Calgary Flames (8.) – Winnipeg Jets (9.), Läntisen konferenssin Qualifying Round

  • 7 578
  • 25

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Qualifying Roundin alkuun on enää vain reilu viikko aikaa, joten tämän ketjun avaaminen lienee paikallaan.

Ennakkoon tätä paria voidaan pitää lähtökohdiltaan aika tasaisena. Runkosarjassa joukkueilla oli pisteprosentilla mitattuna 0,1 %:n ero. Kymmenen viimeisimmän runkosarjapelin saldo ennen keskeytystä oli molemmilla joukkueilla 6-3-1. Runkosarjasijoitusten kehittymistä jos vertaa, niin sielläkin on nähtävissä samankaltaisuuksia: Jetsillä oli heti kauden alkaessa hiukan hankalaa,mutta joulukuun tienoilla pisteitä ropisi paremmalla tahdilla. Alkuvuosi oli puolestaan taas vaikeampaa, mutta juuri ennen koronataukoa joukkue sai nostettua itsensä takaisin taisteluun viimeisistä villi kortti -paikoista. Calgaryssä puolestaan marras-joulukuun vaihteessa mentiin todella synkässä putkessa, kunnes rasismikohun keskelle ajautunut päävalmentaja Bill Peters erosi, ja apukoutsin paikalta isompiin saappaisiin hypännyt Geoff Ward otti vetovastuun, ja Flamesin kurssi kääntyi joulukuun alussa voittoisammalle uralle. "Kuherruskuukauden" jälkeen meno hieman tasaantui, ja lopulta näytti siltä, että viimeisistä playoff-sijoista käytäisiin kovaa taistelua paitsi Tyynenmeren divisioonan, myös villi kortti -paikkojen osalta.

Laitetaas seuraavaksi näkyviin todennäköiset kokoonpanot lähdettäessä ensimmäistä peliä kohti:

Flames:
Gaudreau - Monahan - Lindholm
Tkachuk - Backlund - Mangiapane
Lucic - Ryan - Dubé
Bennett - Jankowksi - Rieder
Rinaldo

Giordano - Brodie
Hanifin - Andersson
Forbort - Gustafsson
Kylington

Talbot
Rittich

Jets:
Connor - Scheifele - Wheeler
Ehlers - Eakin - Laine
Copp - Lowry - Roslovic
Perreault - Shore - Appleton
Harkins

Morrissey - DeMelo
Kulikov - Pionk
Beaulieu - Poolman
Bitetto

Hellebuyck
Brossoit

Jos näitä lähtee osastoittain purkamaan, niin tuskin kauhean moni on eri mieltä, jos totean, että Jetsillä on etu maalivahtipuolella Vezina-kandidaatti Hellebuyckin johtamana. Käytännössä TOP3-maalivahti tällä kaudella, joka on myös Jetsin tärkein yksittäinen pelaaja koko ottelusarjaa ajatellen. Pelasi eniten pelejä kaikista maalivahdeista runkosarjassa Carey Pricen ohella, ja kummankin merkitys omille joukkueilleen on varmaan isompi kuin millään muilla NHL-maalivahdeilla tällä hetkellä. Flamesilla on sitten allstar-pelissä käväissyt Rittich, jonka alkukausi oli hyvä, mutta viime kauden tapaan taso lähti laskemaan alkuvuodesta. Näin ollen kokeneempi Talbot sai kauden edetessä enemmän vastuuta, ja mielestäni Cam onkin todennäköisempi aloittaja playoffeihin. Pari Flamesin sisäistä treenimatsiakin katsoneena Rittich oli hieman haparoiva, mutta Talbot varmemman oloinen, joten luulisi siinäkin olevan hiukan painoarvoa ensi viikon tosipelejä ajatellen. Yhden oikean treenimatsin verran on sitten vielä varaa asiaa miettiä, mutta Flamesin osalta lähtökohdat maalivahtitilanteessa voisi ja saisi olla selkeämmät. Jos vielä huomioidaan, että QR:n pelitahti on melkoisen tiivis, voisi kuvitella, että jotkut joukkueet tulevat peluuttamaan molempia maalivahteja. Tämä on Flamesin kohdalla todennäköistä, mutta Jetsin osalta luulisi, että Hellebuyck pelaa kaiken mahdollisen. Sikäli voisi veikata, että näissä joukkueiden ainoissa harjoituspeleissä ei välttämättä anneta kokonaista peliä sellaisille veskareille, joiden on kaavailtu pelaavaan kaikki playoff-matsit.

Jos maalivahtiosasto tulee ennakkoon naulattua Winnipegin eduksi, niin samalla tavalla voinee todeta, että pakistossa on paremmin laatua ja syvyyttä Calgaryssä. Vaikka Travis Hamonic ilmoittikin, ettei lähde näihin peleihin mukaan, ei se ennakkoon ole järisyttävä kolhu Flames-alakertaan, kiitos frenzy-hankintojen Erik Gustafssonin ja Derek Forbortin. Ennakkoon Hamonic olisi ottanut pelaavista pakeista todennäköisimmin Forbortin paikan, joten melko samantyylisen Forbortin pelatessa kolmosparissa Hamonicin sijaan mitään suurta eroa ei laadussa tapahdu. Pakkiparit ovat käytännössä varmasti nuo yllä esitetyt, ja Kylington on sitten selkeästi ensimmäisenä kärkyllä pelaavaan kuusikkoon. Suosittelen seuraamaan Calgaryn pakistosta etenkin Rasmus Anderssonia, joka ei suurelle yleisölle ole vielä kovinkaan tuttu. Käytännössä viime kauden playoffeista tähän päivään asti Flamesin paras pakki Giordanon jälkeen. Varsinkin virheettömyys ja suoritusvarmuus paistavat tästä ruotsalaisesta läpi.

Jetsin alakertaa on laajalti kommentoitu kapeaksi ja nimettömäksi jo siitä saakka, kun Trouba ja Myers lähtivät vetämään, ja Byfuglien ilmoitti myös, ettei pelaa. Ja tässähän pitäisikin olla se Calgaryn iskun paikka. Josh Morrissey on loistava pakki, ja Neal Pionk pyörittää Jetsin pirun nimekästä ylivoimaa hyvin, mutta lopuilta nimistä ei tarvitse odottaa muuta kuin mahdollisimman luotettavaa kahden suunnan pelaamista. Pakiston eroa voisi ehkä verrata siten, että jos noista pakistoista kasaisi yhdistettynä parhaan kuusikon, tulisi Flamesin nimilistasta valtaosa siihen kaavailuun. Jetsin kannalta frenzystä tarttui mukaan Dylan DeMelo, joka pääsi näin ollen Senatorsin laskettelusta suoraan Jetsin pelaavaan ykköspariin. Roolitukset Jets-pakistossa lienevät myös aika selviä, kun isoimman kiekollisen vastuun kantavat Morrissey ja Pionk, ja vastaavasti lopuilla on sitten jalka hiukan enemmän puolustussuuntaan.

Sitten tullaankin siihen omasta mielestäni kaikkein mielenkiintoisimpaan aiheeseen, eli joukkueiden hyökkäyskalustoihin. Jetsin terävintä kärkeä pidän ennakkoon suoritusvarmempana, ihan jo aikaisempia playoffejakin miettien. Connor-Scheifele-Wheeler on lähtökohtaisesti tämän pudotuspelisarjan paras ketju. Flamesin ykkösketju Gaudreau-Monahan-Lindholmin pitää olla lähellä tätä Jetsin tulosyksikköä. Viimevuotisilla Flamesin ykkösketjun otteilla voidaan unohtaa varsinaiset playoffit. Ratkaisevaa on varmasti myös se, miten Ehlers-Eakin-Laine suorittaa Tkachuk-Backlund-Mangiapaneen nähden. Varsinkin Tkachuk voi nousta arvoon arvaamattomaan kaikella hämmentämisellään, mutta myös pelillisellä johtajuudellaan. Toki sieltä voi myös joku andrewcopp tai sambennett tulla ja nousta yllättävän isoon rooliin sarjaa ratkaistaessa, mutta suurimmaksi osaksi katseet on kohdistettava kärkiketjuihin, jotka siellä kentällä myös valtaosan ajasta viilettävät. Se on myös mielenkiintoista nähdä, miten näitä ketjuja peluutetaan toisiaan vastaan. Flamesilla on kotietu, ja veikkaan, että näissä Calgaryn "kotipeleissä" Backlundin ketju laitetaan Scheifelen ketjua vastaan. Vastaavasti voisi kuvitella, että Jets haluaa peluuttaa Scheifelen kenttää Monahanin vitjaa vastaan, mutta aika näyttää myös tämän.

Valmennus on näissä palastelluissa vertailuissa toki myös nostettu aina esille, joten pistetään siitäkin pari sanaa. Flamesin puolella tuli tosiaan koutsinvaihdos, kun Ward hyppäsi Petersin paikalle sen Petersin rasismikohun jälkeen. Alku lähti todella lujaa käyntiin, mutta sen jälkeen hiukan rauhottui. Sanoisin, että peli ei ole ollut paskaa, muttei mitään loisteliasta tykitystäkään. Varsinkin sitä sai koko loppukauden ihmetellä, miten surkeaa Calgaryn tekeminen oli kotijäällä, kun taas vieraspelit sujuivat todella hyvin. Flamesilla on sikälikin mielenkiintoinen tilanne Wardin kannalta, että jos tästä nyt parikin sarjaa pystyisi viemään Calgaryä eteenpäin, niin saisi varmaan aika varmasti jatkoa päävalmentajapestilleen. Jetsin puolella Paul Maurice on jälleen herättänyt paljon tunteita, ja jotkut taisivat vaatia hänelle potkujakin etenkin tuossa synkemmän Jets-jakson aikaan. Noh, Paul-setä sai kuitenkin jatkopahvin kouraan, ja nyt olisi tietty parempi hänen omalta kannaltaan, että Jets saisi nousujohteisen loppukauden aikaiseksi. Valmentajista ja/tai joukkueiden pelitavoista en saa kauhean suurta etua suuntaan tai toiseen.

Erikoistilannepeli on tietysti myös yksi iso aspekti, etenkin kun pelataan sitä viimeistä erää tasatilanteessa ja saadaan ylivoima. Vaikka Jetsin Laine-Connor-Scheifele-Wheeler-Pionk ja se onetimereiden haku Wheelerin kautta pelottaa, niin tilastoja katsomalla Flames oli runkosarjassa edellä sekä yli- että alivoimilla. Yv-prosentti Flamesilla oli 21,2 % ja alivoima 82,1 %. Jetsillä vastaavat lukemat 20,5 % sekä 77,6 %.

Seuraa heitä -lista:

Johnny Gaudreau, Flames: Tätä hetkeä on odoteltu oikeastaan jo kauden alusta saakka: Miten Johnny Hockey suorittaa playoffeissa? Tämä on aika merkittävä kevät (tai siis kesä) Gaudreaulle, sillä yhdet huonot playoffit lisää tarkoittaisivat sitä, että treidillä voidaan ruveta oikeasti spekuloimaan.
Sam Bennett, Flames: Flamesin viime kauden playoffien paras hyökkääjä, jonka runkosarja oli jälleen vaisu. Lähtee QR:iin todennäköisesti nelosketjun roolista. Pystyykö jälleen suurentamaan rooliaan ja nousemaan parrasvaloihin, kun pelataan tosipelejä?
Connor Hellebuyck, Jets: Kuinka merkittäväksi Jetsin ykkösmaalivahdin ennakkoon kova taso muodostuu peilattaessa sitä Calgaryn epävarmempaan maalivahtitilanteeseen? Ryöstääkö pelejä Winnipegille, vai tarvitseeko edes?
Dylan DeMelo, Jets: Ehti siirtotakarajan jälkeen pelata kymmenen peliä Jets-paidassa, ja monen mielestä Jetsin alakerta alkoi tämän myötä näyttämään aikaisempaa suoritusvarmemmalta. Saanee nautiskella isoimpia puolustavan roolin minuutteja Winnipegissä Morrisseyn parina, joten suoritusvarmuutta tarvitaan.


Loisteliaaksi lopuksi vielä kommenttia lopullisista voimasuhteista: Flames-fanin näkökulmasta ei ole ollut ollenkaan helppoa, koska viimeisestä 14 playoff-pelistä Calgary on voittanut vain kaksi. Lisäksi niitä runkosarjaan jääneitä kausia on takana sen verran monia, että tähän Qualifying Roundiin lähdettäessä osaa kyllä olla jalat maassa, ja ihan vaan antaa pelien näyttää, miten hommassa käy. Jos halutaan katsoa vedonlyöntikertoimia, niin eri bookereiden kertoimista saadaan vedettyä sellainen keskiarvo, että vedonlyöntimarkkina arvostaa Flamesin jatkajaksi 56 % ja Jetsin 44 % todennäköisyydellä. Jatkoajan palstalle auennut playoff-veikkausketju on saanut tähän asti 29 kpl vastauksia, ja sen perusteella palstalaiset luottavat enemmän Winnipegiin (22 ääntä, Flames 7 ääntä).

Povaan itse tästä melko tasaista sarjaa, jonka lopulta ratkaisee se, millä tasolla Flamesin viime keväänä flopanneet kärkihyökkääjät suorittavat, sekä se kuuluisa maalivahtipeli. Sweepiä suuntaan tai toiseen en usko näkeväni.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jetsiä tuli laitettua lapulle. En oikein löytänyt mitään Calgaryä puoltavaa asiaa tähän sarjaan.

Ehkä merkittävin pelillinen seikka voi olla se, että Jets oli liigan paras joukkue suorahyökkäyksissä ja CGY taas liigan viimeinen päästetyissä suorahyökkäysmaaleissa. Jännä että nämä kaksi ääripäätä sattunut samaan sarjaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tauko on saattanut tehdä ihmeitä suuntaan taikka toiseen. Calgarylla löytyy enemmän fyysisyyttä kuin Jetsillä ja jos käyttävät sitä oikein niin voivat hyvinkin horjuttaa Jetsiä. Yllä hyvä huomio Jetsin kyvykkyydestä tehdä nopeita suorahyökkäyksiä joita Calgary puolusti kauden aikana huonosti ja sanoisin myös maalinsuulla olevan jetsillä etu. Calgary tarvitsee nyt Monahanilta ja Gaudreaulta enemmän kuin yleensä näissä ns. tosipeleissä, fyysinen pelaaminen yhdistettynä kärkiheppojen onnistumiseen siivittäisi kyllä Calgaryn jatkoon.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tauko on saattanut tehdä ihmeitä suuntaan taikka toiseen. Calgarylla löytyy enemmän fyysisyyttä kuin Jetsillä ja jos käyttävät sitä oikein niin voivat hyvinkin horjuttaa Jetsiä. Yllä hyvä huomio Jetsin kyvykkyydestä tehdä nopeita suorahyökkäyksiä joita Calgary puolusti kauden aikana huonosti ja sanoisin myös maalinsuulla olevan jetsillä etu. Calgary tarvitsee nyt Monahanilta ja Gaudreaulta enemmän kuin yleensä näissä ns. tosipeleissä, fyysinen pelaaminen yhdistettynä kärkiheppojen onnistumiseen siivittäisi kyllä Calgaryn jatkoon.
Löytyykö Calgarylta enemmän fyysisyyttä? En pidä Jetsiä erityisen pehmeänä joukkueena, vaikka sen pakisto on pari pykälää heikompi ja pehmeämpi kuin viime kaudella. Ilman Byfuglienia, Troubaa ja Chiarotiakin Jets on Eliteprospectsin mukaan keskipituudeltaan ja -painoltaan yhä pikkuisen Calgarya isompi joukkue. Calgarylta löytyvät muun muassa Tkachuk, Bennett ja Giordiano, mutta tuskin Wheelerilla, Scheifelella, Laineella, Lowrylla ja kumppaneilla on ongelmia vastata heidän fyysisyyteensä.

Veikkaan että tästä tulee tasainen sarja. Jets on hyökkäyksen ja maalivahtipelin osalta Flamesia edellä, mutta pakkikalusto on Calgarylla selvästi parempi. Heitetään nyt että Jets menee 3-2 voitoin jatkoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Löytyykö Calgarylta enemmän fyysisyyttä? En pidä Jetsiä erityisen pehmeänä joukkueena, vaikka sen pakisto on pari pykälää heikompi ja pehmeämpi kuin viime kaudella. Ilman Byfuglienia, Troubaa ja Chiarotiakin Jets on Eliteprospectsin mukaan keskipituudeltaan ja -painoltaan yhä pikkuisen Calgarya isompi joukkue. Calgarylta löytyvät muun muassa Tkachuk, Bennett ja Giordiano, mutta tuskin Wheelerilla, Scheifelella, Laineella, Lowrylla ja kumppaneilla on ongelmia vastata heidän fyysisyyteensä.

Veikkaan että tästä tulee tasainen sarja. Jets on hyökkäyksen ja maalivahtipelin osalta Flamesia edellä, mutta pakkikalusto on Calgarylla selvästi parempi. Heitetään nyt että Jets menee 3-2 voitoin jatkoon.

Kyllä mä näkisin, että Calgarylla löytyy enemmän fyysisyyttä joukkueesta ja vielä nimenomaan semmoista ilkeyttä siinä sivussa. Lucic ja Tkachuk eivät pelkää mennä sinne ns. harmaalle alueelle ja sitten löytyy vielä mm. mainitsemasi Bennett ja Girodano. Vielä voivat Rinaldonkin kaivaa esiin jos tarve.

Tiedostan kyllä, että Jetsin joukkueessakin on isoja pelaajia jotka pystyvät pelaamaan fyysisesti, mutta näen siitä huolimatta Calgaryn olevan tuolla osastolla vielä askeleen edellä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jos halutaan katsoa vedonlyöntikertoimia, niin eri bookereiden kertoimista saadaan vedettyä sellainen keskiarvo, että vedonlyöntimarkkina arvostaa Flamesin jatkajaksi 56 % ja Jetsin 44 % todennäköisyydellä.

Ihan sivuhuomiona on kyllä todella maltillisia kertoimia jokaisessa pariissa, ei edes Columbus saa kummoista kerrointa ainakaan näillä parilla saitilla mitä katsoin. Kannuunkin tarjotaan aika tasaisesti kertoimia..

Mut joo, itse uskoisin, että Jets vie tämän sarjan. Toki tässä on vaarana, että Helle romahtaa, mutta eipä siellä vastustajan maalissakaan kummoista seppää ole vastaamaan, vaikka hän pelaisikin huonommalla tasolla. Laine oli aika hyvässä vireessä viime keväänä, toivottavasti löytää taas uuden vaihteen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tämä sarja on sikäli aika mielenkiintoinen, että:

- Vedonlyöntikertoimissa Flames on lievä suosikki.
- Fanien ja ennakoiden konsensus on ollut Jetsin jatkoonmenoa enemmän puoltava.
- Edistyneitä tilastoja katsomalla Flamesin pitäisi olla selkeä jatkoonmenijä.

Athleticilla toimittajatarjonnan pahin konsonanttimonsteri Dom Luszczyszyn oli väsännyt aika kattavan teksinpätkän tästä sarjasta. Lähestymistapa oli juuri nuo edistyneet tilastot, jonka perusteella prosentit eri skenaarioille meni näin:

Calgary 3-0: 17 %
Calgary 3-1: 23 %
Calgary 3-2: 20 %
Winnipeg 3-0: 9 %
Winnipeg 3-1: 15 %
Winnipeg 3-2: 16 %

Painoarvoa oli annettu expected goals -tilastolle, odotusarvoiselle laukaisuprosentille sekä pelaajakohtainen purku GSVA-tilastolle (tulee sanoista Game Score Value Added). Tilastojen perusteella Jets oli laukonut paremmalla prosentilla kuin piti ja tehnyt enemmän maaleja kuin piti, ja Flamesin osalta meni päinvastoin. GSVA-tilastossa Hellebuyck oli selvä ykkönen 4,2 -lukemalla, kun kenttäpelaajien top5 oli Tkachuk (2,8) Gaudreau (2,7) Giordano (2,7) Wheeler (2,4) Scheifele (2,3).

Näyttää mielestäni ihan pirusti liian suotuisalta Flamesin suuntaan, kuten myös varmaan kaikki muutkin ajattelevat. Kuten edelläkin sanottiin, Jets teki tällä kaudella eniten vastahyökkäysmaaleja ja Flames päästi niitä eniten. Jos puhutaan edistyneistä tilastoista, katsotaan näitä corseja ja xG -sekä laukausprosentteja, niin kyllähän tämäkin ottelusarja ennakoinnin osalta näyttää siltä, ettei noille statseille voi liikaa painoarvoa antaa. Itsestäni ainakin tuntuu siltä, että esim. näissä xG -ja S% -odotusarvoissa annetaan liikaa painoarvoa kiekkokontrollille ja aluepainostuksesta tulleille laukauksille, ja vastaavasti liian vähän suorista hyökkäyksistä ja vastahyökkäyksistä tulleille vedoille. Ainakin Flamesin pelit nähtynä jäi sellainen fiilis etenkin Calgaryn kotipeleistä, että edistyneet tilastot voivat näyttää kivoilta, kun Flames on kiekossa vastustajaa enemmän, laukoo paljon ja pyörii pitkiäkin jaksoja hyökkäyspäässä, mutta vedot ovat suhteellisen vaarattomia/tulevat sellaisista paikoista, että ne eivät ole todella vaarallisia. Samalla kaveri pääsee iskemään monesti vastaan vaarallisesti. Jetsin pelejä ei tullut kauheasti nähtyä, mutta vaikuttaisi ihan Flamesin vastakohdalta: omassa päässä pyöritty enemmän, vastaiskumaalien määrä + Hellebuyckin torjuntakuorma Flamesin virkaveliä suurempi. Juuri tällaisen vastakkainasettelun takia on hauska nähdä, saako Jets nautittua hyvistä vastahyökkäyksistä, vai kääntyykö pelit Flamesin eduksi sitä kautta, että nuo mitatut expected -statsit alkavat sataa enemmän Calgaryn laariin.

Luszczyszynin jutussa oli myös tuosta kirjoitettu, että kauden katkeamisen ja tauon jäljiltä Flamesin kärkipelaajilla on enemmän nousuvaraa runkosarjaan sekä viime kauden playoffeihin nähden kuin Jetsin vastaavilla. Pidättäydyn itsekin edelleen siinä mielipiteessä, että kaksi kulminaatiopistettä tälle sarjalle ovat 1. Flamesin kärkihyökkääjien taso suhteessa Jetsiin (nousuvaraa on, mutta se on ihan toinen juttu, että nouseeko taso) sekä 2. Kuinka paljon parempi Hellebuyck on kuin Rittich-Talbot -akseli?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
GSVA-tilastossa Hellebuyck oli selvä ykkönen 4,2 -lukemalla, kun kenttäpelaajien top5 oli Tkachuk (2,8) Gaudreau (2,7) Giordano (2,7) Wheeler (2,4) Scheifele (2,3).

Mahtaa matchup tasoittua, kun tuosta Gaudreau katoaa kuvasta taas playoffeissa. :)

Haluaisin tämän pätkän tuolta kuitenkin nostaa:

To be clear, Calgary being the favourite is not because my model is particularly fond of the Flames. With an expected win percentage of .507, Calgary is right in the league’s mushy middle of mediocrity which houses numerous teams playing in the qualifying round. The reason for the large difference is due to a severe lack of fondness for the Jets who are deemed to be the worst team of the qualifying round by a considerable margin.

Mielenkiinnolla odotan, onko fanit sokeita vai tilastot. Kyllä minä Jetsiä nyt ainakin parempana pidän kuin Hawksia ja Canadiensia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mahtaa matchup tasoittua, kun tuosta Gaudreau katoaa kuvasta taas playoffeissa. :)

Niin. Tai sitten ei, jos puhutaan puhtaasti näistä GSVA-tilastoista. vaikka Gaudreaun runkosarja oli esim. koko Jets-ykköstä huonompi pisteiden valossa, sai hän silti paremman GSVA-lukeman kuin kukaan Jetsin kenttäpelaaja (joka oli yksi eniten itsessäni ihmetystä aiheuttanut tilasto). Ja hänen pitäisi vielä pystyä parantamaan, mitä kyllä voidaan epäillä, kun peilaa aikaisempiin playoffeihin. Mutta jos on runkosarjan tasolla tai vähän huonompi, niin pääsee silti tuohon päälle kakkosen GSVA-lukemaan, minkä takia koko tilasto epäilyttää myös itseäni (johtuuko sitten enemmän Jetsin huonoista lukemista kuin Flames-pelaajien omista?). Jos Gaudreaulla ei nytkään lähde kunnolla kulkemaan, odotellaan Calgaryssä kunnon mylläystä terävimmän kärjen suhteen.

Haluaisin tämän pätkän tuolta kuitenkin nostaa:

To be clear, Calgary being the favourite is not because my model is particularly fond of the Flames. With an expected win percentage of .507, Calgary is right in the league’s mushy middle of mediocrity which houses numerous teams playing in the qualifying round. The reason for the large difference is due to a severe lack of fondness for the Jets who are deemed to be the worst team of the qualifying round by a considerable margin.

Mielenkiinnolla odotan, onko fanit sokeita vai tilastot. Kyllä minä Jetsiä nyt ainakin parempana pidän kuin Hawksia ja Canadiensia.

Hyvä nosto, joka jäi itseltä mainitsematta! Ei se, että Flamesille on annettu paremmat tilastot, vaan se, että Jetsille on annettu niin järkyttävän huonot lukemat.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niin. Tai sitten ei, jos puhutaan puhtaasti näistä GSVA-tilastoista. vaikka Gaudreaun runkosarja oli esim. koko Jets-ykköstä huonompi pisteiden valossa, sai hän silti paremman GSVA-lukeman kuin kukaan Jetsin kenttäpelaaja (joka oli yksi eniten itsessäni ihmetystä aiheuttanut tilasto). Ja hänen pitäisi vielä pystyä parantamaan, mitä kyllä voidaan epäillä, kun peilaa aikaisempiin playoffeihin. Mutta jos on runkosarjan tasolla tai vähän huonompi, niin pääsee silti tuohon päälle kakkosen GSVA-lukemaan, minkä takia koko tilasto epäilyttää myös itseäni (johtuuko sitten enemmän Jetsin huonoista lukemista kuin Flames-pelaajien omista?). Jos Gaudreaulla ei nytkään lähde kunnolla kulkemaan, odotellaan Calgaryssä kunnon mylläystä terävimmän kärjen suhteen.
Tuo ei ole yhden kauden lukema vaan edelliset kolme kautta ja suurin painoarvo on nykyisellä kaudella tai ennen kauden alkua edellisellä. Eli Johnny Gaudreaulla näkyy nämä edeltävät 84 ja 99 pisteen kaudet tuossa GSVA arvioinnissa. Tämä estää myös yhden kauden ihmeiden yliarvioinnin tai jos joku supertähti pelaa yhden huonon kauden niin ei muuteta pelaajan arvoa liikaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuo ei ole yhden kauden lukema vaan edelliset kolme kautta ja suurin painoarvo on nykyisellä kaudella tai ennen kauden alkua edellisellä. Eli Johnny Gaudreaulla näkyy nämä edeltävät 84 ja 99 pisteen kaudet tuossa GSVA arvioinnissa. Tämä estää myös yhden kauden ihmeiden yliarvioinnin tai jos joku supertähti pelaa yhden huonon kauden niin ei muuteta pelaajan arvoa liikaa.
Okei! Onko jossain erikseen kerrottu, millä suhteilla kausia painotetaan, ja löytyykö esim. Athleticista pelkästään kuluneen kauden lukemia?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Okei! Onko jossain erikseen kerrottu, millä suhteilla kausia painotetaan, ja löytyykö esim. Athleticista pelkästään kuluneen kauden lukemia?

Tuolta löytyy gamescoret peleittäin ja kokonaisuudessaan ja corsica sivustolla taisi kanssa olla. Painotuksia en kyllä muista ollenkaan.
 

Wire

Jäsen
Jets vei 100-0 ennen Scheifelen loukkia mutta sen jälkeen kaikki meni ihan päin hlvettiä. sarja onkin taputeltu ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa.

Ei oikein Jetsi kestä Scheifelen ja Laineen loukkaantumisia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä mä näkisin, että Calgarylla löytyy enemmän fyysisyyttä joukkueesta ja vielä nimenomaan semmoista ilkeyttä siinä sivussa.

Tähän tämä nyt sitten ratkesi. Vähän liian uudet jaot tuli heti alkuun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Koirat ne haukkuu ja karavaani kulkee.

Jets vei 100-0 ennen Scheifelen loukkia mutta sen jälkeen kaikki meni ihan päin hlvettiä.

Jetsin komennossa tosiaan lähdettiin, mutta oliko siinä joku 5 min kellossa, kun tuo Scheifelen valitettava loukki tapahtui. Pelilliseltä anniltaan siis hyvinkin Flamesin kauden tyylinen matsi, eli takamatkalta sai taas lähteä kirimään, mutta tällä kertaa ei venynyt yhtä maalia pidemmäksi kaulaksi. Toki melkeinpä heti tuon ekan maalin jälkeen Flamesin pelillisessä komennossa pitkälti mentiin, ja se nyt teki ainakin hyvää, että kaikista pelaajista se oli Gaudreau, joka pääsi napauttamaan Flamesin ekan maalin.

Scheifeletön Jets-yv oli todella synkkää, ja toisaalta sitten Flamesin unsung hero -kategoriaan nousivat av-raatajat. Derek Ryan pelasi uransa isoimmat yksittäisen pelin av-minuutit (6:50) varsin hyvällä meiningillä, ja hyökkääjäpari Rieder pääsi melkein samaan (6:44), ja tietenkin bonuksena kävi tekemässä voittomaalin alivoimalla. Backlundin yv-maali oli sitten viimeinen silaus tuohon erikoistilannevääntöön, joka meni 100-0 Calgarylle. Etenkin Jets-ylivoimat oli aika karmeaa dump and chase -tyylistä räpellystä.

Kolmannessa erässä Jets koitti viritellä kiriä, ja Flames ei ihan kakkoserän veroiseen hallintaan pystynyt. Ehlers taisi tolppaa kerran kilauttaa, ja Connorilla oli kohtuullinen paikka, mutta ihan lopussa, kun tyhjä häkki otettiin, niin se pyristely katkesi nopeasti empty netteriin.

Hellebuyck oli kyllä jälleen hyvä, mutta lopulta se muuri saatiin murrettua. Talbot pelasi myös hyvän pelin, ja varmasti saa jatkaa myös toiseen peliin (se b2b sitten mennee Rittichille). Jos muuten miettii kentän parhaita game 1:stä, niin itse kyllä tykkäsin molempien kolmosista, jossa varsinkin Lowry-Copp -ja Bennett-Lucic -akselin välillä oli hyvää vääntöä. Bennett-Lucic -akseli tuotti toki kolme ylivoimaa Jetsille, mutta noin muuten sellaista aika aggressiivista ja sytyttävää playoffien näköistä kiekkoa, etenkin Bennettiltä. Vastaavasti eniten ihmettelin Josh Morrisseyn vaisuutta vastustajan leirissä. Muun muassa Riederin voittomaalin aikana hän oli aika näkyvästi esillä, ja muistuu myös mieleen se yksi tilanne, jossa Bennett kävi tööttäämässä hänet kovalla taklauksella, ja pääsi heti perään syöttämään Flamesille hyvän maalipaikan. Flamesilta parantamisen varaa jäi ainakin 5vs5-peliin, jossa ytimeen pitäisi päästä vielä paremmin murtautumaan (toki Jetsilläkin oli toisessa päässä vaikeuksia päästä näille paikoille). Kiinnitin myös erityishuomioita noihin vastaiskuihin, ja aika monta kertaahan Flamesin toinen pakki oli hyökkäyksen tukena niin ylhäällä, että kävi vähän tuurikin, ettei liian montaa yv-hyökkäystä kääntynyt toiseen suuntaan.

Moni nyt huutelee, että Scheifelen ja Laineen tippumisen myötä tämä sarja on taputeltu, mutta eipä kauhean moni uskonut vaikkapa viime vuonna Jacketsiin Tampaa vastaan, tai vähän vastaava tuo Habsin yllätys Pensiä vastaan ekassa pelissä. Eli turha mennä asioiden edelle, mutta toki Flames on nyt aika selkeä suosikki loppusarjaan, vaikka esim. Laine pystyisikin jatkamaan. Scheifele taitaa olla Jetsille tärkeämpi yksittäinen hyökkääjä, kuin kukaan Flamesin yksittäinen kenttäpelaaja heille (johtuu etenkin tuosta Jetsin surkeasta sentteritilanteesta). Olisihan nämä sarjat mukavampi voittaa siten, että molemmilla on paras mahdollinen kokoonpano, mutta toki loukit myös kuuluvat lajin luonteeseen. Maurice oli ilmeisesti hiukan mediapelannut tällä "Tkachuk potkaisi Scheifeleä tahallaan" -kommentilllaan. Veikkaan, että jos olisi kuka tahansa muu pelaaja ollut kyseessä, niin koko keskustelua ei edes käytäisi, mutta koska Tkachuk, niin se on menoa. Hidastuksistahan tuota tilannetta on kiva katsella uudestaan ja uudestaan, mutta kannattaa katsoa reaalinopeudella, ja miettiä, kuinka tuollainen polkaisu tuolla nopeudella oikein tahallisesti suunniteltuna onnistuisi. Aikamoinen psyko ja luistinten käyttäjä saa olla samaan aikaan, että oman offseasonin treenikaverin kävisi tuollaisella tavalla noutamassa pois. Tkachuk itse kommentoi tilannetta seuraavasti:

Asked about the incident after the game, Tkachuk frustratingly laughed off the idea that it was intentional before saying he "felt terrible" about what happened.

"No, absolutely not," Tkachuk said. "I'm backchecking on him. It's such an accident. I felt terrible. He was turning away, and I just went in and my left skate had a little bit of the speed wobbles. I was probably moving too fast for myself, and I was going down. It looked like my leg probably jammed him up.

"I feel terrible. He's a top player in the NHL and someone I've gotten to know in the past few summers [training with him]. It's not good for the game when somebody like that isn't in the game. It was very unfortunate and unlucky. But there's really nothing that could have happened."

ja Flamesin päävalmentaja Ward:

#Flames head coach Geoff Ward on Tkachuk:

“I feel at this point in time I have to defend my player. Was there intent there to put his skate on Scheifele? No. There was no intent. I understand what Paul is doing. He’s trying to get an elite player on our team suspended. If it was Johnny Gaudreau instead of Matthew Tkachuk, we're probably not even talking about it."

Pidempi statement täällä: https://pbs.twimg.com/media/EecdSY_U8AApIj7?format=png&name=large

Adam Lowry:

“I don’t think it’s accidental. I think it’s intentional. I don’t know if he meant to try and cut him. How often does your skate come off the ice and land on a guy’s ankle? I don’t know if I’d say (he’s) dirty. I’d say reckless.”

Sean Monahan:

“Chucky’s not trying to hurt anybody. Stuff like that happens in games. He’s playing hard and trying to get a piece of him and unfortunately (Scheifele) got hurt.

It’s playoffs and he stepped up and he stepped up for himself after.”
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Maurice oli ilmeisesti hiukan mediapelannut tällä "Tkachuk potkaisi Scheifeleä tahallaan" -kommentilllaan. Veikkaan, että jos olisi kuka tahansa muu pelaaja ollut kyseessä, niin koko keskustelua ei edes käytäisi, mutta koska Tkachuk, niin se on menoa. Hidastuksistahan tuota tilannetta on kiva katsella uudestaan ja uudestaan, mutta kannattaa katsoa reaalinopeudella, ja miettiä, kuinka tuollainen polkaisu tuolla nopeudella oikein tahallisesti suunniteltuna onnistuisi.

Jos tilanne olisi ollut esimerkiksi päinvastoin, niin keskustelua vasta olisikin käyty, mutta sen takia, että rotta sai ansionsa mukaan. Tkachukin tempuista noin 95% on täysin suunniteltuja, mutta tällä kertaa kyse oli ihan puhtaasta vahingosta. Juuri luistelu on se Tkachukin pelin heikoin osa-alue, joten tuskin edes pystyisi tuollaista toteuttamaan tahallaan, vaikka haluaisikin.

Flames normaaliin tapaan aloitti heikosti ja otti liikaa jäähyjä, mutta muuten pelasi mielestäni yhden kauden parhaista peleistään. Ketään ei tarvitse erikseen mainita, vaan kaikki tekivät oman osansa. Seuraavaan matsiin samaa. niin hyvä tulee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Edit: apparently here is the projected lineup:

Conner Wheeler Ehlers
Perrault Eakin Roslovic
Copp Lowry Appelton
Harkins Shore Bourque

Laituri keskelle, kakkosesta mies ykköseen, nelosesta kaks kakkoseen ja uudet miehet neloseen. Aivan järjetön heikennys.

Kiitos Giordano, että vedit Lainetta käteen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kiitos Giordano, että vedit Lainetta käteen.

Giordano tosiaan veti Lainetta poikkarilla oikeaan käteen:



...ja kuten videosta näkyy, Laine jätti pelin pidellen tuskaisesti vasenta kättään. Giordanon käteenvetoa tuolla onkin jotkut paskamediatkin toitottaneet, mutta voisi tosiaan katsoa nämä ihan loppuun asti, että tietää, mikä on koko homman totuus. Tiedä sitten, menikö tuossa Bennettin kevyessä töötissä, vai missä, mutta Gion poikkarista tuo käsi ei rikki mennyt (tai jos meni, niin on aika lasinen).
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Giordano tosiaan veti Lainetta poikkarilla oikeaan käteen:



...ja kuten videosta näkyy, Laine jätti pelin pidellen tuskaisesti vasenta kättään. Giordanon käteenvetoa tuolla onkin jotkut paskamediatkin toitottaneet, mutta voisi tosiaan katsoa nämä ihan loppuun asti, että tietää, mikä on koko homman totuus. Tiedä sitten, menikö tuossa Bennettin kevyessä töötissä, vai missä, mutta Gion poikkarista tuo käsi ei rikki mennyt (tai jos meni, niin on aika lasinen).


Laineen peli päättyi kolmannen erän alkupuolella, kun suomalaishyökkääjä loukkasi kätensä laitakamppailussa Flamesin Mark Giordanon kanssa.Laine väänsi kätensä laitaa vasten. Vaihtoaitiossa Laine piteli irvistellen vasenta kättään ja poistui sen jälkeen pukukoppiin.

 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Moni nyt huutelee, että Scheifelen ja Laineen tippumisen myötä tämä sarja on taputeltu, mutta eipä kauhean moni uskonut vaikkapa viime vuonna Jacketsiin Tampaa vastaan, tai vähän vastaava tuo Habsin yllätys Pensiä vastaan ekassa pelissä. Eli turha mennä asioiden edelle...

Toinen peli siis Jetsille, ansaitusti. Kerrassaan hirveä matsi Flamesilta, huhhuh. Varmaan paskatasoisin NHL-playoff-ottelu, mitä olen ikinä todistanut. Sitä sähläämisen ja paskojen ratkaisujen määrää... Puolueettomalle varmaan aika viihdyttävä peli, mutta oma näkökantani on ihan eri.

Flames jatkoi huonoja ensimmäisiä eriä, ja Jets ansaitussa johdossa erätauolle Harkinsin läpiajomaalilla. Erää väritti aikamoiset sähläämiset vähän molemmilta joukkueilta, vaikka toisaalta fyysinen puoli oli ihan jees. Flames ei päässyt organisoidusti oikein mihinkään, ja syötöt olivat todella väkinäisen näköisiä. Tämä avasi Jetsille paikkoja käännöille, josta mm. tuo Harkinsin maali sai alkunsa. Toisessa erässä Flames oli melkeinpä vielä enemmän sekaisin, ja Zac Rinaldo sinetöi vilttipaikkansa kolmanteen peliin tuolla poikkarilla, josta Jets sai sen 2min 5vs3-ylivoiman. Se oli sitten puolestaan Jetsiltä ihan hirveää ripulia, mutta heti tuon ison tapon jälkeen Lowry oli jäänyt yksin maalinedustalle, ja pienen pompun jälkeen siitä rinnalla haltuun ja kiekko pönttöön. Flames pääsi puolestaan Ehlersin karmean oman alueen harhasyötön myötä peliin, kun Lindholmin tarkkaakin tarkempi ranne kilahti etukulmasta sisään. Heki tuon jälkeen Calgarylle ylivoimaa, ja se oli oikeastaan yhtä surkeaa kuin Jetsin vastaava kahden ekan erän osalta.

Kotisohvalla tuli erityisen kovin kiroiltua tuota muniinpuhaltelua, ja sitä, että sinne maalille ei ole menty game 1:n veroisesti. Ja ei aikaakaan, kun Bennett laukoi, sai irtokiekon Lucicilta ja meni vaan vanhanaikaisella maalille, ja sieltähän se tuurikimmoke saatiin Nathan Beaulieun luistimen kautta. Välittömästi tuon tasoituksen jälkeen Backlundilla oli huikea tontti niitata Flames ensimmäistä kertaa johtoon, mutta Hellebuyckilta hanskakädellä melkoinen gamesaver. Flames vei joka tapauksessa erän loppua ja painoi hyvin Jets-päätyyn. Lopussa tuli ylivoimakin, ja Gustafsson kiskaisi rimaan. Erän aivan lopulla oli taas tämän ihme sekoilun kruunuksi DeMelo alivoimalla nokikkain Talbotin kanssa, mutta siitäkin iso gamesaver, tällä kertaa siis Talbotin osalta.

Kolmanteen erään Flames pääsi pelaamaan hetkeksi ylivoimaa, ja tämän game kakkosen osalta odotukset eivät korkealla olleet. No, ne vähäiset odotukset eivät ainakaan ylittyneet... Jetsille sen perään läpiajoa ja ylivoimaa Forbortin sekoilujen myötä, mutta ei toiminut. Roslovicilta kyllä aika loistava feedi maalinedustalle Lowrylle, ja lähellä käytiin. Sitä lukuunottamatta aika heikko ylivoima kuitenkin. Tuon ylivoiman jälkeen hyökkäysmenetysautomaatti-Flames iski jälleen, kun oli Lucicin vuoro tarjota Jetsille 3vs1-hyökkäys, mutta surkea ratkaisu siitäkin, kun Giordano blokkasi. Onneksi Ehlers päätti sitten jatkaa sysispaskaa esiintymistään, kun ajeli ensin kyseenalaisesti Tkachukia, ja meni vielä sörkkimään perään. Tkachuk selvästi pääsi tanskalaisen ihon alle (näytettiin jo ekassa erässä näitä kahta vaihtopenkeillä, ja jotain siellä höpöteltiin). Noh, jälleen paskahko ylivoima, vaikka Lucicilla lopussa olikin loistava paikka, mutta Hellebuyckilta tuli maila eteen. Ja tietenkin siitä taas toiseen päähän 3vs1 Jetsille, mutta ei vaan maistunut taaskaan. Giordanolle kuitenkin heittäytymisestä jäähy, ja Jetsille puolestaan ylivoima, joka tällä kertaa kelpasi, kun, kukapas muukaan, kuin Ehlers ohjasi kiekon pönttöön. Ja keskipisteeseen, jossa Bennett ottaa heti poikkarista Jetsille uuden ylivoiman, hohhoijaa. Hetki tuon jälkeen pelailtiin maalinedusmähinän jäljiltä 4vs4-kiekkoa, ja viimeiselle neloselle sitten odoteltiin, että millaista kiriä Calgary oikein saa aikaan. No, eipä siinä oikein mitään kiriä edes ollut, sillä vaikka kiekosta Jets luopui aika herkästi, ja pelasi sitä vain syvään, ei Flamesilla ollut oikein mitään asiaa Jetsin tiiviin puolustuksen läpi paraatipaikoille. Sekoilua ja mähinää oli toki sitäkin enemmän myös loppuhetkille, joka kulminoitui Mangiapanen kilahtamiseen. Ensin Perreault piti Mangiapanen mailasta kiinni, eikä pilli soinut, joten ensin Mangiapane nappasi siitä mailasta kiinni, ja hetki sen jäkeen vielä pari poikkaria Jets-pelaajan selkään ja yksin boksiin. Se peli olikin sitten siinä. Tosin Flames sai vielä alivoimalla veskan pois, ja Gaudreau väläytteli ensimmäistä kertaa parempaa meininkiä, josta tuli vielä Jetsille jäähy ja Calgarylle aikalisä. Ei se kuitenkaan enää riittänyt. Mahtavaa pelikuria, ja muutenkin kurinalainen esitys... not.

Seurasin peliä tietenkin Flames-lasien läpi, joten pelaaja-arvioinneissakin enimmäkseen näitä sankareita. Gaudreau-Monahan -akseli oli järkyttävän uninen, hidas ja laiskahkonkin näköinen. Sota-alueelle varsinkin Monahanin kropalla pitäisi mennä rajummin. Gaudreaulta puolestaan ihmeen paskoja syöttöjä, ja ei ollut oikein satasella vauhdissa mukana, vaikka ihan lopussa hankki sen yv:n. Tkachuk sytytti ja hämmensi taas, mutta pelillinen anti jäi häneltäkin heikomman puoleiseksi. Giordano oli myös aika pihalla ja hitaahkon oloinen. Virhearviointi-pinch tuossa Harkinsin maalissa, joka jätti Dubén yksin ottamaan tuota Jets-vastaiskua vastaan. Hanifin taisi sen sijaan olla kaveri, joka unohti Lowryn maalin eteen Jetsin illan toisessa. Kaverin puolelta sanottava, että sielläkin nuo kärkinimet olivat aika vaisun oloisia. Etunenässä tietenkin Ehlers, joka lahjoitti nousun avaimet Calgarylle ja otti idioottimaisen jäähyn, mutta toki ohjasi voittomaalin, joten tuskin noita paskoja suoritteita kovin moni muistelee. Myös Wheeler oli aika pimennossa. Posin puolella näkisin Flamesilta jälleen Lucic-Bennett-Dubé -ketjun työteliäisyyden sekä Backlundin ja Lindholmin, vaikka esim. tuolla kolmosella oli myös omat aivopieruhetkensä. Pakistosta sitten sisupuukkoa olin jo antamassa Forbortille, joka oli tappamassa sitä kahden miehen alivoimaa, ja katkaisi myös kertaalleen Jets-2vs1:stä syötön. Kolmannen erän alkuun kuitenkin järkyttävä harhasyöttö, josta Jetsille 2vs0, ja koukki vielä itsensä jäähylle kiekotonta Wheeleriä estäessään, kun Talbot hoiti mallikkaasti Connorin laukauksen. Nelosketjussa Ryania kävi hiukan sääliksi - tuntui olevan aika tekemättömän paikan edessä noiden laitureiden välissä, ja Jets-neloselle kyllä plussat tuosta esiintymisestä muutenkin kuin Harkinsin maalin myötä. Veivät omaa matchupiaan ainakin omasta mielestäni. Eiköhän Rinaldo ainakin lähde nyt poppareille, kun siellä on kaiken huipuksi se B2B ti-ke -yönä tulossa. Vaikkapa Robinsonia isolla ruholla sisään. Jetsiltä Lowry on ollut sarjan paras pelaaja, ja Andrew Copp myös aika näkyvä Roslovicin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flamesille tosiaan täysin ansaittu tappio, kun oli se sen verran karmea esitys. Ihan liikaa virheitä ja harhasyöttöjä. Kolme aivan idioottimaista poikkarijäähyä ja vastaavasti omilla ylivoimilla ei saatu mitään aikaan. Gaudreau oli toki huono, mutta Monahan oli puolestaan täysin näkymätön, vaikka sai peliaikaa hieman alle 20 minuuttia. Pelasi vielä ylivoimaakin 6,5 minuuttia, eikä saanut koko ottelussa aikaan edes yhtä laukausta. Seuraavaan matsiin pitää parantaa ja paljon.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flames teki ison tasonnoston viime peliin verrattuna ja sen tuloksena aika helppo voitto. Puolustus tosin nukahti taas pari kertaa ja se maksoi kaksi maalia, mutta muuten tuohon pelaamiseen voi olla tyytyväinen. Flames toimitti tällä kertaa enemmän kiekkoa Jetsien maalille ja se tuntui toimivan aika hyvin, kun Helle tuntui sylkevän aika paljon kiekkoja. Ennen sarjan alkua oli paljon puhetta siitä, että mv-pelin suhteen Jetsillä on selkeä etu, mutta ainakaan omasta mielestäni Talbot ei ole ollut ainakaan yhtään Helleä huonompi. Gaudreau ja Monahan vastasivat hyvin kritiikkiin ja pelasivat tällä kertaa harvinaisen hyvää playoff-kiekkoa. Rinaldo oli odotetusti poppareilla, mutta eipä tilalle tullut Jankokaan saanut aikaan juuri mitään. Jos Flames nyt ei jatkossa päätä jostain syystä pelata yhtä paskasti, kuin siinä toisessa matsissa, niin on aika vaikea nähdä Jetsin menevän tästä parista jatkoon.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kolmas peli takana, ja Flames johtaa siis sarjaa 2-1. Jos vertaa kakkospeliin, niin sanoisin, että selkeästi järkevämmän näköistä menoa Flamesin osalta. Ylihyökkäämistä ja karmeita harhasyöttöjä ei nähty toisen pelin veroisesti, joten pulssi pysyi matalammilla lukemilla, eikä sekoiluja tarvinnut kirota niin paljon.

Ensimmäisestä erästä ei jostain syystä ekaa noin neljää minuuttia ollut Viaplayn filmeihin tallentunut. Joka tapauksessa Flames hallitsi lievästi ensimmäistä erää, mutta Jets teki tietenkin jälleen ottelun avausmaalin. Kulikovin oman pään avaus rauhoituksen jälkeen löysi laidan kautta Ehlersin, jolla oli liikaa aikaa ja tilaa, ja sieltä tanskalainen kiskaisi edellisessä pelissä apinan selästä pois saatuaan kiekon maaliin Talbotin längeistä. Tätä juhlaa ei kuitenkaan turhan kauaa kestänyt, kun suoraan seuraavasta keskialoituksesta Perreault lähti jäähylle, ja Gustafsson tarjosi Lindholmille loistavan ohjuripaikan, josta peli tasoihin. Erä 1-1, ja noin muuten paras maalipaikka ekalla kaksikymmenminuuttisella oli Sam Bennettillä, joka pääsi omaan reboundiinsa Hellebuyckin haparoinnin jälkeen. Vetokin oli hyvä, mutta Hellebuyck paikkasi huippuvenytyksellä.

Toiseen erään Flames sai hyvän alun, ja lopulta päätypaine tuotti tulosta, kun Hellebuyck ja oliko Pionk, sekoilivat maalin takana. Mangiapane riisti kiekon, ja tarjosi Backlundille herkkupaikan, 2-1. Sitten oli Flames-kolmosketjun vuoro, kun Lucic veti Ehlersin kautta kiekon tolpan kautta maaliin. Flamesin kannalta valitettavasti Dubén katsottiin häirinneen Hellebuyckia maalinedustalla sen verran, että Mauricen haasto kannatti, ja maali hylättiin. Mutta hetki tästä, ja tyhmän jäähyn ottajana kunnostautui puolestaan Jansen Harkins, joka veti Monahanin nurin, ja jälleen tästä rokotettiin. Gaudreau-Monahan -akseli toimi, ja #23 iski maalinedustalta 3-1:een. Tämän maalin jälkeen oli Flamesin vuoro ottaa typerähkö jäähy, kun Lucic repi Perreaultia, ja lähti estämisjäähylle. Myös Jets osasi kuitata tällaisen boksin, kun Andrew Copp nousi kulmauksesta maalille ja heitti tyylikkäästi rystyltä riman alle yli Talbotin hanskan. Muutama minuutti mentiin vähän rauhallisemmin, kunnes erän hahmo Andrew Mangiapane riisti jälleen kiekon Jets-puolustuspäädyssä, tällä kertaa Kulikovilta. Syöttö b-pisteiden välissä vapaana olleelle Tkachukille, joka kiskaisi komeasti yläpörsään. Tuon Flamesin neljännen maalin jälkeisessä vaihdossa Perreault otti osumaan Bennettin kovasta taklauksesta, ja hän oli jo toinen kentältä pois talutettu Jets-pelaaja, sillä Tucker Poolman oli myös ottanut osumaa, saatuaan Backlundin kovan vedon suoraan naamaan. Perreaultilla oli aika erikoinen asento tuossa (taklauksen vastaanottoon ei kovinkaan optimi), jonka ansiosta siinä varmaan sattui. Loukin jälkeisessä vaihdossa Flames jatkoi vahvaa peliä, kun mm. Monahan ja Mangiapane saivat hyvät tontit mieheen. Sen jälkeen loppuerä oli vähän seesteisempää, ja tauolle 2-4 -lukemissa.

Kolmanteen erään Jets tuli vahvasti takaa-ajajana, ja mm. Ehlers oli heti erän alkuun näkyvä. Myös Poolman oli löytänyt itsensä takaisin pelaavaan vahvuuteen ristikkokypärän kanssa, joten hyvä juttu, ettei pahemmin kolissut. Flames pääsi pelaamaan riskittömämpää peliä, mutta peli ei mennyt kuitenkaan liian passiiviseksi. Esimerkiksi kaksi kärkiketjua jatkoivat hyvää tekemistä, ja Tkachukin haasto toikin Flamesille ylivoiman. Ja tällä kertaa toimi kakkos-yv, kun Dubé ampui hyvän takapatjakudin, ja tällä kertaa Lucic suti kiekon maaliin hyväksyttävällä tavalla. Siinä taisi viimeistään katketa Jetsin selkäranka tähän kolmospeliin. Loppupeliä voisi sanoa kosmetiikaksi, vaikka näennäisesti Jets yritti vielä maaleja tehdä. Flames sai myös ikävän vekin, kun Poolmanin tavoin Forbort sai jonkun todella epätarkan viivavedon suoraan naamaan, ja siitä myös veret kentälle ja koppiin. Ja kun playoffeja pelataan, niin Mauricella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa Hellebuyck pois maalilta reilut neljä minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Gaudreau sitten kävi puttaamassa vielä 2-6 -loppulukemat, kun Monahan antoi Johnny Hockeyn tehdä tyhjiin.

Flamesin osalta voi olla erittäin tyytyväinen viimeöiseen esitykseen. Idioottimaiset pinchit, ylihyökkäämiset ja harhasyötöt keskialueella/hyökkäyssinisellä loistivat poissaolemisellaan, joita tuli armottoman paljon toisessa pelissä. Tyhmiä jäähyjäkään ei tullut ainakaan kaveria enempää, ja ylivoimakin toimi, joten sanoisin tätä Flamesin parhaaksi esitykseksi tässä sarjassa. Suuri rooli oli sillä, että Flamesin TOP6 teki nyt sitä, mistä heille maksetaan. Monahan kolmen, ja Gaudreau, Backlund, Lindholm sekä Mangiapane kahden pinnan pelit mieheen, jonka lisäksi Tkachukille maali. Tuon enempää ei voi pyytää. Erityisesti Monahan-Gaudreau -akselia tuli tuossa ruoskittua aika kovaa, ja se on tietenkin jäänyt sanomatta, että ykkösketju ei ole päästänyt vielä maaliakaan omiin tässä sarjassa, joten jos oli pari peliä vaikeaa hyökkäyspäähän, niin ovatpahan pitäneet luukut koko ajan kiinni omiin mentäessä. Kaikessa hiljaisuudessaan luolamies-Lucic vetää myös ottelusarjaa piste per peli -tahdilla eteenpäin (+ yksi hylätty maali), joten hänenkin panokseen voi olla myös tyytyväinen.

Jetsin puolelta katsottuna nämä pelit ovat olleet aika armottomia, sillä loukkaantumislista pelkästään näistä kolmesta pelistä kattaa Scheifelen, Laineen, Appletonin ja Perreaultin. Eipä tule ainakaan heti mieleen, että joku jengi olisi noin montaa hyökkääjäloukkia ottanut yhteen playoff-sarjaan, saati kolmeen peliin. Jos nyt jotain tuolta puolelta haluaa nostaa esille, niin Kyle Connor ei ole osoittautunut niin vaaralliseksi mieheksi, mitä kuvittelin. Varmasti se oman ketjun sekoittuminen Scheifelen loukin myötä on vaikuttanut, mutta pelkästään sen taakse tuskin voi mennä. Connor ei ole itse asiassa koskaan tehnyt maalia Flamesia vastaan, joten vaikeaa on ennenkin ollut. Connorin ohella myös Wheeler on pysynyt pimennossa, eli siinäkin tutkapari-Scheifelen loukki näkyy varmasti jonkin verran. Copp, Lowry ja Ehlers ovat olleet selkeästi Jetsin parasta antia. Hellebuyck on ollut tavallinen kuolevainen, joten pelot siitä, että Jetsin veskari voi ryöstää tämän sarjan Winnipegille, eivät ole ainakaan vielä osoittautuneet todeksi. Siihen voi siis olla ainakin toistaiseksi tyytyväinen, että Talbot ei ole oikeastaan yhtään ollut Hellebuyckia huonompi. Ja tuo Jetsin nimetön alakerta on realisoitunut siinä, että Flamesin päätypaine Mangiapanen ja muun kakkosketjun johdolla ovat johtaneet maaleihin kiekonriistoista.

Sarja on katkolla to-pe -yönä klo 5:30 Suomen aikaa. Jos jotain nyt voisi toivoa, niin olisi kiva aloittaa kerrankin tekemällä pelin avausmaali. Nyt tulee siis yksi huilipäivä väliin, joten saa nähdä, onko Jetsille tulossa apuja tuolta loukkaantuneiden listalta, vai ei.

Public Enemy #1 Tkachuk on muuten hankkinut jokaista peliä kohti Flamesille ylivoiman, muttei kertaakaan ole itse lähtenyt kaksiminuuttiselle. Takuuvarmaa ja totuttua tulosta häneltä sillä rintamalla.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös