Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Calgary Flames 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Calgaryn Liekit, 06.06.2018 klo 16.26.

 1. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames


  Hyökkääjät:

  Johnny Gaudreau 6.75M (sopimusta jäljellä 4 kautta)
  Sean Monahan 6.38M (5)
  Mikael Backlund 5.35M (6)
  Troy Brouwer 4.50M (2)
  Michael Frolik 4.30M (2)
  Sam Bennett 1.95M (1)
  Micheal Ferland 1.75M (1)
  Curtis Lazar 950K (1)
  Matthew Tkachuk 925K (1)

  Nick Shore RFA
  Garnet Hathaway RFA
  Kris Versteeg UFA
  Mark Jankowski RFA


  Puolustajat:

  Mark Giordano 6.75M (4)
  Dougie Hamilton 5.75M (3)
  TJ Brodie 4.65M (2)
  Travis Hamonic 3.86M (2)
  Michael Stone 3.50M (2)

  Brett Kulak RFA


  Maalivahdit:

  Mike Smith 4.25M (1)

  David Rittich RFA
  Jon Gillies RFA


  Pahin pettymys alkaa jo olla takanapäin, joten kai se olisi sopiva hetki avata ketju tulevalle kaudelle. Ensi kauden suhteen on taas kerran niin paljon isoja kysymysmerkkejä. Olen itse ihan tyytyväinen tuohon uuteen valmennusryhmään, mutta lopputuloksen näkee vasta sitten kun kausi alkaa. Olen todella pettynyt, jos Tre ei vihdoinkin hanki tuohon 1-ketjuun hyvää laituria. Mv-pelin taso romahti loppukauden aikana pahasti, joten senkin suhteen on kysymysmerkkejä ilmassa. Lähteekö Brodie tai Stone vai molemmat?

  Draftin suhteen ei nyt muuten olisi mitään odotuksia, mutta eiköhän Tre tee taas jotakin kauppoja.
   
 2. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Brouwerin arvo taitaa olla nykyään niin alhaalla, ettei häntä liikuteta kovinkaan helpolla.

  Mikä tilanne on muuten Tyler Wotherspoonilla? Vielä jokunen vuosi sitten häntä pidettiin jopa joukkueen lupaavimpana pakkiprospektina, mutta viime aikoina uutiset hänestä ovat olleet laskettavissa yhden käden sormin.
   
 3. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Pelkästään nimiä rosterissa katsomalla on kyllä häkellyttävää, miten Calgaryssä ei tänä keväänä pelattu pudotuspelejä. Hyökkäyksessä on nuorta kärkeä ja keskiketjuihinkin päteviä nimiä. Puolustuksessa taas on laajuutta, vaikka Giordano ei ehkä ykkösheppakisassa liigan kärkikymmenikköön kuulu.

  Tällä tavalla kaukaa katsottuna hyvin kasattu rosteri. Eiköhän ensi keväänä sitten.
   
 4. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Uskon, että Brouweria on kyllä ihan tosissaan yritetty kaupata, mutta ok-tason nelosketjun pelaaja ja tuo soppari on vaan niin paha yhdistelmä. Jos palkkakaton kanssa ei tule ongelmia, niin ehkä Brouweria vaan pitää kestää vielä yhden kauden ajan. Sen jälkeen nuo ulososton seuraukset olisivat sen verran pienet. Toivottavasti vaan uusi yv-valmentaja ei tunge Brouweria 1-ylivoimaan edeltäjänsä tavoin.

  Ihan vaan tilastojen perusteella Wotherspoon näytti pelaavan ihan hyvän viime kauden. Taisi kuitenkin pelata aika paljon Anderssonin kanssa, joten ehkä sillä oli paljon vaikutusta asiaan. Wotherspoonin kehitys on ollut aika hidasta ja organisaatiosta löytyy niin paljon parempia/lupaavampia pakkeja, että tuo tie on vaan tukossa NHL-uran suhteen. Sen takia uskon, ettei tule enää jatkamaan seurassa.
   
 5. Gneisenau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Preussen Devils, HIFK
  Sport1 uutisoi että Calgary on kiinnostunut Yasin Ehlizin palveluksista ja neuvottelut sopimuksesta on aloitettu.
   
 6. Gneisenau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eisbären Berlin, Preussen Devils, HIFK
  Yasin Ehlizin sopimus on varmistunut, 2-suunnan soppari.
   
 7. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Mitä enemmän tuota treidiä miettii, niin sitä paremmalta se tuntuu. Hamiltonin lähtö tietysti jättää hyökkäyspelaamiseen aukon, mutta kokonaisuuden kannalta mielestäni hyvä kauppa Flamesin kannalta. Mielestäni juuri nyt oli sopiva aika kaupata Ferland, kun tuo vaihtoarvo oli korkealla. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että teki Colbornet ja tuo viimeinen Flames-kausi oli se koko uran paras. Itselläni oli Foxin suhteen aika kovat odotukset, mutta koska oli täysin epävarmaa, että tuleeko koskaan pelaamaan Flamesin paidassa, niin ihan hyvä vastine 3. kierroksen varauksesta.

  Heti Flames-uransa alussa Peters mainitsi, että Brodie pelasi paremmin oikealla puolella. Jotenkin tuntuu siltä, että ensi kaudella nähdään parit: Gio-Brodie, Hanifin-Hamonic. Tuntuu kokonaisuutena paremmalta, kuin viime kauden tilanne. Kaiken järjen mukaan ensi kaudella tuo 1-ketju on muodossa: Gaudreau-Monahan-Lindholm. Jos tuon myötä Gaudreau tekee ensi kaudella +90 pistettä ja Monahan +70 pistettä, niin aika vaikea on moittia tuota treidiä.
   
 8. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Viime kauden viimeinen viestini:

  Lainaus:
  1/2 laitettu lihoiksi, ja pienimuotoisen shokin tuo treidi kieltämättä aiheutti, kun tuli aika puskista. Kiekollista voimaa ja rightin depthiä heikennettiin puolustuksessa, mutta overall mielestäni Hanifin on jo nyt parempi pelaaja omassa päässä, mitä Hamilton. Tulevaisuus kertoo, kumman hyväksi tämä meni, mutta en lähde tuomitsemaan, kun jäi sen verran lammasmainen kuva Dougiesta, ja Lindholm kumminkin Ferlandia kovempi kaveri, vaikka Micheal olikin hieno mies. Fox ei vissiin ollut lähellä signata Flamesin kanssa, ja meni sitten tuohon koostumukseen mukaan.

  Ihan ok fiilis.
   
 9. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Joko Hamilton on taantunut Flamesissa tai jtn, mutta melko käsittämättömältä tuo dissaus kuulostaa ainakin Bruinsseuraajan korviin, joka ehti nähdä kuitenkin Hamiltonilta kaikkinensa paria vaille 200 NHL-ottelua.

  Toki jo Bruinsin kannattajakunnasta löytyi niitä, joiden mielestä isokokoinen pelaaja ei voi olla taitava tai älykäs, vaan ainoastaan fyysinen. Ja kun tuo fyysisyys sitten puuttuu, isokokoinen pelaaja on paska.

  Se ei tarkoita, etteikö Hamiltonin varrella voisi pelissä olla myös kehitettävää, mutta kuten kuten tilastomies McCurdy twitterissä asian tiivisti: Hamilton on ykkösparin pakki, joka säännöllisesti urallaan on tehnyt kanssapelaajistaan parempia, mutta jota ei ole Calgaryssä peluutettu niin paljoa kuin rahkeita olisi.

  Tiedä sitten.
   
 10. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Trelivingin jutuista sai kyllä vähän sellaista kuvaa, että jään ulkopuoliset asiat olivat yksi syy tuohon treidiin. Kai sekin jotain kertoo, jos Hamiltonin tasoinen pelaaja treidataan kaksi kertaa kolmen vuoden sisällä. Flamesissa kuitenkin juuri Giordano on ollut se pelaaja, joka on tehnyt pakkipareistaan parempia pelaajia. Brodie muun muassa teki Gion parina lähes samanlaisia tehoja, kuin mihin Hamilton sitten lopulta pystyi.

  Toinen syy on sitten nuo pelaajien sopimustilanteet. Veikkaisin, että Hanifinin ja Lindholmin sopparit tulevat olemaan 5-7 vuoden pituisia. Fox ei ilmeisesti olisi koskaan suostunut pelaamaan joukkueessa. Ferland on ensi kauden jälkeen UFA ja tuskin Flames olisi sen jälkeen ollut valmis maksamaan pelaajan haluamaa hintaa. Ferlandin pelaamisessa on paljon hyviä asioita, mutta otteet ovat olleet erittäin epätasaisia. Jos en nyt väärin muista, niin teki viime kaudella ensin 20 maalia 50 otteluun ja sen jälkeen 27 ottelua tuotti yhden maalin. Hamiltonilla taas sopimusta jäljellä kolme kautta ja sen jälkeen UFA. Eiköhän Hamilton rahasta sen jälkeen oikein kunnolla, joten tuskin olisi tehnyt jatkosopimusta.

  Viime kauden ison pettymyksen jälkeen yritin pitää odotukset hyvin matalalla tulevan kauden suhteen, mutta saapa nyt sitten nähdä.
   
 11. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Hamilton on kiekollisena taitava ja offensiivisesti älykäs, mutta oman pään ja kiekottoman pelaamisen suhteen en lähtisi miestä älykkääksi sanomaan. Tarkoitan siis, ettei tässä mistään fysiikan dissauksesta olla pelkästään puhuttu. Kyllä niitäkin pakkeja on paljon, jotka paikkaavat fyysisiä puutteitaan hyvällä oman pään pelisilmällä ja pelinluvulla. Dougie ei ikinä ole kyseiseen kategoriaan kuulunut. Siihen vielä päälle ne lukuisat huhut siitä, että onko siellä vähän tohjo pääkoppa off-the-ice, tai se, kun veli-Freddie piti saada samaan joukkueeseen, vaikkei taso koskaan NHL:ssä riittänyt, niin soppa on valmis.

  Ja kaikki Dougien Flames-pelit olen katsonut, joten uskallan seisoa näiden sanojen takana. Tai siis uskallan seisoa noiden mainitsemieni pelillisten otteiden takana. Ei Hamilton ainakaan kiekottomassa pelissä tehnyt Flames-aikana kenestäkään parempaa pelaajaa kentällä. Ikää ei kuitenkaan ole vielä dramaattisen paljoa, joten kasvun mahdollisuus on. Kiekollisia avuja ei ole kiistäminen. Tuo off-the-ice -juttu on ihan spekulointia, mistä ei ainakaan itse voi mitään varmaksi sanoa.

  Hanifinia ja Lindholmia en ole läheskään niin paljon nähnyt, joten ei tässä uskalla mitään varmaksi julistaa, mutta olen helvetin pettynyt, jos Hanifin olisi omassa päässä ensi kaudella paskempi, mitä Dougie koko Flames-aikana. Odotukset Noahiin on kovat.
   
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Kyllä Hamilton on ihan kauttaaltaan älykäs. Mutta hän on myös introvertti, jolle joukkueena pelaaminen on välillä vaikeaa, jos se on kovin paljon ristiriidassa sen kanssa, mitä Dougie itse pelaamisesta ajattelee. Dougiella on myös taipumus yrittää välillä liikaa.

  Se on sitten oma kysymyksensä, että onko Hamilton riittävän hyvä, että puolustuspelaaminen kannattaa rakentaa hänen mukaansa. Saattaa olla. Hamilton palasi parasta kiekkoaan Bostonissa silloin kun Chara oli telakalla ja Hamilton sai olla ykkösheppa.

  Mitä nyt sitten noihin kaukalon ulkopuolisiin asiohin tulee, niin kyllä, henkistä kasvua varmaan olisi syytä tapahtua, mutta sekin auttaisi, että NHL.ssä hyväksyttäisiin paremmin erilaiauutta.
   
 13. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Kauttaaltaan älykkääksi pelaajaksi Dougie otti vähän turhan monta täysin idioottimaista jäähyä. En keksi ketään, joka viime kauden joukkueesta olisi yhtä usein sortunut niihin. Ja uskon, ettet puhu paskaa siinä, etteikö Dougie olisi ollut parhaimmillaan, kun Charan loukkaannuttua oli selkeä ykkösheppa. Calgaryssä homma meni kuitenkin Giordano - Hamilton -pakkiparissa niin, että kapteeni oli se, joka niitä virheitä joutui enemmän paikkaamaan ja oli se joukkueen #1-pakki. Brodiekin oli ihan sekaisin viime kaudella ilman Giordanoa, joten kai se sitten kertoo enemmän Giordanosta kuin Brodiesta tai Hamiltonista.

  Ja se olisi tosiaan hienoa, jos kaikenkarvaiset ja -luonteiset pelaajat hyväksyttäisiin jokaisen toimesta tasavertaisesti, mutta joukkuepelissä ja yksilöiden välisissä kemioissa homma ei valitettavasti ikinä toimi niin, oli liiga vaikka mikä.
   
 14. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Qualifying offer lähti yhdeksälle ja viidelle ei:
  Jon Gillies (G)

  Noah Hanifin (D)

  Garnet Hathaway (RW)

  Mark Jankowski (C)

  Morgan Klimchuk (LW)

  Brett Kulak (D)

  Elias Lindholm (RW)

  David Rittich (G)

  Hunter Shinkaruk (LW)

  Näille taasen ei..

  Austin Carroll (RW)

  Emile Poirier (LW)

  Daniel Pribyl (C)

  Nick Shore (C)

  Hunter Smith (RW)
  Lähde. Flames.com
   
 15. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Derek Ryan olisi ilmeisesti tulossa joukkueeseen. Tuleva rooli olisi varmasti 3-4 ketjuissa, joten veikkaisin pari vuotta ja 2-3M per kausi. Lindholm ja Ryan ovat ainakin tilastojen perusteella hyviä aloittajia, joten sen suhteen saataisiin selvää parannusta aiempaan tilanteeseen.

  Peters mainitsi haastattelussa, että haluaa ennen kauden alkua kokeilla Tkachukia ykkösketjussa. Hyvä idea, mutta ihan tuon tulevan sopparin takia en itse kokeilisi sitä vielä ensi kaudella.
   
 16. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Ryanista itselleni on jäänyt sellainen käsitys, että viime kaudella possession-statsit ja aloitukset huomioiden vahva kausi, mutta toisaalta aika köykäinen kaveri, jos puhutaan ihan puolustavasta roolista. Aloituksiin tuo siis kaiken järjen mukaan parannusta, jos siis Calgaryyn tulee. Kolmosketju lienee sopivin mesta. Jossain huhuissa Ryan on ollut monelle joukkueelle plan B, jos Tavaresiin ei rahkeet riitä. Eikä varmasti tarkoita sitä, että menisi samaan rooliin, mutta ainakin Leafsin kohdalla tällaista oli kirjoiteltu.

  Varmaan ihan hyvä haku, muttei mikään järisyttävä pommi. Ja tässä etenkin painaa paljon se, mikä on sopimuksen hinta ja pituus. Pari-kolme vuotta ja se 2,5-3 M$ AAV olisi varmaan ihan sopiva.

  Oppinut viime vuosien jälkeen sen, että näissä free agent frenzyissä saisi pitää pään kylmänä, koska niitä ylihintaisia diilejä on syntynyt (Brouwerin haamu kummittelee). Jossain puhuttiin, että mm. Tobias Rieder on myös herättänyt Flamesissa kiinnostusta, niin kuin myös Oilersin ja Canucksin osaltakin. Kattellaan.
   
 17. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Czarnik myös kaiketi tulossa 2v diilillä. Hyvähyvä, mahdollisimman paljon vaan kortteja käännettäväksi RW/right -tontille.
   
 18. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Näyttäisi siltä, että Ryan 3 x 3.125M ja Czarnik 2 x 1.25M. Toivoin Ryanin kohdalla vähän pienempää sopparia, mutta eipä koko joukkueessa ole tällä hetkellä, kuin viisi pelaajaa, jotka tekivät viime kaudella enemmän pisteitä kuin Ryan. On jo tässä vaiheessa helppo todeta, että joukkueen top-9 on parempi kuin viime kaudella. Ferland ja Hathaway vaihtuvat Lindholmiin ja Ryaniin. On myös toimivan YV:n kannalta hyvä asia, että sinne saadaan lisää rightin puolen vaihtoehtoja. Czarnik onkin sitten oudompi tuttavuus, mutta on ainakin AHL:n puolella tehnyt hyviä tehoja. Ihan hyvä kokeilu kuitenkin. Jossain luki ettei Tre olisi vielä valmis eli varmaan jotain muutakin vielä tulossa.
   
 19. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Miten mulla on sellanen tunne, että Ryan on uus matt stajan. Eli kallis nelossentteri.
  Toivon, ettei ole.

  Periaatteessa sentterit on hyvät ens kautta ajatellen, mutta niin piti pakiston olla vuosi sitten lähes Nashvillen tasoa..
   
 20. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Miltäs Calgarya seuraavat näkevät Välimäen mahdollisuudet murtautua Flamesin joukkueeseen tulevalla kaudella?
   
 21. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Lainaus:
  Onhan sillä mahdollisuuksia, muttei toisaalta kiire. Ehkä pelaa sen muutaman pelin alkukaudesta ylhäällä ja sit loppukauden alhaalla..?
   
 22. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Itsekin kieltämättä ajattelin, että pahimmassa tapauksessa näin voi tapahtua. Onhan tuossa viime vuosina annettu myös karmeat sopparit Raymondille ja Brouwerille. Hyvä asia kuitenkin on se, että Peters varmasti tietää täysin mitä Ryan tulee antamaan joukkueelle.

  Mitä taas Välimäkeen tulee, niin en kyllä oikein usko, että tulee vielä ensi kaudella ottamaan paikkaa Flamesin kokoonpanossa. AHL-pelejä alle ja ehkä pelaa jonkun verran pelejä ylhäällä.
   
 23. Punainen liekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  TSN uutisoi että Flames olisi lähellä signata James Neal. Tuo siirto olisi jo muutaman kauden ollut itselleni sellainen märkä päiväuni. Josko se nyt toteutuisi. Odotetaan innolla.

  Edit:
  Kyllä! Neal flamesiin 5 vuoden ja 5.75 AAV pahvilla. Ottamatta kantaa itse sopimuksen suuruuteen tai kestoon niin tämä on hieno haku!
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2018 klo 15.52
 24. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Olipa mukava yllätys. Onhan se toki mahdollista, että jossain vaiheessa tuosta sopparista voi tulla ongelmia, mutta ihan sama. Top-9 suhteen on nyt paljon hyviä vaihtoehtoja ja ehkä Bennettin taso lähtee vihdoin nousuun, kun ei ainakaan pitäisi enää jäädä ketjukavereista kiinni. Riippuu paljon Hanifinin ja Lindholmin soppareista, mutta palkkakaton suhteen tullee ongelmia. Se voi tietää sitä, että Brouwer tai Stone on lähdössä. Mikä tietysti myös olisi hyvä asia.
   
 25. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Rahaa meni paljon tuohon, ja kestoakin vuosi pari liikaa, mutta kuten yllä sanottu, niin ihan sama, kun viime kauden jälkeisillä tunteilla tätä ajattelee. Neal on pelannut NHL:ssä kymmenen kautta ja joka kerta rikkonut 20 maalin rajan, pelimääristä riippumatta. Tuo osasto kaipasi kaikkein eniten parannusta, ja sitä saatiin. Ja mikä parasta, niin nyt on syvyyttä bottom6:een myös, kun se oli myös se murheenkryyni viime kaudella:

  Gaudreau - Monahan - Neal
  Tkachuk - Backlund - Lindholm
  Bennett - Jankowski - Frolik
  Brouwer - Ryan - Czarnik

  Giordano - Brodie
  Hanifin - Hamonic
  Kulak - Stone

  Smith
  Rittich

  Hyökkäyspäässä melkein ylitarjontaa jo alempiin ketjuihin.