Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 357 781
  • 1 415

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Adam Boqvist palasi AHL:ään tehokkaasti, kahteen peliin 0+5. Ilmeisesti sai boostia tuosta NHL-stintistä ja aika hyvinhän poika suoriutui ylhäälläkin. Kyllä tästä kova seppä saadaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä suoritus jälleen tulikuumaa Dallasia vastaan. Ehjähkö kotisuoritus, Crawford jälleen erinomainen. Stars sai luotua useamman vaarallisen maalipaikan ja ilman Coreyta tuo peli olisi voinut olla ohi aika nopeastikin. Saadille, Kanelle sekä Murphylle osumat.

Dylan Stromella on aivotärähdys eikä kukaan oikein tiedä mistä se on tullut. Missasi yön pelin, Matthew Highmore nostettiin farmista toissa päivänä ylös ja Dach sentteröi kakkoskenttää.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Crawford pelasi tosi hyvän pelin ja Blackhawksille ansaittu voitto. Dallasin tappio ei yllättänyt, tilastotappio.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olipa vaisu kotiesitys Coloradoa vastaan koko porukalta Crawford mukaan luettuna.

Eikä ainakaan paperilla ole paljon parempaa luvassa tänään Coloradossa kun kokoonpanosta uupuu vielä Keith. Rantasta on huhuiltu palaavaksi Col kokoonpanoon jopa tänään. Chicago nosti alhaalta puolustaja Ian McCoshen ylös.
Huhumyllyssä Montreal on scouttaillut Chicagoa ja mahdollista treidiä huhuillaan. Pakkia tai jopa IceHogs maaliavahtia epäillään olevan kohteena treidiin... Tiedä näistä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Saatiinpa kunnon löylytys Coloradolta vieraissa. Chicago Blackhawks oli kuin ilman johtajaa vaeltanut lammaslauma.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kuinkahan kauan tässä pitää vielä katsella Collitonin työelämään tutustumista. Toki Colorado on yksi liigan parhaista joukkueista, sai nyt Rantasenkin takaisin ja Grubauer otti nättejä koppeja, mutta ei se noin helppoa saisi olla. Suorilla selillä puolustettiin ja koko touhusta puuttui intohimo. Samaan aikaan Colliton seisoo penkin takana ja korjailee vain lasiensa asentoa. Mies näyttää enemmän tilintarkastajalta kuin uskottavalta päävalmentajalta. Niin pelaajille kuin sikariportaalle Lehnerin sanoin: Wake up!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kausi alkaa olla paketissa. Ei näitä pelejä vaan voiteta pelkällä hyökkäyksellä. On kuin katselisi Kaskisen Tepsiä - hävettää ja vituttaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pari peliä katsoneena tulee fiilis, että Hawksin peli sujuu aikansa ihan kivasti, mutta hajoaa kuin korttitalo parin takaiskun jälkeen. Vaikea tuota on laittaa muuten kuin valmennuksen piikkiin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ei pysty joukkue tasaisuuteen. Välillä pelataan ihan hyviä stretchejä ja välillä aivan karmeita. Toki mennään ihan pelin sisälläkin ylös alas. Kertoo mielestäni siitä, että tietynlainen pelillinen selkänoja puuttuu eikä taida henkinenkään tila olla aivan optimaalinen. Aika monta pelaajaakin tekisi mieli haukkua, mutta ei tämä Colliton kyllä taida oikea mies olla ohjaamaan laivaa. Liian kovaan paikkaan liian aikaisin. Kyllä tuo ehkä kaipaisi jotakin kokeneempaa ja jämptimpää ukkoa penkin taakse.

Maalivahtien statsit ovat olleet niin kovat, että regressiota oli odottetavissa. Ilman heitä oltaisiin vieläkin huonommassa jamassa. Ei se hyvä ole nytkään, kun takana on vain Kings.

Toivo ehti taas hieman herätä, kun tuli muutaman pelin hyvä jakso, mutta yhtä nopeasti se katosikin. Pitäisi varmaan oppia katsomaan pidemmälle, koska tätähän tämä on ollut Collitonin aikana.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kattelin tossa noita maaleja niin vaikeeta on ainakaan ekaa viittä pistää veskan piikkiin, kuudes ja seittemäskin oli sellasia ihan hyviä vaikka jotenki paisto läpi että veskaa ei edes kiinnostanut. Ymmärrettävää kyllä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
STL vei 4-0, ei lisättävää. Yksi nimi erottui tänään yritteliäisyydellään ja se oli Brandon Saad. Stanistahan se lähtis tämä ketju purkaantumaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vaikeaa on.

Runko on menestynyt liikaa, jotta sitä poltetta olisi päivittäisessä tekemisessä. Keith on ollut koko kauden hyvä, parempi kuin viime kaudella, mutta tämä hänen loukkaantumisensa näkyy erittäin isosti puolustuspelaamisessa. Toews on aivan kujalla koko kaveri, pressissä ihmeellisiä kommentteja eikä tunnu vastuu kiinnostavan. Seabrook pyytää nopeutta joukkueelta, istuisitko vaikkapa katsomossa, niin se nopeus kasvaisi Boqvistin myötä?

Kane ei pysty yksinään voittamaan pelejä.

Nyt joku tulee kertomaan kuinka Blues nousi sarjan pohjalta mestariksi. Siellä palaset loksahtivat paikalleen ja se tärkein eli halu löytyi. Sitä ei tällä corella ole pl. pari jo mainittua kaveria. Repikää palasiksi vaan mun puolesta ja tulevaisuutta kohti. Niin monta hyvää palasta jo on, mutta niitä tarvitaan enemmän.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kanella ja Toewsilla on ensi syksystä 3 kautta lappuja jäljellä. Ne ovat niitä kausia, kun jättisopimusten oli tarkoitus olla taas kilpailukykyisiä. Ehkä sopimukset ovatkin ok, varsinkin Kanen, mutta muu joukkue ei näytä kilpailukykyiseltä.

Rebuild lienee väistämättä edessä muutaman vuoden päästä, mutta kun menestyssaumat ovat sitä ennen kovin ohuet, miksi ei aloittaisi heti?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin, miksi Chicagossa ei aloiteta rebuildia tässä ja nyt? Oma arvioni asiasta on, että organisaation johtopaikoilla eletään vielä liiaksi menneessä. Tosiasioita ei haluta myöntää vaan vielä viime kaudellakin John McDonough kertoi julkisesti uskovansa Chicagon olevan pudotuspelijoukkue. McDonoughilla on vankkumaton luotto Staniin ja sitten taas Jeremy Colliton on Stanin "löytöjä" eikä tämä vyyhti tästä lähde purkautumaan ennen kuin Rocky Wirtz jyrähtää.

Taustalla on toki näytöt aivan ainutlaatuisesta menestyksestä tällä johtoportaalla, mutta jostain syystä - tai ehkäpä juuri siksi - sitä napanuoraa on vaikea tuosta aikakaudesta irroittaa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat näiden vanhojen sotaratsujen raahaaminen takaisin ja kun ympärillä oleva joukkue ei olekaan enää niin laadukas, ovat nämä täydentävät pelaajat kuin varjo entisestään.
Olin kesällä ja kenties vieläkin sitä mieltä, että Bowmanin siirrot olivat pääasiassa hyviä ja vahvistivat joukkuetta paperilla (paitsi Nylander/Jokiharju). Mutta vähänpä sitä osasi odottaa, että kapteeni vaipuu totaaliseen kokovartalokoomaan, Gustafssonin taantuvan takaisin AHL-tason puolustajaksi ja niin edelleen. Alex DeBrincat ei osu maaliin tuttuun tapaan ja Strome ei näytä osaavan pelata kuin hänen rinnallaan.

Nyt kaipaisin johdolta rohkeutta myöntää tosiasiat ja luopua noista One Goal -haihatteluista. Se mitä tapahtui jää historian kirjoihin organisaation huikeimpana aikakautena jollaista ei todennäköisesti tulla enää näkemään. Aika kääntää uusi lehti. Tilanne on kuitenkin organisaatiossa huomattavasti parempi, kuin mitä se oli 2000-luvun alussa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olli Määtällä flunssaa ja jättänyt harjoitukset väliin, joten Dennis Gilbert kutsuttu ylös. Duncan Keith sekä Andrew Shaw eivät olleet jäällä, mutta Strome ja Caggiula olivat harjoituksissa mukana. Pelikunnosta ei tietoa. Yöllä vastassa tulikuuma Bruins. Odotusarvot nollissa.

edit. Strome pelaa Bruinsia vastaan, Lehner maalissa ja Määtän pelaaminen ratkeaa pelin alla. Vaan mitäpä näistä, mielenkiinto meni jo hyvän aikaa sitten. Eipä olisi kesällä uskonut, mutta ei auta. Tulee ihan viime kausi mieleen. Joulu ovella ja katseet suunnattava kesän draftiin. Nyt vaan Dachille kunnolla peliaikaa ja Boqvist ylös pelaamaan, niin pelejä voisi jaksaa kenties katsellakin.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pitäisi näköjään enemmän itkeä ja valittaa. Stromella tehokas paluu 1+1, DeBrincat osui viimein ja kapu ratkaisi jatkoajalla. Tosin olihan tuossa klassiset housuunpaskomisen ainekset, kun 0-3 johto suli kolmannessa erässä. Siellä oli Gustafssonilta makeat nilkkarallit jne, mutta onneksi tällä kertaa kääntyi näin. Carpenterille ensimmäinen osuma inkkaripaidassa. Toewsin osumaa edelsi Pasternakin kaatuminen Chicagon hyökkäysalueella ja aina voidaan keskustella syyllistyikö Toews estämiseen tai johonkin rikkeeseen. mutta melko helpohkon näköisesti Pasta rähmälleen meni. Tuomarit eivät ainakaan nähneet rikettä tällä kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kolmannen erän lopulla ehdin jo ajatella, että ei ne voi enää tätä hävitä, mutta sitten Gustafsson ojensi minulle kaljansa, teki hienot piruetit jään pintaan ja Bruins maalin päähän. Tuossa vaiheessa ajatus kääntyi heti niin, että kyllähän ne tämänkin häviää. Tähän joukkueeseen ei voi luottaa oikein missään tilanteessa.

Siitä huolimatta hyvä peli. Puolustuksessa oli isoja poissaoloja, mutta Koekkoek, de Haan, Murphy ja Seabrook paikkasivat mainiosti. Toivottavasti Stan tajuaa etsiä Gustafssonille pian uutta osoitetta. Noita oman pään hasardeja tulee niin usein, että mieluummin katsoisin Boqvistia. Hyökkäyspäässä Stromen paluun huomasi heti. Nyt on taas paras hyökkäysketju koossa ja heti tuli tulosta. Tästä kelpaa lähteä Devilsin kimppuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä Bostonin kaato vieraissa nykykunnolla voidaan laskea yllätykseksi. Nylanderin voisi heivata pikaisesti pois ykösestä eikä haittaisi vaikka istuisikin pelin pari. Häneltä tyhmiä jäähyjä ja laiskaa toteuttamista jäällä. Kubalik testiin vaan yköseen.

Ja kyllähän tuo varjojen mailla vaellellut kapumme #19 on jäätävä ratkaisija silloin kun on tosi kyseessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kun tässä on tullut huudeltua muutoksien perään, niin pohditaan hiukan ihan puhtaasti subjektiiviseen oikeuteen vedoten, miten tässä nyt tulisi muka edetä. Ensinnäkin Jeremy Colliton vetäköön tämän kauden loppuun pääkäskijänä. Valmentajan vaihdos kesken kautta tuskin nyt antaisi mitään erityistä boostia joukkueelle. Ensi kesän aikana on sitten tilinteon aika valmennustiimin sekä johtoportaan osalta.

Pelaajien kohdalla hyökkäyksessä Kane, Dach, DeBrincat, Strome ja Toews ovat lukittuja kappaleita. Kaikki muut ovat tarvittaessa kauppatavaraa mielestäni. Puolustuksessa Keith jatkaa, jos haluaa ja Connor Murphy on parantanut kuin sika juoksuaan ja on kenties paras puolustava puolustaja joukkueessa. Adam Boqvist sekä Ian MItchell ovat tervetulleita kokoonpanoon ensi kaudeksi ja olosuhteiden pakosta on tuota Seabrookia roikotettava mukana. Maalivahdeista toivottavasti Lehner haluaa jäädä Chicagoon ja Crawfordin kohdalla on aika sanoa hyvästit. Kevin Lankinen odottaa nurkan takana.

Tässä ja nyt Alex Nylanderin voisi lähettää farmiin ja nostaa vaikkapa se Dylan Sikura sieltä ylös. Ei se juuri huonommin voi Sikuralta mennä.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Kun tässä on tullut huudeltua muutoksien perään, niin pohditaan hiukan ihan puhtaasti subjektiiviseen oikeuteen vedoten, miten tässä nyt tulisi muka edetä. Ensinnäkin Jeremy Colliton vetäköön tämän kauden loppuun pääkäskijänä. Valmentajan vaihdos kesken kautta tuskin nyt antaisi mitään erityistä boostia joukkueelle. Ensi kesän aikana on sitten tilinteon aika valmennustiimin sekä johtoportaan osalta.

Pelaajien kohdalla hyökkäyksessä Kane, Dach, DeBrincat, Strome ja Toews ovat lukittuja kappaleita. Kaikki muut ovat tarvittaessa kauppatavaraa mielestäni. Puolustuksessa Keith jatkaa, jos haluaa ja Connor Murphy on parantanut kuin sika juoksuaan ja on kenties paras puolustava puolustaja joukkueessa. Adam Boqvist sekä Ian MItchell ovat tervetulleita kokoonpanoon ensi kaudeksi ja olosuhteiden pakosta on tuota Seabrookia roikotettava mukana. Maalivahdeista toivottavasti Lehner haluaa jäädä Chicagoon ja Crawfordin kohdalla on aika sanoa hyvästit. Kevin Lankinen odottaa nurkan takana.

Tässä ja nyt Alex Nylanderin voisi lähettää farmiin ja nostaa vaikkapa se Dylan Sikura sieltä ylös. Ei se juuri huonommin voi Sikuralta mennä.
Ongelma tulee vaan siinä, että noiden pelaajien lisäksi kellään ei ole mitään arvoa, ehkä Lehnerillä deadlinellä. Mun puolesta Dachia ja Boqvistia lukuunottamatta saa myydä vaikka kaikki jos sieltä niitä ykköspickkejä saa vaihdossa. Nyt kun tuhlattiin viime kesänä viimeisetkin mahdollisuudet yrittää Kanen ja Toewsin aikana niin kaikki vaan lihoiksi ja koko homma alusta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ei olla kevään-jengi, ainakaan vielä. Pelikemia on hyvällä tasolla, mutta tietty vauhti puuttuu joukkueesta, joka lyö kapuloita rattaisiin pitemmän päälle. Erikoistilanteet, edelleen paljon petrattavaa. Olikos Ollilla vaivaa? Anyhow, Keith pois kokoonpanosta ja kuitenkin back-to-back voitot. Kovia pelejä vielä ennen kuin vuosi vaihtuu, niin divarin sisällä, kuin sitten esim hyvin pelannut Yotes heti kohta kaksi kertaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Määttä on ollut flunssan takia sivussa. Ja mitä tulee tuohon pajatson tyhjentämiseen, niin ei Chicago tule Kanea kauppaamaan. Toewsilla on vahvasti negatiivinen arvo ja jostain DeBrincatista voisi saada ykköspickin, mutta se ei välttämättä realisoituisi yhtään paremmaksi palaseksi. Enkä näkisi muutenkaan järkeväksi lähteä pesää räjäyttämään sieltä toimivimmasta päästä.

Suuntaisin katseen johtoportaaseen ja valmennustiimiin. Chicagolla on kaupata palasia, joista saa varausvuoroja/prospekteja ja ennen kaikkea tilaa palkkakattoon. Ei ehkä niitä ykköskiekan vuoroja, mutta kuitenkin. Nimet Saad, Shaw jne. saattavat olla hyvinkin houkuttelevia palasia keväällä pitkälle hamuaville joukkueille.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Määttä on ollut flunssan takia sivussa. Ja mitä tulee tuohon pajatson tyhjentämiseen, niin ei Chicago tule Kanea kauppaamaan. Toewsilla on vahvasti negatiivinen arvo ja jostain DeBrincatista voisi saada ykköspickin, mutta se ei välttämättä realisoituisi yhtään paremmaksi palaseksi. Enkä näkisi muutenkaan järkeväksi lähteä pesää räjäyttämään sieltä toimivimmasta päästä.

Suuntaisin katseen johtoportaaseen ja valmennustiimiin. Chicagolla on kaupata palasia, joista saa varausvuoroja/prospekteja ja ennen kaikkea tilaa palkkakattoon. Ei ehkä niitä ykköskiekan vuoroja, mutta kuitenkin. Nimet Saad, Shaw jne. saattavat olla hyvinkin houkuttelevia palasia keväällä pitkälle hamuaville joukkueille.
Joo tiedän, että Toews ja Kane eivät ole liikkumassa mihinkään, tuskin juuri kukaan muukaan merkittävä pelaaja. Kyllä mun mielestä Debrincatin arvo on paljon enemmän kuin 1st, Stromesta saa 1st. Siitä olen eri mieltä, että Saad ja Shaw ovat houkuttelevia palasia keväällä ihan sen takia, että kummankaan soppari ei lopu tämän kauden jälkeen. Gustafssonista voisi keväällä jotain saada, arvo riippuu aika paljon siitä, miten peli kulkee ennen deadlinea. Toki Debrincat ja Strome mahtuvat vielä uudistuneeseen Blackhawksiin rebuildin jälkeen, joten ei heitä nyt mikään pakko ole kaupata.

Ainahan sitä tietysti toivoisi, että Stan kaivaisi kanin hatusta ja vielä päästäisi kerran yrittämään tällä rungolla, se vaan vaatisi Boqvistilta kunnon kehitysloikkaa ja sitä, että jostain taivaalta tippuisi joku huippupakki Stanin hyppysiin. Noh nämä ovat omia näkemyksiä ja ei mua nyt niin haittaa vaikka ei tehtäisi yhtään mitään pariin vuoteen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tässä ja nyt Alex Nylanderin voisi lähettää farmiin ja nostaa vaikkapa se Dylan Sikura sieltä ylös. Ei se juuri huonommin voi Sikuralta mennä.

Saatiinkohan tästä viitteitä kolmannessa erässä, kun Kubalik nousi Toewsin rinnalle. Nylanderilla on ollut vaisua jo pitempään. Tänäänkin neppaili suuremman osan ajasta pelin ulkopuolella ja heti pelin alkuun turha jäähy. Sikuralla mennyt vahvasti Rockfordissa, niin voitaisiin kyllä kokeilla. Jokiharjun treidaaminen harmittaa nyt isosti.

Itse peli oli tyypillinen back to back. Alussa annettiin kiekkokontrolli suosiolla Devilsille, kun jalat oli jumissa ja jäähytkin sotkivat peliä. Onneksi NJ on nyt noin surkea, etteivät saaneet suurempaa tuhoa aikaiseksi ja päästiin peliin mukaan sekä lopulta voittoon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Siitä olen eri mieltä, että Saad ja Shaw ovat houkuttelevia palasia keväällä ihan sen takia, että kummankaan soppari ei lopu tämän kauden jälkeen.

Saadilla ei ole sopimusta enää kuin vuosi tämän kauden jälkeen. Shawn kohdalla sopimusta jäljellä kaksi ja hänen kohdallaan rasitteena voi olla sekin ettei peli ole tällä kaudella oikein kulkenut. Saadin pelaamisesta ei ole pahaa sanottavaa ja lähinnä se ketjun sentteri on ollut siellä riippakivenä. Väitän kuitenkin, että molempien kohdalla kaksi sormusta tekevät heistä kiinnostavia palasia mestariksi hamuavaville joukkueille tai ainakin osalle niistä.

En väittänyt DeBrincatin arvon olevan treidissä ensimmäisen kierroksen varausvuoro, vaan että hänestä ainakin sellaisen saisi kuten varmaan Stromestakin, mutta mitään järkeä heidän kauppaamiselle ei tässä kohtaa ole. Ellei sitten vaan haluta tehdä kauppoja kauppojen takia.

Ja nyt kun pudotuspeliviiva on vielä vain kolmen pisteen päässä ei ehkä kannata tehdä mitään radikaalia. Sormet ristiin ja toivotaan, että mukana pysytään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös