Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Bluesin juniorijoukkueet

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Kapulainen, 03.02.2003 klo 10.02.

Tags:
 1. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Mikä on IFK:n tarjoama pelaajapolku?

  - Menevätkö Bluesin junnut haistelemaan liigatunnelmaa IFK:n rinkiin? Lahjakkaimmat tekevät tätä jo 16-vuotiaina.

  - Mikä takaa, ettei IFK:n omia junnuja suosita tällaisessa järjestelyssä?

  - Kuinka sujuvaa on pejaalaliikenne BJR U20 <-> IFK Liiga? Mitä sanoivat kilpailusäännöt tällaisesta yhteistyöstä?
   
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Onhan IFK:lla kasvattajaseuroja kuten Bluesillakin oli mm. EPS ja EKS.
   
 3. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Mitäs ne HIFK:n kasvattajaseurat ovat ja miksi BJR kommentoisi niitä? Bluesin kasvattajaseurat olivat BJR, EKS ja EPS.
   
 4. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  BJR kommentoi tuota tehdäkseen edes pientä pesäeroa (muihin) HIFKin kasvattajaseuroihin. Kun niistä muista siirtyvät parhaat HIFKiin yleensä C-junnuiässä, BJR:stä ne siirtyvät vasta kun kelpaavat HIFKin edustukseen.
   
 5. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Tasan samat huomiot. Itse en käsitä tämän kysymys & vastaus-osion jälkeen enää ollenkaan, mitä hyötyä yhteistyösopparista BJR:lle ja espoolaisille kiekkojunnuille oikein on.. Aiemmin oletin, että HIFK auttaa rahallisesti joko suoraan tai epäsuoraan (ohjaamalla omien kumppaniensa puheille). Nyt BJR:n saamat hyödyt ovat.... Mitkä?
   
 6. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Hyöty on se, että BJR:llä olisi ainakin teoreettisesti tarjolla ammattilaisuuteen johtava pelaajapolku kaikille niille, jotka sellaiseen tähtäävät. Ilman omaa edustusjoukkuetta pelaajapolku ainakin teoriassa päättyy kesken. Kyllähän lajista riippumatta pelaajien uusjakoa tulee siinä vaiheessa kun kasataan edustusjoukkueita ja ryhdytään pelaamaan valtakunnallisia sarjoja.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Mikä estää IFK:ta nyt kutsumaan riittävän kyvykästä pelaajaa edustuksensa mukaan jos tarve niin vaatii? Onko heidän omat junnut etusijalla nyt ja mahdollisen sopimuksen synnyttyä?
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuo on kyllä muotoiltu aivan päin sitä itseään.

  Ilmeisesti tässä on haettu sitä, että IFK:n kasvattaseurojen parhaimmisto siirtyy yleensä C-ikäisenä HIFK:n joukkueeseen. Näin se on melkeinpä kaikkialla muuallakin Suomessa, kun C-iässä aloitetaan valtakunnalliset SM-sarjat. Ja samahan on siis ollut Espoossakin vaikka kuinka pitkään - C-ikäisenä ne juniorit "kerätään kasaan" ja parhaista muodostetaan edustusjoukkueet.
   
 9. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Antaako tämä sopimus siis IFK:lle mahdollisuuden peluuttaa liigassa myös Bluesin junnuja? Jos ei, niin en ymmärrä mikä tän sopimuksen konkreettinen merkitys on. Kyseessä on joka tapauksessa sen luokan kolaus seuran identiteetille, että hyödyt pitäisi olla todella merkittävät jotta vaaka kääntyisi plussan puolelle. Toki toisaalta tiedän, että BJR:n junnuissa pelaa monia IFK:ta kannattavan isän poikia, joten niissä perheissä vaan sopu paranee ;)

  Jos sopimus mahdollistaa Bluesin junnujen pelaamisen liigaa IFK:ssa ja junnusarjaa Bluesissa, niin se varmasti tulee aiheuttamaan närää muissa liigaseuroissa kun yhdellä on kaksi A-nuorten liigajoukkuetta, joista ammentaa pelaajia.
   
 10. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Tätä sun pitää varmaan kysyä itänaapurista.

  Lajista riippumattahan joidenkin tiettyjen seurojen valmennuspäälliköt ja valmentajat soittelevat suoraan alaikäisille lapsille ja ympäripuhuvat vaihtamaan seuraa. Tai sitten samaiset valkut esimerkiksi liiton leireillä suostuttelevat siirtymään hyvissä ajoin 'kyläseurasta' pois.

  Mitä pelaaja ja vanhempansa (ehkä ne sihvos-sievisläiset 'akateemiset äidit') päättävätkään tehdä ja millä perusteilla on varmaan jokaisen perheen oma päätös. Jääkiekon ero muihin lajeihin on se, että jo Suomen huipulla siitä hyväpalkkaisen ammatin ja yläkouluaikaisilla valinnoilla saattaa olla suurikin merkitys siihen mihin lopulta päätyy tai jää päätymättä. Nyt BJR voi ainakin uskotella pelaajilleen, että Espooseen jääminen ei sulje ammattilaisuuden ovia.
   
 11. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Ehkä en ihan ymmärrä lätkävanhempien näkökulmia, mutta en nyt ihan snaijaa tota pelaajapolkuajattelua tässä kuviossa. Miksi on tärkeää, että BJR voi tarjota paikan HIFKin liigajoukkueesta parhaille pelaajilleen? Eikö ne pelaajat voisi joka tapauksessa ammattilaisuuden kynnyksellä itse kysellä HIFKistä työpaikkaa vai mikä rooli näillä kasvattajaseuroilla oikein on?

  Mulle siis toi koko kuvio on täysin vieras. Eikö ne pelaajat ole ihan vapaita itse menemään minne haluavat jos ei ole sopimusta muualle?

  HIFKihän tässä on saamassa a-junnuihin toisenkin oman jenginsä, joten heille diili on erinomainen. Etenkin jos eivät joudu siitä pennin pyörylää maksamaan. Edelleenkään en ymmärrä mitä BJR tästä saa.
   
 12. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Kerrassaan erikoinen kuvio tämä ns. yhteistyö BJR / IFK. Onko muka C-iässä siirtynyt kärkipelaajia Espoosta IFK:hon ?
  Kyllä ne kärkijantterit edelleen Espoossa pelaa ja ovat pelanneet. Muutamia yksittäisiä siirtoja on ollut ja aina tulee olemaan.
  Juuri tämä panos/tuotos/haitat/edut - kuvio.....en pääse jyvälle.......!
   
 13. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  - On A-junnujen pelaajalle huomattavasti helpompi käydä tuuraamassa Liigassa mahdollisia poissaoloja. Jos on Bluesin A:n sopimuspelaaja, ei tarvitse käydä mitään paperisotaa ja siirtyä toiseen seuraan. Lainasopimuksia on tietysti aina ollut ja on edelleen, mutta ne eivät ole niin yksinkertaisia järjestellä kuin nyt olisi. BJR:n etu on tässä se, että junnuilla on mahdollisuus pelata Liigassa, vaikka pelaaja olisi pääosin junnuissa. Yksinkertainen ja helpompi ratkaisu, estää siis pelaajapakoa.

  - On ihan sanomattakin varmaan selvää, että Bluesin edustuksessa pelaisi tässä alkuvaiheessa IFK:n sopimuspelaajia (ja muuten sulje pois sitä, että olisi samalla myös Bluesin kasvatteja, vaikka varmaan joku IFK:nkin kasvatti pelaisi Bluesin edarissa - mutta kyllä IFK:n junnuja Espoossa pelaisi ilman sopimustankin). Ja on aika oletettavaa, että näiden pelaajien palkanmaksaja tulisi olemaan HIFK. Eli tässä on myös taloudellinen intressi.

  - BJR:lla ei ole tällä hetkellä harteita kannatella esimerkiksi Mestis-tason joukkuetta muuten. Kyllä kulisseissa BJR:n oma joukkue vs. IFK:n selkänoja sekä tuki projektille nopeuttaa sitä. Tässä on taas uskottavuusintressi kulisseissa.

  Kyllä itsekin nikottelin tätä, mutta en vaan näe oikein sellaisia peikkoja kuin muut näkee. Tämä on omasta mielestäni iso mahdollisuus espoolaisen kiekon palauttamiseksi - tosin kovan työn kautta.
   
 14. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Millä aikataululla tämä Bluesin edustusjoukkue olisi tulossa mukaan. BJR:n tiedotuksen mukaanhan IFK:lta ei ole tippumassa minkäänlaista taloudellista tukea. Tuossa Q&A tiedotteessahan ei puhuta mitään edustusjoukkueesta vaan pelkästään junnuista. Jotenkin tästä nyt saa sellaisen kuvan, että se kuvion isoin osa halutaan pimittää.
   
 15. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Eli siis BJR:n ainoa hyöty koko kuviosta on kaksinainen: se, että pelaajat, jotka eivät mahdu HIFKin a-junnuihin, mutta ovat kuitenkin niin hyviä, että voisivat tuurata liigassa hypoteettisessa tilanteessa, että HIFKin omasta miehistöstä (ja Mestiksestä) ei löydy sopivia pelaajia, haluaisivat jatkaa BJR:ssä. Kenen etu tämä oikeasti on? Jos kuvitellaan tilanne, jossa HIFKillä on vaikkapa loukkaantumissuma ja he poimivat ensin Mestiksestä, sitten omista junnuistaan ja sitten vielä BJR:stä pelaajia, niin kyllähän siellä tehdään hyviä esityksiä esittäneiden kohdalle samantien sopparit jatkosta. Toinen hyöty on tietysti toi yhteistyökumppanien tahoon suuntautuva uskottavuuden kasvu.

  Okei, paperisotaa on vähemmän jne, mutta tällaisena entisenä kannattajana koko kuvio haisee aika pahalta.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Jos/kun United kaatuu lopullisesti. Alun perinkin puhuttiin Mestis-joukkueesta, jota etsitään... Ja sitä ei ole, jos ei sitä Unitedin kaaduttua tehdä. Oma kysymyksensähän on tietysti myös se, saisiko BJR Unitedin kaatuessa villiä korttia Mestikseen tai Suomi-sarjaan... mutta väittäisin, että IFK:n selkänojalla ja lobbauksella olisi aika paljon todennäköisempää kuin yksinään yrittämällä.

  Inhorealistista, mutta aika todennäköistä on se, että espoolaisen edustusjoukkueen kasaaminen jostain kolmosesta alkaen johtaisi siihen, että BJR:n ASM-paikka on muutamassa vuodessa förbi.
   
 17. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Tätä on tosi vaikea ostaa. Ei espoolainen junnukiekko ole noussut tuohon asemaan siksi, että liigassa on ollut edustusjoukkue jossa jokunen juniori silloin tällöin on päässyt pelaamaan vaan siksi, että työtä on tehty monella tasolla paljon ja hyvin. Jos ja kun espoolainen edustusjoukkue (Kiekko-Espoo?) aloittaisi kolmosesta, kävisi samoin kuin käy diilissä HIFKin kanssa: parhaat lähtevät muualle. Kaikki eivät kuitenkaan muualle mahdu ja espoolaisten junnujen määrä takaisi tietyn tason. Jos a:n sm-sarjasta tiputtaisiin, sinne noustaisiin takaisin sitten kun siihen rahkeet riittäisivät.

  Eihän Blegin poistuminen kuitenkaan tarkoita sitä, että junnuille olisi tullut tilalle jokin uusi seura pk-seudulla.
   
 18. MatinkyläGarden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon oma joukkue
  Yleisesti omana mielipiteenä totean, että yhteistyö HIFK:n kanssa ei tuota espoolaiselle juniorikiekolle mitään hyvää, eikä HIFK varmastikaan niin ole ajatellutkaan. Kyllä uskoisin, että HIFK poimii rusinat pullasta ja sitä se on aina halunnutkin tehdä. Joskus muinoin kun Espoon kiekko oli alamaissa, tuo pelaajien siirtyminen tapahtui ikään kuin automaattisesti kun omassa kaupungissa ei uskottu olevan mahdollisuuksia kehittyä. Sitten siihen tuli muutos. Kiekko-Espoo nosti espoolaisen kiekkoilun uudelle tasolle ja alkoi kehittyä usko omaan kiekkoon. Luulenpa, että tuo kaupunginosiin jaettu junioritoiminta toimikin tuolloin erityisen hyvin, ehkä paremmin kuin osattiin uskoakaan tai ymmärrettiin. EPS, EKS, EJK ja Jäähonka tuotti kiekkokouluista lähtien pelaajia joista kehittyi jokaiseen joukkueeseen hyviä nuoria pelaajia. Nämä pelaajat jaettiin yhteiseen edustukseen vasta kun ikää kertyi C juniori- ikään. Toimi hyvin ja luotiin espoolainen juniorityö, mistä koko Suomi voi ottaa esimerkkiä. Sittemmin tuokin toimintatapa muutettiin ja romutettiin. Varmaankin kaikki espoolaisen juniorikiekon toimijat tekevät työtä koko suurella espoolaisella sydämellä, mutta nyt taitaa tuhoutua koko järjestelmä, mikä joskus oli HYVÄ.
   
 19. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Nyt puhut ilman parempaa tietoa. Ei Blues voi olla toinen A-junnu organisaatio HIFKille, mistä voi kierrättää vapaasti Liigassa. En muista tarkkaa sanamuotoa, mutta ainoastaan omat junnut voi ilman siirtorajoja ja korvauksia noin tehdä. Bluesin A: sta ei saa teknisesti HIFKin junnuja, koska pelaavat esim. kumpikin nuorten Liigaa.
  Bluesille ei ole yhtään mitään etua tästä, perseenmyynti ilman korvausta.
   
 20. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  En tunne täysin noita sääntöjä, mutta eipä tästä kai ole ennakkotapausta tai yksiselitteistä tulkintaa olemassa. Että ihan yhtä vähän faktaa sullakin on tarjota siitä, ettei asia olisi näin.

  Tai en tiedä, miten nuo farmit on aikanaan mennyt. Jos oletetaan, että esimerkiksi kuvitteellinen Bluesin Mestis-joukkue on HIFK:n Liigan "farmi", siirrot on aika helppoja. Ja nopeastihan se A:n pelaaja sieltä Mestiksen sopimuspelaajana lähtee "ylös".

  Bluesille tästä on etuna myös se, että voi herätä henkiin. Bluesinhan pitäisi olla kuollut.
   
 21. huikee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Newcastle United
  Lainaus:
  En tiedä poikkeaako A-junnujen säännöt B-junnujen vastaavista, mutta vielä toissa kaudella Bluesilla oli B-junnujen SM-liigassa sekä edustusjoukkue, että akatemiajoukkue, joiden välillä pelaajat kiersivät vapaasti. Tuo oli teknisesti mahdollista, vaikka pelasivat samaa sarjaa keskenään.

  E: ja näköjään vielä viime kaudellakin.
   
 22. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Tässä casessa tosiaan pitää käydä todella tarkasti läpi liiton kilpailusäännöt pelaajasiirtojen osalta. Mitä käytännössä tarkoittaa esim. yhteistyöseura liiton terminologiassa?

  Kuten jo edellä todettu, niin viimeistään C-ikäisenä lahjakkaimmat junnut lähtevät kävelemään, jos ei ole joustavaa mahdollisuutta käydä kokeilemassa liigaa. Ei pidä siis unohtaa sitä, että lahjakkaimmat saavat liigapelejä vyölleen 16 ikävuodesta alkaen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos lahjakkaimmat pelaajat eivät seuraan jää, on hirvittävän vaikea pitää toiminnassa mukana parhaita junnuvalmentajia ja tämä ruokkii pelaajakatoa entisestään jne...

  BJR:n rimpuilu pidemmällä aikavälillä on kuitenkin yhtä tyhjän kanssa, jos EPS ja EKS päättävät valita eri tien. BJR:n juniorimassa nuorimmissa ikäluokissa ilman näitä seuroja on niin pieni, että taso tulee laskemaan radikaalisti seuraavan viiden vuoden aikana alkaen luonnollisesti D- ja C-junioreista. Toki aina jäljelle jää se vaihtoehto, että nuoria junioreita aletaan kalastelemaan seurojen välillä - ymmärtääkseni tämä toiminta saatiin Espoossa aiemmin loppumaan yhteisymmärryksessä.
   
 23. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Kyse on tästä junnusopimuksesta, eikä mahdollisesta farmiyhteistyöstä mahdollisesti tulevan mahdollisen mestisjoukkueen kanssa.
  Kilpailusäännöissä on pykälä, että omia junioreita voi kierrättää ilman karensseja etc. , mutta BJRn junioreista ei ole ainakaan noiden tiedossa olevien faktojen mukaan tulossa HIFKin nimen alla pelaavia. Lue ne pykälät.
  Farmisopimuksen pykälät estävät vapaan liikkumisen vaikkapa siirtorajan jälkeen.
  Lainaus:
  Sulla on puurot ja vellit sekaisin asiassa. BJR on oma yhdistyksensä, jonka alla nuo junnut pelaa. Jos tuo yhteistyökuvio menee aiemmin mainituilla tavoilla, ei esimerkkisi vertaudu HIFK/Blues asetelmaan. Kummatkin on omia seurojaan ja niiden yhteistyöstä on mainittu kilpailusäännöissä. Sieltä vaan lukemaan.
   
 24. huikee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Newcastle United
  Lainaus:
  Eipäs, vaan korjasin väitteesi, jonka mukaan samassa sarjassa pelaaminen estäisi junnujen liikkuvuuden jengistä toiseen. Kysehän on ainoastaan siitä, miten yhteistyö teknisesti toteutetaan.
   
 25. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Lue ne säännöt. Esim. siirtorajan jälkeen siellä ei liiku kukaan, eikä muulloinkaan ilman karenssiaikoja ja siirtomaksuja. Eri seurat on eri seuroja.