Chicago Blackhawks 2018–2019

  • 343 232
  • 1 470

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Bluesista kairattiin voitto ja oli kyllä kiva katsoa matsia. Panostahan Blackhawksilla ei ollut muuten kuin Bluesin voittaminen ja heidän pudotuspeliohjelmansa hankaloittaminen. #88:kin antoi matsin päätyttyä semmoisen haastattelun, josta tämä kävi ilmi. Pojilla oli kentällä hauskaa ja sen huomasi. Gilbertiltä mainio avausmatsi, tilastoitiin mm. 6 taklausta. Vaikutti jo pari vuotta sitten scouting reportin mukaan tulevalta puolustuspelaamisen erikoismieheltä, joten tässä jälleen yksi lottery ticket tulevaisuuteen.

Toewsille henkilökohtainen maaliennätys, Kanelle henkilökohtainen piste-ennätys. Ihmeellinen kausi. Kaksi jäljellä, rehellisesti sanottuna pakko toivoa kahta tappiota. Starsilla ei ole tulevassa matsissa mitään panosta enkä ihmettelisi, jos siellä asennoiduttaisiin hälläväliä-mentaliteetilla. Flames on aika kiva vastustaja wildcard-joukkueille noin oman arvion perusteella. Kausi päättyy Predatorsia vastaan, jossa voi olla vielä panosta divisioonan voiton suhteen. Uutta banneria kantrikaupunkiin ja sitä rataa.

Kaksi tappiota, sormet ristiin ja kahdeksanneksi parhaat oddsit lottoarvontaan. Aika varmasti tulisi vähintään tuleva kakkossentteri sekä prospect poolin paras hyökkääjä organisaatioon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jonathan Toewsin ilmeestä pelin päättyttyä pystyi sokea Reettakin näkemään, että vaikka panosta pelissä ei ollut niin voitto kuitenkin maistui. Meidän fanien harmiksi pelaajat eivät ajattele tulevia varausvuoroja lainkaan. Dennis Gilbert pelasi tosiaan kelpo peruspelin ja näin yhden pelin otannalla joku Kökkö tai Dahlström eivät tuon ihmeempiä ole esittäneet koko kauden aikana. Olisi ollut kiva nähdä myös Lucas Carlssonin pelaavan tällä kaudella pelin tai pari ylhäällä, mutta hän on ollut sivussa Rockfordin kokoonpanosta pari viime peliä, että onko siellä sitten jotain loukkaantumista taustalla vai mitä.

Toivotaan, että Toewsin ja Kanen taso pysyy vielä pari vuotta ja sen aikana pääsisivät vielä maistamaan pudotuspelikiekkoa. Tämän kauden jälkeen heillä on vielä neljä kautta nykyisiä sopimuksia jäljellä. Aika rientää. Drake Caggiulan pelaamisesta ei voi kuin tykätä, näitä kavereita lisää kokoonpanoon. Nelosketju uusiksi ja puolutus kuntoon niin tästä vielä hyvä tulee. Henkilökohtaisella tasolla monta onnistujaa, vaikka kautta kokonaisuutena voidaan pitää hyvällä syyllä heikkona. Gustav Forsling ja John Hayden alittivat omat odotukseni, mutta toisaalta Gustafsson ylitti kyllä potenssissa kaikki odotukset, jos niitä nyt edes ennen kauden alkua oli.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Monenlaista on tilastoa NHL:ssä ja Chicagokin pärjää jossakin tilastossa.

Top 10 NHL players (and ties): Most crossbars

Brandon Saad CHI 6
Tyler Seguin DAL 6
Artemi Panarin CLB 5
Nazem Kadri TOR 4
Jason Zucker MIN 4
Gabriel Landeskog COL 4
Vladimir Tarasenko STL 4
Brock Boeser VAN 3
Matt Duchene CLB 3
Jack Eichel BUF 3
Filip Forsberg NSH 3
Patric Hornqvist PIT 3
Ben Hutton VAN 3
Travis Konecny PHI 3
Maxime Lajoie OTT 3
Ryan Nugent-Hopkins EDM 3
Max Pacioretty VEG 3
Blake Wheeler WPG 3
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Muistaakseni Chicago voitti tuon tilaston viime kaudella jollain reilulla 60 tolppalaukauksella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kunhan Lico saa aikaiseksi ensi viikolla uuden kausiketjun niin päästään oikein kunnolla ruotimaan tulevaa. Pureudutaan sitten asiaan hieman syvällisemmin, mutta tässä kohtaa on todettava, että Chicagon on ostettava Seabrook ulos sopimuksestaan jossain vaiheessa. Seabrookin sopimusta on lähes mahdoton kaupata. Tällä kaudella Seabrook sai vielä 9,5 miljoonaa palkkaa ja ensi kaudellakin tilille kilahtaa 7,5 miljoonaa. Ei kukaan palkkalattiaan pääsevä joukkue halua tuollaisia summia maksaa ja kauppaamista haittaa vielä sopimuksessa seisova NMC. Mahdollinen työsulku voi tuoda mahdollisuuden compliance buyoutiin, mutta tuo on vielä puhdasta spekulaatiota. Mielummin näin fanina en haluaisi todistaa kolmatta työsulkua.

Gustav Forslingille ja Slater Koekkoekille en näe käyttöä ensi kaudella varsinkin, kun Dahlström on jo jatkosopimuksensa saanut. Hyökkäyksestä voidaan varmuudella pyyhkiä yli Kunitz sekä Kruger, vaikka jälkimmäisen kohdalla en ihmettelisi vuoden jatkopahvia pienellä palkalla. En sano, että toivoisin näin mutta en ihmettelisi mikäli Bowman päätyisi Krugerin pitämään. John Hayden vaihtanee maisemaa myös. No mutta palataan näihin sitten myöhemmin paremmin.

Oma toivomuslista draftin ykköskierroksen varaukseen on tällä hetkellä seuraava ilman sen kummempia selittelyjä:

1. Alex Turcotte
2. Trevor Zegras
3. Vasili Podkolzin
4. Payton Krebs
5. Dylan Cozens
6. Kirby Dach
7. Bowen Byram
8. Matthew Boldy
9. Alex Newhook

Bubbling under-osasto:
Raphael Lavoie, Thomas Harley, Philip Broberg, Ryan Suzuki, Cam York
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kurashev on liittynyt Rockfordin matkaan loppukaudeksi. Mahtava juttu.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Brian Campbell on ottanut aktiivista roolia Adam Boqvistin uran kehittymisen avustamiseksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Brian Campbell on ottanut aktiivista roolia Adam Boqvistin uran kehittymisen avustamiseksi.

Jep. Eilen tuli ilmoille traileri tästä Shift Change -pätkästä, joka tulee tänään nähtäväksi kaikelle kansalle. Siinä saadaan nähdä vilaukselta Campbellin työskentelyä Boqvistin kanssa.

Mikäli muuten Blackhawks voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja Florida häviää viimeisen pelinsä nousee Chicago Flyersin, Wildin ja Panthersin ohi. Tällöin arvontaan lähdetään sijalta 13. Täytyy nyt toivoa, että nämä kaksi viimeistä peliä häviävät varsinaisella ajalla ja pitävät tuon kymppipaikan arvontaan. Oma harras toive on edelleen se, että kympin sakissa pääsisivät nimen huutamaan.

Mikäli vuoro lipsuu kympin huonommalle puolelle niin kaksi nimeä nousee tässä kohtaa realistisina vaihtoehtoina esille. Toinen on WHL:ssä pelaavan Kootenay Icen Payton Krebs ja toinen BCHL:n Victoria Grizzliesin Alex Newhook. Krebsin Kootenay Ice on ollut yksi OHL:n surkeimpia joukkueita ja Payton siellä lähes ainoa valopilkku. Älykäs pelaaja, joka voi pelata sekä laidalla että keskellä. Krebsin sijoitukset heittelevät eri listoilla kympin molemmin puolin. The Athleticin Scott Wheelerin sijoitus on korkein Krebsin kohdalla, minkä olen nähnyt kun midseason rankingissa Wheeler listasi hänet neljänneksi kaikista.

Alex Newhook on sikäli mielenkiintoinen tapaus, että pelaa British Columbia Hockey Leagueta. BCHL on ilmeisesti ihan hyvätasoinen sarja, mutta ei paini kuitenkaan samassa sarjassa mm. CHL:n tai NCAA:n kanssa. Ainakin nyt Tyson Jost sekä Kyle Turris tulevat mieleen, jotka ovat tuosta sarjasta aikanaan varattu. Newhook siirtyy pelaamaan ensi kaudella Boston Collegen riveihin yliopistokiekkoa. Nopeajalkainen ja taitava sentteri, josta on sanottu mm. olevan hyvä lohdutuspalkinto mikäli Jack Hughes jää saamatta ja samankaltaista pelaajaa joukkue etsii. Newhookin sijoitukset vaihtelevat kympin ja kahdenkympin välillä.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa myös kuulla, että Boqvistin kohdalla ei pidetä turhaan kiirettä. Antaa pojan kypsyä rauhassa. Sata kertaa todettu, mutta kaverissa on mieletön potentiaali. Tuollaista luovuutta ei voi opettaa ja toivon ettei sitä myöskään ylivalmenneta pois. Tietenkin puolustuspään pelaaminen pitää oppia, jos NHL:ssä mielii uraa tehdä, mutta toivottavasti saa myös pelata omilla vahvuuksillaan jatkossakin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Stars tuli matsiin täysin takki auki, ketään ei kiinnostanut ja mitä ilmeisimmin haluavat Flamesin vastaan ensimmäisellä kierroksella. Blackhawksille voitto numeroin 6-1, yleisölle viihdearvoa ja sen semmosta. Toewsille 80 pistettä täyteen ja #88 paranteli omaa ennätystään. Stromelle 20:s osuma, Gustafsson 60 pistettä.

Crawford satutti nivustaan ja Lankinen kutsuttiin ylös viimeistä ottelua varten. Tulevana yönä Predators.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olihan se tuollaista pelailua molemmin puolin ja ehkä numerot vähän jopa mairittelevat Chicagoa. Crawford otti pari hienoa koppia ja kyllä Ward sai myös töitä tehdä Chicagon maalilla. Kivahan se oli jättää kotiyleisölle voitto kauden viimeisestä kotipelistä. Stromelle tosiaan 20 maalia täyteen ja niistä 17 Chicagon paidassa. Gustafsson ylsi jo 60 pisteeseen ja tähän on viimeksi Chicagon puolustajista yltänyt Duncan Keith kaudella 2013-14. Keithille muuten kauden 40. piste täyteen tällä kaudella. Ja Kökkö iski ensimmäisen maalinsa Blackhawksin paidassa. Saa nähdä jäikö se lopulta myös viimeiseksi pisteeksi hänen osaltaan tässä organisaatiossa? Draftin ja arvonnan näkökulmasta Blackhawks hinasi itsensä nyt sijalle 12. Ei auta kuin toivoa rouva Fortunan suosiollisia suudelmia ensi tiistaille.

AHL:n puolella Rockfordin pudotuspelihaaveille iso kolaus. 2-1 tappio Texas Starseille tuli kyllä pahaan paikkaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toewsille 80 pistettä täyteen ja #88 paranteli omaa ennätystään. Stromelle 20:s osuma, Gustafsson 60 pistettä.

Kyllähän nuo ovat tälle kaudelle positiivisiä esityksiä, suorastaan huikeita.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Predators halusi voittaa kauden päätösmatsin ja kantrikaupunkiin lähti divisioonan voitto sekä kotietu kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Caggiulalle sekä Perlinille osumat. Hyvän alun jälkeen se kotijoukkueen voitontahto vain paistoi läpi eikä sen suurempia epäselvyyksiä.

Blackhawks sijoittui nyt sijalle 12, kun lähdetään tulevan tiistain draft lotteryyn. Oddsit ovat pienet, mutta ehkäpä Blackhawks on tänä vuonna se, joka tekee huiman nousun palkinnoksi kevään esityksistä? Ken tietää.

Haluan kiittää jokaista ketjuun kirjoittanutta sekä erityisesti jokaista palstan tai ulkopuolista Blackhawksin kannattajaa kaudesta. Olimme jälleen kauden aktiivisin ketju, pidetään lippu korkealla ja tehdään seuraavasta ketjusta vähintään samantasoinen. Ehkä joukkue jäälläkin syttyy siitä?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei jaksanut enää tämä peli kiinnostaa enkä sitä katsonut. Kausi on nyt ohi. Onneksi, mutta mielellään sitä seuraisi oman suosikkijoukkueen pelejä pitkälle kevääseen. Syksyyn on pitkä aika, mutta ehkä tuleva kesä parempi kuin Hawks-fanin kesät yleensä ovat olleet.

Omituinen kausi takana. Paljon onnistujia yksilötasolla, mutta kokonaisuutena lopputulos on heikko. Kausi hävittiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa ja olen edelleen sitä mieltä, että Quennevillen potkujen ajankohta oli väärä ja virhe. Loppua kohti parani ja tulosta tuli, mutta ratkaisevilla hetkillä joukkue ei kyennyt tarvittavia voittoja saalistamaan.

Kiitos erityisesti @Lico aktiivisuudestasi ja kenties ilman sinun aktiivisuuttasi en olisi jaksanut aktivoitua enää palstalle uudestaan. Kiitos myös muille Hawks-faneille - Believe in comeback!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Katsoin viimeisen ottelun, ja se oli ihan sitä itseään: Wardilla riitti töitä.

Olisin toki mielelläni jatkanut pelien seuraamista, mutta katastrofisyksyynhän tämä kaatui. Nyt sitten draft ja muu kesän liikenne - ja syksy alkaa Prahassa!

Kiitos kaikille kiinnostavista kommenteista kauden aikana - jatketaan @Lico n hienosti avaamassa uudessa ketjussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitokset ketjun aktiiveille hyvästä uutisoinnista/pohdinnoista/peliesityksien analysoinneista yms. Muita medioita ei käytännössä tarvitse lukea sillä täältä on saanut parhaan tiedon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Laitetaan nämä nyt vielä tänne eli Rockford onnistui pitämään pudotuspelihaaveistaan vielä kiinni. Milwaukee kaatui viime yönä jatkoajalla maalein 4-3. Rockford oli häviöllä ottelussa 1-3, mutta Lucas Carlssonin ja Dylan Sikuran maaleilla kampesivat tasoihin. Dylan Sikuran hieno sivallus ranteella toi lopulta voiton ja kaksi pistettä IceHogsille. Taitaa olla nyt yhdeksäntenä tasapistein viivan yläpuolella olevaan, mutta peli vähemmän pelattuna. Jännäksi menee.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rockfordin kausi päättyy runkosarjaan. Tappio Iowalle 0-3 varmisti kohtalon. Melkoista vuoristorataa sielläkin koko kausi. Derek Kingin jatko päävalmentajana tulisi kyseenalaistaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös