Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 217 955
  • 981

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Melkosta rebuildia ollut tää kesä tähän mennessä. Mitäköhän Stan vielä keksii? Toivottavasti sieltä tulee ainakin Hagelin ja Nylanderin jatkosopimukset. Kämpfin jatko myös toivottava koska kyseinen veli suojattiinkin. Palkkakatossa tosiaan ei paljoa tilaa ole, ei lähellekkään kaikkiin näihin sopimuksiin.

Jännä nähdä mitä tekee MAF, toivottavasti tulee pelaamaan koska hän jos joku voi voittaa pelejä yksinkin. Mitä tehdään jos ei tule? Mahtaakohan Stanilla olla tähän mitään suunnitelmaa? No eiköhän herra aika vastaa meille tähän. TJ tuolla kauppahinnalla hyvä hankinta mutta on tuo lappu aika kallis ja jatkuu vielä kolme kautta.

Zadorovin mahdollinen vaihtuminen McCabeen käy paremmin kuin hyvin. Selkeä upgrade mun mielestä ainakin kiekollisesti ja pelinlukutaidoiltaan. Kovuudessa vähän hävitään mutta joukkueesta löytyy mun mielestä tällä hetkellä aika hyvin kovuutta/ilkeyttä.

Tässä saa twitteriä päivitellä kyllä tasaseen tahtiin eli niinkuin ylempänä todettiin niin popparit esiin ja mukava asento sohvalta.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jujkar Khaira 2 vuoden sopimus Chicagoon. Lähteenä TSN.

Caphit 0,975Million / Capfriendy
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
McCabe olisi kelvannut jollain vuoden tai parin sopimuksella, mutta nyt on lapussa liikaa vuosia tuolle caphitille. Tämä on juuri sellainen klassikkosoppari, joka on ongelma viimeistään kahden vuoden päästä.

Ei eroa yhtään näistä ollimäättöjen ja calvindehaanien hankinnoista. Toki voi olla se pienen pieni sauma, että tässä on uusi connormurphy, mutta vähän epäilen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit




Hyvin liikkuva puolustava puolustaja, josta analyytikot tykkäävät. Pelasi Seth Jonesin parina juniorivuosina Yhdysvaltojen nuorisomaajoukkueessa. Oletetaan polven olevan kunnossa.

Jones, McCabe, Murphy ja nuoriso on kiva ja potentiaalinen miksaus puolustukseen. Mä tykkään.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Vähän muakin tuo 4x4 alkoi hiertää, vaikka varmasti hyvä stay at home -pakki tästä saadaankin. Rahaa palaa kyllä kivasti. Noh nyt sitten täytynee tuo de Haan saada vielä ulos.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pieni breikki ja heti tapahtui! Haiskahtaa siltä, että Kämpf on myös menneen talven lumia? Hinostroza teki sopimuksen Buffaloon ja Pius Suter pohtii nyt rauhassa seuraavaa siirtoa. Edelleen sainaamatta Brandon Hagel, joka on nyt se tärkein RFA. Alex Nylander myös ilman sopimusta. CapFriendlyn mukaan 22 pelaajan rosterilla ollaan reilut puoli miljoonaa yli katon. Mutta mitä tekee MAF ja nähdäänkö vielä kuinka monta kaupaa? Strome, de Haan jne. luulisi nyt ainakin olevan kaupan.

Peilaisin tuota McCaben sopimusta siihen, että olisinko tehnyt suurin piirtein samankaltaisen sopimuksen Zadoroville? Sanoisin, että näin on ihan hyvä.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Suter Wingseihin 3,25M AAV/ 2 vuotta. Pienestä suonenvedosta Wings valmis maksamaan heti. Toivottavasti tahti ukolla jatkuu tuolla rahalla.

Chicagossa tuulee ja rosteri näyttää aivan erilaiselta kun kiekko putoaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Suter Wingseihin 3,25M AAV/ 2 vuotta. Pienestä suonenvedosta Wings valmis maksamaan heti. Toivottavasti tahti ukolla jatkuu tuolla rahalla.

Chicagossa tuulee ja rosteri näyttää aivan erilaiselta kun kiekko putoaa.

Ketäs vastaan Suter nyt tekee maalit, kun ei omiinkaan voi?

Ja ei tätä Chicagoa tunne enää omakseen, mutta ehkä hyvä näin. Tässä oli paljon puhetta, että Stan oli myös Hamiltonin perässä. Kaikkia tilastoanalyysejä uhmaten sanon vaan, että kyllä minä Jonesiin olisin päätynyt itsekin mielummin näillä spekseillä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olihan tosiaan tuuliset kaksi päivää. Bowman sekoitti pakkaa huolella.

Lähtijöitä en jää pahemmin kaipaamaan. Suter teki viime kaudella kaikki maalinsa Detroitia vastaan, joten ei ihme, että siellä oltiin valmiita maksamaan. Kämpf oli hyvä alaketjuissa, mutta helppo korvata. Hinostrozan paluu jäi tyngäksi ja Zadorovin ailahtelua ei tule ikävä.

Tulijoista McCabe on parempi kuin Zadorov, kunhan vain polvet kestävät ja Khaira tuo tarvittavaa kovuutta alaketjuihin.

Ja eihän tämä tähän jää. De Haanille olisi hyvä löytää uusi koti, Hagelille jatkot ja ratkaista Fleuryn tilanne.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Aloin eilen hahmottelemaan ketjuja, meni päivän aikana 2 kertaa uusiksi :) Itse olin Zadorovin vankkumaton kannattaja, joten vaihto pitkään McCabe soppariin ei maistunut, ymmärrän toki, ettei Z ollut mikään 4millin jätkä. Jaa-a, vaikea sanoa juuta tai jaata mikä tän jengin isku on (Toews & MAF), mutta kyllähän tässä tarkoitus taitaa olla kautta jatkaa runkosarjan jälkeen. Hämärää, todella hämärää hommaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olen yrittänyt myös noita kokoonpanoja hahmotella, mutta sen verran levällään on pakka ettei siitä tule mitään. Odotellaan pölyn laskeutumista. Zadorovista sen verran, että toivoin tosi paljon onnistumista häneltä, mutta kyllä tuo viime kausi oli melkoinen venäläinen pannukakku. Varovaisen positiivisesti suhtaudun näihin tämän kesän liikkeisiin. Kantapään kautta on tullut opittua, että se iskukyky nähdään kiekon pudotessa jäähän. Etukäteen ja paperilla huutelu on loppupeleissä yhtä tyhjän kanssa, vaikka spekuloiminen kivaa ajanvietettä onkin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nyt tämä tilanne Fleuryn suhteen menee mielenkiintoiseksi. Markkinoilla ei ole enää vapaana mitään fiksua maalivahtia, joka tekisi Fleuryn tapaan Blackhawksista selkeästi iskukykyisen joukkueen, jos kanadalainen päättää ripustaa hokkarit naulaan. Olisihan tuo kyllä aikamoinen, uskon toki, että tämä kääntyy positiiviseksi.

En toisaalta yllättyisi, jos ensi kaudella maalivahtitandemimme olisi Jarry & Lankinen ja samalla Blackhawks on jostain saanut varausvuoron jälleen naarattua itselleen.

Mulla on vielä pari toivetta vapaille markkinoille, koska näköjään ovat vapaana:

- kaupatkaa Strome ja de Haan jonnekin, en tiedä minne
- signatkaa Danton Heinen, monipuolinen hyökkääjä, joka pari kautta sitten teki Bruinsissa tuhojaan sekä puolustukseen Ryan Murray

Toki Stromen ja de Haanin suhteen positiivinen ongelma on se, että vapautuneet palkkatilat menevät ensi kauden jälkeen muualle kun taas Heinen ja Murray hakevat varmasti pidempää lappua.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä Stani roiskii menemään kuin viimeistä päivää. Ettei vaan olisi jo liikakin muutoksia rosteriin jossa oli keväällä hyvä pöhinä ja taisteluasenne päällä.

Joo McCaben pahvi omaan mieleen hinnakas, milli liikaa ja pituutta kaks myös kun kaveri toipuu juuri leikkauksesta eikä tiedetä onko entistä nopeampi.
Muuten McCabe ideana on hyvä, meitä vastaan on mässäilty vaarallisilla maalintekopaikoilla eniten koko liigassa, joten puolustuksen terästäminen on aiheellista.

Viime kauden höpinät rebuildingistä nuorten kautta voi unohdella sen verran pelipaikkoja tässä on heiltä viety.

Pius Suterin soppari Detroitiin sattuu, kaveri näytti jo osaamisensa ja pelaili monessa eri kentässä. Nyt hänen tilallaan on pari milliä kalliimpi ja selkeesti iäkkäämpi Tyler Johnson.

Toi Fleury case taitaa mennä ihan farssiksi, etenkin jos hän vetkuttaa päätöstään ja lopulta ilmoittaa ettei tule pelaamaan Blackhawks nutussa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Olisin kyllä mieluummin Hinostrozan pitänyt about samalla hinnalla kuin hankkinut Khairan. Toki voi olla, että Vinnie hakee isompaa roolia nyt sitten Buffalosta.

Suter vs. Johnson, olisin ehkä päätynyt Suteriin. Ei tuo nyt mikään älytön pyynti Suterilla ollut. Toki tässä nyt päästiin samalla siitä Seabrookin sopimuksesta eroon, mutta oliko se välttämätöntö, en tiedä.

Hakanpää voisi olla ihan hyvä lisäys tuohon pakistoon myös.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En toisaalta yllättyisi, jos ensi kaudella maalivahtitandemimme olisi Jarry & Lankinen ja samalla Blackhawks on jostain saanut varausvuoron jälleen naarattua itselleen.

Tuo olisi Pittsburghilta hyvin outo liike vaihtaa nuori maalivahti sellaiseen, joka vetelee viimeisiä kausiaan (pohtien jo lopettamista) ja joka jäi nimenomaan Pittsburghissa kakkosmaalivahdin rooliin tuplassa. Toki itse en ole saanut Hextallin ajatuksista ollenkaan kiinni, että mitä hän hakee joten mikään ei yllättäisi enää!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kyllähän Hawks näyttää näiden liikkeiden jälkeen ainakin paperilla huomattavasti kilpailukykyisemmältä joukkueelta kuin päättyneellä tynkäkaudella. Etenkin suurin heikkous eli puolustus on vahvistunut näkyvästi. Toivottavasti isoilla dollarisummilla mahdollistettu joukkueen tason nousu toteutuu myös kaukalossa yhtä hyvin kuin paperilla.

On tuossa edelleen silti riskinä, että joukkue on väliinputoaja, joka ei realistisesti tavoittele menestystä, mutta ei varsinaisesti rakenna nyt tulevaisuudenkaan menestystä.

Toisaalta usean alakuloisen kauden jälkeen koko Chicagolle tekisi kyllä hyvää enimmäkseen positiivisissa merkeissä sujuva kausi, vaikka se varsinainen rebuild siirtyisikin taas ainakin vuodella eteenpäin. Ei pohjalla rypeminen ja vuodesta toiseen tankkaaminenkaan aina johda mihinkään, kuten moni organisaatio on toistuvasti näyttänyt.

Oma lukunsa on sitten, minkälainen vyyhti oikeussaleissa vielä kehkeytyykään ja kuinka paljon se vaikuttaa joukkueen esityksiin kaukalossa. Tuolta aikakaudelta organisaatiossa on kuitenkin vielä jäljellä joitain pelaajia sekä toimiston väkeä. Joka tapauksessa toivottavasti oikeus tapahtuu ja osalliset saavat ansionsa mukaan, mikäli vakavat syytökset pitävät paikkansa, kuten nyt vähän siltä vaikuttaisi.

Monta näkökulmaa, enkä oikein itsekään tiedä mitä mieltä olen tulevasta kaudesta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aika vihkoon se taisi Seth Jonesinkin viime kausi mennä, että on sitä tuossakin sopparissa piikkasen kysymysmerkkiä vielä.


Tää on taas näitä vale, emävale, tilasto.

Jos miettii tuota Columbuksen viime kautta niin tuskin siellä kovinkaan moni hirveän positiivisilla tuloksilla on painellut. Juu on toki tilastojenkin valossa ollut umpi surkea kausi, mutta en nyt ehkä liikaa nojautuisi tuohon, että viime kauden taso = miehen taso. Samaa voi sanoa Ristolaisestakin joka pelannut jo vuosia umpipaskassa Buffalossa.

Mutta aika ja tuleva kausi näyttää suuntaviivoja. Omasta mielestänikin tuossa sopparissa on n. miljoona liikaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos miettii tuota Columbuksen viime kautta niin tuskin siellä kovinkaan moni hirveän positiivisilla tuloksilla on painellut. Juu on toki tilastojenkin valossa ollut umpi surkea kausi, mutta en nyt ehkä liikaa nojautuisi tuohon, että viime kauden taso = miehen taso. Samaa voi sanoa Ristolaisestakin joka pelannut jo vuosia umpipaskassa Buffalossa.
No jos Jones meinaa olla palkkansa arvoinen niin pitäisi olla pikkuisen paremmat lukemat, vaikka ympärillä olisi mikä joukkue. Zach Werenski sai paljon parempia lukemia samassa joukkueessa ja pitkälti samassa puolustusparissa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Aika rohkea tuo McCaben soppari myös. Itse odottelin hänestä mahdollista UFA-hulinoiden mustaa hevosta ja ryöstöä, jos joukkueet hiukan varovat tuota loukkaantumistaustaa. Parhaimmillaan tosi hyvä pakki kumminkin, mutta huolestuttava tilanne. Mutta Chicagoa ei näköjään loukkaantumismurheet huimanneet vaan lätkäistiin aika lailla sellainen sopimus kuin ilmankin olisi tullut kyseeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös