Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 357 712
  • 1 415

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Lankisen sopimuksen jälkimmäinen kausi oli 1-suuntainen, nyt on kyllä Kevinillä hyvä mahdollisuus napata paikka NHL:n puolelta. Crawfordin uraa lienee aika lailla paketissa, eikä Subbankaan ole NHL:ssä esittänyt oikeastaan mitään ihmeellistä. Mikäs Hawksien maalivahti prospectien tilanne on? Onko pankissa joku kova lupaus, kenestä odotetaan kovaa tekijää maalinsuulle?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onko pankissa joku kova lupaus, kenestä odotetaan kovaa tekijää maalinsuulle?

No eipä siellä oikein ketään sellaista ole. 2018 kuudennen kierroksen varaus Alexis Gravel Halifaxin QMJHL-joukkueesta on mahdollisesti potentiaalinen, joskus valovuoden päästä eli täysi arpa. Tällä hetkellä Collin Delia on se pahin/paras haastaja. Vuoden Lankista vanhempi ja sopimus yltää myös tuonne 21/22 kauteen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kesän 2015 neljännen kierroksen varaus Ryan Shea ei ole tekemässä sopimusta Blackhawksin kanssa vaan siirtyy sitten aikanaan vapaaksi agentiksi. Tuo huikea draftivuosi oli kyllä Chicagon osalta pannukakku, mutta muutenhan tuo kausi meni ihan mukavasti. Dennis Gilbert on sentään saanut pari peliä vyön alle ja Joni Tuulola on pelannut farmissa, mutta siinäpä se.

 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Friedmannin mukaan Dylan Strome on isketty pelaajamarkkinoille ns. kohteeksi muille joukkueille.

Kuulostaa odotetulta seuraava lause mitä Elliotte oli sanonut: ”doesn’t think the cost is really probihitive.”. En osaa sanoa mitä itse odottaisin, mutta joku laadukas prospect ja varausvuoro.

Joidenkin spekuloinnien mukaan tuo Sorokin Blackhawksiin liittyi osittain Stromeen. Kelpaisi edelleen.



 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Jos Stromesta saadaan jotakin kivaa takaisin niin painaisin liipasinta. On kuitenkin aika hidas ja yksipuolinen pelaaja keskushyökkääjäksi. Tuleva sopimuskin on varmasti yli 5 miljoonan vuosipalkan arvoinen, joten eikun postimerkki perseeseen ja kaupaksi, jos saadaan vaikka se Sorokin vaihdossa. Uskon, että Dach pystyy hoitamaan Stromen tontin ensi kaudella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos Stromesta saadaan jotakin kivaa takaisin niin painaisin liipasinta. On kuitenkin aika hidas ja yksipuolinen pelaaja keskushyökkääjäksi. Tuleva sopimuskin on varmasti yli 5 miljoonan vuosipalkan arvoinen, joten eikun postimerkki perseeseen ja kaupaksi, jos saadaan vaikka se Sorokin vaihdossa. Uskon, että Dach pystyy hoitamaan Stromen tontin ensi kaudella.

Kinkkinen tilanne kyllä. Strome on edelleen suhteellisen nuori ja tällä kaudella nilkkavaiva hidasti menoa entisestään. Vaikka hän suhteellisen nuori onkin, niin tuo luistelu tuskin tuosta ainakaan tulee mitenkään erityisesti paranemaan. Hieman yksipuolinen pelaaja hän kyllä on ja ylivoimalla Strome on kenties parhaimmillaan. Toisaalta jos Strome kaupataan, niin kuka sieltä nostetaan kolmossentteriksi? Ei kiitos Kämpf tai Carpenter ja mikäli joku pohtii Barrattia, niin hänenkin luistelussa on toivomisen varaa.

Tällä hetkellä tilanne on niin auki monella tapaa tulevaisuuden suhteen, että tuntuu turhalta edes miettiä näitä. Mutta jos tuo Friedmanin heitto pitää paikkansa, niin tulee mieleen, että Stromen leirin palkkapyyntö ei miellytä toimiston väkeä ja Kubalikin sekä Saadin pitäminen nähdään prioriteettilistalla korkeammalla.

Tässä on nyt tosiaan niin monta avointa kysymystä ilmoilla. Miten tämän kauden suhteen lopulta toimitaan, miten draft järjestetään ja saavatko joukkueet ostaa ulos pelaajia ilman rasitusta kattoon ensi kaudeksi jne.?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powers tuosta twiittasi myös, että eiköhän sitä jo uskalla uskoa todeksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Eiköhän virallista uutista saada piakkoin tai sitten saatetaan joutua odottamaan ratkaisua nykyisen kauden päättämiselle. Powersin mukaan Mitchell on hyväksynyt sopimuksen ehdot. Joka tapauksessa, mahtavaa, että tälle nyt todennäköisesti saatiin päätös!

Viime päivinä johtuen vallitsevasta tilanteesta olen saanut aikaa analysoida vielä paremmin tuota tulevaa varaustilaisuutta ja jos runkosarja päättyisi nyt ja huhuttu lopullinen pelimäärä olisi se 68 ottelua, Blackhawks sijoittuisi sijalle 8, jolloin äärimmäisen todennäköistä on varaaminen yhdeksän parhaan joukossa. Raymondit, Holtzit, Quinnit ja Mercerit sekä miksei Rossikin löytyvät joissain arvioissa tuolta sijalta. Lundell on varmaan ainut suunnitelluista pelaajista, jonka varaaminen sijalla 8 ei lämmittäisi samalla tavalla kuten ei myöskään Askarovin. Joka tapauksessa game-breaking potentiaalia olisi saatavilla hyökkäykseen ja nimenomaan hyökkääjää lähtisin hakemaan. Mercer kiinnostaa paljon. Drysdalen varaukselle sytyn, jos kaikki hyökkääjät ovat menneet.

Tällä hetkellä oma mock näyttää tältä:

1. Lafreniere
2. Byfield
3. Rossi
4. Stützle
5. Drysdale
6. Raymond
7. Holtz
8. Perfetti
9. Mercer
10. Lundell
11. Quinn

Hypätäänpä vielä nopeasti ensi kauden hahmotelmaan. Paljon tulee varmasti tapahtumaan enkä ihmettelisi, jos "ilmaisia" ulosostoja annettaisiin joukkueille. Rosteri kuitenkin voisi näyttää jotenkin seuraavalta:

Kubalik - Toews - Saad
Nylander - Strome - Kane
DeBrincat - Dach - Kurashev
Caggiula - Kämpf - Carpenter

Villeinä kortteina Andrew Shaw, Evan Barratt sekä jo kokoonpanosta löytyvä Philipp Kurashev.

Keith - Boqvist
Määttä - Mitchell
Carlsson - Murphy

Villinä korttina de Haan, joka nappaa paikan jos on terve ja sitten katsotaan vähän mitä käy. En laittaisi rahojani Calvinin olkapään kunnossa pysymiselle kyllä. Nicolas Beaudin myös villinä korttina.

Maalivahteihin en ota kantaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powers perkasi muutama päivä sitten Ian Mitchellin ominaisuudet The Athleticille. Maksumuurin takana informatiivinen paketti:


Lyhyt lainaus jutusta:

Mitchell has learned to use his movement to become an all-around player and probably the most well-rounded defenseman prospect the Blackhawks have had in some time. He doesn’t have the offensive upside Adam Boqvist has, but Mitchell is a better skater and has better habits. While Boqvist made strides this season, Mitchell is expected to arrive as a more complete product. He displayed consistency in all zones throughout his junior season while logging 25-plus minutes per game. Mitchell’s upside is what made Henri Jokiharju expendable last offseason in the Blackhawks’ eyes.

*

Tuleva draft on pyörinyt myös mielessä, mutta koska vielä on täysin hämärän peitossa varausjärjestys, mahdollisia varauksia on tullut mietittyä monesta eri kulmasta. Paras mahdollinen skenaario on tietenkin, että jälleen käy armoton tuuri ja Bowman pääsee varaamaan kolmen ensimmäisen joukossa. Hieman skeptinen olen sen suhteen, että salama iskisi kahdesti samaan kohtaan, mutta kaikki on aina mahdollista. Tässä hyvin epätodennäköisessä tapauksessa toivelista olisi seuraava:

1. Lafreniere
2- Byfield
3. Stützle

Lafreniere on tietenkin no brainer ja hänellä sekä Dachilla olisi jo kokemusta yhdessä pelaamisesta Kanadan nuorten maajoukkueista. Dach ja Byfield tulevaisuuden keskikaistan herroina on enemmän kuin kutkuttava ajatus. Saksalainen väkkärä kelpaisi myös paremmin kuin hyvin.

Sitten taas jos mennään tuon tilanteen mukaan, minkä @Lico yllä mainitsi ja varausvuoro olisi sijoilla 8.-10. lista näyttäisi tältä:

1. Raymond
2. Rossi
3. Perfetti
4. Holtz
5. Drysdale

Raymondin kausi ei ehkä ole sujunut aivan odotusten mukaisesti ja rooli Frölundan joukkueessa jäi vielä pieneksi, mutta monipuolisuutensa ansioista tässä kohtaa houkuttelevin vaihtoehto. Rossi tulee sitten siinä ihan kintereillä ja on tietyllä tapaa jopa oma suosikkini tästä varausluokasta. Kenties koon ja luistelun vuoksi nostan puoli vuotta nuoremman Raymondin edelle tässä kohtaa. Perfetti vaikuttaa todella älykkäältä pelaajalta ja Holtz saattaisi olla tulevaisuudessa kova maalinsylkijä esim. Dachin tarjoilusta. Drysdale ei houkuttele niin paljoa. Osittain siitä syystä, että pienikokoisia kiekollisia pakkeja on jo muutenkin. Ei välttämättä Drysdalen tasoisia lahjakkuuksia, mutta kuitenkin. Moni näistä nimistä tuskin on tuolla haarukalla enää edes varattavissa ja Drysdale on hyvin todennäköisesti yksi niistä.

Mikäli varausvuoro tippuu tuonne 11.-15. sijoille niin siellä voisin nähdä mm. seuraavia kiinnityksiä:

1. Lundell
2. Quinn
3. Askarov
4. Sanderson

Lundell vaikuttaisi kohtuu varmalta valinnalta ja siksi en katsoisi kieroon, jos noilla sijoilla haaviin tarttuisi mahdolliseti vähintään luotettava kolmossentteri. Jack Quinnin kohdalla vähän samat sanat kuin Holtzilla. Askarov näistä ehkä se ristiriitaisin nimi, mutta jos katsotaan Chicagon tulevaisuuden toivoja tolppien välissä niin aika laihalta se osasto näyttää ja Askarov muuttaisi tilannetta kertaheitolla. Sanderson profiililtaan houkuttelee jopa Drysdalea enemmän, vaikka ei yhtä lahjakas kiekollisena ainakaan ole, mutta mielestäni tuollaisia pakkeja Chicagon alakerta kaipaisi enemmän.

Myös laiturit Mercer, Holloway ja Jarvis sekä sentteri Zary ovat ominaisuuksiltaan houkuttelevia vaihtoehtoja. Varaa Chicago nyt sitten missä kohtaa tahansa, niin hyviä vaihtoehtoja on tarjolla. Tietenkin mitä varhaisemmassa vaiheessa vuoro on, sitä paremmat mahdollisuudet on varata ns. game breaker -potentiaalin omaava lahjakkuus.

edit. No eipä tuo Raymond mitenkään merkittävästi Rossia kookkaampi ole. Muistin väärin. Noudan takkini.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Siinä se on nyt myös virallisesti todettu. Huhuissa on myös pyörinyt, että Maxim Shalunov olisi suuntaamassa Chicagoon ensi kaudeksi.

Olisikohan tuo Shalunov kolmosketjun miehiä?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vaikea sanoa mihin Shalunovin eväät lopulta riittävät, mutta voi hyvinkin olla ettei riitä tosiaan edes lopulliseen kokoonpanoon. Tai sitten voi olla jopa positiivinen yllättäjä? En juurikaan seuraa KHL:ää joten en osaa sanoa hänen tasostaan oikein mitään, mutta mielessä on käynyt, että olisiko kannattanut lähteä kokeilemaan pari vuotta sitten jo uudestaan rapakon taakse. Rooli CSKA:ssa on varmasti ollut joka tapauksessa pienempi, kuin mitä se oli esimerkiksi Sibirissä. Tämä on saattanut vaikuttaa ainakin noihin pistesaldoihin. Ensimmäinen kausi Moskovassa oli toki vielä ihan kelvollinen pistetilastoon tuijottamalla, mutta muuta en osaa sanoa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
En olisi ihan varma riittääkö edes kokoonpanoon. Ei ole mielestäni ollut mikään ihmeellinen, mitä hänen otteitaan olen khl:ssä nähnyt.
Mikä on Shalunovin luistelun tilanne, kulkee putki riittävästi tuohon liigaan?
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mikä on Shalunovin luistelun tilanne, kulkee putki riittävästi tuohon liigaan?

Sanotaanko, että ei ainakaan mitään etua siitä saa. Vähän vaikea arvioida kun ei ole nähnyt miestä pienessä kaukalossa.

Näin minäkin näkisin. Muutaman pelin kaverilta nähnyt, ja ei ole oikeastaan erityisen hyvä, jossei huonokaan luistimilla.

Varmastikin juuri tuollainen max, kolmosketjun kaveri, heikossa joukkueessa saattaa onnistuessaan olla jopa kakkosen materiaalia. Perussopparilla varmasti aivan kelpo ukko tuomaan kilpailua pelipaikoista..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näin minäkin näkisin. Muutaman pelin kaverilta nähnyt, ja ei ole oikeastaan erityisen hyvä, jossei huonokaan luistimilla.

Varmastikin juuri tuollainen max, kolmosketjun kaveri, heikossa joukkueessa saattaa onnistuessaan olla jopa kakkosen materiaalia. Perussopparilla varmasti aivan kelpo ukko tuomaan kilpailua pelipaikoista..

Oma otanta on lähinnä maajoukkuepeleistä ja niiden perusteella Shalunovin parhaat ominaisuudet ovat kädet ja laukaus. Kokoa on myös ihan mukavasti, että olisiko parhaimmillaan sellainen köyhän miehen Anisimov kyseessä? Huonoimmillaan tueksi ja turvaksi Artem Altybarmakyanille Rockfordiin.

edit. Jos Shalunov sopimuksen tekee/saa ja pääsee pelaamaan NHL:n puolella, niin Chicagon vuoden 2011 yhdestätoista varauksesta olisi yhdeksän pelaajaa päässyt edes kastamaan varpaansa shown puolella. Kanadalaispuolustaja Sam Jardine sekä Frölundan maalivahti Johan Mattsson jäisivät näin ainoiksi ilman tätä kunniaa.
 
Viimeksi muokattu:
Sanotaanko, että ei ainakaan mitään etua siitä saa. Vähän vaikea arvioida kun ei ole nähnyt miestä pienessä kaukalossa.

Sinänsä mitään sanottavaa minulla ei ole juuri nyt Shalunovista, mutta todettakoon, että KHL:ssa useat joukkueet pelaavat NHL-kokoisessa kaukalossa. Shalunovin jengi CSKA pelaa välimallin eli ns. suomalaisessa kaukalossa, joka on kaksi metriä NHL-kaukaloa leveämpi, mutta toisaalta samat kaksi metriä kv-kaukaloa kapeampi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Shalunovilla on taitoa sekä kokoa ja käyttää sitä kroppaansa ainakin KHL:ssä paremmin kuin Strome NHL:ssä. Uskaltaisin väittää potkunkin olevan vähän Stromea parempi, mutta ei mitenkään erityisen. Siitä saa aika hyvät lähtökohdat mitä uskaltaa odottaa. Laukaus on erinomainen ja osaa rakentaa peliä.

Ilmaisia arpoja on ihan kiva napata enkä häntä suoraan kokoonpanoon runttaisi, mutta ei minua haittaisi ollenkaan, jos saisi training campilla mahdollisuuden vaikkapa Kubalikin ja Toewsin viereltä. En usko Shalunovin sentteripeliin NHL:ssä, mutta sekin on kuitenkin mahdollisuus ja tuo ainakin vaihtoehtoja.

Jos Shalunovista saisi 40 pisteen miehen pääsääntöisesti Kubalikin ja Toewsin ketjussa pelatessaan, niin aika onnistunut hankinta tuo olisi. Tämä vapauttaisi Saadin pelaamaan esimerkiksi Dachin ja Catin kanssa, jolloin tuo kolmikko ei olisi aivan toivoton omassa päässä, joka taas antaisi Nylander - Strome - Kane -kolmikolle mahdollisuuden ottaa niitä hyökkäyspään aloituksia enemmän ja enemmän. Mun odotukset Dachia kohtaan on aika suuret erityisesti kahden suunnan pelaamisessa ja Saad tukee tässä aika kivasti vierellä, kun Cat voi vaan keskittyä maalien tekoon.

Hyökkäys olisi paperilla arvoitus, mutta potentiaalinen ja seuraamisen näkökulmasta todella mielenkiintoinen eikä sitä voi kukaan kiistää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyökkäys olisi paperilla arvoitus, mutta potentiaalinen ja seuraamisen näkökulmasta todella mielenkiintoinen eikä sitä voi kukaan kiistää.

Ei voi ei, niin kauan kun eräs numero kasikasi vaan pelaa. Boldaus oma...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jacob Nilsson on palannut eurooppaan ja tehnyt Färjestadin kanssa kahden vuoden sopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös