Blues-Lukko 03.03.2004

  • 5 408
  • 66

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Re: Hajahuomioita

Viestin lähetti Sasha
- E on yliarvostettu.

Muutamia hajahuomioita:

En tiedä, missä pelissä händärihuijari Ojo on aikaansa viettänyt, koska omasta mielestäni tänään nähtiin ihan viihdyttävä peli. Alkaa jotenkin tulemaan mieleen, että kevätkin lähestyy. Intensiteettiä ei ainakaan puuttunut, varsinkin Bruun kävi kuumana kuin hellankoukku.

Parasta pelissä oli kuitenkin Oksan game-saver kolmannessa erässä. Aivan loistava liimaus ketjussa moneen kertaan mainittuun pokittaissyötöstä tulleeseen vetoon. Muuten Oksalla oli mielenkiintoinen peli. Suurin osa Lukon laukauksista oli aika vaarattomia, mutta päälle tarjottiin muutamaa tuhannen taalan paikkaa mennä johtoon tai Bluesin maalin jälkeen tasoittaa peli. Oksa oli ehdottomasti tänään kentän kuningas.

Oikeastaan yhtään Oksan varjoon ei jäänyt Vehanenkaan, joka piti ensimmäisessä erässä Lukon mukana pelissä. Se yksi game-saver meni kuitenkin Oksalle, kun Vehanen ei saanut Tiilikaisen laukausta kiinni. Mutta tuolla pelillä Vehanen voi viedä Lukon pitkälle.

On muutenkin hauska nähdä, kuinka junnut ovat saaneet itseluottamusta enemmän ja enemmän. Töykkäläkin on vain varjo arasta pikkupojasta, joka kokeili nelosen keskellä muutamaa vaihtoa per peli. Pihlström pelaa paremmin kuin Jämsänen koskaan, Tukonen uskaltaa haastaa, Immonen uskaltaa pitää kiekkoa... Noista pojista kasvaa vielä vastuunkantajia tulevaisuudessa. Muutenkin koko joukkueen itseluottamustaso tuntuu olevan nyt kohdallaan. Uskalletaan haastaa ja lähteä pelaamaan.

Lisäksi iso käsi Veke Tuomaiselle. Tänään pelasi ehkä parhaan pelinsä Bluesissa koskaan. Jaksoi taistella ja kaivaa, vielä vähän lisää taistella ja vielä enemmän kaivaa. Lisäksi toimi playmakerina tänään todella ehjässä ykkösessä Ylösen ja Tiilikaisen kanssa. Tuo kenttä voi nousta yllättäväksi ratkaisijaksi vielä Tapparaa vastaan.

Sasha on käynyt salilla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti foxsixteen
Jotenkin huolestuttaa toi tehottomuus maalinteossa.
Pete ja pakit näyttäs olevan kunnossa, mut kyllä maaleja pitäs tällä kalustolla tehdä.
Edelleen on mahkut kotietuun ja paikka kuuden joukkoon on omissa käsissä, jopa häviöllä JyP:lle. Pääasia olis kumminkin, että homma rupeis toimimaan hyökkäyspäässä, kun pleiarit alkaa.
Pete ja pakit tuntuis olevan pleiareihin valmiit, mites maalinteko sektori ?
Uskon edelleen, että kevät jatkuu meillä pitkälle ei tää nyt sentään mikään tappioputki ole. Eihän ?

En nyt tiedä onko se vika maalinteossakaan juuri tällä hetkellä. Ne paikat jotka lukolla oli, yritettiin hyödyntää. Tosiasia on se, että tänään ei paljon paikkoja ollut kummallakaan. Niskala tosiaan veti tolppaan, ja sitten kolmannessa erässä ylivoimalla Pahin poikittaisesta lätystä hyvin kohti maalia, mutta Oksa otti aivan järjettömän kopin. Sille piti oikein itsekin antaa aplodit.

Tähtimarkun puuttuminen näkyy jonkin verran luovuuden puutteena. Hancock yritti hyvin, Saarelakin taisteli, Niskala oli näkyvin...jotenkin vaan jäi ne kauhean vaaralliset paikat luomatta. Näitä muutamaa lukuunottamatta. Kun on näin hyviä veskareita liigassa, niitä huippupaikkoja saa luoda 10 ennen kuin osuu.

Peli olisi voinut mennä toisinkin. Bluesin maali tuli törkeän tuomarivirheen aiheuttamalla ylivoimalla, ja lukko kärsi selvästi enemmän Henrikssonin toimista, mutta oli lukolla kuitenkin sen verran ylivoima-aikaa, että sillä olisi pitänyt maali tehdä.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Oksalta muutama loistotorjunta ja ylivoimantappoketjun maali - siinäpä lääkkeet tänään. Mikuhan tuon pelin oikeastaan voitti. Tokan erän lähitorjunta (#10:n koomailun jälkeen) sekä päätöserän haamukoppi - siinä maistuvimmat, näiden lisäksi tukku tärkeitä torjuntoja.

Jumalauta Bannister, nyt alkaa riittämään pikkuhiljaa. Voi jeesus mikä "puolustaja". Miten voi tyriä joka vaihdossa? Ja miksi niitä vaihtoja tulee yhteensä puolen tunnin edestä per matsi? Pelottaa lähteä pleijareihin tuollainen aikapommi takataskussa. Taisteluparinsa Sulku lähes yhtä pihalla tällä kertaa.

Plussat Oksan lisäksi Liekki-Laddylle sekä Pihlströmille. Töykkälältä vauhdikas niitti Luoviin, jonka ruhoa fysiikan lait heittelivät hetken aikaa kunnes tasapaino löytyi vaakamakuusta.
Junnut marssivat pikkuhiljaa muutenkin edustavammin esiin. Alkuhapuilut ovat takana, nyt kunkin omat avut alkavat päästä pinnalle vaihdosta toiseen. Loistavaa meininkiä, ilman näitä kavereita Blues olisi tällä hetkellä huomattavasti köyhempi nippu.

Kovia olivat muuten pomppimaan nämä Lukon miehet vastustajan sattuessa lähistölle.

Noh, pisteet maistui, nyt ei tarvitse arvailla sitä playoff-kohtaloa. Pelit jatkuu. Ja kaikkien vaikeuksien keskellä ihan mukava tukistaa vastustajaa, jonka piti ketjun perusteella olla varma voittaja. Sanotaan nyt lopuksi vielä lakonisesti, että on täällä paljon paskempiakin pelejä nähty.
 

Espoon Ilves

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Näin Ilveksen kannattajana täytyy kiittää Bluesia voitosta. Aivan sama miten tähän lopputulokseen on tultu! Nyt Ipan vaan pitää ite hoitaa Jyppi ja Jokerit.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Jaa-a pojat?

Tiukille pistitte "kunnon" pleijari paikan mutta eikös se sieltä tule vähintäänkin maalisuhteen turvin.Edelleen hakusessa tuo ensimmäinen vastustaja ja arvelujen varassa,että onko lukolla varaa taktikoida haluamansa vastustaja?

Itseäni kiinostaisi tietää miten Luovi pärjäsi sentterin tontilla ja vielä ykkös sellaisen,ilmeisesti ei kovin hyvin?Toinen asia mikä jäi mietityttämään miten Hagelberg pärjäsi Taksutin ketjussa,paremmin kuin Luovi vai huonommin vai oliko eroa?Mahtaakohan tästä ketjusta puuttua maalintekijä?

En valitettavastipäässyt edes kuulolaitteesta kuuntelemaan peliä joten pelkästä tuloksesta ei paljon voi kyseisiä asioita päätellä.

Onnea vaan bluesille sekä faneille "pleijareihin" pääsystä.Musiikkinahan blues on ihan ykkös kamaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuli ja leimaus

Harvoin pelejä voitetaan tekemättä maaliakaan. Uskoisin kumminkin että viimeistään tämä tappio palauttaa sekä pelaajat että meidät kannattajat lopullisesti maan pinnalle, ettei tässä nyt sentään ihan vielä Euroopan omistajia olla.

Radioselostuksen perusteella en oikein pelistä käsitykseen päässyt, kovasti Risto kumminkin kehui kumpaakin maalivahtia eli Oksaa ja Vehasta. Ja kyllähän se usein on hyvien maalivahtien merkki kun pelissä vain yksi maali tehdään. Muuta hyvää tästä pelistä ei Lukon osalta varmaan löydy kuin se että Vehanen on valmis kauden tärkeimpiin koitoksiin.

Eipä tässä silti mitään hätää ole. Vaikka Lukon hyvien pelien ansiosta hetken aikaa näytti siltä että jopa kotietu on mahdollinen (ja onhan se vieläkin mikäli muut pelaavat sopivasti ristiin) niin kyllä kuuden sakkiin pääseminen on mainio saavutus tältä porukalta. Ja sinne kuuden sakkiinhan Lukko menee, siitä ei ainakaan minulla ole pienintäkään epäilystä.

Ja kun TiDo28 edellä otti puheeksi taktikoinnin, niin minusta HIFK on kaikesta huolimatta mielukkaampi play off-vastustaja kuin HPK.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Re: Tuli ja leimaus

Viestin lähetti Roku
Muuta hyvää tästä pelistä ei Lukon osalta varmaan löydy kuin se että Vehanen on valmis kauden tärkeimpiin koitoksiin.

Tästä olen niin samaa mieltä kuin vain voi olla! Ei tästä pelistä ole muuta kerrotavaa kuin, että Vehanen on ainut mies ketä yrittää.

Onneksi edes Pete on tasollaan!

Voittamisen kultuuri pojilta puuttuu. Kun tulee voittoja vähän enemmän niin luullaan, että "kyllä me ne hoidetaan".

Ikan aikana ei tälläisiin voittoputkiin totuttu.

Nyt pitääkin oppia, että häviöstä voi vain nousta! Ja nöyränä!
Eikä kaikkia aina voiteta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aiheen ohi hiukan menee, juu

Onhan niitä vaihtoehtoja muitakin, mutta kai se HIFK on todennäköisin? Voihan Lukko tosiaan seitsemänneksikin jäädä, tai päästä vaikka neljänneksikin, kun tarkemmin ajattelee. Riippuen noiden muiden peleistä tietysti.

En minä tosissani usko että Lukko tahallaan hävisi Espoossa sen takia että pääsisi Helsingin vanhan hallin pistämään hiljaiseksi (niinkuin HIFK teki Aravirran mukaan tiistaina Raumalla), vaikka minulle tosiaan HIFK olisi mieluisampi vastustaja pleijareissa kuin HPK, vaikka sitten HPK:ta vastaan saataisiin mahdollisesti kotietukin.

Jos tuommoiseen taktikointiin lähtee niin siinä käy melko varmasti kylmästi. Vaikka kyllähän JYP aikoinaan taktikoi Lukon kanssa pelatessaan runkosarjan viimeisen pelin niin että pääsi HIFKiä vastaan play offeihin. Tämä oli keväällä 1993 ja se vaati Raumalla Lukon kahdeksan maalin voiton että JYP tippuisi riittävän alas taulukossa, ja kuinkas kummassa kävikään niin että Lukko voitti JYPin tuolloin juuri 8-0.

Ja JYP pudottikin sitten HIFKin jatkosta.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Lukko oli mielestäni yllättävänkin vaisu toisen erän hyvää vaihetta lukuunottamatta. Mieleen jäi lähinnä Sami Torkki joka aggressiiviinen pelityyli on meikäläisen mieleen.

Bluesilta täytyy tosiaan Tuomainen nostaa esiin. En minä ymmärrä miten JA:n raportin tekijä sai Ylösestä 3 tähden pelaajan, vaikka Spaddu hyvin pelasikin.

No, samapa tuo. Laddy on liekeissä ja noita junnuja on kiva katsella. Lephartille jatkossakin noin vähän minuutteja niin hyvä tule.
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Onhan se hyvä, että palautetaan äijät ja fanit pilvistä mutta eikö siihen nyt olisi löytynyt joku sopivampi ajankohta?

Jos sama linja jatkuu ja Lukolle yhden maalinkin tekeminen on tuskan takana niin vaikea on lähteä toivomaan että kovin pitkälle pleijareissa päästäisiin.. sillä, että kiekko joka hyökkäyksessä heitetään punaviivan jälkeen päätyyn ja toivotaan, että joku sen sieltä vahingossa saa niin ei johda pitkälle..

Karmeaa kun iskee tälläinen negatiivisuus..
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko ei tietojeni mukaan pelannut vaihtoakaan noilla ottelukokoonpanossa ilmoitetuilla kentillä. Ketjut olivat ainakin pari erää:

Saarela-Hancock-Torkki
Ulmer-Tkaczuk-Koivisto
Viinanen-Siivonen-Normio
Hagelberg-Luovi-Yli-Torkko

En tiedä sitten yritettiinkö ensimmäiseen erään saada liikettä todella nopeilla vaihdoilla vai mikä oli, mutta siinä kokoonpanot kuulemma elivät koko ajan.

Luovi - Yli-Torkko -akseli toimi useammankin maalipaikan arvoisesti. Tuntuu kyllä siltä että Mikon kanssa kaikkien peli kulkee. Jospa niitä maalejakin kohta tulisi.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Hajahuomioita

Viestin lähetti E
Muutamia hajahuomioita:

En tiedä, missä pelissä händärihuijari Ojo on aikaansa viettänyt, koska omasta mielestäni tänään nähtiin ihan viihdyttävä peli. Alkaa jotenkin tulemaan mieleen, että kevätkin lähestyy. Intensiteettiä ei ainakaan puuttunut, varsinkin Bruun kävi kuumana kuin hellankoukku.


Händärihuijari? Mistä tiedät? Kevät tosiaan lähestyy, kun tätäkin sanaa taas kuulee. Ainoa minun tietämäni händärihuijari, joka tähän otteluun jotenkin liittyy, on selostaja Pentti Lindegren.

Linkku on kuitenkin sitä harmittomampaa sorttia, joka ilmoittaa alemman händärin kuin mitä pelitaidot edellyttävät. Veemäisempiä ovat sitten ne, jotka pelaavat singelitason golfia, ja kortissa lukee kuitenkin jotain 17,2.
Niin, golfista siis oli kysymys. Sopii ehkä juuri ja juuri tähän ketjuun, koska Bluesin kypärässä lukee Callaway.
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
Re: Re: Re: Hajahuomioita

Viestin lähetti Hearsay
Sopii ehkä juuri ja juuri tähän ketjuun, koska Bluesin kypärässä lukee Callaway.

Niin ja toisella erätauolla oli Callaway-puttauskilpailu kentällä. Mutta kuten on todettu, niin Blues tukki hyvin keskialuuen ja puolusti hyvin. Lukolla ei onnistunut oikeen mikään ja vaarallisia paikkoja Lukolla oli vaan muutama. Kyllä peli oli ihan vauhdikasta päästä päähän surffailua ja Lukon maalilla oli mielestäni vaarallisemmat paikat.. liian usein pääsi mies nousemaan etutolpalle ja syöttämään takatolpalle poikittain. Onneksi noista tilanteista ei maalia tullut.

Tuntuu kuin Ismo-nimenen apina olisi taas pukukopissa juonimassa taktiikoita. no toivotaan, että pelaajat heräävät ja voittavat perjantaina, niin varmistuisi se 6 tila ainakin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viimeksi muokattu:

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Kiinnostaisi itseänikin kuulla tuosta taklauksesta joka sai Koiviston loukkaantumaan erittäin vakavasti. Rautakorpi puhui jotain rajusta taklauksesta niskaan joten olisi mielenkiintoista kuulla paikalla olijoilta kommentteja tai sitten clippiä nettiin jos jollain on. Pahalta kuulostaa kyllä Tonin loukkaantuminen kun ei muista mitään viime lauantain jälkeen.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Walton
Kertokaahan nyt millainen se tilanne oli jossa Lukon Toni Koivisto loukkaantui?

En ainakaan itse muista tilannetta, jossa joku olisi loukkaantunut. Normio linkkasi yhden kerran aitioon, mutta palasi peliin heti seuraavaan vaihtoon ja sekin isku tuli kiekosta. Ei siellä ainakaan omiin silmiini mitään tappamisyritystä ole osunut.

Toivottavasti Koivisto on nopeasti taas kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös