Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 191 928
  • 1 030

Korppari1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
Kemelliä sitten näköjään koko rahalla draftista.. Ei ihan kyllä se vastine mitä itsekkään toivoin. No onpahan sitten vähän enemmän ens yölle seurattavaa. Pakko ei ollut kyllä ilman kovaa vastinetta treidiä tehdä, siksi vähän kummastuttaa että näillä palikoilla annettiin Cat pois.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Uskomattoman surkea kauppa. Ottawalla on armada nuoria talentteja eikä Davidson saanut yhtäkään niistä kylkiäisenä. Talo halutaan näköjään siivota huolella. Kanen siirtopyynnille ei tosiaan voi antaa kovin korkeita kertoimia. Ensi kauden joukkue tulee olemaan järkyttävän huono. No katotaan, saako sillä Bedardin.

Saapa seurata ensi yönä lohdutukseksi Chicagon ykköskierroksen varausta. Oma toive on Frank Nazar.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Uskomattoman surkea kauppa. Ottawalla on armada nuoria talentteja eikä Davidson saanut yhtäkään niistä kylkiäisenä. Talo halutaan näköjään siivota huolella. Kanen siirtopyynnille ei tosiaan voi antaa kovin korkeita kertoimia. Ensi kauden joukkue tulee olemaan järkyttävän huono. No katotaan, saako sillä Bedardin.

Saapa seurata ensi yönä lohdutukseksi Chicagon ykköskierroksen varausta. Oma toive on Frank Nazar.

Jos nyt vaikka Adam Fantillin, niin se lohduttaiisi jo vähän. Vituttaa jo valmiiksi, jos sieltä tulee joku Kemell tuolla seiskavuorolla. En tiedä miksi, mutta vituttaa silti. Ja muutenkin! Mitähän muuten Kane funtsii just nyt?
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Sellanen oli sitten Catin hinta. Ei ois pitäny missään tapauksessa myydä sillä Cat pelasi todella isolla haukka -sydämmellä. Cat ois ollu mun mielestä hyvä kapteenikin Toewsin jälkeen. Ja kapteeniksi juurikin jäälle tehtyjen asioiden takia. Voi voi…

No toivottavasti tulee vaikka Nemec jollai ihmeen kaupalla vaikka. Tai secordin mainitsema Fantilli. Matt Savoie ois aika Catin kokoinen pelaaja. Saas nährä.
 

ipaz

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä ketkä siellä tulee olemaan maalissa. Viime kauden Fleury, Lankinen, Delia kolmikosta jo yksi on pois ja kaksi muuta UFA. Lankinen ja Delia varmasti kokeilee markkinat. Tämän hetken sopimuksen alaiset maalivahdit: Arvid Söderblom (22) ja Jaxson Strauber (23).
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kirby Dach Montrealiin. #13 pick ja #66. Nyt on kovia juttuja Davidson.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Kirby Dach Montrealiin. #13 pick ja #66. Nyt on kovia juttuja Davidson.

Näin ne parin kauden takaiset ykköskiekan varaukset vaihdetaan uusiin varauksiin. Ihan niinkuin Bowmanin aikoina. Mitäköhän näille varauksille käy parin vuoden päästä? Tää juttu on joku noidan kehä tms.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Huh, aikamoinen ilta. Jos jollekin ei vielä ollut selvää, niin Blackhawks on virallisesti rebuild-moodissa ja Kyle Davidson haluaa selkeästi rakentaa joukkuetta alusta asti itse. Saas nyt nähdä mitä vielä tapahtuu, mutta Alex DeBrincatin sekä Kirby Dachin kauppaaminen ovat todella isoja muutoksia joukkueen tulevan kauden runkoon ja monet odottivat heistä tärkeitä tulevaisuuden pelaajia. Davidson lähti rohkeaan leikkiin fanien kustannuksella. Respectit siitä.

Tosiaan, DeBrincatin vastine oli muutama varausvuoro, joista se arvokkain oli varausvuoro numero #7 käynnissä olevaan draftiin. Varausvuoro käytettiin pari viikkoa sitten 18-vuotta täyttäneeseen kanadalaiseen Kevin Korchinskiin, joka rikkoi kuluneella WHL-kaudella puolustajien syöttöpiste-ennätyksen Seattle Thunderbirdsin paidassa. Luistelu, liike ja kiekolliset taidot nousevat pojasta esille, kun taas heikkouksiksi on nostettu fyysisyys, se itse puolustaminen sekä laukauksen voima. Vertasi itseään ja myös studiossa käytettiin nimeä Shea Theodore. Enpä laittaisi pahakseni.

Kesken ensimmäisen kierroksen tulikin sitten vähän viihdettä Montrealissa yleisölle, kun isännät tekivät peräti kaksi kauppaa ja naarasivat itselleen Kirby Dachin. Vastineena jälleen pari varausvuoroa, joista se tärkein eli numero #13 käytettiin Frank Nazariin. Nopeutta, nopeutta ja nopeutta, taitoa sekä pisteiden tekoon erityistä potentiaalia. Tulevalla kaudella Michiganin yliopistossa, mahdollisesti jopa ykkössentterinä.

Tiivistettynä Corey Pronmanilta:

"With Nazar and Korchinski, Chicago has now added a ton of speed and skill to their pipeline."

En tiedä tykkäänkö kaupoista, mutta tykkään molemmista valinnoista ykköskierroksella. Ja olen henkisesti myös valmis tähän pitkään, todella raivostuttavaan, mutta samalla mielenkiintoiseen leikkiin.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Millon Hawks on viimeksi tehnyt hyvän treidin? Amonte? Chelios, joka sitten sössittiin Detroittiin?
Pankaa nyt sitten Kane ja Toewskin lihoiksi, niin ei jää mitään jäljelle menestysvuosista...
Aloitetaan sitten ihan puhtaalta pöydältä...
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Itse tykkään näistä Hawksin siirroista. Dach tuskin on tarpeeksi hyvä ykkössentteriksi koskaan ja Debrincat on ikänsä puolesta vähän väliinputoaja, plus että onko hänestäkään todelliseksi avainpelaajaksi hyvässä joukkueessa? Kohta on Kucherovin palkka, mutta pelaaja ei kyllä ole Kucherov. Sama pistää kumpikin lihoiksi ja yrittää tosissaan eliittitalenttia.

Rohkea ja varmasti epäsuosittu strategia, mutta kun alkaa olla selvää, että toiveet ripeästä ja smuutista siirtymästä takaisin kannun tavoitteluun alkavat olla lähinnä toiveita, niin hyvä toimisto pystyy ratkaisuihin.

Lisäksi Kanelle, Toewsille ja jopa Jonesille alkaa maistua siirto, kun tehdään konkreettisesti selväksi mitä on edessä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mielenkiintoinen strategia aloitaa rebuild treidaamalla organisaation parhaat nuoret pelaajat pois. Noh Debrincatilla oli varmaankin kovin treidiarvo (mikä ei ihan realisoitunut treidissä itsessään) ja Dach ei ilmeisesti oikein ole läpi lyönyt. Hyviä pickejä joka tapauksessa Hawksilta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kai se sitten oli tuo DeBrincatin QO-hinta, mikä tämän ratkaisi. Kiitos vaan Stan vieläkin pitkäjänteisestä tulevaisuuden suunnittelemisesta.

Rationaalisia syitä erikoiselle siirrolle löytyy, mutta eihän tämä silti kovin kivalta tunnu. Jollain Hawks joutuu myymään lippuja tiedossa olevilla rämpimisvuosinakin ja DeBrincat olisi ollut yksi sellainen vetonaula, joka tekee tulosta ja jonka asenne on kunnossa jokaisessa pelissä.

Olen samaa mieltä tännekin esitetyn ajatuksen kanssa, että Cat olisi voinut olla seuraava C-kirjaimen kantaja. Koska se hetki sitten koittaakaan. Kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti hieno pelaaja pääsee nyt nauttimaan menestyksestä, jota ei olisi ollut ihan hetkeen luvassa Chicagossa.

Voi olla, että Hawks-rakennus on tosiaan niin homeessa, että se pitää polttaa maan tasalle, että tuhkasta voisi aikanaan rakentua jotain kestävää. Karuja aikoja luvassa, mutta ehkä toivo paremmasta on silti parempi kuin ikuinen vellominen puolivillaisessa välitilassa, jossa ei ole mitään todennäköisyyttä menestyä edes joskus.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Davidson ainakin osoitti, että palleja löytyy. Tulevaisuus sitten näyttää, mihin tämä johtaa. Bowmanin perinnöstä ei ole kohta paljoakaan jäljellä. Kaupoista voi olla montaa mieltä. Omasta mielestä Catilla ja Dachilla olisi pitänyt saada enemmän, mutta näillä mennään. Ei tämän seuran kannattaminen ainakaan tylsää ole.

Varausten osalta olen tyytyväinen Korchinskiin ja erityisesti Nazariin. Rinzel oli vähän arveluttava valinta. Organisaatiossa on jo hänen kaltaisia nuoria pakkeja, joten tässä olisin halunnut nähdä valittavan erilaisen pelaajatyypin, esim Owen Beckin. Rinzel on myös melkoinen raakile verrattuna muihin. Sormet ristiin, että kehittyy NHL-tasolle.

Tänään on sitten ensimmäisenä 39 vuoro. Jospa siinä Beck olisi vapaana tai toinen suosikkini Ludwinski.
 

ipaz

Jäsen
Jokohan alkaa Kanea kiinnostamaan pyytää treidiä pois, kun ensi kausi tulee olemaan joukkueelle uuden opettelua. Kutsuuko nosteessa oleva kotikylä Buffalo taikuria?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Davidson ilmoitti et rebuild alkaa ja alkoihan se. Totta kai harmittaa että Cat lähti mutta Dachista saatu vastine ihan ok. Dach vellonut pari kautta melkoisessa välitilassa pari viime kautta ja ehkä kauppa oli ihan hyvä ratkaisu. Varauksista lähtökohtaisesti tykkään. Korchinski ja Nazar hyvät pickit. Rinzel ei ole itselle kauhean tuttu mutta oikea käsialhaalla pelaava iso puolustaja (193cm/82kg) - käy.

Mielenkiinnolla ja kauhulla tässä odottelee seuraavat kierrokset ja mitäköhän kaneja Davidson vetää vielä hatustaan. Pakka on auki ja kaikki on kaupan. Muutoksen tuulet puhaltaa Windy Cityssä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Näköjään vielä se huhuttu Mrazek naarattiin hoitamaan tankkausvastuuta veräjänvartijaksi. Olisin tuon varausvuoron käyttänyt eri pelaajaan, mutta eipä tässä.

Nyt tuota vapaata palkkatilaa pitää käyttää enemmän hyödyksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olipahan yö! Tässä on vielä jäsentämättä tämä kaikki, mitä ensimmäisellä kierroksella tapahtui, etten nyt osaa mitään viiltävää analyysiä tähän suoltaa. Olkoon tämä purkaus enemmänkin tälläinen self made debriefing tähän kohtaan. Davidson todellakin haluaa oman sormenjälkensä näkyviin ja siinä ei mikään ole enää pyhää. Rebuildingin ymmärtää, mutta samalla sitä vähän ihmettelee, miksi purkutyöt aloitetaan ensimmäisenä näistä omista nuorista pelaajista? Kuten täällä jo todettu, niin DeBrincatin kohdalla talouspuolen tekijät vaikuttivat varmasti osittain päätökseen.

Davidson sai mitä halusi ja lisää on varmasti tulossa. Nimittäin nuoria pelaajia ja varausvuoroja. Tänäänkin kuusi vuoroa jäljellä toisella ja kolmannella kierroksella. Nuo ykköskierroksen varaukset tulee perattua tarkemmin myöhemmin kunhan tässä ehtii sykkeet kunnolla laskemaan. Davidsonin ja Donegheyn kommentit voi käydä kaikki katsomassa ja kuuntelemassa virallisilta sivuilta. Jutimaisesti nyt vaan on mentävä eteenpäin!
 

ipaz

Jäsen
Jutimaisesti nyt vaan on mentävä eteenpäin!
Kyle Davidson toi reaalimaailman näkyviin Hawks-faneille. Joko joukkue olisi jatkanut samalla nihkeällä tavalla vielä ensi kauden kuten menneen lähes samalla rosterilla ja sitten kauden jälkeen Kane ja Toews ulos ja joukkue rotkon reunalta naama edellä tonttiin.

Nyt aloitettiin heti rohkea rebuilt ja haali kolme ykköskierroksen varausta. Kuusi lisää 2. ja 3. kierroksella. Ellei sitten vielä innostu treidaamaan lisävuoroja muilla RFA-pelaajilla kuten Strome tai Kubalik. Davidson todellakin haluaa näyttää, että tämä on nyt hänen joukkueensa ja tekee siitä sen näköisen kun itse haluaa. Yli 10 vuotta kokemusta Bowmanin tukena, niin tuntee varmasti kaikki ja tietää miltä haluaa joukkueen tulevaisuudessa näyttävän. Nyt tuli ainakin taitoa ja luisteluvoimaa lisää heti alkuun.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ellei sitten vielä innostu treidaamaan lisävuoroja muilla RFA-pelaajilla kuten Strome tai Kubalik.

Kyseisten pelaajien kohdalla nähtävästi jätetään QO:t antamatta ja päätyvät vapaille markkinoille. Viime kauden ykköskentästä on poissa todennäköisesti kohta 2/3 ja melko pian varmaan Kane kävelee Davidsonin konttorille pyytämään siirtoa. Jos jotakin, niin Davidson ilmoitti Blackhawksin vahvana kandidaattina Connor Bedard -skabaan.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tykkään kyllä Davidsonin rohkeudesta ja toistaiseksi mies tekee sitä, mistä puhuukin. Hän haluaa tehdä nyt erittäin pitkän ja raastavan, mutta toisaalta mahdollisesti aikanaan hyvin palkitsevan uudelleenrakennuksen. Ja nähdäkseni tuo on tämän hetken rosterilla ja prospect poolilla aivan oikea ratkaisu. Ei ole tähän nopeaa fixiä tiedossa.

DeBrincatista olisi tosiaan voinut odottaa kovempaakin vastinetta, mutta jos ei ollut saatavilla niin sitten ei ollut saatavilla. Vähän siinä mielessä toki on pakottamisen maku tuossa treidissä. Mutta en minä toisaalta näe, että DeBrincat olisi sellainen kulmakivipelaaja, jonka varaan lähteä hyökkäystä rakentamaan. Kuten jo sanottua, niin sopimustilanteella oli myös vaikutuksensa. Nyt kun Jonesilla siellä valitettavasti se pitkä iso pahvi on, niin ymmärrän hyvin, ettei sen lisäksi DeBricantiin haluttu sitoutua pitkällä isolla diilillä. Toki Catin treidaaminen auttaa joukkuetta myös häviämään enemmän, mikä varmasti on hiljainen tavoite. Tämä kauppa siis loppujen lopuksi mulle ihan ok.

Dachista saatiin myös ihan kohtuullinen korvaus. En jää isommin kaipaamaan. Puutteita näyttäisi olevan vähän liikaa pelikäsityksessä ja pelitaidoissa, että hänestä tulisi ihan kärkisentteriä. Can't score a goal to save his life.

Mitäpä muuta. Pickeistä ei luonnollisesti ole juuri muuta tietoa, kuin teidän jatkoaikatovereiden sekä Athleticin analyysit. Näkee sitten joskus, mitä näistä tulee.

Se on vaan fakta näissä uudelleenrakennushommissa, että pickejä tarvitaan toisaalta määrällisesti paljon, mutta myös mahdollisimman monta ykköskiekalla. Nyt saatiin noihin molempiin bokseihin täpät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös