Chicago Blackhawks 2018–2019

  • 342 932
  • 1 470

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hyvä ottelu vaikka nopsa jatkoaikatappio tulikin. Kane ja Cat alkavat löytää YV:llä vähän samaa kuin 88 ja Panarin aikanaan. Chicagon pakistosta olivat poissa Forsling ylävartalovamma ja Seabrook muuten sairaana. Tämä matsi oli Gustafssonilta vaihteeksi heikko kuten hän on itsekin todennut: "I felt I was terrible today. ... I struggled with the puck in my own zone. Passes (weren't) there. I just felt off."
Erikoistilannepelaamisemme on mennyt kyllä loikkia eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
”TRADE ALERT: The #Blackhawks⁠ have acquired defenseman Slater Koekkoek (AAV of $865,000) and a 2019 5th round pick from the Lightning in exchange for defenseman Jan Rutta and a 2019 7th round pick.”

Tekee höpöä tämmöiset kaupat. Ilmaiseksi varausvuoro ja halpa puolustaja, joka saattaa olla muutoksen tarpeessa. Jos ei onnistu, kesällä vapaa liikkumaan muualle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Hyvä uutinen Koekkoekin kannalta, että pääsee pois Tampasta. Hän oli depth chartissa sijalla 8. Lopulliseksi "turmioksi" koitui Cernakin yllättävän hyvät ensimmäiset pelit NHL:n puolella. Cernak kiilasi välittömästi Koekkoekin ohi nokkimisjärjestyksessä. Koekkoek on vuoden 2012 1. kierroksen varaus, mutta ei koskaan saanut täyttä potentiaalia itsestään esiin Boltsissa. Pelasi hyvät pudotuspelit keväällä 2016 ja oli välillä jopa TOP4-pakki. Sitten runkosarjassa ajoittain kelpo otteita vuosien varrella.

Tällä kaudella sai vastuuta pelaavassa kokoonpanossa Hedmanin loukkaannuttua. Samoin yksittäisissä peleissä ennen sitä. Mielestäni Koekkoek esiintyi ihan kelvollisesti etenkin kun ottaa huomioon nuo pitkät popparijaksot, joiden jälkeen joutui tositoimiin. Viime kaudella hirveää puristamista mailasta näyttöpaikan osuessa kohdalle. Tällä kaudella taso siis parempi. Tällä puolella tv-ruutua ahterissa ei ollut mitään suurempaa pelkoa miehen ollessa askissa. Sen sijaan 2017-2018 pelonsekaiset tunnelmat.

Koekkoekissa on vähän vikana se, ettei erityisiä vahvuuksia meinaa löytyä. Hän ei ole nopea tai hidas, ei taitava tai kädetön, ei fyysinen tai heiveröinen. Hyvän päivän tullen saa ykkössyötön mukavasti omien lapaan ja uskaltaa jopa tukea hyökkäyksiä. Siinäpä tuo on aikalailla analysoitu. EDIT: Pari lyöntivirhettä korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Hyvä uutinen Koekkoekin kannalta, että pääsee pois Tampasta. Hän oli depth chartissa sijalla 8. Lopulliseksi "turmioksi" koitui Cernakin yllättävän hyvät ensimmäiset pelit NHL:n puolella. Cernak kiilasi välittömästi Koekkoekin ohi nokkimisjärjestyksessä. Koekkokek on vuoden 2012 1. kierroksen varaus, mutta ei koskaan saanut täyttä potentiaalia itsestään esiin Boltsissa. Pelasi hyvät pudotuspelit keväällä 2015 ja oli TOP4-pakki. Sitten runkosarjassa ajoittan kelpo otteita vuosien varrella.

Tällä kaudella sai vastuuta pelaavassa kokoonpanossa Hedmanin loukkaannuttua. Samoin yksittäisissä peleissä ennen sitä. Mielestäni Koekkoek esiintyi ihan kelvollisesti etenkin kun ottaa huomioon nuo pitkät popparijaksot, joiden jälkeen joutui tositoimiin. Viime kaudella hirveää puristamista mailasta näyttöpaikan osuessa kohdalle. Tällä kaudella taso siis parempi. Tällä puolella tv-ruutua ahterissa ei ollut mitään suurempaa pelkoa miehen ollessa askissa. Sen sijaan 2017-2018 pelonsekaiset tunnelmat.

Koekkoekissa on vähän vikana se, ettei erityisiä vahvuuksia meinaa löytyä. Hän ei ole nopea tai hidas, ei taitava tai kädetön, ei fyysinen tai heiveröinen. Hyvän päivän tulleen saa ykkössyötön mukavasti omien lapaan ja uskaltaa jopa tukea hyökkäyksiä. Siinäpä tuo on aikalailla analysoitu.
Kiitoksia tästä analyysistä. Itselläni oli vähän samanlainen kuva tästä nimihirviöstä, saa varmaan kokeilla yläällä, mutta en odota kyllä oikein mitään. Rutta oli myös pudonnut pois pelaavasta kokoonpanosta, eikä ollut näkyvissä uutta kutsua ylös, joten mitään ei menetetty tässä. Pieniä juttuja treidata 7 kiekka 5 kiekaks, mutta kyllä näitä kannattaa harrastaa.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Hyvä kokeilu ja käytännössä Tampa maksoi siitä, että Koekkoek vaihtoi intiaaninuttuun. Kelpaa oikein hyvin, toivottavasti saa hyvän näytönpaikan. Sinänsä tuo pakisto on aivan täynnä jo muutenkin, mutta ehkä sieltä ollaan vielä treidaamassa joku eteenpäin? Tai jokuhan tuolta on pakko siirtää joko farmin puolelle tai treidillä, koska tällä hetkellä on 24 pelaajaa ylhäällä. Jos pitäisi veikata, niin Davidson lähtee pian waivereihin tai jompi kumpi akselilta Forsling/Dahlström farmiin isoille minuuteille.

Noh, pääsee leftin pakkina taistelemaan pelipaikasta Jokiharjun vierellä. Tähdet tuolta puuttuvat toistaiseksi, mutta ainakin kova kilpailutilanne pitäisi kehittää nuoria pakkeja eteenpäin urallaan. Käytännössähän Keith on ainoa, jonka nimi on lyöty kivitauluihin ykköspariin ja pidän Jokiharjua, Murphya ja Gustafssonia tällä hetkellä varmoina niminä pelaavaan kuusikkoon. Kolmosparissa sitten kova vääntö Forslingin, Seabrookin, Dahlströmin, Davidsonin ja nyt vielä Koekkoekin välillä. Innolla odotan jo ensi kesää, kun saadaan tuohon vielä Boqvist, Mitchell. Beaudin ja kumppanit harjoitusleirille taistelemaan pelipaikasta...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Onpa jännä nähdä murtautuuko Rutta pelaavaan kokoonpanoon. Ja tekeekö hän tämän vuoden Kempnyt Tampassa. Tämä treidi palveli luultavasti molempia pelaajia heidän tilanteissaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eiköhän Koekkoek saa mahdollisuutensa nyt kun Forsling on vaihteeksi taas telakalla. Collitonin mukaan Forslingin paluu ei ole odotettavissa lähimaastossa. Melko repalainen kausi ruotsalaisella ollut loukkaantumisten takia ja onhan tuo otteissakin ollut selvästi nähtävissä. Kahdeksaa pakkia tuskin kovin kauaa rosterissa roikottavat, joten Rockfordiin on kutsua jollekin luvassa. Äkkiseltään veikkaan Davidsonia, joka taisi jo waiversit kertaalleen läpäistä.

Koekkoek on mielenkiintoinen kokeilu Blackhawksin puolustukseen. Jos nyt näyttää siltä, ettei homma lähde kulkemaan, niin mitään tässä ei menetetty vaan päinvastoin. Upgrade varausvuoroihin ja Jan Ruttan palkka pois rasittamasta palkkakattoa, vaikka palkkakaton suhteen Chicagolla ei mitään ongelmia olekaan. Chicagon puolustus on sen verran köykäisempi kuin Tampa Bayn, että luulisi tuonne Koekkoeken mahtuvan. Se miten sopeutuu pelitapaan jne. jää nyt sitten nähtäväksi.

Peukkua tälle kaupalle!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onneksi olkoon Marian Hossa 40v.! Hossan vaikutus koko joukkueen tekemiseen oli todella merkittävä. Powersin uusimmassa on tästä hyviä esimerkkejä pelaajien suusta kuultuna.

"I guess you think about since he’s left, we’ve really struggled to turn the corner, so I think the biggest thing with him is he just made everyone better,” Kane said. “He made us a better team. He made a lot of us younger players better just by watching him. He was the epitome of just a really good hockey player and someone you can kind of build a team game around from holding on to the puck, playing that puck-possession game to back-checking and stripping pucks to playing good two ways, obviously winning three Stanley Cups. I think we always thought in here he could be up for the Selke every year the way he played. I think he’s got a huge legacy here. For the time that he was here, he did some great things."

Mutta onnea Hossalle merkkipäivän johdosta ja tervetuloa Blackhawksin penkin taakse kaudella 2021-22!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Davidson on pelannut mielestäni pari viimeistä peliä hyvin, joten katsellaanpa hänen tilannettaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Davidson on pelannut mielestäni pari viimeistä peliä hyvin, joten katsellaanpa hänen tilannettaan.

Tämä on totta, mutta oma veikkaus ihan tuo statuksen vuoksi. Toki Dahlströmin tai Jokiharjun voi myös tiputtaa ilman sen suurempia manöövereitä, mutta vaikea nähdä näin käyvän.

Mark Lazerus twiittasi pari tuntia sitten näin:
"Slater Koekkoek will not play tonight, but he's in the mix. Colliton still sounds reluctant to carry eight defensemen, so a move could be forthcoming. Henri Jokiharju will make his debut on the left side today, presumably with Brent Seabrook."

Jännää.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hyvät johtotilanteen menetettiin useampaan otteeseen, lopulta sulaminen ja jatkoaikatappio 4-3 Vegasille. Dahlströmiltä pehmeää puolustuspelaamista tänään ja miinukset -3. Cat ja 88 tahkoavat nyt kovalla tahdilla maaleja. Kannattaisikohan kokeilla Cattiä, Stromen ja Kanen kanssa samassa kentällisessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dahlströmillä vaikea ilta tosiaan, mutta tuo jatkoaikamaali meni kyllä myös mielestäni Delian piikkiin. Pari erää näytti ihan hyvältä, mutta toisen erän loppuun Dahlström antoi Carpenterille aivan turhaan tilaa ja pukukoppimaali siitä Vegasille. Jokiharju hävisi Tuchille 100-0 maalinedustalla Vegasin ensimmäisessä maalissa ja vähän samalla tavalla meinasi käydä Bellemoren kanssa, mutta tuo maali hylättiin potkuliikkeen vuoksi. En oikein ymmärtänyt Collitonin ratkaisua penkittää Strome. Ei se ainakaan tuonut toivottua tulosta.

Mikäli Blackhawks haluaa ensi kaudella taistella pudotuspelipaikasta ja muutenkin näyttää paremmalta joukkueelta niin kyllä kaiken pitää lähteä alakerrasta. Puolustus ei vaan ole riittävän laadukas. Vanhat tukipilarit vanhenevat käsiin, erityisesti Seabrook, ja nuorempi kaarti ei vaan ole vielä riittävän laadukas, eikä rutiinitaso heillä riitä nostamaan joukkuetta raskaampaan sarjaan. On myös epärealistista odottaa, että nuo organisaation puolustajalupaukset tulisivat yhtäkkiä ja ottaisivat alakerran reppuselkäänsä. Kyllä Stanin on viimeistään kesällä hankittava puolustaja tai pari, mikäli tosissaan haluavat päästä takaisin pudotuspeleihin. Maalivahtiosasto on myös kysymysmerkki. Deliassa on potentiaalia, mutta ei hänenkään voida liikaa tukeutua. Crawfordin tulevaisuus on taas täysin auki.

Blackhawksin otteluja katselee toisaalta jo ihan pelkästään Patrick Kanen takia. On se vaan helppoa, kun osaa. Myös DeBrincat on ollut todella hyvässä iskussa ja Kanen kanssa ovat kantaneet päävastuun Blackhawksin tehoista. Gustafsson on edelleen yv:llä joukkueen paras puolustaja, mutta ei hän sentään tasaviisikoin ole ykkösparin miehiä. Pettymyksiä voidaan listata enemmänkin. Brendan Perlini ei ole ollut lähelläkään odotusten kaltainen pelaaja, vaikka muutama hyvä ottelu intiaanipaidassa löytyykin. John Haydenistä olen maininnut jo aiemminkin, mutta iso pettymys tai sitten vaan omat odotukset olivat liian kovat hänen suhteensa. Brandon Saad voitaisiin vaihtaa johonkin puolustajaan, jos vain joku sattuisi huolimaan. Ei Saad paska ole ollut, mutta ei lähellekään sitä mitä häneltä voisi odottaa. Kolmosketjuun saman roolin kavereita löytyy halvemmallakin ja ykkösketjuun ei noin huonolla viimeistelyllä ole asiaa.

Jos jotain hyvää tässä tappiossa oli, niin astelemat sarjan häntäpäässä ja draftia ajatellen paranivat hieman. Mielummin sitä näkisi silti joukkueen voittavan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viime yön nimi prospekteistä oli Red Deerin Brandon Hagel, joka iski Reginaa vastaan 3+2 ja valittiin ottelun ykköstähdeksi 9-4 Red Deerille päättyneessä maalikarkeloissa. Yliopiston puolella Fredrik Olofssonin ja Ian Mitchellin joukkueet kohtasivat keskenään. Mitchellin Denver oli lopulta jatkoajalla Olofssonin Omahaa parempi 3-2. Mitchellille tasoistusmaali ja Olofssonille 0+2. Hfboardsilla on muuten liikkunut huhu, että Mitchell jatkaisi koulunsa loppuun ja ei mahdollisesti tulisi tekemään ollenkaan sopimusta Blackhawksin kanssa. En anna tässä vaiheessa paljoakaan painoarvoa tuolle huhulle, mutta mikään mahdoton skenaariokaan kyseessä ei ole.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Blackhawksin otteluja katselee toisaalta jo ihan pelkästään Patrick Kanen takia.

Jos jotain hyvää tässä tappiossa oli, niin astelemat sarjan häntäpäässä ja draftia ajatellen paranivat hieman. Mielummin sitä näkisi silti joukkueen voittavan.
Olen hyvin pitkälti samaa mieltä koko viestistäsi, mutta lainasin nyt kaksi pätkää. Pelejä tosiaan katsotaan tällä hetkellä pelkästään Kanen takia, mutta minä ihan mielelläni näen pelkkiä tappioita tällä hetkellä.

Itse haluaisin nähdä Collitonin kokeilevan Kämpfiä Kanen kanssa samassa ketjussa. Voi hyvinkin olla, ettei Kämpfistä ole kolmossentteriä korkeammalle, mutta kun mitään menetettävää ei ole niin antaisin mahdollisuuden näyttää pystyykö pelaamaan tulosketjussa. Mies pelaa kuitenkin illasta toiseen hyviä otteluita. Puolustuksesta tosiaan sen verran, että Gustafsson on joukkueen paras yv-pakki ja tällä hetkellä kuuluu myös ykköspariin. Tulevaisuudessa toivottavasti sitten alempiin pareihin ja yv hommiin. Siitä olen samaa mieltä, että jos ensi kaudella haluaa pleijareita pelata niin puolustukseen pitää saada muutoksia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hfboardsilla on muuten liikkunut huhu, että Mitchell jatkaisi koulunsa loppuun ja ei mahdollisesti tulisi tekemään ollenkaan sopimusta Blackhawksin kanssa. En anna tässä vaiheessa paljoakaan painoarvoa tuolle huhulle, mutta mikään mahdoton skenaariokaan kyseessä ei ole.

Jos yhtään oikein ymmärsin, niin huhun alulle laittaja on ollut Denverin matsien selostaja, mutta ilmeisesti oli vain kertonut Mitchellin haluavan pelata neljännen vuoden yliopistossa ja hommata tutkinnon. Turha antaa mielestäni sen suurempaa painoarvoa tälle huhulle ainakaan vielä, mutta osittain ymmärrän Mitchellin tilanteen, sillä ainakin tällä hetkellä tilaa ei pelaavassa kuusikossa juurikaan ole. Ensi kausikin on vähän niin ja näin, mutta olisihan se kiva, jos signaisi.

Mitchellin tilanteessa törmäsin muuten mielenkiintoiseen yksityiskohtaan tuossa jokin aika sitten eli jos Mitchellille tehdään tulokassopimus tämän kauden aikana, hän on eligible varattavaksi Seattlen laajennusvaraustilaisuudessa. Melkein uskallan lyödä vetoa, ettei Blackhawks signaa Mitchelliä tämän kauden aikana ihan tuosta syystä. Boqvistin tilanne on siitä eri, että tulokassopimus nyt liukuu vuodella.

***

DeBrincat ja Kane ovat mielettömässä iskussa. Jollain kierolla tavalla matseja on myös kiva katsoa viihdyttävyyden puolesta eivätkä viimeaikaiset tulokset ole pilanneet tulevan kesän odottelua. 47 matsia jo takana ja piakkoin on se trade deadlinekin eli siinä 20. päivän korvilla helmikuuta lienee tapahtunut jo jotain. Viimeistään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos yhtään oikein ymmärsin, niin huhun alulle laittaja on ollut Denverin matsien selostaja, mutta ilmeisesti oli vain kertonut Mitchellin haluavan pelata neljännen vuoden yliopistossa ja hommata tutkinnon. Turha antaa mielestäni sen suurempaa painoarvoa tälle huhulle ainakaan vielä, mutta osittain ymmärrän Mitchellin tilanteen, sillä ainakin tällä hetkellä tilaa ei pelaavassa kuusikossa juurikaan ole. Ensi kausikin on vähän niin ja näin, mutta olisihan se kiva, jos signaisi.

Mitchellin tilanteessa törmäsin muuten mielenkiintoiseen yksityiskohtaan tuossa jokin aika sitten eli jos Mitchellille tehdään tulokassopimus tämän kauden aikana, hän on eligible varattavaksi Seattlen laajennusvaraustilaisuudessa. Melkein uskallan lyödä vetoa, ettei Blackhawks signaa Mitchelliä tämän kauden aikana ihan tuosta syystä. Boqvistin tilanne on siitä eri, että tulokassopimus nyt liukuu vuodella.

Stan Bowman porukkoineen varmasti tarkkailee huolella tuon tilanteen, sekä tuon laajennusdraftin näkökulmasta että Mitchellin halukkuuden ylipäätään sainata Chicagoon. Case Hayes oli sikäli traumaattinen kaikille faneillekin, että joka kerta NCAA taustan omaavan prospektin kohdalla moinen uhkakuva piirretään seinälle. Toistaiseksi vain K.Hayes on lukuisista yliopistossa pelanneista Chicagon varauksista tehnyt oharit. Pelaajan näkökulmasta näen ihan fiksuna suorittaa tutkinto loppuun, jos esimerkiksi jostain syystä ura kiekkoilijana jää lyhyeksi, niin eipähän jää siinä tapauksessa aivan tyhjän päälle.

Puolustuksesta tosiaan sen verran, että Gustafsson on joukkueen paras yv-pakki ja tällä hetkellä kuuluu myös ykköspariin. Tulevaisuudessa toivottavasti sitten alempiin pareihin ja yv hommiin. Siitä olen samaa mieltä, että jos ensi kaudella haluaa pleijareita pelata niin puolustukseen pitää saada muutoksia.

Niin Gustafsson kuuluu tällä hetkellä tämän joukkueen ykköspariin tasaviisikoin(kin) ja tämä joukkue on tällä hetkellä sarjan hännillä. Katu-uskottavassa joukkueessa Gustafssonin kaltaisen puolustajan ei pitäisi ahmia ykkösparin minuutteja ellei puolustustyöskentely parane tuosta huomattavasti. Tasaisuus puuttuu, kun hyvän ja huonon päivän välillä on kammottava kuilu.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo Gustafsson ei ole missään joukkueessa ykkösparin tasoinen kaveri, ei edes meillä. Kiistämättömän kova kaveri YV:ssä muttei puolustuspäässä ykkösen mies.
Ja Brandon Davidson on laitettu farmiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ensi yön pelissä Devilsiä vastaan Slater Koekkoek debytoi Blackhawksin paidassa numerolla 68. Cam Ward maalilla ja muuten koostumukset vielä hämärän peitossa. Devilsillä kasassa myös 41 pistettä, mutta kolme peliä vähemmän pelattuna kuin Blackhawksilla. Kilpajuoksu lottoarvonnalle jatkukoon!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Olipahan erikoinen matsi. Wardin selän taakse meni kaikki, Blackhawks pyristeli pitkin matsia vastaan ja vain #88 oli jälleen vastustajalle se todellinen uhka. Ottelu kuitenkin oli henkisesti paketoitu sen Devilsin kuudennen jälkeen, jotenka lopputulos 8-5 oli pitkälti kaunistelua. Kanelle neljän pisteen ilta, muut osumat Seabrookille, Saadille sekä Kahunille. #7:lle uran sadas osuma Blackhawks-nutussa.

Colliton päätti viime hetkellä healthy scratchata Kunitzin, jolloin uuden päävalmentajan alaisuudessa nähtiin ensimmäisen kerran seitsemän puolustajan rotaatiota. Koekkoek ei esiintynyt erityisesti edukseen eikä kyllä haitaksikaan, kuten ei myöskään koko muukaan puolustus. Devils oli kuskin paikalla läpi ottelun ja lopputulos oli mielestäni vieraita kovinkin mairitteleva.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Tärkeä tappio sieltä tuli, näiltä peräpään jengeiltä voitais ottaa turpaan joka pelissä. Mutta sitten asiaan, Kane pelasi melkein puolet pelistä! Nyt järki käteen Colliton, ei laituri voi pelata puolta peliä! Varmasti lisääntyy loukkaantumisriski kun peluutetaan tuollaisia minuutteja, kroppa ei vaan voi kestää iskuja niin hyvin, kuin pienemmällä peliajalla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olipahan karseita puolustuspään virheitäkin matsi täynnä. Devils heppuja pääsi kokeilemaan yksin läpi useita kertoja. Kyllä tuo pakistomme on vaan turhan pehmyt mies miestä vastaan. Eikä sitä vahvista tommoset nimekkäät KoekkoEkit.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Back on track. Sijoitus on jälleen sarjan viimeinen, lose the right games ja sitä rataa.

Monet joukkueet ovat nyt olleet aktiivisena markkinoilla, joten Stan voisi nyt iskeä sinne väliin. Useat insiderit ovat ennustaneet vilkasta liikehdintää, joten on helppo odottaa ostajien markkinoita. Tällä hetkellä vastine saattaa olla suurempi kuin kuukauden päästä, mutta paljon ehtii vielä tapahtua.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rangersia vastaan hyvä näyte siitä, kun joukkueen itseluottamus ei ole kunnossa. Ensimmäisen erän alku oli selvästi Blackhawksin ja avausmaalin jälkeen näytti vielä hyvältä. Sitten vastustaja menee johtoon ja hyvältä näyttänyt alun pelaaminen muuttuu koheltamiseksi. Vaikka sillä nyt ei sinänsä mitään merkitystä olekaan, niin hieman ihmettelen ettei Gustafssonin estelystä vihelletty jäähyä ja tilannehan päättyi lopulta Rangersin maaliin kaiken hyvän lisäksi. No eipä siinä, Rangers näytti miten joukkueena osataan puolustaa ja Blackhawks näytti oman haavoittuvuutensa.

Saa nähdä tosiaan minkälaisiin johtopäätöksiin Bowmanin johdolla nyt päädytään. Mielenkiintoinen tilanne sikäli, että vaikka Chicago nyt sarjan hännillä onkin, niin samaan aikaan pudotuspeliviivaan ei ole kuin kahdeksan pisteen ero. Sen voisi kuvitella olevan paljon isompi tässä vaiheessa, kun miettii sitäkin taustaa vasten, että Blackhawks on ajautunut tällä kaudella kahdesti kahdeksan ottelun tappiokierteeseen. Keränneet siis mahdollisesta 32 pisteestä vain pari hassua noilta jaksoilta.

Omissa papruissani Kane, DeBrincat, Toews, Jokiharju, Murphy ja Delia ovat pelaajia joista pitäisin nyt kiinni. Tietenkin lopulta vastine ratkaisee eikä keneenkään kannata liikaa rakastua. Gustafssonin pitäisin pienellä varauksella myös ja suurimpana syynä se, että Boqvist saa kehittyä rauhassa taustalla ja Gustafsson hoitelee tuota tonttia, kunnes ja jos Boqvist aikanaan on valmis noihin haalareihin. Caggiulan pitäisin tuolla myös. Mielestäni ajaa asiansa alaketjuissa oikein hyvin. Perlini taasen voi jatkaa matkaansa. Eväät eivät vain riitä. Väläyttelee silloin tällöin ja näyttää jopa hyvältä, mutta peliäly tai jokin ei vain riitä. Hyviä ominaisuuksia löytyy, mutta jos työkaluja ei osaa tarpeeksi hyvin käyttää, ei niistä lopulta mitään hyötyäkään ole.

Artem Anisimovin kohdalla kauppaaminen helpottuisi huomattavasti kesällä, kun Modified NTC sopimuksesta poistuu. Ja myös kesällä maksettavan parin miljoonan bonarin jälkeen ottajia voisi löytyä helpommin? Brandon Saadista olen jo mielipiteeni täällä ilmaissut. Aivan täydellinen pala joukkueeseen, kun se oli sarjan eliittiä ja ympärillä enemmän laatua. Heikommassa ympäristössä rajat tulevat näköjään vastaan. Olin väärässä hänen suhteensa, pakko myöntää. Entä mitä tehdä Duncan Keithin kohdalla? Keithillä on tietenkin kaikki avaimet taskussaan, mutta jos haluaa lähteä vielä tavoittelemaan kannua laadukkaammassa porukassa, niin pitäisikö hänelle se mahdollisuus suoda? Neljä kautta sopimusta vielä jäljellä ja ensi kaudesta alkaen palkka on 3,5 miljoonaa, minkä jälkeen se laskee joka vuosi ollen lopulta 1,5 miljoonaa viimeisenä sopimusvuotena. Palkkakatossa isku on tietenkin tuo 5,54 sopimuksen loppuun asti.

Oma mieliala vaihtelee niin paljon kausittain, miten toivoisin organisaation toimivan, ettei niitä oksennuksia kannata tänne aina erikseen purkaa. Sitä mieltä kuitenkin olen yleisesti, että puolustus kaipaa kipeästi vahvistuksia, alaketjut enemmän laatua ja yksi top 6 hyökkääjä olisi kiva. Paljon ehtii vielä tapahtua tämän päivän ja lokakuun välillä. Toivotaan ja luotetaan, että toimistolla suunnitelma on selvä ja vakaa kaikesta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Tottakai annetaan Keithille mahdollisuus lähteä kannujahtiin, jos joku hänet huolii. Luulen kuitenkin, että pelaa sopimuksen loppuun haukoissa ja lyö sen jälkeen hokkarit naulaan, mikä on myös ihan fine. Itse en kyllä lähtisi väkisin kauppaamaan Anisimovia, tietenkin jos joku hänet haluaa ja maksaa markkinahinnan niin antaa mennä vain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös