Boston Bruins (2.) – St. Louis Blues (3.), Stanley Cup-finaalit 2019

  • 86 295
  • 433

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Bostonilla jäi paljon parannettavaa, vaikka olivatkin vielä numeroita enemmän parempia tässä pelissä. Uskon, että Boston tuosta tasoa nostaa, joten menisikö tämä jopa suoraan neljässä poikki?
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ansaittu voitto Bostonille ei mitään pois heiltä, mutta 4 jäähyä joista 3 oli lahjaa dumareilta ja peli kääntyi Bostonille. Edmundson ja Gunnar ihan munattomia ensimmäisessä pelissä.

Kysymys Boston faneille kuka tulee paikkaamaan Chara jos ranne meni?
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sarja toki vasta korkattu ja paljon ehtii tapahtua, mutta yllättävän ylivoimainen karhu oli herättyään ensimmäisen erän jälkeen. Noin muuten aika tylsä oli eka finaali. Tai sitten se vaan tuntui tylsältä mm-finaalin jälkeen. Ei oikein maistunut.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Boston nukkui ensimmäisen erän, ja hyvältä näytti. Schennin ketju etenkin loi paikkoja ja teki maalitkin. Tuukka ei vaikuttanut miltään jumalalta, vaan aika helposti meni molemmat. Sitten neljä peräkkäistä (osin kyseenalaista) Blues-kakkosta käänsi vaakakupin, ja Nuotit vääntyivät viivastolla riitasoinnuiksi. Kolmannen erän jo puolittain nukuin, kun tiesin miten tulee käymään.

Ei jäänyt jälkikasvulle kerrottavaa tästä. Seuraavaan on parannettava, ei kotiin voi lähteä 0-2-tilanteessa.
 

Nadchal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bluesilla peli hyvin hanskassa ekan erän mutta tyhmien jäähyjen ja nopean 1-2 kavennusmaalin myötä kääntyi selkeästi Bruinssille. Kyllä nuo ihan vihellettävissä oli, joskin ehkä kevyehköjä. Jos jotain tuomareista sanottavaa niin selkein virhe matsissa oli kun Chara huitaisi Bozakin mailan poikki 3.erän Blues yv:llä.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Aika tasan noi mokailut tuomareilla meni, pois lukien ehkä Binningtonin kyynerpää Backesin naamaan ja koukku Marchandiin.

E: Binningtonin kyynerpäästä voisi myös sakkoja tai pelikieltoa laittaa menemään.

Katsele vähän alemmas itse laittamaasi linkkiä, niin se kyynärpään käyttö avautuu hieman paremmin. Backes metsästeli Binningtonin polvea / polven takaosaa.
 
Jaa-a mitähän sitä tästä pelistä sanoisi.
Bruins nukkui ensimmäisen erän, varmaan tuo 11 päivän pelitauko vaikutti asiaan, mutta toisesta erästä lähtien ääni kellossa muuttui.

Mielestäni suurimpia onnistujia tänään:
Johansson, DeBrusk, Krug, Clifton.
Kaikilta vahva ja energinen peli. Erityisesti kaksi ensimmäistä kaveria oli hyökkäyspäässä erittäin vaarallisen oloisia, vaikka nyt ei maalia syntynytkään.

Laukaukset meni lopulta muuten Bostonille 38-20. Tämä on isoin ero Bostonin hyväksi näissä playoffeissa. Ja on samalla myös isoin ero St Louisia vastaan näissä playoffeissa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eipä voi juuri Raskin piikkiin noita Bluesin maaleja laittaa. Schennin maali oli aikamoisen härdellin jälkeinen puolittainen merkkausvirhe, josta mies pääsi parhaaseen sektoriin vetämään rauhassa. Toinen taas Bruins-pelaajien totaalinen sähläys oman maalin takana, jonka seurauksena Tarasenko pääsi tälläämään ykkösellä hyvältä paikalta. Ei kummassakaan mitään mahdollisuuksia. Toki on myös sanottava, ettei Rask joutunut mitenkään erityisesti sykkimään tai tekemään mitään spektaakkelimaista.

Bruins oli odotetun kova maalien edustoilla. Kun saavat rivinsä takaisin täyteen pleijarimoodiin, Blues lienee kovissa vaikeuksissa. Veikkaan voitoin 4-1 Bostoniin.

edit typo
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Aika dominoiva esitys ensimmäiseen Bruinsilta. Laukaukset reilulla 2:1 suhteella, maalipaikat vielä selvemmin sekä kolme vai 4 tolppaa. Ilman ykkösketjun laitureiden oman pään heikkoja suorituksia peli olisi ollut selvä jo aikaisessa vaiheessa.

Hommaa tietysti auttoi Bluesin pieni ylilataus ja jäähyily mutta peli ei ollut kunnossa. Yhden käden sormilla oli laskettavissa cycleksi kuvailtava hyökkäyspään paine. Voisi sanoa että tässä oli paikka iskeä mutta tiukoista numeroista huolimatta se ei ollut lähelläkään. Taisi tauko iskeä Bluesiin kotijoukkuetta kovemmin ja kakkospelissä nähdään ihan toisen tason Blues.

Bruins oli hieman ruosteessa ja jo ensimmäisen erään olisi terävämmällä viimeistelyllä voinut pistää muutaman maalin. Toisesta lähtien kentällä oli vain yksi joukkue, kun Cassidy sai joukkueen erätauolla hereille. Tämän vuoden B pystyy pelaamaan nopeita, viivelähtöä, cycleä tilanteen mukaan ja karvaus alkoi toimimaan samalla kun jalat löytyi. Tämän ansiosta Bluesin pelinavaus oli miltei olematonta kaksi viimeistä erää.

Pikkaisen oli puhetta näistä pienistä Bruinsin pakeista jotka selvisivät urakasta kohtuudella. Tuo Krugin vaihto oman pään painimisineen ja ilman kypärää koko kentän mittaisella ryntäyksellä Thomasiin meni suoraan Boston Bruinsin mittavalle lore-osastolle. Senteissä puolustus ei aina pärjää mutta asenne on kova. On myös nostettava esiin Kuraly ja koko neloskenttä joka pelasi pääosin Bluesin ykköstä vastaan.

Jobinpostina Charan loukkaantuminen ja äkkiseltään näyttäisi jo toiselta käden murtumiselta laukausta blokatessa tälle keväälle. Eiköhän kapteenin kausi ollut tässä ja se on Iso menetys Bruinsille. Shutdown-pakin rooli siirtyy nyt Carlolle eikä hienompaa paikkaa ensimmäisiä playoffeja pelaavalle nuorelle voi tulla. Tuloksista riippumatta tästä tulee olemaan hyötyä kehityksen kannalta. Pelaavaan kokoonpanoon noussee Moore, joka pystynyt pelaamaan ihan hyvällä tasolla joten toivottavasti Charan loukkaantuminen ei ole täysi katastrofi.

Edit
Poisto....
 
Viimeksi muokattu:
Jobinpostina Charan loukkaantuminen ja äkkiseltään näyttäisi jo toiselta käden murtumiselta laukausta blokatessa tälle keväälle. Eiköhän kapteenin kausi ollut tässä ja se on Iso menetys Bruinsille.

Charaa haastateltiin pelin jälkeen kopissa: “I’m fine I just got a cut,” said Chara. “So, I just needed a couple of stitches.”
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, NHL, 49's ja Lorna Shore
Ville Nieminen oli Bluesin puolella.

En yllättynyt.

Pelaahan Blues käytännössä samaa kiekkoa mitä Nimon Pelicans.

Ylempänä nimimerkki @Knap taas vertasi Suomen peliin ja kutsui anti-lätkäksi, kun taas Pelicanssia kehuttii että pelaa ihan viihdyttävää kiekkoa. En siis tullut jankkaamaan, että jompi kumpi olis väärässä, mutta ihan hauska vaan että näin erillaiselta voi peli näyttää eri seuraajan silmin :)
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kuten täällä on jo useampaan otteeseen todettu, niin ekassa erässä Bruins oli ruosteessa mutta sen jälkeen kentällä oli melkeinpä vain yksi joukkue. Bruins sai Bluesin näyttämään todella hitaalta joukkueelta, ja suurimmat vaikeudet taisi olla nimenomaan Bluesin pakistolla, joka ei saanut avattua peliä omista oikein ollenkaan. Saa nähdä, mitä Blues keksii jatkossa tilanteen ratkaisemiseksi. Vain Binningtonin erinomaiset otteet pitivät pelin tasaisena.

Toki voi miettiä sitä, miltä peli olisi näyttänyt, jos Bruins ei olisi saanut tehtyä heti Tarasenkon maalin jälkeen sitä kavennusmaalia. Jos peli olisi jatkunut pitkään Bluesin 2-0 lukemissa, olisi Bruinsin usko saattanut alkaa loppumaan eikä luistin olisikaan kulkenut enää samaan malliin. Joskus kyse on kuitenkin pelin sisällä aika pienistä eroista. No, turha jossitella, Bruins oli selvästi parempi ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa.

Kommentoidaan nyt vielä loppuun entistä Devils-pelaajaa Johanssonia, joka pelasi todella hyvän ottelun, vaikka ei saanut lopulta tehoja aikaan. Ovat kyllä olleet Coyle ja Johansson hyviä hankintoja Bruinsille. Nyt siellä on neljä hyvää ja tuloksentekoon kykenevää kenttää joukkueessa. Kuvaavaa on, että neloskenttä teki Bruinsin maaleista kaksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Knap

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Kyllähän Bruins tulee tämän viemään. Sai Bluesin näyttämään todella huonolta ja ensimmäinen erä menee hakemiseksi tietenkin kun 2 viikkoon ei ole peliä ollut. Heti kun Karhut laittoivat isompaa vaihetta sisään niin Blues tippui kyydistä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän Bruins tulee tämän viemään. Sai Bluesin näyttämään todella huonolta ja ensimmäinen erä menee hakemiseksi tietenkin kun 2 viikkoon ei ole peliä ollut. Heti kun Karhut laittoivat isompaa vaihetta sisään niin Blues tippui kyydistä.
Noo, pitkä on matka vielä Bruinsillakin. Eipä tuo ensimmäinen kerta olisi että sarjan pari ensimmäistä peliä menee kotijoukkueelle, mutta tasoittuu sitten ja kääntyy vielä sen toisen joukkueen eduksi. On siis Bluesilla vielä hyvin aikaa kääntää kurssi. Mutta olihan Bruins tässä ekassa pelissä selvästi parempi, ja jos tasoero tällaisena pysyy niin sitten tämä on Bruinsin heiniä. Kunhan eivät itse sorru ajattelemaan liian pitkälle tässä vaiheessa.. ja tuskinpa niin tekevätkään.

Onpas huonosti tullut seurattua Bruinsia kun en muistanut että siellähän on Halak backupina. Perhana, miten onkin unohtunut. No joka tapauksessa siinä yksi kaveri Tuukan ja Bergeronin ohella kenen takia Bruinsin mestaruus olis hieno juttu.
 

Knap

Jäsen
Nojuu ensimmäinen peli kohtalaisen suvereeni näytös lopulta. Ensimmäinen erä vähän tahmea varmaankin tuon tauon vuoksi, mutta 2. erän Pastan virheestä tulleen 2-0 maalin jälkeen ei pelissä kyllä ollut kuin yksi suunta. Vähän triggeröidyin Niemisen Blues-suitsutuksesta koko helvetin lähetyksen ajan, vaikka eivät sitä kyllä missään nimessä ansainnut. Ja tämä ansaintalogiikka, kun Blues sai pari helppoa jäähyä. Ilmeisesti tolpat ja pelinhallinta ei Nemon mielestä kuulu tähän ansaintalogiikkaan mitenkään.

Maalivahtientaisto meni aika selväsi Raskille. Näissä peleissä Binnington ei vaan voi päästä tuollaisia McAvoyn rannareita tai maskittomia viivavetoja tiputella eteensä. YV-pelissä Bruinsilla vähän hakemista vielä, kun tuo Bluesin aktiivinen paineistaminen toimi melko hyvin alivoimalla, vaikka Bruins saikin YV:llä kiekon kerran Binningtonin taakse.

Vähän tylsä peli noin kokonaisuudessaan, toki mulle tärkeintä vaan se, että Bruins vie. Toivottavasti tuo 3. erän pieni kuumeneminen näkyy tulevissakin koitoksissa, koska nyt oli rivikatsojalle varmasti erittäin HMV-peli. Itseänikään ei oikein Blues herättänyt tunteita suuntaan tai toiseen, lähinnä Nemo vitutti.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tärkeä voitto Bruinsille, vaikka näytti alkuun huonolta. Olisi ollut katkeraa hävitä kotiottelu, jossa tuomaritkin olivat puolella.

Myös 5vs5 peli näytti ekan erän jälkeen siltä, että sarjassa on mahdollisuuksia. Ekassa erässä Blues pelasi useamman pitkän hyökkäyksen, joiden myötä jo ajattelin, että tulee pitkä sarja Bruinspakeille, mutta kahdessa jälkimmäisessä erässä oli jo tasaista.

Maalipaikat Bruinsille selvästi, paljon pelin painopistettä selvemmin. Binningtonilta myös pari tilannetta, jotka varmasti haluaisi pelata uusiksi.

Nyt olisi tärkeää voittaa vielä toinen kotiottelu. Veikkaan, että Bluesin dieselkiekko alkaa toimia vasta muutaman pelin kuluttua, joten nättiähän se olisi olla hyvissä asetelmissa silloin. Virheet pois, niin Bruinsilla on ihan hyvät saumat toiseenkin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Lopulta puhtaat paperit kaikille kotijoukkueen ukoista paitti Pastalle, joka oli ihan paska koko pelin. Kolmosessa taisi olla Krejci tai joku muu ykkösen kanssa kentällä ainakin hajavaihdoissa.
Ekassa maalissa Bergy on jo lähtemässä kääntämään hyökkäykseen kun Blues saa pidettyä paineen ja Schenn pääsee parhaaseen sektoriin tuikkaamaan kylmän osuman. Ekassa erässä tosiaan taisi pojat miettiä liikaa positioita ja peliä, kun syötöt ja niiden haltuun otot olivat päin helvettiä, jonka johdosta aika puuromaista tekemistä, vaikka paikkoja oli useampaankin osumaan.

Tokassa erässä Pastan jättö ilmeisesti Charalle tarkoitettu, joka kuitenkin joutui pitämään maalin edustaa kun Blues kaiffari sinne kulmalle saapui. Paska jättö sokkona oman maalin takana, kun olisi voinut pistää putket liikkeelle ja viiä ite ylöspäin. Siitä maalin eteen ja vituttava 2-0 taululle. Onneksi nelonen järkkäsi nopsaan kavennuksen ja peli alkoikin rullaamaan syöttöjen ja ukkojen ollessa kohdallaan. Siitä alkoi kotikatsomoonkin kääntymään usko lopputuloksen suhteen. Samaan aikaan Boston alkoi haastamaan toteemipaalun lailla puolustuksen positiossa seisoskelleita vastustajia, ja välillä mentiin heittämällä ohi ukkeleista. STL Edmundson tms. teki hasardeja paineen alla joista kaksi maalia taisi tulla Bostonille matsissa. Mielestäni hän ja Bortuzzo on aika heikkoja omissa tehden merkkauksvirheitä ja kiekollisena hasardeja. Vähän meinas hirvittää kun Backesillä silmät kiiluivat lähtä mittailee sarvia ensimmäisen kanssa. Bostonin etu jos Edmundson (mikä lie säkki onkaan nimeltä, ei jaksa etes tarkistaa) on kentällä pelaamassa.
Toisen erän jälkeen taisi paikat olla 20-3 Bostonille ja Binny maalilla oli loistava.

Kolmosessa mentiin edelleen Bostonin määrätessä tahdin ja vasta lopussa STL sai muutamat paikat kunnes foorumin kultapoika Bräääd" Matafakin" MArchand tykitti kiekon tyhjiin ja lopetti vihun sätkimisen. Nelonen Kuralyn johdolla järkkäsi voitokkaan maalin ja piti paineen liikkeellä ja cyclellä Blues päässä lähes aina ollessaan kentällä.

Blues vaikutti tosi hitaalta joukkueelta ja ekassa erässä 'Johansson polki pariin otteeseen kuin Kalle Palander konsanaan koko pakan läpi, jatkossa muutkin innostuivat koittamaan vastustajan 1vs1 puolustusta menestyksekkäästi. Vastapainoksi Bluesilla on ihan hyvät harppuunat joissa se kärkihinaaja koittaa hakeutua pakkien selustaan kiekollisen saatua pitkän harppuunan. jäin myös oottamaan niitä paljon puhuttuja McNorriksen, Krugin ja Carlon paineistuksia ja omassa päässä helisemistä;D;D Loppujen lopuksi aika paskasti saivat paineistettua, vaikka piti tulla hevi geimiä lännen tyyliin. Yksitoikkoista cycleä pari kertaa joista kiekko viivaan ja sieltä jotain toimituksen tapaista joka harvoin edes pääsi perille. Bostonhan monasti jopa antaa sen pakin roiskia kiekkoa pitäen sektorin kiinni ja riparit kontrollissa. Nyt kuitenkin viivaan pantiin myös painetta ja pariin otteeseen se cycle stoppaskin sinne hasardi toimituksen jälkeen.

Ite aattelin et kotona voitetaan kaikki selkeesti ja vieraissa sitten pari jatkoaikaa joista toisesta voitto ja 4-1 torille viskiä juomaan!!!
 

Tornados

Jäsen
Aika vaihtelevia arvioita maalivahdista. Omissa arvioissani maalivahdit olivat aika tasavahvoja. Rask päästi kaksi pahinta laukausta maaliin ja ne eivät olisi olleet ehkä ihan mahdottomia torjutakaan. Muuten kuitenkin kohtuullisen varmaa peliä, mutta puolustuskaan ei päästänyt Bluesia usein pahoille paikoille. Binnington teki isommat virheet maaleissa, mutta myös huomattavasti enemmän tärkeitä torjuntoja.

Näin pelin vähän eri tavalla kuin Ville Nieminen. Niemisen mielestä Bluesilta puuttui asennetta ja peli oli huolimatonta. Omasta mielestäni Bostonin pelaajat vain ovat taidokkaampia kiekollisessa pelissä.

Bostonin kokonaisuus on mielestäni niin hyvin tasapainossa, että jotain radikaalia pitäisi tapahtua otteen kääntymiseen Bluesille. Yksi tällainen asia toki saattoi tapahtua pelin loppuhetkillä. Charan loukkaantuminen olisi paha menetys. Vaikka miehellä on ikää ja hitaus on välillä todellinen ongelma, niin kokemuksensa ansiosta hän pystyy pelaamaan tilanteet siten, että aika harvoin siitä joukkue loppupeleissä joutuu kärsimään. Fyysisyydelle ja varmalle peruspelille olisi varmasti käyttöä tulevissa peleissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Pica

Robu

Jäsen
Niemisen analyysi asenteen puutteesta on kyllä just niin sitä mitä odottaa kuulevan kaverin suusta. Miten voi olla validia analyysiä sanoa, että Stanley Cup -finaalissa häviävä joukkue häviää sen takia, että ei käytännössä "tahtonut" voittaa tarpeeksi? Kait se voi olla syy, mutta listalla syistä miksi Bruins voitti, se voisi olla sijalla 174.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaisu avaus, ei tuntunut oikein kunnon kamppailua löytyvän vielä kummaltakaan joukkueelta ja kaiken kruunasi sitten ikisoturi Backesin säälittävä filmaaminen. Myös TD Garden tuntui olevan paljon vaisumpi kuin mitä olisi odottanut, ehkä sitten seuraavassa pelissä saadaan ääntä häkkiin enemmän. Krugin pommi oli kyllä pelin kohokohta, ensiksi omissa painimista Perronin kanssa ja sitten hirveällä höökillä hyökkäyspäähän ilman kypärää päässä ja karmea pommi Thomasiin. Tuossa oli sitä finaalimeininkiä! Toivottavasti jatkossa sitä nähdään enemmän...

Maalit kuvastavat hyvin pelin kulkua, Blues oli 0-2 maaliin asti parempi joukkue, mutta tämän jälkeen heidän pelinsä hajosi jotenkin ja Bruins voitti lopulta ihan ansaitusti. Toivottavasti Chara on kunnossa, ikävästi napsahti Tarasenkon laukaus ranteeseen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös