Mainos

Buffalo Sabres 2018–2019

  • 75 321
  • 209

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Kausi polkaistu käyntiin ja olenkin käynyt täällä lueskelemassa, mutta työt, pieni tenava ja hankittu/remontoitava kiinteistö pitänyt kiireisenä.

Tuossa Adetti ja Disso jo puhuivatkin kauden ekoista peleistä, joita itse en nähnyt kuin koosteista. Nyt kolmannen pelin katselin ja sivuhuomautuksena pakko sanoa, että voittoprosentti yli 50% sitten vuoden 2013!!

No, mutta peli näytti edelleen juuri tuon Adetin ja Disson kuvauksen kaltaiselta edelleen ja en lähde asiaa toistamaan oli asiat paremmin tai ei, mutta oman lisäykseni lisätäkseni kyllä pelissä silti jotain hyvää on, ihan en niin analyyttisesti nyt tuota peliä katsonut ja en niin hyvä välttämättä olekaan lyhyellä otannalla faktoja kertomaan, mutta kun omista saadaan kiekkoa ylöspäin tuotua niin alkaa mielikuvituksellisuutta löytymään. Ja kyllä muutenkin joukkueesta huokuu (ainakin vielä), jonkinlainen yrittämisen tahto/voiton halu.

Aika sumpuissa Buffalon maalit tuli, mutta hyviä paikkoja oli pelissä muutenkin, varsinkin ykkösketjulla oli useampaankin lisämaaliin mahdollisuus esim. Reinhartin tyhjä maali minkä Sheary ja Eichel namupasseillaan petasi.

Muuten mieleen jäi Thompsonin turhat, mutta näyttävät ja viihdyttävät pyöräytysharhautukset. Lisäksi ”iltalehden susi merkin saa” Hutton!

Toivoa on ja enemmän asiaa myöhemmin, mutta nyt kiva seurata mihin peli tuosta kehittyy. Tulisipa vain enemmän näitä Buffalon primetime pelejä!!
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Viidestä ottelusta kolme on voittoja, joten ei tässä nyt tuloksellisesti voi pettynyt olla. Tuo Vegas ottelu oli kyllä selvästi paras kokonaisuudessaan ja olihan se erilaista peliä kuin nuo kaksi edellistä, joten analyysit voi kuulostaa hassuilta. Tietysti kyseessä oli päiväpeli eikä oikein Vegas ollut pelipäällä tuossa ottelussa, ottamatta tietenkään mitään pois Sabresilta.

Seuraava peli Coloradoa vastaan tuli turpaan ja sen jälkeen päästiin taas voittojen tielle vieraspelikiertueen ensimmäisessä ottelussa Arizonaa vastaan. Avsejakin vastaan oli hetkensä, mutta kyllä siinä katkesi hieman ranka niiden alivoimien aikana, kun Avsit iskivät ylivoimiensa lopussa maalin. Arizona pelissä kommentaattori sanoi pelin olevan nopeampaa kuin heidän edelliset pelinsä, joten kyllä se Sabresikin pelinopeuteen kykenee ja näyttihän se siltä. Silti kahden hyvän erän jälkeen alettiin peruuttelemaan ja annettiin Arizonan tulla peliin mukaan, kun vain roiskittiin sitä kiekkoa. Tuntui kyllä viimeinen erä ikuisuudelta sen puolesta. Poimittakoot kuitenkin sen, että ottelussa Skinner teki ensimmäisen maalinsa Sabres paidassa, kuten myös meidän puolustaja suuruus Rasmus Dahlin. Maalilla ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Linus Ullmark oli maalilla loistava ja otti uransa ensimmäisen nollapelin.

****

Maalivahdit ovat olleet loistavia ja oli hyvä Ullmarkin saada se ensimmäinen ottelu alta pois, ettei se veny enempää. Eikä tietysti paremmin olisi voinut mennä. Olihan siinä alussa huomattavissa kiekon pomppimista maalin takana eikä ensimmäisiä laukauksia saatu ykkösellä kiinni. Näkyi sellainen orastava jännitys sieltä. Hutton on ollut hyvä ykkönen ja aika yksin jätetty noissa rökäletappioissa.

Puolustuspeliin on viime kauteen nähden tullut selvä visio tai sitten sitä ei osattu viime kaudella pelata. Paljon maltillisempia ratkasuita eikä turhaa roiskimista läpi ottelua. Syötöt napsuu paremmin lapoihin ja omissa ollaan selvästi paremmin sijoittuneena. Kyllähän tuossa Arizona pelissä näimme, ettei vastustajalle annettu sellaisia huippupaikkoja heidän pyörittäessään peliä ja pidettiin heidät hyvin laidoissa. Tässä huomaa kuitenkin sen, että vaikka puolustajat nousevat hyökkäyksiin mukaan, ollaan paljon kurinalaisempia alhaalla. Tämä siis onnistunut hyvin johtoasemassa.

Hyökkäyspelissä en sen sijaan hirveästi erilaisuuksia näe, paljon edelleen sitä kiekko päätyyn ja perään -taktiikalla mennään. Se oli lähinnä huvittavinta tuossa Vegas ottelussa, kun molemmat harrastivat pitkälti sitä. Harvemmin sitä päästään vastustajan viisikkoa vastaan hyökkäämään kiekollisena alueelle vaan tässä tapauksessa ei oteta riskejä vaan heitetään päätyyn. Ymmärrän toki pointin, jos tulee kiekonmenetyksiä, mutta voisi tuohon luovempaakin tyyyliä opetella. Ainoa pelaaja, joka tuossa onnistuu on Eichel tuomaan kiekon ylös. Toivoisin vain omissa sitä terävyyttä enemmän olisi kiekonriistoihin, jotta mahdollisia vastahyökkäyksiä tulisi. Siten niitä maaleja hyvin paljon tehdään ylivoiman ohella.

Tuossa Arizonaa vastaan annettiin lopussa ylivoimalla mahdollisuus Dahlinille ykkösessä, kun Rasse pelasi siinä vierellä toisella puolen ja voitaisiin ihan hyvin laittaa Dahlin rakentaan toiselta puolen sitä peliä leftin kaverina. Rasse viivalla ja Eichel toisella puolella. Näin saataisiin maksimoitua tuota ylivoimaa enempi ja Dahlinin pelaamisella tilaa tulisi toiselle puolelle Eichelillekkin enemmän. Tämä on toiveajattelua ja Okposo siellä toisella puolen väärän kätisenä pelaa.

Dahlinista ei ole tullu juuri mitään kommentoitua, mutta oikeastaan lukemattakin moni sen tietää kuinka spesiaali tapaus on kyseessä. Toki sen on huomannut näissä ensimmäisissä peleissä, kuinka kypsää pelaamista tuon ikäiseltä puolustajalta oikein on. Ei nöyristele lähtemään hyökkäyksiin mukaan vaan nähtiin hänen maalissaankin, kun laittoi kiekkoa liikkeelle ja oli maalilla laittamassa tyhjiin. Kiekot löytävät lapoihin nopeilla syötöillä, tekee helppoja ratkasuita eikä tee omasta eikä joukkuekavereiden pelistä vaikeampaa. Enemmän mietin tuota hänen omanpään pelaamista ja mitä herkkuakaan siellä on tarjottu hänen toimesta. Sijoittuu niin kuin pitää, pelaa mailalla mainiosti kiekot pois vastustajan hyökätessä eikä pelkää ottaa kontaktia maalilla tai laidoilla. Voiko 18 -vuotiaana olla näin valmista kauraa? Siellä ollaan kuitenkin fyysisesti pistetty porukkaa matalaksi, joten ei silläkään saralla olla aivan pehmoisia. Hyvin vaikea löytää heikkouksia tuosta pelistä, vaikka kuinka mietin. Joku voi tietysti tähän tulla sanomaan oman mielipiteensä.

****

Seuraavassa ottelussa saatetaan saada puolustukseen vihdoin ja viimein Bogosian mukaan, joten sieltä tippuisi Nelson pois. Ollaan siellä hieman peloteltu ajatuksella Tennysonistakin, mutta tähän ei voi uskoa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Taas parit hajanaiset:

Tosiaan, vaikka pelaaminen ei nyt ole ollut kokonaisuudessaan todellakaan loistokasta, on siellä ollut myös hyviäkin hetkiä. Tuo Vegas-peli erityisesti. Colorado-pelikään ei nyt ihan niin huono ollut kuin numerot antavat olettaa. Kuitenkin se ilmensi sen ongelman, että jos joukkue ei tee ensimmäistä maalia tai joutuu muutaman takamatkalle, ei joukkue oikein siitä nouse. Tämä olisi tärkeätä saada muutettua kauden kuluessa.

Tuloksellisesti tilanne on melko hyvä. Playoff-mahdollisuuksia ei olle menetetty lainkaan. Nyt olisi tärkeätä pystyä pitämään ainakin kuun loppuun tämä sama tahti ja sijoitus. Uskon ajan olevan tässä Buffalon puolella. Syy on siinä, että oikeastaan McCabea ja maalivahteja (jotka kaikki ovat pelanneet odotuksiin nähden erinomaisesti) lukuunottamatta yksilötasolla kaikilla on edelleen todella paljon varaa parantaa. Tämän lisäksi Rochesterissa Pilut ja Olofsson ovat aloittaneet melkoisella ryminällä. Olofsson on ihan pistepörssin kärkikahinoissa ja valittiin viikon pelaajaksi. Pilut on vetänyt nyt alun yli ppg-tahdilla ja kokonaisuutenakin ilmeisesti pelannut ihan mallikkaasti. Ellei taso romahda, niin eiköhän tuo kaksikko jossain vaiheessa ylös nosteta.

Dahlinin aloitus on ollut ehkä hieman yllättävä. Pre-seasonilla homma näytti enemmän siltä mitä oletin - kiekon kanssa rajojen hakemista välillä onnistuen ja epäonnistuen näyttävissä liikkeissä. Nyt homman keskiössä on ollut selvästikkin kiekoton pelaaminen ja kiekon kanssa on pyritty pelaamaan melko yksinkertaista, mutta kuitenkin nopeata ja tehokasta peliä. Luulen, että tuo asia on käyty tietoisesti lävitse ihan valmennuksen kanssa. Ja siis todella harvoin on puolustajan kiekottoman pelaamisen seuraaminen ollut yhtä mlelenkiintoista. Tuo on tosiaan jo nyt selkeästi joukkueen puolustuksen parasta. Dahlin on koko aika pienessä liikkeessä, ennakoi ja lukee tilanteita oikein, osaa valita hyökkseen tukemisten osallistumiset oikein. "Boxaa" pelaajia maalinedessä aivan helvetin tehokkaasti, pitää hyökkäyksiä vastaanottaessa etäisyydet optimaalisina ja pystyy irrottamaan pelaajat kiekosta kropallansa. On helppo ymmärtää ne vertaukset Lidströmiin tuon kiekottoman pelaamisen perusteella. Tuo kiekoton pelaaminen kun hioutuu eritoten fysiikan puolesta vielä lisää sekä siihen yhdistetään ne kiekolliset yksilösuoritukset (joiden ilmestyminen lienee vain ajankysymys) ja ylipäänsä kyky kontrolloida peliä kiekon kanssa, niin kyse on juuri sellaisesta puolustajasta, mistä kaikessa hypessa on ollut kyse.

Mielestäni kuitenkin ehkä kaikkein hienoin asia tuossa on se, että millaista henkistä kypsyyttä tuo osoittaa. Voin vain kuvitella, millaiset tietynlaiset paineet ja halut olisi tuollaisella hypella tulleena näyttää niitä kiekollisia taitoja ja lähteä hakemaan myös hyökkäyspäässä tuloksia - sillä riskillä ja kustannuksella, että omissa soi. Selkeästi on kurinalaisuutta ja kärsivällisyyttä lähteä rakentamaan tuota pakettia sieltä täysin oikeasta suunnasta.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Ennen kauden alkua Mittelstadt povattiin yhdeksi calder- kandidaatiksi mutta hänen nimi ei ole noussut yhtään esille nyt kun kausi alkoi. Tehopisteitä on tullut kuudessa pelissä vain 0+1, eikä täälläkään juurikaan mitään juttua, joten mikäs on tilanne? Onko ollut huonoa tuuria vai onko jotain muita ongelmia? O´Reillyn lähdöllä oli varmaan iso vaikutus?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Osoitti tuo Vegas ottelu jälleen sen, kuina huonoa kiekkoa tämä joukkue voikaan pelata. Tuosta ottelusta ei juuri mitään käteen jäänyt, Sharks otteluun tultiin hyvin ja näyttikin kivalta nuo parit erät, mutta jälleen tuloksena vain yksi tehty maali. Erikoistilanne pelaaminen on ollut melkoista tuskaa ja siihen nämä pelit ovat ratkenneet, luulisi jo Housleyn päähän iskostuvan, että pitäisikö tuolle ykkösylivoimallekkin tehdä jotain. Okposo tai Ristolainen pois ja uutta miestä tilalle. Ihan nuo syöttöjen laadutkin pyörittäessä ovat hätäisiä ja kuinka monta lukuisaa kertaa Rassen lavan päältä kiekko on lipunut keskialueelle. Okposo ei oikealla laidalla kykene nopeisiin ratkasuihin ja rightin miehenä virittelyssäkin kestää, osuessaan ensimmäiseen mieheen.

Vieraskiertue jatkuu Losin kautta Duckseja vastaan ja toivottavasti toisesta edestä voitto heltiäisi.

Ennen kauden alkua Mittelstadt povattiin yhdeksi calder- kandidaatiksi mutta hänen nimi ei ole noussut yhtään esille nyt kun kausi alkoi. Tehopisteitä on tullut kuudessa pelissä vain 0+1, eikä täälläkään juurikaan mitään juttua, joten mikäs on tilanne? Onko ollut huonoa tuuria vai onko jotain muita ongelmia? O´Reillyn lähdöllä oli varmaan iso vaikutus?
Huonoa tuuria voisi laittaa ainakin sen piikkiin, että vetonsa ovat osuneet kehikkoon eikä kehikon sisään, mutta pelillisesti ensimmäisissä otteluissa hän oli hyvin hukassa. Tuntui ettei oikein näkynyt miestä jäällä eikä ollut samanlaista Mittsiä, mitä nähtiin viime kauden lopussa. Pelirohkeutta kaipaisin enemmän, koska taidot tiedetään. Näissä kahdessa viimeisessä ottelussa ollaan nähty parempaa pelaamista ja tuntuu Skinnerin kanssa onnistuvan paremmin, mitä hän aiemmin oli tuossa kolmosessa. Kokonaisuuten tuo O'Reillyn poislähtö näkyy peluutuksissa ja aloituksissa, koska eivät nämä uudet Blues pelaajat ole onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Berglund joutui myös istumaan tämän Sharks ottelun.

Selvästi kuitenkin turhautumista ja sitä kautta nälkää enemmän havaittavissa Mittelstadtin otteissa ollut, että kyllä se siitä alkaa paranemaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vieraskiertue jatkuu Losin kautta Duckseja vastaan ja toivottavasti toisesta edestä voitto heltiäisi..

No Kings kaatui 5-1 ja vielä on ensi yönä sitten peli Ducksia vastaan. Arizonan matsia en nähnyt, mutta Vegas sekä Sharks-matseissa ei ollut paljoa katsomista. Eilisestä voitostakaan en osaa sanoa, oliko se Sabresin hyvyyttä vai Kingsin huonoutta, kun töissä peliä vähän toisella silmällä tuli katseltua.

Joka tapauksessa ajatus ennen Kings-matsia oli itsellä, että nyt kyseessä ei ole niin pelinopea joukkue kuin Vegas ja Sharks ja mahdollisuudet voittoon voisi olla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
No Kings kaatui 5-1 ja vielä on ensi yönä sitten peli Ducksia vastaan. Arizonan matsia en nähnyt, mutta Vegas sekä Sharks-matseissa ei ollut paljoa katsomista. Eilisestä voitostakaan en osaa sanoa, oliko se Sabresin hyvyyttä vai Kingsin huonoutta, kun töissä peliä vähän toisella silmällä tuli katseltua.

Joka tapauksessa ajatus ennen Kings-matsia oli itsellä, että nyt kyseessä ei ole niin pelinopea joukkue kuin Vegas ja Sharks ja mahdollisuudet voittoon voisi olla.
Koska ollaan nähty viimeksi näin hemmetin hyvä ottelu toisen ottelun perään? Silkkaa dominointia oli tämä Ducks ottelu eikä meinattu saada millään suosikkini Millerin selän taakse kiekkoja. Kaikilla ketjuilla päästiin rummuttamaan kontrolloidusti peliä hyökkäyspäässä eikä omissakaan juuri vaikeuksia ollut. Saattoi hyvin olla Ducksien huonoutta, mutta tässä täytyy nähdä kuitenkin joukkueen huippusuoritus värilasien kautta. Ketjujahan sorvattiin Losia vastaan ja samoilla pelattiin tämäkin ottelu, ensimmäisenä reaktiona oli, että ei kai nyt näillä vain lähdetä pelaamaan. Mutta kuitenkin saatiin maksimaalinen tulos ja jokainen ketju pelasi mainiosti.

Vieraskiertueen viidestä ottelusta kolme voittoa. Voittopelien esitykset olivat mielestäni riittävät, Arizonaa vastaan ei ollut hätää, vaikka annettiin liikaa tilaa vikassa erässä. Losia vastaan tehtiin paikoista maalit ja vähän eriskummallisistakin paikoista, mutta hyvä että niitä tulee välillä kotiinpäin. Duckseja vastaan kyettiin nousemaan 2-0 tappioasemasta eikä lannistuttu vaan painettiin sitäkin enemmän päälle. Vegasia vastaan mielestäni ei ollut juuri mahdollisuuksia ja kostautu henkilökohtaisiin virheisiin. Sharksia vastaan heikko erikoistilannepelaaminen vaikutti tulokseen, vaikka siinäkin pelissä oli hyviä aihioita.

Ainoana miinuspuolena näen tuon vastustajien hyökkäykset. Karvataan lähes aina yhdellä pelaajalla ja muut neljä valuvat hyvin paljon omalle siniselle ja puolustajat senkin alapuolelle. Tämä vaikuttaa sitten siihen, kuinka helposti vastustaja pääsee kiekollisena omalle alueelle eikä tarvitse aina heittää kiekkoa ränniin. Viime kotipelissä Vegasia vastaan tässä onnistuttiin hyvin eikä Vegas voinut kuin tyytyä rännikiekkoihin, mutta tämä sapluuna näkyi liikaa tällä kiertueella. Ja varsinkin silloin kun johdetaan ottelua. Aivan sama, kuinka varmasti Housley haluaa joukkueen tuossa pelaavan, mutta et voi päästää noin helposti vastustajaa nousemaan. Getzlafikin nousi lähinnä parilla potkulla Sabresin puolustusalueelle.

Bogosianin tulo tuohon puolustukseen on ollut selvä plussa ja on pelannut mielestäni parasta kiekkoa Sabresin paidassa. Syötöt löytyvät paremmalla prosentilla lapoihin, eikä tee mitään tyhmiä ratkasuita. Miehetkin saavat laidoissa tuntea Bogon fyysisyyden. Kun taas Rasselta toivoisin enemmän päättäväisyyttä ottamaan sen kiekon eikä katsele passiivisesti, mitä vastustaja meinaa tehdä. Kerran otti miehekkäästi Getzlafiltakin kiekon poissa laittamalla äijän seinille. Sitä haluan nähdä enemmän Rasselta. Muutenkin kokonaisuutena Rasse ei ole ollut järin hyvä, jos ajatellaan kaikkia otteluita. Ollaan kuitenkin nähty Rasselta erinomaista pelaamista molemmissa päissä ja toivoisin sen tasaisuuden sieltä löytyvän.

Ylivoimakoostumuksiahan vihdoin muutettiin näihin otteluihin, ykkösketju Skinner-Eichel-Pominville olivat hyökkääjinä ja puolustajina pelasivat Mittelstadt ja Dahlin. Onhan tuossa potentiaalia olla kova koostumus, mutta ei se ainakaan vielä erikoisia esittänyt. Toinen ylivoimaketju tekikin pari maalia Ducks ottelussa ja täytyy sanoa, että muuan Rodrigues on ottanut steppejä eteenpäin ja ollut joukkueen parhaimpia hyökkääjiä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Bogosianin tulo tuohon puolustukseen on ollut selvä plussa ja on pelannut mielestäni parasta kiekkoa Sabresin paidassa. Syötöt löytyvät paremmalla prosentilla lapoihin, eikä tee mitään tyhmiä ratkasuita. Miehetkin saavat laidoissa tuntea Bogon fyysisyyden.

Bogosianin peliä oli kyllä miellyttävä seurata. Olisi kiva tietää, että mistä tuo piristyminen. Onko mies täysin kunnossa vai onko Dahlinin saapuminen antanut Bogolle mahdollisuuden keskittyä siihen mitä parhaiten osaa?

Joka tapauksessa jos haaveillaan ja Sabresin tarvitsisi vahvistaa joukkuetta keväällä, kyllä kait se tuo puolustus on se kipein kohde. Rasmusten ja Bogon takana taso laskee liikaa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Bogosianin peliä oli kyllä miellyttävä seurata. Olisi kiva tietää, että mistä tuo piristyminen. Onko mies täysin kunnossa vai onko Dahlinin saapuminen antanut Bogolle mahdollisuuden keskittyä siihen mitä parhaiten osaa?

Joka tapauksessa jos haaveillaan ja Sabresin tarvitsisi vahvistaa joukkuetta keväällä, kyllä kait se tuo puolustus on se kipein kohde. Rasmusten ja Bogon takana taso laskee liikaa.
Puolustus parien vaihdot ovat vaikuttaneet peliin selvästi. Rasse-McCabe ovat olleet hyviä, kun jälleen pitkästä aikaa ovat pelanneet yhdessä ja mielestäni McCabe oli joukkueen paras puolustaja tässä Habs ottelussa. Muutenkin aikalailla samoja piirteitä havaittavissa kuin tuossa Bogosianin pelissä ja se rauhallisuus kiekon kanssa on aivan eri luokkaa. Pelisysteemiä käytetään paremmin ja se näkyy kiekkokontrollin laadussa. Olihan McCabe myös läpiajossa tässä viime ottelussa ja antoi hyvän syötön Reinhartin maaliin. Vaikkei Scandella pelillisesti ole ollut kovin hyvä, on tuonut tarvittavan tuen Bogon pelaamiseen ja helpottanut puheellaan sitä. Hyvin vähäiseksi jäi Dahlinin peliaika eikä olla näemmä kuormittamassa liikaa nuoren puolustajan peliä. Ei kellottanut edes 18 minuuttia, kun huomioidaan se, että niistä yli 4 minuuttia tuli ylivoimasta.

Aivan uskomattoman hyvää peliä Habseja vastaan ja kuinka hyvin rullattiin neljällä ketjulla eteenpäin läpi ottelun. Erikoistilanteet toki vaikuttavat paljon näihin aikoihin, mutta pienemmän jääajan sai hyökkääjistä Okposo karvan alle 12 minuuttia, kun Eichel veti isoimmat lähes 19 minuuttisella. Joten kyllä peluutus toimii mielestäni hyvin ja se kertoo pitkälti siitä, että roolitukset ovat kunnossa ja alemmat ketjut ovat tehneet viisikko pelissä oikeaa duunia. Kyllä sieltä mm. Larssonikin on pelannut todella hyvää kiekkoa, joka on yllättänyt täysin enkä olisi häntä tällä hetkellä vaihtamassa mihinkään.

Mittsille ja Dahlinille mieluisat pisteet mieheen, vaikkakin Mittsin ketju nappasikin ottelusta -2. Skinnerille muuten 10 otteluun 10 pistettä ja ollut viime otteluissa aivan liekeissä.

Se mitä pitää vielä mainita tuosta aiemmasta tekstistäni, niin tuo hyökkäysten vastaanottaminen edelleen on hukassa. Tällä pyritään säästämään energiaa, mutta tuo Dominkin maali näytti karua esimerkkiä siitä, kuinka voi käydä. Helppo purjehtiminen alueelle ja kiekko sisään. Liikaa valutaan viisikkona alas ja toivon tähän muutosta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lawrence Pilut, seitsemän matsia ja 13 pistettä AHL:ssä ja videoiden perusteella voidaan puhua jopa dominoinnista. Käsittääkseni enemmän offensiivinen paketti, mutta ei mikään kehnoista kehnoin omissa. Luistelu ilmeisesti ihan A-luokkaa. Maanmies Olofsson on myös aloittanut vahvasti, mutta sitä itse osasin odottaa ja vähän petyin, ettei tuota laukausta vielä nähdä NHL:ssä.

Löytyiskö tarkempaa analyysia Pilutista? Rochesterilla menee lujaa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kyllähän tuo lokakuu meni paremmin mitä olisi voinut odottaa, viimeisestä viidestä ottelusta on tullut myös vähintään piste ottelua kohden. Valitettavasti vain kaksi viimeistä ollaan hävitty jatkoajalla. Jacketsia vastaan kuitenkin hatunnoston arvoinen suoritus kahden maalin tappioasemasta tasoihin vieraskentällä, sama kuin Duckseja vastaan. Tällaiset suoritukset ovat olleet kuitenkin hyvin hyvin vähissä viime vuosina. Pelillinen suoritus ei silti päätä huimannut tuossa eikä tässä viimeisessä Flames ottelussa. Viimeisellä minuutille Flames tuli tasoihin pienellä onnen kantamoisella, mutta olihan tuo lopulta ansaittu piste ja lopulta kahden pisteen peli heiltä. Oikeastaan ilman tuota Huttonin huipputorjuntaa, olisi peli voinut kääntyä pahemmin vielä Flamesille. Tuomari onneksi päätti viheltää pelin poikki, vaikka kiekko lipuikin sitten lopulta maaliin.

Rodriguesia ei kahteen otteluun nähty, kun hänen perheeseen syntyi poikalapsi ja McCabe oli tästä viime ottelusta sivussa ylävartalovamman takia. Näkyihän nuo poissaolotkin jonkin verran, koska nämä pelaajat ovat olleet avainasemassa tällä kaudella. Vaikka Thompsonilla on aihioita olla tulevaisuudessa hyvä ja sieltä löytyy nytkin palasia NHL jäille, olisi polku vielä parempi hänen kohdallaan AHL:n puolella. Tämän kauden uudet tuttavuudet ovat olleet mielestäni positiivisia, Hutton on ollut maalilla erinomainen, Skinner on pelannut hyvin Eichelin kanssa ja eipä nuo Sobotka/Berglund kaksikkokaan huonosti ole pelannut. Heiltä puuttunee silti tasaisuus, koska niitä huonoja iltojakin on mahtunut matkan varrelle. Shearyn kohdalla toivoisin parannusta.

Skinner - Eichel - Pominville
Sheary - Sobotka - Okposo
Elie/Rodrigues - Mittelstadt - Reinhart
Berglund - Larsson - Girgensons

Nyt on oikeastaan sellaisilla ketjuilla harjoiteltu, mitkä ovat olleet monien fanien päiväunissa. Eli Rodrigues pelannut Mittsin ja Reinhartin kanssa ja tästä ketjusta voi olettaa mielenkiintoa, jos näillä mennään seuraavassa ottelussa. Ykkös- ja nelosketju ovat olleet joukkueen parhaimpia ja niihin ei muutoksia ole sen takia tullut.

McCabe - Ristolainen
Scandella - Bogosian
Dahlin - Nelson
Beaulieu - Thompson

Viime ottelussa nähtiin ensimmäistä kertaa Rasmukset samassa parissa eikä tuo nyt niin erikoiselta näyttänyt. McCabe on ollut jopa joukkueen parhaimpia puolustajia Dahlinin kanssa, kun taas Rasse on ollut hyvin huono. Rasselta tulee edelleen aivan järkyttäviä pelinlukuja, kun tekee helposta vaikeaa ja pelaa niin yksinkertaista kiekkoa kuin vain voi pelata. Tällä tarkoitan lähinnä rännikiekkoja ja pleksien kautta ulos pelaamista. Hyökkäysalueella ei minkäänlaista kiekollista pelaamista ja omissakaan ei ole sitä härkämäisyyttä ollut nähtävissä, mitä vaikka viime kaudella. Kokonaisuudessaan puolustus on ollut parempi vuosiin, Dahlinin tulon myötä, kun myös McCabe ja Bogosian ovat pelanneet hyvin. Oikeastaan näiltä varmoilta puolustajilta Rasselta ja Scandellalta odotan tason nostoa.

Lawrence Pilut, seitsemän matsia ja 13 pistettä AHL:ssä ja videoiden perusteella voidaan puhua jopa dominoinnista. Käsittääkseni enemmän offensiivinen paketti, mutta ei mikään kehnoista kehnoin omissa. Luistelu ilmeisesti ihan A-luokkaa. Maanmies Olofsson on myös aloittanut vahvasti, mutta sitä itse osasin odottaa ja vähän petyin, ettei tuota laukausta vielä nähdä NHL:ssä.

Löytyiskö tarkempaa analyysia Pilutista? Rochesterilla menee lujaa.
Amerksin joukkue on tänä vuonna kyllä laadultaan hyvä ja siellä pystytään korvaamaan laadukkalla pelaajalla poisjäännit. Myös valmennus on enemmänkin laittanut jokaiseen ketjuun tuloksen tekoon kykeneviä pelaajia, kuin laittaisi ne kahteen ensimmäiseen ketjuun. Olofsson on tosiaan ollut jäätävä ja tuo hänen laukauksensa on aivan huippuluokkaa. Asplundin ja O'Reganin kanssa homma on toiminut nimellisessä kolmosketjussa erinomaisesti. Asplundin kahden suunnan peliä ollaan tuossa kehuttu, joka on edesauttanut hyvin paljon laitureita. Nylander on pelannut ykkösessä kokeneempien Simpsonin ja Porterin kanssa, ja tämäkin ketju on toiminut moitteettomasti. Lähinnä tietysti ylivoima on ollut se täsmäase, jolla Amerksin on maaleja paljon latonut Nylanderin, Olofssonin ja Pilutin johdolla. Näiden ketjujen lisäksi kun mainitaan CJ Smith, joka varmasti on lähimpänä nostoa NHL:ään ja Bailey, jolla on pelejä vyöllä ylhäällä, on asiat mukavalla mallilla. Olofssonilla on silti kokonaisuudessaan tekemistä NHL:n puolelle, kun taas Smith oli jo leirityksellä ennen kauden alkua aika varma kortti, mutta sai silti komennuksen alas.

Puolustus ei ole aikoihin näyttänyt näin valoisalta tässä organisaatiossa ellei koskaan. Pilut on juurikin dominoinut kiekollisesti pelitapahtumia, vaikka omien sanojensa mukaan on tuuriakin ollut matkassa. Pakkiparinsa Redmond sanoi hänen olevansa ihan NHL valmis pelaaja jo nyt, mutta silti hänen kanssaan olisi hyvä olla kärsivällinen vaikka kuinka haluaisi nähdä NHL:ssä. NHL:n puolella vieraskiertueella koettiin loukkaantumisia ja Pilutin jäädessä harjoituksista pois huhuttiin häntä jo ylös, mutta valitettavasti hänen kohdallaan olikin myös loukkaantumisesta kyse. Tästä nyt on toki jo aikaa ja hän on taas ollut peleissä mukana. Tähän AHL porukkaan kun lisätään kokemusta tuomaan Redmondilla ja Fedunilla sekä nuoremmat Guhle ja Borgen, voidaan sanoa tätä puolustusta varsin kovaksi AHL tasolle. Kun vielä alkukausi on mennyt hyvin ja palaset loksahtelevat paremmin kuosiin myöhemmin, toivon Amerksille menestystä. Tietysti AHL:ssä nähdään pitkässä kaudessa jokaisessa organisaatiossa muutoksia hyvin paljon loukkaantumisten myötä ja ketjut elävät hyvin paljon.

Pilut on juuri sellainen modernin ajan puolustaja kiekollisella avuilla. Mainitsemasi luistelu on erinomaista ja tykkää lähteä hyökkäyksiin mukaan. AHL:ssä ollaan päästy näkemään sitä, mitä häneltä Ruotsissa nähtiin hänen tapansa johtamaan hyökkäyksiä. Toimi hyvin paljon HV71:ssä pelimoottorina ja on päässyt helposti sinuiksi AHL:ään, kun ei ole tarvinnut mitään muuttaa. Redmond tuo apuja omissa kokonsa puolesta, kun Pilut toimii sitten pelinrakentajana. Hyvin maltillinen kiekon kanssa viivassa eikä tee hätiköityjä ratkasuita. Kuitenkin se vie oman aikansa tottua pienempään kaukaloon ja AHL toimii hyvänä mittarina alkuun Pilutille, kuinka pelata nopeasti ja pienessä tilassa. En juuri näe hänellä olevan heikkouksia, tietysti pienempi kokoisille puolustajilla tuottaa aina hankaluuksia omissa enemmän kuin isommille, mutta kun pelaa fiksusti mailallaan ja pelaa hyökkääjät kulmiin, ei se lopulta ongelma ole. Pelinopeus on kuitenkin Amerikassa suurempi ja pienempi kaukalo tuo tähän oman maistinsa. Roolituskin tietysti on avainasemassa. Sen suurempaa syväanalyysiä en kyllä kykene tässä kohtaan kertomaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika harvinaista herkkua tuollaiset ilotulitukset ovat olleet viime vuosina - siis siten, ettei Buffalo ole ollut se ottav(w)a osapuoli. En tiedä mistä sitten kertoo, kun kuitenkin mielessä vahvasti on, että miksi Ottawaa vastaan pelattiin kunnolla vain neljä erää eikä kuutta. Siltä kantilta katsottuna neljä pistettä oli kyllä tarjottimella ja kahteen tyytyminen on kyllä pettymys.

Joukkue on edelleen erittäin vahvasti kiinni pleijaripaikassa, mikä on kyllä todella positiivinen yllätys. Siitä huolimatta otteita on edelleen leimannut ailahtelevaisuus, ja siitä kokonaan eroon pääseminen nyt yhdessä kaudessa voi olla haastavaa. Riittävää kuitenkin olisi, jos ne heikommat jaksot pidetään vähissä ja lyhyinä. Edelliskausiin nähden selkeä ero on siinä, että jos ne pienten marginaalten pelit lähes säännönmukaisesti hävittiin ja joukkueen pelimoraali lyötiin helposti jäihin, on tällä kaudella tilanne toinen. Todella merkittävä parannus pidemmän päälle.

Tuo Skinner-Eichel-Pominville-kentällinen toimii erinomaisesti. Siitä asti (eli 20. lokakuuta), kun ovat pelanneet yhdessä, on tuo kenttä ollu liigan tehokkain. Epäilin kovasti Skinnerin ja Eichelin toimivuutta samassa kentässä, koska niin paljon Skinnerissa ja Kanessa on samankaltaisuutta ja Kane-Eichel-kaksikko ei toiminut sitten yhtään, vaikka tulosta toisinaan tekivätkin ja kaksi valmentajaa noita koitti naittaa yhteen ties kuinka kauan. Nyt Eichel on oikeastaan ensimmäistä kertaa urallansa tilanteessa, jossa kentällisessä on ykköskorin hyökkäystyökalut omaava pelaaja, jolla on samalla edes kohtalainen peliäly. Kane oli kiekottomana täysin turha pelaaja omalle joukkueelle, mutta Skinner osaa selvästi hyödyntää tuota Eichelin luomaa tilaa. Eichel on myös selvästi nyt oivaltanut, että hänellä on käytettävissään sellainen elementti, jota ei oikeastaan yhdelläkään toisella näistä nuorista tähtisenttereistä ole - yhdistelmä eliittitason taitoa, kokoa, ulottuvuutta, voimaa ja luistelua. Eichel on tottunut hieman olosuhteiden pakosta yrittämään tekemään kaiken yksin, mutta Skinnerin ansiosta on selvästi oivaltanut sen, että hän pystyy imemään vastustajia kuin kärpäsiä ja luomaan kenttäkavereille helvetisti tilaa ja vapaita paikkoja - jos nämä nyt vain ymmärtävät sitä hyödyntää (Kane ei tähän kyennyt). Pominville on hoitanut ruutunsa hyvin, mutta jos hänen paikallaan olisi jokin Mark Stone, niin olisihan jälki todennäköisesti todella murhaavaa.

Toinen erittäin toimiva koostumus on ollut tuo nimellinen neloskenttä eli Berglund-Larsson-Girgs. Larssonilla on edelleen pahat puutteet nopeutuneessa liigassa, mutta hän on kuitenkin pystynyt pelaamaan vahvuuksiensa kautta. Toivotaan, että tuo pysyy eikä viime kausi toistu, jolloin nuo hänen puutteensa korostuivat ja homma oli todella vaikeata.

Kaksi muuta kenttää onkin sitten ollut isossa rotaatiossa ja oikein toimivia koostumuksia ei ole löydetty. Rodrigues selvästi paransi tilannetta, mutta siitä huolimatta tuolla saralla olisi petrattavaa. Sobotkan työkalut ei oikein riitä tulosyksikön sentteriksi ja Mittelstadtilla on vielä menossa sopeutumisvaihe. Mittelstadtin osalta on todettava, että vaikka hyökkäyspään pelaaminen onkin ollut hakemista (joskin 4 pistettä viimeiseen 5 otteluun lupaa parempaa), niin kiekoton pelaaminen on ollut yllättävän valmista. Ei toki täydellistä tai virheetöntä, mutta tunnollista.

Puolustuksessa Bogosianin paluu ja korkea pelillinen taso on ollut myös yksi merkittävä tekijä hyville tuloksille. Nyt joukkue saa jalkeille kolme paria, joissa kaikissa on yksi ainakin jonkin tason top-4-puolustaja. Täytyy myös toivoa, että Bogo pysyisi terveenä. Kaikki muut paitsi Scandella ovat joko pitäneet tasonsa tai parantaneet selvästi.

Emoseuran lisäksi myös Rochesterilla on mennyt hyvin. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että AHL on aivan väärä liiga Pilutille, mutta koska ylhäälläkin on niin paljon ruuhkaa puolustuksessa, voi Pilutin ylösnosto viedä hetken ellei loukkaantumisia ilmene. Tilanne Rochesterissa on siinä mielessä haasteellinen, että vasemmalla puolella pelaa kaksi puolustajaa, joista molemmat voisivat pelata ykkösparin minuutteja - Pilut ja Guhle. Pilutin ollessa loukkaantuneena, paikkasi Guhle häntä hyvin myös hyökkäyspään tehoissa.

Tilannetta mutkistaa vielä se, että Hunwick tulee joskus palaamaan terveiden kirjoihin. Ylhäältä liipaisimella ovat varmasti noin muuten ihan ok pelannut Beaulieu sekä juuri Hunwick. Molemmat olisivat AHL-tasolle todennäköisesti sen verran kovia, että saattaisivat viedä Guhlen minuutteja selvästi, mikäli heidät alas laitettaisiin Pilutin tieltä. Näin ollen uskon, että jotain treidejä tultaneen näkemään jossain kohdin.

Olofsson on toki ollut myös murhaava, mutta käsitykseni mukaan kokonaisvaltainen pelaaminen vaatii vielä hiomista. Laukaus on kuitenkin todella tuhoisa ja varmasti toisi heti tulosta ainakin ylivoimalla. Kuitenkin kaikkien nyt Rochesterissa hyvin pelanneiden Pilutin, Olofssonin, Guhlen ja Nylanderin kohdalla varmasti kärsivällisyys kannattaa.

Seuraavaksi olisikin sitten back-to-backin toinen koitos Rangersia vastaan. Lähtökohta tuosta on oltava kaksi pistettä. Nyt myös hyvin mitataan joukkueen tietynlainen kypsyys, että pystytäänkö nopeasti nollaamaan tuo rökälevoitto eikä leijuta enää seuraavassa matsissa.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Se on kuulkaas 6-2-2 viimeisestä 10 ottelusta, koskahan lie viimeksi tällainen tilasto on ollutkaan. Aika sanattomaksi on vetänyt tämä alkukauden meno, vaikka onhan siellä aina niitä puutteitakin. En silti olisi uskonut näin hyvään suoritukseen. Joukkue kuitenkin uusiutui huomattavasti tähän kauteen, joka olisi väkisin nähtävissä jäällä ja sen ulkopuolella. Näin ei ole kuitenkaan käynyt, että siitä olisi ongelmaa muodostunut. Uudet vahvistukset ovat olleet hyviä hankintoja, pitkälti kertoo Skinnerin 12 maaliakin hyvin paljon ja kemiat Eichelin kanssa toimii erinomaisesti.

Joukkueessa on muutenkin pelaajia, jotka ovat omalla tason nostollaan tuonut hyvin paljon joukkueeseen lisää, varsinkin puolustuksen ja nelosketjun muodossa. Nuorten esiintulo on ollut myös tärkessä roolissa, kun on miettinyt kuinka kovassa roolissa pelaajat ovat pelanneet. Thompson pelasi tässä viimeisessä ottelussa pitkästä aikaa ja näyttää kyllä siltä ettei hänestä ole käyttöä tälle kaudelle. Olisi muutenkin ollut suotavaa tiputtaa jo aiemmin Amerksiin peliajan perään kuin pitää häntä katsomossa. Eliestä ei juuri hyötyä ollut, mutta näen mielenkiintoisena sitten sen, kun Wilson paranee. Tulee kivaa säpinää nelosketjun paikoista ja tämä tuo vielä enemmän painetta ettei pysty löysäilemään. Sillä Elien ja Thompsonin esityksillä ei juuri hätyytellä pelipaikkaa.

Puolustusparit ovat toimineet ihan kelvollisesti, peliaikoja olisi edelleen hyvä saada tasan kuuden puolustajan kesken. Beaulieu-Dahlin kaksikko ovat onnistuneet hyvin kolmosessa ja ansaitsevat enemmän peliaikaa. Huomattava ero tulee varmaankin erikoistilanteista, jossa Dahlin on ainoa joka ei alivoimalla pelaa. Beaulieun kanssa pelaaminen Dahlinille on vain se ongelma, että Dahlin joutuu hyvin paljon jättäytymään hyökkäyksistä, kun Beaulieu ottaa roolia hyökkäykseen. Mielestäni Dahlinilla olisi hyvä olla puolustavampi pelaaja vierellä, jotta pääsisi enemmän tuomaan vahvuuksiaan esille.

Taylor Fedun treidattiin Dallasiin ja sieltä tulee 7 kierroksen varaus valinta vuodelle 2020, jos Fedun pelaa Dallasissa vähintään 25 ottelua. Hyvin paljon loukkaantumisia siellä kärsitään, joten ihan perus hyvä pakki sinne. Saatiin organisaation palkkatilanteeseen helpotusta, kun yksi pelaaja siirtyi pois ja muutenkin Amerksissa on kova kilpailu.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Surkealla pelillä sitä voidaan voittaa, vaikka vastassa olisi yksi liigan kovimmista joukkueista. Ensimmäisessä erässä nähtiin sitä Puhvelia mitä ollaan totuttu näkemään, mutta kaksi seuraavaa erää oltiin kyllä aivan mankelissa ja Boltsit pelasivat todella hyvin. Eipä tässä voi sanoa että oltiin huonoimmillamme, yksinkertaisesti Boltsit olivat parempi joukkue ja kun he alkoivat pelaamaan, ei ollut mahdollisuuksia. Okposon haastattelusta saatiin kuulla, että Sabres antoi liikaa tilaa vierailijoille ja tämä on oikeastaan se, mitä on tullut rummutettua kauden aikana jo useaan otteeseen. Valutaan liiaksi omiin ja annetaan vastustajan hyökätä vapaasti. Tämähän on selvä taktiikka, että vastustaja ei lähde laukomaan kiekkoja ränniin ja antamaan painetta puolustajille, mutta pääsevät sitten hyvin vapaasti laukomaan. En oikein ymmärrä tätä logiikkaa, vaikka se on kelvollisesti onnistunutkin. Siellä on silti piilenyt reikiä tässä sapluunassa, mm. Domin maali Habseja vastaan, jossa pääsi helposti hyvälle laukaisu sektorille. Tässäkin ottelussa Hedmanin nousu jäi mieleen, jossa ei tarvinut suurempia potkuja tehdä oltuaan jo Sabresin puolustusalueella.

Reinhart ja Pominville vaihtoivat päikseen sekä Thompson pelasi Berglundin tilalla nelosessa. Ykköskenttä oli toimiva, mutta toimi se Pommerinkin kanssa, jolloin saatiin Reinhartin muodossa leveyttä toiseen ketjuun. Nyt siellä Rodrigues jäi hieman yksin, kun Sobotkasta eikä Pommerista apuja tullut. En oikein olisi nähnyt tätä vaihtoa järkevänä. Thompsonista ei edelleen ole tällä kaudella pelaamaan ylhäällä ja ei ole sellaista tahdonvoimaa, mitä Larssonilla sekä Girgellä. Tämä kaksikko pelasi kymmenkunta vaihtoa Stamkosia ja Kucherovia vastaan eikä nämä saaneet maaliakaan aikaan. Todella hyvin pelaa kyllä Larsson ja Girgensons, ovat olleet joukkueen tärkeimpiä pelaajia tällä kaudella. Ei muuta kuin Berglundia seuraavaan otteluun.

Rasse pelasi reilun 28 minuuttia, antaen 9 taklausta ja pelaten kautensa parhaan ottelun omaan silmään. Silti siellä oli näitä helppoja avauksia, mitkä sai rystyset valkoiseksi.

Jets, Wild ja Penguins. Kovat on ottelut ja toivon mukaan kentät laitetaan alkuperäiseen kuntoon, jotta tasaisuus pysyy. Toivon myös puolustuksen peluutukseen tasaisuutta, koska ottelutahti ja vastustajat ovat kovia. Dahlinille mm. reilu 14 minuuttia peliaikaa ja se oli hänen uransa pienin minuuttimäärä, jos jätetään tuo yksi ottelu laskematta loukkaantumisen vuoksi. Enkä nyt varsinaisesti virheitä nähnyt, mutta peluutetaanko tässä nuorta poikaa säästöliekillä?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Näyttää Dahlin ja Mittelstadt tulevan ainakin toimeen hotellihuoneessa instagrammin mukaan. Pientä hassuttelua kyseessä.

Kovat ottelut alkavat ensi yönä Jetsejä vastaan ja sieltä on Rodrigues otettu pois ja Berglund tilalle. Miksi? Ja tämän kunniaksi vielä Berglund pelannee ykkösylivoimassa, jota en sitäkään ymmärrä. Ei Housleyn sanoin ollut mitään järkevää perustetta ottaa Rodriguesia pois, kunhan on vain ”terveellisiä jätkiä ringissä”. Tietysti ymmärrettävää että rotaatiota harrastetaan tiukalla aikataululla, mutta luulisi nyt että mentäisiin parhailla. Isokokoista Jetsiä vastaan varmaan haluttiin kokoa lisää, mutta eipä tuo Thompson ainakaan fyysisesti mitään ole tuonut.

Rodriguesin pelistä tykkäävänä, harmillista. Sosiaalisessa mediassakin tästä päätöksestä ollaan raivoissaan, en ihmettele.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Omassa konferensissa on ainoastaan kaksi ja koko liigassa 4 joukkuetta, jotka ovat keränneet enemmän pisteitä. Itäinen konferenssin on ihan älyttömän tasainen, mikä tarkoittaa ihan jokaisen pisteen huomattavasti suurempaa merkitystä kuin tavallisesti. Mikäli pisteitä kertyisi nykyiseen tahtiin koko loppukausi, voisi playoffeja pitää jopa todennäköisenä. Siinä onkin kyllä sitten iso kysymysmerkki.

Kaksi aika isoa päänahkaa tuli Tampan ja Jetsin osalta. Ei mitään puhetta, etteikö kumpikin vastustaja olisi ollut ns. parempi joukkue, mikä nyt on täysin selvää pelaajamateriaalia katsomalla. Ottelut olisivat voineet aivan hyvin päättyä tappioihin. Tästä huolimatta mistään ihan tuurista ei ollut kyse, koska joukkue teki todella paljon asioita oikein. Toki Huttonin huippuotteet ja Skinnerin maalivire ovat ne näkyvimmät tekijät, mutta voitot ovat vain osaltaan perustuneet niihin. Ehkä tärkeintä näissä voitoissa on se, että joukkue rupeaa ymmärtämään sen, että vaikka materiaalieroa olisi vastustajaan, ei se ole niin suuri, etteikö jokainen joukkue olisi voitettavissa. Ns. pienten marginaalien pelejä on tänä kautena voitettu todella paljon. Viime kausien pienten marginaalien pelien tuloksellisuudella joukkueella olisi kasassa varmasti 6 tai 8 pistettä vähemmän - eli oltaisiin sarjataulukon alapäässä.

Nyt tulevana yönä vastaan tuleva Minnesota on taas kova testi. Olen kyllä todella yllättynyt, jos pistekin tulee, kun kyseessä back-to-back-peli levnnyttä joukkuetta vastaan. Saa nähdä laitetaanko Hutton taas tolppien väliin. Kaksi erinomaista mennyttä ottelua ja Ullmarkin heikko Montreal-matsi varmasti ovat varmasti iso kiusaus valmennukselle mies askiin taas laittaa. Vähän vain epäilen, että jaksaisi viime otteluiden urotekoihin.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Ihan mielenkiinnosta kysyn (kun omat pelikokemukset jäivät ulkojääsarjoihin), että keiden kaikkien piikkiin Wildin eka maali voidaan merkitä Bogosianin syöttöpisteen lisäksi?
Dahlin?
Risto?
Pakkien peluuttaja?

Eli ketkä kaikki nukkuu / kuka nukkuu eniten?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ottelu noudatti aika pitkälti samaa kaavaa kuin nuo pari edellistä. Vastustaja oli selvästi niskan päällä, mutta joukkue teki paljon oikeita asioita ja lopulta jälleen kerran onnistui kairaamaan voiton. Kyllä tässä vähän nyt jo todennäköisyyksiä uhmataan, mutta en ole asiasta kovin huolissani, koska noin kovia joukkueita kuin nuo kolme viimeisintä on ollut, ei tule kovin usein vastaan.

Ottelu alkoi erittäin haastavasti. Ensimmäinen maali oli seurausta selkeästä huolimattomuudesta (josta jäljempänä kysyttyyn kysymykseen). Parisen veto oli helvetin hyvä ja hyvältä paikalta, mutta siitä huolimatta se olisi ollut otettavissa. Sama pätee Dumban ylivoimamaaliin. Loistava laukaus one-timerista, mutta melko kaukaa eikä maskia ollut. Ei Ullmarkille ihan helpoin ja paras startti huomioon ottaen heikko Montreal-peli. Noiden jälkeen Ullmark olikin sitten täyttä rautaa ja tarjosi sitä tällä kaudella tuttua varmaa torjuntatyöskentelyä.

Ennen tätä matsia Dahlinilla oli menossa jo useamman ottelun vaisuhko jakso, joka "huipentui" tuossa edellisessä matsissa Jetsia vastaan. Tuon matsin kovatempoisuus varmasti yllätti Dahlinin osaltaan, koska hän varmasti tuplasi kauden virheensä tuossa matsissa. Olikin aika rohkea veto siirtää Dahlin kolmosparista Bogosianin viereen pelaamaan selvästi isompia ja kovempia minuutteja nyt Minnesotaa vastaan. Ajatuksena varmasti oli, että laitetaan Dahlin isompaan rooliin saamaan onnistumisia nopeasti tuon kauden heikoimman matsin jälkeen, jotta mies ei pääse liiaksi pyörittelemään huonoa matsia päässään.

Tuo näytti onnistuvan täydellisesti, koska Dahlinilta nähtiin kauden paras ottelu. McCaben kavennusmaalissa Dahlin antoi hieman näyttöä hyökkäyspelaamisestaan. Rohkea nousu maalille harhauttaen pelaaja, täydellisesti ajoitettu syöttö "vastoin" omaa liikesuuntaa takatolpalle McCabelle. Vastustajien liike oli maalivahtia myöden Dahlinin liikesuunnan mukainen, jolloin McCabe pääsi laittamaan tyhjään maalin kiekon. Dahlinin omassa maalissa itse suoritus oli lähinnä kiekon laittaminen tyhjään maaliin maalinedustalla. Kuitenkin tuossakin oli taas se, että Dahlin tuntuu erittäin hyvin osaavan haistaa ne tilanteet, jolloin ajaa maalille ja milloin ei. Noiden lisäksi Dahlinilta nähtiin muitakin hyviä kiekollisia pelaamisia hyökkäysalueella.

Kuitenkin ehkä kaikkein hienoin suoritus nähtiin puolustusalueella. Minnesotalla oli ylivoimahyökkäys menossa ja Dahlin tuli hieman myöhässä takakarvaamaan. Väitän, että 95% puolustajista olisi vain ajanut omaa kaistaa kohti maalia puolustamaan. Dahlin teki yllättävän leikkauksen keskelle ollen edelleen siis pelin "takana". Heti kun Dahlin tuon leikkauksen teki, syötti Minnesotan pelaaja toiseen aaltoon - ja suoraan Dahlinin lapaan. Välittömästi tuosta Dahlin laittoi täydellisesti ajoitetun "juoksukiekon" keskellä olevalle Shearylle siten, että syöttö leikkasi kiekolla Shearyn ja Minnesotan pelaajan, molempien oikealta puolelta Minnesotan pelaajan olleen keskellä. Shearylle läpiajo, mutta ei valitettavasti maalia. Syötönkatkoa ennen Dahlin todennäköisesti tiesi jo ennen syötön antanutta pelaajaa, että syöttö tulee keskelle toiseen aaltoon.

Bogosian on ottanut koko aika roolia enemmän ja enemmän ja kellotti puolustuksesta isoimmat minuutit. Bogolta tulee edelleen välillä käsikranaatteja, mutta kokonaisuudessaan pelint aso on todella korkealla. Ensimmäisen kerran sitten sen kauden lopun, kun hänet treidattiin Buffaloon. Nyt ei auta kuin toivoa miehen pysyvän terveenä.

Ottelun kuluessa Pominville laitettiin takaisin Eichelin kenttään Reinhartin sijasta. Muutos toimi, koska Pommer iski voittomaalin. Ehkä hieman ihmetyttää, että Reinhart ei ole nyt Eichelin kanssa oikein toiminut. Pominville ja Reinhart ovat aika samantyyppisiä laitureina ja Reinhart on kyllä laadukkaampi. Ylipäänsä laitureista Okposo, Sheary ja Reinhart ovat hieman tilanteessa, jossa heistä ei saada ulosmitattua kaikkea. Suurin syy on toki siinä, että Mittelstadtin pelintaso ei ole vielä siinä pisteessä, että olisi kentällisenn dynamo ja vyöryttäisi hyökkäyksiä ja Sobotkasta nyt ole ikinä sellaiseen ollutkaan.

Ihan mielenkiinnosta kysyn (kun omat pelikokemukset jäivät ulkojääsarjoihin), että keiden kaikkien piikkiin Wildin eka maali voidaan merkitä Bogosianin syöttöpisteen lisäksi?
Dahlin?
Risto?
Pakkien peluuttaja?

Eli ketkä kaikki nukkuu / kuka nukkuu eniten?

Dahlinin ja Riston voinee poissulkea noista vaihtoehdoista.

Bogosian ei ollut tilanteessa paineistettuna eikä hän sinänsä tarvinnut syöttövaihtoehtoa painottomalle puolelle. Siltä osin Dahlin pystyi menemään vaihtoon ilman ongelmien aiheuttamista. Bogosianin syöttö oli sen verran hiljainen, että mikäli tuo vaihto olisi tapahtunut nopeasti, olisi kentälle hypännyt puolustaja sen todennäköisesti saanut. Toki Bogosianin olisi täytynyt katsoa tarkemmin, mikä se tilanne on, joskin ihan perusteltu oletus on, että siellä ei nukuta.

Ristolaisen piikkiin tuo tuskin menee, koska Dahlin pelasi ottelun vasemmalla puolella ja Ristolainen taas oikealla. Ristolainen todennäköisesti hyppäsi jäälle kun kukaan muu ei näyttänyt sitä tekevän.

Vaihtoehdot rajautuvat siis vasemmalla pelaaviin McCabeen ja Scandellaan sekä valmennukseen. Mikäli tuossa juoksutettiin pareja normaalissa järjestyksessä, olisi vuorossa ollut Scandella-Nelson. Toki on mahdollista, että seuraavana vuorossa olisi ollut McCabe-Ristolainen. Varmaksi tuota ei voi sanoa. On myös mahdollista, että pelaajat eivät yksinkertaisesti olleet varmoja, minkä parin vuoro on mennä, jolloin syy on valmennuksessa.
 
Lawrence Pilut, seitsemän matsia ja 13 pistettä AHL:ssä ja videoiden perusteella voidaan puhua jopa dominoinnista.

Ja nyt 15 matsia ja 21 pistettä, joten hienosti vetää Pilut edelleen. Huomionarvoinen on myös saman seuran toisen puolustajan, Zach Redmondin, alkukausi. Redmondilla samat 21 pistettä, joista maaleja peräti 12. Veijarit ovat AHL:n pistepörssissä sijoilla 3. ja 4.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ja nyt 15 matsia ja 21 pistettä, joten hienosti vetää Pilut edelleen. Huomionarvoinen on myös saman seuran toisen puolustajan, Zach Redmondin, alkukausi. Redmondilla samat 21 pistettä, joista maaleja peräti 12. Veijarit ovat AHL:n pistepörssissä sijoilla 3. ja 4.

AHL:n tilastot antavat Pilutille 3+19=22 viiteentoista otteluun ja pörssin kakkossija. Mikä mahtaa olla syynä ettei Pilut ole rookie-statuksella noissa tilastoissa vaikka pelaa ensimmäistä kauttaan lätäkön takana?
 

Ralph

Jäsen
Mikä mahtaa olla syynä ettei Pilut ole rookie-statuksella noissa tilastoissa vaikka pelaa ensimmäistä kauttaan lätäkön takana?
Niinkin yllättävästä syystä, että ei täytä tulokaskriteerejä. Tulokkaaksi luokiteltava ei saa olla pelannut yli sataa ottelua Euroopan kärkiliigoissa ammattilaisena. Pilut on pelannut 191 ottelua SHL:ssä, joista melkein kaikki ammattilaisena.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Buffalo Sabres forward Jeff Skinner is reportedly asking for an 8-year deal with an AAV of $9-9.5 million if the Sabres want to keep him from hitting the open market, per Jeremy White of WGR Buffalo.
Kai tuo on joku läppä...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Buffalo Sabres forward Jeff Skinner is reportedly asking for an 8-year deal with an AAV of $9-9.5 million if the Sabres want to keep him from hitting the open market, per Jeremy White of WGR Buffalo.
Kai tuo on joku läppä...

Pegulat laittaa vielä miltsin hyvän miehen lisää ja karaavani jatkaa kulkuaan kohti rotkon pohjaa? Veikkaanpa kyllä Skinnerin tulevan sopparin olevan ylihintainen tai ainakin tuntuvan siltä, tehdään se sitten Sabresiin tai ei.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sanattomaksi vetää, kuuden ottelun voittoputki. Unessa ehkä näin voisi tapahtuakkin muttei oikeassa elämässä. Kaiken tämän kuran jälkeen Sabresin fanina voi olla ylpeä. Vaikka ollaankin vasta pelattu 21 ottelua, ei olisi uskonut todellakaan tällaiseen suorittamiseen. Voitot vieraissa Jetsistä, Wildistä ja nyt Penguinsista. Penguinsia vastaan 1-4 tappioasemassa ja siitä nousu voittoon jatkoajalla. Tuntuu jo epärealistiselta ajatukselta moinen, onhan Penguins vienyt meitä vuosia jo mennen tullen.

Hyvä kuulla hieman raporttia @Dissonanssi :lta, kun juuri tuo Wild peli on tällä hetkellä ainoa, joka mentiin vain koosteiden muodossa lävitse.

Kentällisethän palautui niihin koostumuksiin mitä ne olivat, Pommer ykkösessä ja Berglund nelosessa yhdessä Larssonin ja Girgensonsin kanssa. Kyllähän tämä neloskenttä on ollut erittäin viihdyttävä katsoa tällä kaudella ja en tiedä mistä tuo kaksikko on saanut tuollaisen itseluottamuksen ja boostin, mutta huhuh millasta meininkiä jäällä näyttävätkään. Molemmista ollut puhetta siitä, että alkaa olla jo nähty Sabresin paidassa. Mutta tämä kausi on osoittanut sen, mihin heistä oikeasti on sekä tasaviisikoin että alivoimalla. Sopimuksethan on tietysti katkolla molemmilla, että voisiko sieltä piileä se salaisuus.

Thompson sai sitten kauden ensimmäisensä plakkariin komealla laukauksella ja uskon ettei häntä olla tiputtamassa rosterista pois. Sai hän tuosta kyllä itseluottamusta ja pelasikin omaan silmään parhaimpansa. Silti tällaisena Rodrigues fanina olisin valmis näkemään, vaikka Sobotkan tilalla.

Ja nyt 15 matsia ja 21 pistettä, joten hienosti vetää Pilut edelleen.
Scandella loukkaantui blokatessaan laukausta eikä sitten palannut enää askiin. Vielä ei osaa sanoa, onko millainen vamma kyseessä, mutta mahtaako Pilut saada mahdollisuutensa ylhäällä. Toki siellä on Beaulieu rotaatiossa, joten voi olla että mennään hänelläkin. Olisihan se kiva nähdä Pilut kokeilemassa.

Buffalo Sabres forward Jeff Skinner is reportedly asking for an 8-year deal with an AAV of $9-9.5 million if the Sabres want to keep him from hitting the open market, per Jeremy White of WGR Buffalo.
Kai tuo on joku läppä...
Minkähänlainen agentti mahtaa Skinnerillä olla, ei kai nyt tosissaan voi tuollaista pyydellä. Eihän kukaan ole valmis maksamaan tuota summaa. Voidaan kyllä sanoa sitten kauden jälkeen hyvästit Skinnerille, jos tämä oikeasti pitäisi paikkansa. Siinä vaiheessa voi todeta ettei Skinnerille löydy muualtakaan ottajia. Vaikka hän on ollut erinomaisessa vireessä, voidaan onnistumisia peilata Eichelin kautta.

Vielä on näkemättä sitä puhdasta 60 minuuttista, vaikka voittoja onkin tullut mukavasti. Pelaajat pelaavat kyllä epätasaisia otteluita, tuntuu että siellä löytyy aina joku joka nostaa tasoaan seuraavaan otteluun, mutta sitten myös näitä jotka eivät kykene pitämään tasoaan. Huomionarvoista on ainakin se, että Ristolainen ja Okposo ovat parantaneet otteitaan.

Viikko täydentyy vielä kolmella ottelulla, joten happea ei ehdi ottaa. Keskiviikkona Flyers ja perjantaina Habsit kotona, sitten vieraissa sunnuntaina Red Wings.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olihan tuo edellinen kyllä melkoinen matsi - kaikilla tavoin.

Lähtökohdat olivat aika vaaralliset, koska hieman varkain oli voitot tullu kolmesta kovasta vastustajasta ja vastassa oli heikosti pelannut, mutta ilman Crosbyakin vaarallinen joukkue.

Ensimmäinen erä oli aivan helvetin kauhea. En edes tiedä, kuinka monta helvetin hyvää maalipaikkaa Penguinsilla oli. Ainoastaan Huttonin loistavat torjunnat pitivät lukemat siedettävinä. Järjestön määrä lepsua pelaamista ja ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle. Eichelin kiekoton ja kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt koko aika eteenpäin, mutta jos hän haluaa nousta ihan sille eliittitasolle, niin tuossa ekassa erässä nähdyistä lastentaudeista on päästävä eroon. Niitä on nähty tällä kaudella aikaisemminkin. Tarkoitan tällä sellaisia hieman puolivillaisia "näppäriä" syöttöjä tai harhautuksia, joissa on pääosin kyse high-risk-low-reward-tilanteesta. Noiden määrä pitäisi pudottaa 80 %:lla ja niitä pitäisi tehdä ainoastaan tilanteissa, joissa palkintona on suora maalipaikka.

Dahlinia ja Bogosiania tuli kehuttua viime viestissä, ja heti miehiltä nähtiin heikko ottelun ensimmäinen puolisko. Olivat jäällä kaikkien Pensin maalien aikana. Ei maaleja voi kuin osaksi ja osaltaan ei yhtään laittaa heidän piikkiinsä, mutta ei se ihan sattumaa ollut. Toisen puoliskon pelasivat sitten muun joukkueen tavoin hyvin. Dahlinilta nähtiin taas huikea yksilösuoritus, kun ohitti 3 pelaajaa, joista kaksi näyttävillä vartaloharhautuksilla ja pääsi ihan slotista ampumaan. Harmi, kun laukaus meni ohitse, olisi ollut kunnon highlight-reel-kamaa.

Ottelun käännepiste oli puolenvälin kohdilla Huttonin gamesaver-mailatorjunta, kun Kesseli pääsi vetämään poikittaisyötöstä tyhjään maaliin. Huttonilta kunnon taistelutorjunta, vaikka peli näytti olevan jo ohitse. Siitä Bogosian veti pelin 2-4 ja alkoi tuttu nousu ja ryminä. Pens selkeästi hieman lamaantui tuossa vaiheessa. Ei Buffalo erityisen hyvin tuossakaan pelannut, mutta riittävästi, jotta sai hakattua tarvittavat kaksi maalia ja Eichel sitten ratkaisi ottelun jatkoilla. Eichelin tuuletuksesta kyllä näki, että joukkueen mieliala on ihan tapissaan.

Fakta kuitenkin on, että tuollaisilla otteilla ei tulla pitkässä juoksussa ottamaan pisteitä. Toivottavasti tuo nyt vain oli tuollainen tapaturma, koska aikaisemmissa otteluissa joukkue on kuitenkin pelannut hyvin, vaikka onkin ollut alakynnessä.

Pistesaldo ja sarjataulukko mielestäni mairittelee joukkuetta. Onkin selvää, että jossain vaiheessa tulee väkisin pudotusta. Joukkueen pitää jatkuvasti parantaa, jotta sitä ei tule liikaa. Oma kysymyksensä myös on, miten nuori joukkue käsittelee sen, kun tuosta voittoputkesta palataan ns. maanpinnalle?

Ensi yönä tulee vastaan Flyers kotona. Kaikki mahdollisuudet voittoputken jatkamiselle on olemassa. Paljon riippuu siitä, onko peli Pens-ottelun kaltaista ripulointia vai sitten aikaisempien matsien kaltaista pienten asioiden oikein tekemistä. Scandella ja Berglund ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi (molemmat onneksi day-to-day). Rodriguesin paikkaamisen johdosta hyökkäys ei heikenny, mutta Scandellan poissaolo aiheuttaa väkisinkin sen, että joudutaan kuormittamaan kahta paria eikä voida rullata kolmella parilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös