Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ollaan jo niin pitkällä kesässä, että eiköhän se ole tosiaan aika avata uusi ketju keskusteluille. Carolina esitteli eilen ensimmäisen muutoksen tulevaan kauteen, eli uudet peliasut. Niitä onkin jo kommentoitu 12-13 ketjussa, mutta laitetaan linkki tännekin: The New Storm

Seuraavassa listattuna sopimukset. Tummennetut yhdensuunnan soppareita.


Maalivahdit:

Cam Ward - 6,300,000 (2016)
Justin Peters - 537,500 (2014)


UFA - Dan Ellis
RFA - John Muse

Wardon loukkaantuminen viime kaudella osoitti jälleen kerran miehen tärkeyden tälle joukkueelle. Toivottavasti ykkönen pysyy kunnossa, niin ongelmia ei pitäisi maalivahtiosastolla olla. JR on todennut tarjoavansa hyvin todennäköisesti Ellisille jatkosopimusta huolimatta Petersin yhdensuunnan sopparista. Antaa miesten sitten kilpailla treenikaudella kakkosmaalivahdin paikasta. Matt Mahalakin kanssa ei tehty määräaikaan sopimusta, joten maalivahti/maalivahteja tullaan kesän aikana hankkimaan muualta. Saa nähdä miten Mike Murphyn kanssa sitten toimitaan, KHL:ään siirtyminen ei todellakaan mennyt nappiin.


Puolustajat:

Joni Pitkänen - 4,500,000 (2014)
Tim Gleason - 4,000,000 (2016)
Jamie McBain - 1,800,000 (2014)
Jay Harrison - 1,500,000 (2016)

Ryan Murphy - 1,313,333 (2016)
Justin Faulk - 900,000 (2014)
Danny Biega - 801,667 (2016)
Keegan Lowe - 795,000 (2016)
Austin Levi - 608,333 (2016)
Rasmus Rissanen - 575,000 (2014)
Tommi Kivistö - 565,000 (2014)
Beau Schmitz - 541,667 (2015)

UFA: Joe Corvo, Marc-Andre Bergeron, Bobby Sanguinetti, Marc-Andre Gragnani, Brett Bellemore
RFA: Michal Jordan, Justin Krueger, Joe Sova

Puolustus tulee olemaan tämän kesän ykkösprioriteetti. Yhtä top4-pakkia tuo ainakin huutaa. Löytyykö se sitten vapailta markkinoilta vai onko edessä kauppa. Tuon lisäksi on mielenkiintoista myös seurata nuorten puolustajien debyyttejä, Murphy aloittanee Carolinassa, Biega ja Lowe Charlottessa.

Gragnani ja Krueger ovat jo tehneet sopimukset Eurooppaan, joten paikkoja on ainakin avautunut uusille miehille.


Hyökkääjät:

Eric Staal - 8,250,000 (2016)
Alexander Semin - 7,000,000 (2018)
Jordan Staal - 6,000,000 (2023)
Jeff Skinner - 5,725,000 (2019)
Tuomo Ruutu - 4,750,000 (2016)
Jiri Tlusty - 1,600,000 (2014)

Brock McGinn - 925,000 (2016)
Patrick Dwyer - 900,000 (2015)
Victor Rask - 863,333 (2016)
Jeremy Welsh - 850,000 (2014)
Brendan Woods - 758,333 (2016)
Kevin Westgarth - 725,000 (2014)
Justin Shugg - 616,667 (2014)
Drayson Bowman - 600,000 (2014)
Brody Sutter - 560,000 (2015)
Nicolas Blanchard - 525,000 (2014)
Chris Terry - 525,000 (2014)

UFA: Chad LaRose, Tim Brent, Tim Wallace, Brett Sutter, Jerome Samson
RFA: Riley Nash, Zac Dalpe, Andreas Nodl, Zach Boychuk, A.J. Jenks, Luke Pither, Jared Staal

Viime kaudella Carolinalla oli tehokas ykkönen, mutta muilta ei sitten tullutkaan apua kuin hyvin harvoin. J.Staalin ja Skinnerin pitää pystyä parempaan ja jostain pitäisi myös löytää tehoja alempiin kenttiin. Pidin kyllä todella paljon loppukaudesta, kun niin Westgarth kuin Blanchard olivat nelosessa hämmentämässä menoa kaukalossa. Maaleja kaksikolta ei kannata odottaa, mutta joukkueen sytyttämisessä todella tärkeitä pelaajia. Chad LaRosen pitkä ura organisaatiossa taitaa tulla päätökseen, valitettavasti.

Nash ja Dalpe ovat puolestaan tutusti ne kaksi todennäköisintä ”AHL-miestä” avauskokoonpanossa. Victor Rask ja varsinkin 5.vuorolla hyvin todennäköisesti varattavan hyökkääjän on tietysti mahdollisuus sotkea kokoonpanoa. Mikä taas saattaisi avata paikkaa mahdolliselle kaupalle. Skinnerin nimi on toki pyörinyt mukana huhuissa, mutta lähteekö JR kauppaamaan loukkaantumista kärsinyttä ”kultakimpalettaan”...

Gregory Hofmannin kanssa kävi samoin kuin viime kesänä Frederik Andersenin kanssa. Eli Carolina halusi sopimuksen, mutta vastaus oli kielteinen. Joten Hofmann siis palaa draftiin. Ja mainitaan nyt vielä, että Hofmannilla ja Andersenilla on sama agentti.

-----

Siinä todella nopeasti kasattu avaus uudelle kaudelle. Toivottavasti kelpaa ja saadaan tännekin keskustelua edelliskautta enemmän. Jatkakaa...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
(vastataan nyt tähän ketjuun uusista paidoista vanhasta ketjusta)

Hurricanesille uniikki neliöiden rivi helmassa
Uniikin neliörivin piilottaminen kokonaan näkyvistä on minunkin mielestäni hassu veto
ja varsinkin se etelävaltioiden kapinalippua muistuttava logo on kyllä hyvä, olipa se olkapäissä tai varsinaisena logona. Ja ne ruudut paidan helmassa.
Ne ns. neliöt ja "kapinalippu" kuvastavat storm warning flagia, joka on myös tuplana hurrikaanivaroituslippu.

Tässä artikkelissa vielä tarkemmin mitä on eroa vanhaan. Jännä, että tosiaan noi edellispaidan Carolinalle ominaiset yksityiskohdat ovat kokonaan jätetty käytöstä.
Oudon ylhäällä myös noissa esittelykuvissa logo, aivan kuin siihen olisi SM-liiga-tyylisesti odotettavissa mainosta.
 

ipaz

Jäsen
Oudon ylhäällä myös noissa esittelykuvissa logo, aivan kuin siihen olisi SM-liiga-tyylisesti odotettavissa mainosta.
Paidan videoesittelyssä tuota logon pienentämistä ja nostamista perusteltiin siten, että nyt kun se on noin 15% pienempi ja on tehty joustavammasta materiaalista niin logon kohta paidassa on miellyttävämpi ja kevyempi pelaajalle. Uusi pienempi logo joustaa, toisin kun vanhan paidan iso "pyörre".
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Viimeksi muokattu:
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Paitoja enemmän minua kiinnostaa Hurricanesin draftikäyttäytyminen. Olettaen, että Barkovin vie Nashville (ai että, voisi olla hyvä kolmossentteri jo ensikaudella!), jäljelle jäänee Nichushkin(tai Drouin(?), mikäli Tampa vie venäläisen), Lindholm ja Monahan. Näistä omaan silmääni houkuttelevimmilta näyttäisivät Lindholm ja Nichushkin, erittäin mielenkiintoisen oloisia tapauksia.

Jos pakin draftaaminen nähdään prioriteetiksi a la Tripp Tracy, kannattaisi ehdottomasti treidata alaspäin. Top 10:n ulkopuolelta voi varmasti varata jonkun nelikosta Nurse, Ristolainen, Pulock tai Zadorov. Turha tuhlata vitospickiä näihin, treidin kautta saisi todennäköisesti ihan hyvän vastineen draftattavan pelaajan lisäksi (esim. jo kunnostautunut top 4-puolustaja+se pick kierrosten 10-15 tuntumasta). Ei mikään pöljempi vaihtoehto tämäkään.
 
The world is done,
Aurora gone

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mikäs tuo Carolinan sentteritilanne on? Onko noista aiemmin varatuista junnuista kasvamassa jannua kolmosen keskelle? Tai lähinnä siten, että olisi Staalin veljekset ja joku nuosi nouseva tähti kolmantena ja niiden ympärillä leveä hyökkäys? Vielä on ollut aika kapea materiaali terävän kärjen takana. Miten nuo aiemmin varatut jannut oikeen menee? Dalpe, Rask, Nash? Onko niistä mihinkään, vai pitääkö varata Lindholm?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mikäs tuo Carolinan sentteritilanne on?
Pettävän huono minusta. Yleisesti tunnutaan ajattelevan, että Carolinan sentteritilanne on hyvä, mutta kyllähän sieltä kolmossentteri puuttuu. Staalit ovat hyvä kärkikaksikko ja Brent kelvollinen nelonen... Mielestäni laatujoukkueessa kolmossentteri on kuitenkin lähes poikkeuksetta kova, eikä Hurrikaaneilla ole oikein edes nimetä sille paikalle mitään. Ruutu on hyödyllisimmillään laiturina, Jokis-Jussi lähti tiehensä, Skinneriä en uskaltaisi keskellä peluuttaa ja Welsh (jota tuohon rooliin kaavailtiin) on kehittynyt valmennusjohdon odotuksia hitaammin.

Tällä hetkellä Skinner lienee selkein ehdokas kolmossentteriksi, mikä on mielestäni huolestuttavaa. Toivottavasti kesällä tehdään liikkuja, jotka muuttavat tilannetta.
 
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ihannetilanne olisi tietysti, jos Brandon Sutter olisi edelleen kolmossentterinä, mutta sellaista ei ole nyt näköpiirissä. Riley Nash kehittyi huomattavasti viime kaudella, hyökkäystehoja alkoi löytymään jo AHL:ssä, eikä Nash nyt huonosti pelannut Carolinassakaan. Oli esim. Jussi Jokista parempi alkukaudesta. Jeremy Welshin ensimmäinen kausi oli hakemista, mutta onnistuessaan hyvä valinta ainakin nelossentteriksi. Victor Rask on mielenkiintoista nähdä syksyllä, omaa Welshiä ja Nashiä selvästi suuremman potentiaalin hyökkäyssuuntaan. Zac Dalpen haluaisin edelleen nähdä laidassa, samoin Skinnerin (riippuu toki varaustilaisuuden tapahtumista). Mitä Carolina sitten tekee Tim Brentin kanssa, kannattaako tarjota uutta sopparia?

Itse toivoisin että vitosvuorolla otettaisiin joku noista mainituista hyökkääjistä. Haetaan todennäköisesti sitä kaikista NHL-valmiimpaa pelaajaa, joka voisi ottaa paikan kokoonpanosta jo syksyllä.

Eihän alempien kenttien tilanne ole hyvä, Dwyer ja Westgarth ovat oikeastaan ainoat varmat tapaukset, eikä kummaltakaan voi ainakaan tehoja odottaa. Ihannehomma olisi tietysti jos joku/jotkut nuorista pystyisi läpimurtokauteen.

Heikompi tilanne on puolustuksessa. Faulk on hyvä. Pitkänen on ollut kaksi edellistä kautaa lähes jatkuvasti loukkaantuneena. Gleason ei ole päässyt 2010 vuoden jälkeen huipputasolle. Ja muut ovat vain max kolmosparin pelaajia. Viiteen hyökkääjään on kuitenkin sidottu niin paljon rahaa, ettei ilman kauppoja ole varaa hankkia ketään todellista top2-pakkia. Jos Ryan Murphy pystyisi olemaan myös NHL:ssä kiekollisena tarpeeksi pätevä, niin voisi tietysti harkita Pitkäsen kauppaamista. Siitä saisi cappiin 4,5 miljoonaa.

Isoja päätöksiä on edessä, vaikka vihdoin vaikuttaisi se ikuisuusongelma eli ykköskentän laituri olevan ratkaistu...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Carolina on historiansa aikana (vuodesta 1997) varannut vain yhden venäläisen pelaajan. Kyseessä on tietysti yksi ensimmäisen kierroksen epäonnistumisista, eli vuorolla 15 vuonna 2001 varattu Igor Knyazev. Samaan aikaan 'Canes on varannut mm. 11 pelaajaa Mr. Karmanosin omistamasta Plymouth Whalersista. Onko tuolla mitään merkitystä tämän vuoden käyttäytymiseen, varsinkin Nichushkinin mahdolliseen valintaan? Ehkä ei, mutta mielenkiintoinen tilasto kuitenkin.

CanesCountryn Bob oli tehnyt lyhyen yhteenvedon aiheesta: Carolina Draft Trends.

Alkuperäinen lähde löytyy täältä, siis myös muiden joukkueiden osalta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Samaan aikaan 'Canes on varannut mm. 11 pelaajaa Mr. Karmanosin omistamasta Plymouth Whalersista.
.
Mielenkiintoista että tuollaistakin idiotismia vielä jossain harrastetaan. Ihan järjestäänhän nuo Whalers-varaukset ovat olleet huteja.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Mielenkiintoista että tuollaistakin idiotismia vielä jossain harrastetaan. Ihan järjestäänhän nuo Whalers-varaukset ovat olleet huteja.
Pääosin kyllä, toki muutamasta myöhäiskierrosten pelaajasta saattaa vielä tulla ihan ok NHL-pelaaja. Yleisesti ottaen tuntuu kuitenkin siltä, että on varattu Plymouthista pelaaja liian korkealla vuorolla, vaikka tarjolla olisi ollut parempiakin. No jollain 6-7 kierroksen varauksella ei nyt ole niin suurta merkitystä.

Justin Williams ja Chad LaRose ovat ainoat ex-plymouth pelaajat, jotka ovat saaneet Carolinassa jotain aikaiseksikin. Eikä kumpaakaan ole varattu itse.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mitenkäs Filppula sopisi Carolinaan? Onhan siellä Tuomo Ruttu ja kaikki.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

müller

Jäsen
Mitenkäs Filppula sopisi Carolinaan? Onhan siellä Tuomo Ruttu ja kaikki.
Eikös Filppula ole pelannut lähinnä kakkosketjussa keskellä/laidalla Detroitissa? Ei taida Carolinassa olla tarvetta Filppulalle keskellä, sillä Staalit toimivat senttereinä. Vasemmalla laidalla ainakin itse näkisin Canesilla olevan tarvetta, riippuen tosin myös miten Tlustya peluutetaan jatkossa. Filppula ei taida ihan kolmosketjun sentteriksi sopia. Eli kai Filppula voisi Canesiin sopia, mikäli laidalla pelaisi, ja jos jompikumpi Staaleista loukkaantuu niin ainakin on sitten enemmän vaihtoehtoja paikkaamaan keskelle.

Muut Canesia enemmän seuraavat varmaan tyrmäävät mielipiteeni, mutta tällaisia huomioita olen tehnyt näin sivusilmällä seuratessa.
 
Scheiß Ausländer

Seppochu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jeff Foss
Puolustus todellakin on ykkösprioriteetti ja apua tarvitaan ulkopuolelta ehdottomasti, joko vapaista pelaajista tai vaihdon kautta. Mielestäni erinomainen lisä puolustukseen olisi Rob Scuderi, jonka sopimus Kingsin kanssa tuli päätökseen. Tuon tyypin vahvoja ja luotettavia oman pään jässiköitä ei oikein ole.

Hyökkäyksessä kaivataan puolestaan back-upia hyvin esiintyneelle 1.ketjulle ja tässä asiassa tuo Valle voisi olla mielenkiintoinen hankinta. Tuo lisää varmuutta omaan päähän, sekä olisi loistava petaamaan paikkoja Jeffille.

Tlusty - E.Staal - Semin
Skinner - Staal - "Filppula"

Pitkänen - "Scuderi"
Faulk - Gleason

Rahasta vaan taitaa jäädä kiinni, noh aina saa haaveilla. Tuon tyylisillä top-miehillä voisin kyllä itse lähteä varsin luottavaisin mielin kauteen. Ja tavoitteena paluu playoff-kartalle.
 
Viimeksi muokattu:

delta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Johan Franzén, Daniel Brière
Tlusty - E.Staal - Semin
Skinner - Staal - "Filppula"

Pitkänen - "Scuderi"
Faulk - Gleason
En ole niin hirveästi Hurricanesin otteita seurannut, mutta eikös Tuomu Ruutu ole edelleen top 6- kamaa? Vai onko Ruudun sentterikokeilu johtanut kolmossentterin rooliin?

Ilman Tuomoahan Filppula kyllä sopisi tohon aika hyvin.
 
"We've had the stone age, the iron age... This is the pissing about age."
- Karl Pilkington

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Mites Carolinan valmennus tilanne? Kirk Muller ei oikein vakuuta. Vielä meneillään oleva kausi ei Hurricanesin osalta kovin vakuuttavasti mennyt ja aina voi osoittaa syyttävällä sormella myös valmennusta. Brind'Amour nyt ei ole sieltä mihinkään lähdössä, joten uskoisin vain päävalmentajan muutokseen. Vai tuleeko edes sitä? Daniels olisi farmissa kohtuu työtä tehnyt koutsi, joka oli mukana valmennuksessa jo Stanley Cup vuotena.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ensimmäinen jatkosopimus tälle kesälle, kun Carolina solmi vuoden ja kahdensuunnan jatkon Checkers-kapteeni Brett Sutterin kanssa.
Hurricanes Agree to Terms with Brett Sutter - Carolina Hurricanes - News

En ole niin hirveästi Hurricanesin otteita seurannut, mutta eikös Tuomu Ruutu ole edelleen top 6- kamaa? Vai onko Ruudun sentterikokeilu johtanut kolmossentterin rooliin?

Ilman Tuomoahan Filppula kyllä sopisi tohon aika hyvin.
Kyllähän Ruutu on tällä hetkellä ilman muuta kakkoskentän mies. Ja toisaalta ei Carolinalla ole ilman isoja kauppoja varaa Filppulaan. Jos haetaan hyökkääjää ylempiin kenttiin, niin se tulee sitten draftin kautta.

Onko se pelaaja sitten Nichushkin, Barkov, Monahan vai Lindholm... Itse näkisin kaikesta "Carolina ei varaa venäläisiä" huolimatta Nichushkinin olevan se ykkösvaihtoehto. Ja kuten JR on todennut niin 'Canes voi siirtyä alemmas 1.kierroksella jos oikea kauppa tulee esiin (top4-pakki?). Ylemmäs ei vitospaikalta kuulemma yritetä. Luvassa mielenkiintoinen ensimmäinen kierros...

Mites Carolinan valmennus tilanne? Kirk Muller ei oikein vakuuta. Vielä meneillään oleva kausi ei Hurricanesin osalta kovin vakuuttavasti mennyt ja aina voi osoittaa syyttävällä sormella myös valmennusta. Brind'Amour nyt ei ole sieltä mihinkään lähdössä, joten uskoisin vain päävalmentajan muutokseen. Vai tuleeko edes sitä? Daniels olisi farmissa kohtuu työtä tehnyt koutsi, joka oli mukana valmennuksessa jo Stanley Cup vuotena.
Carolina olisi voinut ottaa toissa kaudella Danielsin Charlottesta, mutta päätyi silloin Kirk Mulleriin. Johtoporras, pelaajat ja fanit pitävät Mullerista, joten en näe mitään syytä miksei Kirk jatkaisi. Toki ensi kaudella pitää alkaa myös tulemaan tulosta.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Carolina teki numerollisesti vastaavan sopimuksen Brett Bellemoren kanssa kuin mitä aiemmin Brett Sutterin. Eihän kumpikaan ole NHL-pelaajia, mutta ihan päteviä korvaajia ja ainakin tuovat roimasti kokemusta Charlotteen.

'Canesin varaus #5 on saanut paljon kiinnostusta muualta. N&O:n blogissa JR availi eilen hieman tuntojaan...
Canes Now - Rutherford: in No. 5 pick | newsobserver.com blogs
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan hyvä varaus nyt kun vähän tässä pyöritellyt. Pehmeät kädet, hyvä peliäly, jalat kulkevat ja on lisäksi kova taklaaja ja taistelija. Vertailut Forsbergiin ovat toki varmasti hieman epäreiluja, mutta kertovat jostain. Tervetuloa vaan hurrikaani-paitaan, mielellään mahdollisimman nopeaan tahtiin...
 
The world is done,
Aurora gone

Seppochu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jeff Foss
Jännä nähdä, mihin Lindholm aiotaan istuttaa, laitaan? J.Staal 3.ketjuun kuulostaa aika perseennäytöltä.

Noniin, Sekera Canesiin ja McBain Buffaloon. Kaipaa sulattelua.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Treidissä sulattelua kaipaa tuo 2. kierroksen varaus, joka tämän vuoden draftissa vastasi oikeastaan myöhemmän ensimmäisen kierroksen varausvuoroa... McBainin kehitykseen en ole ollut tyytyväinen ja toisaalta Sekeraa pidän yhtenä liigan aliarvostetuimmista puolustajista, joten sikäli vaihdos on tervetullut.
 
The world is done,
Aurora gone

müller

Jäsen
Oli hyvä trade Hurricanesin kannalta toi Sekera <-> McBain + 2nd. Canes tarvitsi selvästi tasonsa osoittaneen top4-puolustajan, mikä Sekera todellakin on. Sekera osaa liikuttaa kiekkoa ja osaa puolustaa. Yksi liigan aliarvostetuimpia puolustajia. En sanoisi, että Canes maksoi Sekerasta liikaa, sillä McBain on melko turha, ja kakkoskierrokselta ei saa varattua hetivalmista top4-puolustajaa. Enkä usko, että treidimarkkinoilta Canes olisi saanut top4-puolustajan halvemmalla.
 
Scheiß Ausländer

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Jännä nähdä, mihin Lindholm aiotaan istuttaa, laitaan? J.Staal 3.ketjuun kuulostaa aika perseennäytöltä.

Noniin, Sekera Canesiin ja McBain Buffaloon. Kaipaa sulattelua.
Tai sitten Lindholm sentteröimään kolmosta ja paljon aikaa yv:ltä. Ei Staalia ainakaan laiteta kolmoseen, se on varma. Yhdeksän peliä Canesissa ja sitten katsotaan tilannetta miehen kohdalla paremmin.
 
"Petro made two spectacular look-off plays,after the second one,I closed my book and said, That's what i came to see." - Jarmo Kekäläinen from Alex Pietrangelo.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy