Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Bluesin talousseuranta

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana The Nikkari, 07.09.2010 klo 17.24.

 1. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Joo, kyllä mä tiedän, miten pitäisi olla.

  Mutta mikäli itselleni on kerrottu ihan totta, näitä ei ole ollut siellä. Ja näin ulkopuolisena sun ja Daespoon keskustelussa olennainen pointti on juuri tämä.
   
 2. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Vaikea uskoa etteivät olisi, koska pelaajayhdistys on "ahdistellut" Bluesia asiasta ainakin 2015-2016 kautta edeltävässä lisenssiprosessissa.

  Lisäksi nuo ovat niin olematon osa velkapotista, Bluesilla kuitenkin vaihtuvat vastaavat/lyhytaikaiset velat ovat olleet 563t€/2057t€ vuonna 2014 ja 331t€/2036t€ (Plus 194t€ shekkitililimiittivelka joka oli kirjattu pitkäaikaisiin velkoihin) vuonna 2015.

  Eli yhtiö on ollut varmasti jo 4/2014 maksukriisissä ja todennäköisesti myös tätä aiemmin.
   
 3. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Et nyt vieläkään ymmärrä. Sanoin "virallisesti kriisiyhtiö", erinäisiä kassaongelmia on ollut toki pidempään mutta varsinainen kriisi alkoi vasta 2015 syksyllä kun pelaajia alettiin dumpata.

  K-Kissojen konkurssihakemus oli muistaakseni joskus kevät-talvella 2015, ei 2014 ja se hakemus vedettiin pois nopeasti.

  Elokuu 2014, IS:

  Makkaratehtailijan perintömiljoonilla aikanaan rikastuneen Salonojan ratkaisu on yllätys siinä mielessä, että viime liigakauden aikana hän suunnitteli paluuta espoolaisseura Bluesin omistajaksi. Taustalla painoivat Bluesin talousvaikeudet: Salonoja ei olisi jättänyt rakasta seuraansa pulaan, mikäli sen rahat olisivat loppuneet.

  Viime kevään aikana Bluesin nykyiset omistajat sekä seuran operatiivinen johto saivat kuitenkin käännettyä kurssin. Alkukesästä Salonoja sai tiedon, että Blues selviää pinnalle, jonka jälkeen neuvottelut Baronan liiketoiminnan vuokraamisesta vyörähtivät uudestaan liikkeelle.


  Lainaus:
  Ei tietysti tarvitse kertoa, tämä tosin on keskustelupalsta ja sinulle esitettiin kysymyksiä, ehkä porilaisille keskustelu tarkoittaa jotain muuta. Sinä esitit tietoja joita ei ole ollut julkisuudessa joten ajattelin että ehkä haluat niitä avata. Ilmeisesti näin ei ole.

  Lainaus:
  En missään nimessä ole kirjanpidon ammattilainen mutta aika paljon sitäkin on tullut seurattua sivusta perhepiirin yhtiöissä. Toki tällaisia tilanteita ei ole ollut niissä. Velka verottajalle tai työeläkeyhtiöille ei ole mikään ihmeellinen juttu sinänsä, kyse on tietysti määrästä ja maksun aikataulusta.

  Ja konkurssi ei varmasti iskenyt kirkkaalta taivaalta, onhan siitä tässäkin ketjussa keskusteltu ties kuinka pitkään ennen itse konkurssia, jo Jussin aikoina.

  Lainaus:
  Niin, tuli vain mieleen että jos ne on kirjattu alusta asti oikein niin Bluesin viimeisin johtopumppu olisi pitänyt päätyä julkisuuden pahnoille jo kauan aikaa sitten asiasta. Tai sitten toimittajilla ei vaan ollut sun tietoja.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Mitä tarkoitat "olematon osa velkapotista"? Onko sinulla käytettävissä ei-julkinen tase-erittely? Tiedätkö kuinka suuri osa lyhytaikaisesta velasta oli Salonojalle tai halliyhtiölle?
   
 4. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Erinäisiä kassaongelmia?
  Lyö Bluesin luvut analyysiohjelmaan tai laske hieman tunnuslukuja per 2014 tilinpäätös, niin huomaat että kyseessä on melkoinen understatement

  Luvuista voit eliminoida ~0,5milj vuokravelkoja ja silti kyseessä on kriisiyhtiö.

  Pankkitili ei ole ollut plussan puolella kolmeen vuoteen, käytännössä kaikki omaisuus on liigaosake ja lyhytaikaisia velkoja on ollut merkittävästi enemmän kuin vaihtuvia vastaavia.

  Olen sinulle toimittanut tilikohtaisen tuloksen ja taseen per 30.4.2015, sieltä nämä näkee kyllä.

  Tuosta nyt ote siitä liitteeksi.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • image.png
   image.png
   Tiedostokoko:
   148,9 KB
   kertaa luettu:
   344
  • Sieppaa.JPG
   Sieppaa.JPG
   Tiedostokoko:
   52,5 KB
   kertaa luettu:
   280
  Viimeksi muokattu: 07.07.2016 klo 10.03
 5. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Taisi olla joulukuussa 2014.
  Itse olen erinäisiä kriisiyhtiöitä seurannut eri etäisyyksiltä ja konkurssihakemus indikoi käytännössä aina syvempää kriisiä, kuten Bluesin tapauksessakin. Vaikka tilannetta yritettiin selitellä jollain järjestelmävirheellä.


  Lainaus:
  Tämä on sinänsä mielenkiintoinen lainaus, koska luvut kertovat aivan täysin päinvastaista tarinaa.

  2014 tilikaudelta tehtiin yli miljoonan operatiivinen tappio ja oma pääoma pysyi pinnalla ainoastaan liigaosakkeen yliarvostuksen takia.

  Sinänsä toki Blues-johto antoi muutenkin melko melko optimistisia lausuntoja suhteessa tilinpäätösten lukuihin, joka toki saattoi johtua siitä, että 2014 tilinpäätöstä pantattiin 25.9.2015 asti.

  Lainaus:
  Miksi olisi päätynyt julkisuuteen?

  Yleensä nämä hoidetaan (niin kauan kuin yhteistyö pelittää) ilman julkisuutta, Blues makseli kuitenkin osan eläkemaksutilityksistä ja oli ilmeisesti yhteistyökykyisesti sopimassa maksuohjelmista (joista ei sitten kuitenkaan pidetty kiinni).

  Edit.
  Sinänsähän toki Bluesin tilanteessa johdon tarinat ja todelliset luvut eivät missään vaiheessa oikein korreloineet keskenään ja asioista puhuttiin ylioptimistisesti sekä vailla kompetenssia.

  "Julkisuuteen" homma tuli jälkijunassa pääasiassa sen takia, että Blues pihtasi 30.4.2014 päättyneen tilikauden tilinpäätöstä 25.9.2015 asti, eli lähes vuoden yli lakisääteisen maksimin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2016 klo 10.27
 6. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Siis nuo "tilanne on parantunut" ja "kurssi käännetty" olivat pelkkää sananhelinää vailla todellisuuspohjaa. Jääkiekko Espoo Oy oli taloudellisesti kriisiyhtiö käytännössä koko olemassaolonsa ajan. Maksuhäiriömerkinnät alkoivat jo ensimmäisenä vuonna ja maksamattomia eläkemaksuja on rästissä jo vuodelta 2013.
   
 7. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Googlauksen perusteella oli tammikuussa 2015.

  Totta sinänsä, yleensä konkurssihakemus on jättimäinen ns. red flag mutta siinäkin on poikkeuksia. K-Kissojen tapauksessa taisi olla saatavat joita ei oltu riitautettu ja summat oli ns. isoon kuvaan verrattuna aika pieniä. En tiedä mikä tässä oli taustalla tosin, vaikea uskoa että pelaajien kasvattajakorvaukset ovat ensimmäinen rivi joka johtaa konkurssihakemukseen.

  Lainaus:
  Liigaosakkeen arvostuksen määrittely on aika haulikolla ilmaan ampumista niin kauan kun ei tiedetä esim. tv-sopparin taloudellista merkitystä.

  Lainaus:
  Tuo tilinpäätöksen lykkäys taitaa olla aika normi pk-seudun jengien suhteen.


  Lainaus:
  Niin. Miksi ei?

  Lainaus:
  No jos tämä perseily eläkemaksujen/maksusuunnitelmien kanssa on yhtä pitkältä ajalta kuin kerrot niin olisihan se aika todennäköisesti vuodettu ulos jo kauan aikaisemmin?

  Lainaus:
  Ei pelaajat, agentit yms. venaile mitään tilinpäätöstä vaan asia olisi tullut "luottotoimittajien" kautta esille jo kauan ennen tilinpäätösten julkistamista. Missä mökä?

  Lainaus:
  Jos näin on (en sinänsä epäile) niin miten tämä case laukesi vasta viime syksynä julkisuuteen?
   
 8. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Siellä on todennäköisesti oletettu, että K-Kissat ei jostain solidaarisuus tai muista syistä vie asiaa eteenpäin. Edelleen, kriisiyhtiöissä (jollainen JE Oy oli liki ensimmäisestä tilinpäätöksestä lähtien), kaikki jätetään maksamatta mikä ei vaikuta liiketoimintaan erityisen negatiivisesti.

  Jääkiekkojoukkueella prioriteettilista on suunnilleen tämä:
  1. Palkat
  2. Tyel, vakuutukset ja verot
  3. Bussi-, varuste- ja jäämaksut, järjestys riippuen kuka näistä jäädyttää toimitukset ensin
  4. Kaikki muu

  Lainaus:
  Pointti ei toki ollut se, vaan se että tuolla keinotekoisesti saatiin tilanne näyttämään paremmalta kuin se on.

  Likvidit varat olivat käytännössä koko yrityksen historian ajan loppu, mutta se ei pompannut silmille, koska liigaosakkeen arvostus oli sen verran suuri.

  Pienenä knoppina Bluesin liigaosakkeen arvostus oli liigan suurin ja Ilveksen toisiksi suurin. Esim. Ässillä arvostus on noin 1000€.

  Lainaus:
  Todella harvoin kukaan lykkää sitä vuodella suhteessa lain määrittämään maksimiaikaan, näin toimivat käytännössä aina ainoastaan kriisiyhtiöt.

  Lainaus:
  Miksi olisi?
  Ei "rivipelaajalla" ole välttämättä edes ollut tietoa että maksuja on rästissä.

  Lainaus:
  Edelleen, palkat maksettu ajoissa ja täysimääräisenä, harva lähtee jonkun muutaman satasen tai tonnin-parin ei niin konkreettisen eläkemaksuvelan takia paskantamaan omaan pesään. Pelaajat ovat yllättävän lojaaleja seuraa kohtaan.
   
 9. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Onko tämä realistinen oletus? Ei minusta.

  Lainaus:
  Tavallaan kyllä mutta mikä on keinotekoista? Miten pitäisi arvottaa taseessa soppari joka tuo about millin tulot vuodessa? Jos se olisi yksinkertaista niin kaikilla jengeillä olisi about samat arvostukset taseessa tämän suhteen.


  Lainaus:
  Kyllähän likvidien varojen puute hyppää silmille aineettoman omaisuuden arvostuksesta riippumatta jos vähäänkään tilinpäätöstä lukee, onhan meillä pörssissäkin firmoja joiden tase on täynnä epäkuranttia höttöä esim. tuotekehityskulujen aktivoinnin muodossa (esim. Basware). Toki siinä mielessä samaa mieltä että jos firma ilmoittaa vain yleisesti että "tase kunnossa" niin sillä voidaan peittää asioita.

  Lainaus:
  Tämä onkin mielenkiintoista, mitenköhän tuo menee läpi tilintarkastajilta? Ehkä tämäkin aspekti tullaan ns. mitoittamaan oikeudessa joskus, Bluesin konkurssi saattaa olla ennakkotapaus.

  Lainaus:
  Mutta tätä lain määrittämää maksimiaikaa on rikottu kaikkien kolmen toimesta, muistelisin että Sir Penan aikoina HIFK:llakin oli tilinpäätökset yli puoli vuotta myöhässä.

  Lainaus:
  Totta mutta jos edes jollain olisi tietoa niin tuskinpa kovin montaa Ramua/Hirsoa olisi saatu hankittua?

  Lainaus:
  Pelaajat, kyllä. Agentit ja median perskärpäset, epäilen vahvasti.
   
 10. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Kiekkojoukkue jolla on kassa jatkuvasti tyhjä, verottaja painaa päälle ja palkkojenkin kanssa on tiukkaa.
  Minusta realistisin vaihtoehto on, että ollaan luotettu siihen ettei pieni ja tuttu saman alan toimija lähde kovin agressiivisesti perimään ja jätetty maksut kylmästi hoitamatta.

  Näin kriisiyritykset toimivat käytännössä aina, ne "tutut" ketkä antavat siimaa eivätkä agressiivisesti peri, saavat myös odottaa rahojaan pisimpään/ikuisesti.

  Lainaus:
  Niin, tässä on vähän sama kuin veroparatiisiin päättyvässä konsernirakenteessa.
  Silloin sen arvostus on keinotekoista, kun arvostus on tehty ainoastaan sen vuoksi, että uppoava laiva pysyy edes hieman kauemmin pinnalla (ts. Opo positiivisena), eikä niinkään liiketaloudellisin perustein.

  Lainaus:
  Kyllä se hyppää silmille kun noita lukee, mutta jos lukuja katsotaan ilman syvempää analysointia, näyttää helpommin siltä että eihän mitään kriisiä olekaan.
  Bluesilla toki tulkintaa vaikeutti myös hallivuokrarästit, joiden määrä oli ulkopuoliselle lähinnä valistunut arvaus.

  Lainaus:
  Juuri siten, koska arvostus on vaikeaa ja arvostus on aikaisemmin perustunut enemmän yhtiöiden taloudelliseen tarpeeseen kuin todelliseen arvostukseen.

  Sinänsä nykyään tuolle osakkeelle on jo referenssiarvo 1,8milj€, jonka Mestis-nousijat ovat joutuneet maksamaan.

  Mutta edelleen, ~muutaman tonnin hankintahintaisen osakkeen uudelleenarvostus yli kahden millin ja vielä "sattumalta" silloin kun homma näyttää huonolta, on vähän kyseenalaista. Ongelma on toki enemmän moraalinen, koska jonkinmoinen peruste on tv-sopimuksen myötä olemassa.

  Lainaus:
  Saattaa olla, en nyt nopealla tiedonhaulla löytänyt.
  Viime vuosina viivyttelyssä ovat kunnostautuneet käytännössä vain Ilves ja Blues.

  Lainaus:
  "Eläkemaksut vähän perässä, palkat tulleet ajoissa", ei todennäköisesti vaikuta juuri kenenkään sopimuksentekoon.

  Lainaus:
  Siinähän epäilet.
   
 11. Vae Victis Jäsen

  Sopimukset jo purettu ja loppuniittiähän tämä surullinen viritys odotteli. Espoon Areenat Esar Oy jättänyt konkurssihakemuksensa 7.7.2016. Velkojana selvityttäisin tapahtumat myös tämän yhtiön koko lyhyen elinkaaren ajalta.

  Lainaus:
   
 12. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  No mutta eihän Ässienkään arvostus perustu liiketaloudellisiin perusteisiin. Liigaosakkeen arvostus on hyvin harmaa alue.

  Lainaus:
  Niinpä, siksi lyhytaikaiset velat Bluesin kohdalla on ns. musta aukko kun suurin velkoja on myöskin suurin hyötyjä Bluesin jatkamisesta.

  Lainaus:
  Mutta mikä on se todellinen arvostus?

  Lainaus:
  Tuon summan referenssiarvo on varsin kyseenalainen koska sitä ei kuka tahansa voi ostaa tuolla hinnalla.

  Lainaus:
  Hankintahinnalla ei ole mitään relevanssia tässä tapauksessa,

  Lainaus:
  Rohkenen epäillä mutta olemme tästä ilmeisesti eri mieltä.

  Lainaus:
  Jäätävä vastaus.
   
 13. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Sinä varmaan omalla pikku päälläsi pystyt näkemään kumpi arvostuksista on ongelmallinen ja kumpi lähempänä
  hyvää kirjanpitotapaa sekä varovaisuuden periaatetta.

  Lainaus:
  Toki vaikka Blues ei olisi maksanut pesoakaan hallivuokrista koko toiminnassaoloaikanaan, vaan kaikki olisivat kirjanpidossa velkana, olisi lyhytaikaisten velkojen osuus silti kriisiyhtiön tasolla suhteessa vaihtuviin vastaaviin.

  2014 tilinpäätöksessä hallirästien teoreettinen maksimi on noin 700k€, todennäköisen määrän ollessa siinä 500k€ tietämillä.

  Lainaus:
  Niin, no minusta Ässien arvostus on lähempänä totuutta kuin Bluesin tai Ilveksen, koska realisointitilanteessa seuran
  pääliiketoiminta joudutaan käytännössä ajamaan alas ja kuten Bluesin konkurssi osoitti, ei osakkeella ole välttämättä realisointiarvoa lainkaan.

  Lainaus:
  Ei sitä nyt yksi yhteen voi välttämättä käyttää, mutta ennen noita osakkeen arvostus perustui täysin spekulatiivisiin seikkoihin,
  koska osakkeilla ei oltu käyty varsinaista kauppaa ennen tuota ja aikaisemmat osakkaat olivat saaneet osakkeensa nimellisarvoon.
  Arvonkorotuksissa tulee lainsäädännön mukaan noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja niissä tulee huomioida "myyntivoiton" aiheuttama verorasitus. Eli Bluesin osalta liigaosakkeen arvoksi katsottiin arvonkorotuksessa reilu 2,5milj€ (jos arvonkorotus on tehty oikein, kuten olettaisin kun siellä on kuitenkin ollut asiantuntijuutta käytettävissä).

  Lainaus:
  Turha hakata päätä seinään.
   
 14. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämähän menee sitten ihan Jussin käsikirjoituksen mukaan. Hän pääsee eroon viimeisestäkin kivestä kengässä tämän myötä, kun hallin ja Esarin sopmus katkeaa (ellei ollut katkennut jo ennestään). Sinällään hyvä, että Jussi pääsee nyt tosiaan puhtaalta pöydältä liikkeelle.

  P.S. Koska perustetaan Espoo Unitedin talousseuranta -ketju? Luulisi siitäkin tulevan sanomista..
   
 15. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Sinäkin varmaan omalla pikku päälläsi pystyt lukemaan mihin vastasin. En puhunut mitään kumpi arvostus on ongelmallisempi, lähinnä vain arvon määrityksen vaikeudesta.

  Lainaus:
  Tästä onkin jo väännetty tässä ketjussa aikaisemminkin.

  Ehkä joskus joku noheva journalisti selvittää kaikkien liigaseurojen liigaosakkeen arvostuksen taseessa.
   
 16. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Monestikko olet lukenut läpi oman työeläkeotteesi ja tarkistanut, että maksetut summat ovat kuten kuuluu?
   
 17. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Kerran vuodessa mutta jos olisin ammattijääkiekkoilija väitetyssä SM-liigan kriisiseuraussa, joka kuukausi,
   
 18. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Ei niitä edes tilitetä joka kuukausi, mutta varmaan tajuat pointin, vaikka pysytkin kannassasi. Ei tuommoiseen varsinkaan urheilija kiinnitä huomiota. Keskittyminen on ihan muissa asioissa.

  Itse vilkaisen TYEL otteen, silloin kun se tulee (1x /vuosi), mutta siitäkin tulee lähinnä ihmeteltyä sitä, kuinka hitaasti työeläke kasvaakaan.
   
 19. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Itse aion säästää eläkettä myös omillani esim. Eläkevakuutus tai Sijoitusvakuutus kunhan saan tarpeeksi suuren palkan (siis ei mitään opiskelijan kusetuspalkkaa). Minulla ei ole kauhesti uskoa suomen eläkejärjestelmän kestävyyteen tällä hetkellä. Näin sivuhuomautuksena.

  Luulisi että kiekkoilijat saisivat ilmoituksen rahastoihin sijoitetuista varoista ja niiden koroista. Jopa ihan kuukausittain. Toisaalta en minäkään niitä kovin tarkkaan seurailisi välttämättä.
   
 20. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Jos rahastoon rahojaan laittavat, niin sieltä toki tieto on saatavilla varmaan jonkin portaalin kautta reaaliaikaisesti. Tässä on kuitenkin kyse lakisääteisestä työeläkkeen maksusta, ei vapaaehtoisesta rahastoinnista.

  Työeläkkeen tilittää yritys ja työntekijälle on Bluesin osalta tilinauhassa näkynyt "oikea, laskennallinen" summa, mutta todellisuudessa ko. rahamäärää ei oltu maksettu tyel-yhtiölle. Tätä todellisuudessa maksettua summaa ei saa työntekijä automaattisesti tietoonsa kuin kerran vuodessa. En tiedä, mitä sieltä sanottaisiin, jos alettaisiin kuukausittain tietoja kyselemään.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2016 klo 07.40
 21. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 22. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Aika odotettu ratkaisu siinä mielessä, että liigaa ei kuitenkaan voi pelata pelkällä osakkeella. Tällä tavalla liigaseurat voivat sitten tarpeen tullen myydän tämän osakkeen uudelle tulijalle. Jotenkin tuntuu vielä siltä, että seurat varmaan tappelevat siitä, kenelle osake myydään, jos ostajia on useita.
   
 23. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Ketkä sitä lisenssiä mahdollisesti voisi havitella eU:n lisäksi?
   
 24. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Jokereillahan aika ajoin spekuloidaan. Mut nythän taisivat tehdä jatkosopimuksen KHL:ään. Varmaan teoreettisesti TuTo vois tulla kysymykseen.
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Tutokin tarvitsee lisenssiehdon mukaisesti sitä menestystä aivan kuten eU:kin. Jokipojilla toki myös mahdollisuudet pienellä hallirempalla. Totuus vain on se, että osaketta tuskin myydään minään huutokauppana vaan myös lisenssiehtojen tullee täyttyä.

  Jokerit tuskin tulee kotoiseen sarjaan takaisin.