Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Bluesin talousseuranta

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana The Nikkari, 07.09.2010 klo 17.24.

 1. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Löysin vastaavan ketjun kausille 07-08 ja 09-10, mutta ehkä tästä voisi tehdä jatkuvan seurantaketjun. Lähdetään edellisten kausien luvuista (k€), koska käyttämissäni lähteissä ei vielä ollut saatavilla vuoden 2009 tulosta.
  Koodi:
  Vuosi Liikevaihto Liikevoitto Tilik.tulos Palkat&palkkiot Liiket.muut kulut
  2007   3638    -3280     -7    4051        2044
  2008   5312    -2117    -2114    4490        2012
  Lähde: http://www.yritystele.fi/i/Blues Hockey Oy/983692 ja http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=47578 viesti #108

  Tämän mukaan (jos käsitän oikein) vuoden 2007 tulosta on "paranneltu" ilmeisesti Salonojan toimesta aika huolella. 2008 tulos sen sijaan jäi "oman onnensa nojaan. Tuo vuoden 2008 karu tulos oli ilmeisesti sysäys viime kesän pelaajien vapauttamiselle. Liiketoiminnan muut kulut lienee avustus hallille.

  Vuodesta 2007 vuoteen 2008 palkat ja palkkiot nousivat kulueränä lähes n. 10%. Työnantajamaksut ovat muistaakseni about kolmasosa bruttopalkasta, eli Bluesin maksama palkkasumma olisi vuonna 2008 ollut 3375 k€. Toimistolla on töissä yhdeksän henkilöä (lähde: http://www.blues.fi/yhteystiedot/blues-organisaatio). Keskipalkka lienee 60 k€ hujakoilla vuositasolla. Eli hyvin epämääräisesti Bluesin pelaajabudjetiksi voisi arvioida 2835 k€.

  Veikkaaja arvaili jotakin tulosta vuodelle 2009, mutta eiköhän odoteta, että saadaan tietoa vähän varmemmasta lähteestä. Jatkakaa...
   
 2. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Ei tällä palstalla näytä mikään muuttuvan. Blues tekee edelleen tappiota, nyt "vain" 1,7 miljoonaa (joo, tiedetään että konsernin sisällä on tulonsiirtoja), on ilmoitettu viimeksi nyt liigaristeilyllä että tappioita pitää edelleen saada pienennettyä ja silti täällä sama itku jatkuu siitä miksei meillä ole Kelleriä, Eavesia, Laatikaista, Lehtistä, Rajamäkeä, omia poikia + kaikkia nykyisiä pelaajia. Ettekö te valittajat tosiaan huomaa tuossa ristiriitaa?
   
 3. kiljander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka Basketball
  Lainaus:
  No jos liiketaloudellinen ja urheilullinen menestys laahaavat, on syytä vaihtaa toimitusjohtajaa. Omat pojat eivät liene kovin kalliita ja ja kuitenkin Bluesin peljaabudjetti on yli liigan keskitasoa, ellen väärin ymmärrä. Kuka siellä ne rahat vie? Karalahti? Luulisi olevan varaa yhteen tähtipelaajaan kun Lahdestakin löytyy ja vieläpä budjetin rajoissa.
   
 4. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Ekasta lauseesta ihan samaa mieltä. Sen sijaan ei kannata luulla että omat pojat karkkirahoilla pelaa, toki uskon että heillä hinta-laatusuhde kohtaa. Sen sijaan väitän että esim Öhman tienaa aivan liikaa siihen nähden mitä mieheltä saadaan. Ja mitä tulee hankintoihin niin eiköhän sieltä ns verorajapelaaja tule tai joku, olihan Blues mukana taistelussa P.Nokelaisestakin.

  Yleisesti ottaen näen kyllä Bluesille tällä hetkellä suurempana ongelma pienet (lippu)tulot kuin suuret menot, toki kulujen karsiminen on se helpompi vaihtoehto.
   
 5. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Tähän ei ainakaan auta perseily fanikatsomon kanssa.. Luultavasti moni miettii juuri tälläkin hetkellä, että peruako koko kausarin.
   
 6. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lisätään SM-Liigan sivuilta tietoa alkavan kauden talousluvuista. Bluesin pelaajabudjetiksi ilmoitetaan 2,1 M€. Tämä on liigan kuudenneksi suurin. Edellisen viestin kohtaan "palkat ja palkkiot" vaikutus olisi noin 2,8 M€ työnantajamaksujen jälkeen. Sitä ajatellen säästötalkoot ovat onnistuneet suht hyvin. Liikevaihdoksi arvioidaan 5 M€. Luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia ylläolevaan viestiin, koska kyseessä ovat kauden eivätkä tilikauden luvut.
   
 7. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Joku Bluesin tyyppi (ei Kivimäki) sanoi eilen Urheiluruudussa, että miinusta tuli 1,7 miljoonaa. Kuulemma menty joka vuosi parempaan suuntaan ja tuo tulos on selkeästi aiempaa parempi.
   
 8. Kapo Jäsen

  Lainaus:
  Kivimäen Tomppahan sai kenkää tuossa joku aika sitten. Taisi olla meidän oma autokauppias Lindström joka tuosta kertoi. -1.7 on kyllä selkeä parannus aiempiin lukuihin vaikka toki ruma on silti tuokin.
   
 9. Superböle Jäsen

  Lainaus:
  Ei varmasti omat pojat pelaa karkkirahoilla ja muutaman yksittäisen pelaajan liksa ei vaan jumalauta voi olla esteenä kärkiosaamisen hommaamiselle. Ja olen tyytyväinen että Nokelainen meni Jokereihin, jos tänne joku ykkössentteri hommataan niin ei mitään änäristämaitojunallatakaslaituria. Ilmalassa varmasti kivaa ens kaudella, hyvä alivoimalla ja jarruketjussa!

  Tällä hetkellähän Öhman on melkein liksansa ansainnut, viime kausi meni terveenä ja mies oli jengin tärkeimpiä osasia joka ilta. Tarkki taas on liigan parhaimpia kassareita (mikä tällaisessa porukassa pitää ollakin) joten kova palkka on ansaittu. Immonen on ainakin tähän asti nähdyn perusteella pettymys, mutta sitä ei varmaan kukaan kiistäkään.

  Kuluja on varmasti helppo karsia kun aika vaan menee eteenpäin. Menestystä melkein saatiin kunnolla maistaa pari vuotta sitten kun pelattiin mitaleista. Nyt on vain käynyt niin että toimistolla ei ymmärretä että jos joukkue viettää välikautta, saatta yleisöllekin maistua välikausi hallilta. Siinä kohtaa on aivan turha itkeä lipputulojen perään, itse asiassa sama porukka pitää värvätä uudestaan käymään peleissä ja ostamaan kausikortteja.
   
 10. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Korjaan nyt ihan alkuun sen että tuon artikkelin mukaan pelaajabudjetti on vasta seitsemänneksi suurin. Ja muut kulut 2,9 miljoonaa jotka alkavat jo olla erittäin hyvin linjassa. Pienempi summa on vain viidellä liigaseuralla. Veikkaajan liigaliitteessä Bluesin luvut ovat 2,2 ja 2,8 miljoonaa.

  Sitä en tosin ymmärrä mistä The Nikkari löytää tiedon että liikevaihdoksi arvioitaisiin Bluesin osalta 5 miljoonaa. Toki tuo pitäisi olla pitkän tähtäimen tavoite ja voi olla ihan realistinenkin mutten kyllä ole missään nähnyt tällaista tavoitetta julkistettavan. Tuohon pääseminen vaatii todella pitkälle menemistä tai sitten sekä lippujen hinnan korotuksia että yleisömäärän lisääntymistä jotta tuollainen liikevaihto nykyisellään olisi edes likimain realistinen. Jotta nyt jokainen ymmärtäisi että kuluja vieläkin pitää saada karsittua tai tuloja lisättyä veikkaan että vaikka Blues tällä kaudella pääsisi katsojatavoitteeseen on tappio noin 700 000 euroa jollei pudotuspelit tuo lisätuloja. Oikeaan suuntaan edelleen ollaan menossa mutta nämä asiat on ihan hyvä pitää mielessä kun taas huudetaan Hiacellista Kellereitä vahvistuksiksi.

  Niin tai korjataan sen verran että koska Bluesin tilikausi on kalenterivuosi ja vanhaa painolastia on vielä mukana niin tappiot tuossa yo. skenaariossa olisivat hieman isommat. Silti suuntaus on oikea.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2010 klo 11.35
 11. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Jees, my bad. Lainaus:
  Totta. Kyseessä olivat tosiaan kulut eikä liikevaihto.
  Lainaus:
  Vuonna 2008 Bluesin liikevaihto oli 5,3M€. Se selviää tästä linkistä Tuossa oli käsittääkseni hopeakevät ja CHL:n alku.

  Tiedätkö, Nikke, Mikä Bluesin liikevaihto oli vuonna 2009? Olen yrittänyt sitä etsiä ilmaisista (ja luotettavista) lähteistä, mutten ole löytänyt. 2009 keväällä oltiin vielä mitalipeleissä, joten uskallan toivoa, että se oli yli 4 M€.

  Se, että täällä (myös minä) huudellaan pelaajien perään, johtuu osittain myös Blues surkeasta tiedottamisesta. Talousluvut pitää kaivaa milloin mistäkin eikä tilikausien tuloksia kommentoida juuri mitenkään. Paitsi tietysti keltaisessa mediassa.

  ZOOM, Nikke ja muutkin mahdollisesti asioista perillä olevat voisivat vähän valaista meitä muita jakamalla tietoaan. Jos jollain olisi heittää pöytään viimeisimmät luvut ja kertoa niiden taustaa, ymmärtäisimme me huutelijatkin varmasti tilanteen paremmin. Nyt kuulee kautta rantain kuulopuheita milloin mistäkin. Ymmärrän toki, ettei kaikkia asioita voi paljastaa eikä välttämättä edes tiedä. Tilanne on kertakaikkiaan surkea, kun organisaatio ei itsessään kerro mitään. Se voi hyvinkin olla valittu strategia, mutta mielestäni erittäin huono sellainen. Fakta on kuitenkin se, että huutelu jatkuu niin kauan, kunnes pöydässä on todellista tietoa ja taustoja. Tässä kuten monessa muussakin asiassa Bluesin tiedottamisen, tai tiedottamatta jättämisen tulos on epätietoisuus. Ja sellainen kuvahan ei ainakaan helpota yhteistyökumppaneiden hankintaa.
   
 12. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Täällä tuntuu taas muutamilta unohtuvan, että taloudellinen tulos ja pelillinen menestys eivät ole irrallisia asioita.

  Ja erityisesti se, että niillä nimillä joita joukkueessa pelaa (ja niilä joita keväällä julkaistaan) on vaikutusta lipunmyyntiin.

  Tämä on selkeästi viestintäongelma, eikä sitä paranna se, että täällä jatkuvasti itkevät kun ei ole rahaa. Jos ulos annetaan viesti joka kuuluu jo enen kautta"Pojat, me on hävitty tää",
  miksi kukaan tulisi katsomoon?

  Eikä kukaan tule. Joskus pitää uskaltaa investoida. Nyt viesti on selvä, Blues kurjistetaan säästämällä olemattomiin, kunnes touhu muutaman vuoden kuluttua loppuu kokonaan. Syöksykierre alkoi viimeistään tästä "rahat loppuu, pelaajat saa mennä" -kommentista. Nykyinen politiikka ei tee mitään oikaistakseen tämän.

  Edes YKSI iso nimi tähän olisi tarvittu antamaan positiivista viestiä suurelle yleisölle, Nyt sellaista ei ole tullut.
   
 13. sladdi#17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
  Lainaus:
  Huomaatko itse jotain ristiriitaa jossain. Joukkueen pelaajabudjetti on se joku 2.2 miljoonaa? vai mitä se nyt oli. Sinä ilmeisesti toivot että se tiputetaan 0,5 miljoonaan ja olet vitun tyytyväinen? Ja samaan aikaan oletat että hallilla käy 30 kertaa vuodessa 4500 ihmistä kuluttamassa otteluun reilut pari kybää päivässä ja sponsorisopimukset sun muut pysyvät samoina? No tolla rahalla me saadaan Kähkönen ja Nöyräsen pena kaudeksi ja otetaan loput c-junnuista pelaamaan?

  Mulle on ihan vitun sama kuinka paljon joukkue tekee tappiota. Jos joukkue tekee sen 2 miljoonaa "tappiota" iäisyyden jo pelkästään sen takia että sillä summalla tapetaan jotain helvetin keskelle peltoa tehtyä momumenttia loputtomiin ja se on joukkueen ainoa tarkoitus niin mulle on ainakin ihan sama. Itse kannatan joukkuetta, en hallia, enkä jonkun sepän perintöomaisuuden hupenemista, varsinkaan kun se omaisuus ei varsinaisesti edes hupene tuon harrastuksen takia yhtään.

  Joukkue oli liigan huipulla joka tasolla taloutta riippumatta ja siinäkin sinänsä irrallinen halli oli se joka siinä sen tappion teki. Sitten tuli taantuma. Tästä on aikaa reilu vuosi. Muut jengit tahkovat melkein järjestään voittoa. Ainoa joukkue jonka toimari huutaa Ilta-Pulussa että kaikki voi lähteä menemään on meidän. Miksi?

  Se on muuten helvetin hienoa, että nyt on alettu oikein ja-kirjoittajienkin toimesta surkuttelemaan joukkueen miljoonatappioita ja esitetty että se on joku syy siihen että toiminta tapetaan ja näivitetään nyt kun siitä olisi viimein jotain voinut tulla ja se on ihan ok. Säälitään Jussin rahoja jne. Itepähän on vittu harrastuksensa valinnut ja viimeiset 10 vuotta syytänyt siihen omaa hilloa sen pari-kolme miljoonaa vuodessa. Miksi nyt piti sitten alkaa pelleilemään kun hommasta olisi viimein tullut jotain.

  Itellä mennyt maku hommaan. Skidistä asti K-Espoota ja Blegiä seurannut. Sama vitsi se on edelleen kuin aina ennenkin. En vaan voi tajuta sitä millään miksi Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa pitäisi olla lätkäjengi joka pelaisi liigan pienimmällä pelaajabudjetilla ja liikevaihdolla ja tekisi silti vähintään miltsin tappiota joka vuosi ja maksaisi takaisin jotain hallia, jota ei saada ikinä kuoletettua. En tajua.
   
 14. Superböle Jäsen

  Itseänikin ihmetytttää että miten porukka jaksaa täällä surkutella jatkuvasti jengin tekemiä tappioita, varsinkin kun kaikki tietävät että ne tulevat nimenomaan hallista. Salonoja on tehnyt paljon espoolaisen kiekkoilun eteen ja tämä on hänen henkilökohtainen valintansa. Mitäs sitten kun metro kulkee muutaman vuoden kuluttua kokonaan maksetun hallin ohi joka on Salonojalle rahasampo hyvien liikenneyhteyksien takia? Tapahtumaa toisensa perään, siirrettään Bluessin pelit helvettiin koska se ei ole menestynyt moneen vuoteen. Halli myydään tilaisuuksille jotka oikeasti myydään loppuun! Ja kaikki on tyytyväisiä kuinka suuri bisnesvelho Salonoja on ollut, budjetti on saatu tiputettua Mestis-tasolle jengin seuraksi.

  Muutama kausi takaperin oli oikeasti sauma tehdä menestyvä joukkue joka vetää halliin yleisöä, vieläkin pitää pystyä jotain pelastamaan! Miten vitussa kaikkien tuhlattujen miljoonien jälkeen nyt tulee stoppi? Päinvastoin nyt yksi miljoona lisää pelaajabudjettiin, sillä tapellaan heti mestaruudesta! Pitäkää sitä vaikka sijoituksena tuleville vuosille älkääkä suurena tuhlauksena.

  Minä kannatan joukkuetta ja toivon sen tekevän hyvän tuloksen, urheilullisesti. En halua olla mikään seurajohtaja joka miettii rahaa ja taloutta koko ajan.
   
 15. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  En surkuttele tappioita tai sitä, että Salonoja saa vähennettyä ne verotuksessa, mutta ymmärrän silti, että liiketoiminta halutaan kannattavaksi. Toisaalta se on kyllä pirun vaikeata noilla parin miltsin tulon siirroilla vuodesta toiseen. Halli varmaan tuottaa sitten, kun kirjanpitoarvo on poistettu (meniks oikein?) ja vieressä suhaa metro. Sinällään tietysti hassua, että jääkiekkojoukkuetta rangaistaan hallin toimimattomuudesta. En usko, että halli kuitenkaan menee kaupaksi lähivuosina.

  Tuosta pelaajabudjetista sen verran, ettei tuohon mitään miljoonaa tarvittaisi. Yksi jämäkkä peruspakki (100k), hyvin scoutattu ykköspakki (150k) ja hyvin scoutattu ykkössentteri (150k). 400 k€ on helvetisti rahaa, 20% vuosittaisesta tulonsiirrosta hallille...
   
 16. Superböle Jäsen

  Lainaus:
  Tässähän saa helposti asioista sellaisen kuvan että Salonoja käyttää Bluessia osittain maksajana tienatakseen yhden hallin. No, salaliittoteoriat sikseen.

  Kirjoitin tuhlatuista miljoonista niin toi "yksi lisää" oli vain heitto. Ei kyllä toteutuessaan haittaisi, vaikka sitten kahdelle seuraavalle kaudelle.
   
 17. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Nyt on pakko kysyä onko sisälukutaitosi oikeasti noin huono, tuotako tarkoitin? Eihän tuon esimerkin ollut tarkoitus kuin näyttää mikä tilanne on tällä hetkellä. Minä toivon ilman muuta että pelaajabudjetti nousisi mutta se ei nyt tällä hetkellä ole realismia vaikka kaikki yhdessä kiljuttaisi yhteen ääneen. Ja ihan vaan sivuhuomautuksena totean että kuluja voi karsia muualtakin kuin pelaajabudjetista ja että toki minäkin toivoisin ennemmin että tuloja saadaan lisättyä. Mainitsemasi Kivimäestä eroon pääseminen oli jo hyvä esimerkki, en voi millään uskoa että Lindström saa läheskään samoja rahoja.

  Lainaus:
  Tässä se ristiriita nyt on, etkö näe? Pointti tässä on kokoajan se että nyt kun tehdään tappiota niin kuluja karsitaan eli se tie on ainakin toistaiseksi loppuunkuljettu. Ei se mulle ainakaan ole "vitun sama" koska nyt on omistaja tehnyt tällaisen päätöksen. En minäkään siitä iloinen ole mutta järkevämpää mun mielestä on yrittää ymmärtää ja hyväksyä realiteetit kun kiljua niitä kellereitä.

  Lainaus:
  Minä en ainakaan sääli sitä että Jussi on hävinnyt tällä harrastuksellaan kymmeniä(?) miljoonia, omatpahan ovat rahansa. Enkä ainakaan minä (mua kai tällä tarkoitettiin?) surkuttele miljoonatappioita muuten kuin että ne ovat johtaneet siihen missä nyt ollaan.

  Lainaus:
  Nyt ollaan asian ytimessä: jos tuo liikevaihto saataisiin sille kuuluvalle tasolle joka markkina-alue ja muu huomioiden mielestäni olisi reilut 5 miljoonaa, sanotaan 5,5 miljoonaa, niin meille voisi hyvin olla pelaajabudjetti joka olisi siinä lähemmäs 2,5 miljoonaa eli liigan top-5 ja samalla päästäisiin nollatulokseen.

  Ei tää hei niin vaikeeta ole, sanoisi Jortsu.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2010 klo 12.42
 18. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  En tiedä. Toivon että se olisi noin 4 miljoonaa, voi olla ylikin. Miljoonahan taitaa (ainakin) tippua pois kun CHL:ää ei pelattu, vastaavasti kuut ovat varmaan korkeat koska CHL:ään varauduttiin. Toki vaikeuttaa tätä arviointia kun tilikausi on kalenterivuosi. Silti tässä korostuu se mitä tuossa kausiketjussa yritin kertoa: jos sijoittumalla sijalle 4 ja olemalla sijalla 2 runkosarjassa ei tuon parempaa liikevaihtoa saada niin siinä se ongelma on. Eli liikevaihtoa pitää saada lisää.
   
 19. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Onko tuossa se ongelma, että keplottelevat tärkeän osan liikevaihtoa halliyhtiön, eikä Bluesin piikkiin? Esim. hallimyynti matseissa ja hallimainokset voivat olla sellaisia, joita laitetaan ikäänkuin väärään osoitteeseen, jotta saataisiin halli näyttämään menestystarinalta, lätkällähän Suomessa ei voi mukamas pärjätä kuitenkaan.
   
 20. Nikke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Uskoisin näin, tietoa tosin ei ole. Ja kyllä kai se Barona tässä on se ns iso mörkö eli sinne pitäisi saada lisää tapahtumia. Olisikin mielenkiintoista tietää jo vaikka viiden vuosittaisen lisätapahtuman (esim. konsertin) vaikutus hallin tulokseen. Nythän odottavan aika on pitkä enkä tiedä paljonko länsimetro sitten lopulta auttaa. Bluesiin liittyen väitän silti että Blues kerää liian vähän lipputuloja.
   
 21. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Barona on todellakin se suurin mörkö Bluesin luvuissa. Bluesilla on hyvät sponsoridiilit ja palkkakulutkin ovat kurissa, jos verrataan jengeihin joilla on samat yleisökeskiarvot niin Bluesin tappiot pitäisi olla ihan eri tasolla.

  Olisi kiva tietää Bluesin ja Barona-areenan kassavirrat, veikkaan että suuri osa tappioista selittyy areenan poistoilla.
   
 22. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Pistetäänpäs vaikka tähän ketjuun...

  Maikkarilla mielenkiintoinen juttu kausikorttien määristä ja yleisökeskiarvoista per joukkue.

  http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/09/1186180

  Tuota lukemalla näyttäisi siltä, varsin monella joukkueella irtolippukatsojia on keskimäärin suunnilleen tuo 2300 (siis laskien yleisöka. - kausarit) mikä Bluesillakin näyttäisi oleva (Merkittävänä poikkeuksena Jokerit).

  Onko tästä nyt vedettävissä tulkinta että nimenomaan kausikorttimyyntiä olisi saatava kasvuun, että siis irtolippumyynti olisi ihan "OK" - tasolla?
  Vai olenko hakoteillä?

  Alla näitä kausari ja irtolippumääriä maikkarin lukujen mukaan laskettuna.
  Irtoliput lainausmerkeissä,

  Koodi:
  		Kausareita	Yleisökeskiarvo	”Irtoliput”
  Blues		2000		4372		2372
  HIFK		4000		6306		2306
  HPK		1400		3600		2200
  Ilves		3000		5361		2361
  Jokerit		3450		8295		4845
  JYP		2300		4086		1786
  KalPa		1800		4457		2657
  Kärpät		3400		5691		2291
  Lukko		1430		4304		2874
  Pelicans	1550		3847		2297
  SaiPa		1310		3616		2306
  Tappara		2450		5523		3073
  TPS		-		6057		-
  Ässät		1500		4116		2616
  
  
   
 23. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tähän ei varmaan ole yhtä oikeata vastausta, mutta kyllähän kausarimyynti olisi hyvä saada kahden ja puolen tuhannen hujakoille. Ja itse asiassa myös irtolippujen myynti, mutta kausikortit ovat mielestäni tärkeämpiä. Kausikorttimyynnin perusteella on luonnollisesti helpompi arvioida tuloja kuin irtolipuilla. Ennustettavuutta ja turvallisuutta.

  Kausikorttimyynti kasvanee kahdella tavalla. Ensin tietysti pitkän aikajänteen työ, joku voisi käyttää termiä perinne tai vaikkapa uskottavuus (vrt. HIFK, Tappara ja Ilves). Kasvu tällä tavalla on hidasta, mutta melko varmaa. Toinen, se nopeampi, tapa on menestys (vrt. Kärpät, Jokerit ja JYP) lähihistoriassa. Luvut pitää tietysti suhteuttaa talousalueen kokoon, mutta esim. HIFK:n voittaessa mestaruuden uskon, että se näkyisi nimenomaan irtolippujen (ja tietysti fanituotteiden) myynnissä seuraavalla kaudella.

  Irtolippuja taas myydään yksilöillä ja menestyksellä lähihistoriassa. Parhaat vetonaulat lienevät huipputason omat kasvatit (vrt. Peltonen). Tähti joukkueessa herättää ns. nukkuvia faneja. Samoin menestys tyyliin, "pitäiskö mennä kattomaan, ku tänään ne vois vaikka voittaa".

  Kausikorttimyynnistä sen verran, että olen tuosta luvusta kuitenkin positiivisesti yllättynyt. 7. suurin luku on aika hyvä suoritus, kun miettii Bluesin mainetta. Talousalue per joukkue listassa Blues lienee Kärppien ja itäisen satamalähiön kanssa kärkisijalla. Halli taitaa kapasiteetiltään olla 7. suurin (edellä HIFK, Ilves, Jokerit, Kärpät, Tappara ja TPS). Tämänkin perusteella voidaan sanoa, että kasvupotentiaalia on huimasti. Kausareissa kasvu pitäisi näin ollen saada 5-10 % vuositasolle. Ilman menestystä luku on lähellä vitosta ja mitalikausi voisi nostaa sen lähelle kymppiä.
   
 24. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Jääkiekkolehden mukaan Bluesin tulobudjetti on liigan pienin (4 miljoonaa). Kaikilla muilla on tuon yli. Aika huolestuttavaa.

  Toinen huomionarvoinen seikka on se, että ko. lehden tietojen mukaan Blues tavoittelee 1 miljoonan euron tappiota ensi kaudella. Onhan se roimasti parempi kuin edellinen tulos, mutta onpa kyllä puistattavia lukemia noin muuten.
   
 25. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Olisi kyllä kiva nähdä TMA:n ja Hockey Oy:n luvut yhdessä. Voisi vähän hahmottaa sitä meneekö esimerkiksi mainokset ja ravintolatuotot Areenan kassaan vai onko Hockey Oy:n pukumiehet täydellisesti epäonnistuneet tehtävässään hankkia tulorahoitusta. Mietin, että mahtaako Hockey Oy saada niistä harvoista yritysvieraista muuta kuin sen halvimman lipun hinnan ja muu menisi sitten Areenan kassaan.

  Joku noheva voisi kaivella molempien yritysten luvut tänne meidän reposteltavaksi...