Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Bioresonanssiterapia ja muu humpuuki yhteiskunnassamme

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Uleåborgir, 12.06.2012 klo 13.59.

 1. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Erittäin hyvin sanottu siellä perällä! Ollaan me jatkoajassa somen edelläkävijöitä ja tutkitaan ennenkuin hutkitaan. Ainakin tässä asiassa.

  On muuten paljon vedetty yhtäläisyyksiä tässä tapauksessa rokotusvastaisuuden ja uskonnon välillä. Käsittäääkseni tuo kunta on hyvin lestadioispainoitteinen ja minun käsitykseni mukaan lestadiolaiset eivät ole rokotusvastaista porukkaa. Ehkä joku netin "asiantuntija" on vaan uponnut häiritsevän hyvin tuolla.
   
 2. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Aivan hyvä muistutus meille kaikille, lähes kaikkiin asioihin kärkkään oikeamielisesti tarttuville smartasseille.
  Mutta. En ymmärrä, miksi huomattava osa populaatiosta jollain tietyllä alueella kieltäytyy, vuosiensaatossa kliinisesti todistetusta fiksusta menetelmästä, aikuisiän riskien minimoinnista. Ikävä olisi nähdä, miten muutama seuraava insidentti tai pahimmassa tapauksessa muutama epidemia vaikuttaisi ko. alueen rokotevastaisuuteen, muuttuisiko näkemys kuitenkin. Toki tuhkarokon mahdolliset seuraukset ilmenevät myöhään, eli voisi mennä jopa viisikymmentä vuottakin ihmetellessä.
   
 3. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  Täysin totta, että ei ole oikein syyllistää kyseisen lapsen vanhempia tietämättä kaikkia faktoja. Mutta mielestäni on oikein syyllistää yleisesti tuon alueen rokottamattomien lasten vanhempia, koska suuri osa jättää lapsensa rokottamatta jonkun hihhuliperinteen ja pölvästien rokotusvastaisten saarnaajien takia.
   
 4. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Lainaus:
  Eiköhän osittain olla tämän yksittäistapauksen lisäksi ihmetelty alueen rokotekattavuuden (MPR-rokotukseen liittyen) alhaisuutta joka siis Luodossa on 75 % kun Suomessa keskimäärin se taisi olla lähellä 95%. Ja myöskin sitä että osa altistuneista ei ole suostunut ottamaan rokotetta vaikka se suojaisi taudilta jos sen ottaa tarpeeksi nopeasti altistumisen jälkeen. Enkä minä oikeasti tiedä mistään mitään, olen ihan Ylen uutisten varassa.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Asuin joskus tuossa vieressä, Pietarsaaressa ja Vaasassa. Ja Luodossa oltiin mökillä, saaressa. Sanoisin, että vaikutukset tulevat tässäkin asiassa Ruotsista, jonne Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikkokaistalla on luonnolliset yhteydet kielen, tv:n ja monen muun asian kautta. Ruotsissa käydään samaa keskustelua ja merenkurkun toisella puolella ruotsalaiskaupungeissa on samanlaista huuhaata rokotteiden kanssa kuin Luodossa ympäristöineen. Tosin sillä poikkeuksella, että Ruotsissa viranomaiset ja ministerit eivät ole yhtä suoraselkäisiä kuin Suomessa. Mieleen tulee Annika Strandhäll, joka demarien ministerinä propagoi vapaaehtoisuutta ja valistusta tänä vuonna ainakin Svenska Dagbladetissa. Tällainen tietenkin noteerataan Suomessa ruotsinkielisellä rannikkokaistalla Suomessa, ja äkkiä asia kääntyy vaikka niin, että onhan se nyt selvä, että Strandhäll tietää jotain mitä ei voi sanoa. Varmaan on Strandhäll paikkaillut lausuntojaan, mutta noin viime tammikuussa.

  Lestadiolaisuus ja ruotsinkielisyys on yhdistelmänä jostain syystä sellainen, että näiden yhteisvaikutusalueella on Suomessa rokotekielteisyyttä. Voi olla sattumaakin. Uskontojen vaikutuksesta rokotekielteisyyteen on käynnistynyt vähän aikaa sitten laaja tutkimus Suomessa, mutta sen tuloksia saa odotella.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018 klo 00.37
 6. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Rokotekriittisten vanhempien lapset kokevat keski-iän kriisin jo nelivuotiaina.
   
  eriatarka tykkää tästä.
 7. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Lainaanpa viestiä uutisen ilmoittamiseen, tai no siis Iltalehdestä bongatun uutisen ilmoittamiseen:
  Skepsis ry myönsi Huuhaa-palkinnon Otavan tietokirjojen kustannusyksikölle - kyseenalaisen kunnian syynä harhaanjohtava sisältö
   
  Hangon keksi, Aces High, UnenNukkuja ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
 9. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  Lainaus:
  Hyvää tuossa oli ulkomailla asuminen ja nykyisen julkisen keskustelun myötä herännyt ajatus sinne jäämisestä...
   
  Hangon keksi, salama#8 & Kyljys tykkäävät tästä.
 10. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  "Sen sijaan, että painamme paniikkinappulaa heti, kun yksi lapsi sairastuu tuhkarokkoon, voisimme keskittyä parantamaan terveyspalveluita, jotta kansalaiset pysyvät terveinä"...

  Ilmeisesti parannetaan terveyspalveluita, jotta kansalaiset pysyvät terveinä, kunhan ei vaan missään nimessä rokoteta!

  Ja lopetetaan oikeasti rokotevastaisuudesta puhuminen. Aletaan käyttämään kuvaavampaa termiä tautimyönteinen.
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Minä voin aloittaa.
  ”Akateemisen korkakoulututkinnon omaava äiti”

  Teologinen, kirkkoslaavi vai kuvataide?
   
  arvee ja BigRedCat tykkäävät tästä.
 12. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Viihdearvoa tässä kyllä on, vaikka kirjoittaja tuskin itse sitä ymmärtää. Ensin kehutaan miten helvetin fiksuja ja hyviä vanhempia ollaan ja seuraavaksi kumotaan kaikki kertomalla miten huono asia rokotteet ovat. Pisteet myös yhdistelmärokotteen kritisoimisesta ja ihmettelystä siitä, että ei päässyt poimimaan rusinoita pullasta ja valitsemaan itse, että mitä yhdistelmärokotteen osia lapsilleen annetaan. Tavallaan huvittavaa, mutta toisaalta surullistakin, kun viattomat lapsethan tuossa mahdolliseen kärsijän rooliin joutuvat.

  Ehkä tosiaan olisi ihan hyvä, että tämä hyvä ja fiksu äiti pitäisi jatkossakin itsensä ja lapsensa poissa Suomesta heikentämästä laumaimmuniteettia.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Aces High tykkää tästä.
 13. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muista että kaikki mitä tiedekunnan nimeä kantavissa laitoksissa opetetaan on tiedettä ja kaikki tiede yhtä tieteellistä. Kirkkoslaavi on tiede siinä missä fysiikkakin.

  Nojoo, kieltämättä ensimmäinen omakin ajatus oli että tuo korkeakoulututkinto lienee ns. humanististen tieteiden puolelta.
   
 14. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Rokotekriittisyys ja suoranainen typeryys eivät ole ainoastaan Suomessa pesiviä ongelmia, vaan samojen ilmiöiden kanssa painitaan myös mm. Italiassa. Hallituspuolueet Lega ja Viiden tähden liike ovat nimittäin päättäneet ensi töikseen heikentää rokotekattavuutta lieventämällä valvontaa. Asiasta kirjoitteli vastikään Yle, jonka uutiseen pääsee tästä.

  Jottei olisi syytä vaipua epätoivoon, laitetaan esillä olleelta Hesarin mielipidepalstalta erinomainen yhteenveto Heikki Peltolalta. (linkki: HS)
   
 15. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Suomessa käsittääkseni nämä ongelmat ovat erittäin erittäin lieviä verrattuna juurikin Italiaan ja varsinkin Ranskaan. Economistin tuoreehkon jutun mukaan yli 40% ranskalaisista on eri mieltä väitteen "kaikenkaikkiaan rokotteet ovat turvallisia" kanssa. Kreikassa ja Ukrainassa eri mieltä on 25% ja Italiassa 20%. Saksa on kymmenessä prosentissa ja Iso-Britannia alle. Suomesta ei ole tietoa, mutta eiköhän olla aika selvillä vesillä tässä katsannossa.

  Anti-vax fears drive a measles outbreak in Europe
   
 16. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  En kyllä itse suosittele tätä artikkelia kenellekkään. Alkoi jälleen vituttamaan ihan huolella ihmisten typeryys. Aina yhtä hellyyttävää kun ihminen alkaa pätemään aihealueella, josta ei ymmärrä yhtään mitään. Olisipa huvittavaa tietää mitä tutkimuksia tämä "hyvä äiti" on lukenut ja miten niitä on tulkinnut. Osaamista hänellä ei tekstin perusteella ole siihenkään.
   
 17. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Juu kyllähän tuollaisia juttuja lähtee lukemaan sillä ajatuksella että tästä päivän huumoripläjäys, mutta äkkiä se itsellänikin vitutuksen puolelle kääntyy kun kuitenkin tiedostaa että tuokin on kuitenkin ihan tosissaan liikkeellä. Kovasti tuo kyseenalaistaa kirjoituksessaan asioita, mutta vähän heikolle jää todisteet siitä että laumaimmuniteetin heikentäminen olisi yhteisön (tai laajemmin ihmiskunnan) etu.

  Lueskelin muuten tuossa alkuviikosta jotain kreationistijulkaisua (tai lehti johon koottu aika kattavasti kaikki mahdolliset tieteenvastaisuudet mitä kristinuskon suunnasta tulee), siinäkin otsikot luettuani vielä nauratti, mutta muutama kappale esim aiheesta "kukka meripihkassa räjäyttää evoluutioteorian" alkoi vituttamaan siinä määrin että pakko oli luovuttaa. Julkaisussa kerrottiin myös mm. pehmeistä matofossiileista mitkä "tuhoavat evoluutiotieteilijät". Raflaavat sanamuodot viittaisivat että rahoitus tulee jenkeistä, samoin se etten jaksa uskoa että suomalaisten höyrypäiden varoilla julkaistaisiin erittäin laadukkaan oloista (puhtaan teknisesti painotuotetta ilman sisältöä arvioiden) tuotetta mikä taitaa vielä ilmestyä useamman kerran vuodessa. Yllättäen Puolimatka oli julkaisussa äänessä, patisti kriittiseen suhtautumiseen tiedettä kohtaan. Erittäin hyvä ja aiheellinen patistus, tosin voisi ehkä miettiä minkälaista kriittistä tarkastelua oma toiminta henkilönä sekä ideologisena ryhmänä kestäisi.
   
 18. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Totta tämäkin. Ihmettelen kyllä HS:n toimintaa tässä tilanteessa. Tottakai kaikki saavat esittää mielipiteitään, mutta miksi tämänlainen kirjoitus täytyi julkaista, vielä nimimerkillä? Vielä omissa ohjeissaan korostavat, että mielipidekirjoitusten täytyy olla rakentavia, kohteliaita ja perusteltuja. Tämä teksti ei mielestäni täyttänyt mitään näistä kriteereistä.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 20. Tuamas Jäsen

  Stouts77, eriatarka, Walrus21 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 22. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  Lainaus:
  Olipa rasittavaa tekstiä luettavaksi, kävi Cola-Ollit mulle. Alussa vielä hiven järjen valoa oli havaittavissa (diabeetikot ei liialla sokerilla parane), mutta nopeasti näytti isopyörä pyörähtävän. Toivottavasti lääkitsee ahdistustaan riittävällä määrällä hopeavettä...
   
 23. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus: Parasta tässä on toki se, että ovat vetäytyneet jonkinlaiseen siilipuolustukseen. Ainakin YLEn uutisessa kerrottiin, että altistuneet olivat ensin (luonnollisesti) kieltäytyneet rokotuksista, jotka kai olisivat vielä silloinkin auttaneet. Sitten kun sairastuivat niin, että lääkäri pystyy jo näkemään oireet, vielä kieltäytyvät näytteen antamisesta, ilmeisesti ettei vaan voida virallisesti todeta tartuntaa. "Ei kato, ei meillä mitään tautia oo. Pikku lenssu vaan." Idiootit. Toki eihän se helppo oo virheitään myöntää. Tiedä sitten, onko kyse lapsista, joiden vanhemmat ovat kieltäneet toimenpiteet, ei sanamuodoista käynyt ilmi.
   
 24. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Aivan samaa mieltä. Kummasti se "big pharma" kelpaa kun sairastutaan pahasti. Tästä kaikkein inhottavin dynamiikka suomessa on se, että yksikään lääkäri ei lähde edes keskustelemaan näiden no-vaccinate ihmisten kanssa. Mutta tiukan paikan tullen hoitavat ilman draamaa.
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Blogitekstiä en saanut varsinaisesti luettua, pintapuolinen silmäily antoi riittävän käsityksen tekstin tasosta. Hesarin jutun luin jo aiemmin. En sinänsä ihmettele että puoskaria vituttaa kun hengenvaarallisista teksteistä yritetään uhreja varoittaa, mutta voisi ortopedi ja ravitsemusterapeutti miettiä hetken aikaa ennen itsensä nostamista syöpätutkimuksen zeniittiin. "Sytostaattihoidot tappavat kolmanneksen potilaista ensimmäisen kuukauden aikana" on ilmeisesti Heikkilän mukaan ihan validia tietoa eikä voi vaarantaa potilasturvallisuutta. Kyllä se syöpä porkkanaa syömällä lähtee paremmin.