Carolina Hurricanes 2010-2011

  • 190 091
  • 590

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Varma kevään merkki eli uusi kausiketju alkakoon...

Ensi syksynä alkaa Carolina Hurricanesin 13. kausi Pohjois-Carolinassa, ja yhteensä tuleva kausi on organisaatiolle sen historian 31. Ja ainakin yksi asia on säilynyt vuodesta toiseen. Elikäs legandaarinen selostajamme Chuck Kaiton, joka on hoitanut tyylikkäästi otteluiden selostukset ensimmäisestä pelistä syksyltä 1979 alkaen. Stanley Cupin ratkettua kesällä 2006 Chuck K totesikin: "9,393 days of frustration, and on the 9,394th day of NHL existence, the Carolina Hurricanes, the Whaler organization 'til '97, have won the Stanley Cup!" Niinpä, toivottavasti ei mene seuraavaan mestaruuteen ihan yhtä kauan...

Mutta se tällä kertaa historiasta. Siirrytään tutkailemaan tulevaa kautta. Kausi tulee olemaan muutaman tapahtuman ansiosta varmasti mieleenpainuva monelle Carolinaa seuraavalle. Ensinnäkin, kuten kaikki jo tietänevät, Carolina aloittaa lokakuussa kautensa Helsingissä Minnesotaa vastaan. Eikä siinä vielä kaikki, sillä lisäksihän Gary Bettman täytti viimein lupauksensa ja tuo ensi tammikuussa All-Star -tapahtuman Raleighiin ja RBC Centeriin.

Vaikka edellinen kausi oli suuri pettymys, niin joukkueen nuorennusleikkaus pääsi samalla vihdoin käyntiin. Brandon Sutter nosti itsensä AHL:stä Carolinan 2.sentteriksi, Jamie McBain pelasi itsensä kaikkien tietoisuuteen huimalla loppukaudella ja Zach Boychuk osoitti pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla. Lisäksi organisaation palveluksesta löytyvät mm. Drayson Bowman, Chris Terry, Oskar Osala, Jerome Samson ja Mike Murphy. Tähän kun lisätään vielä kaksi mahtavan kauden pelannutta yliopistopelaajaa, Zac Dalpe ja Brian Dumoulin, niin voidaan todeta, että Carolinalla on viimein kasassa ihan lupaava nuorisokaarti. Hyvä loppukausi pudotti tämän kesän varausvuoron tosin aina lukemaan 7, mutta eiköhän sieltäkin vielä saada aivan tasokas pelaaja. Varausvuoroja ainakin löytyy nyt kesäkuulle runsaasti, #7 lisäksi mm. kolme 2.kierrokselle ja kaksi 3.kierrokselle.

Paul Maurice jatkaa tutusti Carolinan valmentajana yhdessä Ron Francisin, Tom Rowen ja Tom Barrasson kanssa. Francis ja Barrasso ottavat myös tulevalla kaudella vieläkin enemmän vastuuta Charlottessa pelaavien nuorten kehittämisestä. Ja tosiaan, Carolina siirsi farmijoukkueensa lähemmäs Pohjois-Carolinaan ja ensi kaudella se kulkee nimellä Charlotte Checkers.

Sitten itse pelaajiin. Carolina kulutti viime kaudella ensimmäistä kertaa caphitiin saakka, joten laitan palkkalukemat sen mukaan. Toki tulevalla kaudella 'Canesin budjetti tuskin tulee olemaan aivan yhtä korkea, mutta saa nyt nähdä, mikä on Mr.Karmanosin oma lopullinen palkkakatto. Frantisek Kaberlen ulosostostahan capiin kertyy edelleen se 733,333. Tummennetut pelaajat yksisuuntaisella ja loput kaksisuuntaisella sopimuksella.

Maalivahdit:

Cam Ward - 6,300,000 (2017)
Mike Murphy - 783,333 (2012)
Manny Legace - UFA
Justin Peters - RFA
Justin Pogge - RFA


Maalivahtiosastosta en ole huolissaan. Wardo on yksi NHL:n parhaista molareista ja tulee olemaan sitä vielä monen vuoden ajan. Viime syksynä tehty uusi sopimus tekee Wardosta myös yhden NHL:n parhaiten palkatuista maalivahdeista, joten hyvä miehen pitää ollakin. Kakkosmaalivahdiksi ilmestyy sitten joko Legace tai Peters. Molemmat ovat ihan hyviä vaihtoehtoja, joskin miesten urat ovat täysin eri kohdissa. Lupaavin näistä kaikista nuorista maalivahdeista on kuitenkin Mike Murphy, joka toivottavasti saa nyt enemmän vastuuta AHL:ssa. Ja jos Peters nousee varamaalivahdin rooliin, niin sitten myöskin Poggen kanssa voitaisiin tehdä jatkosopimus, ja pelata näin ollen ensi kausi Charlottessa kaksikolla Murphy-Pogge.

Puolustus:

Joni Pitkänen - 4,000,000 (2011)
Tim Gleason - 2,750,000 (2012)

Jamie McBain - 850,000 (2012)
Michal Jordan - 606,667 (2013)
Brett Bellemore - 533,333 (2011)
Kyle Lawson - 552,500 (2012)
Brian Pothier - UFA
Jay Harrison - UFA
Bryan Rodney - UFA
Tim Conboy - UFA (NHL:ssä hyökkääjä, AHL:ssä puolustaja)

Alexandre Picard - RFA
Brett Carson - RFA
Casey Borer - RFA
Zack Fitzgerald - RFA
Anton Babchuk - RFA


Puolustuksessa sen sijaan riittää tekemistä, sillä kuten nähdään, niin ainoastaan Pitkänen ja Gleason jatkavat koko viime kauden Carolinassa pelanneista. McBain tulee myös ottamaan yhden top4-paikan ja Carson osoitti kuuluvansa NHL:ään. Sitten paljon riippuukin Anton Babchukin tulevaisuudesta. Niin Carolina kuin Babchuk haluaisivat yhdistää jälleen voimansa, mutta kuten menneinä vuosina ollaan nähty, niin Babsin kohdalla mikään ei ole varmaa. Pothier ja Picard haluaisivat myös molemmat jatkaa Carolinassa, mutta kummallekin tuskin löytyy paikkaa pelaavasta pakistosta. Picard voisi toisaalta olla hyvä valinta 7.pakiksi ja Pothierin jatko riippunee juuri Babchukista. Harrisonia en haluaisi nähdä vakituisena, mutta valitettavasti JR ja Maurice taitavat nähdä asian toisin. Tällä hetkellä tuntuu, että ennemmin jopa loukkaantumiset selättänyt Casey Borer kuin Harrison. Kahden lupaavan pakin kanssa (Lawson+Jordan) 'Canes tekikin jo keväällä sopimukset, joten junioriuran päätökseen saaneista ilman sopimusta on enää Justin Krueger. Ja jos saa toivoa myös muualta, niin sitten pakistoon pitäisi saada joku Gleasonin tyylinen pelaaja, joka toisi kovuutta, mutta olisi parempi kuin Harrison.

Hyökkäys:

Eric Staal - 8,250,000 (2017)
Tuomo Ruutu - 3,800,000 (2012)
Rod Brind'Amour - 3,600,000 (2011)
Erik Cole - 2,900,000 (2011)
Sergei Samsonov - 2,533,333 (2011)
Jussi Jokinen - 1,700,000 (2011)
Chad LaRose - 1,700,000 (2011)
Tom Kostopoulos - 916,667 (2012)

Brandon Sutter - 1,225,000 (2011)
Zach Boychuk - 1,195,833 (2012)
Oskar Osala - 850,000 (2011)
Drayson Bowman - 845,833 (2012)
Chris Terry - 750,000 (2012)
Zac Dalpe - 704,167 (2013)
Cedric Lalonde-McNicoll - 610,000 (2012)
Stefan Chaput - 548,333 (2011)
Matthew Pistilli - 521,667 (2012)
Patrick Dwyer - 500,000 (2011)
Ray Whitney - UFA
Rob Hennigar - UFA
Michael Ryan - UFA

Jiri Tlusty - RFA
Nick Dodge - RFA
Nicolas Blanchard - RFA
Steven Goertzen - RFA
Mike Angelidis - RFA
Jerome Samson - RFA


Lopettaako Brind'Amour? Jatkaako Whitney? Siinäpä kaksi kysymystä, joihin ei vielä ole vastausta, mutta jotka määräävät aika pitkälti Carolinan ensi kauden hyökkäyksen. Staal tarvitsisi edelleen ainakin yhden tasokkaamman laiturin, mutta sellaista tuskin tänäkään vuonna mistään ilmestyy. Lisäksi joukkueessa on aika selvästi 3.sentterin paikka vapaana. Nouseeko tämän vuoksi Zac Dalpe suoraan NHL:ään vai hankitaanko joku kokeneempi kaveri (tyyliin Matt Cullen) ottamaan vastuu? Kuten sopimustilanteesta näkyy, niin vasta tulevan kauden jälkeen päättyy monien kokeneempien hyökkääjien (Brindy, Cole, Samsonov, Jokinen, LaRose) sopimukset, joten taidetaan vielä vuoden verran joutua odottamaan nuorten pelaajien lopullista esiinmarssia. RFA-pelaajista ottaisin takaisin ainakin Tlustyn, Dodgen, Angelidisin ja Samsonin. Lisäksi juniorisarjoissa pelanneista Matt Kennedy saa todennäköisesti vielä tässä kuussa sopimuksen, mutta Samuel Morneaun tilanteesta en tiedä. Tarkemmin varsinaisia ketjuja täytyy miettiä sitten, kun nuo muutamat sopimusasiat selvenevät.

Carolina lähtee tulevaan kauteen selvänä haastajana. Tavoitteeksi voidaan laittaa playoff-paikka, mikä olisi ollut täysin otettavissa jo menneellä kaudellakin ilman sitä surkeaa loka-joulukuuta. Maalivahtiosasto on kunnossa ja 1&2-sentterit kestävät vertailun muiden joukkueiden kanssa. Jos vielä nämä muutamat nuoret (Boychuk, McBain, Bowman...) jatkavat kehitystään ja Ruutu & LaRose pysyvät terveenä, niin eiköhän RBC Center näe ja koe jälleen playoff-tunnelman.

Kauden 2005-06 sloganilla eteenpäin: WHATEVER IT TAKES!

Pöytä on katettu, jatkakaa...
 
Viimeksi muokattu:

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Kiitoksia Caniacille loistavasta avauksesta.
Siirrytään tutkailemaan tulevaa kautta. Kausi tulee olemaan muutaman tapahtuman ansiosta varmasti mieleenpainuva monelle Carolinaa seuraavalle.
Totta tosiaan Carolinasta tulee monelle vähemmän jääkiekkoa katselevallekkin Suomalaiselle enemmän tutuksi. Kauden avauksesta toivotaan tietty voitot ja onnistumista koko joukkueelta ja varsinkin Jokiselta, Staalilta, Ruudulta, Pitkäseltä ja Osalalta (mikäli saa mahdollisuuden pelata). Avauksesta hyvä lähtö kauteen ja sama tahti olisi pidettävä koko kausi. Tammikuun All-Star -tapahtumasta tulee varmasti hieno tapahtuma ja toivotaan, että sieltä löytyy mahdollisimman monta 'Canes-pelaajaa.

Caniac kirjoitti:
Vaikka edellinen kausi oli suuri pettymys, niin joukkueen nuorennusleikkaus pääsi samalla vihdoin käyntiin. Francis ja Barrasso ottavat myös tulevalla kaudella vieläkin enemmän vastuuta Charlottessa pelaavien nuorten kehittämisestä.
Sutterin nousu kakkossentteriksi oli hienoa katseltavaa ja eiköhän ensi kaudellakin joku muukin nuorista lupauksista pystyy samaan. Taitoa ja potentiaalia on monessa lupauksessa paljon ja se varmasti helpottaa asiaa, että Francis ja Barrasso ovat enemmän heidän kanssaan.

Caniac kirjoitti:
Maalivahtiosastosta en ole huolissaan.
Wardon ollessa Carolinan maalilla ei ole huolta maalivahdista ollenkaan. NHL:n parhaimmistoon kuuluva Ward pystyy pelaamaan hyvällä tasolla yli 70 ottelua runkosarjassa. Legacesta tai Petersistä tulee kakkosmaalivahti ensi kaudeksi. Mielestäni olisi parempi, jos Legacen annettaisiin mennä ja kiitettäisiin häntä hyvästä viime kaudesta ja annettaisiin nuoremmalle Justin Petersille kakkosmaalivahdin vastuu. Charlotten puolella hyväksi kaksikoksi jäisi juuri Pogge-Murphy. Eli Petersille ja Poggelle jatkopahvia vaan käteen.

Caniac kirjoitti:
Puolustuksessa sen sijaan riittää tekemistä..
Puolustus on vielä hieman auki.. McBain tulee varmasti olemaan top4-pakki ensi kaudella Pitkäsen, Gleasonin ja Babchuk/Pothierin/Carsonin kanssa. Babchuk olisi hyvä hyökkäävä puolustaja, mutta jos Pitkänen ja McBain pelaavat kokonaiset kaudet niin meillä on siinä pari loistavaa kiekollista puolustajaa. Toki Babchuk on Babchuk.. Isokokoinen, mutta pehmeä. Kovuutta saisi reenata kunnolla kesän aikana niin olisi juuri oikeanlainen puolustaja. Gleason tarvitsisi maalinedustan siivoomiseen kaveria. Itsellä on käynyt mielessä Dan Hamhuis, mutta taitaa olla vähän liian iso palkka miehellä mielessä ja liian moni muu joukkue perässä. Katsotaan mitä Rutherford saa aikaan.

Caniac kirjoitti:
Lopettaako Brind'Amour? Jatkaako Whitney?
Siinä juuri ne tärkeät kysymykset vailla vastausta hyökkäyspäästä. Molemmat ovat pelanneet hienot kaudet Carolinassa ja nyt on heidän jatkosta kysymykset vain. Jos nämä jyyrät eivät ensi kaudella pelaa Carolinassa on nuorilla jälleen lisää tilaa tulla esiin, pelata Carolinassa ja kehittyä paljon. Aika näyttää mitä herrat tekevät..

Eiköhän ensi kausi taas näytä paremmalta ja play-offeihin päästään ja sielä pitkälle. Ensi kaudesta tulee jälleen yhtä mielenkiintoinen kuin edellisistä, niinpä sitä odottaa taas koko kesän kuumeisesti.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Pääsyä spekuloimisen pariin onkin tullut odotettua jo tarpeeksi...

Ensi kauden joukkuetta kun lähtee muodostamaan, on helpointa lienee aloittaa molareista, jossa selkeä ykkönen on Wardo, jos vain pysyy terveenä. Peters todisti viime kaudella tilaisuuden saatuaan, että ikuisena lupauksena profiloitunut molari pystyy olemaan NHL-tasolla ainakin hyvä paikkaaja väsymyksen iskiessä Wardolle. Legace esitti paikoitellen huikeata taikka tasaisen hyvää esitystää, mutta mies alkaa olla ikääntynyt ja tässä vaiheessa toivottaisin hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Toki organisaattiosta voi aina löytyä tilaa. Vaikka sitten poppreita myyden, jos siihen mennään. AHL:ssä haluaisin nähdä, avausviestissäkin mainitun, kaksikon Murphy-Pogge.

Ward, Peters
Murphy, Pogge

Puolustusta on helppo lähtä rakentamaan kahden miehen harteille, joilla hartiat ainakin viime kauden perusteella kestää sen painon. Siis Timmy Gleasonin ja Joni Pitkäsen. Timmy on teoillaan ja esimerkillään Canesin johtajia niin kentällä kuin kopissa. Eihän tätä miestä voi kukaan olla rakastamatta. Pitkänen on taas kiekollisesti joukkueen johtava puolustava, jonka ongelmana on pidetty tietynlaista hasardiutta omassa kenttäpäädyssä. Tällä osa-alueella hän oli tosin petrannut viime kaudella. Mies tykkää pitää kiekkoa ja viedä sitä hyökkäysalueelle asti, mikä saattaa toisinaan olla riskialtista oman pään peliä ajatellen, mutta useimmiten onnistuessaan nautinnolista katsottavaa hyökkäysalueella. McBainin paikan pitäisi olla pelaavassa kokoonpanossa. Mies vakuutti menneellä kaudella juuri rohkeilla, ennakoluulottomilla otteillaan. Mies pelasi isot minuutit ja oli kiekollisesti mainio eikä huono kiekottomanakaan. Kun tuosta vielä vähän kypsyy ja kehittyy entisestään, niin hänestä voi tulla monelle yllättävänkin kova paketti. Carsonille lienee paikka kolmosparissa, jonka hän on hankkinut tasavahvoilla otteillaan. Miehellä on myös potentiaalinen laukaus, mitä mielestäni käyttää liian harvoin. Yksi kesän mielenkiintoisia kysymyksiä on Babchuk ja Pothier. Ihannetilanteessa molemmat pelaisi ensi kauden Canesissa, mutta tässä taitaisi tulla palkkaongelmat vastaan. Babsin lämäriä on kova ikävä, mutta toivottavasti miehen taklauspeli on kehittynyt menneen kauden aikana. Toisi kovan luokan pelotteen ylivoimaan. Pothieriin tykästyin myös ennakkoluuloistani huolimatta, mutta hirveän isolla palkalla miestä ei voi pitää. AHL:stä paikasta auringossa taisteleekin jatkaessaan Rodney ja Borer. Toivon todella, ettei JR:n ja Mauricen kuningasidea pakiston kovuuden nostattamiseksi ole Jay Harrison. Onhan se kovuus varmaan miehen vahvuus, mutta ei se kuitenkaan tunnu riittävän, mitä miestä on seurannut. Ei vaan vakuuta.

Gleason - McBain
Pitkänen - "Babchuk"
"Pothier" - Carson
Rodney, Borer, Harrison....

Ykköskenttää lähdetään rakentamaan itseoikeutetusti kapteenin ja joukkueen kasvot nykyään omistavan Eric Staalin ympärille. Kakkossentterin paikan ottanee viime kauden paras Canes-pelaaja Brandon Sutter. Kokonaisvaltaisesti niin valmentajan ihannepelaaja kuin olla ja voi. Hänet pystyy heittämään jäälle myös tiukoilla hetkillä. Muuten sentteriosasto riippuu paljon Brindystä. Jos hän jatkaa, niin ottanee nelossentterin ja henkisen johtajan paikan ja Dwyer lähtenee farmiin. Jos ei jatka, niin Dwyerille voi hyvinkin sovitella nelossentterin viittaa. Ainakin JR:n ja Matt Cullenin mukaan Mattin paluu seuraan olisi mahdollinen. Ja kun Senatorsin pleijarimatseja äskettäin seuraili, muistaa taas hyvin miksi miehen kenttä kolmosen keskelle haluaisi. Laituriosastolla katseet kääntyy Wizardiin. Jatkuuko ura? Jos jatkuu, missä jatkuu? Jatkaessaan, en miestä missään muussa seurassa halua nähdä kuin kotonaan Carolinassa. Jo mielikuva Wizardista pelaamassa muussa jengissä Canesia vastaan on liian kuvottava. Muuten ns. varmoja laitureita ovat elämänsä kauden pelannut Jokinen, oman energisen ja tehokkaan pelinsä löytänyt Rosie, fanien rakastama Ruutu sekä neloskentän hommat hoitava Kostopoulos. Väliinputoajaksi jääneelle Samsonoville ei neloskentän paikkaa huolisi tarjota tuolla paikalla, joten hän saattaa taidoistaan ja ratkaisuvoimastaan huolimatta olla siirtymässä. Colelle toivon lähinnä ehjän kauden. Tiedän, todennäköisesti mahdotonta, mutta toivossa on hyvä elää.... Laituriosastolla nuorisokaarti tulee vahvasti haastamaan Boychukin, Bowmanin, Osalan ja Tlustyn johdolla. AHL-senttereistä Nick Dodge ja lupaus Zac Dalpe ovat mielenkiintoisia nimiä.

Boychuk - Staal - Jokinen
"Wizard" - Sutter - Ruutu
Rosie - "Cullen" - Cole
Kostopoulos - Dwyer - Samson
Bowman, Tlusty, Osala

Paljon riippuu toki Brindyn jatkosta tuo ylläoleva koostumus. Sekä toki myös Wizardin. Hänen lyödessä hokkarit naulaan hyökkäävästä ketjusta vapautuisi pelipaikka joko jollekin nuorukaiselle tai JR:n hankkimalle jokerikortille.

No, näiden mietteiden odotuksien kera kohti tulevaa kautta....
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Voisiko joku valaista, että jäisikö Brindyn lopettaessa cap-hit vielä kummittelemaan? En ihan tarkalleen muista miten se käytäntö meni, oliko se niin että jos tekee sopimuksen yli 35-vuotiaana niin cap-hit jää voimaan?

Niinhän se kai menee. Brindy oli kesällä 2006 juuri se 35-vuotias nuori herra elämänsä kunnossa.

Viime kausi oli poikkeus normaaliin käytäntöön, eli Carolina meni kohtalaisen lähelle palkkakattoa jossakin vaiheessa kautta (kiitos loukkaantumisten). Sama tuskin tulee toistumaan tulevalla kaudella. Joten jos Brindy lopettaa, niin eiköhän ne "ylimääräiset" 3,6 miljoonaa tule sopimaan palkkakattoon. Ja jos jostakin yllättävästä syystä mennään liian lähelle, niin sitten on tietysti mahdollista ostaa Brindyn sopimus ulos ja maksella sitä sitten muutaman kauden ajan.

Ja saattaahan se olla, että #17 keräilee seuraavallakin kaudella edelleen miinuksia neloskentässä.

Wizardille soisi vielä yhden kauden, mutta en toki kivitä häntä mikäli päättää lopettaa.

Wizard totesi heti kauden jälkeen olevansa loistavassa kunnossa, joten lopettaminen tuskin tulee kysymykseen. Ja kuten Whitney wral.comin haastattelussa totesi, niin 8.5. mies täyttää vasta 32 vuotta (vaikka syntymävuosi onkin 1972). Tämähän johtuu siitä, että NHL-ura ei lähtenyt täysin käyntiin ensimmäisten kuuden vuoden aikana, joten niitä ei lasketa mukaan. Wizard aikoi myös käyttää samaa sopimusneuvotteluissa JR:n kanssa, eli sopimus tulisi oikeastaan 32-vuotiaalle Ray Whitneylle...
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Wizard totesi heti kauden jälkeen olevansa loistavassa kunnossa, joten lopettaminen tuskin tulee kysymykseen. Ja kuten Whitney wral.comin haastattelussa totesi, niin 8.5. mies täyttää vasta 32 vuotta (vaikka syntymävuosi onkin 1972). Tämähän johtuu siitä, että NHL-ura ei lähtenyt täysin käyntiin ensimmäisten kuuden vuoden aikana, joten niitä ei lasketa mukaan. Wizard aikoi myös käyttää samaa sopimusneuvotteluissa JR:n kanssa, eli sopimus tulisi oikeastaan 32-vuotiaalle Ray Whitneylle...

Sopimusta sitten vain käteen ja nopeasti, Wizardillahan on vielä kuutisen hyvää pelivuotta jäljellä.... ;)

Hän tuo kyllä kentälle sellaista tiettyä yllätyksellisyyttä, ja käsistään, jaloistaan sekä varsinkin päästään hyvänä pelaajana tekee ketjukavereistaan lähes poikkeuksetta parempia. Tässäkin suhteessa arvokas pelaaja. Jatkaessaan seurassa mieheltä toivoisi ehkä eniten tasaisuutta tuohon tehokkuuteen.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kyllä itse olisin El Ninon kannalla, mikäli on tuossa vaiheessa vielä vapaana. En ole nähnyt Connollylta kuin muutaman pelin, muttei todellakaan vakuuttanut minua niissä...

Ja tosiaan kauteen lähtään ensikertaa katsomosta, hienoa päästä vihdoin paikan päälle katsomaan Carolinan menoa. Vielä RBC Center äänekkäine kotiyleisöineen jää varastoon, mutta eiköhän sitä sinnekin joskus...
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Numerolla #37 voisi sitten varata Teemu Pulkkisen. Heh.

Oliko tämä vain heitto vai toive? Itse en kyllä varaisi ehkä Pulkkista toisen kierroksen pelaajana? Toki asiantuntemukseni muihin toisenkierroksen kundeihin on verrattain heikko, mutta Pulkkinen ei ole varsinaisesti vakuuttanut vielä kuitenkaan?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Oliko tämä vain heitto vai toive? Itse en kyllä varaisi ehkä Pulkkista toisen kierroksen pelaajana? Toki asiantuntemukseni muihin toisenkierroksen kundeihin on verrattain heikko, mutta Pulkkinen ei ole varsinaisesti vakuuttanut vielä kuitenkaan?

No itse en kauhistuisi tuostakaan. Teemun potentiaali on kuitenkin kovaa luokkaa ja kausi hankaluuksien jälkeenkin varsin nousujohteinen. 10 maalia U18:ssa on jonkinlainen suoritus sekin, vaikka vähätelläkin sitä voi. Miinuspuolella on sitten se, että jos Pulkkisesta ei kehity 30-40 maalin miestä NHL-tasolla, ei hänelle ole kyllä mitään muuta käyttöä. Koko on rajoite ja loukkaantumisherkkyys huolestuttaa varmaan useampaa GM:ää.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jos kukaan siitä pakkikolmikosta (Fowler, Gudbranson, Gromley) ei ole enää vapaana, niin kai se sitten on todennäköisimmin Niederreiter tai Connolly, joka Carolinaan tulee. Ennemmin noista kahdesta Carolinaan ottaisin kuitenkin Ninon. Toinen Portlandin pelaaja eli Ryan Johansen saattaisi myös tulla kysymykseen. Jos taas pakkia haetaan, niin onko Derek Forbort tarpeeksi hyvä #7. Samaa voitaisiin kysyä hyökkääjistä Alex Burmistrovin ja Austin Watsonin ja Jeffery Skinnerin kohdalla.

Pulkkista en lähtisi varaamaan vielä omalla toisen kierroksen vuorolla, mutta joku seuraavista neljästä varausvuorosta (mieluiten kuitenkin 3.kierrokselta) voisi tulla kysymykseen. Jos nyt Pulkkinen on vielä silloin vapaana, ja jos Carolina haluaa jostakin syystä varata kyseisen kaverin.

Vielä on kuitenkin kohtalaisen aikaista sanoa mitään varmaa, mutta eiköhän tuolta Carolinan leiristä ala vähitellen tippumaan vihjeitä...
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Ray Whitney täytti tänään 38-vuotta ja teki sen kunniaksi pari pistettä Kanada-Italia ottelussa. Hyvin Wizardin peli näytti luistavan ja pelasi hyvän ottelun kokonaisuudessaan. Ei näyttäisi, että mies on 38-vuotias. Kädet ja luistelu vielä hyvässä kunnossa. Kyllä Ray saisi tehdä yksivuotisen sopimuksen vielä Carolinan kanssa ja jos suostuisi pieneen palkanalentamiseen niin olisi tärkeä palanen ensi kaudellakin. Osaatteko sanoa onnistuisiko Whitneyn, Babchukin ja Pothierin jatkosopimukset, jos Brinda lopettaisi?
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Osaatteko sanoa onnistuisiko Whitneyn, Babchukin ja Pothierin jatkosopimukset, jos Brinda lopettaisi?
Kyllähän sitä tämän skenaarion toteutumista toivoisi. Vielä jos Wizard tai Pothier suostuisi palkanalennukseen, niin voisi olla mahdollista. Babsin kohdalla sitä nyt ei viitsi edes ajatella. Tuossa järjestyksessä muuten lähtisin sopimuksia väsäämään.

Täytyy itsekin myös kehaista Whitneyn hyvää avauspeliä, vaikka vastus olikin lilliputti Italia. Kiva oli katsoa varsinkin miehen niin tutunoloisesti pyörittämää ylivoimaa.

Varauksista sen verran, että mitä noista spekuloiduista pelaajista vähäisesti tiedän, niin ensisijaisesti joku mies tuosta mainitusta pakkikolmikosta olisi mieluisimpia. Tämä on toki epätodennäköistä, joten heidän jälkeen kääntäisin katseen Ninoon.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Osaatteko sanoa onnistuisiko Whitneyn, Babchukin ja Pothierin jatkosopimukset, jos Brinda lopettaisi?

Sehän riippuu pitkälti sopimuspapereissa olevan $-merkin jälkeisistä numeroista. Mutta eiköhän JR tee oikean ratkaisun. Vaikka virheitäkin on vuosien aikaan tullut, niin jonkinlainen luottamus JR:n toimintaan on kuitenkin syntynyt.

TSN:n Scott Cullen heitti jälleen oman näkemyksensä Carolinan off-seasonista. Muutamia ihan hyviä huomioita, muutamia vähän huonompia...
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=321129

Nyt kun pari peliä Justin Kruegerin otteita on tullut seurattua, niin kyllähän kaverista on kasvanut ihan sopimuksen arvoinen peruspakki. About kolme kuukautta Carolinalla aikaa miettiä...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan hyvä haku omasta mielestäni. En kyllä ole ihan varma minkälainen pelaajatyyppi kyseessä, taitaa olla kahden suunnan pelaaja.

Tuore 2. kierroksen varaus viidennen kierroksen varausta vastaan tuskin on aivan hirveän huono liikku. Iso mies tosiaan, koskaan en ole nähnyt kaverin pelaavan. Luistelu ja mailankäsittely ei ilmeisesti ole samaa luokkaa kuin velipojilla, mutta pelaa fyysisesti ja taitaa kulmapelin. Saa nähdä mitä tästä tulee, ensikaudella tosiaan pelannee ensimmäisen kokonaisen kauden AHL:ssä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tosin voisi myös ihmetellä, että miten Jared Staalin arvo on noin nopeasti pudonnut toisen kierroksen prospectista viidennen vuoron varausoikeuteen. Vai onko sitten vain kyse siitä, että ei löytynyt kiinnostusta pelata Phoenix Coyotessa ja halusi lähteä seuraamaan Ericin jalanjälkiä?

Eipä noilla junnusarjoissa pelaavilla prospekteilla taida olla mitään sanansijaa siihen, mihin heidän pelaajaoikeuksiaan kaupitellaan. Realistisempana pitäisin sitä, että veli Eric on vaikuttanut Carolinan johtoportaaseen.

Taitaa olla niin että Jared varattiin pikkuisen velipoikien maineen nojalla, joten sikäli 2. kierroksen varaus oli ehkä vähän yläkanttiin jo tuolloin kaksi vuotta sitten. Lisäksi viimeisen kahden vuoden aikana produktio ei ole merkittävästi kasvanut OHL:ssä, joten kehitys on vähänkuin junnannut paikallaan. Sikäli ihan ymmärrettävää että "arvo" on laskenut, tosin olisin nyt luullut että 4. kierroksen varausoikeuden hänestä olisi saanut, ihan vaikka sen nimen perusteella.

Uskoisin kyllä että Jared Staalista kuitenkin NHL-pelaaja saadaan leivottua, joka sekin on "ihan kelvollinen" saavutus, eivät läheskään kaikki 2. kierroksen varaukset koskaan lyö läpi NHL:ssä. Luultavasti jäänee kuitenkin rivipelaajaksi alempiin ketjuihin.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Carolina Hurricanes on hankkinut organisaatioonsa Jared Staalin pelaajaoikeudet
Mielenkiintoinen hankinta. Isompien veljien tavoin Jaredista ei hirveästi itselläni tietoa ole, mutta taustatietojen perusteella miehestä voi tulevaisuudesta kehkeytyä jonkinlainen kolmoskentän fyysinen pelaaja. Ihan positiivisin mielin otan tämän vastaan, ei tuo viitosvarauksen menetys suuremmin hetkauta. Myös isoveljen kanssa samassa organisaatiossa oleminen voi olla positiivinen juttu. Nyt odotuksissa on lähinnä kokonainen kausi AHL:ssä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Uskoisin kyllä että Jared Staalista kuitenkin NHL-pelaaja saadaan leivottua, joka sekin on "ihan kelvollinen" saavutus, eivät läheskään kaikki 2. kierroksen varaukset koskaan lyö läpi NHL:ssä. Luultavasti jäänee kuitenkin rivipelaajaksi alempiin ketjuihin.

Tässäpä piilee totuuden siemen. Varausten osalta taitaa olla enemmän poikkeus, kuin sääntö, jos 2. kierroksen varauksesta kehittyy uran NHL:ssä tekevä pelaaja. Monesti fanien silmissä varausten arvo yliarvioidaan reilusti. Ensimmäisten kymmenen/viidentoista varauksen jälkeen koko drafti on enemmän arpapeliä. Myöhemmistä kierroksista puhumattakaan on toiselta ja kolmanelta kierrokselta löytyvät NHL:ssä uran tekevät pelaajat harvinaisia. Tuntuu koomisesta, kun fanit availevat kilpaa ranteita, jos kolmannen kierroksen varaus vaihdetaan jo paikkansa vakuuttaneeseen kolmosketjun veteraaniin, jolla kaiken järjen mukaan on vielä muutama kausi jäljellä uraansa.

Todellisuudessa kolmannen ja viidennen/kuudennen kierroksen varausten arvo ei ole kovinkaan erilainen. Pääpointti varaamisen osalla tuntuu olevan varausten riittävä määrä varausnumeroiden sijaan. Toki ensimmäiset varaukset ovat asia erikseen, mutta muuten vähän yksinkertaistettuna suuri arpojen määrä korvaa aikalailla arpojen laadun.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eli helpoin hankinta muista kolmesta Staalista tehty. Tämähän ei ole mikään kovinkaan suuri yllätys, sillä Carolina olisi tod.näk. varannut Jaredin itse 2008 2.kierroksella, jos Zac Dalpe ei olisi "pudonnut syliin". No nyt on sitten molemmat organisaatiossa. Tosin Dalpesta saattaa kasvaa vielä jotain suurta, nuorimmasta Staalista ehkä jotain vähän pienempää. Isoveli ja joukkueen kapteeni oli tietysti iloinen kuullessaan uutisen. Yhteispelin pitäisi ainakin toimia, sillä pihapeleissä Eric ja Jared pelasivat aina Marcia ja Jordania vastaan.

Vaikka Jared onkin heikoin lenkki Staal-veljeksistä, niin hankintaa täytyy pitää kuitenkin ihan mielenkiintoisena. Ja mitäänhän ei oikeastaan menetetty.

Carolinalla on nyt aikaa kesäkuun alkuun tehdä sopimus Jaredin kanssa tai muuten poika palautuu draftiin. No, tuskin tulee olemaan mitään vaikeuksia sopimuksen suhteen.

Jared osallistunee heinäkuussa Carolinan leiritykseen, mikä kantaa tutusti nimeä "the conditioning camp", ja syyskuussa olisi sitten edessä Traverse Cityn turnaus yhdessä muun 'Canes-nuorison kanssa. Ensi kauden osoitteena tulee olemaan toki Pohjois-Carolina, mutta kaupunki ei ole Raleigh vaan Charlotte.

Ja tämä 5.kierroksen varausvuoro on tosiaan alunperin Nashvillen omaisuutta, eli numero tulee olemaan (ainakin tällä hetkellä) #138.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
No se ei sitten kovin pitkää aikaa ottanut, kun Jared Staal kirjoitti nimensä sopimukseen. Kyseessä normaali kolmen vuoden entry-level paperi...

"The deal will pay Staal $500,000 at the NHL level in 2010-11, and $525,000 at the NHL level in 2011-12 and 2012-13. He will be paid $50,000 on the AHL level in all three seasons, and receives a signing bonus of $150,000."
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
"The deal will pay Staal $500,000 at the NHL level in 2010-11, and $525,000 at the NHL level in 2011-12 and 2012-13. He will be paid $50,000 on the AHL level in all three seasons, and receives a signing bonus of $150,000."
Staalin veljeksistä nuorimmainen pääsee taas pelaamaan tutun isoveljensä Ericin kanssa samaan joukkueeseen muutaman vuoden päästä varmaankin, jos Jared vaan näyttää taidonsa. Varmasti ensi kaudella tai sitä seuraavalla nähdään näiden veljesten pelaavan samassa kentässä.

---

Sitten vähän mukavempaa uutista nimittäin Rutherford haluaa Babchukin takaisin Raleighiin ja keskustelut on aloitettu nyt virallisesti. Tämä näyttää jo lupaavalta.. Ja tekstissä myös sanotaan, että Brinda ja Whitney eivät ole vielä tehneet päätöksiä. Linkki
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
No se ei sitten kovin pitkää aikaa ottanut, kun Jared Staal kirjoitti nimensä sopimukseen. Kyseessä normaali kolmen vuoden entry-level paperi...[/I]
Itse olen myös kyseiseen paperiin tyytyväinen. Eiköhän tuosta jonkinlainen kolmosketjun juhta kehity. Ainakin tämän hetken näkymät tukevat sitä.


Sitten vähän mukavempaa uutista nimittäin Rutherford haluaa Babchukin takaisin Raleighiin ja keskustelut on aloitettu nyt virallisesti. Tämä näyttää jo lupaavalta..
Tuo Babsin sopimuksen syntyminenhän taitaa alkaa näyttää aika todennäköiseltä omien tietojeni mukaan.. Toivottavasti mies saadaan Canesin pakistoon takaisin kovuutta tuomaan. Nimenomaan siis kovuutta laukauksiin.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Canes Agree to Terms with Prospect Matt Kennedy

Kyseessä tyypillinen kolmen vuoden entry-level sopimus. Kennedy on varsin hyvä lisä Charlotten hyökkäykseen, mutta jo viisi saatua aivotärähdystä heittää pienen epäilyksen kaverin tulevaisuudesta. Viimeisimmän - Zach Kassianian törkeästä taklauksesta aiheutuneen - jälkeen oli jo puhetta uran päättämisestä. Mutta niin vain Kennedy tuli takaisin ja pelasi vieläpä ihan hyvän kevään OHL:ssä.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Toivottavasti pojalla on vammat historiaa. Toiveikkaaana, hieman varautunein fiiliksin tämä sopimus.

http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=530384

Tlusty sai yhden vuoden mittaisen yhden suunnan sopimuksen. Hän on siis ainakin suunnitelmissa ensi vuoden NHL-kokoonpanoja miettiessä. Kyllähän mies pelityyliltään kaipaisi paikan hyökkäävässä kentässä. AHL-kausi jäi häneltä rikkonaiseksi, mutta pelaamissaan NHL-peleissä vaikutti hyvältä joskin tehottomalta.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tlusty sai yhden vuoden mittaisen yhden suunnan sopimuksen. Hän on siis ainakin suunnitelmissa ensi vuoden NHL-kokoonpanoja miettiessä. Kyllähän mies pelityyliltään kaipaisi paikan hyökkäävässä kentässä. AHL-kausi jäi häneltä rikkonaiseksi, mutta pelaamissaan NHL-peleissä vaikutti hyvältä joskin tehottomalta.

Hyvä ja halpa sopimus. Tlustyn tehot tosin jäivät Carolinassa puuttumaan, mutta puolustussuuntaan tsekki on edelle monia muita pelipaikkaa tavoittelevia nuorukaisia. Tlusty saattaa hyvinkin ottaa sen 3.kentän paikan, missä mies pelasi myös ne viime kauden 18 otteluaan.

Jälleen voisi toistaa itseään ja todeta, että Whitneyn jatkaminen tai lähtö ratkaisee paljon.

Samalla myös Jay Harrison sai juurikin samanlaisen sopimuksen. Tämä menee edelleen hieman ylitse hilseen (vaikka eihän minulla sellaista tietenkään ole). JR on toki useamman kerran jo maininnut, että Harrison pelasi lähes koko viime kauden loukkaantuneena. Joten terveenä ollessaan Jay saa luvan osoittaa olevansa pelipaikan arvoinen. Viime kauden otteilla ei yhdensuunnan paperia olisi kyllä tarvinnut antaa.

Nyt se on sitten täysin varmaa, että Carolina treenailee ennen kauden alkua yhden ottelun Venäjällä.
Carolina to take on KHL’s SKA St. Petersburg at Ledovy Arena on Oct. 4
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Harrisonin yksisuuntainensopimus taitaa tarkoittaa sitä, että Babchuk ja Pothier tuskin saavat molemmat sopimuksia. Babchukin ja Carsonin sopimukset saataisiin niin pakisto olisi kasassa. Ja Harrison nyt tuo sitä kovuutta tuonne alakertaan mitä Rutherford tuolla sopimuksella on juuri varmaankin hakenut. Katsotaan saako Harrison nostettua tasoaan viime kaudesta.
 

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Jotain puheita ja mietteitä on tullut esiin Carolinan valmennusjohdolla..

Sergei Samsonovin paikka Carolinan hyökkäystössä ensi kaudella on alkanut mietityttämään Rutherfordia. Samsonovista on tullut kolmos- ja neloskentän pelaaja vaikka parempiin ketjuihin olisi toisessa joukkueessa mahdollisuus. Palkka on kuitenkin ensi kaudella vielä 2.8 M$. Samsonov on käsistään ja pelisilmältä hyvä pelaaja ja luistelu on hyvää. Sopivaa paikkaa ei taida ensi kaudella vain löytyä Samsonoville niin parempi olisi, jos joku joukkue haluaisi napata itselleen tämän väkkärän. Viime kausi oli Samsonovin huonoin, mutta sitä laski koko joukkueen taso ja Brindan kanssa pelaaminen. Toivottavasti joku GM näkee Samsonovissa vielä potentiaalia. Linkki uutiseen.

Jiri Tlusty voi pelata ensi kaudella tärkeässäkin roolissa. Tlustyn sopimushan oli yksisuuntainen. Sen takia sopimus on vain yksivuotinen ja ensi kaudella nähdään onko Tlustystä tehohyökkääjäksi. Paul Maurice on verrannut Tlustyä ja Jokista samantyyppisiksi pelaajiksi. Molemmat osaavat hyvin kahdensuunnan pelin ja pelisilmää löytyy. Linkki.
This is a very important year for him and is going to establish where he and his salary fit into the team long-range. This is no time to take it easy. This is a time to push harder,” said Rutherford.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös