Chelsea FC 2020–2021 – Timo ja Kai seikkailee Lontoossa

  • 67 068
  • 683

Kuinka korkealle Lampardin toisella kaudella ylletään?


  • Äänestäjiä
    54
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
4-0 voitto ja ei tiettävästi yhtään loukkaantumista, joten pitkä ja hyvä reissu Venäjälle. Onnistumisia tuli neljälle eri pelaajalle ja näistä Ziyech ja Pulisic avasivat kauden maalisaldonsa. Ensimmäinen puoliaika oli tylsää pallottelua Chelsealta ja riskien otto oli minimissä. Toisella puolikkaalla peli alkoi aueta, kun Krasnodar alkoi prässätä ylempää. Tämä aukaisi tilaa keskikentälle ja Chelsea pääsi tekemään enemmän nopeita hyökkäyksiä. Myös syötöt alkoivat löytää paremmin perille boksin läheisyydessä, joka on ollut aika isokin ongelma Chelsean pelaamisessa. Mendy oli jälleen mies paikallaan ja neljäs nollapeli putkeen, ei huono.

Viikonloppuna sitten vierapeli Burnleya vastaan, joka on taas aikamoista painia hyökkäysalueella. Yltiöpäiseen hyökkäämiseen ei voi lähteä vastahyökkäyksiä kyttäävää joukkuetta vastaan. Ensimmäiselle vartille johtomaali olisi todella tärkeä.
 

Fordél

Jäsen
Kolmas nollapeli putkeen Chelsealle. Ehkä puolustuspelaamiseen on alkamassa loksahtaa kohdilleen. Miltäs Rüdigerin peli näytti?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Peruspelaamista ja ei tullut hasardeja, yhteispeli Zouman kanssa toimi hyvin. Puolustus ei joutunut kunnon testiin, mutta uskon Rüdigerin olevan tällä hetkellä joukkueen kolmostoppari. Tomorin ja Christensenin kohtalo on auki, ei taida oikein tulla peliaikaa. Christensenin kohdalla tämä taitaa olla hyvin pitkälti taputeltu ainakin syksyn osalta. Kuten myös Marcos Alonson. Emerson tulee saamaan peliaikaa jatkossa, myös aloituksessa kun Chilwell huilaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt alkaa olla jo askelmerkkejä kohdillaan ja tulosta tulee, tänään jälleen maali puhtaana kolme maalia vierasverkkoon. Maalintekijöinä Ziyech, Werner ja Zouma. Varsinkin Ziyechin oivallukset antavat hyviä tontteja hyökkäysalueella ja kuten Lampard sanoi ennen peliä, tällainen pelaaja joukkueesta on aiemmin puuttunut. Mendy jatkaa edelleen nollakerhossa ja sehän kelpaa. Niin ja kyllähän Zoumakin ansaitsee tästä pelistä aika isot propsit. Laittoi taskuunsa molemmat Burnleyn kärjet kuin karkkipaperin ja siihen kruununa kauden kolmas Valioliiga maali. Chelsealla on jälleen pelote kulmatilanteissa.
 
Viimeksi muokattu:

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Komea voitto tänään ja matsi oli hanskassa koko 90 minuuttia. Puolustuspeli toimi jälleen ja Ziyechille ja varsinkin Wernerille tärkeät onnistumiset hyökkäyspäässä.

Otteluruuhka jatkuu keskiviikkona UCL-pelillä Rennesiä vastaan. Jos joukkue pääsee tasolleen, ei pitäisi olla hädänpäivää.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pulisic loukkasi takareitensä alkulämmittelyssä, joten saikkua taitaa tulla sen pari viikkoa... CHO saa peliaikaa. Ensi viikon jälkeen tulee maju tauko, joten mitään lepoa pelaajille ei ole tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lampard antoi tänään Rennes-pelin pressissä hyvää palautetta Mendyn otteista: Frank Lampard praises 'low maintenance' Edouard Mendy ahead of goalkeeper's Rennes reunion
Lisäksi tuli päivitystä Pulisicin loukkaantumisesta, kuvauksissa oli näkynyt hyvin pieni lihasvamma takareidessä, jonka ei kaiken järjen mukaan pitäisi aiheuttaa pitkää saikkua. Tämän osalta tauko tulee hyvään paikkaan ja Pulisic pääsee kuntouttamaan itseään rauhassa.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Chelsea myös kertoi tuossa tovi sitten, että Kai Havertz on saanut koronatartunnan ja on sen myötä sivussa. Jäänee siis muutama peli välistä, joskin maaottelutauko auttaa hiukan sen suhteen, että ei jää kuin se 3-4 Chelsean matsia pelaamatta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jaahas, ensimmäinen tartunta kesken kauden. Mutta ei kai sillä jää kuin tämän viikon pelit välistä, jos viruksesta kuntoutuminen menee hyvin? Eli voisi olla jo 21. päivä pelikunnossa.

Kapeaksi alkaa käydä rosteri, jos pelaajia tippuu tätä tahtia. Gilmour tekee todennäköisesti paluun tauon jälkeen.
 
Tekisi mieli sanoa, että Havertzille tekee pieni huili pelkästään hyvää. Toki koronatartunta voi viedä kunnosta parhaan terän pois. Jos kaikki menee odotetusti, niin ei väliin kuitenkaan jää tämän päiväisen Rennes-pelin lisäksi kuin tulevan viikonlopun peli Sheffieldiä vastaan.

Rennes-matsia en nähnyt, mutta nolla piti jälleen. Edellinen päästetty maali Sotonia vastaan 17. lokakuuta ja sen jälkeen viisi matsia putkeen oma maali puhtaana. Mendy on päästänyt viimeksi (ja ainoan kerran) maalin Tottenhamia vastaan 29. syyskuuta. Se onkin ainoa maali, joka on selän taakse mennyt. Mendy pelannut Chelsean maalilla siis kaikissa kilpailuissa nyt seitsemässä ottelussa ja päästänyt yhden maalin. Varsin hyvä alku siis.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Helppo ja vakuuttava 4-1 voitto, vaikka harmittavasti Mendyn nollaputki menikin poikki. Chelsea teki loppujen lopuksi mitä lystää kentällä. Neljä eri maalintekijää on erittäin positiivinen asia ja tontteja oli reippaasti enempääkin. Ziyech on juuri sitä, mitä joukkue on kaivannut, keskitykset tulevat linjan taakse mistä juoksuilla pääsee kokeilemaan. Thiago Silvan maali lämmitti mieltä.

e. RLC ei näemmä pääse enää aloitukseen Fulhamin paidassakaan. Ei ole helppoa nyt.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitäs olette mieltä Kanten roolista 4-3-3 taktiikassa? Alkaako löytyä jo sitä, missä hän on parhaimmillaan? Minun mielestäni kyllä ja viime peleissä on alkanut tulla niitä riistoja, mistä mies on tunnettu ja oikea-aikaisen prässin muodostamista vastustajiin. Ei ole ollut enää sitä päätöntä säntäilyä hyökkäysalueelle, joka on sitten aiheuttanut tyhjän tilan keskialueelle pakkien eteen, mitä myös vastustajat hyödynsivät armottomasti. Nyt tällaiset ovat loistaneet poissaolollaan, joten paketti on saatu myös muilta osiin tiiviimmäksi. Kovacic pelasi myös viikonloppuna kauden parhaan pelinsä ja uskoisin minuuttien lisääntyvän reippaasti, koska Jorginho ei ole Lampardin pelitaktiikassa mikään välttämätön palanen.

Höntsätauko tuli osaksi hyvään paikkaan, jotta saikkulistalla olevat pelaajat pääsevät kuntoutumaan rauhassa, mutta samalla tämä älytön kolmen ottelun kaksiviikkoinen on myös aikamoinen kuorma maajoukkuepeleihin osallistuville pelaajille. Rüdiger pääsee pelaamaan taas täysiä minuutteja Saksan paidassa?

e. Pulisic on liittynyt Jenkkien maajoukkueen mukaan. Ottaako pelaaja tässä riskejä vai hakeeko maltillisilla minuuteilla pelikuntoa?
 
Viimeksi muokattu:
Ajattelin tehdä lyhyen katsauksen joukkueen maajoukkuemiesten esityksiin tässä viikon mittaan. Aloitin maalivahdeista ja Edourd Mendystä. No en päässyt Mendystä pidemmälle kun jäin tuijottamaan muutamia faktoja herrasta. Laitankin tähän alkuun parit päivän #mendyfaktat

Edourd Mendy pelasi pari päivää sitten maansa Senegalin paidassa karsintoja ja nollasi totutusti Guinea-Bissaun yritykset. Senegal voitti 2-0 ja johtaa omaa karsintalohkoaan puhtaalla pelillä. Kolmessa ottelussa Mendylle (ja Senegalille) kolme voittoa, mutta tahrana yksi päästetty maali omiin.

Tutkin Mendyn statseja tarkemmin ja totesin, että Edourd Mendy on hävinnyt pelin viimeksi maaliskuussa. Tarkemmin sanottuna maaliskuun 5. päivä Ranskan liigassa vierasottelussa St. Etiennea vastaan. Sen jälkeen on pelannut kahdessa eri seurassa sekä maajoukkueessa erinäisissä kilpailuissa yhteensä 14 ottelua ja voittanut 10 ja pelannut 4 kertaa tasan. Tasurikategoriassa mukana myös Englannin liigacupin rankkaritappio Spursille, joka oli samalla Mendyn debyytti. Tilastoissa tämä kirjataan kuitenkin minun papereissa tasuriksi. Ja noissa 14 pelissä on mennyt omiin yhteensä 4 maalia. Harvalukuiseen joukkoon pääsevät pelaajista siten David McGoldrick, Erik Lamela, Rafiki Said sekä Jonathan Bamba.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mount ja James olivat jälleen esiintyneet edukseen viime torstaina Irlantia vastaan. Mount oli pelannut alempana, Jorginhon paikalla ja ollut raporttien mukaan erittäin hyvä.
 
Laitankin tähän alkuun parit päivän #mendyfaktat

Päivän #mendyfakta:

Senegal pelasi eilen toistamiseen lyhyen ajan sisään Guineaa vastaan ja Mendy totutusti maalilla. Lienee turha mainita, että Senegal voitti ja Mendyn maali pysyi puhtaana. Nyt 15 ottelua ilman tappiota ja noissa neljä päästettyä maalia. The Beast.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jotain huhuja tammikuun siirtoikkunaa ajatellen. Kepa olisi suostumassa palkkaleikkuriin ja sitä kautta lainasiirtoon. Toteutuuko tämä jo tammikuussa, on asia erikseen. Jorgonhoa ollaan viemässä Italiaan, jälleen kerran. Lisäksi Emerson on myös siirtohuhujen kohteena, Italiaan hänkin.

Chilwellin selkävaivat ovat osoittautuneet lieviksi ja pelaaja on treenannut jo maajoukkueen mukana. Toivottavasti ei ole kuitenkaan tänään mukana pelaavassa kokoonpanossa.
 
Jotain huhuja tammikuun siirtoikkunaa ajatellen. Kepa olisi suostumassa palkkaleikkuriin ja sitä kautta lainasiirtoon. Toteutuuko tämä jo tammikuussa, on asia erikseen. Jorgonhoa ollaan viemässä Italiaan, jälleen kerran. Lisäksi Emerson on myös siirtohuhujen kohteena, Italiaan hänkin.

Lisäksi Giroud on ”lähipiirin” mukaan tehnyt jo päätöksen siirtyä muualle tammikuussa. Vahvimmin hänen uudeksi osoitteeksi on yhdistetty Marseille ja Inter Milan sekä Lontoon valioliigaseurat. Tämä on tuttu tilanne enkä muista viimeisen parin vuoden ajalta yhtäkään siirtoikkunaa, jossa Giroud ei olisi ollut lähdössä. Ja ymmärrän täysin tilanteen pelaajan kannalta.

Toni Rüdiger on taasen matkalla Barcelonaan. Kiinnostus on molemminpuolista eikä Lampard aio olla siirron esteenä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

Liitteet

  • 1605703915654.png
    1605703915654.png
    572,4 KB · kertaa luettu: 61
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Zouma oli myös eilisessä pelissä ilmatilan herra, ei tainnut hävitä yhtään pääpalloa. Kokonaisuudessaan peli oli toisesta minuutista lähtien täysin hallussa, mutta viimeistelytilanteissa pelaajat olivat huolimattomia. Tärkeintä toki oli voitto ja siinä samalla oma maali puhtaana, mutta tarkkuutta kaivataan viimeistelyssä. Puolustuspään pelaaminen on hyvällä tasolla ja viikon päästä tulee eteen todellinen testi, kun Spurssin tulikuuma kaksikko asettuu vastaan. Tätä ennen kuitenkin vieraspeli Rennesiä vastaan, mistä pitää kairata voitto.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Positiivisia uutisia saikkuosastolta pelipäivänä, Havertz on kuntoutunut viruksesta ja Silva on myös pelikunnossa Etelä-Amerikan reissun jäljiltä. Pulisic jäi Ranskan reissulta pois, mutta pitäisi olla pelikunnossa ensi sunnuntaina, eli vaihdossa. Näin ollen, saikkuosasto olisi tällä hetkellä tyhjä, kop kop. Uskoisin Lampardin käyttävän tänään rotaatiota, vaikka voitolla varmistuisikin jatkopaikka lohkovaiheesta. Kentälle voisi laittaa Azpin, Rüdigerin, Emersonin, Jorginhon, Havertzin, CHO:n ja Giroudin. Tulevana viikonloppuna pitää olla parhaiden iskussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös