Kumpi teki paremmat Beatles-viisut, Lennon vai McCartney


  • Äänestäjiä
    262

Schadowan

Jäsen
Kyllä tämä kääntyy Lennonin puolelle niukasti mutta varmasti. Syynä se, että Lennonin parhaimmat biisit olivat parempia kuin Maccan. Ja kyllähän Lennonissa on tiettyä salaperäisyyttä, vallankumoushenkeä ja kapinaa, joka aina minuun uppoaa.

Sitten vielä niille, jotka sanovat, että The Beatles oli ihan jees bändi, bändi muiden joukossa 60-luvulla tms, niin miettikääpä kuinka moni bändi on pystynyt parantamaan (melkein poikkeuksetta) aina edelliseen levyyn verrattuna. Ei sellaisia bändejä ole. Ymmärrän vielä sen, että ihmiset eivät välttämättä arvosta näitä lovemedo,pleasepleasme,frommetoyou "rallatuksia" (biisithän ovat oikeasti aivan loistavia 3-minuutin sävellyksiä) ja tekevät sen perusteella johtopäätöksiä bändistä. Mutta kannattaa kuunnella ne Rubber Soulit, Revolverit, Sgt. Pepperit, eli ne albumit, jotka bändi teki sen jälkeen kun lopettivat keikkailun ja olivat monien mielestä jo uransa ehtoopuolella. Ihan käsittämättömän hienoja levyjä, varsinkin Revolver. Ja nimen omaan levyjä ja kokonaisuuksia. Nojoo, aika harvassahan ne ihmiset on, jotka eivät tästä bändistä pidä, pitipä nyt kuitenkin avautua. Lähinnä tuo johtuu siitä, ettei kyseiset ihmiset ole bändiin tutustuneet.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oma The Beatles-innostukseni oli pitkään varsin maltillista. Syyskuussa 2010 tapahtui kuitenkin jotain: näin Oulun Teatrialla The Cavern Beatles-nimisen tribuuttiyhtyeen keikan. Siinä vaiheessa kun keikka räjähti käyntiin I Saw Her Standing Therellä oli kuin salama olisi iskenyt: saatana, nämä jätkät kuulostavat aivan The Beatlesilta! Sen keikan jälkeen hurahdin Beatles-musiikkiin aivan täydellisesti. Eikä paluuta ole ollut.

Minulle The Beatles on yksinkertaisesti suurin rock and roll-bändi koskaan. Ja tietenkin he ovat maailman kaikkien aikojen merkittävin yhtye, jonka veroista ei ole toista nähty eikä tulla näkemään. Tärkeimmät levyt löytyvät vinyyleinä hyllystä ja niiden lisäksi muutama levyiltä löytymätön sinkku kuten Strawberry Fields Forever/Penny Lane.

Aivan ylittämätön bändi rock-historiassa.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jopas on typerä kysymys. YHDESSÄ. Jep, tiedän, tiedän biisi biisiltä kumman ne on. Mutta BÄNDI toimi, kilpailutilanne, kiritysmentaliteetti.

Kumpikaan ei YKSIN pystynyt samalle tasolle. Lennonin soolo kärki on parempaa, mutta ei ainutlaatuista Maccaan verrattuna... Ja siis ei edes nämä kaksi, vaan BÄNDI ja sen sisäiset vuorovaikutukset. Georgen sävellykset, ja kannustus, Ringon riitojen sovittelu jne. jne.

Enpä tätä ole aikaisemmin huomannut (2005), mutta jos joku esittää tämmöisen kysymyksen, ei ole IMO ymmärtänyt koko Beatlesia.
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jopas on typerä kysymys. YHDESSÄ. Jep, tiedän, tiedän biisi biisiltä kumman ne on. Mutta BÄNDI toimi, kilpailutilanne, kiritysmentaliteetti.

Kumpikaan ei YKSIN pystynyt samalle tasolle. Lennonin soolo kärki on parempaa, mutta ei ainutlaatuista Maccaan verrattuna... Ja siis ei edes nämä kaksi, vaan BÄNDI ja sen sisäiset vuorovaikutukset. Georgen sävellykset, ja kannustus, Ringon riitojen sovittelu jne. jne.

Enpä tätä ole aikaisemmin huomannut (2005), mutta jos joku esittää tämmöisen kysymyksen, ei ole IMO ymmärtänyt koko Beatlesia.
Minä esitin tuon kysymyksen vuonna 2006, jolloin veinikretskin vuonna 2005 aloittama Beatles-ketju yhdistettiin Beatles-äänestysketjuun ja keskustelu "joutui" myöhemmin äänestysstatuksen takia Kierrätyskeskukseen. Uskallan kuitenkin sanoa, että olin ymmärtänyt Beatlesista aika paljon jo tuohon aikaan. Alkuperäinen äänestyskysymyksenasettelu on seuraavassa viestissä:

Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Beatles

Tuosta viestistä muutamia viestejä ylöspäin on vähän vuoden 2005 vuoden aatoksia Beatlesista. Ehkä niistä voi päätellä jotakin että onko kysyjä eli minä Beatlesista ymmärtänyt mitään.
 
Elämä on elämää. Paska on paskaa. Paras huume on parasta huumetta.

Schadowan

Jäsen
Paul ja John tekivät alkuaikojen biisit yhdessä, mutta jo Rubber Soulin aikaan biisien pohjien tekeminen (kaikki muu paitsi sovitus/studiosäätö) oli jo enemmän yksilö - kuin tiimityöskentelyä. Tästä varmaan johtuu se, että bändin sen aikaiset levyt ovat niin jumalattoman monivivahteisia. McCartney teki enimmäkseen kauniita pop-kappaleita, Lennon oli jo huomattavasti aikaansa edellä tehdessään psykedeelisiä kamaa ja Harrison oli intialaisen musiikin pauloissa. Tässä vaiheessa Martinin rooli oli merkittävimmillään, koska hänen tehtävänään oli toteuttaa näiden kolmen hulluimmatkin ideat ja soundit. Eikös Lennon sanonut Martinille Tomorrow Never Knows-kappaletta nauhoittaessaan, että hän haluaa biisin kuulostavan joltain munkkien ulvomiselta. Ala siinä sitten kehittämään...

Vaikka kilpailutilanne varmasti vaikutti siihen, että kaikki väänsivät biisejä tosissaan niin pitää muistaa, että myös luomistyössä ihminen saavuttaa jossain vaiheessa ns. huippunsa. Ehkä näiden miesten luomishuippu oli silloin 60-luvun loppupuolella, eikä kukaan heistä enää sen jälkeen yltänyt samalle tasolle. Toki joku voi olla eri mieltä, mutta onhan tuo Rubber Soul/Revolver/Peppers-kolmikko jotain aivan käsittämätöntä.
 

kovalev

Jäsen
Onhan se totta, että herrat hyötyivät toisistaan huomattavalla tavalla.
Silti olisi melkoista yliromantisointia väittää, että biisejä oltaisiin tehty yhdessä loppuun asti "lauluntekijäparina". Kaikki Beatles-raamattunsa lukeneet tietävät, että näin ei suinkaan ollut.

Loppuvuosina yhteistyön tärkein merkitys oli se, että Beatles oli helvetin kova ja yhteenhitsautunut bändi (I Want You; Yer Blues...), jossa oli 4 helvetin lahjakasta heppua (kyllä, myös Ringo on sitä, ja hän on tehnyt hienoja soololevyjä). Tämä oli parasta laatutakuuta myös kappaleille. Monet keskinkertaisetkin beatle-kappaleet ovat todellisuudessa erittäin hyviä, koska ne on sovittanut ja levyttänyt aikansa paras bändi maailmassa. Esim. Valkoisella tuplalla on paljon tällaista materiaalia.

Paulin sävellystyön kannalta tärkeintä oli se, että Lennon omine tuotoksineen asetti riman hyvin korkealle. Suurimpana kärsijänä tuossa armottomassa biisi-kilpailussa oli George, joka julkaisi läjän hienoja Beatles-levyille kelpaamattomia biisejä vasta ensimmäisellä soololevyllään.

Kun Lennonin asettama rima katosi, seuraukset näkyivät Paulin muutamalla ensimmäisellä soololevyllä. Tästäkin huolimatta Macca on myöhemmin tehnyt todella hienoja ja monipuolisia levyjä, jotka ovat jääneet kohtuuttoman vähälle huomiolle, suorastaan unohdetuiksi. Kuunnelkaapa vaikka Tug of War -albumi alusta loppuun.
 
" Fuck the EU "
(Usa:n epävirallinen kanta)

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
The Beatlesin musaa löytyy nyt vaikka mistä, mm. Spotifystä.
Oon tämän päivän bändiä kuunnellut ja kyllähän tämä vaan hyvää musiikkia on.
 
Sinä tykkäät tästä

Kerho!

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Äänestin Paulia, sillä Lennon teki vain yhden biisin ja siitä tehtiin sitten kymmeniä eri sovituksia. Yksinkertaisuus on kaunista, mutta musiikkimaailmassa ehkä jo hieman puisevaa ja tuomittavaa.
 
Joskus tekis, toisinaan sitten taas ei.
- Tuntematon suomalainen filosofi -
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Pahuuden akseli
Olen kuukauden aikana suorittanut kolme kertaa kämppäni siivouksen sillä mielin, että löydän kolme hukassa olevaa CD-levyäni. Ei niitä löydy. Viime kesänä viimeksi näin kaikkia noita levyjä ja meillä oli yhdessä tosi kivaa. Eräs noista hukassa olevista levyistäni on palstaveljeltä saamani Beatlesin CD. Kamalaa tämä tämmöinen, kun ei löydy semmoiset, mitkä eivät oikeastaan kuulu edes olla hukassa.

Mitä teen, onko itsemurha nyt tehtävä ja jos, niin millä tavoin? Kuuntelemalla Arttu Wiskaria?
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
Äänestin McCartneytä. Tiioks.

Lennonin off-the-music-puolesta sen verran, että hän on kuulemma "tajunnut" asioita", ollut jotenkin vähän valaistunut tmsp. Harmi ettei omassa elämässä hänellä näkynyt, oli täysi sika. Kuulemma myös Lenin oli "tajunnut". Että semmosta.
 
Melkein.

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Vähemmän tajuavien seurassa vaan on hankala pysyä joviaalina.

Lennon.
 
Trump vihjasi, että Ruotsissa olisi tapahtunut terrori-isku. - yle Uutiset

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lennonin parhaat on parempia kuin McCartneyn parhaat. Myös Lennonin huonoimmat on huonompia kuin McCartneyn huonoimmat - ja tuo trendi vain kasvoi Beatlesin jälkeisillä urilla. Mutta äänestyksen kysymyksen asettelun pohjalta vastaan siis Lennon.
 
30:00 3-8 "Tää on meidän peli." - 45:19 7-13 - 60:00 17-17 (7m) - 69:59 20-19
#14 Kathlen Ax 12.5.2019

Don't Stop Believin'

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastaus, yhdessä tekivät parhaat biisit.
 
" Koen, että täällä on paras mahdollisuus kehittyä. Ässissä on nyt hyvä meininki päällä. Täällä on tehty paljon asioita oikein ja puitteet ovat huippuluokkaa. Porissa on ihmisen hyvä olla." - Peter Tiivola 4.12.2019 -
" Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tekemisen taso. Uskon, että pystyn kehittymään vielä ja kaikkea ei olla vielä nähty, " - Valtteri Pihlajamäki 17.9.2019 -

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Beatles kuten niin monet muutkin bändit teki parhaat biisinsä siellä viimeisimmillä levyillä. Niin, tämä tietysti vain omana mielipiteenäni, ne alkupään Love me dot ja She loves yout yms. ei vaan kolahda samalla tavalla kuin joku Let It Be esimerkiksi.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
Ei muakaan ne alkulevyjen renkutukset säväytä. Okei okei... sanoin siksi Macca kun vituttaa toi Lennonin pyhimysmaine, ns. oikeesti oon sitä mieltä että molemmilta löytyy vallan vietävästi hienoja biisejä.
 
Melkein.

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen pahoinpidellyt pianoa vuosikausia. Mukaanlukien touhut kolmessa eri bändissä. Oheisessa linkissä on Obla di Obla da.
Paul McCartney - Ob La Di, Ob La Da con Mariachi (2012 05 10 - Zócalo DF México) (25/38) - YouTube
En varmaankaan osaisi opettaa pianonsoittoa, mutta inhoamani yksinkertaisen perusmelodian luomiseen on tarvittu vähintään puolikkaat Einstein aivoista. Tulos on vähintäänkin ihmeellinen.

Asiasta sopivasti poiketen ohessa Scott Joplinin Entertainer:
https://www.youtube.com/watch?v=fPmruHc4S9Q
Biisi tehtiin noin 120 vuotta sitten.

Jotta ei oltaisi liian vakavia, niin: Mikä on astrofyysikko Stephen Hawkingin lemppari välipala?
- Oman puvuntakin vasen olkapää.
 
Joskus tekis, toisinaan sitten taas ei.
- Tuntematon suomalainen filosofi -

Fordél

Jäsen
Paul ja John tekivät alkuaikojen biisit yhdessä, mutta jo Rubber Soulin aikaan biisien pohjien tekeminen (kaikki muu paitsi sovitus/studiosäätö) oli jo enemmän yksilö - kuin tiimityöskentelyä. Tästä varmaan johtuu se, että bändin sen aikaiset levyt ovat niin jumalattoman monivivahteisia. McCartney teki enimmäkseen kauniita pop-kappaleita, Lennon oli jo huomattavasti aikaansa edellä tehdessään psykedeelisiä kamaa ja Harrison oli intialaisen musiikin pauloissa. Tässä vaiheessa Martinin rooli oli merkittävimmillään, koska hänen tehtävänään oli toteuttaa näiden kolmen hulluimmatkin ideat ja soundit. Eikös Lennon sanonut Martinille Tomorrow Never Knows-kappaletta nauhoittaessaan, että hän haluaa biisin kuulostavan joltain munkkien ulvomiselta. Ala siinä sitten kehittämään...
Tässä on mielestäni yksi Beatlesin vahvuus, mutta samalla myös heikkous. Ehkä alkuvuosien levyjä lukuunottamatta Beatlesin levyt olivat hyvin monipuolisia ja monivivahteisia, kun oli monta säveltäjää ja sopan hämmentäjää. Tämä luo edelleen mielenkiintoa kuunnella tätä hienoa bändiä. Aina löytyy jotain uutta ja tylsää ei ole. Samalla kuitenkin kävi niin, että Beatles ei ehkä tehnyt loppuaikoina eheitä albumikokonaisuuksia. Tällaisen havainnon tein, kun kuuntelin aatonaattona levyjä läpi. On kyllä hyvin erilaisia kappaleita ja sellaista selkeää punaista lankaa ei löydy. Joka tapauksessa hienoa, että Betles-musiikki löytyy nyt Spotifysta.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@M10 , Rubber Soul on minusta sitä parasta Beatlesia. Norwegian Wood, Nowhere Man, Michelle, Girl, In My Life ja Run For Your Life niitä albumin helmiä. Beatlesin musiikista on tehty paljon akateemista tutkimusta mutta näin maallikon korvalla on hauska kuunnella biisejä jotka kaksikko teki kimpassa. Monessa biisissä kuulee selvästi kumpi on tehnyt a-osa ja kumpi b-osan tai kertosäkeen. Rubber Soul täytti muuten 50 vuotta tuossa joulukuun alkupuolella, erittäin aikaa kestävää ja validia tavaraa edelleen.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Lennon sai ääneni, vaikka paras yksittäinen biisi onkin Harrisonin käsialaa.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lennon sai ääneni, vaikka paras yksittäinen biisi onkin Harrisonin käsialaa.
Mulla on toisinpäin: Lennon saa ääneni, koska yksittäisistä biiseistä paras (LSD) on hänen tekeleensä. Mielestäni Maccalla on enemmän hienoja biisejä.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy