestettävä draft on jälleen todella merkittävä hetki organisaation pyrkimyksille päästä tulevaisuudessa takaisin kilpailukykyisten joukkueiden ryhmään. Blackhawksilla on tällä hetkellä kahdeksan vuoroa tulevaan varaustilaisuuteen seuraavin vuoroin:

1. kierros
#2
#18
2. kierros
#34
#50
3. kierros
#67
#72
5. kierros
#138
6. kierros
#163


Tilanne on siis vähintäänkin hyvä ensi viikkoa ajatellen ja vapaiden agenttien markkinoille Davidsonilla riittää liitua. Kyse on nyt tietenkin siitä, että kuinka houkutella pelaajia tiukassa rebuild-vaiheessa rimpuilevaan porukkaan. Pelkästään varausvuoroja ja prospekteja keräämällä askeleet eivät riitä, vaan kyllä tuota rosteria pitää alkaa vahvistamaan muutakin kautta. Bedardin kaltaisia lahjakkuuksia kovin harvoin tarjoutuu napattavaksi ja näillä, vaikkakin lupaavilla nuorukaisilla kestää vähän tapauksesta riippuen noin kolmesta kuuteen vuoteen varauksestaan kehittyä tekijäksi NHL-tasolle. Niitä tulevaisuuden vuoroja, ja mikä ettei prospektejäkin, voi toki käyttää myös valmiiden pelaajien hankintaan ja varmasti tätäkin ajatusta on toimistolla hauduteltu.

Valmennuksen suhteen on vielä vaikea sanoa oikein mitään. Tuntuu siltä, että Luke Richardson tuli oikealla hetkellä penkin taakse ja on juuri sellainen persoona, jota sinne siinä kohtaa kaivattiin. Onko hän sitten se, joka kykenee saamaan koneesta parhaan mahdollisen irti, kun on tarkoitus kilpailla jo tosissaan pudotuspelipaikasta tai pudotuspeleissä jää nähtäväksi. Sanotaanko, että mikäli ensi kauden jälkeen voittosarakkeessa ei ole noin kymmentä voittoa viime kautta enempää ja pisteitä päälle seitsemänkymmenen, voidaan kauden todeta olleen epäonnistunut. Kyllä Richardsonin tiimiltäkin pitää voida odottaa tässä suhteessa tulosta ja tarkastella kompetenssia ihan karkeasti myös tuloksen kautta. Tietenkin loukkaantumiset yms. tekijät vaikuttavat siihen tulokseen, mutta lähtökohtaisesti odotusarvo on, että joukkueen on parannettava saldoaan merkittävästi ensi kaudella. Silti se tarkoittaa lopulta sitä, että sijoitus jää vahvasti sarjan huonoimman kolmanneksen sisälle. Se on vain sitä realismia tällä hetkellä.

Jatketaan keskustelua tästä, sana on vapaa. Hyvää juhannusta kaikille ketjua lukeville ja kirjoittaville tahoille tasapuolisesti!

edit. Cole Guttmanille jatkot.

 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kiitos parhain @secord.

Ivan Demidovista tuli uusimpien mittailujen perusteella selkeämpi kohde valtaosan silmissä kakkosvaraukseksi. Minulle tuo on jo selkeää.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kiitos @secord avauksesta!

Onhan Demidov päivänselvä valinta, vaikka kuinka on yritetty Levshunovilla kisutella. Vielä elättelen toivoa, että valinta osuisi kaikesta huolimatta Lindstromiin, mutta se taitaa olla vain toiveajattelua. Harmi vain, kun tuo Demidov ei sytytä ollenkaan. Ehkä siksi mehustelen enemmän tuota ykköskiekan toista pickiä. Siinä on valinnan kanssa isompaa hajontaa ja ainakin itsellä suosikit vaihtuvat melkein päivittäin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En ole täysin vakuuttunut, että Demidov olisi Blackhawksin valinta. Itseasiassa omissa päissäni asiaa pohtien laittaisin rahat likoon Levshunovin puolesta. Valkovenäläistä ovat päässeet kuitenkin tarkkailemaan jo parin vuoden ajan ja tiedämme, että kuluneella kaudella yhteydenpito on ollut aktiivista. Lopullisiin päätöksiin vaikuttaa myös vahvasti pelaajien persoonat ja Levshunovin tiedetään olevan hauska, helposti pidettävää laatua oleva huolettoman oloinen jannu, joka Michigan State yliopistojoukkueen päävalmentajan Adam Nightingalen mukaan on vieläpä todella hyvä valmennettava. Levshunov on osoittanut nuoresta iästään huolimatta myös melkoista resilienssikykyä. Hänen isänsä kuoli pari vuotta sitten koronan aiheuttamiin sydänoireiisin, eikä hyppy Valko-Venäjältä Jenkkeihin ollut varmastikaan mikään helppo sekään.

Jotain vihjailuja on heitetty ilmoille (esim. Pronmanin suunnalta), että Blackhawks pitää todella paljon myös Cayden Lindstromin potentiaalista. Illalliskutsuista tai muista tapaamisista hänen kanssaan ei ole raportoitu, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö pelaajan kanssa oltaisi oltu yhteydessä. Jälleen puhdasta mutuilua omasta puolestani, mutta epäilen kuitenkin tuon selkävamman sen verran säikäyttäneen, ettei tuolla toisella vuorolla uskalleta ottaa nyt riskiä. Sitten jää vielä Ivan Demidov ja hän on varmasti varteenotettava vaihtoehto Levshunovin lisäksi. Villiä huhuilua on esitetty, että Blackhawksissa olisi porukka jakautunut Levshunovin ja Demidovin leireihin. Tiedä sitten mikä on totuus, mutta perstuntumalta väitän Demidovin kohdallakin olevan tiettyjä epävarmuustekijöitä edelleen, jotka painavat vaakakupissa lopulta Levshunovin puolelle.

Jokainen tästä kolmikosta omaa tietenkin paljon potentiaalia. Demidovin hyökkäyspään potentiaalia pidetään jopa Celebriniä korkeampana. Ihan vaan jo tuosta syystä ottaisin riskin venäläisen kohdalla. Cayden Lindstrom olisi taas profiililtaan sellainen paketti, jollaisia on hyvin harvoin tarjolla ja mikä tahansa joukkue ottaisi sellaisen kiljuen vastaan. Hän olisi Demidovin jälkeen seuraava valintani. Viimeisenä ja kuitenkin todennäköisimpänä vaihtoehtona on rightin puolen puolustaja, jollaisten perään organisaation kuolaavat. Potentiaalia on toki hänelläkin ihan ykkösparin puolustajaksi, mutta se perstuntuma sanoo, että hän ei ole välttämättä edes draftin potentiaalisin puolustaja ja siksi suhtaudun hieman nihkeästi hänen valintaansa vuorolla nro 2.

Jätetään tämä nyt lopulliseksi toivelistaksi ja perään perstuntumana todennäköisyydet valinnalle:

1. Demidov (35%)
2. Lindstrom (15%)
3. Levshunov (48%)
4. Dickinson (1%)
5. Silayev (1%)
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Henkilökohtaisesti kaikkien aikojen Blackhawk ja viihdyttävin pelaaja, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, eli Jeremy Roenick saa ansaitsemansa kunnian pääsemällä Hockey Hall of Fameen. Harmi, että ura Blackhawksissa jäi vajaaksi (kiitos Bill Wirtzin), mutta JR jätti 90-luvulla lähtemättömän vaikutuksen varmasti jokaisen Blackhawks-fanin sydämeen. Kolme peräkkäistä sadan pisteen ylitystä ja kaksi peräkkäistä 50 maalin rajapyykkiä runkosarjassa, mutta JR ei ollut pelkkiä pisteitä. Jeremy oli varsinainen ihmiskuula ja taklasi kaikkea mikä vaan liikkui. Valitettavasti tuon pelityylinsä vuoksi sai osakseen myös osumia, joista varsinkin Derian Hatcherin polvitaklaus hidasti menoa uralla. Toki sekään ei Mr.Hollywoodia pysäyttänyt. Hieman tässä jopa liikuttuu, kun nuoruuden sankari saa tunnustusta.

NEWS: Jeremy Roenick Named to Hockey Hall of Fame Class of 2024 | Chicago Blackhawks

Matka jatkui Chicagosta Phoenixin, Philadelphian ja Los Angelesin kautta San Joseen, jossa ura päättyi kauteen 2008-09. Huomaan itsessäni tiettyä sentimentaalisuutta tämän uutisen äärellä ja niinpä päädyn jakamaan youtuben syövereistä jälleen tämän klipin kaikille katsottavaksi. Kyllä menee iho taas kananlihalle tästä:





Toivottavasti Steve Larmer saa tämän kunnian myös lähitulevaisuudessa. Kenties Chicagon paras varaus koskaan (6.kierros) ja aivan uskomattoman hienon uran pelasi hänkin, jonka kruunasi lopulta Stanley Cupin mestaruus Rangersin paidassa kaudella 93-94.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Yllä on kirjoitettu kuin melkein omalta näppikseltä, niin lisään vain tämän tähän: "It's Chicago Blackhawks, man."
Kyllä tämä mies oikeasti välittää Hawkseista... Onnittelut, JR...

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös