Chicago Blackhawks 2024–2025 – baby steps...

  • 73 751
  • 316

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No kait sitä pitää uhrautua, kun kukaan ei ainakaan ilmoittanut innostuksesta aloittaa uutta ketjua. Sopimustilanteen voi jokainen käydä kurkkaamassa, vaikka tuolta puckpedian sivuilta:


Sieltähän käy ilmi, että 55 miljoonaa dollaria on nyt kiinni 16 pelaajassa. Palkkalattiaan matkaa on kymmenen miljoonaa, mikä ei ole tietenkään haaste eikä mikään. 88 miljoonan limitin lähelle ei varmasti Davidson tule menemään, mutta odotettavissa on kuitenkin pari "kalliimpaa" hankintaa kesän aikana. Davidson ei taida vieläkään haluta tehdä mitään pitkiä sopimuksia, vaan hankinnat tulee olemaan sidottu kahden/kolmen vuoden sopimuksiin. Tuo tietenkin jo itsessään karsii joitakin nimiä pois, vaikka sitä Jake Guentzeliä onkin Chicagoon huhuttu.

UFA-pelaajista kukaan ei taida olla palaamassa ja hyvä niin. Ehkä Colin Blackwellin voisin ottaa takaisin, mutta kenties parempiakin vaihtoehtoja on rosteripaikkoja täyttämään. RFA-pelaajista ehkä Mackenzie Entwistlen, Joey Andersonin, Isaak Phillipsin, Jaxon Stauberin, Cole Guttmanin sekä mahdollisesti Louis Crevierin saavan QO:t käteen. Mahdollisista hankinnoista voidaan jatkaa spekulaatiota ketjussa myöhemmin, mutta näin tuoreeltaan kävi heti mielessä Markströmin Devilsiin siirtymisen jälkeen, että olisin valmis tarjoamaan Kaapo Kähköselle paikkaa Mrazekin rinnalle. Jos nyt ei sen enempää nimillä fantasioida, niin toiveena olisi yksi maalivahti, kokenut puolustaja ja pari hyökkääjää, joista toinen saisi olla tasoa top 6. Kyle Davidson odottaa ensi kaudelta jo parempaa ja sitä odottavat varmasti kaikki Blackhawksia seuraavat ihmiset. Mitään isoa steppiä esimerkiksi villikortista kamppailemaan ei kannata odottaa. Sen verran syvään kuiluun organisaatio on tippunut, että askel kerrallaan sieltä tullaan ja vaikka sitten hitaasti, mutta toivottavasti varmasti.

Reilun viikon päästä järjestettävä draft on jälleen todella merkittävä hetki organisaation pyrkimyksille päästä tulevaisuudessa takaisin kilpailukykyisten joukkueiden ryhmään. Blackhawksilla on tällä hetkellä kahdeksan vuoroa tulevaan varaustilaisuuteen seuraavin vuoroin:

1. kierros
#2
#18
2. kierros
#34
#50
3. kierros
#67
#72
5. kierros
#138
6. kierros
#163


Tilanne on siis vähintäänkin hyvä ensi viikkoa ajatellen ja vapaiden agenttien markkinoille Davidsonilla riittää liitua. Kyse on nyt tietenkin siitä, että kuinka houkutella pelaajia tiukassa rebuild-vaiheessa rimpuilevaan porukkaan. Pelkästään varausvuoroja ja prospekteja keräämällä askeleet eivät riitä, vaan kyllä tuota rosteria pitää alkaa vahvistamaan muutakin kautta. Bedardin kaltaisia lahjakkuuksia kovin harvoin tarjoutuu napattavaksi ja näillä, vaikkakin lupaavilla nuorukaisilla kestää vähän tapauksesta riippuen noin kolmesta kuuteen vuoteen varauksestaan kehittyä tekijäksi NHL-tasolle. Niitä tulevaisuuden vuoroja, ja mikä ettei prospektejäkin, voi toki käyttää myös valmiiden pelaajien hankintaan ja varmasti tätäkin ajatusta on toimistolla hauduteltu.

Valmennuksen suhteen on vielä vaikea sanoa oikein mitään. Tuntuu siltä, että Luke Richardson tuli oikealla hetkellä penkin taakse ja on juuri sellainen persoona, jota sinne siinä kohtaa kaivattiin. Onko hän sitten se, joka kykenee saamaan koneesta parhaan mahdollisen irti, kun on tarkoitus kilpailla jo tosissaan pudotuspelipaikasta tai pudotuspeleissä jää nähtäväksi. Sanotaanko, että mikäli ensi kauden jälkeen voittosarakkeessa ei ole noin kymmentä voittoa viime kautta enempää ja pisteitä päälle seitsemänkymmenen, voidaan kauden todeta olleen epäonnistunut. Kyllä Richardsonin tiimiltäkin pitää voida odottaa tässä suhteessa tulosta ja tarkastella kompetenssia ihan karkeasti myös tuloksen kautta. Tietenkin loukkaantumiset yms. tekijät vaikuttavat siihen tulokseen, mutta lähtökohtaisesti odotusarvo on, että joukkueen on parannettava saldoaan merkittävästi ensi kaudella. Silti se tarkoittaa lopulta sitä, että sijoitus jää vahvasti sarjan huonoimman kolmanneksen sisälle. Se on vain sitä realismia tällä hetkellä.

Jatketaan keskustelua tästä, sana on vapaa. Hyvää juhannusta kaikille ketjua lukeville ja kirjoittaville tahoille tasapuolisesti!

edit. Cole Guttmanille jatkot.

 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kiitos parhain @secord.

Ivan Demidovista tuli uusimpien mittailujen perusteella selkeämpi kohde valtaosan silmissä kakkosvaraukseksi. Minulle tuo on jo selkeää.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kiitos @secord avauksesta!

Onhan Demidov päivänselvä valinta, vaikka kuinka on yritetty Levshunovilla kisutella. Vielä elättelen toivoa, että valinta osuisi kaikesta huolimatta Lindstromiin, mutta se taitaa olla vain toiveajattelua. Harmi vain, kun tuo Demidov ei sytytä ollenkaan. Ehkä siksi mehustelen enemmän tuota ykköskiekan toista pickiä. Siinä on valinnan kanssa isompaa hajontaa ja ainakin itsellä suosikit vaihtuvat melkein päivittäin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En ole täysin vakuuttunut, että Demidov olisi Blackhawksin valinta. Itseasiassa omissa päissäni asiaa pohtien laittaisin rahat likoon Levshunovin puolesta. Valkovenäläistä ovat päässeet kuitenkin tarkkailemaan jo parin vuoden ajan ja tiedämme, että kuluneella kaudella yhteydenpito on ollut aktiivista. Lopullisiin päätöksiin vaikuttaa myös vahvasti pelaajien persoonat ja Levshunovin tiedetään olevan hauska, helposti pidettävää laatua oleva huolettoman oloinen jannu, joka Michigan State yliopistojoukkueen päävalmentajan Adam Nightingalen mukaan on vieläpä todella hyvä valmennettava. Levshunov on osoittanut nuoresta iästään huolimatta myös melkoista resilienssikykyä. Hänen isänsä kuoli pari vuotta sitten koronan aiheuttamiin sydänoireiisin, eikä hyppy Valko-Venäjältä Jenkkeihin ollut varmastikaan mikään helppo sekään.

Jotain vihjailuja on heitetty ilmoille (esim. Pronmanin suunnalta), että Blackhawks pitää todella paljon myös Cayden Lindstromin potentiaalista. Illalliskutsuista tai muista tapaamisista hänen kanssaan ei ole raportoitu, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö pelaajan kanssa oltaisi oltu yhteydessä. Jälleen puhdasta mutuilua omasta puolestani, mutta epäilen kuitenkin tuon selkävamman sen verran säikäyttäneen, ettei tuolla toisella vuorolla uskalleta ottaa nyt riskiä. Sitten jää vielä Ivan Demidov ja hän on varmasti varteenotettava vaihtoehto Levshunovin lisäksi. Villiä huhuilua on esitetty, että Blackhawksissa olisi porukka jakautunut Levshunovin ja Demidovin leireihin. Tiedä sitten mikä on totuus, mutta perstuntumalta väitän Demidovin kohdallakin olevan tiettyjä epävarmuustekijöitä edelleen, jotka painavat vaakakupissa lopulta Levshunovin puolelle.

Jokainen tästä kolmikosta omaa tietenkin paljon potentiaalia. Demidovin hyökkäyspään potentiaalia pidetään jopa Celebriniä korkeampana. Ihan vaan jo tuosta syystä ottaisin riskin venäläisen kohdalla. Cayden Lindstrom olisi taas profiililtaan sellainen paketti, jollaisia on hyvin harvoin tarjolla ja mikä tahansa joukkue ottaisi sellaisen kiljuen vastaan. Hän olisi Demidovin jälkeen seuraava valintani. Viimeisenä ja kuitenkin todennäköisimpänä vaihtoehtona on rightin puolen puolustaja, jollaisten perään organisaation kuolaavat. Potentiaalia on toki hänelläkin ihan ykkösparin puolustajaksi, mutta se perstuntuma sanoo, että hän ei ole välttämättä edes draftin potentiaalisin puolustaja ja siksi suhtaudun hieman nihkeästi hänen valintaansa vuorolla nro 2.

Jätetään tämä nyt lopulliseksi toivelistaksi ja perään perstuntumana todennäköisyydet valinnalle:

1. Demidov (35%)
2. Lindstrom (15%)
3. Levshunov (48%)
4. Dickinson (1%)
5. Silayev (1%)
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Henkilökohtaisesti kaikkien aikojen Blackhawk ja viihdyttävin pelaaja, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, eli Jeremy Roenick saa ansaitsemansa kunnian pääsemällä Hockey Hall of Fameen. Harmi, että ura Blackhawksissa jäi vajaaksi (kiitos Bill Wirtzin), mutta JR jätti 90-luvulla lähtemättömän vaikutuksen varmasti jokaisen Blackhawks-fanin sydämeen. Kolme peräkkäistä sadan pisteen ylitystä ja kaksi peräkkäistä 50 maalin rajapyykkiä runkosarjassa, mutta JR ei ollut pelkkiä pisteitä. Jeremy oli varsinainen ihmiskuula ja taklasi kaikkea mikä vaan liikkui. Valitettavasti tuon pelityylinsä vuoksi sai osakseen myös osumia, joista varsinkin Derian Hatcherin polvitaklaus hidasti menoa uralla. Toki sekään ei Mr.Hollywoodia pysäyttänyt. Hieman tässä jopa liikuttuu, kun nuoruuden sankari saa tunnustusta.

NEWS: Jeremy Roenick Named to Hockey Hall of Fame Class of 2024 | Chicago Blackhawks

Matka jatkui Chicagosta Phoenixin, Philadelphian ja Los Angelesin kautta San Joseen, jossa ura päättyi kauteen 2008-09. Huomaan itsessäni tiettyä sentimentaalisuutta tämän uutisen äärellä ja niinpä päädyn jakamaan youtuben syövereistä jälleen tämän klipin kaikille katsottavaksi. Kyllä menee iho taas kananlihalle tästä:





Toivottavasti Steve Larmer saa tämän kunnian myös lähitulevaisuudessa. Kenties Chicagon paras varaus koskaan (6.kierros) ja aivan uskomattoman hienon uran pelasi hänkin, jonka kruunasi lopulta Stanley Cupin mestaruus Rangersin paidassa kaudella 93-94.
 

MakiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tervehdys palstalaiset!
En pidä itseäni hardcore-fanina, seuraaminen lähinnä viime vuosina kiinnittynyt koostepätkiin peleistä, muuten somen kautta kommentteihin ja juttuihin joukkueesta sekä tottakai mitä täällä on kirjoiteltu.
Vuosia seurannut ketjuja täällä, kiitos aktiviisesti kirjoitelleille (@secord @Wiesellike + kumppanit) hyvistä pohdinnoista ja tarkemmasta seurannasta Blackhawksia kohtaan. Nyt tässä kausien välissä ajattelin pitkän harkinnan jälkeen tuoda omia ajatuksiakin tänne ilmoille.

Oma fanitus alkanut oikeastaan Patrick Kanen kautta, youtuben kukoistus ja London Knightsin aikana tämä näppärä väkkärä lukitsi oman mielenkiinnon ja silmät häneen. Tästä varaus Blackhawksiin ja silloin nuorena poikana tein Chicagosta oman jengini.

Myöhemmin hiukan historiaan perehtyneenä sattui kyllä hyvään saumaan ja sai elää Toews-Kane eran alusta loppuun ja nauttia poikkeuksellisesta menestyksestä vuosien karsean ajanjakson jälkeen. Viime vuodet ollut surullista rämpimistä, joka oli oikeastaan välttämätöntä kun core oli tiensä päässä ja palaset oli käytetty joukkueen kilpailukykyisenä pitämiseen sekä kiitos-sopimuksiin/onemoretime-treideihin. Tähän päälle vielä aluksi logosta nostettu hälinä sekä surullisimpana Kyle Beach-case.

Lotto-onnen myötä Bedard ja uusi aikakausi on nyt käsillä ja tämä on luonut taas uutta innostusta. Häviämiseen tässä on viime vuosina jo totuttu mutta pikkuhiljaa alkaa olemaan odotuksia tulevaa kohtaan. Ei vielä tulevana kautena mutta viimeistään 2-3 vuoden päästä.
Olen tykännyt kovasti Kyle Davidsonin luomasta suunnasta ja siitä että tämä paletti pistettiin lopulta täysin palasiksi ja lähdettiin rakentamaan alusta. Fiksut kaupat varausvuorojen kanssa ja sopimusrakenteet lupaavat kilpailukykyistä porukkaa sekä kaupankäyntivälineitä tulevaan. Tänä kesänä olisi hyvä saada muutama hieman taas tasokkaampi pelaaja vapailta naarattua ja näin oikeastaan suoraan oli ilmaistu, että tämä mennyt taso ei enää riitä vaan täytyy olla voitokkaampi.

Joukkueesta;
Maalivahtiosasto on riittävä tällä hetkellä Mrazekin myötä. Söderblomiin ei ole mitään uskoa ja en näe millään tavalla, että olisi mukana tulevaisuudessa. Commesso on vielä täysi arpa, toivottavasti kehitys jatkuu.
Adam Gajan ainakin toistaiseksi herättää lupauksia mutta näitä maalivahtien urapolkuja on aina ollut jotenkin vaikea arvioida.

Puolustus on no, kohtalainen ja paljolti kiinni miten nuoriso-osasto kehittyy. Rightin puolelle tarpeita on. Seth Jones on mainettaan parempi pelaaja mutta palkkansa vanki. Connor Murphy ehjänä ollessaan on hyvä 2-3 parin puolustaja. Sitten siellä on oikeastaan projektina ainoastaan Sam Rinzel ja ehkä vähän turhankin paljon hänen varaan olen toiveita luonut.
Vasemmalla Vlasic yllätti kaikki ja hänen pitkä jatko oli todella upea asia. Korchinskista on vaikea vielä vetää suuria johtopäätöksiä tulokaskauden jälkeen. Ainekset kyllä on hyväksi top4 pakiksi, tykkään luistelusta tuon kokoiseksi. Tälle puolelle on sitten systeemissä enemmän tarjontaa (Phillips, Del Mastro, Allan, Kaiser)

Hyökkäys on sitten se, jossa on nyt liikaa pelaajia, joiden pelipaikka ei vastaa tasoa.
Bedard, Nazar, Reichel (toivottavasti) ovat palasia joiden varaan voidaan rakentaa.
Foligno, Dickinson, Hall, Kurashev taas puolestaan + merkkisiä pelaajia nykyjoukkueessa.
Muuten on paljon "riittääkö" tason väkeä.
Lupaavia nuoria on mutta näistä tuskin kaikki tulevat lunastamaan NHL-tasoa.
Oliver Moorea lukuunottamatta vaikea sanoa kuka tuolta voisi olla sellainen. Kenties Gavin Hayes tai Colton Dach?


Sitten vielä draftista;
Se tulee olemaan todennäköisesti jompikumpi kaksikosta Demidov/Levshunov ja oma toive on Demidov.
Levshunov on hyvä kaikessa mutta ei superhyvä missään. Scouttausraporttien perusteella omaan silmään vähän liian tasapaksu ja pelko on, että osoittautuu Griffin Reinhart, Cody Ceci kaltaiseksi luudaksi.
Demidovilla olisi kuitenkin hockey iq:n puolesta x-factor ja nimenomaan 2.pickillä varatessa en jättäisi tätä käyttämättä. Enemmän harmittaisi nähdä Demidov lyömässä läpi jossain muualla kuin Levshunov. Tarpeet pakiston oikealla kuitenkin voivat kallistaa Artyomiin. Parekh ja Yakemchuk taas olisi sitten alaspäin treidatessa vaihtoehtoja mutta tätä ei ole tapahtumassa.
Sitten siellä muita mahdollisia on Buium ja Lindström. Buiumille en näe tarvetta ja Lindström on taas 2.pickkinä liian suuri riski.
18. vuorolla Hage, Luchanko, Solberg, Emery olisi hyviä vaihtoehtoja. Tähän varmaan vaikuttaa osittain, että kuka tuolla ensimmäisellä vuorolla varataan.
Nämä kaikki täysin puhtaasti omaa mutuilua ja varsinkin viime vuosina nämä ajat ovat mielenkiintoisinta aikaa Blackhawks-fanina.

Oikein hyvää kesää kaikille palstaa lukeville ja kommentoiville!



RELEASE: Blackhawks Acquire Mikheyev, Lafferty and 2027 Second Round Pick from Canucks | Chicago Blackhawks

Lisäksi yöllä tehty kauppa, jolla paranneltiin vuoroa 27 draftissa ja otettiin Canucksilta capdump.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kiitokset @secord ketjun avauksesta.

Draft tulla jollottaa ja mieli on kyllä kakkosvalinnan suhteen edelleen sekava. Tämä osoittaa sen ettei draftissa ole Zelebrinin jälkeen niin selkeää järjestystä kun voisi olettaa.

Joukkueen tarpeesta varmaankin lähdetään liikkeelle tuota peluria valitessa. Nyt kun olen pyöritellyt asiaa niin en valitsisi Demidovia. Hänen suhteensa voi hyvinkin käydä sama mikä viime vuonna kävi Matvei Michkovin kohdalla joka tippui peräti seiskaksi. Vaikka Matvein taidot olivat varmasti draftin kärkitasoa.

Tulee mieleen että jos meillä on kärkikentässä vain kikkapettereitä niin kuka puolustaa.... sitten vuoden 2030 jälkeen kun aletaan taas jotakin tavoitella.

Cayden Lindströmin kaltaiselle isokokoiselle centterille tuossa jengissä olisi varmasti enemmän tarvetta mutta toki hän on sitten numerolla kaks varmaan liian korkealla. ("An impressive physical package with high-end skill")

  1. Cayden Lindstrom (jos selkä kunnossa)
  2. Levshunov
  3. Demidov
Ja todennäköisesti Demidov on se joka varataan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa, että saimme tänne joukkoomme uuden nimimerkin @MakiK ruotimaan kuvioita. Tervetuloa! Ja mukava nähdä, että @reme on myös herännyt horroksesta. Onneksi perjantain ja lauantain välisenä yönä saadaan lopulta vastaus tähän päätä jo liian pitkään pehmittäneeseen arvoitukseen Blackhawksin ykkösvarauksesta.

On se sitten kuka tahansa niin sillä mennään ja siihen on luonnollisesti tyytyminen. Oman kantani olen jo useasti tähän keskusteluun tuonut esiin eikä siitä sen enempää, mutta Craig Button kävi CGHO Blackhawks podcastissa vieraana ja vei kyllä ajatuksillaan jalat suusta tähän keskusteluun liittyen. Suosittelen katsomaan ja kuuntelemaan:






Tulee mieleen että jos meillä on kärkikentässä vain kikkapettereitä niin kuka puolustaa.... sitten vuoden 2030 jälkeen kun aletaan taas jotakin tavoitella.

Näkisin tämän hetken tilanteen niin, että Bedardille ei ole riittävän laadukasta kaveria kasvamassa hyökkäykseen. Nyt sellainen olisi mahdollista saada Demidovin muodossa, joka kikoistaan huolimatta osallistuu myös aktiivisesti kiekottamaan peliin. Kenties Nazaria lukuunottamatta en näe tällä hetkellä nuorten pelaajien altaassa yhtään potentiaalista ykkösketjun talenttia. Oliver Moore on nopea ja kaikkea, mutta hän tuskin tulee koskaan mikään hyökkäyspään dynamo olemaan. Puolustussuuntaan sitten taas voi olla hyvinkin käyttökelpoinen ja siinä ohessa saattaa osuakin välillä vastustajan maaliin tai luoda paikkoja muille. Ludwinski, Misiak, Hayes, Savoie ja niin edelleen ovat kaikki enemmän tai vähemmän rooli- tai tukipelaajien osassa, kun isoa kuvaa piirretään horisonttiin. Nick Lardis voi kasvaa ja kehittyä parhaimmassa tapauksessa kakkosketjun/-yv kamaksi.

Puolustuksesta taas löytyy nuorissa kiekollinen Korchinksi, pääasiassa puolustava luutija Vlasic sekä sitten Del Mastro, Allen sekä Kaiser, joista kaikki enemmän ja vähemmän profiloituvat nimenomaan puolustussuunnan tekijöiksi. Sitten on tietenkin vielä Sam Rinzel, jolla on kaikki ominaisuudet olla lopulta koko porukan johtava puolustaja. Matka on pitkä, mutta viime kaudella Rinzel otti isoimman kehitysaskeleen kaikista Chicagon prospekteista. Isokokoinen, loistava luistelija ja vielä se rightin puolen maila. Tiedä vaikka siinä olisi sitä jotain tulevaisuuteen.

Jos tarpeeseen lähdetään nyt hakemaan, niin se olisi taitoa sekä kokoa hyökkäykseen. Siinä mielessä valinta tulisi tehdä mielestäni Demidovin ja Lidstromin välillä. Asiantuntijoiden raporttien sekä erinäisten klippien perusteella Demidov on Celebrinin jälkeen isoimman potentiaalin omaava pelaaja. Tämän ei pitäisi olla niin vaikea valinta lopulta. Helppohan se on tietenkin täältä huudella, kun ei tarvitse olla mistään vastuussa ja hyvä niin.

Ja tulihan sieltä taas jo tavaramerkiksi muodostunut kauppa Chicagon ja Vancouverin välillä. Mikheyevin jalka toivottavasti toimii, koska parhaimmillaan tuota nopeutta voisi hyödyntää monessakin suhteessa. Pahimmassa tapauksessa hänestä saadaan kaveri Taylor Hallille saikkuosastolle. Toivotaan, että molempien polvet kestää nyt sitten. Sam Laffertyn näkisin mielelläni uudelleen Chicagon paidassa. Saa nähdä onko Laffertylla haluja sitten palata haukkanuttuun.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jeps @secord pitäähän se herätä kun eletään taas nyky-Chicagon kauden tärkeintä ja jännittävintä aikaa eli NHL draft
Craig Button kertoili podissa että Ivan Demidov on taitavampi kuin viime kaudella taitavimpien varattavien pelaajien kärkijoukkoon kehuttu Matvei Michkov.
Siinä mielessä tulee yllätyksenä jos Chicagon valinta on joku muu kuin Demidov.
Yksi asia on hyvä muistaa ettei näillä omiin varauksiin tarvitse sokaistua liian vakavasti. Siitä meillä on tuoreet esimerkit Stanley Cupin voiton muodossa Vegas ja Florida joiden joukkueet olivat rakennettu aikalailla muuten kuin omiin varauksiin pohjautuen.

Tuo Mikheyev taitaa olla vähän heikompi versio Athanasiousta. Lafferty menee mainiosti sopivalla sopparilla Reese Johnssonin paikalle bottom 6 rooliin.
Uskon että Davidson yrittää oikeasti hankkia laadukkaan pelimiehen Bedardin kaveriksi nyt kesällä.
Olettekos makustelleet ketä voisi jäädä numerolle 18?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Craig Button kertoili podissa että Ivan Demidov on taitavampi kuin viime kaudella taitavimpien varattavien pelaajien kärkijoukkoon kehuttu Matvei Michkov.
Hän piti siis parempana kuin Michkov, mutta se on ja kuten itsekin totesi, vain hänen mielipide. Toivon samoin kun herra Nappi, että jos Davidsonin johdolla päädytään valitsemaan Levshunov häntä pidetään myös silloin todellakin Blackhawksin mielestä draftin toiseksi parhaana pelaajana eikä kyseessä ole mikään safety manööveri. Loppujen lopuksi Button, McKenzie tai Davidson eivät varmuudella tiedä minkälaisia pelaajia näistä lopulta kehittyy. Sehän se draftaamisen suola lopulta onkin.

Olettekos makustelleet ketä voisi jäädä numerolle 18?
Ihan muutaman kerran :-D Kaikki riippuu tietenkin edellä varaavien valinnoista, mutta hyökkääjät Jett Luchanko, Michael Hage, Michael Brandsegg-Nygård tai Cole Beaudoin sekä puolustajat Adam Jiricek ja EJ Emery nyt tulevat ensimmäisinä mieleen. Tietenkin joku Cole Eiserman, jos putoaa pahasti draft-päivänä kelpaisi oikein mainiosti tuossa kohtaa, mutta joka tapauksessa tuolle vuorolle jää myös jännitettävää kivasti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Connor Bedardista tuli Blackhawksin historian kymmenes ja samalla nuorin Calder Trophyn voittanut pelaaja. Tällä vuosituhannella kolmas Blackhawk Patrick Kanen ja Artemi Panarinin lisäksi. Odotuksiin nähden kaikki alle Calderin olisikin ollut jonkin sortin pettymys.


***

Kyle Davidsonin lyhyet kommentit kaupasta ja draftista:


Sana kiertää Vegasissa, että Levshunov olisi lukittu Blackhawksin osalta. Saas nähdä onko mediaväen tuntosarvet olleet oikeassa asennossa?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tuo Mikheyev taitaa olla vähän heikompi versio Athanasiousta. Lafferty menee mainiosti sopivalla sopparilla Reese Johnssonin paikalle bottom 6 rooliin.
Uskon että Davidson yrittää oikeasti hankkia laadukkaan pelimiehen Bedardin kaveriksi nyt kesällä.
Olettekos makustelleet ketä voisi jäädä numerolle 18?
Mitä itse Mikhejeviä olen nähnyt ja mitä kommentteja hänestä kuullut Canucks-faneilta, niin taitava ja nopea kaveri, mutta ei saa tehoja aikaiseksi. Vertaus Athanasiouhun on siis varsin osuva. Pitää toivoa, että pysyy terveenä ja uudet ympyrät sekä isompi rooli työntävät häntä eteenpäin. En odottele silti liikoja. Hyvä mittakeppi on nuo Raddyshin 14 pistettä viime kaudelta ja jos ne saa, niin on jo onnistunut hankinta. Lafferty oli yksi suurimmista suosikeistani edellisellä stintillään ja otan hänet takaisin milloin vain.

Bedardin rinnalle on saatava enemmän laatua ensi kaudeksi. Vaikka on kuinka sukupolvitalentti, niin ei hän vielä ole niin hyvä, että voisi yksin kannatella koko joukkuetta. Eikä siihen yksi terve Taylor Hall riitä. Katsotaan, mitä Davidson saa kokattua kesän aikana.

18. vuorolla Michael Hage on ollut jo pitkään oma lemppari, mutta jos ekalla päädytään Demidoviin, niin kannatan ajatusta, että varataan suurimman tarpeen mukaan eli rightin pakkia. Silloin mahdollisesti jäljellä olevista valinta osuisi juuri Jiricekiin tai Emeryyn.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Onneksi saadaan tähän draft vatulointiin pian oikeat vastaukset:) Tosiaan kuten @Wiesellike totesi numero 2 vaikuttaa varmasti siihen mitä tavoitellaan numerolla 18. Itse kaipailisin kookkaampaa sentteriä tai laituria tohon rosteriin.
Mikheyev on alakenttien mies ja on näköjään toronton suonenvedon jälkeen saanut ton ylihintaisen pahvinsa mikä nyt kipattiin meidän roskalavalle. Kaverilla ei ole yhtään täyttä kautta NHL:ssä eli pahasti lasimestarin vikaa tuntuisi olevan.
Toivotaan että Lafferty tekee meille sopparin, linjan mukaisestihan se tarkoittaa pelottavaa neljän millin kausipahvia kuten muillekin jarruille on viime vuosina tarjoiltu;)
Anderson(vaatii sopparin)-Dickinson-Lafferty voisi olla jopa hyvä kolmos kenttä, toki Foligno voisi olla myös kolmas lenkki tuossa. Blackwellin pitäisin halvalla pahvilla mukana nelosessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olen vahvasti eri mieltä siitä, että kuka varataan numerolla kaksi tulisi vaikuttaa vuoron 18 valintaan. Otat mielestäsi parhaan vapaana olevan pelaajan ja sillä siwa. Jos se on sentteri, niin se on sentteri tai sitten pakki. Michael Hage on nousemassa kenties myös omaksi suosikikseni tuolta, mutta pelkään ettei ole Chicagon vuorolla vapaana. Jett Luchanko olisi kakkosvalintani, jos hänkään nyt sitten vapaana sattuu olemaan. Toisen kierroksen ensimmäisellä vuorolla tarttuisin tämän nuorukaisen pitkiin raajoihin kiinni tilaisuuden tultua:


About parimetrinen sentteri, joka luistelee hyvin ja omaa pehmeät kädet. Seuraava Tage Thompson kukaties? Boston Collegeen menossa vasta kaudella 25-26 ja pelannut alemman tason junnusarjoissa, mikä varmasti osittain laskee osakkeita draftissa. Voi hyvinkin olla, että joku ottaa jo ensimmäisen kierroksen loppupäässä riskin.

Mikheyevin hankinta ei hierrä pätkän vertaa. Jos hän pystyy tuottamaan tuollaiset 30 pistettä ja pysymään ensinnäkin terveenä, niin parantaa Chicagon rosteria paperilla viime kauden alaketjujen seppiin verrattuna. Laffertylle parin vuoden lappu parin miljoonaan caphitillä olisi mielestäni sopiva tähän kohtaan molemmille osapuolille.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olen vahvasti eri mieltä siitä, että kuka varataan numerolla kaksi tulisi vaikuttaa vuoron 18 valintaan. Otat mielestäsi parhaan vapaana olevan pelaajan ja sillä siwa. Jos se on sentteri, niin se on sentteri tai sitten pakki. Michael Hage on nousemassa kenties myös omaksi suosikikseni tuolta, mutta pelkään ettei ole Chicagon vuorolla vapaana. Jett Luchanko olisi kakkosvalintani, jos hänkään nyt sitten vapaana sattuu olemaan. Toisen kierroksen ensimmäisellä vuorolla tarttuisin tämän nuorukaisen pitkiin raajoihin kiinni tilaisuuden tultua:
Mutta mutta tämähän murenisi jo siinä vaiheessa jos Demidovia ei varattaisi numerolla kaksi. Hänen pitäisi olla paras pelaaja varatessamme numerolla kaksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mutta mutta tämähän murenisi jo siinä vaiheessa jos Demidovia ei varattaisi numerolla kaksi. Hänen pitäisi olla paras pelaaja varatessamme numerolla kaksi.

Subjektiivinen käsite. Erilaisia näkemyksiäkin on, kuten esimerkiksi Bob McKenzien kymmenen scoutin joukossa, joista kolme nosti Levshunovin kakkoseksi. Se kenen mielipide on lopulta oikea ratkeaa joskus vuosien saatossa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Subjektiivinen käsite. Erilaisia näkemyksiäkin on, kuten esimerkiksi Bob McKenzien kymmenen scoutin joukossa, joista kolme nosti Levshunovin kakkoseksi. Se kenen mielipide on lopulta oikea ratkeaa joskus vuosien saatossa.
Joo vois sanoa että nämä soraäänet Demidovin tiputukseen selkeähköltä kakkospaikalta ovat tulleet monilla listoilla vasta viimeisen kuukauden ja viimeisten viikkojen aikana.
 

TekAstin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Michael Joly & Hawks
Levshunov Chicagoon. En ole pettynyt, mutta Demidov oisi saattanut olla järkevämpi vaihtoehto, tulevaisuus näyttää...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Demidovista voi hyvinkin tulla isompi tähti, mutta Levshunoville oli isompi tarve. Tykkään tästä valinnasta tosi paljon. Viime kaudella tuli katsottua liikaa pelejä, joissa pakiston kiekollinen surkeus tappoi hyökkäyspelin alkuunsa. Nyt saatiin kultaakin arvokkaampi vasenkätinen huippupakki tulevaisuuden rosteriin. Sormet vain ristiin, ettei hänestä tule uutta Cam Barkeria.

Hage meni ohi toisella vuorolla, mutta Boisvert kelpaa ihan hyvin. Kovalla kilpailuvietillä varustettu kahdensuunnan sentteri, jolta voi odottaa maaleja. Vanecker tuli sen sijaan puskista. Dallas oli ilmeisesti häntä varaamassa, joten loput kakkoskiekan varaukset jouduttiin laittamaan peliin. Skouttien täytyy siis todella pitää hänestä. Mitä hänestä olen lukenut, niin tekee ketjukavereistaan parempia raskaalla ja likaisella työllään ja on erikoistunut riistoihin. Onko jopa Bedardin tuleva ketjukaveri? Aika näyttää.

Totutun aggressiivinen drafti Davidsonilta. Harmi vain, kun meni hauskuus seuraavalta kierrokselta. Toisaalta siellä on kaksi vuoroa kolmannen kierroksen alussa, joten ei yllättäisi, jos Davidson aseistaisi nekin. Kamil Bednarik olisi haaveissa seuraavaksi varaukseksi.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kommentoidaan nyt lyhyesti lähinnä fiilispohjalta ja palataan jossain vaiheessa tarkempien analyysien kanssa eetteriin. En kiistä etteikö ensimmäinen kierros tuntunut lievähköltä pettymykseltä. Levshunovia osasi kyllä odottaa, kun tuntui olevan varsinainen julkinen salaisuus, että häneen tuo toinen vuoro osuu. Blackhawks on scoutannut valko-venäläistä kaksi vuotta ja uskovat Arty Partylla olevan vielä rutkasti varaa kehittyä sen lisäksi, että pitivät jo nyt tarjolla olevasta paketista. Levshunovilla ei ole ilmeisesti vielä takanaan kunnon harjoituskausia kesäisin ja tähän seikkaan Doneghey myös viittasi mainitessaan Levshunovin reilun kasvupoteniaalin.

Pierre LeBrunin mukaan Davidson tarjosi Columbukselle ensi vuoden ykkösvarausta ilman suojakertoimia ja jotain muuta vuoroa siihen päälle neljännestä vuorosta, mutta Columbus halusi Lindstromin eikä tarttunut täkyyn. Ilmeisesti Demidov oli Blackhawksin tähtäimessä tuolla vuorolla.

Jotain viserryksiä oli jo aiemmin ilmoilla Blackhawksin kiinnostuksesta Sasha Boisvertia kohtaan. Boisvertin kautta hyökkäykseen saatiin vihdoin kokoa ja fyysistä elementtiä kasvamaan. Siirtyy ensi kaudella University of North Dakotaan kasvamaan korkoa ja seurataan mielenkiinnolla Sashan urapolun kehittymistä. Myös Boisvert on ollut organisaation tutkan alla viimeiset kaksi vuotta.

Marek Vanackerin valinta oli itselleni täysi yllätys, mutta viime kesän kolmannen kierroksen varauksen Nick Lardisin joukkuekaverina Brantford Bulldogseissa Vanecker oli tehnyt vaikutuksen Davidsoniin ja kumppaneihin. Pelasi viime marraskuusta alkaen olkapää sökönä ja kävi leikkauttamassa sen pari viikkoa sitten. Palailee kentille joskus joulukuussa.

Päällimmäinen fiilis ensimmäisestä päivästä on lattea ja latisti myös odotuksia myös seuraavalle päivälle noiden toisen kierroksen vuorojen luopumisen jälkeen. Näillä mennään ja katseet siirtyvät jo enemmän tuonne ensi viikon alkuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyle Davidsonin johdolla järjestyksessään kolmas varaustilaisuus takanapäin. En nyt ala tähän jokaista varattua pelaajaa erikseen ruotimaan. Satoon voi käydä tutustumassa, vaikka tuolta joukkueen virallisilta sivuilta ja internet on täynnä tarinaa näistä nuorukaisista. Toisista enemmän ja toisista vähän vähemmän.


Muutama nosto on kuitenkin paikallaan. Jos jokin tietty teema ja ominaisuus nousee esiin näistä varatuista pelaajista, niin Davidsonin ja Donegheyn aikakaudella se on ollut luistelu ja nopeus. Tälläkin kertaa useammalla nuorukaisella nopeus on se tavaramerkki.





Kenties mielenkiintoisin itselleni näistä toisen päivän varatuista pelaajista on kolmannella kierroksella napattu AJ Spellacy. Windsor Spitfireä OHL:ssa edustava hyökkääjä pelasi nyt vasta ensimmäisen kauden pelkästään jääkiekkoon keskittyen. Spellacyllä on vahva jefu-tausta ja hänelle tarjottiin viidestä eri yliopistosta stipendiä, mutta Ohiossa kasvanut nuorukainen päätti satsata kiekkouraan. Doneghey kommentoi AJ:n olevan atleettinen friikki ja samalla projekti, koska on lajitaidoissa hieman muita takamatkalla taustastaan johtuen. Isokokoinen, todella nopea ja fyysinen hyökkääjä, joka haluaa omien sanojensa mukaan olla samanlainen pelote jäällä kuin Tom Wilson.





Miten tällä kertaa onnistuttiin selviää taas sitten joskus vuosien päästä. Onkin huvittavaa, kun eri medioissa noistetaan näitä draftin onnistujia ja häviäjiä esille, vaikka varatut pelaajat eivät ole pelanneet peliäkään varauksensa jälkeen. Täysin mahdoton sanoa ja liian aikaista arvioida moisia tässä kohtaa.

Kyle Davidsonin ottaessa ohjat sekä nostettuaan Mike Donegheyn scouting osaston tirehtööriksi on heidän johdollaan nyt menty kolme varaustilaisuutta. Blackhawks on varannut tuona aikana yhteensä 30 pelaajaa eli yli joukkueellisen nuoria jääkiekkoilijoita. Pelipaikoittain ovat ottaneet yhden maalivahdin, viisi puolustajaa ja 24 hyökkääjää. Suurimmasta osasta näistä varatuista pelaajista ei kasva NHL-kiekkoilijoita, eivätkä tule edustamaan Blackhawksia tulevaisuudessa, mutta kuten Doneghey totesi nämä pelaajat itse määrittävät millaiseksi tämä palapeli lopulta muodostuu. Kilpailutilanne on ihanteellinen ja nuorten pelaajien kehityspolut ovat yksilölliset. Osan kohdalla katse on pidemmällä ja osalla aikaa on vähemmän lunastaa paikkansa auringossa.

Kaikki on siis vielä auki, mutta Davidsonin johdolla on rakennettu johdonmukaisesti tulevaisuuden joukkuetta ja tältä osin projekti etenee kuten pitääkin. Lopputulosta emme vielä voi tietää ja jos nyt tämän draftin osalta on mahdoton sanoa, kuinka tässä lopulta pärjättiin, on tilanne auki vielä monelta osin alkaen tuolta vuoden 2022 draftista. Seuraaville kolmelle vuodelle Blackhawksilla on neljä ykköskierroksen vuoroa ja seitsemän vuoroa toiselle kierrokselle, joten varauskapitaalia on Davidsonilla hallussa mukavasti jatkossakin. Voisi olettaa, että noita resursseja hyödynnetään myös valmiiden pelaajien hankinnoissa.

Ben Pope istui alas Danny Wirtzin kanssa ja omistaja on ainakin tyytyväinen organisaation rebuildiin tähän asti ja Dannyn taskut ovat auki hankintoja varten jatkossa. Jokohan huomenna käydään taskuilla?


Wirtz does write the checks, though, so his permission will be required when Davidson intends to spend to the salary-cap ceiling, which could be near $100 million in 2026-27.

And that permission will be given. Wirtz made it clear that this current rebuild isn’t about saving money and that the Hawks are comfortable spending as much as any other club when the right time comes.

“This is a league where you have to be prepared to spend to the limit to be able to win the Stanley Cup,” Wirtz said. “But it has to be done not out of desperation. It should be done out of logic and planning.

Jos tämä rakennusvaiheen seuraaminen tuntuu välillä pitkältä ja tuskaiselta, niin on tämä myös omalla tavallaan ihan hemmetin mielenkiintoista ja innostavaakin.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kyle Davidsonin johdolla järjestyksessään kolmas varaustilaisuus takanapäin.

Jos jokin tietty teema ja ominaisuus nousee esiin näistä varatuista pelaajista, niin Davidsonin ja Donegheyn aikakaudella se on ollut luistelu ja nopeus. Tälläkin kertaa useammalla nuorukaisella nopeus on se tavaramerkki.

Kenties mielenkiintoisin itselleni näistä toisen päivän varatuista pelaajista on kolmannella kierroksella napattu AJ Spellacy.

Jos tämä rakennusvaiheen seuraaminen tuntuu välillä pitkältä ja tuskaiselta, niin on tämä myös omalla tavallaan ihan hemmetin mielenkiintoista ja innostavaakin.
Nopeat taitojoukkueet ovat aina olleet jääkiekon suola omissa silmissä ja mahtavaa, että Hawks on tekemässä tuosta identiteettiään. Ainakin siis nopeuden puolesta. NHL on matkijoiden liiga ja pari viimeistä kannua on voitettu koolla ja vääntövoimalla. Hyvä, että Chicagossa keskitytään omaan juttuun eikä lähdetä muuttamaan kesken kaiken suuntaa.

AJ Spellacy oli itsellekin mielenkiintoisin nimi eiliseltä. Urheilulliset lähtökohdat ovat hänellä niin kovat, että onnistuessaan voidaan pitää tämän draftin ryöstönä. Vähän samanlainen tarina oli viimeisenä varatun Ty Henryn kohdalla. Kaksi projektia, joilla on iso potentiaali, kunhan vain oppivat siirtämään atleettisuutensa jäällä toimivaksi paketiksi.

Neljäntenä varattu John Mustard on jo nimensä puolesta mahtava haku. Valittiin USHL:n vuoden tulokkaaksi ja hänkin on tuulennopea luistelija. On vielä tämän draftin nuorimpia pelaajia, joten kehittyessään voisi olla ensi vuonna aikaisemman vuoron kaveri.

Rakennusvaihe on pitkä, mutta kyllä tämä Davidsonin vauhtivallankumous herättää minussa suurta innostusta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Paljon heitellään spekulaatiota siitä, että Bedardille pitäisi ensi kaudelle saada apua hyökkäykseen. Olen kyllä sen kannalla ja muutama nimi tuolla on vapaana, mutta mikä olisi järkevää ja mikä ei.

En syty Teuvosta long-terminä enkä näe syytä miksi hän ottaisi tässä vaiheessa lyhyempääkään diiliä. Stamkos houkuttelisi, mutta miksi tulisi.

Kane olisi helpoin perustella itselle, mutta se ovi avattiin raolleen, jotta se voitaisiin paiskata uudestaan kiinni.

Jännä nähdä mitä huomenna tapahtuu. Yksi nimekäs hyökkääjä omissa toiveissa mahdollisimman lyhyellä sopimuksella tekemään Bedardin kanssa tuhoja.

Anyway Hagensista varmaan kilvoitellaan ensi vuonnakin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Meikä syttyy Teräväiseen. Voisi olla Bedardille se, mitä Erik Haula oli Hughesille. Mutta jos Teuvo etsii pitkää ja isoa rahaa, niin sitten voi mennä muualle. Ja varmaan meneekin.

Muista nimistä Elias Lindholm on edelleen suosikkini, vaikka onkin epärealistinen. Tarasenko voisi tuoda apuja ylempiin ketjuihin ja ylivoimaan. Matt Grzelcyk toisi kaivattua kokemusta puolustuksen junnupuolelle. Mutta katsellaan, keitä sieltä tulee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös