Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kauden ensimmäinen ottelu on jo käynnissä tällä hetkellä Tynesidella Newcastlen vieraana, ja kun palstaveli @Benn "kyseli" tämän ketjun perään tuolla Valioliigan yleisketjussa niin pistetään nyt tällainen pystyyn. Otan nyt toista vuotta putkeen @Meikku n isot saappaat täytettäviksi tämän avauksen suhteen. Vaikkei meitä palstalla enää ole hirveän monta tämän via dolorosan seuraajaa niin on se mukavampaa käydä keskustelua täällä omassa ketjussa.

Viime kausi oli raskas kaikin puolin, koska ihan positiivisesti alkanut Emeryn aikakausi meni kevään osalta täysin pipariksi niin pitkään harkitsin jonkin sortin boikottia tämän kauden osalta. Kesän siirtomarkkinat muuttivat kuitenkin odotukset osaltani ihan positiivisiksi, sillä Vanupuikon ajalta tuttu penninvenytys ja pelleily siirtomarkkinoilla ainakin hetkeksi loppui tänä kesänä, ja sisään saatiin mielenkiintoisia pelaajia, eikä pelkkiä kenialaisia 13-vuotiaita junnuja ja hasbeeneja. Ilmeisesti jonkin sortin painetta ollut myös Kroenkeja kohtaan, sillä poika Kroenke tuli ihan avoimen kirjeen kanssa alas norsunluutornistaan tänä kesänä. Hyvä niin.

Ne kevään vahvistukset: kovimmat odotukset henkilökohtaisesti kohdistuvat kovaa jälkeä Ligue 1:ssa tehneeseen Nicolas Pépéen, jonka uskon ja toivon muodostavan kovan kolmikon hyökkäyksessä Aubameyangin sekä Lacazetten kanssa. Näen tällä kolmikolla olevan parhaassa tapauksessa potentiaalia olla Scousereiden kolmikon kaltainen syömähammas meille. Kieran Tierney, jota on Skotlannissa verrattu Andrew Robertsonin tuli Celticista, ja tulee varmasti pistämään Kolasinacin sekä Monrealin tiukille vasemman laitapuolustajan paikasta, kunhan kuntoutuu tyrästä. Real Madridista saapui vuokralle Dani Ceballos, josta allekirjoittaneella ei hirveästi havaintoja ole, mutta positiivisia kommentteja olen lukenut internetin ihmeellisestä maailmasta, joten kaiketi lupaavasta kaverista on kyse. Se kaikista tärkein ja kriittisin pelipaikka eli toppari jäi sitten Vanupuikon aikojen tapaan vahvistamatta kesän siirtoikkunassa, kun sille pelipaikalle saatiin ainoastaan laastarina toimiva David Luiz Chelseasta. Juventuksen Ruganin perässä oltiin ilmeisesti melko pitkään, mutta huonolla menestyksellä. Luiz nyt kuitenkin parhaimmillaan on ihan pelimies Valioliigaan, joten potentiaalia on muodostaa Sokratiksen sekä Holdingin kanssa ihan hyvä topparipari/kolmikko. Edellä mainittujen herrojen lisäksi ostettiin Sp*rsin nenän edestä William Saliba, joka pelaa tämän kauden vielä vuokralla Saint-Etiennessa. Salibasta sitten toivottavasti saadaan ensi kaudelle se oma VdV. Viime päivinä ollut vielä huhuja, että Sami Khediraa yritetään saada siirtoikkunan ulkopuolella "sopimuksettomana pelaajana", ja tämä skenaario luonnollisesti vaatii, että Juventus purkaa sopimuksen.

Ulospäin merkittävimmät lähtijät lienevät hiukan rumasti Arsenal-uransa päättänyt seuralegenda Koscielny sekä ainakin minut iloiseksi saanut Iwobin täysin ylihintainen siirto Evertoniin. Koscielny jätti melkoisen johtajuusvajeen seuraan, mutta pelillisesti Kos on taantunut kausi kaudelta parhaimmastaan. Kiitos kuitenkin upeasta ajasta Arsenalissa. Iwobia tosiaan ei kyllä ole yhtään ikävä ja niitä karseita viimeisiä ratkaisuja. Lisäksi Petr Cech lopetti pitkän uransa viime kauteen, joten tällä hetkellä kakkosena kohtuullisen kokematon Damian Martinez. Lisäksi tiedot Englannista kertovat, että Emery on ilmoittanut Mustafille, että tämä voi vapaasti etsiä uutta seuraa.

Summasumarum, positiivinen kesä pitkästä aikaa Gunnersille! Nykyisellä materiaalilla on TOP4-sijoituksen oltava lopputuloksena tältä kaudelta, ja sitä myötä paluu UCLään. City ja Scouserit ovat nykyisellä puolustuksella liian kovia paloja, mutta näkisin, että Sp*rs on ihan mahdollista jättää taakse heikentyneistä ManUsta ja Chelseasta puhumattakaan.

Tällä hetkellä melkein puoliaika takana Newcastlea vastaan, ja tutun tukkoisen näköistä. Toki, kaikki uudet hankinnat penkillä/poissa sekä Lacazettte, joka vielä puolikuntoisena penkillä. Lisäksi Özil ja Kolasinac poissa kokoonpanosta kesän selkkauksen takia. No, jospa toiselle puoliajalle saadaan jo uusia naamoja + Lacazette paketoimaan tämä peli.

COYG!
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ei paljon Arsenalkaan näytä napostelevan kiekkopalstalaisia, vaikka on kuitenkin näitä isoja seuroja. Maailman parhaita.

En tunne pääosin kuin nimeltä ja markkina-arvoltaan Arsenalin pelaajia, mutta muutama asia parin pelin jälkeen on noussut mieleen. Miten David Luiz pärjäsi eilen ensimmäisessä pelissään? Onko hänestä vielä kärkiseuran toppariksi? Onko
Sokratis niin surkea, kuin Arsenalin topparien arvostelut ennen kautta antoivat olettaa? Mustafiko on nykyään niin katastrofaalinen, ettei tule enää kokoonpanossa olemaan? Kuitenkin entinen maajoukkuepelaaja.

Miten on mahdollista, ettei isoin hankinta Pepe ole päässyt vielä avaukseen? Ja Lucas Torreiraakin penkitetään. Onko ollut vaivoja, väsymystä vai minkä takia jotkut nevöhöödit ovat kokoonpanossa näiden edellä? Tyyliin Nelsonit ja Willockit. Onko tässä kyse englantilaisten suosimisesta, oli taso mikä oli vai onko tilanne todellakin noin että ovat oikeasti edellä?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Arsenalin kannattajat kyllästyivät maailman heikoimpaan seurajohtoon ja sitä ennen Wengeriin. On korkea kivimuuri välissä yrittää aloitella kirjoitella tänne uudelleen, vaikka kannattaminen ei selkäytimestä katoakaan. Muutama vastaus noihin kuitenkin.

Luiz pelasi kohtuullisen pelin ja pystyy pelaamaan tuolla tasolla ainakin kauden tai kaksi vielä, ehkä pidempääkin. Sokratis on kohtuullinen toppari, mutta Mustafin päivät Arsenalissa ovat ohitse, täysin luokatonta pelaamista koko viime vuosi.

Pepe on vasta totuttelemassa seuraan ja Valioliigaan, joten ihan fiksua antaa hiukan aikaa ja tuoda vaihdosta kentälle vielä tällä hetkellä. Torreira saapui maajoukkueen kiireiden vuoksi myöhään Lontooseen ja saa siksi vielä huilia. Nämä nuoret Nelson ja Willock ovat lahjakkaita ja menestyvät ainakin keskikastin joukkueita vastaan hyvin, noista ja parista muustakin junnusta on syytä odotella kovia pelimiehiä tulevaisuudessa.

Ozil "toipuu" Kolasinacin kanssa veitsihyökkäyksestä, mutta pelipaikan saaminen voi olla tiukalla jatkossakin. Ceballos on keskikentän moottori tällä hetkellä ja mielestäni jo luokkaa Mesutin edellä. Jos ja kun Arsenal saa loukkaantuneet laitapakit Tierneyn ja ehkä jo parhaan topparinsa Rob Holdingin myös loukista takaisin, niin ei joukkue ole enää niin heikko, kun se on ollut viime vuosina. Hyökkäys on jo nyt hyvä Liigaan ja Leno yksi parhaista maalivahdeista,
 

Reverent

Jäsen
Katos katos, palstaveli Frankie on avannut tällaisen ketjun. Hieno homma, vaikka hiljaista on Jatkiksen Arsu-fanien tiimoilla viime aikoina ollu. Voin omalta osaltani koittaa komentoida tänne tarpeen tullen.

Aika samoilla linjoilla edellisten kirjoittajien kanssa. Viime kausi meni kevääseen saakka kohtalaisen hyvissä merkeissä ja se muutaman vuoden kadoksissa ollut CL-paikkakin täysin omissa käsissä. Kevään kolmen ottelun tappioputki ennakkoon heikompia vastaan jätti koko kaudesta paskan maun suuhun. Vitutti melko raskaasti hyvien saumojen ryssiminen.

Kesän siirtoikkunasta vähän ristiriitaiset fiilikset. Hyviä hankintoja, kuten Pepe ja Ceballos, joka ainakin viime matsissa oli todella liekeissä ja toivonkin häneltä isoa roolia tälle kaudelle. Alakerta on taas katastrofi, kuten kaksi liigamatsia ovat osoittaneet. Hiipuvan Kossun lähtö oli menetys, eikä ikiaikainen ykkösinhokkini Luiz häntä korvaa. Melkoinen shokki oli, kun kuulin tän mulqvistin siirrosta. Ylöspäin toki hyvä, mutta liian paljon tulee näitä alakerran sohlaamisia ja persoonana vastenmielinen.

Kauden molemmat pelit ennakkoon heikompia vastaan ollaan selvitetty rimaa hipoen. Hyökkäyspeli on ajoittain mukavaa katseltavaa, mutta aina pallon ollessa omalla kenttäpuoliskolla alkaa paniikki kasvamaan. Tietty kivampi kuudella pinnalla on lähteä illan Pool-matsiin. Tänään vastaan tulee ensimmäinen todellinen mittari ja illan esitys kertoo paljon, missä tällä kaudella mennään. Mitään Wengerin aikaisia 0-6 perseraiskauksia en enää haluais nähdä yhtään. Voittoa tietty haetaan, mutta niukka tappio kunniakkaalla esityksellä vois vielä joten kuten mennä.
 

Reverent

Jäsen
Olihan taas sellasta paskaa, että lopetin pelin katselemisen 2-0:n jälkeen. Arsu täysin purjeessa eka jakson muutamaa semivaarallista vastahyökkäystä lukuun ottamatta. Pepellä toki sellanen paikka, mistä olis pitäny ilman muuta laittaa sisään, mutta kuti oli surkea. Tiedä sitten, olisko maali tuosta muuttanut ratkaisevasti pelin suuntaa. Aika iso ero näyttää absoluuttiseen kärkeen edelleen olevan ja CL-paikka olis edelleen se meiän mestaruus.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Onko Dani Ceballos ehtinyt pelaamaan hajoitusmatseja?
Miten ne ovat sujuneet?
Sillä mielestäni Ceballos voi olla koko liigan kovin hankinta, mutta Liverpoolia vastaan näytti Valioliigan tempo yllättävän pahasti.
 
"Should the aggregate score be level after 90 minutes, extra time will be played.” Fulham’s matchday programme for the second leg of the Littlewoods Cup tie in 1986-87. Liverpool were 10-0 up from the first leg

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ilmeisesti Arsenalin nimeen vannovat palstaveljet ovat olleet yhtä loppu Emeryn-pimputteluun kuin allekirjoittanut, sillä kovin hiljaista on ollut.

Tänään sitten saapui ilosanoma, kun Emery sai potkut. Vastuun väliaikaisena managerina ottaa legendaarinen Freddie Ljungberg. Seuraavan managerirekrytoinnin on pakko osua nappiin, sillä muuten ensi kesänä (taitaa olla muutenkin?) on edessä isoja exittejä Aubameyangin ja Lacazetten muodossa. Toiveissa olisi naapurin Pochettino tai Allegri tässä järjestyksessä. Allegri lienee näistä todennäköisempi. Kovasti on Allegrin pelityyliä arvosteltu, mutta itse olen niin kyllästynyt tähän jatkuvaan alisuoriutumiseen, että Allegrin tapaisen tuloksentekijän ottaisin ilosta kirkuen vastaan.
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Odotettu uutinen. Saa nähdä saavatko sitten ensi kaudeksi oikeasti kovan nimen manageriksi. Ei tuo pelaajamateriaali varmaan ole ihan joka valmentajan unelma. Xhaka, Özil, Pepe, Luiz ja Mustafi esimerkiksi melkoisen ailahtelevia kavereita.

Ei kai Pochettino oikeasti menisi Arsenaliin?
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Reverent

Jäsen
Ehdottoman hyvä ratkaisu, ettei jääty ihmettelemään ja odottelemaan parempia aikoja loputtomiin, kuten Wengerin kanssa. Ljungberg oli pelaajana ehdottomia suosikkejani, mutta en kuitenkaan hänelle ainakaan vielä mitään pidempää pestiä tarjoais. Onhan toi pelaaminen ollu aika järkyttävää jo pidemmän aikaa. Tai olen vähän jäävi sanomaan, sillä en ole viimeisimpiä matseja viittiny vitutukseltani edes juurikaan katsella.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Anteeksi huuteluni naapurista, mutta omasta mielestäni Arsenalin kannattaisi laittaa kaikki paukut esim Simeoneen. Esimerkiksi Pochettino on loistava valmentaja, mutta omasta mielestäni vielä liian heikko vastustamaan jonkin seuran myrkyllistä johtokuntaa/omistajaa, ja jos olen ymmärtänyt oikein, niin tämä on yksi Arsenalin pääongelmista. Seura tarvitsee jonkun vahvan kusipään, joka pistää koko seuran ojennukseen. Toki Ljungberg voisi olla hyvä ratkaisu, mutta itse en ainakaan osaa sanoa onko hänestä Arsenalin omaksi Guardiolaksi.
 
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ljungberg on puhdas väliaikaisratkasu, ei edes kaikkia valmennuskursseja vielä käyty, niin ei saa ilmeisesti olla päävalmentajana 12 viikkoa pidempään.

Vähemmän yllättäen noin tusinaa valmentajaa on pestiin jo ehditty huhuamaan.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Ljungberg on puhdas väliaikaisratkasu, ei edes kaikkia valmennuskursseja vielä käyty, niin ei saa ilmeisesti olla päävalmentajana 12 viikkoa pidempään.

Vähemmän yllättäen noin tusinaa valmentajaa on pestiin jo ehditty huhuamaan.
Harmi homma, että Jose meni jo Spursiin.

Ei käy kateeksi uutta valmentajaa. Joukkue on täynnä velttoja paskahousuja.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Harmi homma, että Jose meni jo Spursiin.

Ei käy kateeksi uutta valmentajaa. Joukkue on täynnä velttoja paskahousuja.
Vielä jos nuo huhut pitää paikkansa että Emeryä on pilkattu aksentista ym. niin ei käy kyllä kateeksi sitä kuka noita yläastelaisia pääsee valmentamaan.
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Harmi homma, että Jose meni jo Spursiin.
Huhujen mukaan osalla Arsenalin johtopoppoosta olisi ollut kova halu tuoda Jose jo aiemmin sisään, mutta Kroenke halusi antaa vielä Emerylle aikaa.

Onhan tuo jollekin älytön savotta raivattavaksi, kokoonpano on vähän mitä sattuu ja toimistolla on ilmeisesti kolme kuppikuntaa vetämässä eri suuntiin. Allegri olisi kova veto, mutta ilmeisesti haluaa jatkaa sapattiaan vielä.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Emery olisi pitänyt vaihtaa noin kaksi kuukautta sitten, kun nähtiin, ettei pelillisesti joukkue enää kehity, päinvastoin. Itse olen ollut tekemässä vaihdosta menestyvässä joukkueessa paljon aiemmin, kun alkaa näkyä, ettei peli kehity ja joukkue ei seiso enää valmentajan takana. Lähes poikkeuksetta tilanne päätyy sitten potkuihin, mutta vahingot ovat suuremmat.

Eihän tuo joukkue ole kaikilta osiltaan riittävä, mutta silti siellä on kohtuullisen paljon potentiaalia sisällä ja nyt pitäisi vain löytyä se oikea valmentaja. Ljungberg saattaa sytyttää ryhmän hetkeksi, mutta on silti vain väliaikainen vaihtoehto. Ongelmat Arsenalissa ovat paljon syvemmällä ja lähtevät omistuksesta. Nyt tarvittaisiin Rinne ja Paatero ratkomaan tätä ongelmaa.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Vielä jos nuo huhut pitää paikkansa että Emeryä on pilkattu aksentista ym. niin ei käy kyllä kateeksi sitä kuka noita yläastelaisia pääsee valmentamaan.
Tämä nimenomaan. Kyllähän Emery veti aika persiilleen, eikä hommassa ollut oikein missään kohtaa tolkkua. Mutta joukkue on oikeasti täynnä jotain hihitteleviä pikkutyttöjä. Harjoituksetkin näyttää usein olevan ihan pelleilyä. Suurin keskittyminen on ilmeisesti suurimmalla osalla peilin edessä poseerauksessa, että näyttää kivalta mediassa ja somessa.

Tämä kakaralauma tarvitsisi todella kovan auktoriteetin managerin ja samanlaiset apuvalmentajat siihen. Ketä ei työnteko kiinnosta, niin painukoon helvettiin seurasta. Mutta seurajohdon olisi seistävä tämän muutoksen takana loppuun asti.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Yhtenä syynä mikä on edesauttanut potkuja on, että Auba ei olisi uutta sopimusta tehnyt mikäli Emery olisi jatkanut. Varmasti tätäkin asiaa mietitään kun uutta valmentajaa valitaan, että hänet saataisiin sitoutumaan. Tammikuussa kyllä ottajia varmasti löytyisi, puhutaan kuitenkin ihan maailmanluokan hyökkääjästä.

Oma juttunsa on sitten nämä kapteenisekoilut ja saa nähdä kuka sitä nauhaa nyt kantaa.

Ei sitä nyt varsinaisesti mitään sekoiluja muille toivo mutta se hyvä lontoolaisten potkuissa on ollut, että Arsenal ja Tottenham saa enemmän huomiota ja molempia on ainakin hetken aikaa mielenkiintoisempi seurata.
 
”Matches don't come any bigger than FA Cup quarter-finals”
- Neil Warnock

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Kammottavinta paskaa ikinä. Ei tätä mukavikkoseurakuntaa herätä kukaan eikä mikään. Nyt Brightonilta tulossa turpaan. Sääli että annetaan vain valmentajalle potkut, puolet pelaajista olisi myös ansainneet kenkää. Auba saa puhtaat paperit syksyltä, Leno melkein puhtaat ja Laca myös kun peliaika on ollut pientä, mutta tää muu sakki ihan vitun lampaita. Ei ansaitsekaan tää jengi yhtään parempaa. Säälittäviä pankkiautomaattiammattilaisia. Mulla on Ferrari, ei tartte enää pelata hyvin.
 
You can call me lost, I call it freedom.

Fordél

Jäsen
Arsenalin tilanne ei kyllä hyvälle näytä. Nyt täytyy ehdottomasti saada nopeasti kovan luokan valmentaja ja auktoriteetti, joka laittaa pelaajiston ruotuun ja pelin kuntoon. Ljunbergilla ei tee tässä tilanteessa mitään.

Pelaajamateriaali ei ole mun mielestä niin huono kun moni toitottaa. Puutteita siinä toki on, kuten topparistossa, mutta esim. hyökkäyksen osalta löytyy paljon potentiaalia, jota ei ole saatu hyödynnettyä. Suurin ongelma on kuitenkin koko joukkueen tiiviissä puolustuspelaamisessa, josta ei ole monesti tietoakaan.

Isoin ongelma toki on, että sitä kovaa valmentajanimeä ei ole helpolla saatavilla. Poch tuskin lähtee tähän soppaan. Allegri tuntuisi olevan nyt juuri sitä, mitä tämä jengi kaipaisi. Allegri toisi varmasti ryhtiä joukkueen tekemiseen ja organisoisi koko joukkueen puolustuspelaamisen kuntoon.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Tää on huonoin Arsenal ikinä, ja aloin joukkuetta kannattamaan jo ennen kuin mistään Wengeristä oli tietoakaan. Säälittää, hävettää ja vituttaa.. Nää häviää omat treeninsäkin, vittu kaikille kenkää.
 
You can call me lost, I call it freedom.

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Isoin ongelma toki on, että sitä kovaa valmentajanimeä ei ole helpolla saatavilla. Poch tuskin lähtee tähän soppaan. Allegri tuntuisi olevan nyt juuri sitä, mitä tämä jengi kaipaisi. Allegri toisi varmasti ryhtiä joukkueen tekemiseen ja organisoisi koko joukkueen puolustuspelaamisen kuntoon.
Miun valinta olisi Mikel Arteta. Siis jos se edes haluaisi hypätä uponneen laivan ruoriin. Jos siitä on karjahtamaan näille alisuorittajille. Nyt ollaan pohjalla ja Arteta olisi nuori kundi (valmentajaksi) jolle ehkä maistuisi nousu arvostushierarkiassa samalla kun nostaa alisuorittaneen joukkueen... johonkin. Nykymeiningillä voi jo Eurooppa-liigan paikoillekin vilkutella hyvästiksi.
 
You can call me lost, I call it freedom.

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal, Ducks
Siis tämähän on jatkumoa koko wenkulan erottamisen jälkeen. Wengerin kasaama porukka, jolla ei ole johtajaa. Eiköhän siellä ole puikoissa joku vitun Rodgers kohta.Harmittaa kun vuosien jälkeen on kärki kunnossa...Toki puolustus on ollut Wengerin aikanakin ihan paskaa ja sen korjaaminen hankintoineen vie jonkun 2v -3v vielä aikaa. Leno on kyllä ollut mies paikallaan. Laitan aika vitusti myös Kroenken piikkiin myös. Ois niillä rahoilla voitu toimia jo aiemmin, eikä kusettaa faneja silmään.

Toisaalta tämä on se mitä pitikin tapahtua, tosin vituttaa kun on Auba ja Laca kärjessä joita ei ole Henryn jälkeen nähty.
 
Viimeksi muokattu:
Arvomaailmamme raiskatkaa...Orgiat raikaa ainiaan!
Haureutta, himoa ja valuuttaa...Ei uutta ennen kun on entinen naitu!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy