Boston Bruins (2.) – St. Louis Blues (3.), Stanley Cup-finaalit 2019

  • 86 477
  • 433

HokiHero

Jäsen
isot plussat Niemisen Villelle joka on loistava kommentaattori.

Pakko kai se on uskoa että joku Niemisestä tykkää. Itsellä meni pari kertaa totaalisesti kupoli jumiin niistä jutuista eikä rehellisesti kertaakaan tullut fiilistä että näin jääkiekkoa hiukan keskivertoa enemmän seuraavana sain mitään irti hänen kommenteistaan. Mielummin olisin kuunnellut 2000-luvun alussa maikkarilla nähtyä puhuvaa päätä.

Bluesille onnittelu, luo uskoa varmasti monelle organisaatiolle niinä hetkinä kun menee huonosti.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ratkaiseva seiskapeli ratkesi kahteen asiaan: 1) Bruinsin maalinteon kyvyttömyyteen ja 2) Raskin sulamiseen pahimmalla mahdollisella hetkellä. Raskilta ylivoimaisesti tämän kevään heikoin esitys. Torjuntaprosentilla 0.8 ei tuolla tasolla pelejä voiteta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
2) Raskin sulamiseen pahimmalla mahdollisella hetkellä. Raskilta ylivoimaisesti tämän kevään heikoin esitys. Torjuntaprosentilla 0.8 ei tuolla tasolla pelejä voiteta.
Tilastoista katsottuna näin. Mutta vain tilastoista. Todellisuudessa pelin ollessa 0 - 2 ensimmäisen erän jälkeen Raskilla taisi olla kaksi torjuntaa, Binningtonilla 12. Jälkimmäinen otti upeita torjuntoja, mutta toisaalta Rask kohtasi erän kaksi pahinta maalipaikkaa Bruinsin miesvartioinnin pettäessä. Bruins oli ensimmäisen erän aivan ylivoimainen joukkue, vain viimeistely sakkasi - osin tietysti Binningtonin loistavan vireen takia. Toisessa erässä alkoi pään hakkaaminen kilpikonnan kuoreen, ja kolmannessa erässä kotijoukkueelta loppui usko ja sisu - tarkalleen ottaen sillä hetkellä, kun Binnington venytti patjansa Nordströmin kiepautuksen eteen.

Raskia tuosta finaalin tappiosta on ihan mahdotonta syyttää.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ratkaiseva seiskapeli ratkesi kahteen asiaan: 1) Bruinsin maalinteon kyvyttömyyteen ja 2) Raskin sulamiseen pahimmalla mahdollisella hetkellä. Raskilta ylivoimaisesti tämän kevään heikoin esitys. Torjuntaprosentilla 0.8 ei tuolla tasolla pelejä voiteta.

Katsoitko sä edes sitä videokoostetta maaleista ja mistä paikoista ja tilanteista nuo maalit tehtiin? Siinä missä Bruinssin pelaajat olisivat vetäneet kiekon suoraan logoon, Bluessin kaverit iskivät kiekon kliinisesti juuri oikeaan paikkaan siten, että Raskille ei juuri mitään saumoja jäänyt pysäyttää yhtään noista maaleista.

Ekassa maalissa pakki ei pidä O'Reillyn mailaa, ohjuri joka sattui menemään sisään. Rask pelasi tilanteen täysin oikein ja oli torjumassa sitä vetoa. Tuossa tilanteessa pakin ainoa tehtävä on pitää huoli, että vastustaja ei saa mailaa väliin.

Tokassa maalissa Bruins vaihtaa, vaikka jälellä on joku 10 sekuntia. Pietrangelo pääsee käytännössä kävelemään täysin vapaasti lähisektorille ja nostaa rystyltä upean maalin. Mokella ei tuossa ole taaskaan juuri mitään saumaa.

Maalit 3 ja 4 one-timereista, kun Bruinssin puolustus pitää näennäisesti tai ei ollenkaan laukojaa. Neljännessä maalissa Sanford on unohdettu täysin yksin toisen maalin kulmalle. Kolmannessa maalissa Schenn pääsee laukomaan suoraan keskisektorista ilman kenenkään estelyitä. Tolpan kautta sisään ja McAvoy on auttamatta ihan vitusti myöhässä.

Suosittelen jääkiekon katsomisen lopettamista tai vähintään futisfoorumille rekisteröitymistä ja siellä jääkiekkokeskusteluihin osallistumista (ja vain ja ainoastaan siellä), jos tämän pelin näkee jotenkin Raskin sulamisena.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Teemalla "Peace and Love" kaikki kirjoittajia kohtaan, mutta lyhyesti => olen pitänyt JA:n NHL-osiota alueena, jossa ymmärretään kohtuullisen hyvin MV-peliä, mutta ikävä kyllä näyttää siltä, että ihan kaikkien kirjoittajien osalta näin ei ole. Kuka Raskia SYYTTÄÄ tappiosta ei tiedä MV-pelistä ns. hewonwhittua, mutta se siitä.

Harmittaa Tuukan puolesta, ettei Bruinsin ykkösketju ilmoittautunut työpaikalleen finaaleissa muuta kuin satunnaisesti "klap-klap YV:llä" => Oh'Really teki finaaleissa Bluesin eteen whittu yksin enemmän töitä kuin Bergy, Pasta ja Little Ball of Hate yhteensä ja mielestäni oli Bluesin puolelta ainoa jolle Conn Smythen saattoi Tuksun edestä luovuttaa.

Charan leukamurtuma, siihenkö ratkesi? Vaikea sanoa, outo finaalisarja kaikkinensa, lauletaan sitä whitun Gloriaa nyt sitten...
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Lainaan itseäni tuolta otteluseurannasta vielä tähän sarjan ketjuun.

Onnea niille muutamalle Bluesin fanille jotka ovat ihan oikeasti odottaneet tätä vuosia.

Eipä oikeastaan mitään lisättävää noihin muihinkaan otteluseurannan juttuihin. Seuraavaa kautta odotellessa.
 
Pettymys päällimmäisenä mielessä, mutta eniten harmittaa Tuukka Raskin puolesta. Todella paljon paskaa on Rask saanut niskaan Bostonissa faneiltaan, mutta onneksi viime vuosina sitä kunnioitustakin on alkanut löytyä. Harmittaa, kun tällä kaudella esim. Bostonissa ei luotettu Raskiin ollenkaan, vaan siellä toivottiin Jaroslav Halakia maaliin monessa kohtaa. Rask on aliarvostettu rapakon takana ja niin myös Suomessa. Kukaan tavan ihminen tuskin pystyy kuvittelemaan sitä, että minkälaisten paineiden kanssa Rask on joutunut pelaamaan pitkään illasta toiseen ja että minkälaisen helvetin hän on käynyt läpi 2013 vuoden finaalien jälkeen. Silti tämä Vezina-trophyn, Stanley-Cupin ja esim. olympiapronssin voittanut maalivahti saa todella paljon aiheetontakin paskaa niskaansa. Rask on ihmisenä kasvanut paljon vuosien saatossa ja on hieno ihminen ja supertähti maalivahti. Kiistatta NHL:än eliittiä.

Niin katkeralta, kun se tuntuukin sanoa niin onnea St. Lousille ja sen kannattajille. Parempi voitti.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kolmannessa maalissa Schenn pääsee laukomaan suoraan keskisektorista ilman kenenkään estelyitä. Tolpan kautta sisään ja McAvoy on auttamatta ihan vitusti myöhässä.
Lisäksi ainakin minun silmääni näyttää vähän siltä että McAvoy on perse pitkällä tekemässä ainakin puolittaista maskia Raskin edessä. Ei noista yksikään mennyt Tuukan piikkiin, toki siinä mielessä hävisi kaksintaistelun vastapäiselle veskarille kun Binnington tuntui ottavan kaiken (paitsi sen 1-4 kavennuksen) kiinni. Mutta ei Raskia siis voi maaleista syyttää mitenkään.

Muttajoo, meneehän tuo ihan puhtaasti trollaamisen puolelle jos jotenkin Raskia tästä syyttää.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tämän sarjan paras veskari seisoi Bostonin maalilla, se on täysin selvää. Binningtonille meni useampi helppo, Raskille ei yhtään. Voittajat toki muistetaan ja Rask ei voittanut, mutta tämä on joukkuepeli ja Rask ei olisi voinut tehdä mitään enempää voittaakseen. Jäätymisiin maalintekotilanteissa tämä kaatui Bostonin osalta. Game 5:ssä ja Game 7:n ekassa erässä olisi pitänyt pystyä tekemään maaleja, mutta poikkeuksetta yritykset olivat hätäisiä ja surkeita. Binningtonin ei tarvinnut olla mitenkään maaginen, lähinnä vain paikalla. Se ettei Boston saanut paikoistaan maalia oli enemmän Bostonin huonoutta kuin Binningtonin hyvyyttä. Toki Blues myös puolusti uhrautuvasti. Pääosin paremmin kuin Bruins ja siksi ovatkin mestareita.

Jotenkin finaaleista jäi se fiilis, että Blues venyi parhaimpaansa ja se riitti mestaruuteen kun Bruins ei venynyt. Jos molemmat olisivat pelanneet parasta peliään olisi Bruins luultavasti voittanut. Mutta ei pelannut, Blues oli paras paikalla olijoista ja siten on ansainnut mestaruutensa. Joukkueista en niin välitä kuka voittaa ja häviää, mutta kyllähän tämä Raskin puolesta harmittaa. Ei kuitenkaan sulanut kuten Rinne 2 vuotta sitten jolle olisi myös tuolloin mestaruuden mielihyvin suonut.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut kaikille Blues-faneille! Hieno, ansaittu voitto organisaatiolle reilun 50 vuoden mittaisen taipaleen jälkeen. 90-luvulla, kun aloin seurata NHL-lätkää, tuli jonkun verran sympatiseerattua Bluesia, kun Hull-Janney-Shanahan -ketju pani hyrskyn myrskyn, MacInnis pommitti viivalta sata mailia tunnissa puumailalla ja CuJo torjui vastustajan vetoja. Olen edelleen sitä mieltä, että sen ajan nuottipaita on yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä. Siinä mielessä suon tämän voiton oikein mielelläni sinne Mississippin yläjuoksulle.

Bostonillekin olisi jonain toisena kautena tai toisessa finaaliparissa suonut kannun, mutta nyt näin Leafs-fanina teki kyllä hyvää nähdä, että Bruins jäi ilman mestaruutta. Voi varmaan sanoa, että tasan ei menny nallekarkit :D

Jos joku Bruins-pelaajista EI sulanut Game 7:ssa, niin se oli kyllä Rask. Ei tarvita edes videoclippikerhoa, jotta voi todeta, että useimpia Bluesin maaleista ei olis torjunu brodöörikään. Tuurilla joku niistä olisi varmaan voinut tarttua, mutta nyt sitä ei ollut. Väitän, että Rask teki, mitä pystyi, Binnington teki ihmeitä.

Ekana Kessel ja nyt Bozak. Gardiner varmaan voittaa ens kaudella pytyn.

Tai JVR.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Bostonin 1-ketju 5on5 tilastot Marchand 1+2=3 -2, Bergeron 0+1=1 -4, Pasternak 1+0=1 -7

* * *

Sarjan alussa katsoin, että nuoteilla voisi olla pieni mahdollisuus iskeä Bostonin pakkeihin kiinni kovalla karvauksella.
Haluan nostaa mahdolllisen heikkouden mihin nuottilauma voisi iskeä Bostonia vastaan. Toivon, että nuottien hyökkääjät ottavat Charan ja Carlon erityiseksi targetiksi kun annetaan paine päätykiekon kanssa sen verran hitaita nämä herrat ovat omaan silmään. Vielä kun tiedetään ettei Charan nilkka ei ole 100%. Siihen lisätään muutama pienempi pakki McAvoy ja Krug niin siellä voi löytyä heikkouksia kun Boston saa vastaansa erittäin fyysisen nuottilauman.
Täytyy antaa täydet 'crediitit' Charalle ja Krugille, jotka suoriutui puhtain paperein kun vertaa muita Bostonin pakkeihin. McAvoy, Carlo olivat omissa papereissa heikoimmat pakit, jotka olivat koko ajan nuottien hyökkääjien 'targeteissa' eivätkä paineen alla pystyneet pelaamaan tarvittavalla tasolla.
Grzelcykiä en pysty kovin arvioimaan kun pelasi 2 peliä ja 1 yhden erän, mutta silmä kertoi, että kaverilla oli hyviä hetkiä ja selvästi pakki joka pystyi itsekin tuomaan kiekkoa ylös paineen alta, tosin ei samalla tasolla kuin Krug joka oli ainoa joka siihen pystyi.

Joten osaksi voi sanoa, että hieman voin sanoa osuneeksi oikeaan, että Bostonin pakit eivät olleet kohdanneet samanlaista karvaus/taklauspeliä tässä poffeissa kun mitä saivat vastaan nuotteja vastaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ipaz

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ En tiedä katsottiinko samaa Blues-Bruins -sarjaa mutta Bluesin pitkiä hyökkäyksiä yhdisti lähes poikkeuksetta se, että Torey Krug oli jäällä.

Tarkoitus ei ole sinänsä dissata Krugia. Bostonin ylivoima on käytännössä Torey Krugin ylivoima ja tuon ylivoiman takia Bruins oli finaaleissa. Voi jopa sanoa, että Krug oli Raskin jälkeen Bruinsin paras pelaaja tänä keväänä. Mutta kyllä ne kaksinkamppailut silti Krugille haastavia ovat. Lyhyt varsi sekä miehessä että mailassa.

McAvoy oli nelosessa (vai vitosessa, en muista) todella huono, muun sarjan Bruinsin parhaimmistoa. Ainoa Bruinspakki, joka pystyy sekä syöttämään että luistelemaan kiekon omista ja tämän kevään perusteella sanoisin, että ihan vastustajasta riippumatta.

Bostonin 1-ketju 5on5 tilastot Marchand 1+2=3 -2, Bergeron 0+1=1 -4, Pasternak 1+0=1 -7

Jäljellä jää: tilastot, eikä kukaan enää viiden vuoden päästä muista, että kusit joukkueesi jaloille ja liukenit pari kertaa kesken vastustajan hyökkäyksen vaihtoon.

Mut jos on liian hapoilla keräämään miinuksia, niin sitten on liian hapoilla keräämään miinuksia. Ei siinä auta muuta kuin lähteä vaihtoon, vaikka olisi kymmenen sekuntia erää jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
@larzzon mikä oli se peli kun Marchand syöksyi oikealta puolelta viivaan Tarasenkon kimppuun vasempaan laitaan ja laittoi Charan vaikeaan spottiin? Muista tuliko siitä vielä maalikin.

Kaveri on yksi kovimmista laiturista NHL ja silti #7 pelissä kaverilta tulee alokastasoisia aivopieruja. Onko se sitten väsymystä vai kehottiko vaihtopenkki vaihtoa? Marcandin hölmöily saattoi maksaa Stanley Cupin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos täällä suomalaisella jääkiekkopalstalla löytyy valopäitä, keiden mukaan tämä meni Raskin piikkiin, niin luoja paratkoon minkälainen meininki jenkkilässä sitten varmasti onkaan.

Oliko tuo suoritus Raskilta mielestäsi sellainen, että se antoi Bruinsille tukevan selkänojan ottelun voittamiseen? IMO seiskapelissä ei vain voi päästää maalia joka viidennellä laukauksella - olkoon sitten kuinka miljoonan euron paikkoja tahansa. 2011 Tim Thomas käytännössä voitti Bruinsille SC:n ja niin olisi voittanu Teukkakin nyt jos olisi pelannut seiskapelin omalla tasollaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jos joku Bruins-pelaajista EI sulanut Game 7:ssa, niin se oli kyllä Rask. Ei tarvita edes videoclippikerhoa, jotta voi todeta, että useimpia Bluesin maaleista ei olis torjunu brodöörikään.

Sorry, mutta ei tuo ole mikään kohteliaisuus. Brodeur saattoi olla kokonaisuutena ( = kaikki kiekon pelaamiset ja pelin johtamiset) parempi maalivahti, mutta ikinä hän ei puhtaana kiekkojen torjujana ollut sillä tasolla kuin Tuukka Rask Herran vuoden 2019 kevät-kesällä.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko tuo suoritus Raskilta mielestäsi sellainen, että se antoi Bruinsille tukevan selkänojan ottelun voittamiseen? IMO seiskapelissä ei vain voi päästää maalia joka viidennellä laukauksella - olkoon sitten kuinka miljoonan euron paikkoja tahansa. 2011 Tim Thomas käytännössä voitti Bruinsille SC:n ja niin olisi voittanu Teukkakin nyt jos olisi pelannut seiskapelin omalla tasollaan.
Tietysti oli, Tuukka otti kaiken otettavissa olevan. Vaikka oletkin jenkkityylinen voittojen romantisoija maalivahtien suhteen, ei se tarkoita että päästetyt maalit menee aina maalivahdin piikkiin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaikki vedot on kuulemma torjuttavissa. Ja toki lotossa 7 oikein on fifty-fifty, helppoa logiikkaa. Sulamisjätkät eivät vain tajua, että hypoteettinen torjunta yksittäiseen maaliin esim. sijoittumalla vedon eteen tarkoittaa samalla, että alkuperäinen sijoittuminen on mennyt päin helvettiä. Sanfordin maalin olisi toki torjunut, kun olisi päivystänyt takatolpalla etutolpan sijaan. Eittämättä sillä sijoittautumisella olisi torjunut melko varmasti Sanfordin vedon, jos joku valopää olisi kiekon sinne syöttänyt vielä siinä vaiheessa, kun näkee neliömetrin tyhjää verkkoa suoraan nenän edessä. Mitäs hävisit Usain Boltille satasen finaalin? Olisit vain juossut kovempaa.
 

Bluesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kuulun niihin muutamiin (?) Blues-kannattajiin täällä Härmässä, joka on odottanut tätä voittoa 26 vuotta (aloin kannattamaan joukkuetta 1993)! Voitte vain kuvitella, mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä, saatika mitkä ne olivat eilen pelin jälkeen.

Raskia on turha syyttää Bruinsin tappiosta. Kyllä joukkueiden työmoraali oli eilen aivan eri tasolla. Hyvänä esimerkkinä Pienen Vihapallon selän suoristaminen ja vaihtoon luistelu 2-0-maalissa. Jääkiekko on edelleen joukkuepeli, Bruins ei sitä vaihdetta peliinsä löytänyt ja hyvä niin. Gloria soi.

Olen seurannut tätä palstaa jo vuosia ja nyt tein tunnukset itsellekin. Hienoa päästä mukaan, täällä on pääsääntöisesti laadukasta "vääntöä". Samalla tsemit Brunsin kannattajille; ihan historian (vuosi 1970) vuoksi nämä finaalit olivat todella erityiset. Bruins on kova ja hyvin rakennettu joukkue, jolla menestyssaumaa piisaa tulevillekin vuosille. Ei kannata tähän pettymykseen nyt kaatua.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Raskin sulamisjankkaamisen myötä alkaa tulla tuosta termistä kyllä kuppi täyteen. Milloin kukakin sulaa ja sillä kuitataan ihan kaikki häviämiseen liittyvä. Roskikseen koko sana.

Olen sitä mieltä, että Bostonin seiskapeli kaatui ensin Binningtoniin kun mikään ei mennyt sisään ja sitten Marchandiin 2-0 -maalissa.
 
Viimeksi muokattu:

lolaimbot

Jäsen
Jotenkin finaaleista jäi se fiilis, että Blues venyi parhaimpaansa ja se riitti mestaruuteen kun Bruins ei venynyt. Jos molemmat olisivat pelanneet parasta peliään olisi Bruins luultavasti voittanut. Mutta ei pelannut, Blues oli paras paikalla olijoista ja siten on ansainnut mestaruutensa. Joukkueista en niin välitä kuka voittaa ja häviää, mutta kyllähän tämä Raskin puolesta harmittaa. Ei kuitenkaan sulanut kuten Rinne 2 vuotta sitten jolle olisi myös tuolloin mestaruuden mielihyvin suonut.
Nää backhanded kehut on hyviä, jos muut joukkueet ois pelannut parasta peliään niin Bruinsin pojat ois ollut golffaamassa jo yli kuukauden.

Onnittelut Blues faneille, voin vaan kuvitella kuinka älytön tunteiden vuoristorata tämä kausi on ollut!
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olen sitä mieltä, että Bostonin seiskapeli kaatui ensin Binningtoniin kun mikään ei mennyt sisään ja sitten Marchandiin 2-0 -maalissa.
Mä olen itse sitä mieltä, että syntipukkia on ihan turha etsiä. Joukkueen sisällä kukaan ei sano, ei viittaa eikä väitä homman kaatuneen Raskiin tai Marchandiin. On mahdollista, että ilman heistä kumpaakaan Bruins ei olisi välttämättä edes pudotuspeleissä saati sitten finaaleissa. Häviö tuli sen takia koska vastapuolen joukkue oli päättänyt voittaa. Heillä oli ryppyjä rakkaudessa joka oli kasvattanut sellaisen selkänahan jonka lävistäminen oli mahdotonta. He eivät kaatuneet käsisyöttömaaleihin, he eivät luovuttaneet vaikka olivat liigan viimeisiä. Usein mestarijoukkueita yhdistää poikkeukselliset vaikeudet, mistä saa sellaista henkistä latautumista mihin toisilla joukkueilla ei ole eväitä vastata.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
@larzzon mikä oli se peli kun Marchand syöksyi oikealta puolelta viivaan Tarasenkon kimppuun vasempaan laitaan ja laittoi Charan vaikeaan spottiin? Muista tuliko siitä vielä maalikin.

Kaveri on yksi kovimmista laiturista NHL ja silti #7 pelissä kaverilta tulee alokastasoisia aivopieruja. Onko se sitten väsymystä vai kehottiko vaihtopenkki vaihtoa? Marcandin hölmöily saattoi maksaa Stanley Cupin.

Kakkospelin 1-3 maali. En muista kerkesikö tuossa vielä vaihtoonkin.

Nelosessa se RORn jälkimmäinen meni ihan ykkösen paskan vaihdon piikkiin, mutta oikeeta laitaahan Blues pelasi ylös ja Marchandin olisi pitänyt vasempana laiturina ja lähimpänä pelaajana ymmärtää jäädä askiin pitämään sitä laitaa.

Vitosessa sitten RORn avausmaalissa Marchand liukeni kesken ja vasten Blueshyökkäystä vaihtoon samaan tapaan kuin seiskassa. Helppo entry Bluesille ja vähän päästä soi.

Tekevälle sattuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös