Chicago Blackhawks 2021–2022

  • 195 266
  • 976

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Niin tokan kiekan varaus Alex DeBrincat on myös syntynyt 1997 kuten ekan kiekan kaverit Henrik Borgström ja Dylan Strome.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Galvas tuli puskista kokoonpanoon ja uransa ensimmäisessä pelissä pelasi miehekkäästi lähes 24 minuuttia. Samaan aikaan Ian Mitchell pelaa 9 minuuttia. Ei taida jälkimmäinen olla varsinaisesti kovassa huudossa nykyisen valmennuksen papereissa?

Joo, ei ainakaan tällä hetkellä ole. Ihan syystäkin näin, ei Mitchell oikein millään tavalla vaikuta olevan vielä(kään) valmis NHL-tasolle. AHL:ään vaan takaisin isoille minuuteille, kun porukka tervehtyy ja katsotaan taso ensi vuonna uudestaan.

Galvasilta kyllä erittäin miehekäs esitys. Näin se pelipaikka otetaan, kun tilaisuus tulee.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jakub Galvas laittoi harjoitusleirillä jo parhaimmat näytöt tiskiin näistä nuorista puolustajista. Hieno debyytti kieltämättä kaverilta, jolta ei kukaan ole odottanut varmaan yhtään mitään näiden nimekkäämpien nuorten puolustajien taustalta. Ian Mitchellin pelaaminen oli Rockfordissa tasaisen nousujohteista ja taisi tehdä viimeiseen kymmeneen peliin yhdeksän pistettä. Nyt sitten nostettu osittain poissaolojenkin vuoksi ylös pelaamaan pääasiassa sellaiset vajaat kymmenen minuuttia peliä kohti. Korona sotkee varmasti kuvioita, mutta vaikuttaa vahvasti siltä, että organisaation tasolla osataan myös vetää vihkoon monessakin asiassa.

No nyt on sitten Lukas Reichel nostettu taksitolpalle ja harjoituksissa viilettänyt ykkösen keskellä. Kane ainakin kovasti kehui Reichelin nopeutta ja odottaa innolla pääsevänsä pelaamaan hänen kanssaan. Reichel valittiin viime viikon AHL:n pelaajaksi tehden 3+3 tehot kahteen peliin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kaipa tuo harkkaleirin ja debyytin onnistuminen Galvasin osalta kertoo siitä ettei hänellä ainakaan pää ole rajoitteena rakentaa uraa etiäpäin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Galvasin kohdalla huomioitavaa on se, että hän on pelannut miesten peleissä jo kaudesta 2016-17 alkaen. On siis jo pitkään marinoitunut miesten pääsarjoissa, alkuun kolme kautta Tsekeissä ja sitten pari Suomessa. Eikä hänellä ole painolastina korkeaa varausvuoroa, mikä jo vie hieman mahdollisia turhia paineita sekä suuren yleisön odotuksia pois hartioita painamasta.

Sitten on joku Kirby Dach, jolle lyötiin varausnumeron toki näin jo vähän velvoittaen Toewsin mantteliperijän titteliä ylle. Markkinointiguru John McDonough järjesti pian varauksen jälkeen pressitilaisuuden, jossa uusi kultapoika esiteltiin koko kansalle seuraavana messiaana ja niin edelleen. Nostettiin ainakin vuoden verran liian aikaisin ylös pelaamaan, osittain varmasti myös markkinointimielessä kuten tehtiin myös mm. Adam Boqvistin kohdalla. No kuplassa näytti, että kaikki hehkutukset näyttivät toteutuvan tämän nuorukaisen kohdalla ja tie tähtiin oli auki. Sitten tuli seuraava kausi, paha loukkaantuminen eikä sieltä mikään messias enää sitten palannutkaan.

Tällä kaudella koko organisaatio on ollut niin sekaisin, että se on vaikuttanut aivan jokaiseen pelaajaan. Peittelyskandaali, toimiston väen joukkopako, valmennustiimin potkut ja mitä vielä. Joukkue on ollut ja on osittain varmasti vieläkin sellaisessa kipsissä, että tekemisestä puuttuu rentous ja se näkyy tekemisessä. Dachista oli taannoin hyvä artikkeli ja siinä joku scoutti totesi ongelmaksi, että Dach kuvittelee olevansa parempi pelaaja kuin hän tällä hetkellä on. Oli myös sitä mieltä, että hänestä voi vielä kehittyä eliittipelaaja, mutta nyt pitäisi laskea odotuksia itsestään ja yksinkertaistaa pelaamistaan.

Ensi yönä saa Lukas Reichel kastaa varpaansa shown puolella. Hänen kohdallaan ollaan kuitenkin valittu järkevämpi suunnitelma ja ajatus on antaa hänen pelata muutama peli ylhäällä. Ellei nyt sitten laita sellaisia näyttöjä tiskiin, että farmiin palauttaminen ei tule kuuloon.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Montreal. Miten ihmeessä toi JA maali hyväksyttiin ? Ensiksi se oli paitsio ja sitten vielä maali kattokameran mukaan ei ollut paikallaan, kun kiekko meni sisään (pelaajien kanssa).
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Montreal. Miten ihmeessä toi JA maali hyväksyttiin ? Ensiksi se oli paitsio ja sitten vielä maali kattokameran mukaan ei ollut paikallaan, kun kiekko meni sisään (pelaajien kanssa).
Mikäli kiekon luetaan olevan pelaajan hallussa, voi siniviivan ylittää esim. Spinoramalla niin että kiekko ylittää viivan vasta pelaajan jälkeen.

Muistelisin että maalin siirtymisissä arvioidaan vaikutusta tilanteeseen ylipäätään. Tähän on tullut sääntömuutos parisen vuotta sitten. Taisi johtua siitä että jouduttu hylkäämään maaleja, joissa maali ollut hiukan poissa paikaltaan ja peliä ei huomattu viheltää poikki.
Tuossa ilmeisesti katsottiin että pakki aiheuttaa tilanteen täysin (hyökkääjään kaadon ja törmäyksen maalivahtiin) ja kiekko olisi ylittänyt maalilinjan maalin siirtymisestä huolimatta.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Montreal. Miten ihmeessä toi JA maali hyväksyttiin ? Ensiksi se oli paitsio ja sitten vielä maali kattokameran mukaan ei ollut paikallaan, kun kiekko meni sisään (pelaajien kanssa).
Tuosta maalin siirtymisestä on NHL:ssä sääntö, joka menee jotenkin niin, että mikäli puolustava joukkue aiheuttaa maalin siirtymisen niin maali hyväksytään jos kiekko olisi muuten mennyt maaliin. Eli tuo meni ihan oikein, vaikka maali olikin pois paikaltaan siinä kohtaa kun kiekko ylitti maaliviivan.

Paitsio taas olikin hieman hankalampi tapaus, mutta näyttäisi siltä, että kiekko napsahti Kurashevin lapaan siinä tilanteessa, kun toinen luistin oli vielä siniviivan päällä. Tämä syötön vastaanotto sitten katsottiin riittävän siihen, että kiekko oli hallussa eikä tilanne myöskään ollut paitsio. Todella tulkinnallinen tilanne toki, mutta näin lyhyen pohdinnan jälkeen vaikuttaa ainakin, että tilanne meni ihan oikein ja maali pitikin hyväksyä.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Reichel näytti kivalta Roenickin numerolla vieläpä. Nyt sitten yhdeksän voittoa putkeen, niin saadaan lunastettua tuo kauden alun perseily. Sitten katsotaan.

Cat tappelee kuninkuudesta, tänään harmittavasti tolppaa lähemmäs ei päästy.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Erikoinen voittomaali, mutta otetaan vastaan. Montreal oli kaksi erää parempi joukkue, joten etukäteen varmaksi voitoksi laskettu peli meni odotettua vaikeammaksi.

Reichelin debyytti oli ihan ok. Mallikas eka erä, mutta sitten katosi vähän kuvasta. Vielä on raakile tälle tasolle. Hyvä, että on tehty maltillinen suunnitelma tulevaa varten, koska ei ole mitään syytä kiirehtiä, kuten @secord ansiokkaasti kertasi Dachin kautta. Kurashevilta pirteä esitys ja on pääsemässä pikkuhiljaa sille tasolle, mitä olen odottanut häneltä koko kauden. Laffertylle myös ensimmäinen peli ja enpä nähnyt mitään, mitä esim. Slavin ei olisi tehnyt, mutta katsotaan miten edistyy, kun pääsee paremmin joukkueeseen sisälle.

Galvas ei ollut nyt niin näkyvä kuin Columbusta vastaan. De Haan sen sijaan on nyt liekeissä. Treidiarvo nousee peli peliltä näillä esityksillä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Rimaa hipoen voitto Montrealista. Reichel väläytteli nopeuttaan ja mailatekniikkaansa sekä ampuikin muutaman napakan kudin. Toinen peli on jo helpompi hänen osaltaan. Heikosti tällä kaudella viimeistellyt Kanekin sai kiekon lopulta maaliin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hyvä peli ankkoja vastaan, jossa oli fyysisyyttä ja hyvää joukkuepelaamista. Käännekohta tuloksellisesti nähtiin tokassa erässä kun Ducks-hyökkäys oli onnistua maalinteossa ensimmäisenä. Kiekko kävi kertaalleen maaliviivalla ja pomppi muutenkin siihen tyyliin, että kohta soi. Tärkeän puolustus-motivaation jälkeen näin kävikin ja vastaiskulla 1-0 meille Hagelin toimesta, johon Gustavsson teki maltilla alustuksen. Myös 2-0 maali syntyi Ducks-prässin jälkeisestä vastahyökkäyksestä, jossa Cat & Kane namuttelivat lopulta kiekon lähes tyhjään maaliin. Kubalikille EN ja Fleurylle maistuva nollapeli.

Neljäs W putkeen. Keep it rolling.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Oli hyvä peli varsinkin 3. erä oli erinomainen. C Jones, hänen nhl statusta hieman kyseenalaistan, jostain syystä sai eilenkin sen 20min peliaikaa, mutta oli ihan pihalla, pahimmillaan jopa koominen. Galvas jatkoi hyvää, varmaa pelaamistaan. En aina ole V Niemisen kanssa samoilla linjoilla, mutta hän (taas eilen) nosti studiossa intohimon esiin isossa kuvassa. Mä en tiedä tai en ole varma, onko tässä nykyisessä joukkueessa intohimoa ? Ai niin, olen dissannut Kanea viimeaikoina, niin nyt pitää sanoa, että hyvä ja ennenkaikkea yritteliäs esitys !
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Nyt oli peli minun mieleen. Nautinto katsoa, kun mentiin päästä päähän ja molemmat sai paljon vetoja. Maalivahdit olivat erinomaisia molemmissa päissä, mutta Fleury veti tällä kertaa pitemmän korren. Kuten @Ben Marco tuossa sanoi, niin kaksi melkoisen identtistä vastaiskumaalia ankkojen prässin jälkeen. Puolustusasenne on nyt kohdillaan ja hyökkäyksessä alkaa olla ideaa. Enpä olisi uskonut, että tämä joukkue kykenee neljän pelin voittoletkuun, mutta antaa tulla vain.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Oli hyvä peli varsinkin 3. erä oli erinomainen. C Jones, hänen nhl statusta hieman kyseenalaistan, jostain syystä sai eilenkin sen 20min peliaikaa, mutta oli ihan pihalla, pahimmillaan jopa koominen. Galvas jatkoi hyvää, varmaa pelaamistaan. En aina ole V Niemisen kanssa samoilla linjoilla, mutta hän (taas eilen) nosti studiossa intohimon esiin isossa kuvassa. Mä en tiedä tai en ole varma, onko tässä nykyisessä joukkueessa intohimoa ? Ai niin, olen dissannut Kanea viimeaikoina, niin nyt pitää sanoa, että hyvä ja ennenkaikkea yritteliäs esitys !

Joo Caleb Jones teki huonoja ratkaisuja useampaan otteeseen tuossa pelissä ja erottui siten negatiivisesti pakistossa. Muutenhan nuo ovat suoriutuneet oikein hyvinkin ilman ykkösjyräämme.
Riley Stillman on nousussa omissa papereissa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Sellainen iltapäivä Seattlessa. Oli vähän laiska ja sekava esitys. Fleury näytti ainoalta, jota kiinnosti pelata. Voin kuvitella, mitä @letiss mietti tuossa Krakenin toisessa maalissa, kun Kanen ja McCaben laidalta rynnättiin aika vapaasti maalintekoon.

Ja asioita, joita en ymmärrä. Galvas poppareilla "out of respect for McCabe, Gustafsson and Jones". Eli ei väliä, kuinka hyvin pelaat, niin nimellä mennään ohi. Säälittävää operointia tällainen, kun pitäisi löytää kentälle paras mahdollinen joukkue, niin ammutaan itseä jalkaan tällaisilla päätöksillä. Ansaittu tappio.
 
Viimeksi muokattu:

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Sellainen iltapäivä Seattlessa. Oli vähän laiska ja sekava esitys. Fleury näytti ainoalta, jota kiinnosti pelata. Voin kuvitella, mitä @letiss mietti tuossa Krakenin toisessa maalissa, kun Kanen ja McCaben laidalta rynnättiin aika vapaasti maalintekoon.
Pakko myöntää, että vaikka sykähdyttävä voittoputki alla, niin nyt elämä ei taipunut koko matsin katsomiseen ja hi lightsien perusteella huutelu on vähän niin ja näin. Toka maalissa kuitenkin Kane juoksi alaspäin minkä pystyi, joten se oli hyväksyttävää. Pelasi muuten jengin eniten tässä matsissa, mikä ei varmaan ihan normaalia ole. Tosin ei ole myöskään normaalia, että McCaben tasoinen pakki saa melkein 20 mailia änäri pelissä, saakeli :) En tiedä toivonko vaan niin kovasti, mutta ko. koosteen perusteella Kubalik oli jollain tavalla ainakin pelipäällä ?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiintoinen ja jopa pöyristyttävä huhu on laitettu liikkeelle Frank Seravallin toimesta. Blackhawks olisi sisäpiirin lähteen mukaan antanut ymmärtää, että ainoastaan Seth Jones, Patrick Kane ja Jonathan Toews ovat koskemattomia. Kaikista muista oltaisiin valmiita kuulemaan tarjouksia. Jos tämä pitää paikkansa, niin mitähän sieniä siellä toimistolla oikein popsitaan? Mutta älkää ampuko viestintuojaa: 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mielenkiintoinen ja jopa pöyristyttävä huhu on laitettu liikkeelle Frank Seravallin toimesta. Blackhawks olisi sisäpiirin lähteen mukaan antanut ymmärtää, että ainoastaan Seth Jones, Patrick Kane ja Jonathan Toews ovat koskemattomia. Kaikista muista oltaisiin valmiita kuulemaan tarjouksia. Jos tämä pitää paikkansa, niin mitähän sieniä siellä toimistolla oikein popsitaan? Mutta älkää ampuko viestintuojaa:Joo lukasin eilen saman jutun ja ihmettelin samaa. Lienee aivan hajuton heitto.
En ymmärrä miksi tässä vaiheessa Toews ja Kane olisivat lukitut jos kiinnostusta löytyisi, eihän heidän varaan voida tulevaisuutta rakentaa.
Kolmikosta jäisi rungoksi pelkästään Seth Jones.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo lukasin eilen saman jutun ja ihmettelin samaa. Lienee aivan hajuton heitto.
En ymmärrä miksi tässä vaiheessa Toews ja Kane olisivat lukitut jos kiinnostusta löytyisi, eihän heidän varaan voida tulevaisuutta rakentaa.
Kolmikosta jäisi rungoksi pelkästään Seth Jones.

Seravalli väitti kuulleensa tämän Blackhawksin sisäiseltä lähteeltä. Voisi kuvitella, että esim. Powers jne. olisi kuullut saman, mutta mistäs näistä tietää? Toewsilla ja Kanella on enää tämä ja ensi kausi jäljellä sopimusta, joten siinäkin suhteessa kuulostaa kummalliselta, ellei kaksikolle ole luvattu jo jatkoa. Ja ovatko molemmat niin seurauskollisia, että kaikesta huolimatta haluavat jatkaa organisaatiossa uransa loppuun? Joku tässä huhussa haisee.

Tuntuisi omituiselta, että 24-vuotias DeBrincat oltaisiin valmis vaihtamaan tässä tilanteessa. Organisaatiosta ei kovin montaa nuorta lupaavaa hyökkääjää löydy ja Cat on osoittanut jo tasonsa ja ollut tälläkin kaudella joukkueen paras pelaaja. Toisaalta tässä kohtaa mikään ei yllätä, kuten joku totesikin. Pelaajat ovat lopulta pelinappuloita. Toewsin ja Kanen asema organisaatiossa tosin on siellä legendojen joukossa, että he saavat varmasti päättää kohtalostaan ihan itse. Kyse on myös lopulta siitä, mitä muilla olisi tarjota, mutta tämän organisaation proscouting tuntuu olevan sen verran hukassa, että todennäköisesti turpaan taas tulisi.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos Cat treidataan, niin sitten kyllä alkaa vatuttaa kunnolla...
Tällä hetkellä ainoa kuka kykenee tekemään maaleja...
Ja onhan tuossa Cat & Kaner jotain samaa kuin aikanaan oli Kaner & Breadmanissa...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Elämme jännittäviä aikoja, jos nuo kolme tosiaan ovat ainoat koskemattomat. Onko siellä Davidsonille luvattu pysyvää pestiä, kun tällaisilla jutuilla edes pallotellaan. Vai onko tämä vuodettu joukkueen herättämiseksi. Kuka tietää.

DeBrincatin myynti olisi järkytys, mutta toisaalta hänellä voisi saada kuninkaan lunnaat markkinoilta. Voisi kuvitella, että eräs albertalainen seura Chicagosta luoteeseen alkaa olla kohta siinä tilassa, että isoja liikkeitä tullaan näkemään ja sinne on mm. Kubalikia huhuiltu.

Tällaisten Minnesota-pelien jälkeen ei kyllä haittaisi, jos joukkue hajotettaisiin atomeiksi. Tämä Bowmanin pumppu ei ole menossa edelleenkään minnekään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös