Arsenal FC 2019–2020 – paluu UCL:ään

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kauden ensimmäinen ottelu on jo käynnissä tällä hetkellä Tynesidella Newcastlen vieraana, ja kun palstaveli @Benn "kyseli" tämän ketjun perään tuolla Valioliigan yleisketjussa niin pistetään nyt tällainen pystyyn. Otan nyt toista vuotta putkeen @Meikku n isot saappaat täytettäviksi tämän avauksen suhteen. Vaikkei meitä palstalla enää ole hirveän monta tämän via dolorosan seuraajaa niin on se mukavampaa käydä keskustelua täällä omassa ketjussa.

Viime kausi oli raskas kaikin puolin, koska ihan positiivisesti alkanut Emeryn aikakausi meni kevään osalta täysin pipariksi niin pitkään harkitsin jonkin sortin boikottia tämän kauden osalta. Kesän siirtomarkkinat muuttivat kuitenkin odotukset osaltani ihan positiivisiksi, sillä Vanupuikon ajalta tuttu penninvenytys ja pelleily siirtomarkkinoilla ainakin hetkeksi loppui tänä kesänä, ja sisään saatiin mielenkiintoisia pelaajia, eikä pelkkiä kenialaisia 13-vuotiaita junnuja ja hasbeeneja. Ilmeisesti jonkin sortin painetta ollut myös Kroenkeja kohtaan, sillä poika Kroenke tuli ihan avoimen kirjeen kanssa alas norsunluutornistaan tänä kesänä. Hyvä niin.

Ne kevään vahvistukset: kovimmat odotukset henkilökohtaisesti kohdistuvat kovaa jälkeä Ligue 1:ssa tehneeseen Nicolas Pépéen, jonka uskon ja toivon muodostavan kovan kolmikon hyökkäyksessä Aubameyangin sekä Lacazetten kanssa. Näen tällä kolmikolla olevan parhaassa tapauksessa potentiaalia olla Scousereiden kolmikon kaltainen syömähammas meille. Kieran Tierney, jota on Skotlannissa verrattu Andrew Robertsonin tuli Celticista, ja tulee varmasti pistämään Kolasinacin sekä Monrealin tiukille vasemman laitapuolustajan paikasta, kunhan kuntoutuu tyrästä. Real Madridista saapui vuokralle Dani Ceballos, josta allekirjoittaneella ei hirveästi havaintoja ole, mutta positiivisia kommentteja olen lukenut internetin ihmeellisestä maailmasta, joten kaiketi lupaavasta kaverista on kyse. Se kaikista tärkein ja kriittisin pelipaikka eli toppari jäi sitten Vanupuikon aikojen tapaan vahvistamatta kesän siirtoikkunassa, kun sille pelipaikalle saatiin ainoastaan laastarina toimiva David Luiz Chelseasta. Juventuksen Ruganin perässä oltiin ilmeisesti melko pitkään, mutta huonolla menestyksellä. Luiz nyt kuitenkin parhaimmillaan on ihan pelimies Valioliigaan, joten potentiaalia on muodostaa Sokratiksen sekä Holdingin kanssa ihan hyvä topparipari/kolmikko. Edellä mainittujen herrojen lisäksi ostettiin Sp*rsin nenän edestä William Saliba, joka pelaa tämän kauden vielä vuokralla Saint-Etiennessa. Salibasta sitten toivottavasti saadaan ensi kaudelle se oma VdV. Viime päivinä ollut vielä huhuja, että Sami Khediraa yritetään saada siirtoikkunan ulkopuolella "sopimuksettomana pelaajana", ja tämä skenaario luonnollisesti vaatii, että Juventus purkaa sopimuksen.

Ulospäin merkittävimmät lähtijät lienevät hiukan rumasti Arsenal-uransa päättänyt seuralegenda Koscielny sekä ainakin minut iloiseksi saanut Iwobin täysin ylihintainen siirto Evertoniin. Koscielny jätti melkoisen johtajuusvajeen seuraan, mutta pelillisesti Kos on taantunut kausi kaudelta parhaimmastaan. Kiitos kuitenkin upeasta ajasta Arsenalissa. Iwobia tosiaan ei kyllä ole yhtään ikävä ja niitä karseita viimeisiä ratkaisuja. Lisäksi Petr Cech lopetti pitkän uransa viime kauteen, joten tällä hetkellä kakkosena kohtuullisen kokematon Damian Martinez. Lisäksi tiedot Englannista kertovat, että Emery on ilmoittanut Mustafille, että tämä voi vapaasti etsiä uutta seuraa.

Summasumarum, positiivinen kesä pitkästä aikaa Gunnersille! Nykyisellä materiaalilla on TOP4-sijoituksen oltava lopputuloksena tältä kaudelta, ja sitä myötä paluu UCLään. City ja Scouserit ovat nykyisellä puolustuksella liian kovia paloja, mutta näkisin, että Sp*rs on ihan mahdollista jättää taakse heikentyneistä ManUsta ja Chelseasta puhumattakaan.

Tällä hetkellä melkein puoliaika takana Newcastlea vastaan, ja tutun tukkoisen näköistä. Toki, kaikki uudet hankinnat penkillä/poissa sekä Lacazettte, joka vielä puolikuntoisena penkillä. Lisäksi Özil ja Kolasinac poissa kokoonpanosta kesän selkkauksen takia. No, jospa toiselle puoliajalle saadaan jo uusia naamoja + Lacazette paketoimaan tämä peli.

COYG!
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ei paljon Arsenalkaan näytä napostelevan kiekkopalstalaisia, vaikka on kuitenkin näitä isoja seuroja. Maailman parhaita.

En tunne pääosin kuin nimeltä ja markkina-arvoltaan Arsenalin pelaajia, mutta muutama asia parin pelin jälkeen on noussut mieleen. Miten David Luiz pärjäsi eilen ensimmäisessä pelissään? Onko hänestä vielä kärkiseuran toppariksi? Onko
Sokratis niin surkea, kuin Arsenalin topparien arvostelut ennen kautta antoivat olettaa? Mustafiko on nykyään niin katastrofaalinen, ettei tule enää kokoonpanossa olemaan? Kuitenkin entinen maajoukkuepelaaja.

Miten on mahdollista, ettei isoin hankinta Pepe ole päässyt vielä avaukseen? Ja Lucas Torreiraakin penkitetään. Onko ollut vaivoja, väsymystä vai minkä takia jotkut nevöhöödit ovat kokoonpanossa näiden edellä? Tyyliin Nelsonit ja Willockit. Onko tässä kyse englantilaisten suosimisesta, oli taso mikä oli vai onko tilanne todellakin noin että ovat oikeasti edellä?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Arsenalin kannattajat kyllästyivät maailman heikoimpaan seurajohtoon ja sitä ennen Wengeriin. On korkea kivimuuri välissä yrittää aloitella kirjoitella tänne uudelleen, vaikka kannattaminen ei selkäytimestä katoakaan. Muutama vastaus noihin kuitenkin.

Luiz pelasi kohtuullisen pelin ja pystyy pelaamaan tuolla tasolla ainakin kauden tai kaksi vielä, ehkä pidempääkin. Sokratis on kohtuullinen toppari, mutta Mustafin päivät Arsenalissa ovat ohitse, täysin luokatonta pelaamista koko viime vuosi.

Pepe on vasta totuttelemassa seuraan ja Valioliigaan, joten ihan fiksua antaa hiukan aikaa ja tuoda vaihdosta kentälle vielä tällä hetkellä. Torreira saapui maajoukkueen kiireiden vuoksi myöhään Lontooseen ja saa siksi vielä huilia. Nämä nuoret Nelson ja Willock ovat lahjakkaita ja menestyvät ainakin keskikastin joukkueita vastaan hyvin, noista ja parista muustakin junnusta on syytä odotella kovia pelimiehiä tulevaisuudessa.

Ozil "toipuu" Kolasinacin kanssa veitsihyökkäyksestä, mutta pelipaikan saaminen voi olla tiukalla jatkossakin. Ceballos on keskikentän moottori tällä hetkellä ja mielestäni jo luokkaa Mesutin edellä. Jos ja kun Arsenal saa loukkaantuneet laitapakit Tierneyn ja ehkä jo parhaan topparinsa Rob Holdingin myös loukista takaisin, niin ei joukkue ole enää niin heikko, kun se on ollut viime vuosina. Hyökkäys on jo nyt hyvä Liigaan ja Leno yksi parhaista maalivahdeista,
 

Reverent

Jäsen
Katos katos, palstaveli Frankie on avannut tällaisen ketjun. Hieno homma, vaikka hiljaista on Jatkiksen Arsu-fanien tiimoilla viime aikoina ollu. Voin omalta osaltani koittaa komentoida tänne tarpeen tullen.

Aika samoilla linjoilla edellisten kirjoittajien kanssa. Viime kausi meni kevääseen saakka kohtalaisen hyvissä merkeissä ja se muutaman vuoden kadoksissa ollut CL-paikkakin täysin omissa käsissä. Kevään kolmen ottelun tappioputki ennakkoon heikompia vastaan jätti koko kaudesta paskan maun suuhun. Vitutti melko raskaasti hyvien saumojen ryssiminen.

Kesän siirtoikkunasta vähän ristiriitaiset fiilikset. Hyviä hankintoja, kuten Pepe ja Ceballos, joka ainakin viime matsissa oli todella liekeissä ja toivonkin häneltä isoa roolia tälle kaudelle. Alakerta on taas katastrofi, kuten kaksi liigamatsia ovat osoittaneet. Hiipuvan Kossun lähtö oli menetys, eikä ikiaikainen ykkösinhokkini Luiz häntä korvaa. Melkoinen shokki oli, kun kuulin tän mulqvistin siirrosta. Ylöspäin toki hyvä, mutta liian paljon tulee näitä alakerran sohlaamisia ja persoonana vastenmielinen.

Kauden molemmat pelit ennakkoon heikompia vastaan ollaan selvitetty rimaa hipoen. Hyökkäyspeli on ajoittain mukavaa katseltavaa, mutta aina pallon ollessa omalla kenttäpuoliskolla alkaa paniikki kasvamaan. Tietty kivampi kuudella pinnalla on lähteä illan Pool-matsiin. Tänään vastaan tulee ensimmäinen todellinen mittari ja illan esitys kertoo paljon, missä tällä kaudella mennään. Mitään Wengerin aikaisia 0-6 perseraiskauksia en enää haluais nähdä yhtään. Voittoa tietty haetaan, mutta niukka tappio kunniakkaalla esityksellä vois vielä joten kuten mennä.
 

Reverent

Jäsen
Olihan taas sellasta paskaa, että lopetin pelin katselemisen 2-0:n jälkeen. Arsu täysin purjeessa eka jakson muutamaa semivaarallista vastahyökkäystä lukuun ottamatta. Pepellä toki sellanen paikka, mistä olis pitäny ilman muuta laittaa sisään, mutta kuti oli surkea. Tiedä sitten, olisko maali tuosta muuttanut ratkaisevasti pelin suuntaa. Aika iso ero näyttää absoluuttiseen kärkeen edelleen olevan ja CL-paikka olis edelleen se meiän mestaruus.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Onko Dani Ceballos ehtinyt pelaamaan hajoitusmatseja?
Miten ne ovat sujuneet?
Sillä mielestäni Ceballos voi olla koko liigan kovin hankinta, mutta Liverpoolia vastaan näytti Valioliigan tempo yllättävän pahasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja