Biljardi & snooker

  • 817 935
  • 5 964

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Trump saa kyllä finaalipaikan käytännössä lahjana.

Hlökohtaisesti näen, että Selby on suosikki Ronnieta vastaan. Selby tietää tasan tarkkaan millaisella pelillä Ronnien peli-ilo tuhotaan ja homma menee vastustajalla lekkeriksi. Ronnie on koko vkon pelannut ailahtelevasti ja turhautuneisuus on paistanut välillä läpi.

Selby pelaa tarvittaessa vaikka jokaikisen freimin safetyn kautta ja siitähän Ronnie ei tykkää. Vastaavasti jos Ronnie saa moodin päälle heti ekasta freimistä lähtien niin voitto voi irrota "helposti".

Mutta Trump - Selby finaalia veikkaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eikös Ronnie ole aloittanut jo vuosikausia vasurilla? Jonkun haastattelun mukaan aloituslyönnit onnistuvat paremmin vasemmalla kädellä.

Nyt täytyy tunnustaa, etten ole tuota seurannut ollenkaan. Jotenkin se vaan siinä yhdessä kohtaa hyppäsi silmille. Jos koitan muistella taaksepäin, niin en edes muista, kummalla se on noita avauksiaan huitonut menemään. Täytyy koittaa tänään keskittyä paremmin!

Oli toi eilinen myöhäispeli Ebdon vs. Sharav kyllä kauheinta snookeria, mitä muistan pitkään aikaan nähneeni. Näin matsia Ebdonin 4-1 johdosta lähtien. Lopetin katselun 4-4 tilanteessa ja Sharav sen viimeisen sitten näköjään voitti. Paha sulaminen Ebdonilta. En ole tuon Sharavin pelejä ennen nähnyt, mutta ei se nyt miltään tykiltä vaikuttanut. Pullea kaveri, jonka lyöntiasento näytti ainakin ajoittain kummalliselta. Break building ei näyttänyt ihan luontevimmalta, mutta kyllä se vaan jossain kohti sai useamman pallon peräkkäin pussiin. Seifti oli ajottain ihan ok, mutta kaikkiaan jotenkin kömpelön näköistä kepittelyä. Liekö sitten johtunut vaan tuosta kaikkiaan kummallisesta matsista, mutta jotenkin hullulta tuntuu, että tuollaisella pellailulla on noin pitkällä.

Väitän silti, että Trump menee heittämällä finaaliin. Ei tule tiukkaa matsia tuosta.

Vasemmassa on sellainen kutina, että finaalissa ovat vastakkain Trump ja Selby.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt jäi sellainen mesta Selbylle, ettei tuota voi ryssiä. Selby-Trump nähdään finaalina

Mutta niin vain kävi, että Ronnie tuon voitti viimeisellä mustalla. Selbyllä oli aiemmin tuuria katkaisufreimissä, kun ohilyödyn punaisen jälkeen valkoinen päätyikin snookeriin sinisen taakse. Toki ratkaisu oli vieläkin onnekkaampi, kun Ronnie löi kolmesti ohi pahasta snookerista, mutta neljännellä yrityksellä pussitti hirveällä tuurilla punaisen. Tuosta Ronnie putsasi pöydän ja marssi finaaliin.

Melkoista draamaa tuo oli ja olisi ollut finaalin arvoinen matsi. Näki, että Selbyä harmitti. Selby on kertonut treenanneensa nyt todella paljon ja tuo näkyy, pitkästä aikaa Selby on todella kovassa iskussa, kun UK Championship lähestyy.

Toisessa välierässä Trump päässee helpolla, en usko Sharavin kykyihin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siis mitäs helvettiä?! Kattelin poikain matsia puhelimella tallibileiden yhteydessä, sen minkä pystyin. Sen Ronnien epäonnistuneen pussituksen jälkeen pistin hommat säppiin, kun siinähän oli Selbyllä täydellinen klierenssin mesta. Pakka oli sopivasti auki ja olin varma, että tuosta Selby tanssii helposti satasen. Jaa, ei se sitten tanssinut.

No, finaali onkin sitten Ronnien ja Trumpin välinen koitos.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
No voihan vittu. Tai siis, en ollut kummankaan puolella, mietin vaan että hieno matsi olis tämä. Mutta että tuol-lai-nen ratkaisu. Ja tietysti Ronnie.

What a sport, kuten selostaja totesi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Judd on nostanut pelinsä tasoa. Finaalissa nähdään, että onko paineensietokyky kasvanut iän myötä. Minusta se on saanut monessa isossa pelissä hommasta kiinni vasta kun on ollut (lähes) toivottomassa tilanteessa ts paineet ei enää vaikuttaneet.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kesken ekan framen kun tulin oikealle kanavalle, mitä ihmettä siinä odotettiin? Ronnie oli pussittanut punaisen ja molemmat istuivat penkeillään.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
4-4 ja eka jakso laatu snookeria. Trump on pelannut tasollaan, ei mitään sulamista.

Jep, erittäin tasokasta peliä. Avausfreimissä nähtiin melkoista hermoilua, vaikka kyseessä ei ole mikään iso kisa, kun voittaja kuittaa "vain" 70 000 puntaa. Esimerkiksi edellisen Kiinassa pelatun ranking-kisan voitosta Mark Allen kuittasi 175 000 puntaa eli enemmän mitä voittaja saa UK Championshipin voitosta. China Openissa voittaja saa muuten jo 225 000 puntaa, kovaa vauhtia nuo isot kisat ovat siirtymässä Kiinaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Trumpille voitto 9-7. Oli ainakin loppua kohden vähintään tuon verran parempi. Seifti toimi paremmin ja pussituskin paremmin kuin Ronniella. Virheistä joutuu maksamaan, mutta ehkä Trump pystyi lopulta hitusen paremmin paikkaamaan seiftillä esim. päällevetovirheistä tulleita break buildingin katkeamisia. No, aivan sama, Trump kuitenkin voitti ja oli parempi!

Onko muuten noihin reaaliaikaisiin tilastoihin mitään vinkkiä? Vai pitääkö niitä kukaan näkyvillä? Tarkoitan noita tilastoja, mitä lähetyksissä välillä näytetään, kuten esim. seifti% ja jne. Onko esim. BBC:n sivulla, vai mistä noita näkisi?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään alkaa UK klo 16.30 meidän aikaa. Tänään pelinsä aloittavat mm. Ding, Robertson ja Trump. Nyt kun ollaan taad kunnon turnauksessa, niin pelit aloitetaankin jo paras 11 freimistä systeemillä, mistä ainakin itse pidän. Tuurin mahdollisuus pienenee aina matsin voittoon ja toisaalta pelin on pysyttävä kasassa koko matsin ajan.

Robin Hull aloittaa pelit huomenna. Vastassa on rankingin 55. Liam Highfield, joten jatkoon päästäkseen Robinin täytyy kyllä pelata hyvin. Mikään täysin mahdottomuus Robinin voitto ei mielestäni ole ja tasaista vääntöä odotan. Highfield on vienyt molemmat aiemmat kohtaamiset, nämä olleet -15 ja -16.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
UK:n ekana päivänä ei nähty mitään isompia yllätyksiä. Jokunen matsi on vielä kesken, mutta niissä ei ole enää ihan terävintä kärkeä tulessa. Walden ja Woollaston ovat suosikkeja omissa matseissaan ja kumpikin johtaa nyt "vain" 3-2, joten noista nyt ei vielä tiedä, mutta muutenhan noi kärkikaverit ovat paukutelleet aika helposti jatkoon.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jak Jonesin 6-5 voitto Waldenista sekä Ken Dohertyn 6-2 voitto Yuan Sijunista olivat ehkä ne suurimmat yllätykset. Kun peliformaattina on paras 11, niin yllätyksiä nähdään tietysti vähemmän.

Robin Hull pelaa parhaillaan tiukkaa ottelua Lian Highfieldia vastaan, tilanne on 2-2.

Näitä avauspelejä voi seurata Eurosport Playerin kautta. Pääkanavilta lähetykset taitavat alkaa vasta viikonloppuna. Snookerin ystävälle tuo Eurosport Player on minusta erinomainen valinta, hintakin on passeli 40 eur per vuosi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hull hävisi lopulta matsinsa Highfieldiä vastaan 6-4. Lyhyt turnaus.

Pistin juuri netin päälle ja Ryan Day on näköjään 1-3 tappiolla rankingin 121:lle Joe O'Connorille. Taidan hetken sivusilmällä tiirailla, mihin suuntaan tämä matsi kehittyy. Olisi melkoinen yllätys, jos Day tippuisi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä O'Connorin Joe pitää Daytä kyllä ihan varpaillaan ja pelaa ihan mukavaa peliä. Piti oikein kuka tämä jannu on ja näköjään 23v engelsmanni joka on vasta tänä vuonna aloittanut ammattilaisuransa. Onkohan Selbyn treenikavereita, kun on Leicesterin poikia. Mene ja tiedä. Pari ihan näppärää snookerin hakua oli edellisessä freimissä, mutta viimeinen yritys ei onnistunut ja Day kuittasi lopulta freimin. Nyt 4-2 O'Connorille. Ei varmaankaan mikään lajin ihmelapsi, mutta Englannin amatöörimestari kuitenkin vime vuodelta. Ihan hyvää peliä ollut rankingin 12. vastaan UK:ssa. Ei kaiketi pahemmin kuitenkaan kokemusta näin isosta turneesta ja tuosta kepittelystä ison yleisön edessä, kun vielä tv-kameratkin on mukana.

E. Ja Dayllä taitaa olla peli vähän sekaisin. Muutamakin helppo/helpohko virhe ja näkynyt tänne asti

EE. O'Connor nyt 5-2 johtoon. Freimin päässä voitosta. Day ei voi tehdä enää helppoja virheitä, mutta kestääkö O'Connorin pää katkaista peli, jos paikan saa? Joskus tullut nähtyä, ettei se aina ole ihan helppoa, se pelin tappaminen, kun tarjolla olisi päänahka.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
O'Connor näköjään voitti Dayn 6-2. Katsoin tuota kahdeksatta freimia hieman alusta ja tilanteessa, muistaakseni, 14-14 O'Connor missasi helpohkon mustan, mutta sekään ei näköjään riittänyt Daylle edes freimin voittoon.

Eilen tippui näköjään myös isompikin nimi, kun inhokkini Murphy hävisi rankingin 124.:lle Feilongille 6-3.

Tämän päivän jo alkaneissa peleissä Magiure on heti tappiolla rankingin 118.:sta Lichtenbergille 0-2. Klo 16.30 meidän aikaa alkaa Hawkinsin ja Ronnien urakka. Noiden ei luulisi heti tippuvan. Klo 21.30 aloittavat sitten mm. Carter ja Selby.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Avasi juuri Selby-Cahill matsin striimin ja näytti olevan tauko päällä. Katsoin sitten tulospalvelusta, että kuinka paljon Selby johtaa ja meinasin lentää perseelleni, vaikka makaankin sängyssä. Cahill johtaa 0-4... Hetkinen. Piti kvg tämä James ja nuoreksi, vielä 22v, hepuksi on näköjään tapahtunut jo yhtä sun toista. Nyt on taas tourilla mukana ja näyttäisi kulkevan rankingin ykköstä vastaan. Melkoista pommia tässä kyllä leivotaan, jos Selbyn heti tiputtaa, näin minä asian näkisin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Avasi juuri Selby-Cahill matsin striimin ja näytti olevan tauko päällä. Katsoin sitten tulospalvelusta, että kuinka paljon Selby johtaa ja meinasin lentää perseelleni, vaikka makaankin sängyssä. Cahill johtaa 0-4... Hetkinen. Piti kvg tämä James ja nuoreksi, vielä 22v, hepuksi on näköjään tapahtunut jo yhtä sun toista. Nyt on taas tourilla mukana ja näyttäisi kulkevan rankingin ykköstä vastaan. Melkoista pommia tässä kyllä leivotaan, jos Selbyn heti tiputtaa, näin minä asian näkisin.
Eilen päätin siirtyä nettiaikaan maksukanavissa ja toki snookeria tuli väijyttyä heti kärkeen. En nähnyt Selbyn suorituksia juurikaan, kun tulin 0--2 tilanteessa mukaan ja Cahill oli tyhjentämässä pöytää. Yhden snookerin tilanteessa Selby vielä taisteli, mutta ei saanut sitäkään realisoitua ja frame Cahillille. Seuraavassa framessa koitin katsella, että mikä tämä oikein on miehiään. Sehän pelasi kuin aikamies! Hyvää varmaa peruspeliä, päällevedot huolellisia eikä mitään taktisia aivopieruja ollut havaittavissa. Mielenkiintoinen jannu. Hiukan kuin rauhallisempi versio Brecelistä. Sitten alkoi uni kutsua. Näköjään 3-6 Selby pihalle.

Miten on muilla toiminut tuo player? Mulla ainakin eilen puskuroi jatkuvasti. Muut palvelut (Liiga tämän syksyn ja Viaplay pikatestin perusteella) toimivat paljon luotettavammin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olihan tuo melkoinen paukku, Cahillin voitolle kertoimet pyörivät liki 20 ennen matsia. Lisäksi Selby oli viime ajat pelannut todella hyvin ja oli ehkä Ronnien ohella suurin suosikki voittamaan koko UK:n.

Higgins sentään voitti avausmatsinsa katkaisuerässä, mutta veteraani tuskailee kovasti pelinsä kanssa. Higginsin omien puheiden mukaan motivaatiota ei ole treenaamiseen löytynyt hävityn MM-finaalin jälkeen. Uskoisin silti Higgginsin olevan kova luu taas keväällä, vaikka alla on 2 niukasti hävittyä MM-finaalia.

Mark Williams on ilmeisesti pikku hiljaa toipumassa pitkäksi venyneistä MM-juhlista ja lienee jatkossa taas yksi kiertueen varmimmista suorittajista.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Miten on muilla toiminut tuo player? Mulla ainakin eilen puskuroi jatkuvasti. Muut palvelut (Liiga tämän syksyn ja Viaplay pikatestin perusteella) toimivat paljon luotettavammin.
Itsellä tuo on toiminut kaikista parhaiten (siis live-streameista). Ainoa ongelma on satunnainen ääniraidan tuleminen myöhässä, F5 korjaa tosin tämän ongelman. Yleensä kummatkin "tv-pelit" omilla välilehdillään vielä auki ja väijyn niiden välillä, ei silti mitään ongelmia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Itsellä tuo on toiminut kaikista parhaiten (siis live-streameista). Ainoa ongelma on satunnainen ääniraidan tuleminen myöhässä, F5 korjaa tosin tämän ongelman. Yleensä kummatkin "tv-pelit" omilla välilehdillään vielä auki ja väijyn niiden välillä, ei silti mitään ongelmia.
No mulla ei ole chromecastissa F5:sta ;) Kännykkäappsilla siis käynnistän vain striimin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös