Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Bluesin talousseuranta

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana The Nikkari, 07.09.2010 klo 17.24.

 1. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Onhan tämä nyt täysin käsittämätöntä. Jos EU aikoo takaisin liigaan, olisi osake kannattanut ostaa konkurssipesältä ns. hullut päivät hintaan ja oltaisiin vielä saatu optio jatkaa liigassa saman tien. Nyt sitten joskus joudutaan lunastamaan osake ns. listahinnalla Liigalta. Mitä järkeä?

  Odotan mielenkiinnolla Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssiasiakirjojen julkaisua sitten joskus, pitäisi ainakin teoriassa olla julkista kamaa.
   
 2. holvius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Red Wings
  Lainaus:
  Älä pidätä hengitystä odotellessa. Sen sijaan jos oikein kiinnostaa, niin hankkiudu jonkun velkojan kaveriksi tai osta itsellesi joku saatava allennuksella tyylin maksan satasen. Tämän jälkeen pyydä pesänhoitajalta mitä tarvitset.
   
 3. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Liiga teki kyllä hyvin selväksi, että Jääkiekko Espoo Oy:n velat pitää hoitaa, mikäli haluaa saada liigalisenssin. Näin ollen liigaosakkeen hinnan (konkurssipesästä 100.000 €?) päälle olisi tullut ainakin 2.500.000 €. Ja tämän jälkeen olisi päässyt aloittamaan nollapisteestä, eli ihan noin helposti homma ei olisi mennyt.

  Konkurssiasiakirjat tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia, allekirjoittanut kyllä ostaisi myös J. Ahon ilmeisesti puolileikillään mainitseman kirjan JE oy:n taipaleesta. Eri asia sitten on, kuinka moni suostuisi haastateltavaksi.
   
 4. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Lainaus:
  Ei olisi 2,5M€ riittänyt mihinkään. Jotta seura olisi voinut jatkaa liigassa olisi velkoja pitänyt kuitata yli kaksi kertaa tuo summa. Eikä se osakekaan olisi millään 100 000 sieltä pesästä irronnut. Liigassa jatkaminen olisi maksanut lähemmäs kymmenen miljoonaa kaikkinensa.
   
 5. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Olihan siellä paljon velkoja, jotka ketjuuntui esimerkiksi TMA:lle - siis niin, että JE oli velkaa Esarille, joka taas oli velkaa TMA:lle - ja nykyisessä tilanteessa nekin joutuu pitkälti kirjaamaan alas. Että ihan yksioikoisesti ei voi sanoa, että Liigassa jatkaminen nykyiseen verrattuna olisi maksanut JE:n kokonaisvelkojen ja EU:n hoitamien kustannusten erotuksen, koska siellä oli myös velkoja, jotka nyt joudutaan muutenkin kirjaamaan alas JS:n firmoissa.

  Olisi se Liigassa jatkaminen joka tapauksessa tullut kalliiksi, ei siinä mitään, mutta ei siinä lähellekään kymmenestä miljoonasta lisäkuluna puhuta. Vähän kuitenkin on se fiilis, että tämä Mestisaika tulee myös maksamaan aika pirun paljon verrattuna siihen, jos olisi Liigassa pelattu. On täysin mahdotonta sanoa, kumpi vaihtoehto olisi ollut esimerkiksi viiden vuoden jaksolla taloudellisesti fiksumpi - kannattavaa kummastakaan ei varmaan olisi kuitenkaan saanut.
   
 6. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  No, ainakin tuon esittämäni 2,6 miljoonaa voinee ottaa ehdottomana miniminä, jolla joukkueen kasaamista olisi päästy aloittelemaan. Siinäkin olisi jo päässyt neuvottelemaan velkojien kanssa summia pienemmäksi. Joukkuetta olisi päästy kasaamaan ehkä toukokuun alussa ja kun nollapisteestä olisi lähdetty, liigassa pärjäävän joukkueen kasaaminen olisi ollut mahdotonta. Ensi kauteen olisi sitten lähdetty taas heittopussijoukkueena, jonka markkinointi Espoon kaltaisessa ympäristössä vuorostaan olisi ollut mahdotonta (toistelen kyllästymiseenne saakka vanhaa mantraani keväästä 2015, jolloin Blues pelasi jumalaista kiekkoa, eikä kansaa siltikään saatu hallille.) Joukkue olisi saatu ja se olisi varmaan riittänyt kaikille meille, jotka täällä pyörimme lätkäsarjojen kesätaukojenkin ajan vatvomassa suosikki- ja inhokkijoukkueidemme, mutta se nyt vaan on nähty, ettei se ainakaan Espoossa riitä joukkueen pystyssä pitämiseksi. Vaikka v*ttaa, tässä tilanteessa taisi ihan oikeasti olla järkevintä (ja ylipäätään mahdollista) rakentaa Mestis-tasoinen joukkue, joka kehittyy Mestiksessä, jahka ollaan valmiita Liigaan.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Konkurssin astuttua voimaan, kaikille oli varmasti selvää että liigassa ei jatketa.
   
 8. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Liiga voi huudella ihan mitä haluaa mutta konkurssipesän liigaosakkeen hintaan heillä ei ole mitään sanomista, pl. mahdollinen lunastusoikeus jonka toimivuutta konkurssitilanteessa ei taida kukaan tietää (eikä sitä ole käytetty ainakaan vielä).

  Liigalisenssin voi hommata myöhemmin ja siinä vaiheessa JE Oy:n veloilla ei ole enään mitään merkitystä koska niitä ei ole (koska konkurssi).
   
 9. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Menneiden vatuloinnissa on aina se hyvä puoli, että kukin voi esittää oikeaksi kokemiaan uskomuksia kosmisena faktana.

  Itse uskon, ettei Liiga olisi myöntänyt EU:lle liigalisenssiä, ellei JE Oy:n velkoja olisi hoidettu muodossa tai toisessa. Salonojan oma arvio oli, ettei kohtuullistettunakaan alle 2,5 M€:n oltaisi menty millään. Tämä siksi, että liigalisenssin myöntäminen Bluesille kaudeksi 2015-16 oli paha virhe, jolta Liiga olisi välttynyt, mikäli ihan oikeasti olisi tutkinut itse lisenssiehtojen täyttymisen. Jollei lisenssiä olisi myönnetty, Bluesille olisi ollut pakko löytää kestävämpi rahoituspohja jo keväällä 2014, eikä ennen kaikkea nyt toteutunutta massiivista velkasumman paisumista kauden aikana olisi tapahtunut. Perusteet esim. tässä:
  Eläkemaksuja rutosti rästissä - olisiko Bluesilta pitänyt evätä liigalisenssi?

  Jos Liiga olisi noudattanut omia sääntöjään, nyt toki rähistäisiin Mestis-palstalla siitä, että Blues tiputettiin täysin epäoikeudenmukaisesti Liigasta, vaikka kaikki velvoitteet olisi saatu hoidettua. Silloin nimi kyllä edelleen olisi Blues.

  Vielä yksi asia, joka nähdäkseni pitäisi huomioida on se, että tätä ainakin useimmille meille rakasta Blues-brandia rakennettiin ja pidettiin yllä juuri sillä rahalla, joka nyt on JE Oy:n konkurssipesässä velkana.
   
 10. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Voi hyvinkin pitää paikkansa mutta liigaosakkeen huutokauppahinnan suhteen Liiga Oy:llä ei ole mitään sanomista, pl. mahdollinen lunastusoikeus jota ei vieläkään ole käytetty, syystä tai toisesta.

  Eli, oli aikataulu Liigassa pelaamiseen mikä tahansa niin Liigan osakkeen olisi voinut kaikella todennäköisyydellä lunastaa konkurssipesästä ns. alehintaan. Liigalisenssin hankkiminen olisi sitten myöhempi tavoite.

  Lainaus:
  Olisi kiva kuulla mistä tämä 2.5M€ muodostuu. Kyllä, jos olisi halunnut ostaa ns. koko paskan pois ja jatkaa siitä mutta osakkeen hintaa tuosta ei voi kertoa.

  Lainaus:
  No ei todellakaan, kaksi täysin eri asiaa. Bluesin brändin olisi voinut pitää paljon pienemmälläkin rahalla, se mitä JE Oy:n k-pesä on velkaa on täysin eri asia, siellä on mukana paljon muuta.
   
 11. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
 12. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Oikea päätös munattomalta pelaajayhdistykseltä. Tosin jostainhan ne munat piti kaivaa kun kyseessä oli kuitenkin raha, eikä esimerkiksi joku mitätön pelaajien terveys. Jälkimmäinen liittyy siihen, että esimerkiksi tämä Saarela jaksaa kyllä aina itkeä, mutta mitään konkreettista ei mies taida saada aikaiseksi, jos siitä ei ole jotain taloudellista hyötyä. Ei tämän ketjun aiheita kuitenkaan.
   
 13. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Ihmettelen kauheasti jos talouteen liittyvät oikeusjutut jäisi tuohon. Se tuntuu tässä keississä kummalliselta, ettei Liiga tai pelaajayhdistys puuttunut jo ensimmäisellä kaudella noiden eläkemaksujen laiminlyönteihin.
   
 14. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  "-Espoo Unitedin Mestis-lisenssin ehdoksi olisi pitänyt asettaa se, että seura hoitaa Bluesin ex-pelaajien eläkerästit kuntoon. Se olisi ollut Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukainen ratkaisu, Saarela linjaa.

  – Mutta vaikka kuinka yritimme viime kevään ja kesän aikana neuvotella liiton kanssa, neuvotteluratkaisua ei syntynyt. Liitto halusi Espoon väkisin Mestikseen, ja siinä kohdassa silti petti rohkeus."
   
 15. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Kuvaa kyllä pelaajayhdistyksen munattomuutta jäsentensä edunvalvojana että asiassa ryhdytään oikeustoimiin laiminyöntien aiheuttajaa vastaan vasta nyt. Paljonko siitä on aikaa kun eläkerahojen varastaminen alkoi? Kolme vuotta? Neljä vuotta?
   
 16. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Toivottavasti käsitellään riittävän nopeasti, noilla kuitenkin on jokin vanhenemisaika, 5v?
   
 17. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  2013 taisivat ensimmäiset rästit syntyä, pelaajayhdistys sekä ennen kaikkea liiga oli liian lepsu asiassa, kun maksusuunnitelmien annettiin mennä vihkoon toistuvasti ja silti seura sai liigalisenssit jne.

  Tässä nähdäkseni Blues selvisi näinkin kauan ilman järeitä toimia, koska maksoivat kuitenkin suurimman osan kausittaisista maksuista.
   
 18. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Eipä siellä ole enää kauheasti muita tahoja joilla olisi mahdollisuutta ja/tai intressiä lähteä oikeuteen.

  Tyel-yhtiö, verottaja ja halliyhtiö kun taisivat olla suurimmat velkojat. Kaksi ensimmäistä ei yleensä lähde konkurssiin menneitä rankomaan, jos taustalla ei ole merkittäviä väärinkäytöksiä ja/tai vastuuhenkilöille nostettuja palkkoja. Nyt ei tainnut olla muita väärinkäytöksiä, kuin täysi kädettömyys bisneksen pyörittämisessä joka ei vielä ole rangaistavaa.

  Muilta osin sitten mennään sinne liiketoiminnan normaalien riskien piiriin, jos on maksukriisissä olevalle yhtiölle myynyt laskulla tavaraa, niin yleensä se katsotaan ihan omalla riskillä olevaksi toiminnaksi.
   
 19. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tätä ihmettelin itsekin. Miten hemmetissä tuo olisi onnistunut? Uusi toimija, uusi seura, uusi yhtiö. Ainoat pienet yhtymäkohdat ovat sama halli, jossa pelataan ja yhteistyö Bluesin junnujen kanssa, jotka eivät tosin olleet taloudellisesti sidoksissa Bluesiin muuten kuin saamassa rahaa, jos sitä olisi ollut. Tappara pelaa samassa hallissa kuin Ilves, mutta ei tee yhteistyötä Ilveksen junnujen kanssa. Kun tässä Ilves kohta, menee nurin, pitäisikö Tapparan osallistua talkoisiin?

  Tämä kertonee enemmän pelaajayhdistyksen osaamattomuudesta kuin mistään muusta. Melkoiset edunvalvojat pelaajilla. Voi jessus.
   
 20. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Yhtymäkohta on siinä, että EU sai Bluesin sarjapaikan. Kilpailusääntöjen mukaan konkurssin tehnyt seura putoaa taso. Alaspäin, eli jos Bluesille olisi löytynyt jatkaja olisi se jatkanut Mastiksessä. Liiton silmissä EU on ex Blues. Ihan samalla tavalla kun Plicans on ex Reipas. Eikös EU joutunut jotain Bluesin velkoja hoitamaankin? Eläkevelat vaan ei jostain kumman syystä kuuluneet niihin.
   
 21. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Eikö tuo Liiga irtautunut muutama kausi sitten muusta sarjakiekkoilusta? Heillä on parhaillaan oma lisenssipohjainen systeemi, eikä sinne nousta eikä tiputa. Sinne anotaan ja sieltä poistutaan - kuten Blues teki. Liigasta poistuvilla joukkueilla ei ole automaattista sarjapaikkaa Mestiksessä, vaan jääkiekkoliitto, joka hallinnoi Mestistä ja muita sarjoja tekee tapauskohtaisesti päätöksen siitä mihin uusi joukkue sijoitetaan. EU:n tapauksessa pelaajayhdistys yritti sanella omia ehtojaan, mutta ei onnistunut. Mestiksen voittaja voi anoa liigalisenssiä, mutta mitään automaattista porrasjärjestelmää näillä kahdella taholla ei ole.
   
 22. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  En tiedä kuinka kauan tuon pesän rahaliikenteen tarkastaminen kestää, siitä oli kyse. Velallisen epärehellisyys ja jonkinasteiset petokset lähinnä mietityttää omien tiedossa olevien seikkojen perusteella.
   
 23. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Teoriassahan asia on juuri noin. Käytäntö ei ole niin yksinkertainen. Onhan myös Mestiksellä lisenssijärjestelmä. Myös EU joutui hakemaan Mestiksen lisenssiä ja sen ehtona oli, että tietyt Bluesin velvoitteet hoidetaan. (Taisi olla palkkarästit ja velat liitolle). Sitä en minäkään ymmärrä, miksei noita eläkemaksuja ole niissä maksuissa. Käytännössä tilanne on ihan sama kuin mikä oli KalPan, tai Reippaan kohdalla. Vaikka Liiga onkin oma organisaationsa, niin sekin toimii Jääkiekkoliiton alaisuudessa. Täysin tyhjästä perustettu Espoolainen joukkue ei varmasti olisi päässyt suoraan Mestikseen ilman, että siellä oli se Bluesin paikka "valmiina".
   
 24. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Vaikea nähdä kumpaakaan tässä keississä, kirjanpidossa velkataakka kuitenkin oli raskas heti alusta pitäen ja kassakriisissä yhtiö oli jo vuodesta 2014.

  Toki esimerkiksi myynti oli niin käsittämättömän heikkoa, että siinä voisi jotain ollakin, joskin ihan samaa kuraa se oli pääasiassa Salonojan aikanakin.
   
 25. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lähinnä tässä ihmetyttää, että vasta nyt ollaan oikeuteen menossa. Olihan tuo selvää, että petoksestahan tuossa on kysymys ja jos joku "normaali" yritys noin tekisi, niin olisi ay-liikkeen kanssa tapeltu jo hetki.

  Ilmeisesti tätä on koitettu sopia ja suhmuroida kulisseissa kuntoon. Jännästi annettu kyllä tuolle rikkoneelle osapuolelle siimaa.