Chelsea FC 2019–2020

  • 85 942
  • 795
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Legendan paluu on tosiasia, kun seura julkaisi tänään Frank Lampardin kolmivuotisen valmentajasopimuksen. Aika pitkään tätä asiaa pyöriteltiin, mutta nyt kun asia on saatu päätökseen, voi uuteen kauteen valmistautuminen alkaa. Lamps pääsee omalla tavallaan hyvään tilanteeseen, kun siirtobanni on päällä. Hän pääsee hyödyntämään akatemian helmiä, jotka alkavat olla siinä iässä, että vastuuta voi alkaa antamaan enemmän. Tämä on myös nuorille pelaajille tilaisuus ottaa paikkansa joukkueesta.

On mielenkiintoista nähdä, ketkä lainapelaajat palaavat joukkueeseen. Voisi kuvitella, että ainakin Bakayoko, Batshuayi ja Zouma. Akatemian pelaajista sitten Abraham, Mount ja James. Isoin ongelma tulee olemaan UCL pelit ja homegrown statuksen pelaajat, koska näitä Chelsealla ei ole liikaa, varsinkaan yli 21-vuotiaissa. Tästä syystä runko voi jäädä kapeaksi ja tämä asia nousi esille jo keväällä. Sama tosin pätee myös Valioliigaan rekisteröitävän joukkueen osalta. Viime kauden rekisteröityjen pelaajien määrä tämän hetkisestä joukkueesta on 20 pelaajaa. Alla lista todennäköisestä ensi kauden joukkueesta:

Nro Pelaaja Pelipaikka Sopimusaika PL status UCL status
1 Kepa Arrizabalaga Goalkeeper 2018 2025 Non-homegrown Non-homegrown
2 Antonio Rüdiger Defender 2017 2022 Non-homegrown Non-homegrown
3 Marcos Alonso Defender 2016 2023 Non-homegrown Non-homegrown
4 Andreas Christensen Defender Denmark 2012 2022 Homegrown Club Trained
5 Jorginho Midfielder Italy 2018 2023 Non-homegrown Non-homegrown
7 N'Golo Kanté Midfielder France 2016 2023 Non-homegrown Non-homegrown
8 Ross Barkley Midfielder England 2018 2023 Homegrown FA trained
9 Tammy Abraham Forward England 2004 2022 Homegrown Club Trained
10 Willian Midfielder Brazil 2013 2020 Non-homegrown Non-homegrown
11 Pedro Midfielder Spain 2015 2020 Non-homegrown Non-homegrown
12 Ruben Loftus-Cheek Midfielder England 2005 2021 Homegrown Club Trained
13 Willy Caballero Goalkeeper Argentina 2017 2020 Non-homegrown Non-homegrown
14 Tiemoué Bakayoko Midfielder France 2017 2022 Non-homegrown Non-homegrown
15 Kurt Zouma Defender France 2014 2023 Non-homegrown Non-homegrown
16 Kenedy Midfielder Brazil Non-homegrown Non-homegrown
17 Mateo Kovačić Midfielder Croatia 2018 2024 Non-homegrown Non-homegrown
18 Olivier Giroud Forward France 2018 2020 Non-homegrown Non-homegrown
19 Mason Mount Midfielder England 2005 2021 Under-21 Under-21
20 Callum Hudson-Odoi Forward England 2007 2020 Under-21 Under-21
21 Davide Zappacosta Defender Italy 2017 2021 Non-homegrown Non-homegrown
22 Christian Pulisic Forward United States 2019 2024 Under-21 Non-homegrown
23 Michy Batshuayi Forward Belgium 2016 2021 Non-homegrown Non-homegrown
24 Reece James Defender England 2007 2022 Under-21 Under-21
28 César Azpilicueta Defender Spain 2012 2022 Non-homegrown Non-homegrown
29 Fikayo Tomori Defender England Under-21 Under-21
30 David Luiz Defender Brazil 2016 2021 Non-homegrown Non-homegrown
31 Jamie Cumming Goalkeeper England Under-21 Under-21
33 Emerson Palmieri Defender Brazil/Italy 2018 2022 Non-homegrown Non-homegrown

Jatketaan siis keskustelua uudessa ketjussa... sitä varmaankin riittää myös kuluvalla kaudella ihan riittävästi.

Hiukan lisäystä vielä ketjun avausviestiin otteluohjelman muodossa. Chelsea aloittaa harkkamatsit jo 10.7.. Valioliiga ei ala helpolla otteluohjelmalla, kun kauden aloitus on vieraspeli ManU:a vastaan 11.8.. Tämän jälkeen Super cup Poolia vastaan viikkopelinä ja viikonloppuna 18.8. on kotipeli Leicesteriä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
Hetken aikaa huhuiltu RLC:n jatkosopimus on nyt valmis: https://www.chelseafc.com/en/news/2019/07/06/ruben-loftus-cheek-signs-new-long-term-chelsea-contract Uusi sopimus on pituudeltaan viisi vuotta. Nyt sitten pelaaja kuntoon ja vuodenvaihteen tienoilla takaisin kentälle.

Alvaro Moratan pysyvä siirto Atleticoon on myös varmistunut ja tämä tuottaa Chelsealle £58 miljoonaa, eli omat pois. https://www.chelseafc.com/en/news/2...-to-atletico-madrid-a-permanent?cardIndex=0-0
Hienoja uutisia molemmat. Nyt vielä CHO:n viiden vuoden soppari pakettiin, niin alkaa olla sinisillä jo tulevaisuutta varten pohjaa minkä päälle rakentaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hienoja uutisia molemmat. Nyt vielä CHO:n viiden vuoden soppari pakettiin, niin alkaa olla sinisillä jo tulevaisuutta varten pohjaa minkä päälle rakentaa.

Lampard aikoo keskustella CHO:n kanssa ja kertoa haluavansa pitää pelaajan joukkueessa -> tämä olisi pelaajia, jonka ympärille joukkuetta rakennetaan tulevaisuudessa. Uskoisin, että Lampardin sanoilla on enemmän katetta nuorelle pelaajalle kuin Sarrin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei tullut voittoa ensimmäisestä Lampardin pelistä valmentajana, mutta eipä ollut kokoonpanokaan lähelläkään ykkösmiehistöä. Bohemians-Chelsea päättyi 1-1. Batman onnistui heti maalinteossa, siitä plussaa. Lauantaina on sitten seuraava harkkamatsi Irlannissa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Reece James oli nilkkaleikkauksessa tällä viikolla ja kauden avaus jää väliin. Ei pitäisi olla kuitenkaan pitkä saikku ja voi päästä pelaamaan jo elokuussa. Harmi sinänsä, olisi ollut hyvä päästä vetämään joukkueen mukana heti harjoitusleiristä ja -peleistä lähtien.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
0-4 voitto tänään toisesta harjoitusmatsista ja suttuiselta streamilta ja formuloiden ohessa katsottuna peli näytti ajankohtaan nähden ihan kelvolliselta. Mason Mountin esitys erityisesti lämmitti mieltä ja olihan tuolla muitakin onnistujia. Giroud painoi kaksi maalia ja tämän trendin soisi jatkuvan tulevaisuudessakin. Alonson ja Pedron aika sen sijaan näyttäisi menneen jo ohi. Tomori onnistui mielestäni tänään puolustuksessa hyvin ja toivottavasti Lamps uskaltaa peluuttaa jatkossakin. Ja miksei uskaltaisi, tuttu mies jo viime kaudelta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kauden toinen harkoituspeli päättyi hetki sitten Irlannissa Chelsean 4-0 voittoon, maalintekijöinä kunnostautuivat Mount, Emerson ja Giroud*2. Tänään pelatussa pelissä Lampard peluutti ensimmäisellä puoliajalla 4-1-2-1-2 taktiikkaa, missä Jorginho pelasi keskikentän pohjalla. Abraham ja Batman pelasivät kärkinä. Toinen puoliaika menikin sitten taktiikalla 4-2-3-1 ja Giroud pelasi ainoana piikissä. Lampard lähetti kotiin edellisen pelin jäljiltä kahdeksan pelaajaa, joista suurimmalla osalla ei ole mitään tulevaisuutta enää Chelseassa. Rudiger oli jo kuntoutunut vaihtopenkille asti.

Seuraavaksi joukkue suuntaa Japaniin Aasian kiertueelle, missä he kohtaavat paikallisen joukkueen Kawasaki Frontalen ja FC Barcelonan. Varsinkin jälkimmäinen peli saattaa jo näyttää vähän suuntaviivoja, mihin tulevan kauden joukkue pystyy? Pulisic liittyy joukkueen mukaan kiertueelle.

e. Lisättäköön vielä kahteen harkkapeleihin liittyen. Nuori Skotti Billy Gilmour pelasi edukseen, ei kyllä uskoisi pojan olevan vasta 18-vuotias. Tästä pojasta voi kasvaa vielä hyvä keskikenttäpelaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Uusin hankinta Christian Pulisic liittyy viimein joukkueen mukaan ja matkaa joukkueen kanssa seuraavaksi Japanin rundille. Ensimmäinen leiriviikko Irlannissa siis takana. Avauspelissä 1-1-tasuri Bohemiansia vastaan ja eilen tyylikäs 4-0-voitto St. Patsista. Maalit Giroudille x2, Mountille ja Emersonille. Avauspelissä ainoan maalin teki Batshuayi.

Alla tämän hetkinen "leiriryhmä" (lätkätermein). Tuosta sitten porukkaa aletaan pudottaa, lainaamaan vastuun perässä muualle ja niin edelleen.

Maalivahdit:
Kepa
Caballero
Cumming

Puolustajat:
Alonso
Ampadu
Azpilicueta
Christensen
David Luiz
Emerson
Rüdiger
Zappacosta
Zouma
Tomori

Keskikenttä:
Bakayoko
Barkley
Drinkwater
Jorginho
Kante
Kenedy
Kovacic
Mount
Palmer
Pulisic

Hyökkääjät:
Abraham
Batshuayi
Giroud
Pedro

loukkaantuneet Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, James (jne. oliko muita?) eivät tietenkään listattuna tuohon. Samoin Willian ja Omeruo puuttuvat maajoukkuepelien vuoksi. Samaan porukkaan kuulunee myös Miazka ja Baba Rahman. Sitten on pelaajia, joiden liikkeistä ei ole hajuakaan, kuten van Ginkel ja Michael Hector.

Lainalle ovat jo lähteneet:
Moses (Fenerbahce)
Pasalic (Atalanta)
Musonda (Vitesse)
Nathan (Atletico Mineiro)
Nartey (Burton Albion)
Baxter (Ross County)

edit: Poistettu jo tiputetut pelaajat, kiitos infosta @Axbor Nocturne

Lisättäköön vielä, että noista ykkösjoukkueeseen kaavailluista laittaisin samantien myyntiin Zappacostan, Drinkwaterin ja Kenedyn. Lopuille näen käyttöä. Bakayoko on siinä ja siinä. Haluaisin nähdä hänet tappelemassa noista keskikentän kolmikon paikoista, mutta saa nähdä miten Lampard näkee. Kohtalaisen viime kauden jälkeen myyntiarvoa kuitenkin on jo kiinnostusta on huhuissa osoitettu niin Englannissa kuin Ranskassakin. Nyt siirtobannin aikaan itse lähtisin vain mielelläni normaalia isommalla ringillä kun korvaajia ei voida tammikuussakaan hankkia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Lampard tiputti jo tuon ensimmäisen pelin jälkeen kahdeksan pelaajaa pois leiriryhmästä: Guehi, Sterling, Gallagher, Brown, Chalobah, Baker, Piazon ja Ugbo. Näistä pelaajista kolmella ensiksi mainitulla on vielä tulevaisuutta seurassa, Chalobahilla ehkä ja lopuilla neljällä häviävän pieni. Eli nämä nimet voi poistaa yllä olevalta listalta ;)

Bakayoko on ollut yhtä heikko kuin ensimmäisellä kaudellaan sinisissä ja PSG:n huhutaan olevan pelaajasta kiinnostunut. Siirtosumma olisi n. €35 miljoonaa, joten lähes omat pois tässäkin siirrossa. Antaisi hyvin tilaa myös pelaajien rekisteröintiä ajatellen eri kilpailuihin.

e. Van Ginkel oli koko viime kauden loukkaantuneena, sinisissä tuskin jatkuu ura. Drinkwater ja Kenedy pitäisi laittaa kiertoon. Zappacostan kohdalla vähän siinä ja tässä, Jamesin loukkaantuminen saattaa hankaloittaa tilannetta?

Lampard on toivonut nuorten haastavan pelipaikoista ja varsinkin eilisen pelin jälkeen oli ollut näkemäänsä tyytyväinen.
 
Viimeksi muokattu:

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Lampard tiputti jo tuon ensimmäisen pelin jälkeen kahdeksan pelaajaa pois leiriryhmästä: Guehi, Sterling, Gallagher, Brown, Chalobah, Baker, Piazon ja Ugbo. Näistä pelaajista kolmella ensiksi mainitulla on vielä tulevaisuutta seurassa, Chalobahilla ehkä ja lopuilla neljällä häviävän pieni. Eli nämä nimet voi poistaa yllä olevalta listalta ;)
Näiden lisäksi ilmeisesti vielä Gilmourille ja Maatseenille oli ensimmäisen pelin jälkeen kerrottu, että eivät lähde Japaniin.

loukkaantuneet Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, James (jne. oliko muita?) eivät tietenkään listattuna tuohon.
Tuohon loukkaantuneiden listaan voi vielä lisätä Rüdigerin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kantella vaivaa edelleenkin viime kaudella tapahtunut takareisi vamma. Ei pysty vielä treenaamaan täysillä ja on joutunut alkamaan himmailemaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mason Mount tehnyt viiden vuoden jatkosopimuksen, loistavaa. CHO:n jatkosopimusta vielä odotellessa, vaikka Bayern on jälleen huhujen mukaan pelaajan perässä.

e. Mount tulee olemaan mukana myös kuluvan kauden joukkueessa. Tämä antaa uskoa myös akatemian nuorille pelaajille, kun Chelsea alkaa vihdoin hyödyntämään sen tuotteita.
 
Viimeksi muokattu:

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
On kyllä melkoinen myllerrys käynyt joukkueessa. Toivottavasti Frankie saa tehdä työnsä rauhassa ja ajaa junnuja sisään sillä tämä tulee vaatimaan aikaa.

Kuitenkin mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta ja sitä mihin suuntaan Chelsea tulee menemään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Chelsea hävisi tänään Kawasakille 1-0, voisi kysyä että mitähän hittoa tuokin oli? Vetoja 22, joista vain viisi maalia kohti, ei ole sihti ollut kohdillaan. Lampard oli ollut kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ethan Ampadu on siirtymässä RB Leipzigiin vuoden lainalle. Tämä on kaikkien kannalta hyvä siirto. Ampadu tarvitsee nyt paljon peliminuutteja, kun viime kausi meni suurimmaksi osaksi piloille loukkaantumisten johdosta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kante on palannut takaisin Englantiin jatkamaan kuntoutumista, nyt saattaa olla vaarassa jo kauden aloituskin. Sarrin peluutti pelaajaa kauden päätösottelussa puolikuntoisena ja nyt siitä maksetaan hintaa. Kante on missannut vain 10 peliä Englannissa viettämänsä uran aikana loukkaantumisten takia, aikamoinen teräsmies, kun miettii pelityyliä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No niin, Chelsea voitti Barcan tänään 2-1, maalintekijöinä Abraham ja Barkley. Kepa pelasi ensimmäisen harkkamatsinsa. Peliä ei tullut katsottua, mutta Barcalla tämä oli vasta ensimmäinen harkkamatsi tällä kaudella, joten ainakin pelikunnon osalta Chelsea oli etulyöntiasemassa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
No niin, Chelsea voitti Barcan tänään 2-1, maalintekijöinä Abraham ja Barkley. Kepa pelasi ensimmäisen harkkamatsinsa. Peliä ei tullut katsottua, mutta Barcalla tämä oli vasta ensimmäinen harkkamatsi tällä kaudella, joten ainakin pelikunnon osalta Chelsea oli etulyöntiasemassa.
Katselin tuolta unibetin striimiistä pikkuruudulta. Barca ylläri ylläri vei peliä kuten aina kaikkia vastaan. Abrahamin maali oli hyvä viimeistely Barcan puolustuksen virheestä.

Kepa pelasi erittäin hyvin, toisen jakson alussa Barca laukoi paljon ja Kepa liimasi komeasti.

Pulisic, eivätkä sitten Barcan uudet miehet jääneet mitenkään erityisesti mieleen. Aika hyvässä hengessä pelaisivat ilman suurempaa intensiteettiä, mikä sitten varmaan vaikutti siihen että oli aika tylsää peliä neutraalille katsojalle.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, HJK
CHO:n soppari julkaisua vaille, näin kertoo BBC. Sanomattakin on selvää, että todella iso ja tärkeä sopimus koko seuralle. Potentiaalisen tähtipelaajan päästäminen Saksaan olisi ollut suuren luokan moka. Vielä Reece Jamesille soppari kouraan niin alkaa Chelsealla olemaan joukkueen runko kasassa vuosiksi eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Aika kova liksa olisi Skysportsin uutisen mukaan luvassa, jos viikkopalkka olisi £180k: https://www.skysports.com/football/...lum-hudson-odoi-close-to-new-chelsea-contract Eipä siinä, sopimus kun olisi se 5-6 vuotta, niin kyllähän sen ymmärtää ja onhan CHO todennäköisesti myös yksi Englannin maajoukkueen tulevista ykköspelaajista. Sopimuksen pituus ja pelinumero ovat vielä ainakin neuvotteluissa aika, joten vielä hetki pitää odotella.

Reese Jamesia ei kaiketi olla ainakaan päästämässä lainalle mihinkään ja myynti nyt ei ainakaan tule kysymykseen, vaikka tällaistakin on huhuiltu Crystal Palacen suuntaan. Toivottavasti Jamesillekin saadaan sorvattua jatko vielä ennen kauden alkua tai elokuun aikana. Se on hieno asia, että seuran oman akatemian englantilaiset nuoret alkavat nousta edustukseen.

Mitä tuohon tämän päiväiseen Barca peliin tulee, niin olihan siellä vähän ollut fyysisyyttäkin mukana, kun Jorginho oli pistänyt kunnon liukutaklauksen Head and Shouldersia kohti pallontavoittelu tilanteessa. Abraham onnistui maalinteossa, mikä oli hieno asia. Chelsealla on itseasiassa aika mielenkiintoinen tilanne hyökkääjien osalta, kun sieltä löytyy kolme täysin erityyppistä pelaajaa. Jännä nähdä kuka tulee olemaan se Lampardin luottopelaaja vai meneekö peluutus täysin päivän kunnon mukaan? Tässä kooste pelin parhaistapaloista: https://www.youtube.com/watch?v=rqGbbXX6QWI

edit. uusi vieraspaita on muuten hieno.
 
Viimeksi muokattu:
Aika kova liksa olisi Skysportsin uutisen mukaan luvassa, jos viikkopalkka olisi £180k: https://www.skysports.com/football/...lum-hudson-odoi-close-to-new-chelsea-contract Eipä siinä, sopimus kun olisi se 5-6 vuotta, niin kyllähän sen ymmärtää ja onhan CHO todennäköisesti myös yksi Englannin maajoukkueen tulevista ykköspelaajista. Sopimuksen pituus ja pelinumero ovat vielä ainakin neuvotteluissa aika, joten vielä hetki pitää odotella.

Toisaalla huhuttiin 100k punnan viikkopalkkaa. Totuus on varmaan jossakin noiden lukujen välillä. Hieno homma, että sopimus lopulta saadaan aikaiseksi. Haluan ainakin uskoa, että se on juuri Lampardin palkkaaminen, joka löi viimeisen sinetin tähän saagaan Chelsean eduksi.

Tuo pelinumeroasia on myös mielenkiintoinen. Nythän siellä on se kaikkein halutuin eli kymppipaita vapaana Hazardin jäljiltä. Itse olen sitä osastoa, joka uskoo pelinumeron ansaintalogiikkaan. Nykyjoukkueesta kukaan ei, ainakaan vielä, ole tuota paitaa ansainnut, joten se olkoon tämän kauden ilman kantajaa. Eilen luin huhun, jossa Willianille olisi luvattu #10 selkään ja se sai minut lähes itkemään. Willian ei ole niin suuri pelaaja eikä tule pelaamaan seurassa enää kautta tai kahta pidempään. Pitäkööt brassi numeron 22. Hudsonillekaan en siis vielä tuota kymppipaitaa antaisi, sillä näytöt ovat vielä ohuet.

Muutoin pitää kompata tuosta uudesta vieraspaidata. Hieno on. Tekisi melkein mieli hankkia kokoelmiini tuollainen. Keksisi vain kenen nimellä ja numerolla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Samaa mieltä tuosta pelinumerosta, kukaan ei tällä hetkellä joukkueesta ansaitse kymppipaitaa. Jos tämä annettaisiin Willianille, niin se olisi aikamoinen vitsi ja fanit olisivat hurjana. Tulevaisuudessa kyseinen paita voi olla CHO:n päällä, mutta nyt on liian aikaista.

Chelsea jatkaa junnujen soppareita, tällä kertaa vuorossa Jake Clarke-Salter, joka samantien siirtyi Birminghamiin vuoden lainalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös