Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Päätin unohtaa tällä kertaa viime kauden yhteenvedon ja siirtää katseen suoraan kohti (toivottavasti) valoisampaa tulevaisuutta...

Carolina tekikin muutoksia ja jatkosopimuksia jo mukavasti kauden aikana. Kirk Muller otti onnistuneesti ohjat käsiinsä ja aloittaa syksyllä ensimmäisen kokonaisen kautensa päävalmentajana. Gleason ja Ruutu tekivät puolestaan neljän vuoden jatkosopimukset ennen trade deadlinea. Lisäksi yliopistosta vapaana agenttina tullut Jeremy Welsh päätti valita Carolinan ja omaa kuulemma mahdollisuudet nousta vakiokokoonpanoon heti lokakuussa.

Kesän tärkein tavoite on saada vaihdoin ja viimein se ykköskentän laitahyökkääjä helpottamaan Staalin elämää kaukalossa. Tänä kesänä rahan ei pitäisi enää nousta ongelmaksi. Ensimmäisenä ja ehkäpä ainoana nimenä free agent -listalta nousee esiin Carolinan kiinnostuksen piirissä jo aiemminkin ollut Zach Parise. Muutoinhan tuo free agent -osasto ei kovin paljon tarjoa, joten saattaa olla, että 'Canes joutuu hankkimaan kyseisen tason pelaajan kauppahommilla. Se taas sitten johtaisi varmasti myös muihin muutoksiin kokoonpanossa.

Carolinalla on hallussa edelleen kaikki seitsemän omaa varausvuoroaan, ja niiden lisäksi San Josen 2.kierroksen sekä New Jerseyn että Bostonin 4.kierroksen vuorot. Ilman kauppoja Carolina varaa ensimmäisen kerran numerolla 8.

Brandon, Brett ja Brody löytyvät jo, joten olisiko toisella kierroksella tulossa sitten Lukas Sutter?

Normihomma, eli seuraavassa on listattu kaikki niin sopimuksen omaavat kuin myös RFA/UFA-tilanteessa olevat pelaajat. Summat ovat caphit-lukemia ja tummennetut "NHL-kalustoa".

MAALIVAHDIT:

Cam Ward - 6,300,000 (2016)
Brian Boucher - 1,000,000 (2013)


UFA: Justin Peters
RFA: Mike Murphy

Pätevä ykkönen löytyy, siitä ei ole epäilystäkään. Ja kunhan Boucher saa itsensä kesän aikana taas kuntoon, niin Carolinan kaksikko on aika selvä. Murphy jatkanee Charlottessa, mutta jos upean kauden Ruotsissa pelannut Frederik Andersen saapuu jo ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, niin Petersille ei löydy enää tarvetta. Charlottessa/Floridassa AHL-sopimuksella pelanneen John Musen 15 ottelun AHL-statsit olivat kieltämättä niin huimat verrattuna vakiokaksikkoon, että mahdollisuus on myös siihen, että 'Canes tarjoaa Muselle sopimusta.

PUOLUSTAJAT:

Joni Pitkänen - 4,500,000 (2014)
Tim Gleason - 4,000,000 (2016)

Ryan Murphy - 1,375,000 (2015)
Justin Faulk - 843,333 (2014)
Brian Dumoulin - 831,667 (2015)
Jay Harrison - 700,000 (2013)
Derek Joslin - 700,000 (2013)

Austin Levi - 608,333 (2015)
Michal Jordan - 606,667 (2013)
Rasmus Rissanen - 575,000 (2014)
Tommi Kivistö - 565,000 (2014)
Joe Sova - 565,000 (2013)
Brett Bellemore - 565,000 (2013)

UFA: Jaroslav Spacek, Bryan Allen, Mathieu Roy
RFA: Jamie McBain, Bobby Sanguinetti, Justin Krueger, Kyle Lawson

Puolustus ei sinänsä tarvitsisi mitään isoja muutoksia. Pitkänen, Gleason, Harrison ja Joslin ovat yksisuuntaisilla sekä Faulk entry-levelillä mukana top7:ssä. McBain saa jatkon ja Allen jatkanee jos palkkapyyntö pysyy sopivissa rajoissa. Murphy ja Dumoulin omaavat myös mahdollisuudet nousta pelaavaan kokoonpanoon. Suurempia muutoksiakin voi tietysti tulla, varsinkin jos sitä ykköskentän hyökkääjää haetaan jollakin kaupalla tai jos nuoret ottavat niskalenkin vanhemmista.

19-vuotias Justin Faulk oli lopulta kaikkien kehujen arvoinen, ja vielä paljon sitäkin enemmän. Vain yhden yliopistokauden jälkeen NHL:ään pelaamaan lähes 23 minuutin peliajalla. Uskomaton suoritus, ja ilman muuta yksi NHL-kauden parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Seuraava kysymys voisikin sitten olla, että pystyykö hieman kokeneempi Brian Dumoulin samaan suoritukseen? Dumoulin on parina edellisenä keväänä vielä halunnut jäädä collegeen, mutta nyt kolmen yliopistokauden ja kahden mestaruuden jälkeen Boston Collegen ykköspakki vihdoin kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Dumoulin on juurikin sellainen puolustaja, joka Carolinalta on puuttunut: hyvä niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ja kokoa viimeisen tiedon mukaan ihan riittävästi (6'4" & 225 lbs.).

Bobby Sanguinetti oli Charlotten toiseksi tehokkain pelaaja 50 pisteellään, ja iski viimeiseen 44 otteluun 44 pistettä. Jos esim. Pitkänen tai McBain kaupataan ja Murphy ei ole vielä NHL-paikan arvoinen, niin silloin olisi Sanguinettin paikka näyttää kykynsä. Sitä kuuluisaa potentiaalia kuitenkin edelleen löytyy.

Charlottessakin alkaa puolustus olemaan aika hyvin kasassa, sillä Jordan, Bellemore, Rissanen ja Sova jatkavat. Lupaavat Dumoulin & Levi aloittavat ammattilaisuransa ja tuohon ryhmään voidaan varmasti lisätä vielä Harvardissa kovat tehot kerännyt Danny Biega. Justin Krueger olisi tietysti loistava lisä puolustavaksi puolustajaksi, mutta haluaako Krueger sitten jatkaa AHL:ssä.

HYÖKKÄÄJÄT:

Eric Staal - 8,250,000 (2016)
Tuomo Ruutu - 4,750,000 (2016)
Jussi Jokinen - 3,000,000 (2014)
Brandon Sutter - 2,066,667 (2014)
Chad LaRose - 1,700,000 (2013)
Jeff Skinner - 1,400,000 (2013)
Anthony Stewart - 900,000 (2013)

Zac Dalpe - 875,000 (2013)
Riley Nash - 875,000 (2013)
A.J. Jenks - 875,000 (2013)
Andreas Nodl - 845,000 (2013)
Tim Brent - 750,000 (2013)

Victor Rask - 742,500 (2015)
Patrick Dwyer - 625,000 (2013)
Justin Shugg - 616,667 (2014)
Jared Staal - 566,666 (2013)

UFA: Brett Sutter, Chris Durno, Justin Soryal
RFA: Jiri Tlusty, Jeremy Welsh, Zach Boychuk, Evgeni Dadonov, Drayson Bowman, Chris Terry, Cedric McNicoll, Matthew Pistilli, Jerome Samson, Nicolas Blanchard, Oskar Osala

Staal, Ruutu, Jokinen, Sutter, LaRose, Skinner, Nodl, Brent ja Dwyer; nämä kyseiset herrat vievät 9 paikkaa hyökkäyksestä. (Stewartin jatkoa en pitäisi täysin varmana.) Tuohon jos lisätään se ykköskentän laituri, Tlusty ja mahdollisesti Welsh, niin siinähän se hyökkäys jo olisikin. Toisaalta Carolina etsii varmasti ainakin jollain tavalla myös kakkoskentän keskushyökkääjää ja neloskenttään uskoisin hankittavan jonkun enemmän "Muller-tyylisen" pelaajan. Mahdollisiin muihin muutoksiin vaikuttaa tietysti nyt myös paljon, että millaisen hyökkäyksen Muller haluaa rakentaa.

Kuten listasta näkyy, niin sopimukset päättyivät todella monelta pelaajalta, jotka eivät ainakaan vielä ole pystyneet lunastamaan vakituista NHL-paikkaa. Toisin sanoen Charlotten hyökkäys on vielä täysin auki. Mielenkiintoista onkin seurata mihin tuloksiin Carolinan johto päätyy kyseisten pelaajien osalta.

Juniorisarjoissa pelanneista Victor Rask omaa jo entry level -sopimuksen ja Brody Sutterille sellainen varmaankin vielä tehdään.

-----

Siinäpä se, nopeasti kasattu ilman sen suurempia analysointeja, mutta toivottavasti ajaa jälleen asiansa.

Jatkakaa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Yksi mies lisää Charlotten pakistoon, kun 'Canes solmi kolmen vuoden entry-level sopparin Beau Schmitzin kanssa. Tuttu mies organisaatiolle jo aiemmilta vuosilta, sillä Schmitz on ollut mukana Traverse Cityn joukkueissa kahtena edellisenä syksynä ja on pelannut koko OHL-uransa neljä kautta Peter Karmanosin omistamassa Plymouth Whalersissä. Pienikokoinen kiekollinen puolustaja, joka iski tällä kaudella Whalers-paidassa 62 ottelussa 54 pistettä.
Canes Sign Beau Schmitz to Entry-Level Contract

Charlotten puolustus on nähtävästi ensi kaudella kasattu "ex-Whalers"-pelaajien varaan: Brett Bellemore, Michal Jordan, Austin Levi & Beau Schmitz... Kovasti on yritetty löytää vuosien saatossa päteviä pelimiehiä Plymouthista, mutta valitettavasti ne parhaimmat Whalers-pelaajat ovat menneet aina muihin NHL-joukkueisiin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Jatketaan uusilla sopimuksilla...

Jiri Tlusty ja kahden vuoden jatkosopimus (caphit on $1.6 miljoonaa).

Viime kausi oli oikeastaan Tlustyn lopullinen läpimurto NHL:ään. 17 maalin ja 36 pisteen lisäksi Tlusty osoitti olevansa hyvä two-way pelaaja sekä pystyvänsä myös olemaan tehokas vastustajan parhaita puolustajia vastaan. Muutoinkin yhteispeli Staalin kanssa näytti ajoittain toimivan erittäinkin hyvin. Ja vaikka paikkaa ykkösessä ei tulisikaan, niin vähintään hyvä lisä top9-hyökkääjiin.

-----

Jos nyt lähdetään sitten jo spekuloimaan, niin tulevan kauden hyökkäys voisi olla esim. jotain seuraavaa...

??? - Staal - Tlusty
Skinner - ??? - Ruutu
Jokinen - Sutter - LaRose
??? - Brent - Dwyer

Kysymysmerkkien paikalle ykköseen "Parise", kakkoseen joku hyökkäyssuuntaan tehokkaampi sentteri ja neloseen lisää fyysisyyttä.

Lisäksi Nodl tulee varmasti olemaan mukana kuvioissa, Welshin todellinen taso selvinnee training campin aikana (mahdollisuus ottaa viimeinen sentterin paikka), Bowman voisi olla yksi mahdollisuus alempiin kenttiin, onnistuuko Dalpe kesän aikana nollaamaan pettymyksiä sisältäneen kautensa ja jatkaako Stewart vielä Carolinassa...
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Kirk Muller time

Noniin nyt on uusi ketju aukaistu näyttävästi ja kiitos siitä Caniacille. Uusi kausi herättää allekirjoittaneessa ainakin paljon mukavia ja mielenkiintoisia mietteitä. Mullerin pelityyli toimi ajoittain erittäin hyvin ja joukkue pystyi pelaamaan täysiä 60minuuttisia vahvasti. Ylivoima parani huomattavasti Mauricen aikaan ja myös karvaus, sekä omanpäähän tulleiden laukauksien määrät parani paljon. Vielä lisää toivota ensi kaudesta tuo se kun joukkue saa yhdessä reenata koko kesän kun JR saanut kasattua jo paria lukuunottamatta ja treidejä niin täyden joukkueen, jossa sama runko on kasassa kuin viime kaudella.

Hyökkäys:

Hyökkäys vaatii edelleen sitä taidokasta laituria, joka pystyisi kiekolliseen peliin ja tekemään maaleja. Staal ja Skinner ovat ainoita joukkueesta, jotka pystyvät luomaan toisille sekä itselle loistavia maalipaikkoja. Hyökkäys on alemmilta kentiltä melki sama kuin viime kaudelta ja sieltä löytyy tärkeitä pelaajia jotka osaavat ja pystyvät pelaamaan sitä roolia. Sutterilta odottaisin hieman parempaa pistesaldoa ensi kaudella ja soisin hänelle myös paikan toisessa ylivoimakoostumuksessa jotta pystyisi tekemään paremman tehopisteitä. Mutta kunhan joukkueena onnistuittaisiin kääntämään pelejä voitoiksi ja tekemään maaleja tasasesti, kasvaisi pisteet myös kaikilla. Mutta näin ollen Hyökkäykseen saa tulla myös treidejä sekä kakkossentterikin tuon laiturin lisäksi, mutta se laituri on tärkein prioriteetti kesäksi.

XXX - Staal - Tlusty
Skinner - Jokinen - Ruutu
Bowman - Sutter - LaRose
Nodl - Brent - Dwyer

Stewart + muut

Puolustus:

Runko selvästi kasassa ja pakisto vaatii enää Allenin ja McBainin jatkosopimuksia, jolloin se olisi valmis. Allen pelasi loistavan viime kauden ja oli omanpään selkeä johtohahmo ja hoiti alivoimat loistavasti blokaten jälleen paljon laukauksia. 2v ja 5$m kelpaisi vallan mainiosti. McBainille kävisi sellainen 3v ja 7$m mielestäni. McBainillä on kanssa potentiaalia paljon ja kehittämistä vielä paljon jäljellä, mutta hän on myös kehittynyt tasasesti NHL-urallaan. Ehdottomasti kiinnitettävä tai sitten saatava hänestä treidin kautta vaihossa hyökkääjä. Ja vielä kun JR hoitaa myös Checkersin pakiston kuntoon, ei pakiston kanssa voi tulla ongelmia ensi kaudella, kunhan montaa ei ole telakalla samaan aikaan. Nuoria lupaavia pelaajia on nimittäin tulossa ja kokeneiden pelaajienkin on näin ollen pakko pelata joka ilta tehokkaasti ja täysillä. Enkä kyllä edes usko Mullerin antavan kenellekkään "ilmaista lippua" kokoonpanoon. Innolla odotan ensi kaudella Pitkäsen paluuta ja hänen sopivuudesta Mullerin pelityyliin, sekä hänen vaikutusta Faulkiin. Toivotaan pakistolle tehokasta kautta ja kunnossa pysymistä.

Pitkänen - "McBain"
Gleason - "Allen"
Harrison - Faulk

Joslin + muut junnut

Maalivahdit:

Ehdottomasti Carolinan vahvin osa ollut jo parin kauden ajan Cam Wardin takia. Aivan mielettömän upea ja loistava maalivahti. Pitää joukkuetta pystyssä pelistä toiseen ja antaa joka ilta mahdollisuuden voittaa. Tasainen maalivahti ja myös rauhallinen torjuja. On melki sitä parempi mitä enemmän saa laukauksia kohti. Mutta hänellä on onneksi vielä pitkä pahvi taskussa ja häneen voidaan luottaa jatkossakin. Brian Boucher tuuraa sitten Wardoa välillä ja antaa hänelle taustatukea. Toivotaan Boucherille vahvaa kautta ja myös pelejä hänellekin. Checkersissä on myös Mike Murphy tulossa ja John Muse junioriliigoista.

Cam Ward
Brian Boucher

MurphyKyllä kun tuota joukkuetta katsoo niin odotan kyllä poffi paikasta taistelua ehdottomasti. Kunhan kesän varaukset, treidit ja Ufa hankinnat osuu kohdilleen. Viime kesän UFA-hankinnat kun eivät osuneet yhtään kohdilleen (Ponikarovsky, Kaberle, Stewart). Brent oli loistohankinta silti viime kesänä ja onnistunut.
 
It's A Caniac Thing.
MM-Kulta'11

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tlustyn sopimus voi olla potentiaalinen ryöväys, mikäli kehityskäyrä pysyy samansuuntaisena kuin viimeaikoina. Moni saattaa jopa unohtaa kuinka nuori pelaaja on kyseessä... Viimekausi näytti kyllä, että Tlustylla on potentiaalia kehittyä hyväksi top 6-pelaajaksi tässä liigassa.

Jälleen kerran kaudesta jäi vähän sellainen tuntuma, että vielä jotain pikkuisen lisää, niin tällä joukkueella on paukkuja pitkään kevääseen. Maalivahti- ja puolustusosasto (vihdoin!) näyttävät olevan kunnossa, joten kyllähän se Parise voisi olla juuri ratkaiseva puuttuva palanen. Nyt vain toivotaan, että Säkillä olisi jotain intressejä tännepäin (Staalin kaveri?) ja JR ei ala turhaan pihistelemään!
 
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Jamie McBain, Bobby Sanguinetti ja Nicolas Blanchard jatkavat Carolinassa.

McBainin sopimus on kaksivuotinen (1,7+1,9milj.). Hyvä sopimus nuorelle kiekollisesti taitavalle pakille, niin Carolinan kuin myös McBainin itsensä kannalta. Sanguinetti (1v, 0,7milj. 2-way) pelasi todella mahtavan kevätkauden ja taistelee varmasti syksyllä NHL-paikasta (paljon riippuu tietysti myös kesän tapahtumista; kaupoista ja hankinnoista). Blanchard (2v, 0,525milj. 2-way) on puolestaan 'Canesin 6.kierroksen varaus vuodelta 2005, ja takana on jo viisi AHL-kautta ja 342 peliä. Blanchard olisi saanut viimein myös NHL-kutsun viime kauden loppupuolella, mutta valitettavasti loukkaantui samoihin aikoihin. AHL-kausien pistemäärät ovat olleet tasaisesti 18 ja 23 välillä, ja neljällä edellisenä kautena jäähyminuutit ovat ylittäneet 100 minuutin rajan. Blanchardia ei kannata täysin unohtaa, kun aletaan jakamaan ensi kauden 4.kentän paikkoja.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Erittäin sopivia sopimuksia tähän paikkaan. Lähtijöiden listaan ilmoittautui ainakin Mike Murphy, joka ilmeisesti Twitterin välityksellä kertoi siirrostaan KHL:n. Myös Bryan Allen jäänee UFA-markkinoille odottamaan tarjouksia muilta seuroilta.

Jännittää kyllä jo valmiiksi tuo drafti. Radek Faksa olisi luultavasti otettavissa vielä kahdeksantena, siinä olisi kohtalaisen turvallinen valinta. Teräväinen tarjoaisi top end-hyökkäyspotentiaalia, mutta olisi myös epävarmempi valinta. Toisaalta Carolina tarvitsee juurikin hyökkäyspään taitoa rosteriinsa, mutta kyllähän yleensä valinta tehdään BPA-periaatteen mukaan.

Puolustajista Dumba olisi mahdollisesti saatavilla tuossa vaiheessa, mutta hänen kohdallaan "lupaavuuskäyrä" on ollut hivenen laskeva. Olli Määttä puolestaan nousee raketin lailla uskomattoman playoff-keväänsä ansiosta, vertauksia on tehty mm. Ryan Suteriin. Hyvä, kokonaisvaltainen puolustaja ja kaiken lisäksi isokokoinenkin. Voi hyvinkin nousta top 10-kahinoihin mukaan.
 
The world is done,
Aurora gone

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Onko Frederik Andersenin sopimuksesta kuulunut mitään? Eilenhän oli takaraja sopimuksen tekemiselle, tai muutoin Carolina menetti oikeudet Anderseniin ja tämä palaisi tämän kesän entry draftiin uudelleenvarattavaksi.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Onko Frederik Andersenin sopimuksesta kuulunut mitään?
Ei ole tiedoitettu kyllä mitään. Kummallista sinänsä, koska Murphykin lähti jo KHL:n ja Andersen on potentiaalinen tulevaisuuden huippuvahti. En ymmärrä, miksi kaveri vain päästettiin menemään.
 
The world is done,
Aurora gone
Suosikkijoukkue
Canucks
Deadline 2010 varausten sopimusten suhteen on tietääkseni tänään 4 pm CT, eli olisiko tuo nyt keskiyöllä suomenaikaa. Kannattaa odottaa varmaan huomisaamuun sopimusten julkistuksia. Kyllä Andersen kaiken järjen mukaan saa sopimukseen.
 
* Courtnall - Ronning - Bure / Brown - Lumme * Adams - Linden - Gelinas / Diduck - Babych *
* Craven - Lafayette - Momesso / Hedican - Murzyn * Odjick - McIntyre - Hunter *
* McLean * (Glynn [D], Antoski [F])

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ilmeisesti Carolina on tehnyt sopimustarjouksen Andersenille, mutta mies ei ole siihen suostunut. Todella harmillinen juttu. Mennee aikaisemmin kuin 7. kierroksella tällä kertaa... Tosin, kuten Dave sanoikin, vielä on hetki armonaikaa.

Edit. Ja vahvistus: Andersen takker nej til NHL-kontrakt | TV 2 SPORT

Tympeää, mutta toisaalta tuon ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:
The world is done,
Aurora gone

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Ensiksi Murphy KHL:ään ja sitten vieläpä Andersen ei halunnut laittaa nimeä sopimukseen. Kaksi aika suurta pettymystä Carolinan ja varsinkin Charlotten maalivahtitilannetta ajatellen. Nyt voi vaan toivoa, että Floridan ECHL-mestariksi torjunut John Muse näkee tilaisuutensa tulleen ja tekee NHL-sopimuksen Carolinan kanssa. Charlotten toinen molari tullee puolestaan olemaan joku kokeneempi kaveri (Justin Peters?)...


JR:n kommentti Andersenin tilanteeseen
:
“We tried to sign Frederik to a contract, and made him aware that we felt there was an opportunity here for him to earn one of our two NHL spots during training camp. We are very disappointed that he chose not to join our organization. Prior to him changing his agent, we had every indication that he was very interested in being a part of the Carolina Hurricanes.”

Jos Andersen on edelleen vapaana 4.kierroksella, niin Carolinahan voisi käyttää yhden kolmesta sen kierroksen varauksestaan Anderseniin. Kaksi vuotta lisäaikaa, tai sitten kauppa muualle.

Carolina sai toki eilen myös jotain aikaiseksi tekemällä vuoden jatkon saksalaispakki Justin Kruegerin kanssa, ja kolmen vuoden entry-level sopparin Brody Sutterin kanssa.
Canes Agree to Terms with Justin Krueger
Canes Agree to Terms with Brody Sutter

Sopimukset on nyt 2 maalivahdilla, 17 puolustajalla ja 19 hyökkääjällä. Eli puolustusta alkaa riittämään jo hyvin niin Carolinan kuin Charlotten tarpeisiin. Hyökkäykseen löytyy puolestaan omistakin vielä muutamia jatkosopimuksen arvoisia. UFA-statuksen omaavista oikeastaan vain Brett Sutterille voisi tarjota jatkoa, mutta RFA-statuksella olevista Welsh, Bowman, Boychuk ja Terry nyt ainakin. Dadonov on huhujen mukaan menossa KHL:ään.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Sen verran hiljaisempaa on täällä ollut, että edellisen viestin toivomiset John Musen NHL-sopimuksesta ovat myöskin jo toteutuneet. Muse teki yhden vuoden ($525,000) ja kahden suunnan sopimuksen. Pätevä kaveri Charlotten toiseksi molariksi. Harmi ettei Murphy tai Andersen tule olemaan se toinen.

Carolinan johto- ja valmennusportaissa tuli myös muutamia muutoksia ja päivityksiä. Ronnie Francisin uusi nimike tulee olemaan "Vice President of Hockey Operations" ja Jason Karmanosin "Executive Vice President and Assistant General Manager". Rod Brind'Amour siirtyy odotetusti vakituiseksi jäseneksi Kirk Mullerin johtamaan valmennustiimiin, ja Dave Lewis sekä Glen Wesley saivat puolestaan jatkot omiin tehtäviinsä. Uusista (mutta tutuista) miehistä Greg Stefan palaa maalivahtivalmentajaksi Tom Barrasson paikalle, ja lisäksi yksi ex-pelaaja tulee takaisin organisaation palvelukseen, kun Cory Stillman ottaa Brind'Amourin entiset tehtävät eli hyökkääjien kehityspuolen hommat itselleen nimikkeellä "Director of Forwards Development". Hieno homma, että saatiin Cory takaisin Carolinaan.

Paul Maurice siirtyy puolestaan valmentamaan KHL:ään yhdessä Tom Barrasson kanssa. Barrassolla oli edelleen sopimus Carolinan kanssa, mutta hyvän mahdollisuuden tullessa eteen Tom sai lähteä kokeilemaan onneaan. Joten onnea siis molemmille Magnitogorskiin.

Varaustilaisuus ja heinäkuu lähenevät... Saa nähdä kuka se toinen todellinen ykköskentän pelaaja tulee ensi kaudella olemaan. Ja kuinka paljon JR on valmis tekemään ja maksamaan, että saa kyseisen pelaajan Carolinaan.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Tuleva kausi alkaakin jo sopivasti lähestyä, jotta sen voi uudessa Canes-ketjussa korkata auki.

Tässä erään yön pimeinä tunteina tuli viime kauden pettymystä purkaessa vahva visio ketjukoostumuksista, joilla Canes voisi pudotuspeleihin taas parin kauden tauon päätteeksi kurottaa. Valmennukseen en ota sen enempää vielä kantaa, minusta siirto Mauricen ajasta Mullerin aikaan muutti peliä järkevämpään suuntaan ja luottoa löytyy että valmennuksellisesti ollaan Mullerin johdossa hyvissä käsissä. Mauricelle menestystä kuitenkin Venäjälle! Viimeisestä Canes-kaudestaan huolimatta on kuitenkin varsin pätevä, pelaajalähtöinen valmentaja.

Enneunessani tulevan kauden ketjukoostumukset näyttivät tältä:

"Parise"-Staal-Skinner
Jokinen-2sentteri-Ruutu
Tlusty-Sutter-LaRose
Nodl-Brent-Dwyer
Stewart, Joslin, Dalpe..

Pitkänen-Gleason
Faulk-Harrison
McBain-"Spacek"
Sanguinetti, Dumoulin, Murphy..

Ward
Boucher

Itse en usko Allenin enkä oikeastaan Spacekinkaan jatkoon Carolinassa, ja olisi mielenkiintoista nähdä Sanguinetin saavan mahdollisuuden NHL-miehistössä. Dumoulin, Murphy ja kumppanit haastavat avainmiehiä, joten puolustus näyttää laajalta. Myös Joslinin tilanne on mielenkiintoinen. Onko tuo nyt sitten enemmän puolustaja vai hyökkääjä?

Hyökkäyksessä ehdoton tarve on viimeinkin se ykköskentän laituri Staalin viereen. Muuten kolmeen ylimpään ketjuun löytyy laiturien osalta hyvin hyökkäysvoimaa Skinnerin, Jokisen ja Ruudun johdolla. Kakkossentteri olisi myös tarpeellinen, koska edellä mainitut Jokinen, Ruutu ja Skinner haluan nähdä laidassa ja Sutter sopii pelaajatyypiltään paremmin kolmosen keskelle. Dalpella saattaa toki riittää rahkeita tuon kakkossentterin paikan nappaamiseksi.

Mielenkiintoiselta näyttää, nyt odottelemaan kesä draftia sekä JR:n liikkeitä joukkueen kasaamiseksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Huvittavaa, että Staalin klaania yhdistävässä kaupassa toiseen suuntaan liikkui Sutter-niminen pelaaja. Vielä kun keplottelette Marcin Manhattanilta, niin menee aika haastavaksi selostajille.

Mielenkiintoista nähdä kumpi veljeksistä kipparoi ykkösketjua. Suomalaisnäkökulmasta katsottuna J. Jokinen - J. Staal - T. Ruutu kakkosketju kuulostaisi vitjalta, jossa olisi yllin kyllin taitoa, vauhtia ja taklauksia.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Ensiksikin onnittelut Canes-leiriin Jordan Staalista. Saatte huikean joukkuepelaajan, jonka koko potentiaalin katsomiseen ei Pittsburghin rosterissa ja systeemissä ollut saumoja. Kuusi hienoa kautta Penguins-paidassa, kahdet finaalit ja kertaalleen kannu. Pakko myöntää, mutta kyllä tämä kauppa omaa kiinnostustani Carolinan joukkuetta kohtaan nostaa ja Jordan Staalin edesottamukset ovat jatkossakin tukevasti suurennuslasin alla.

Jonkinmoista mölinää oli, että Jordan kipparoisi ykkösketjua Ericin siirtyessä laidalle; niin paljon en kuitenkaan Eric Staalista tiedä, että osaako miten hyvin laidalla pelata?
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Dängleri

Jäsen
Huvittavaa, että Staalin klaania yhdistävässä kaupassa toiseen suuntaan liikkui Sutter-niminen pelaaja. Vielä kun keplottelette Marcin Manhattanilta, niin menee aika haastavaksi selostajille.
Niinköhän Carolina ottaa tilanteesta kaiken irti, ja peluuttaa Staalin veljeksiä, vähintäänkin PR:n vuoksi, samassa kentässä jossain vaiheessa? Vähän niin kuin JYP ja Jormakat, mutta luonnollisesti hieman tyylikkäämpään tyyliin. :D

Olisko ketju sitten mallia Eric-Jordan-Jared, vai Jordan-Eric-Jared, tuskin suurtakaan väliä.
 
Viimeksi muokattu:
"Olet yhtä hyvä kuin viimeinen pelisi"

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
En vieläkään oikein osaa ajatella tätä kauppaa. Ihan ensimmäinen positiivinen fiba tuli siitä, että Carolina todella teki suuren kaupan draftipäivänä. Sen ei voida katsoa olevan mitenkään tyypillistä Hurricanes-organisaatiolle...

Jordan vain on pirun kallis mies. Aivan pirun kallis. 8. varausvuorolla on jo kova arvo itsessään (yliarvostettu kylläkin, omasta mielestäni) ja Dumoulin on hyvä pakkiprospecti. Erityisen paljon sattuu Sutterin treidaaminen, miehestä on kasvanut suurimpia suosikkejani viimekausien aikana. Sellainen maku on, että hänelläkin on paljon potentiaalia vielä ulosmittaamatta. Pensin kanssa Sutterin roolitus on tietysti selkeääkin selkeämpi.

No, yksiä veljeksiä yhdistetään, toisia erotetaan. Ja isojen kalojen narraamiseksi täytyy kuitenkin lähes poikkeuksetta antaa jotain oikeasti merkittävää takaisinpäin...

Saa nähdä kenet Carolina tänään varaa. Kyllähän tämä joka tapauksessa nostaa entisestään mielenkiintoa ensikauden suhteen!

Jonkinmoista mölinää oli, että Jordan kipparoisi ykkösketjua Ericin siirtyessä laidalle; niin paljon en kuitenkaan Eric Staalista tiedä, että osaako miten hyvin laidalla pelata?
Eric Staal pelasi viimekaudella jonkin verran laidassa. Jotenkin toivoisin kuitenkin, että mikäli mitään maagista yhteistä säveltä ei löydy, peluutettaisiin veljeksiä sentterin paikalla tyyliin Eric 1A-, Jordan 1B-sentteri. Yhteistä peliaikaa sitten vaikka ylivoimalla. Muuten Carolina joutuu hakemaan kahta uutta sentteriä kesälaitumilta ja se voi muodostua hankalaksi tehtäväksi.
 
The world is done,
Aurora gone

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Itsekin näen Jordan Staalin hankinnan nimenomaan hakuna kunnon kakkossentteriksi, joka joukkueelta on enemmän tai vähemmän viime kausilta puuttunut.

JR:ltä totuttuun poikkeavasti yllättävän rohkeita liikkeitä, ja vaikka Sutterin menettäminen eniten tuossa kirpaiseekin, niin tätä kauppaa aikansa hautoessaan ihan positiiviset fiilikset jäi käteen. Nyt sitten lähti se kolmossentteri, joten haetaankohan tuolle pelipaikalle vielä pelaajaa muualta? Vai istutetaanko siihen omasta takaa Nashia, Welshia tai vastaavaa? Ja se ykköskentän laituri Ericin viereltä edelleen puuttuu, ellei veljeksiä todella suunnitella peluutettavan yhdessä.

Joukkueen rakennus vaikuttaa nyt kuitenkin mielenkiintoisemmalta kuin aikoihin!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Jordan Staalin ja Brandon Sutterin eroksi mitattiin siis varausvuoro #8 ja Brian Dumoulin. Kova hinta, todella kova. Sutterin menettäminen kirpaisee kyllä pahasti ja syvältä. Ja Dumoulinin menettäminenkin kirpaisee, sillä kyseessä on kuitenkin todella kova pakkilupaus. Lohduttautua voi ainakin jonkin aikaa sillä, että onneksi sentään Justin Faulk pysyi Carolinassa.

Tietysti on mahdollista, että veljekset laitetaan samaan kenttään, mutta Sutterin menettämisen jälkeen tulisi aika paha pula senttereistä. Joten Eric ykköseen, Jordan kakkoseen ja jos hankintoja ei tule, niin ehkä sitten Welsh kolmoseen?

Jordan Staal on kuitenkin todella hyvä hankinta. Tuli heti myös mieleen, että toivottavasti Eric, Jordan ja Jared saisivat pelata yhden harjoituspelin yhdessä.

Tätä on kuitenkin aivan pakko sulatella juhannuksen ylitse. Nyt ei tule mitään järkevää tekstiä...
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Minusta Jordanin hankinta Hurricanesiin oli hyvä diili, vahvistus! En nähnyt montaa peliä viime kaudella mutta meneekö ketjut edes lähelle näin:

J.Jokinen-E.Staal-LaRose
Skinner-J.Staal-Ruutu
Nodl-Welsh-Tlusty
Joslin-Brent-Stewart

Gleason-Faulk
Pitkänen-Harrison
Allen-McBain

Ward
 
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone." - Oldboy

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Minusta Jordanin hankinta Hurricanesiin oli hyvä diili, vahvistus! En nähnyt montaa peliä viime kaudella mutta meneekö ketjut edes lähelle näin:
Löysit ilmeisesti koostumukset tästä Dailyfaceoff.com linkistä? :)

Ei nuo varmaan kovin kaukana totuudesta ole, mutta Jeremy Welsh pelasi viime kaudella vain yhden pelin, vaikea häntä on kokoonpanoon varmasti sijoitella. Skinner on enemmän kait RW/C, Larose taasen pelannut vasemmalla. Puolustaja Derek Joslinin paikka nelosen laidalla oli uskoakseni vain väliaikainen, siellä on näyttänyt vuorotellen pelaavan vaihtelevasti joku pakki hyökkääjänä loppukaudesta. Niin ja Bryan Allen on UFA.

Tuosta viimeisestä tulikin mieleen, on mielenkiintoista ajaako Canes jo OHL:ssä pari viime kautta selvästi yli PPG hakanneen Ryan Murphyn pakistoon?
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
J.Jokinen-E.Staal-LaRose
Niin paljon kun olen Rosieta viime vuodet puolustellut, niin toivon todella, ettei Mullerilla ole edes mielessä sijoittaa hänestä maalintekijää Staalin rinnalle. Hänen vahvuutensa ovat edelleen siinä kolmoskentän voimahyökkääjän roolissa, josta pystyy parhaimmillaan napauttamaan sen parikymmentä maalia kaudessa. Edelleen tuo kokoonpano minusta ykköskorin laitahyökkääjää huutaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy