CHL 2019–2020

  • 42 229
  • 120

axe

Jäsen
Jos tosta Tapparalle valitsisi henk.koht. toivelohkon, niin ykösestä Mannheim (varalla Klagenfurt), kolmosesta Vienna (varalla kumpi tahansa Sveitsin kaksiosanimisistä) ja nelosesta Cardiff (varalla Belfast).

Ja Tapparan vuosien CHL-arpaonnen tietäen samassa lohkossa on kuitenkin tsekkiläinen, ruotsalainen ja slovakialainen joukkue.

No perkule, kerrankin pessimistinen etukäteismanaaminen toimi. Ei ihan nappionnistuminen noin tiettyä mediaseksikkyyttä ajatellen, mutta vahva suoritus kuitenkin Niemisvilleltä ja kumppaneilta logokiekkokoriensa kanssa. Etukäteen lohko on kyllä helpoin, minkä toki tekee paljon se, että ykköskorista osui kohdalle se seitsemästä mahdollisesta vastustajasta ylivoimaisesti heikoin.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Mielenkiinnosta kysyn, että onko CHL:ään osallistuneet suomalaiset jengit saaneet ihan isompia porukoita (sanotaan nyt yli 100 henkeä) liikkeelle noihin vieraspeleihin? Vai onko jäänyt ihan yksittäisiin kaveriporukoihin lähinnä reissut Saksaan, Sveitsiin, Britteihin jne.?
SaiPalla taisi olla joku isompi joukko joskus. Mutta ei tainnut yli 100 henkeä olla.

Muista maista Trinecillä oli lentokoneellinen vai jopa 2 väkeä Jyväskylässä. Kometalla oli vissiin kans aika paljon kannattajia följyssä Malmöä vastaan pari vuotta sitten.

Jotain muistikuvia myös ois et SHL-joukkueista jollain ois ollut iso fanikanta reissaamassa. Mahd Frölunda/Färjestad/Luulaja?

E: Kometan menosta löytyi videoakin
Malmö Redhawks x HC KOMETA BRNO: Report z výjezdu | 10.10.2017
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mielenkiinnosta kysyn, että onko CHL:ään osallistuneet suomalaiset jengit saaneet ihan isompia porukoita (sanotaan nyt yli 100 henkeä) liikkeelle noihin vieraspeleihin? Vai onko jäänyt ihan yksittäisiin kaveriporukoihin lähinnä reissut Saksaan, Sveitsiin, Britteihin jne.?
JYPin osalta tainnut maksimissaan olla reilu parikymmentä kannattajaa jos ei tuota taannoista CHL finaalia ota Växjössä mukaan. Finaalissa JYP kannattajia oli reilu 200
 

Pardus

Jäsen
CHL:ssä debytoiva Pohjois-Irlannin ylpeys, Belfast Giants, voitti harjoitusotteluissa Allsvenskan-joukkue Mora IK:n kahteen kertaan luvuin 3-1 ja 4-1. Mukava nähdä mihin pohjoisirlantilaisten paukut riittävät tänä syksynä.

Halli on varmasti täynnä ja tunnelma katossa heidän kotiotteluissaan. Voisin veikata, että jokunen olut menee myös kaupan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
"They’ve played predominantly in the second tier of Finnish hockey throughout their history and struggled with financial difficulty in 1992, This led to the club being renamed the Lahti Peliacans and being completely rebranded and restructured in 1996."

Enpä tiennytkään fanittavani Peliacansia.
 

Pardus

Jäsen
Belfast pelasi viimeiset harjoitusottelunsa ennen CHL:ää ja kohtasi kahdesti tanskalaisen Herningin. Belfastille voitot luvuin 5-1 ja 6-3.

Torstaina Belfastin vieraaksi CHL-avauksessa saapuu Liberec.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Keväällä kerrottiin että Slovakian mestari Banska Bystricalla ei ole enää varaa osallistua CHL:ään. Sittemmin siitä asiasta ei ole puhuttu, mutta kyllähän ne nyt pelaavan näyttävät. Onko ne pakottamalla pakotettu mukaan vai ovatko jostain saaneet tyhjään kassaansa hiukan mania?
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Nämä sankarit pysyköön jatkossa pois katsomoista.
Hyvin sai järkkärit ja poliisi tilanteen rauhoittumaan. Käkikellomaan pojat kävivät todella kuumina ja ihme, että siellä oli vain yksi raudoitettu...

Katselin jo ekalla erätauolle, että olivat keksineet vanhan kunnon kikan ja höppivät katsomossa bisseä pokkana Pepsi-mukista. Ja kaksin käsin erätauolla.
 

HaZekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans,Suomi

Nämä sankarit pysyköön jatkossa pois katsomoista.
Hyvin sai järkkärit ja poliisi tilanteen rauhoittumaan. Käkikellomaan pojat kävivät todella kuumina ja ihme, että siellä oli vain yksi raudoitettu...

Katselin jo ekalla erätauolle, että olivat keksineet vanhan kunnon kikan ja höppivät katsomossa bisseä pokkana Pepsi-mukista. Ja kaksin käsin erätauolla.

Samat kyseiset sankarit jo pitkin päivää aiheutti harmia kylillä ja hallin läheisyydessä. Kosiskeluista huolimatta nämä sankarit jätettin kuitenkin omaan arvoonsa,ja lisä otsikoilta onneksi selvittiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari kierrosta nyt lohkovaihetta takana ja nähty paljon mielenkiintoisia tuloksia ja hyviä matseja. Itseä kiinnostaa yleisömäärät lähtevätkö ne kehittymään mihinkä suuntaan Suomessa ja Ruotsissa. Vaikea tietenkään vertailla niin moni asia varmasti vaikuttaa, mutta Pelicans keräsi kyllä oikein mukavat yleisömäärät heti näihin peleihin, yhteensä 7094. Kärpät keräsi vuosi sitten tässä CHL:n avausviikonlopussa 6400 ihmistä lehtereille, nyt komiat 8923. Hyviä lukuja, valitettavasti viime vuonna tähän aikaan ei avannut kuin Kärpät täällä koti-SuomessaCHL-kautensa kotona niin ei pääse vertailemaan tuon enempää yleisömääriä.

Ruotsissa viime vuonna tähän aikaan aloitti pari joukkuetta CHL-kautensa kotona, Växjö keräsi tuolloin mukavat 9014 katsojaa pariin peliin, Malmö 5648. Nyt peräti neljä SHL-seuraa pääsi starttaa CHL:n kotonaan, Växjön lukemiin ei päästy. Frölunda keräsi 7525 ihmistä halliinsa, Luulaja 6825 puolestaan. Färjestad keräsi 4333 katsojaa halliinsa, ensimmäiseen peliin vain 1157! Karsea luku kieltämättä. Skellefteå ei myöskään vetänyt mitenkään hyvin vaikka toinen vastuksista oli Bernin tasoinen nippu, ainoastaan 4077 katsojaa avausviikonloppuun.

Frölunda ja Luulaja nyt sentään vetivät ihan ok edes, mutta nämä kaksi muuta varsinkin vielä Skellefteå niin aika karseita lukemia. Suomessa Kärpät ja Pelicans vetivät kyllä hienosti porukkaa halliin!
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Kärpillä Puljujärvi toimi varmasti vetovoimana hallille ja Pelicans taitaa olla ensimmäistä kertaa mukana, mikä taisi lisätä mielenkiintoa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Itseä kiinnostaa yleisömäärät lähtevätkö ne kehittymään mihinkä suuntaan Suomessa ja Ruotsissa.

Tämä oli kyllä mielenkiintoista nähdä Kerhonkin osalta.

Yleisömäärä Hämeenlinnassa tänään 2965. Ihan ok lukema, kun huomioidaan vielä että launtaina pelataan toinen kotipeli, johon varmaan moni ennemmin tähtäsi kuin tähän peliin. Katsotaan nyt vielä paljonko siihen saadaan, mutta tämän lukeman perusteella uskaltaisko jo odottaa ainakin jotain 3500 lukemaa.

Vertailun vuoksi Kerholla oli viime vuonna pienin yksittäisen ottelun yleisömäärä runkosarjassa 3091 Sportia vastaan lokakuussa. Keskiarvo oli viime kaudella toki niinkin hyvä kuin 3845.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kerhon pelit tulevat jäämään alkulohkoon, karvas tappio eilen kotona Sveitsiläiselle Zugille ja sitten puolestaan torstaina Tsekki-seuralle HC Pilsenille jatkoajalla. Vieraskiertue meni Kerholta hyvin, kolme pistettä, mutta kotona homma lässähti eikä jäljellä olevat kohtaamiset lohkon heittopussia vastaan enää voi pelastaa tilannetta. Lohkovaihe on jo raaka peli tässä turnauksessa.

Kärpillä on kaikki omissa käsissään, se johtaa lohkoaan yhdeksällä pisteellä ja sillä on vielä pelit jäljellä Skellefteån kanssa jolla on pisteitä kasassa seitsemän. Bern on lohkossa viidessä pisteessä ja kohtaa Grenoblen kahdesti vielä, oletettavasti Bern ottaa noista peleistä täydet kuusi pistettä vaikka Grenoble onnistuikin yllättämään aiemmin mm. Skellefteån. Suotavaa olisi, että Kärpät pystyisi ainakin toisen jäljellä olevista peleistään vielä hoitamaan ettei käy niin, että ohi painaa Skellefteå ja Bern.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nonii nyt on toinenkin CHL-viikonloppu takana. Tappara ja HPK pääsivät nyt myös kotonaan pelaamaan CHL:ää ja Tappara veti lehtereille katsojia kohtuulliset 7304 viikonlopun aikana. HPK veti puolestaan 6120. Ruotsalaisseura Djurqården veti yleisöä vain 4807. Sanoisin, että Tampereella ja Hämeenlinnassa CHL veti ihan hyvin yleisöä paikanpäälle, mutta jälleen kerran länsinaapurin puolella yleisömäärä jäi kyllä harmittavan pieneksi. Mainittakoon, että vuosi sitten Tapparan CHL-peleissä samoihin aikoihin kävi yleisöä 6577, eli hieman enemmän tällä kertaa. Tuntuu, että täällä Suomessa CHL:n arvostus on jatkanut kasvamistaan ja yleisömäräät alkavat olemaan kohtalaisia (vaikka vielä toki on varaa parantaa ja paljon!), mutta Ruotsissa homma laahaa yleisömäärien suhteen ikävä kyllä.

Harmi homma, että HPK hävisi kotonaan molemmat pelit ja tämä tietää sitä, että Kerhon osalta CHL tulee päättymään parin pelin päästä ainakin tämän kauden osalta. Tappara hoiti kotonaan molemmat pelit ja sillä on ihan realistiset mahdollisuudet vielä lohkovoittoon.

Pelicansin lohko on todella tasainen, kaikilla joukkueilla on mahdollisuus vielä pelata itsensä jatkoon tuosta lohkosta. Jos kolme suomalaisseuraa pääsisi lohkovaiheesta jatkoon niin mielestäni se olisi ihan hyvä suoritus. HPK:n lohko oli kyllä todella paha, ei olisi ollut millekään seuralle helppoa mennä tuosta lohkosta jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tappara veti lehtereille katsojia kohtuulliset 7304 viikonlopun aikana.

Ilmoitettuna. Jos suhteuttaa siihen, miltä Liiga-pelissä näyttää se nelisentuhatta ilmoitettua katsojaa, niin tuo n. 3700 näytti sellaiselta kahdeltatuhannelta. Luvussa oli luultavasti kaikki kausikortit mukana. "Parhailla paikoilla" oli melkoisen tyhjää, joten niistä varmasti tuli näitä kausikortillisia haamukatsojia.

Tapparan CHL-peleihinhän on päässyt kausikortilla vasta pari-kolme kautta.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
HPK:n lohko oli kyllä todella paha, ei olisi ollut millekään seuralle helppoa mennä tuosta lohkosta jatkoon.
Hieman ikävä arpaonni kyllä viime kauden liigan parhailla (HPK, Kärpät), kun saivat selvästi kovemmat lohkot kuin Tappara ja Pelicans. Kärppien lohko varmaan alkulohkoista pahin ja HPK:n lohko tulee kyllä heti perässä.

Kolme suomalaisjoukkuetta jatkoon ja näistä jos pari pääsisi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon niin voisi olla tyytyväinen suomalaisten otteisiin. Toivottavasti tänä vuonna Kärpät ei jää niin yksin kuin viime kaudella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onpas mennyt surkeasti Liiga-seuroilla CHL! HPK on ulkona sekä myös Pelicans on ulkona (ainakin näin käsitin) ja Kärpät tarvitsee viimeisestä pelistään todennäköisesti ainakin kaksi pistettä mennäkseen jatkoon. Tappara on hyvin suurella todennäköisyydellä jatkossa ellei kompastu lohkon viimeisellä sijalla majailevaa Friskiä vastaan kotonaan.

Kärppien lohkossa on kyllä panokset kohdillaan viimeiseen kierrokseen kun kolmikosta Skellefteå, Kärpät ja Bern kuka vain voi vielä jäädä ulos jatkopeleistä.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Jos Liigasta jopa 3/4:stä tippuu lohkovaiheessa niin tippuuko Liiga 3:een joukkueeseen ensi kaudella?
Tällä hetkellä Liiga viidentenä rankingissa, eli hyvinkin siltä näyttää.

Monet Liigajoukkueiden fanit naureskelee näille peleille, mutta ovat vaikuttaneet jo paljonkin Liigan imagoon Euroopassa ja rapakon toispuolellakin. Esim. HfBoardsilla pompahtaa siellä sun täällä pitkin keskustelua esiin Liigan taso, ja nimenomaan näihin CHL-peleihin peilataan. Vaikuttaa olevan jo konsensus, että NLA:ta pidetään edellä ja DEL (nimenomaan CHL:n myötä) noussut rinnalle. Eli siinähän lepsuilevat Liigajengit näissä peleissä, mutta näkyy jo imagossa ja todnäk tulevaisuudessa esim. nuoret tsekkipelaajat/Allsvenskan-kaverit yms. harkitsevat vahvasti vaikkapa DEL-Liigaa parempana vaihtoehtona. Rahaahan siellä on aiemminkin ollut enemmän, mutta Liigaan ollaan tultu paremman tason perässä kehittymään. Mitenkäs jatkossa?
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Mä en olisi niin varma, että nämä jokavuotiset mahalaskut johtuvat lepsuilusta, ainakaan pelkästään. Nuo muiden maiden kärkijengit ovat erinomaisia jääkiekkojoukkueita. Rahan lisäksi siellä on alettu urheilla. On hankittu suomalaistakin huippuvalmennusosaamista. Pikku hiljaa voitaisiin ottaa pää pois perseestä ja todeta, ettei Liigalla ole mitään merkittäviä kilpailuvaltteja vuonna 2019. Ja siksi välillä voitetaan, välillä hävitään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Muutenkin lepsuilun taakse on naurettavaa mennä vaikka tästä johtuisikin. Jotain tarvitsisi Liigan tehdä, ei meinaa joukkueilla riittää näissä peleissä vain yksinkertaisesti taso ja materiaali enää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös