Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 358 229
  • 1 415

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No niin, tänään sitten mennään. Odotukset ovat varmaan sekä jengillä, että faneilla jännittyneen toiveikkaat tulevaa kautta silmäillen. Big Hoss myös ollut moikkaamassa ukkoja Prahassa ja se varmasti antaa lisävirtaa tämän illan matsiin. Fressiä rosteria, Shawlla höystettynä. Roolitusta vaan heti alusta kuntoon ja järkeviä minsoja, kaikille omien resurssien mukaan. Alivoima & Ylivoima. Ei tartte varmaan enempää sanoa.

Catin pahvi hyvä. Kliininen viimeistelijä, joka tekee urallaan varmaan sen 20 kaappia vähintään per kausi. Strome suurennuslasin alla itsellä kuten todettu. Toivottavasti Toews saa myös hyvän startin. Puolustukseen ja maalivahti-pelaamiseen varovainen luotto. Saas nähdä.

Go Hawks!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
4.10.2019 Hawks @ Flyers 3-4 (Global Series, Praha)

92 Nylander - 19 Toews - 88 Kane
12 DeBrincat - 17 Strome - 65 Shaw
20 Saad - 64 Kämpf - 8 Kubalik
15 Smith - 22 Carpenter - 91 Caggiula

2 Keith - 56 Gustafsson
6 Määttä - 7 Seabrook
68 Koekkoek - 39 Gilbert

50 Crawford 34/38 - 89,5%
(40 Lehner)

Nyt on kausi avattu myös Hawksin osalta. Flyersin kotitaika kevään 2010 finalistien runkosarjakohtaamisissa piti vielä vanhallakin mantereella. Hawks oli avauserässä lievästi pirteämpi, mutta hallinta kääntyi Flyersille, mitä pidemmälle peli eteni. Ihan ansaittu voitto Phillyyn, vaikka Hawks kirikin vielä lopussa ilman maalivahtia maalin päähän.

Viime kaudelta tutusti omat puolustuspään karkeat virheet maksoivat lopulta ottelun voiton. Etenkin kolmannessa erässä Crawford torjui useamman läpiajon, mutta toisaalta muutama maali lipsahti tuota ennen myös helpohkosti. Hawks on ollut tällä vuosikymmenellä aiemminkin ongelmissa kolmannen puolustajaparin kanssa, mutta tällä hetkellä puuttuu myös se ihan timanttinen puolustuksen TOP-4. Jotenkin ironista, että etukäteen jonkinlaisena akilleen kantapäänä pidetty Määttä-Seabrook-pari suoriutui lopulta kuitenkin varmimmin omista vaihdoistaan. Aloitukset oli myös yksi selkeä osa-alue, jonka Hawks hävisi pystyyn (22-36 eli 38 %).

Jos hyviä asioita pitää poimia, niin ainakin Kane jatkoi siitä, mihin jäi viime kaudella, Nylander teki heti maalin ja tosiaan Määttä täytti ruutunsa.

81 peliä kuitenkin jäljellä, joten ei heitetä tomahawkia vielä kaivoon pudotuspelipaikan suhteen. Seuraava mahdollisuus kerätä pisteitä on ensi torstain kotiavauksessa Sharksia vastaan. Hawks pelaa seuraavat 7 ottelua kotonaan! Seuraava vieraspeli on vasta su 26.10. Carolinassa. Tämä tasoittuu otteluohjelmassa vasta helmikuussa, jolloin Hawks pelaa viiden sekä neljän ottelun vieraskiertueet ja kaikkiaan 11 vierasottelua kuukauden 14 pelistä. Juuri sopivasti siirtotakarajan alla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Viihdyttävä matsi, hyvä meno hallilla. Pelin taso oli aika karmeaa erityisesti Blackhawksin osalta, mutta tehdään tarkempaa arviota sitten muutaman ottelun jälkeen. Aineksia on, mutta paljon se vaatii.

Kanelta ihan älyttömän heikko matsi ja kolme pistettä tauluun. Niinpä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Paikan päältä pienissä huuruissa raportti:

+++ @reme ; Oli siistiä törmätä.
++ Hyvä ja halpa kalja
+ Hyökkäysalueen pelaaminen vaarallista, silloin harvoin kun sinne päästiin

--- Blackhawks - Hyi, karmean näköistä. Omista lähteminen ihan täyttä tuskaa. Kipeästi kaipaa de Haania, mutta ei tuo puolustus hänen paluunkaan jälkeen tule pitkälle viemään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
@Lico tuossa summasi ajatuksiani Kanesta - siellä se hengaili jäällä, eikä hirveästi näyttänyt työ vielä maistuvan, mutta tuloksena kolme pistettä.

Crawfordista ei vielä tiedä onko lintu vai kala, ilman Crowta peli olisi voinut olla 8-3, toisaalta meni sinne helppokin. Aika näyttää.

Vastustajadta sen verran, että ennen peliä Gritty oli mielestäni ihan ok luomus, mutta että osasi alkaa ärsyttää. Kaivoon voisi heittää. Ja Tommy Hawkin perässä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hieno tunnelma oli hallilla ja hallin lähipubissa ennen peliä. Peli itsessään ei tarjonnut mitään hienouksia, mutta hieno kokemushan tuo oli joka tapauksessa. Halli oli hieno ja olut tosiaan halpaa&maistuvaa.

Jää näytti olevan melko huonossa kunnossa kuten Blackhawksin pelaaminenkin. Phillyn toinen maali oli onnenkantamoinen, mutta voitto meni kuitenkin oikeaan osoitteeseen. Kane oli tosiaan ihan kamala ja puolustuksessa Seabrook-Määttä oli omaan oluen sumentamaan silmään Blackhawksin paras pakkipari. Nylanderille onnistuminen heti ensimmäisessä pelissä teki varmasti hyvää. Paljon uusia nimiä rosterissa, mutta ainakaan tämän ensimmäisen pelin perusteella eteenpäin ei ole menty. 81 ottelua vielä jäljellä, että josko se siitä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kauden avauspeli oli jotenkin laiska ja huolimaton esitys. Tappio tietenkin harmittaa. Mutta kiva oli vaihtaa ajatuksia pikaisesti @Petr T.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-




Torstaina kotiavaus ja näillä on treenattu tänään. Sitä toivoisi, että Dachin kohdalla tehtäisiin tällä viikolla ratkaisu johonkin suuntaan; toki jos kuntoutuksen kanssa on otettu takapakkia, niin se on asia erikseen.

Tässä onkin mielenkiintoista se jos Dach toimisi hyvin kolmosen keskellä, niin mistä löytyisi Collitonin suosikille Kampfille pelipaikka. Itse kokeilisin jossakin välissä myös Kubalikia kakkosessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Varmasti erilaisia koostumuksia tullaan näkemään kauden edetessä eikä yhden pelin perusteella voi vielä isosti johtopäätöksiä vetää. Tästä huolimatta haluaisin nähdä hieman muutoksia hyökkäysketjuihin. Kubalik menee mielestäni hukkaan tuossa kolmosessa, koska siinä ei nyt ole oikein ketään ruokkimassa häntä. Siirtäisin hänet tosiaan tuohon Stromen laidalle kakkoseen ja Shaw kolmosen laitaan tai jopa välillä keskellekin. Shaw hoiti 2014 konferenssin finaaleissa sentterin roolia ihan menestyksekkäästi hetken aikaa Saad ja Kane laidoillaan. Mikäli Dach pysyy juonessa mukana niin hän tuo kolmoseen tarvittavia käsiä, mutta aloituksissa hänestä ei taida olla vielä juurikaan apua. Tuolla osa-alueella Philly näytti ainakin olevan selkeästi vahvempi kauden avauksessa. Rosteri saattaa olla keskeltä hieman ohut.

De Haanin ja Murphyn paluu puolustukseen tulisi parantaa alakertaa, mutta välttämättä kiekolliseen pelaamiseen kaksikko ei mitään mullistavaa tarjoa. Keithin on parannettava otteitaan huomattavasti ja toivotaan, että Gustafsson löytää pian viime kauden vireensä kiekollisessa pelaamisessa. Loukkaantuneiden pelaajien paluu, sekä ensimmäisessä pelissä reservissä ollut Perlini että mahdollisesti Dachin onnistuessa raivaamaan tiensä pelaavaan kokoonpanoon ovat seikkoja, jotka voivat tarjota Bowmanille myös pelimerkkejä katsoa siirtomarkkinoiden suuntaan kauden alussa. Sikäli mikäli pientä hienosäätöä tarvitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvän alun jälkeen kehno päätös ja kausi alkaa tappioputkella. Kuvastavaa on se, että Blackhawks ei luonut toisessa eikä kolmannessa erässä ainuttakaan high-danger maalipaikkaa.

Sharks voitti ottelun siis 5-4. Blackhawksin osumat Kubalikille, Stromelle sekä Shawille kahdesti. Tuosta voisi päätellä jotain toimivista hyökkäyskombinaatioista, mutta Colliton sekoitti pakkaa toiseen erään ja se ainutkin toimiva kolmikko eli Saad - Kämpf - Kubalik onnistuttiin hajottamaan.

Järjestelmällinen paine, syöttelypeli, organisoidut hyökkäykset sekä hitaus vaivasivat Blackhawksia. Puolustuspelaaminen oli ihan kohtalaista ajoittain, vaikka viisi omiin menikin - pari Sharksin osumaa tuli pomppujen kautta, joita vain välillä sattuu.

Ei tässä kovin positiivisin mielin siltikään voi olla ja vaikkei negatiivisuuteen saisikaan vajota, voi kauden hävitä jo tässä vaiheessa. Mutta joo. Laitetaan loppukaneetiksi ihan erilliselle riville tiivistys matsista:

Brent Seabrook ei ole NHL-tason pelaaja.

Lauantaina hyökkäyksen osalta tulikuuma Jets.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sitä osasi odottaa, että Sharks tulee sisuuntuneena neljän peräkkäisen hävityn ottelun jälkeen. Näytti kuitenkin siltä, että Blackhawks näyttää hauista ja menee menojaan. Tosiaan Saad-Kämpf-Kubalik oli pelipäällä ja mm. Saadilla oli pari loistavaa maalipaikkaa, mutta välillä ihan tavaramerkiksi hänen kohdallaan noussut tehottomuus viimeistelyssä vaivasi jälleen. Kubalikin avausmaali oli hieno nähdä kuten myös Shawn paluu United Centeriin kahden maalin kera. Siihen ne ilonaiheet sitten jäivätkin.

Jo toistamiseen vähän huonoa tuuriakin oli pelissä, kun tällä kertaa Murphyn hanskasta kiekko omiin. Phillya vastaan kiekko kimposi Kukkuun vartalosta omiin. Näitä sattuu ja onni ansaittava. Joukkue ei ansaitse voittoa 20 tai 40 minuutin esityksellä ja olkoon nämä kaksi ensimmäistä ottelua nyt koko joukkuen herättävä esimerkki tästä.

Seabrook voi olla kehno, mutta yhden miehen niskaan en kuraa laskisi. Eivätkö pelaajat omaksu valmennuksen systeemiä puolustuspelaamisesta vai onko systeemi rikki? Kaksi ottelua, yhdeksän päästettyä maalia ja keskimäärin 36 laukausta omiin ottelua kohden. Kuulostaa melko tutulta. Pitkä kausi on tulossa, jos voittoon tarvitaan lähes aina yli viisi maalia. Siinä ei esimerkiksi Seabrookin tiputtaminen kokoonpanon ulkopuolelle ja de Haanin tulo paljoa auta. Ongelma on silloin syvemmällä. Hyvänä esimerkkinä San Josen voittomaali, jossa Nylander ei pelannut tilannetta loppuun vaan päästi Goodrown vapaasti maalin eteen tekemään tuhojaan.

Ei vaivuta silti epätoivoon, vaikka edelliskausien peikot nostavatkin päätään. Hyvin on muistissa toissakauden avausvoitto pingviineistä 10-1 ja kaudesta tuli täysi pannukakku. 80 ottelua jäljellä vielä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän kotiavauksessa oli paljon vanhaa tuttua. Alivoima vuotaa ja ylivoimasta puuttuu teho. Ottelun säväyttävimpiä hahmoja olivat kuitenkin Kubalik, Shaw, Määttä. Nylander ei ihmeitä saanut aikaan tänään. Lehnerillä voittoon seuraavassa matsissa.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Katsoin vain ensimmäisen puolikkaan pelistä, mutta Seabrookhan näytti ihan staralta verrattuna Keithiin, joka oli aivan kammottava. Näin ensimmäistä kertaa Kubalikin ja Nylanderin, jotka molemmat olivat mielestäni hyviä. Shaw on kyllä todella hyvä hankinta, mikä nyt tuskin tuli kenellekkään yllätyksenä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Joo ei Seabrook ole tuolla ensimmäisiä ketä pitäisi ristiinnaulita. Tosin itse katsoin ottelua vain puolilla silmillä kun NFL pyöri ykkösnäytöllä samaan aikaan, että ihan kaikkea ei varmaan tullut täällä päässä rekisteröityä. Kämpfin ketju oli tosiaan hyvä siihen asti kun Colliton alkoi suhaamaan ketjujen kanssa. Määttä on mielestäni huono ja pappa Marleau koulutti miestä 4-4 tasoituksessa. Top-Femma oli epävarma, Lehner maaliin ensi peliin kiitos.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tasapuolisuuden nimissä oli kyllä världens bästä Karlssonkin ulapalla parissa tilanteessa. Duncan Keithillä on ikää jo tosiaan sen 36 vuotta ja selvää on, että parhaimmat vuodet ovat takana. Kenties olisi aika jo hieman yksinkertaistaa pelaamistaan ja lopettaa kuvittelu norristason tekemisestä. Kestävyys ja liike herralla kyllä vielä riittää. Täytyy nyt toivoa, että Mitchell, Boqvist, Beaudin, Krys jne. nuorista puolustajista löytyy paikkaajia ja mielellään mahdollisimman pian.

Olisiko seuraavassa pelissä aika antaa myös Perlinille mahdollisuus näyttää osaamistaan? Ja Pirkko Ruohonen-Lehner tolppien väliin kiitos!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olisiko seuraavassa pelissä aika antaa myös Perlinille mahdollisuus näyttää osaamistaan? Ja Pirkko Ruohonen-Lehner tolppien väliin kiitos!
Oisko Anisimovilla uhrattu nelosen laituri Smith joka tekisi tilaa Perlinille. Ja joko Kirby Dach tulee kokeilemaan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tuo joukkueen puolustuspelaaminen ihan järkyttävää. Cindy piti joukkuetta pystyssä ja pari kertaa päästiin tekemään maalikin suoraan Cindyn huipputorjunnan jälkeisestä vastahyökkäyksestä.

Vituttaa katsella tuota perseilyä, kun ei edes yritetä puolustaa. Me ollaan hävitty tämäkin kausi...
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Hieman erilaisia mielipiteitä Sharks pelistä, joten laitanpa oman lusikkani myös tähän soppaan.

Puolustuksen osalta on aika paljonkin ongelmia tällä hetkellä. Seabrook ja Keith eivät ole vakuuttaneet ja Gustafssonilla on hieman hidas aloitus ollut kauteen, vaikka tekeminen onkin viimeksi mainitulla ihan hyvää. Määttä taas oli mielestäni todella hyvä tuota 4-4 maalia lukuunottamatta. Hyvää, perusvarmaa puolustuspeliä, terävät avaussyötöt ja hyökkäyspäässä pystyy pelaamaan kiekon lähes joka kerta kohti maalia. En ole kyllä Määtästä yhtään huolissani, mutta toivottavasti muu pakisto nostaa tasoaan, niin ei tarvitse antaa liikaa vastuuta.

Hyökkäyksessä tällä hetkellä toimii lähinnä Saad-Kämpf-Kubalik. Ongelma tosin on, että jos parhaiten toimiva ketju on kolmonen, niin kaikki ei ole kunnossa. Shaw on ollut yksittäisenä hyökkääjänä (vähemmän yllättäen) erinomainen vahvistus. Nylander on kyllä NHL-tason pelaaja, mutta pyörii aivan liikaa vielä pelin ulkopuolella. Hyökkäyspelissä vaarallinen, mutta kiekon ollessa vastustajalla ongelmia on liikaa ykkösketjun minuuteille. DeBrincat ja Strome ovat olleet ihan ok tasolla ja varmaan saavat tuosta koneet vielä käyntiin.

Eniten parannusta tarvitaan kapteenilta Toewsilta. En tiedä johtuiko vaan Nylanderista, mutta tuo ketju Kanen ja Nylanderin kanssa ei toiminut yhtään. Siksi oli mielestäni ainoa oikea ratkaisu hajottaa tuo ketju jo toistamiseen ja toivon mukaan sitä ei nyt hetkeen testaa enää uudestaan. Olisiko Kubalik tuohon oikea ratkaisu, vaikea sanoa äkkiseltään, mutta jotain muuta on kyllä pakko kokeilla. Toivottavasti nyt Toews, Seabrook ja Keith sieltä heräävät, niin on edes mahdollista taistella pudotuspelipaikasta.

Lehner seuraavaan peliin maaliin ja lähdetään hakemaan kauden ensimmäinen voitto!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toewsilla on liikaa hommia omassa päässä kun ketjussa on kaksi kaverusta joita ei puolustaminen kiinnosta. Kubalik voisi olla aavistuksen parempi myös puolustussuuntaan kuin neppailija Nylander. Nylanderin vaivana on hieman se ettei hän malta luopua kiekosta.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Toewsilla on liikaa hommia omassa päässä kun ketjussa on kaksi kaverusta joita ei puolustaminen kiinnosta. Kubalik voisi olla aavistuksen parempi myös puolustussuuntaan kuin neppailija Nylander. Nylanderin vaivana on hieman se ettei hän malta luopua kiekosta.
Alexander Nylander on kait aika samasta puusta veistetty kuin isänsä ja veljensä, taitava ja hyvä hyökkäyspäässä mutta ei kiinnosta muut asiat. Sitä se on kait ollut "kokoajan", viimeksi valitteli kun ei buffalossa toiminut jostain syystä ja nyt ilmeisesti sama sitten jatkuu Blackhawksissa vaikka väitti että nyt on motivaatiota jne. Tulee vähän mieleen taitelija Aaltonen.
Harmi sinäänsä, haluaisin nähdä häneltä oikeastaan samanlaisen ryhtiliikkeen kun Laineelta nähtiin täksi kaudeksi.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Brent Seabrook ei ole NHL-tason pelaaja.
Piti ihan pari kertaa hieraista silmiä. Tämä mukaan lukien Seabrookilla on 5- kautta jäljellä. Full NMC 3 kautta, jonka jälkeen 'moti'field NMC.

 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ketjuja sekoiteltiin eilen reeneissä ja tältä ne näytti:

DeBrincat - Toews - Caggiula
Shaw - Strome - Kane
Saad - Kampf - Kubalik
Smith - Carpenter - Perlini

Keith - Murphy
Määttä - Seabrook
De Haan - Gustafsson

Mitä ilmeisimmin De Haan pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

Kyllähän tuosta Nylanderin sekä Dachin menevät aukot löytyy. Nylander ei pelannut penkityksen arvoisesti, mutta katsomosta katselee seuraavan ottelun. Smith kuitenkin mukana? Ei ole vielä esittänyt alivoimallakaan mitään erityistä.

Olen sitä mieltä, että alkukauden perusteella Cat sekä Strome voisivat pelata eri ketjuissa kuten myös Toews että Kane. Menee taas telkkarin toiselta puolelta katsovan ajatuksiin, mutta tämmöistä toivoisin näkeväni:

DeBrincat - Toews - Nylander
Shaw - Strome - Kane
Saad - Dach - Kubalik
Caggiula - Kämpf - Perlini
Carpenter

Ja Seabrook maksimissaan n. 10 minuutin peliajalla.

Jos Perlini laittaa asenteensa kuntoon, hänestä voisi tulla todella hyvä neloskentän työlaituri. Nopeutta löytyy sekä voisi olla mm. alivoimalla oikein täsmäase. Caggiula tuo asennetta ja vaikka Kämpf onkin pelannut hyvin, niin kyllä se todellinen taso on siellä nelosketjun keskellä.

Ykkösketjussa on tavallaan offensiivisempi versio viime kauden Cat - Toews - Kahun -kolmikosta. Cat on mielestäni parantanut puolustuspelaamistaan. Nylander tykkää pitää kiekkoa ja Cat taas soveltuu paremmin etsimään sitä vapaata tilaa laukoa. Kakkosketjusta en tykkää paperilla yhtään, mutta Kane on kuitenkin edelleen Kane, joten tuossa olisi mahdollisuuksia toimia. Varsinkin, jos Shaw pelaa n. 20:n maalin kauden.

Ja no, kuten useammin todettu, olisihan tuo Dachin poika silkkaa ihanuutta viime otteluiden parhaan kaksikon keskellä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tänä yönä pitäisi se avausvoitto kairata ja muutenkin tästä kotipelien putkesta pitäisi ottaa reilusti plusmerkkinen tulos. Samoin pitäisi alkaa näkymään jotain positiivista pelin tason suhteen. Joukkue on ollut näissä kahdessa ottelussa viime kauden kopio. Maalipaikat ja laukaukset hävitään reippaasti eikä alivoimakaan pidä. Hyökkäysaluuella taitoa riittää, kunhan sinne päästään.

Puolustus huolettaa, mutta katsotaan nyt mitä parhaalla kuusikolla saadaan aikaiseksi. Kädet ristissä täytyy olla sen suhteen, ettei Keithin taso ole laskenut noin alas, mitä on nyt nähty. Kaksi kallista riippakiveä vielä usean kauden ajan on aika karmea tilanne.

Lehner siis uuniin, ketjut uusiksi sekä Perlini ja de Haan kokoonpanoon. Veikkaisin, että paljon nähdään maaleja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös