Chicago Blackhawks 2020–2021

  • 229 921
  • 1 072

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Paljon tässä ehtii tapahtua, mutta nyt ne tulevaisuuden siemenet täytyy kylvää ja luottaa siihen, että kolmen sormuksen vanhukset suostuvat jäämään kakkosviulun soittajiksi seuraaviin mestaruusjoukkueisiin.

Kolmen vuoden aikana ehtii tapahtumaan yhtä sun toista ja kukaan ei osaa sanoa, miten joukkue pärjää tai miltä se edes näyttää mahdollisesti. Kukapa olisi uskonut 2015 mestaruushumun jälkeen, että kolmen vuoden kuluttua joukkue on lottery-osastoa?

Mestaruusjoukkueesta puhuttaessa tuli katsottua pikakelauksella finaalipelit 5 ja 6 vuodelta 2010, kun youtube niitä tyrkytti katsottavaksi. Kyllä oli kova joukkue silloin kasassa, herranen aika sentään! Hyökkäyksen syvyys ja monipuolisuus oli jotain aivan ainutlaatuista. Puhumattakaan nyt noista kärkiukoista, mutta joku Kris Versteeg oli todella liukas veijari ja John Madden täydellinen nelosketjun sentteri. Joku Kopecky oli välillä 13. hyökkääjä ja Brian Bickell oli myös reservissä tarvittaessa. Puolustuksessa Campbell kakkosparissa oli kiekollisena todella kova luu loistavana luistelijana ja Brent Sopel luotettava vitospakki. Tuo viides ottelu Chicagossa on yksi ikimuistoisimmista Blackhawksin finaalipeleistä. Byfuglien taisi tehdä tuossa tehot 2+2 ja koulutti Chris Prongeria oikein isän kädestä. Edelleen lämmitti sydäntä tuo, kun Prongeria nosteltiin seinille.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Todennäköisyys Kanen treidille on tietenkin pieni, mutta itse kaipaan Bowmanilta nyt isoja tekoja. Totta kai Kanen kauppaaminen aiheuttaisi valtavaa parran pärinää faneissa, mutta jos tuo ilmoitus rebuildista on totta eikä vain pr-temppu, niin Kane on se pelaaja näistä meidän ikämiehistä, jonka profiili ei sovi uudelleenrakennusta käyvään joukkueeseen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@Wiesellike kannattaa kuunnella noita Bowmania haastatteluja. Niistä käy ilmi kuten @Toby Dammit tuossa jo aiemmin osoitti, että periaatteessa mikään ei ole muuttunut. Ainoastaan ovat nyt vaan avoimempia asian suhteen. Stanin mediakiertue sen kuin jatkuu ja hän on lupautunut myös Jay Zawaskin Madhouse Chicago Hockey podcastiin. Barstoolin haastattelu on nyt myös kuunneltavissa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Joo olen lukenut lainaukset Bowmanin puheista ja ne vahvistavat vain, että hän on taitava poliitikko. Tiedän kyllä, ettei mikään ole muuttumassa isossa kuvassa. Hyvä, että One Goal-hömpötykset lopetettiin jne, mutta kaipaan edelleen kunnon tuuletusta koko seuraan. Voihan se olla, että Bowmanin strategia tuo tulosta pitkässä juoksussa, mutta itse olen skeptinen sen suhteen.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ihan hyvä oli kuunnella Bowmanin haastattelut, vaikkakin aika mitäänsanomatonta ja taitavaa pyörittelyä olikin. Käytännössä nyt vain haluttiin tulla ulos ja selkeyttää tilannetta, eikä mitään massiivista muutosta tässä tule aiempaan. Sinänsä sama, mitä termiä tästä käyttää, mutta jotkut tuntuvat jumittuvan kovasti tuohon Rebuild-sanaan. Eli pitäisi nyt myydä lähes kaikki pois, kaikkien pitäisi olla nuoria ja sen lisäksi pitäisi kerätä pickejä, koska rebuild.

Mikään ihan täysi rebuild tämä ei Bowmanin haastattelujen perusteella ole ja kyllä tässä halutaan joukkueesta nopeammin kilpailukykyinen, ehkä jo ensi kauden jälkeen. Siksi esimerkiksi Zadorov ennemmin kuin pickit. Itsekin olin aiemmin sillä kannalla, että Saadista voisi saada muutakin, mutta suunnitelma kuulostaa hyvältä. Sen sitten näkee, onko Zadorov sitä mitä halutaan.

Myös siihen jumitutaan, kun hankittiin Wallmark ja Janmark. Eihän tällaisia voi hankkia, koska rebuild. Niin, kavereilla on vuosi sopimusta, joten heihin ei olla mitenkään pitkäaikaisesti sitouduttu. He ovat myös enemmän bottom 6 -pelureita, toisin kuin Saad, joka olisi vienyt isomman roolin nuoremmilta. Bowman myös painotti paljon joustavuutta talouden ja capin suhteen. Nämä hankinnat sopivat siihen kuvaan ja auttavat ainakin sen yhden kauden verran nuorten sisäänajoa.

Madhousen viimeisin podi piti lopettaa kesken, kun ei sitä nillitystä jaksanut kuunnella sen enempää. Saa nyt nähdä sitten, uskaltavatko samalla tavalla grillata haastattelussa.

Nuoriahan rosterissa on ja tulee olemaan jo ihan riittävästi. Isoja kysymyksiä ovat tietenkin, että ehditäänkö näiden halvoista sopimuksista hyötyä ja miten paljon veteraaneista saadaan irti samalla ajanjaksolla. Tähtäimen pitäisi mielestäni olla tällä strategialla jo tuossa 21-22 sekä 22-23 kausilla, vaikka toki voivat tulla liian aikaisin.

Tuohon 21-22 kauteen päättyy Dachin, Boqvistin, molarien ja esim. Kalynukin ja Kurashevin edulliset sopparit. Samoin Kubalikin edullinen sopimus. Todennäköisesti myös Stromelle tehdään suht edullinen parivuotinen.

Sitten taas 22-23 kaudelle avautuu cap-tilaa muutamien tod.näk. poistumien myötä. Tällöin voisi hyödyntää mahdollisesti siltasoppareita, ehkä cappikin alkaa nousta jo ja veteraaneistakin voisi vielä saada jotakin irti.

Toki jos kaikki menee hyvin ja nuorempi core kehittyy, niin eipä tuo pahalta näyttäisi sittenkään, kun vanhan coren sopimukset päättyy.

Mutta niin paljon tässä ehtii vielä tapahtua, että on vähän aikaista miettiä. Kivahan näitä on silti mietiskellä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Madhousen viimeisin podi piti lopettaa kesken, kun ei sitä nillitystä jaksanut kuunnella sen enempää. Saa nyt nähdä sitten, uskaltavatko samalla tavalla grillata haastattelussa.

Oli kyllä niin kamalaa itkemistä, että rupes vituttaan itseänikin. Ei kaikesta tarvitse olla Bowmanin kanssa samaa mieltä ja virheitä on tehty, mutta joku roti kuitenkin. Mun mielestä Bowman on nyt aika hyvin avannut siirtojen taustoja mm. Crawfordin kohtaloon liittyen jne.

Kyllä minä ymmärrän hyvin Stanin näkemykset ja mielestäni vaikuttaa ihan vilpittömiltä selityksiltä. Se onko asioista samaa mieltä on eri asia, mutta jatkuva itkeminen ei ainakaan auta ketään. Ainahan sitä toivoisi täydellisiä ratkaisuja intohimoisesti suosikkiaan seuraavan fanin näkökulmasta. NHL-organisaation johtaminen ja rakentaminen taitaa olla vaan monimutkaisempaa hommaa kuin keskustelupalstoille kirjoittelu tai podcastien tekeminen.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kuten joskus vko- pari sitten kirjoitin, niin omiin silmiin tilanne on nyt paljon parempi, kuin kuukausi- puolitoista sitten. Varaukset ja uusien pelaajien kiinnitykset on olleet kohtuu maittavia ja ennen kaikkea 3 ja 4. ketjut on nyt erinomaiset verrattuna viime kauteen. Bowmanin haastattelut oli pienoinen pettymys, itselleni ne aukesi siten, että herra osti itselleen aikaa, ei muuta. Samoin taas, kun kipinä eilen hieman heräsi, niin Athletic auki myös Änärin osalta ja olihan siellä taas kaiken näköistä. Itse uhrasin aikaani eniten aika mukavaan NHL offseason by the numbers artikkeliin, joka ei yhtä optimistinen ollut Haukkojen suhteen, kuin allekirjoittanut. Lyhyestä virsi kaunis, mutta Detroit katsottiin siinä ykköseksi (wins added: 5.9 + salary added 14.9milliä), kun taas peränpitäjänä on Blackhawks (wins added -4.0 + salary added -5.1 milliä). Artikkelissa toki monia kulmia oiottu, mutta mielenkiintoista luettavaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Luotan nyt siihen, mitä Bowman sanoi ja tyydyn siihen. Katsotaan miten tuo prosessi etenee ja onnistuu. En muista, että organisaatiosta olisi näin avoimia ulostuloja koskaan seuraamiseni aikana tullut. Kyllä minä ainakin ymmärrän nyt enemmän näitä ratkaisuja, kun taustoja on valoitettu.

Yhtenä isona tekijänä on palkkakatto ja tulevat vuodet, kun se ei tule sieltä nousemaan ja tuo määrittää isosti kaikkien organisaatioiden tekemistä. Ymmärrän senkin, että Crawfordin kanssa ei haluttu tehdä yli vuoden pituista sopimusta. Mielestäni Bowman selitti tämänkin liikkeen hyvin selvästi ja tulee toistamaan itseään vielä Zawaskin ruuvipenkissäkin. Se mitä Bowman tarkoittaa rebuildilla ja miten se fanien toimesta koetaan voi erota ja tähänkin hän viittasi. Tarkoitus on kehittää nuoria pelaajia ja heidän määrää organisaatiossa, mutta se ei tarkoita, että kokoonpano täytetään kauttaaltaan näillä nuorilla pelaajilla. Veteraaneilla ja kokeneemmilla pelaajilla on tässä myös merkittävä rooli. Mikään tankkaaminen ei ole tavoitteena.

Jää nähtäväksi onko tämä nyt se oikea linja? Haluan kuitenkin uskoa, että Bowman oli tässä hyvin vilpitön ja rehellinen. Tietenkin tylsää ja ikävää ettei mitään isoa ja ihmeellistä nyt julistettu, mutta näillä nyt on vaan mentävä. En ala julistamaan tulevasta mitään, kun on tullut opittua kantapään kautta, että vasta pelit näyttävät missä mennään. Paperilla vahvistuminen/heikentyminen ei lopulta merkitse yhtään mitään. Vasta jäällä selviää, mikä se iskukyky lopulta on.

Näistä Bowmanin siirroista ja hankinnoista tänä syksynä sen verran, että toki näin etukäteen olen ihan tyytyväinen. Paperilla Janmark ja Wallmark tuovat parannusta alempiin ketjuihin, mutta kuten jo totesin niin aika näyttää miten käytännössä onnistuvat. Zadorovista olen taas innostunut pelkästään jo tuon fyysisen puolen myötä. Kun puhuttiin, että Stan olisi voinut odottaa Saadin suhteen ja kaupata ykköskiekan vuoroon, niin Zadorov on ykköskierroksen varaus. Hän on myös jo valmis pelaaja NHL-tasolle ja kuitenkin vasta 25-vuotias. Voisi kuvitella, että Zadorovista kasvaa nopeasti fanien suosikki, ellei nyt sitten koomaile haukkanutussa ihan urakalla.

Sellainen huhu muuten on pyörinyt netissä, että Bowman ja Sakic olisivat hieroneet dediksellä kauppaa Saadista ja Crawfordista, mutta kun Bowman olisi halunnut kaupan yhteydessä Bowen Byramin loppuivat neuvottelut siihen. Toinen huhu taas draftiin liittyen, että Kaiden Guhle oli vahvasti Chicagon kiikarissa, mutta Montreal nappasi puolustajan juuri ennen haukkojen vuoroja. No mutta, mennään eteenpäin.

edit. Friedman saa myös Bowmanin vieraaksi



 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Veteraaneilla ja kokeneemmilla pelaajilla on tässä myös merkittävä rooli. Mikään tankkaaminen ei ole tavoitteena. Jää nähtäväksi onko tämä nyt se oikea linja?

Minua vähän pelottaa, että ollaan Detroitin tiellä. Sielläkin pidettiin liikaa kiinni menneestä ja sitten ollaankin väkisin tankissa. Hyvä, että tähän puututtiin kuitenkin nyt eikä liian myöhään. Pakko luottaa, että Bowmanin suunnitelmat ovat toimivia näille tuleville siirtymäkausille, että pysytään jollakin tapaa relevantteina, kunnes nuoret ovat valmiita ottamaan soihdun kunnolla kantoon.

Kane ei ole siis lähdössä mihinkään eikä Toewskaan, joten katseet kääntyvät Seabrookiin. Huhut vievät häntä laajennusdraftissa Seattleen, mikä sopisi vallan mainiosti.
 

Ralph

Jäsen
joten katseet kääntyvät Seabrookiin. Huhut vievät häntä laajennusdraftissa Seattleen, mikä sopisi vallan mainiosti.
Seabrook ei lähde Blackhawksista minnekään ilman omaa lupaansa, kun sopimuksessa on vielä tämän ja ensi kauden täysi siirron estävä pykälä. Seabrook toki on kotoisin läheltä Seattlea, mutta mahtaako silti 36-vuotiaana hamuta muualle Chicagosta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kenties tämä Chicagon linja eroaa kuitenkin Detroitin vastaavasta siinä suhteessa, että nyt reagoidaan hieman aikaisemmin. Detroitia on helppo arvostella, mutta harva joukkue oli yhtä menestynyt kuin he 90-luvun lopusta alkaen 2000-luvun lopulle ja vielä 2013 Detroit oli lähellä tiputtaa Chicagon konferenssin finaaleista. Niklas Lidströmin lopettaminen oli kenties isoin yksittäinen tekijä lievälle alamäelle, joka jyrkkeni sitten Datsyukin sekä Zetterbergin poistuessa estraadilta. Tuollaisten pelaajien korvaaminen ei käy helposti. Toistaiseksi viimeinen pudotuspeliesiintyminen Red Wingsillä on kaudelta 2015-16 jolloin Datsyuk oli 37 ja Zetterberg 35 vuotta vanha. Kenties sielläkin ajateltiin, että Nyquistit, Tatarit, Larkinit jne. ottavat sitten vanhojen väistyttyä homman haltuun, mutta ei se nyt ihan niin kivuttomasti mennytkään.

Marian Hossan vetäytyminen kiekon parista oli Chicagolle vähän sama, kuin Lidströmin poistuminen Detroitin kokoonpanosta. Chicagoa ei ole pudotuspeleissä sen koomin näkynyt ellei nyt sitten lasketa tätä armolla kuplaan mukaan pääsyä. Nyt jos tuolta poistettaisiin Toews, Kane ja/tai Keith, niin voi vain kuvitella sitä rämpimisen ja porun määrää mikä siitä seuraisi.

Näin jälkikäteen on aina helppo sanoa, mutta itse olisin toivonut Bowmanilta ja kumppaneilta rohkeampaa lähestymistapaa 2015 mestaruuden jälkeen. Moni on todennut sen, kuinka vaikea on motivoida ja piiskata itsensä kun on jo voittanut kaiken. Ajatus oli varmaan se, että tuolla rungolla voi vielä voittaa ja periaatteessa olisi voinutkin, mutta tuntui siltä että suurin kiima oli jo monella mennyt. Samalla usealla runkopelaajilla oli kilometrejä hitokseen takana. Siinä olisi ollut mahdollisuus tehdä pari isompaa kauppaa, jotka olisivat varmasti silloin teilattu yleisön toimesta, mutta jollain Seabrookilla olisi tuolloin saanut naarattua ihan mukavan vastineen. Saadista he sitten luopuivatkin, mutta vastine oli kyllä aneeminen. Danaultista luopuminen oli iso virhe myös, kun vastineesta ei ollut mitään iloa. Mutta nää on näitä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seabrook ei lähde Blackhawksista minnekään ilman omaa lupaansa, kun sopimuksessa on vielä tämän ja ensi kauden täysi siirron estävä pykälä. Seabrook toki on kotoisin läheltä Seattlea, mutta mahtaako silti 36-vuotiaana hamuta muualle Chicagosta.

Jos Colliton pompottaa Seabrookia poppareiden ja seiskapakin roolissa, niin uskoisin Seabrookin vaihtavan mielellään Krakenin paitaan. Eri asia on haluaako Seattle miestä sinne.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jos Colliton pompottaa Seabrookia poppareiden ja seiskapakin roolissa, niin uskoisin Seabrookin vaihtavan mielellään Krakenin paitaan. Eri asia on haluaako Seattle miestä sinne.

Tämä. Varmasti Seattlen kanssa voidaan tehdä jonkinlainen sivudiili, jossa sitten lupaavat ottaa Seabrookin.

Pallo on kuitenkin Seabrookilla tuon estopykälän takia. Collitonin koirankoppi tai oma näkemys omasta pelikunnosta voi kuitenkin vaikuttaa, kun mahdolllinen siirto tulee ajankohtaiseksi. Haluaako hän tehdä tällä tavalla viimeisen palveluksen seuralle, joka antoi hyvin anteliaan sopparin aikoinaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tämä. Varmasti Seattlen kanssa voidaan tehdä jonkinlainen sivudiili, jossa sitten lupaavat ottaa Seabrookin.

Pallo on kuitenkin Seabrookilla tuon estopykälän takia.

Pallo on tosiaan ensin Seabrookilla ja sen jälkeen vielä Seattlella. Halvalla Seattle ei tuota sopparia ota, mutta pari ykköskierrosta voi toki helpottaa.

Jos katsotaan mitä Vegas vaati huonoista soppareista:

Jason Garrison, 1v ja 4,6 milliä caphit
-> 2nd + 4th + Gusev

Clayton Stoner, 1v ja 3,25 milliä caphit (LTIR)
-> Shea Theodore

David Clarkson, 3v ja 5,25 milliä caphit (LTIR)
-> 1st + 2nd + William Karlsson

Jo pelkästään yhden vuoden huonosta sopimuksesta joutui maksamaan melkoisesti. Itse näkisin tuon Seabrookin 3v ja 6,88 vähintään Clarksonin sopimuksen veroisena rasitteena. Clarksonin sopimuksen hyvä puoli oli, että sen sai LTIR:lle koko ajaksi.

Jos tosiaan vastaavaa joutuu maksamaan noista huonoista sopimuksista kuin Vegasille niin kyllä se aika lähellä 2x1st round pick on Seabrookin arvo.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jos tosiaan vastaavaa joutuu maksamaan noista huonoista sopimuksista kuin Vegasille niin kyllä se aika lähellä 2x1st round pick on Seabrookin arvo.

Joo halvalla tuskin menee ja sitten pitää Bowmanin miettiä, kannattaako liikaa pantata tulevaisuutta. Tosin en usko, että Seattle tulee saamaan yhtä hyviä diilejä kuin Vegas aikoinaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Kuuntelin tämän eilen illalla ja täytyy sanoa, että nyt oli tähänastista haastatteluista paras. Samoja asioita siellä tietenkin käsiteltiin ja pitkälti samat vastaukset taas kuultiin, mutta tyylikkäästi hoidettu haastattelijoiden toimesta. Erityisesti nautin noista missä esim. Saadin kauppaa käytiin läpi ja ajatusprosessia siellä taustalla. Collitonia valmentajana käytiin läpi ja mitä haasteita Quennevillen jälkeen pääkoutsiksi tullut JC on kohdannut, mutta mitä haasteita se toi myös näille pitkään saman valmentajan alla toimineille pelaajille. Tähän kannattaa kyllä varata tunti aikaa ja kuunnella.

***

Seabrookista vielä sen verran, että kaikista hienoin juttu olisi se, jos mies palaisi leikkausten jälkeen kuin uudestisyntyneenä kehiin ja vahvistaisi näin peräpäätä merkittävästi. Tuo on sitten jopa epätodennäköisempää kuin hänen siirtymisensä vielä esim. sinne Seattleen. Kun katselin noita 2010 finaalipelejä, niin Seabrook ei sielläkään luistimilla kiitänyt eikä ole koskaan niin tehnyt. Kymmenen vuotta peli ei ollut niin nopeaa kuin nykyään, että tietyllä tapaa myös aika on vähän ajanut Seabrookin kaltaisten pakkien ohi. On selvää, että noilla vammoilla ja kilometreillä on ollut vahvasti vaikutusta hänen otteisiinsa. Naivistinen romantikko sisälläni toivoisi hupsun lailla, että Seabrook tekisi ensi kaudella ns. comebackin, mutta en jää sitä tässä odottelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Rebuild, pitäisikö kuitenkin puhua vain osittaisesta rebuildista jos Toews, Kane, Seabrook ja Keith nielevät yli 40% joukkueen palkkapussista ja koko nipulla on täydet treidin estävät sopimukset.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei ehkä kannata hirttäytyä termeihin liikaa. Jos jaksaa kuunnella noita Stanin haastatteluja, niin saa aika hyvän käsityksen mitä tässä ajetaan takaa. Se pitääkö sitä hyvänä asiana jää jokaisen itse arvioitavaksi. Aika näyttää taas sitten, miten tässä onnistuttiin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ei ehkä kannata hirttäytyä termeihin liikaa. Jos jaksaa kuunnella noita Stanin haastatteluja, niin saa aika hyvän käsityksen mitä tässä ajetaan takaa. Se pitääkö sitä hyvänä asiana jää jokaisen itse arvioitavaksi. Aika näyttää taas sitten, miten tässä onnistuttiin.
Joo kyllä tässä pitäisi vanhan coren kavereille kertoa, että jos ei ketä tämä uusi suunta kiinnosta ihan satasella niin heti vaan kättä pystyyn ja aletaan etsiä uutta paikkakuntaa. Eikä vaan jäädä rallattelemaan ilman motia paksulla pahvilla junan takimmaiseen vaunuun vielä useaksi vuodeksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eiköhän tässä ole ideana hankkia muutama muu nuorempi palanen draftin kautta DeBrincatin ja Dachin lisäksi. Sitten on kuitenkin veteraaneja pitämässä rotia nuorisolle, eikä kyse ole pelkistä puheista. Ei sitä rebuildia välttämättä tarvitse Ottawa, Detroit, Buffalo mallin mukaan tehdä. Varmaan veteraanien esimerkkiä korostaa vielä se että siinä on kolme yksilöpalkinnon voittanutta tyyppiä näyttämässä esimerkkiä, eikä joku ikuinen keskiketjujen laituri tai 4-5 pakki jotka eivät ole ikinä huipulla olleet.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Noita palasia aloin pohtia ja kuten tuossa jo todettiin, niin Kirby Dach sekä Alex DeBrincat ovat tärkeitä tulevaisuuden palasia. Dominik Kubalikia pitäisin myös sellaisena. On 25-vuotias ja nakutti 30 maalia 68 otteluun, että siinä olisi toinen lähivuosien maalipyssy Catin ohella. Kaikesta huolimatta myös Dylan Strome on selkeästi vielä kuvioissa mukana. Häntä parempaa vaihtoehtoa keskikaistalle ei ole ihan äkkiä organisaation sisällä kasvamassa. Hänkin on vielä hyvin nuori ja kokonaisvaltaisen pelaamisen kasvupotentiaalia löytyy edelleen. Pius Suter voi tehdä Kubalikit ja vakiinnuttaa nopeastikin paikan vakiokokoonpanosta, mutta ei ole samantyylinen pelaaja Kubalikin kanssa. Suter on vielä tässä vaiheessa täysi arpa kuitenkin. Alex Nylanderille ensi kausi on kaikki tai ei mitään.

Sitten niihin mahdollisiin sisältä tuleviin nimiin hyökkäyksen osalta nostaisin alkuun ainakin Philipp Kurashevin. Välttämättä Kurashev ei tule tekemään uraa sentterinä NHL:ssä, mikä ei tietenkään ole poissuljettu sekään, mutta kenties laidalla on enemmän mahdollisuuksia jatkossa. Artur Kayumov pelaa vielä pari kautta KHL:ssä ja mikäli jatkaa kehittymistään on hänestä lupa odottaa melko valmista pelaajaa Blackhawksille parin vuoden kuluttua. Evan Barratt on silmälläpidettävä nimi jatkon suhteen. Ei kenties vielä ole NHL-tasolle asiaa, mutta vuoden päästä voi kolkutella ovia. Vahvuutena on monipuolisuus ja pystyy asettumaan niin keskelle kuin laidallekin. Mielenkiinnolla seuraan myös nimihirviö Andrei Altybarmakyanin otteita kunhan AHL pääsee joskus aikanaan alkamaan.

Blackhawksilla kävi huonoa tuuriakin 2018 kolmannen kierroksen varaustensa suhteen. Sekä Wise että Nordgren ovat kärsineet loukkaantumisista ja erityisesti Nordgrenin kohdalla tilanne on jo huolestuttava. Mikäli joku vain tietää, missä mennään hänen kohdallaan niin infotkaa ihmeessä. Hieman epäilen, että tuosta kalua enää saadaan. Hieman samaa pelkään Jake Wisen kohdalla, joka tosin sai jo hieman juonen päästä kiinni viime kaudella Bostonin yliopiston joukkueessa. Näiden kahden kohdalla odotusarvot ovat kuitenkin romahtaneet NHL-toivon suhteen.

Hyökkäykseen on taustalla kasvamassa iso joukko nimiä, joilla on kaikilla periaatteessa mahdollisuuden lunastaa NHL-paikka jossain vaiheessa, mutta suurin osa heistä on enemmän tai vähemmän alaketjujen potentiaalin omaavia. Lucas Reichel sekä Michael Teply ovat näitä top 6 -osaston toivoja, mutta vielä on liian aikaista sanoa tai arvioida heidän mahdollisuuksiaan.

Puolustusta on ruodittu jo aiemmin ja siellä tilanne on laadullisesti sekä määrällisesti jopa hyökkäystä parempi. Organisaatiossa ollaan todella luottavaisia Ian Mitchellin suhteen, mutta mikään pakko hänen ei ole vielä ensi kaudella kokoonpanoon murtautua. Joka tapauksessa hänet nähdään tärkeänä palasena puolustusta tulevaisuudessa. Puolustuksen suhteen olen sikäli luottavainen, että tuosta määrästä luulisi väkisinkin pari pelaajaa saada ajan myötä ellei enemmänkin.

Maalilla tulevaisuuden näkymät paranivat hieman Drew Commesson varauksen kautta, mutta hänen kohdallaan voi mennä vielä useampi vuosi ennen kuin selviää, missä lopulta mennään. Pitkänhuiskea Dominic Basse siirtyy edustamaan ensi kaudella Coloradon yliopistoa. Edellinen kausi USHL:n puolella ei jättänyt tilastoihin kovin mairittelevia lukuja. Tällä viime vuoden kuudennen kierroksen varauksella on kuitenkin vielä aikaa kehittyä ja kuka ties, vaikka lopulta olisi Commessoa parempi? Delia, Subban ja Lankinen saavat nyt elämänsä tilaisuuden torjua itsensä parrasvaloihin. Aikaa ei ole kuitenkaan kauaa ja heille kaikille tämä tilaisuus voi olla jopa se viimeinen. Ykkösvahdin paikkoja NHL:ssä on hyvin rajallinen määrä ja kilpailua kyllä riittää. Oman lisämausteen kilpailuun tuo Rockfordin hankkima Cale Morris, joka voi onnistuessaan olla lopulta se Blackhawksin tulevaisuuden kassari. Kuka tietää?

Eli paljon on epävarmuutta miltä joukkue tulee näyttämään vaikkapa parin kolmen vuoden kuluttua. Silti ihan hyviä ja potentiaalisia palasia organisaatiosta löytyy jo nyt. Kolmikon Dach, Boqvist ja Mitchell kehitys on ratkaisevassa roolissa miten haukat saa uudelleen ilmaa siipiensä alleen. Tukipelaajia on kuitenkin aina helpompi löytää. Toivoa kuitenkin on.

Edit. Ihan vaan huvin vuoksi veikkaus kolmen sekunnin miettimisen jälkeen, sinun Chicago Blackhawks 2023-24:

Reichel-Dach-Kane
DeBrincat-Strome-Kubalik
Suter-Toews-Kurashev
Entwistle-Wallmark-Barratt
Hagel

Beaudin-Boqvist
Zadorov-Mitchell
Kalynuk-Murphy
Regula

Lankinen
Morris
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Edit. Ihan vaan huvin vuoksi veikkaus kolmen sekunnin miettimisen jälkeen, sinun Chicago Blackhawks 2023-24:

Reichel-Dach-Kane
DeBrincat-Strome-Kubalik
Suter-Toews-Kurashev
Entwistle-Wallmark-Barratt
Hagel

Beaudin-Boqvist
Zadorov-Mitchell
Kalynuk-Murphy
Regula

Lankinen
Morris

Tässä on kolme draftia, trade deadlinea ja free agent frenzyä vielä ennen kauden 23-24 alkamista ja luulen että tilanne tulee olemaan kovin erilainen silloin. Dach on kyllä sellainen kultakimpale, että hän ei lähde mihinkään, mutta hyökkäjien top kutosessa yhtenä nimenä voi olla esim. Shane Wright tai Brad Lambert ja pakiston top nelosessa Owen Power.

Jos tulevaisuuden kokoonpanojen ennustaminen on yleensäkin vaikeaa, niin erityisen vaikeaa on rakennus/muutosvaiheessa olevien joukkueiden kokoonpanojen ennustaminen. Kolmen vuoden päästä lännessä Chicago, Los Angeles, Anaheim ja idässä Ottawa, Detroit, NY Rangers, New Jersey voivat olla tosi surkeita tai sitten onnistuneet rakentamaan dynastiajoukkueiden rungon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä on kolme draftia, trade deadlinea ja free agent frenzyä vielä ennen kauden 23-24 alkamista ja luulen että tilanne tulee olemaan kovin erilainen silloin.

Varmasti tulee olemaan ja tuo hahmotelmani nyt oli ihan vaan nykytilanteen pohjalta heitetty arvaus/ajatus. Sehän tässä seuraamisessa se suola onkin, kun periaatteessa mitä vaan voi tapahtua. Joka tapauksessa Chicagon tilanne on nyt huomattavasti parempi kuin esimerkiksi 2000-luvun alussa.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Rebuild, pitäisikö kuitenkin puhua vain osittaisesta rebuildista jos Toews, Kane, Seabrook ja Keith nielevät yli 40% joukkueen palkkapussista ja koko nipulla on täydet treidin estävät sopimukset.


Termit on aika yhdentekeviä, mutta kyllähän tässä tulee hyvin ilmi, ettei jengin päivitys onnistu kunnolla vielä seuraavaan 2-3v. Vaikea nähdä, että pystyisimme vapailta markkinoilta ostamaan valmiita 1-korin jätkiä. Vaaleanpunaisessa maailmassa Seabrook saataisiin ulostettua kivuttomasti ja pitäisin kyllä oven auki myös Keithille. Seabrook nyt ei 4-pakin joukkoon enään mahdukkaan ja Keith olisi menetys, joka kyllä maksaisi itsensä takaisin junnujen lisääntyneen vastuun myötä.
 
Viimeksi muokattu:

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Aikaa ei ole kuitenkaan kauaa ja heille kaikille tämä tilaisuus voi olla jopa se viimeinen. Ykkösvahdin paikkoja NHL:ssä on hyvin rajallinen määrä ja kilpailua kyllä riittää.

Yllä napattu pieni pätkä ansiokkaasta Secordin tilanne katsauksesta. Itselleni MV:t on kohtuullisen lähellä sydäntä ja omassa kaveripiirissäkin tuon aina esille muutamia esimerkkejä siitä, kuinka eri tahtiin nämä kyseiset yksilöurheilijat ottavat niitä viimeisiä, ratkaisevia askeleita. Tim Thomas oli 23-24v kun tuli HIFK:hon ja siitä alkoi 5v Liiga kiekkoilu höytettyvä Ruotsilla ja taisi siinä olla jokin pikkupyrähdys AHL:kin, kunnes kolmekymppisenä NHL kutsui ja loppu on historiaa. En nyt jaksanut noita vuosilukuja tarkistaa ja ikää, mutta aika lähellä noi on. Tilaisuudet voi toki olla viimeisiä kaksikymppisenä tai kaksivitosena, mutta ikä ei ole tällä tontilla siinä este. Polkuja ihan sinne ytimeen löytyy hyvin monenlaisia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös