Boston Bruins 2021–2022

 • 91 154
 • 384

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mitäs mieltä porukka on ollut Carlon otteista? Sopimusjulkaisun yhteydessä oli paljon juttua siitä, että Carlo itse ja sopimuksesta päätellen myös Bruins uskovat, että siellä olisi vielä jonkinlaista kiekollista osaamistakin kaivettavissa esiin.

Toistaiseksi on nähty lähinnä syöttöjä vastustajalle läpiajoon hyökkäyssinisellä. Noin tilastollisesti Carlossa on alkanut olla vähän ristolaismaista ankkuria, joka vetää parinsa suohon mukanaan. Vaikeita vastustajia kyllä, mutta kaikilla tuntuu menevän paremmin ne vaikeatkin minuutit, jos ei tarvitse Carlon kanssa pelata.

Omasta mielestäni tässä on vähän harmillista pelillistä suuntaa aistittavissa. Aivotärähdyksiä juu ja alkukausi anteeksi, mutta 30 ottelua jo kautta takana.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Pica

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mitäs mieltä porukka on ollut Carlon otteista? Sopimusjulkaisun yhteydessä oli paljon juttua siitä, että Carlo itse ja sopimuksesta päätellen myös Bruins uskovat, että siellä olisi vielä jonkinlaista kiekollista osaamistakin kaivettavissa esiin.

Toistaiseksi on nähty lähinnä syöttöjä vastustajalle läpiajoon hyökkäyssinisellä. Noin tilastollisesti Carlossa on alkanut olla vähän ristolaismaista ankkuria, joka vetää parinsa suohon mukanaan. Vaikeita vastustajia kyllä, mutta kaikilla tuntuu menevän paremmin ne vaikeatkin minuutit, jos ei tarvitse Carlon kanssa pelata.

Omasta mielestäni tässä on vähän harmillista pelillistä suuntaa aistittavissa. Aivotärähdyksiä juu ja alkukausi anteeksi, mutta 30 ottelua jo kautta takana.
Niin no... Olenko huolissani siitä, että Carlosta ei tällä kaudella välttämättä enää ole selkeäksi vahvuudeksi kolmospakin paikalla kuten on totuttu näkemään? Jep. Olenko huolissani pitkällä tähtäimellä? En vielä.

Tässä on nyt kyseessä aivotärähdystoipilas tosiaan, joka myöskin sai syksyllä esikoisensa. Jos sattuu olemaan heikosti nukkuva penska tai muuten vanhemmuuden askelmerkit vielä hakusessa, niin voi olla, ettei yksinkertaisesti saa sitä lepoa, mitä toipilaana tarvitsisi. Vähän sama homma kuin Pastrnakin kanssa, ettei häntäkään ole halunnut hirttää munista, vaikkei ole alkukaudesta oikein tolppien väliin osunut (en toki sikäli vertaa, että Pastrnakin yksityiselämän taakka on huomattavan paljon traagisempi).

En kuitenkaan laita päätä pensaaseen, vaan onhan Carlo pidempäänkin taiteillut sillä markstuart-rajalla, että kuinka kelvotonta puolustavan pakin kiekollinen peli voi olla, ennen kuin kokonaispaketti on pakkasella (Carlo toki on urallaan ollut kiekottomana vielä pari kertaluokkaa parempi kuin Stuart ikinä). Rajan paremmalla puolella on pysytty ja usein selkeästikin, koska kaverin kiekoton puolustaminen on parhaimmillaan häkellyttävän hyvää, mutta onhan tuo tilanne sikäli harmillinen, että teknisien ominaisuuksiensa puolesta tästä ei pitäisi Carlon kohdalla joutua edes keskustelemaan. Valitettavasti kiekollisilla taidoilla ei tee mitään, jos kiekon kanssa hätäilee eikä löydä oikeaa syöttösuuntaa tai muuta ratkaisua - vähän sama ilmiö, miten jopa jotkut äärikiekolliset hyökkäävät pakit ovatkin yhtäkkiä paskoja kiekolla kun ovat omissa paineen alla.

Kuitenkin kyseessä on edelleen vasta tällä kaudella 25 vuotta täyttänyt peluri; herkästihän se unohtuu kun on kuudes änärikausi menossa, mutta tuossa iässä moni pakki vasta breikkaa ylös. Samasta draftistahan tuo on kuin vaikkapa kierrosta aiemmin poimittu Zboril. Kysymys kuuluukin, onko A) nyt suvantovaihe pelissä johtuen aivotärähdyksistä ja/tai tuoreesta isyydestä ja Carlo alkaa tulevaisuudessa pelata niin kuin pari kautta sitten, B) alkanut se joillekin käyvä alamäki, jossa puolustava pelaaja unohtaa loputkin kiekolliset taitonsa, vai C) kyseessä edelleen nuori pakki, joka on jo rautaa tietyillä osa-alueilla, mutta vielä löytyy kokemuksen kautta se comfort zone, jossa pystyy pelaamaan omaa peliään monipuolisemmin.

En tiedä kysymykseen vastausta, mutta sen tiedän varmasti, etten halua nähdä skenaariota, jossa Carlon suhteen luovutetaan, kaupataan liian halvalla toisaalle ja vaihtoehto C toteutuu muualla. On kuitenkin normitasollaan hyödyllinen pelaaja ja av:n suhteen nykyrosterissa välttämätön, niin voi aivan hyvin katsoa kortit kehityksen suhteen loppuun. Low risk, high reward.

Ja onhan tässä sekin mahdollisuus, että Carlolle löytyy taas pelaamista paremmin tukeva pari. Krugin kanssa kemiat pelasivat tosi hyvin ja pystyivät piilottamaan toistensa heikkouksia, mutta jostain syystä Gryzin kanssa eivät ole ikinä kohdanneet. Forbortin kanssa ovat liian samanlaisia, ja Reilly ei oikein tahdo riittää kakkospariin.

Sivuhuomiona tuosta sopimuksesta, minusta siinä ei kovin suurta kiekollisen breikkaamisen varaa ole. Jos pelaa parhaalla tähänastisella tasollaan, niin on jo sopimuksen arvoinen jos liigan laajuisesti vertaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Joo, siis en tarkoittanut, että Carlosta pitäisi mitään transitiomasiinaa tulla, mutta jos nyt joukkueen kiekollinen peli olisi Carlon lapaan kuolematta, pystyisi edes ne yksinkertaiset siirrot antamaan luotettavasti.

Olen myös vähän eri mieltä tuosta puolustamisesta. Carlo on toki avllä hyvä ja maalinedustaa siivoaa mallikkaasti, mutta nykykiekossa vaan tuppaa olemaan niin, että viivapuolustamisella on vahvempi korrelaatio joukkueen menestykseen kuin maalinedustan siivoamisella. Siksi esim Grzelcykin tilastot ovat Carloa paremmat myös omaan päähän. Grzelcyk tappaa vastustajan hyökkäykset omalla sinisellä vaikka häviää laidoissa ja maalinedustalla enemmän kuin voittaa. Carlo piti vielä pari vuotta sitten sinistä erinomaisesti, mutta nyt on alkanut lipsua. Toki sitten paikkaa hyvällä puolustusalueen pelillä, mutta sitä puolustusalueen peliä vaan on väkisinkin enemmän kun viiva ei pidä. edit: edellytykset viivapuolustamiseen on Carlolla olemassa, koska liike on edelleen hyvää ja ulottuvuutta on, ehkä sitten kiikastaa itseluottamuksesta ja sopivasta pakkiparista?
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tässä on sellainen fiilis, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Hienoa, että Rask tulee pienellä lapulla sisään. Jos ajatellaan, että Rask on siinä kaikista tiukimmassa paikassa vähän jännittänyt, niin ehkä se että pelaa ikään kuin hyväntekeväisyyttään, voi auttaa tähän. (En tiedä kuinka vahvoja todisteita tästä jännittämisestä on)

Nyt on hyökkäyksestä löytynyt aika mukavasti laajuutta ja pelipaikoista on kunnon kilpailua. Jotenkin tuntuu, että Haula sopii ihan hyvin tuohon Pastan ja Hallin väliin. Sitten kun alaketjuissa Steen, Blidh, Frederic ja Nosek ainakin minut on yllättänyt viime peleissä positiivisesti, huutaa tämä enää puolustukseen vahvistusta.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Ottelu numero 32 pelattiin Washingtonia vastaan Capital One Arena:lla. Ottelu päättyi Bostonin voittoon lukemin 7-3. McAvoy oli tänään pelissä mukana. Sen sijaan Forbort, DeBrusk, Clifton, Foligno ja Nosek puuttuivat kokoonpanosta. Korvaajina olivat Moore, Vaakanainen sekä Kuhlman ns. ''uusina miehinä'', toki Vaakanainen pelasi jo toissapäivänäkin.

Peliä ehdittiin pelata hieman reilu 3 minuuttia, kun Caps teki ensimmäisen maalinsa. Dowd sai haltuunsa rännikiekon ja Bergeronin paineistaessa Dowd vippasi rystyllä kiekon päätyyn, josta kiekko kimposi kohti Ullmarkia ja hänellä oli tilaisuus ottaa kiekko haltuunsa mutta tämä ei saanut kiekkoa haltuunsa. Myöskään pakkipari Reilly-Carlo eivät putsanneet maalinedustaa eivätkä saaneet estettyä Shearya vaan tämä pääsi iskemään kiekon maaliin.​
Käytännössä heti Capsin maalin jälkeen myös Bruins on lähellä tehdä maalin, kun Carlo laukoo viivalta ja Bergeron ohjaa kiekon tolppaan. Bergeron pääsee yrittämään uudestaan kun kiekko kimpoaa tolpasta hänelle, mutta ei maalia.​
Bruins joutuu ensimmäistä kertaa alivoimalle kun erää on pelattu 8:33. Jäähy Grzelcykille estämisestä. Caps saa yhden erityisen hyvän paikan, kun Ovechkin pääsee pommittamaan tutun onetimerinsa kohti maalia, mutta Ullmarkilta oikein hieno koppi. Bruins kestää alivoiman.​
Ajassa 12:32 Bergeron yrittää purkaa paineen pois rännin kautta, kiekon kuitenkin pysäyttää Carlson joka laittaa kiekon edelleen ränniin, tämän taas pysäyttää Grzelcyk ja Capsin paineistaessa hieman rohkea syöttö keskustaan tavoitteena oma kaveri mutta kiekko päätyy Shearyn lapaan B-pisteellä ja kaverilta upea laukaus maaliin. Caps 2-0 johtoon​
Pelikellon näyttäessä 13:27 Kuznetsoville jäähy kiinnipitämisestä ja Bruins ylivoimalle. Ylivoimaa pelattu hetki kun Caps ottaa uuden jäähyn korkeasta mailasta (2+2) tästä tarjoutuu 45 sekuntia 5v3 ylivoimaa Bostonille. Kapteeni Bergeron päättää lisätä hieman draamankaarta ottaessaan jäähyn kun 5v3 ylivoimaa on pelattu 27 sekuntia eteenpäin. Caps saa alivoimalla 2v1 hyökkäyksen ja Ullmarkin hyvä torjunta pelastaa maalilta. Tilanne käynnistyi Pastan p*skasta syötöstä McAvoylle.​
Noh Carlsson päättää, että Bostonilla ei ole ollut jo tarpeeksi ylivoimaa ja ottaa ''järkevän'' jäähyn poikittaisesta mailasta. Bruinsille siis uusi mahdollisuus pelata 5v3 ylivoimaa kun aiemmin otettua jäähyä korkeasta mailasta oli vielä vähän jäljellä.​
Aikaa ehtii kulua 8 sekuntia kun Pasta pistää kiekon häkkiin Marchandin poikittaissyötöstä ja kaventaa tilanteen 2-1. Tämä tarkoittaa että edelleen Bruinsilla on ylivoimaa mukavasti jäljellä.​
40 sekuntia myöhemmin Marchand tasoittaa ylivoimalla tilanteen 2-2 aivan erän lopussa.​
Vielä erän viime sekunteilla Caps järjestää hyvän maalipaikan kun Kuznetsov syöttää poikittain Schultzille maalin eteen ja ainoastaan Ullmarkin hereilläolo pitää lukemat tasassa.​
Toinen erä ehtii vanheta vajaa 3 minuuttia, kun Grzelcyk pistää kiekon häkkiin kuin tyhjästä. 4 ketjulta kokonaisuudessaan hieno vaihto, erityisesti Blidh:ltä jolla oli suuri rooli maalin syntymisessä. Hän nimittäin karvasi vastustajan pelaajalta kiekon pois keskialueella jonka seurauksena kiekko Grzelcykille ja hänen laukauksesta maaliin. Bruins siirtyy 3-2 johtoon.​
Hiukan reilu 7 minuutin kohdalla Kuznetsovilla tyhjä maali edessä, mutta Bergeron esittää gamesaverin ja pitää maalin puhtaana. Kyllä luitte oikein, Bergeron.​
Kuznetsovin tilanteen jälkeen vain muutamia kymmeniä sekunteja myöhemmin toisessa päädyssä Lazar kiertää hienosti maalin taakse Caps pelaaja niskassa ja kääntää hienosti syötön maalia kohti luistelevalle Smithille, joka pistää kiekon maaliin. Bruins siirtyy 4-2 johtoon. Vastustaja vaihtaa tässä kohdin maalivahtia.​
Vajaa minuutti edellisestä maalista, niin Vaakanainen katkaisee vastustajan tilanteen hienosti omassa päässä, jonka seurauksena kiekko Hall:lle joka pääsee Pastrnakin kanssa 2-1 hyökkäykseen jonka päätteeksi hallittu syöttö Pastalle ja kiekko maaliin. Tilanne muuttuu 5-2 lukemiin. Tässä kohtaa itseä alkoi jo pikkuhiljaa hymyilyttämään. :)​
Hieman vajaa 7 minuuttia erää jäljellä ja tilanne muuttuu 6-2 lukemiin. Hall syöttää ja Haula tekee. Haulalla on muuten aika kiva veto silloin kun sitä käyttää.​
Vajaa minuutti eteenpäin ja Ovechkin syöttää/laukoo kohti Bruins maalia tavoitellen Oshieta ja mahdollista ohjuria. Kiekko Oshien luistimesta maaliin. Caps kaventaa 6-3. Oletettavasti Caps pelaajat olivat hyvin väsyneillä jaloilla, meinaan tilannetta edeltänyt Bruinsin pitkä pyöritys vastustajan puolustusalueella.​
Caps sai erän loppuun hieman pyöritystä sekä paikkoja Bruinsin alueella erityisesti Bäckströmin sekä Ovechkinin kenttien voimin, mutta numerot säilyivät 6-3.​
Kolmatta erää takana jo reilut 10 minuuttia, kun Caps saa hyökkäysalueella hyvän myllytyksen, jota seuraa Ovechkinin hyvä maalintekopaikka ja pieni myllerrys muutenkin Ullmarkin edessä.​
Lähes heti edellämainitun tilanteen jälkeen mennäänkin jo toiseen päähän. Marchand riistää hienosti kiekon Wilsonilta keskialueella. Syöttää Smithille jonka laukauksen maalivahti torjuu, mutta Marchand seuraa tilanteen loppuun ja pistää reboundin ilmasta sisään. Tilanne 7-3.​
Bruins joutui alivoimalle vielä minuutti ennen pelin loppua, kun Hall sai jäähyn kampituksesta. Maalia ei kuitenkaan syntynyt ja peli päättyi loppulukemin 7-3.​
3. erä oli huomattavasti laimeampaa pelailua. Caps ei juuri minkaanlaista loppukiriä saanut käyntiin.​
Yhteenveto:
 • Hall & Pastrnak kaksikko silkkaa s*ksiä. Muutama viikko sitten hieman epäilin, että tuleekohan tämä todennäköisin ketjumuunnelma toimimaan, kun Pasta ei ole aivan oma itsensä, mutta nyt ei tarvitse enää epäillä. Pastrnak on viime peleissä pikkuhiljaa palannut tutulle tasolleen. Erittäin tervetullut ja tärkeä asia menestymisen kannalta!
 • Edelleen Blidh pakko mainita. Siis tää kaveri on pelaamisellaan saanut meikäläisestä fanin itselleen.
 • Haulalla aika tarvittaessa aika mahtava veto. Ollaan siitä saatu maistiaiset niin tässä kuin Detroit pelissä.
 • Vaakanainen jatkoi samaa peliä, kuin Tampaa vastaan. Perusvarmaa suorittamista. On pelaamisellaan yllättänyt minut aivan täysin. Tässä pelissä hieno ja olennainen katko omalla puolustusalueella, joka mahdollisti Pastan toisen maalin syntymisen. On hankkinut myös lisää massaa, jota häneltä on yleisesti toivottukin.
 • Ullmarkilla kuten parilla Reilly-Carlo hieman parantamisen varaa ensimmäisen maalin suorituksessa, mutta sattuuhan virheitä. Ennemmin näissä peleissä kuin playoffeissa. Muuten etenkin Ullmarkilta ja Carlolta ok suorittamista.
 • Steen vaikuttaa kyllä oikeasti valmiilta NHL pelaajalta. Lyhyt otanta tietenkin, mutta kaverin peli on kokonaisuutena varsin hyvää. Jotenkin on varma fiilis kun hän on kentällä, myös puolustusalueella. Ei ole sellaista junnumaista höntyilyä.

Caps hallitsi pienoisesti ensimmäistä erää. Erityisesti 5v5 peliä, mutta tilanne tasoittui ja muuttui pelin edetessä.
Kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen. Joukkue on tuntunut löytävän ikään kuin taikaiskusta tietynlaisen rentouden ja itseluottamuksen peliinsä tässä vuoden alussa. Muutama viikko taaksepäin jos jouduttiin tappiotilanteeseen saatika useamman maalin sellaiseen, niin ainakin itselle tuli fiilis, että olikohan tämä tässä. Se maalin tekeminen kun tuntui olevan todella vaikeaa. Tämä etenkin 5v5 pelissä. Nyt tämän vuoden puolella kun tehtiin nämä ketjumuunnelmat, niin maaleja tuntuu tulevan joka ketjulla ja muutenkin peli kulkee ja pelaajat vaikuttavat nälkäisiltä ja tilanteesta riippuen voitto tuntuu olevan aina mahdollista. Myös tunnetta näkyy kentällä. Tottakai itseluottamus on todella voimakas voimavara ja voitot sekä voittoputket ikään kuin korostavat kaikkea hyvää. Varmasti tappioitakin tulee, mutta ne tappiotkaan ei niin harmita, jos peli näyttää yleisesti hyvältä. Hieman hykerrellen tästä suunnanmuutoksesta nauttii.
Etenkin tuo 5v5 tehokkuus on itselle se suurin ilonaihe ns. isoista kokonaisuuksista. Ylivoima varmasti edelleen tarpeentullen toimii riittävästi. Toki kyllähän lisäys fyysiseen preesenssiin aina tervetullutta olisi.
Varmasti unohtui paljon mitä ajattelin tarinoivani, mutta kai tässä olennainen on.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
 • Tykkää
Reactions: Pica

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Laiskasti alkanut läpyttely Montrealia vastaan tulistui matsin edistyessä. Marchandille 2 ensimmäistä 15sekunnin välein ja hattutempun jälkeen iloisia osumia suomalaisittain kun Vaakanainen tykitti Bostonin 5:nen maalin. 3 otteluun Vaakanaiselle pisteitä jokaisessa ja huomenna Philadelphiaa vastaan Rask maalissa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mitä sanotte peliä seuranneet, onko Vaakanainen tullut jäädäkseen?
Toivotaan parasta. Kyllä lämmittää näin joensuulaisena mieltä, kun Jokipoikien kasvatti onnistui iskemään eka maalinsa NHL:ssä. Tunnen kaverin vielä henkilökohtaisesti, niin se nostaa vaan fiiliksiä. "Uke" onkin ensimmäinen joensuulaiskasvatti, joka on onnistunut NHL-maalin iskemään. Toki Riikola aloitti kiekkoharrastuksensa Jokipoikien junnuissa, mutta on SaiPan kasvatti.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kyllä lämmittää näin joensuulaisena mieltä, kun Jokipoikien kasvatti onnistui iskemään eka maalinsa NHL:ssä.

Vaan eipä sitten onnistunutkaan, maali on jälkikäteen korjattu Lazarin nimiin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ai että kun näytti Rask hyvältä yön ottelussa. Liike oli huippua ja kliinisen rauhallisesti karmeessa myllerryksessä etenkin lopussa operoi menemään. Kaksi mahdotonta kopattavaa meni selän taakse, mutta parit läpärit ja lähellä on tilanteet hienosti nollasi. Pastalle hatut kentälle ja olikohan Bostonin historian ensimmäinen b2b hattutemppu. Muutenkin kovassa vireessä koko joukkue tällä hetkellä ja intensiteetti ollut aika satasella. Lopussa alkoi selvästi väsymys painamaan ja kaksi kertaa kiekko katsomoon ja reilu minuutti 5-3 ylivoimaa tapettavana. Olisikohan se lauantaina jo sitten ohipelin paikka vai onko sukat vielä viritettynä täysille. Primetime matsi tulossa Nashvillea vastaan.
Yön ottelussa McAvoy kierrettiin 100- 0 Farabeen toimesta ja muutenkin nakkeli kiekkoja kovalla prosentilla vastustajalle, vastapainoksi tosin 0+2 taululle. Kovasti oli Montreal pelin tapaan kärhämää ottelun aikana, mikä pelkästään hyvä merkki. Harmi vaan Fredericin poissaolo kun ei oikein ketään kovaa luuta löydy nyt rosterista. Joku farmista nostettu pälli kävi sitten ottamassa koteloon Philadelphian kovalta luulta.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Olihan hienoa nähdä taas #40 Bruinsin maalilla. Muutenkin näyttää hyvältä, kun kakkosketjussakin löytyy tehoja. Hall-Haula-Pastrnak antaa loistavasti tulitukea ykköselle!
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-


Tämmöisiä huhuja liikkeellä. Ja tuskimpa nuo pelkästään huhuja ovat, ainakaan Crousen osalta. Kumpainenkin luotettavista lähteistä.

Crousen palveluita on ilmeisesti useampikin kysynyt ja mm. Friedman mainitsi muutama päivä sitten, että epäilee Crousen päätyvän Tampaan, kun taas Marek ja Mike Johnson uskovat vahvasti suunnaksi Bruinsia.
Kyllähän kieltämättä tuollainen nuori voimahyökkääjä kelpaisi. Toki kuten mainittua kelpaisi monelle muullekkin pudostuspeleihin hamuavalle joukkueelle. Tuo paketti yhdistettynä 1,5 miljoonan cap hit:n on hyvin houkutteleva. 100/100 näkisin Crousen ennemmin 3LW:nä kuin DeBruskin. DeBrusk kun on taas niiden parin suonenveto pelin jälkeen enemmän tai vähemmän hiihdellyt näkymättömissä, tämä tuttu ongelma siis hänen kohdallaan.

Täytyy myöntää, että ensireaktio Klingberg huhuihin oli että mitä v*ttua? Ensinnäkin mies on RD ja vaikka ne vahvuudet ovat kiistattomat, niin hieman mietitytti ja mietityttää edelleen. Miksi hankkia pakistoon pelaaja johon menee paljon vaihtopalikoita ja joka hänestä pulitettavaan hintaan nähden vastaa liian vähän tarpeita. Näitä mietin aluksi.
Ensi järkytyksen jälkeen sekä hiukan enemmän pureskeltuna tätä alkoi vähän enemmän ymmärtämään, vaikka tämä vieläkään mikään oma toive ole.
Klingberg on suhteellisen isokokoinen, mutta ei kuitenkaan ymmärtääkseni pelaa mitenkään isosti ts. ei ole juurikaan fyysinen (korjatkaa toki jos olen täysin hakoteillä), jota minun mielestäni pakisto kaipaisi. Toki ensisijaisesti iso kroppa on iso + tuohon Bruinsin pakistoon. Hänen hyökkäyspään taidot ovat kiistattomat ja tervetulleet, enemmänkin mietityttää oman pään pelaaminen, onko aivan susi siinä vai onko puolustaminen edes tyydyttävällä tasolla?
No jokatapauksessa tämän täytyisi tarkoittaa joko sitä, että:
 1. Carlo kaupataan. Tähän en usko, enkä edes haluaisi tätä - hän on kuitenkin sellainen puolustaja jota joukkue(et) kaipaa. Toki pieni lisäfyysisyys ei olisi pahitteeksi. Aivotärähdyksiä on ollut ja tottakai se pelottaa että mitä jos.. Lisäksi vaikka tällä kaudella onkin ollut hankaluuksia, niin mielestäni viime peleissä on ollut nähtävissä että Carlon peli on alkanut lähenemään sitä hänen tuttua hyvää tasoansa. On lisäksi tällä kaudella prosenttien mukaan joukkueen toiseksi paras (Zborilin jälkeen) toimittamaan kiekkoa maalille ohi blokkaajien. Lisäksi tuntuu että laukoisi nykyään normaalia enemmän (oma mutu, ilman tilastojen tarkistusta), joten ainakin on yrittänyt myös sitä kiekollista puolta kehittää.
 2. Joku kolmikosta McAvoy, Carlo tai Klingberg siirtyisi pelaamaan vasenta pakkia. Voi toki olla mahdollinen skenaario, mutta en usko tähän.
 3. Se viimeinen eli, että edellämainittu kolmikko jakaantuisi ykkös, kakkos ja kolmospareihin. Tätä on näiden huhujen jälkeen pidetty todennäköisimpänä vaihtoehtona. Eli käytännössä aina olisi kentällä joku tästä kolmikosta. Tampa on menestyksekkäästi viime vuosina ymmärtääkseni pelannut tällä strategialla. Heillä on vasemmalla pelannut kolmikko Hedman, McDonagh ja Sergachev. Ja heidän vierellään ei aivan samantasoisia kavereita, vaikka toki erityisesti Cernak:sta on kasvanut todella hyvä puolustaja.
Lähtökohtaisestihan suurin osa on ajatellut, että LD osasto kaipaisi vahvistusta ja ei varmasti ole väärin ajatella niin. Kai sitä Bruinsin johtoporras ajattelee, että jos joka parissa olisi vähintään yksi joukkueen parhaista puolustajista niin se olisi sitten toimiva ja paras strategia. Halutaan jonkinlaista upgradea Cliftoniin ja noh ei tuo nyt ihan hullulta kuulosta noin ajateltuna etenkin kun esimerkkiä on menneiltä vuosilta, että tuo voi toimia. Syvyys on vahvuus niin hyökkäysketjuissa- kuin puolustuspareissa. Toisihan tuo laajuutta eritavalla.
Niin tai näin, niin en ainakaan haluaisi, että Bruins sitoutuu siihen Klingbergin tulevaan isoon sopimukseen ETENKÄÄN yli 5 vuoden. Toki ilman merkittäviä siirtoja se ei edes onnistuisikaan.
Tämä kaikki liittyen Klingbergiin on luonnollisesti vain omaa spekulointia sekä asioiden palloittelua, joka sai kipinän tuosta huhusta.

Lisäksi Dominic Tiano on viime päivinä päivitellyt DeBruskin tilannetta kiinnostuneiden joukkueiden osalta tuonne HFBoards:iin. Lähinnä siis raporttia mikä viime päivinä on muuttunut. Chicago on kuulemma todella, todella kiinnostunut sekä lisäksi Minnesota on viime päivinä liittynyt kiinnostuneisiin joukkueisiin. On varmasti muitakin joukkueita mutta nämä nyt on viime päivien lisäyksinä.
Dominic Tiano on siis henkilö, jolla on kytköksiä niin Bruinsin scoutteihin kuin johtoportaaseen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Toivottavasti Sweeney ei tohinoissaan unohtanut vaseliinia pakata, kun siirtorajavahvistuksia housuitta hankkimaan lähti.

On kyllä sen verran joutsenlaulun korinoita tässä kaudessa, etten ihmettele yhtään, jos toimistollakin laitetaan kaikki peliin. Ei voi syyttää. Tai tietysti voi, mutta katsotaan nyt ne hinnat ensin.

Klingbergistä vahvat Kaberle vibat, eikä siis sillä tavalla, että onnenamulettina vie joukkueen päätyyn, vaan että hirveällä hinnalla saadaan sysikeskinkertaista peliä suojatuilla minuuteilla. Toisaalta sekin voi olla parannus nyky-vireiseen Carloon.

Lawson Crouse on niin Neelyn näköinen hankinta, että oikeastaan epäselvää on enää hinta. Tulee Bruinsiin, e5.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivottavasti Sweeney ei tohinoissaan unohtanut vaseliinia pakata, kun siirtorajavahvistuksia housuitta hankkimaan lähti.

On kyllä sen verran joutsenlaulun korinoita tässä kaudessa, etten ihmettele yhtään, jos toimistollakin laitetaan kaikki peliin. Ei voi syyttää. Tai tietysti voi, mutta katsotaan nyt ne hinnat ensin.

Klingbergistä vahvat Kaberle vibat, eikä siis sillä tavalla, että onnenamulettina vie joukkueen päätyyn, vaan että hirveällä hinnalla saadaan sysikeskinkertaista peliä suojatuilla minuuteilla. Toisaalta sekin voi olla parannus nyky-vireiseen Carloon.

Lawson Crouse on niin Neelyn näköinen hankinta, että oikeastaan epäselvää on enää hinta. Tulee Bruinsiin, e5.
Klingbergistä täysin samaa mieltä. Ja vielä sillä lisällä että Kaberlelle sentään oli selkeä tarve = luokaton ylivoima ja tavattoman kädetön puolustus. Kaberlen urotöistä näiden ongelmien korjaamiseksi ei pitkääkään novellia kirjoittaisi (vaikka oma paikka Bruins-fanin sydämessä on, kuten kaikilla -11-jäsenillä), mutta hankinnan taustalla oli sentään käsinkosketeltava tavoite. Mikä sen sijaan on tarve Klingbergille? Pikku-upgrade kolmospariin? Järjestynee halvemmallakin.

Sen sijaan, miksi niin kriittinen Crousen suhteen? Siis noin lähtökohtaisesti, hintaa tietämättä. Oletettavasti Bruinsin palapeliin Debruskia sopivampi 3LW-palanen nyt ja lähitulevaisuudessa. Jos Kojootit myyvät samankaltaiseen hintaan kuin kesäiset poistonsa ja pelaaja parantaa yhtä paljon kuin useimmat heistä muualle päästessään, niin saattaisi olla jopa loistotreidi.

Vaikka tietysti nyt kun onnenamuletit mainitsit, niin onhan JA-Bruinsin negatiivisuus mitä parhain sellainen. ;)

Ja juu, tietty ymmärrän Neely-hankinta -pointtisi siinä mielessä, että eihän tuon position upgradesta kannata kuuta taivaalta väliä maksaa, eli vastaavahkolla returnilla pitäisi pärjätä kuin mitä JDB:stä saataisiin sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Nojoo, DeBrusk oli alussa potentiaalinen ja kova, nyt vaan nopea luistelija jota ei juurikaan näy kentällä paitsi logoon toimitettujen kiekkojen osalta eli ihan sama mihin treidataan niin push the button. Crousella kuiteskin kokoa ja välillä jotain yritystä olla NHL pelaaja, toisaalta miksi vaihtaa paskan joukkueen paska pelaaja hyvän joukkueen paskaan pelaajaan? Mutta sitten tajuaa että upgrade mahdollisuus.Vähän noita ihan sama tradeja jotka voi olla positiivisia yllätyksiä ja tuskin vitusti menee mönkäänkään. Itse olisin ottanut E Kanen suukapulan kanssa pelaamaan Bruinsiin, mutta mennään nyt näillä, nyt peli kyllä näyttää hyvältä!
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
On kyllä sen verran joutsenlaulun korinoita tässä kaudessa, etten ihmettele yhtään, jos toimistollakin laitetaan kaikki peliin. Ei voi syyttää. Tai tietysti voi, mutta katsotaan nyt ne hinnat ensin.
Näkisin että tämä on ainoa oikea vaihtoehto. Tosin olisihan tätä voinut toteuttaa rohkeammin jo viimeiset vuodet eikä varovasti varmistellen ikäänkuin puolella kaasulla. Sitä oikeaa hetkeä ei ikinä tule ja aina on omat puutteensa jne. Lisäksi jos joku on varmaa niin se, että vuodet vierii ja pelaajat vanhenevat niin hyvässä kuin pahassa. Kuitenkin on ollut tiedossa, että tällä rungolla halutaan yrittää aina sinne Bergeronin viimeisille vuosille asti ja playoff junassa Bruins on kuitenkin ollut joka vuosi, joten tuonkaan taakse ei oikein voi mennä käyttäen perusteluna tälle toiminnalle. Nyt sitten viimeisellä hetkellä koitetaan enemmän tai vähemmän epätoivoisesti tuota todellista ''kaikki peliin'' vaihdetta. Ei siinä kyllähän tämä näin fanin näkökulmasta on jokatapauksessa nautittavaa aikaa.

On se tämä jälkiviisastelu ja sohvamanagerointi helppoa. *hymiö*
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vezina Swayman
Kauden paras peli. Tarvitsi vain kuvitella, että Nashivillen pelaajilla oli Bruins-paita pällä niin suosikkijoukkueeni pelasi selaista kiekkoa mitä tahdon katsoa. Vaihtaisiko Preds front officet? Välirahana annetaan O’Reen gameworn pelipaita.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Eilisen pelistä sen kummempia analysoimatta, niin Vaakanainen parantaa kyllä peli peliltä. Kovuutta ukossa on yhtä paljon kun paperipussillisessa mehutiivistettä, mutta ollaan siinäkin menossa parempaan suuntaan. Uskaltaa pitää kiekkoa myös enemmän ja siihen on tullut rauhallisuutta. Näillä otteilla pitäisin ukon ylhäällä (ja toisaalta parempiakaan vaihtoehtoja ei juurikaan ole)
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Kuhlman waivereissa. Minusta hyvä signaali, nyt ollaan siinä vaiheessa, että kasataan rosteria niistä keillä homma toimii eikä lähetellä Steeniä/Vaakanaista alas vain koska voi.
Seattle nappasi Kuhlmanin. Eipä tuo juuri paina. Olen nähnyt Kuhlmanin köyhän miehen DeBruskina. Jalat käy, mutta ei juuri mikään muu.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Ompa säälittävä ensimmäinen erä Canesia vastaan (5-1). Puolustaminen niin surullisen näköistä että melkein hävettää muttei hävetä onneks kun edes suomalaiset päässeet tehoille. Saatiin ainakin Canesin alivoimaputki poikki. Ihan vaan Tuukan vuoksi toivon ettei tästä ihan teurastusta tule.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tervehdys arvon palstatoverit!
Joukkue se porskuttaa mukavasti niin tulosten kuin peliesitystenkin osalta. Poislukien munaton esitys Carolinaa vastaan heti pelin alusta lähtien. Mutta näitä sattuu kauden aikana. Nyt vain sattui vastassa olemaan yksi tämän hetken parhaista joukkueista. Kenties pientä ylilatausta?
Syy miksi hamusin näppäimistön ääreen kirjoittamaan on erityisesti se, että olisi vähän tradehuhuja! Tai spekulaatioita. Voit kutsua sitä miksi haluat. Toinen lähes yhtä vahva syy on tietenkin ketjun herättäminen henkiin.

Lopussa on liitteenä kuva, joka liittyy erittäin vahvasti tähän mitä nyt kirjoitan (olisin sen lisännyt tähän kohtaan tekstiä mutta emmä ossaa).
Mutta mennäänpä asiaan! Nimittäin Dominic Tiano kirjoitteli eilen, että Bruinsin tämän hetken kohde numero yksi on Claude Giroux. Lisäksi viestissä mainittiin, että Giroux:n hankkiminen mahdollistaisi Haulan siirtämisen 3. ketjuun joka taas mahdollistaisi DeBruskin vaihtamisen puolustajaan.
Mielenkiintoinen ja järkeenkäypä palapeli vai mitä?

Ensiksi oma ajatukseni
Giroux on edelleen hyvä pelaaja. Olisi ennakkoon ajateltuna mainio palanen tuohon kokoonpanoon. Sillä kyllähän kun vilkaisee kokoonpanoa niin ensimmäisenä heikkona kohtana pistää silmään 2. sentteri, niin hyvin kuin Haula onkin sitä paikkaa pelannut. Ja miettikääpä mikä tandemi Bruinsilla olisi lyödä aloitusympyrään! 2 viimevuosikymmenen parasta aloittajaa. Giroux:n on ilmeisesti viime kausina pelannut paljon laidalla, mutta eiköhän se sentteri peli luonnistu ns. vanhasta muistista. Toki eihän sitä tiedä kaavailtaisiinko häntä edes sentteriksi Bruinsissa, mutta oletettavasti kyllä. Paperilla näyttäisi hyvältä Hall:n ja Pastrnak:n välissä, mutta se mikä toimii paperilla ei aina toimi käytännössä. Voi olla että ei toimi ollenkaan, koska Giroux ei ole mikään Haulan tapainen koohottava polkukone. Noh eiköhän tuo nähdä jos asiat toteutunevat.

Itseä usein närästää rental hankinnat etenkin kalliit sellaiset. Ja kyllähän Giroux:n tasoinen pelaaja oletettavasti maksaa sen 1 kierroksen pick:n ++ (en ehdota tähän lisäpalikoita, koska en ole tutkinut mitä Flyers voisi kaivata) MUTTA toisaalta tämä olisi nykytilanteessa ihan hyväksyttävä siirto. Ensinnäkin se todella paikkaisi joukkueen ennakkoon yhtä suurinta heikkoa kohtaa. Toisekseen kun tämä nyt saattaa olla se viimeinen kerta niin ei muuta kuin KAIKKI PELIIN eikä pitkitetä tätä enää ensikauteen tuhlaten tulevaisuutta lisää rentaleihin (toki en ollenkaan usko että tätä ei yritettäisi vielä kerran ensikaudella epätoivoisesti jos vain Bruins olisi playoff-junassa ja vaikka nyt tämä ajatus närästäisi paljon, niin varmaan sitä ensikaudella olisi kirjoittamassa samanlaista tekstiä ja fiilistelemässä - huolehtimatta tulevaisuudesta. Paljon varmasti riippuu mitä Bergeron päättää tehdä).
MUTTA ehdottomasti tämä ei saisi jäädä pelkkään Giroux:n hankintaan vaan pitäisi todellakin paikata myös toista joukkueen heikkoa kohtaa nimittäin puolustusta. Ja kyllä Bruins päästää vähän maaleja. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita että puolustus on pelannut mainiosti. Kiitos kuuluu paljolti Bruinsin pelisysteemille joka tukee hyvin puolustuskaluston puutteita. Tarve siis olisi top-4 puolustajalle. Oikeasti tasoltaan top-4 puolustajalle.
En sitten tiedä kuka sitä kaivattua ja puheissa ollutta lisä fyysisyyttä toisi. Aiemmin huhusta Crousesta ei ole viimeaikoina kuulunut. Oletettavasti hinta nousee kun kiinnostuneita varmaankin on aikalailla. Bruinsilla menisi jo niin paljon vaihtopalikoita mahdolliseen Giroux:iin sekä puolustajaan, että eipä taida olla edes realistista miettiä Crousea. Ja jos Haula siirtyisi sinne 3. ketjun laitaan, niin ei ole oikein paikkojakaan.
Kaippa se fyysisyys täytyy sitten tulla siltä toivotulta puolustaja hankinnalta. Niin tai näin niin elämme aika mielenkiintoisia aikoja näin NHL jääkiekon osalta, vai mitä mieltä olette?


Ja se tärkein:
Kerrohan mitä mieltä sinä olisit tästä mahdollisesta Giroux hankinnasta? Ja ylipäänsä tekstin asioihin liittyen omia näkemyksiä - toki ei tarvitse liittyä millään tavalla tähän tekstiinkään.
 

Liitteet

 • 23.1.22 Rumor - 2021-2022 Official Boston Bruins Rumors and Roster Proposal Thread V.png
  23.1.22 Rumor - 2021-2022 Official Boston Bruins Rumors and Roster Proposal Thread V.png
  68,4 KB · kertaa luettu: 83

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Girouxilla ei riitä sentteriksi. Onko huonot lonkat vai mitä, en muista, mutta terveyteen ja fysiikkaan liittyvä syy se oli, eikä näin ollen tuolla nykyisellä liikkeellään ole oikein muuta kuin yksiulotteinen hyökkäyspään pelaaja ja yv-spesialisti. Hallin ja Pastrnakin keskellä ihan varma katastrofi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös